ÚMORNá PřEHLíDKA: KVůLI PříšERNéMU VEDRU JSME MUSELI PřEDěLáVAT MAKE-UPY, říKá RAJSKá

Přední česká návrhářka Beata Rajská již tradičně představila svou novou kolekci v rámci MFF Karlovy Vary. Opět uspořádala přehlídku pod širým nebem na Mlýnské kolonádě, kterou si ani přes úporné vedro nenechala ujít řada známých osobností. Událost nevynechala bývalá první dáma Dagmar Havlová nebo herec Miroslav Donutil se ženou, řada hvězd pak zářila přímo v záři reflektorů na přehlídkovém mole. Kde Beata čerpala inspiraci a jaké byly její začátky v módním průmyslu? To prozradila redakci eXtra.cz.

Mezinárodní filmový festival v Karlových Varech není jen o filmovém zážitku - ať už se jedná o besedy, hudební vystoupení, nebo třeba právě módní show, doprovodný program po celou dobu konání MFF je vždy bohatý. A již několikátým rokem se mohou návštěvníci těšit z módní přehlídky přední české návrhářky Beaty Rajské, která si zamilovala Mlýnskou kolonádu a rok co rok pořádá fashion show pod širým nebem právě přímo ve víru lázeňského města.

A ani letos tomu nebylo jinak. Přehlídka Beaty Rajské se uskutečnila v sobotu 29. 6. a my jsme u ní nemohli chybět. Kvůli kolekci, která byla představena právě v rámci KVIFF 2024, vycestovala Beata do Itálie či Řecka. "Nápad jsem dostala už na loňských Varech. Pak jsem začala shánět materiály, začala kreslit, byla jsem v Athénách, byla jsem v Římě, abych si to trošičku navnímala, a pak jsme se do toho pustili. Ta kolekce trvala zhruba 4 měsíce, za samotnou přípravu děkuji mojí kolegyni Míše, která to odtahala produkční částí," prozradila nám návrhářka bezprostředně po show.

Nestárnoucí Tereza Maxová jezdí do Varů přes 30 let: Zavzpomínala na devadesátkové začátky

Osobnosti v publiku i na samotném mole

Událost si nenechala ujít řada známých tváří - mezi hosty se objevila například bývalá první dáma Dagmar Havlová, která má k módě blízko, ale celkem s překvapením pak třeba i uznávaný herec Miroslav Donutil se svou ženou, jak zachytila redakce eXtra.cz.

Řada známých tváří pak zazářila přímo v záři reflektorů - na přehlídkovém mole. Mezi modelkami mohli návštěvníci vidět například Andreu Bezděkovou, dceru Ivy Kubelkové Natálii Jiráskovou či Taťánu Makarenko nebo současnou nejkrásnější Češku Adélu Štroffekovou. Podívaná to byla o to lepší! Jak jsme již psali, pod náporem úporného vedra došlo k nepříjemnému incidentu, kdy Natálie Jirásková v zákulisí během show zkolabovala.

Natálie Jirásková ve Varech zkolabovala! Omdlela během přehlídky, diváci ale nic nepoznali

"Trošku bylo teplo, takže to, co se dělo vzadu, to nechcete vědět. Ale teď je to fajn," říká i samotná návrhářka Beata Rajská, která kvůli tropickému počasí před přehlídkou pociťovala větší nervozitu než obvykle. Počasí totiž značně zkomplikovalo přípravy. "Nic bych neměnila, nejvíc nás zdrželo to počasí. My jsme skutečně museli třikrát předělávat účesy a make-upy, protože to teplo bylo nesnesitelné. I já jsem se měla převléct, ale nebyla jsem schopná, protože... Asi víte, jak se všichni cítíme teďka," dodala v rozhovoru, který si můžete přehrát v náhledovém videu. Beata se rozpovídala i o tom, kde a jak čerpá inspiraci pro své návrhy a jaké byly samotné začátky v módním průmyslu.

Související články

2024-06-30T15:41:55Z dg43tfdfdgfd