Lifestyle

Trending:


Jak snížit vlhkost v domácnosti

Vlhkost v interiéru může být opravdu nepříjemná, protože veškerá vodní pára se drží ve vzduchu a způsobuje, že se váš domov cítí jako vlhká houba. Kromě toho může vlhkost v domě způsobit vážná nebezpečí. Nadměrná vlhkost totiž může vést ke vzniku plísní a hnilobě povrchů, což je škodlivé nejen pro váš domov, ale i pro vaše zdraví. Ve vysoké vlhkosti se daří plísním, virům a bakteriím, které mohou zničit vaše věci a mít nepříznivé účinky na alergiky nebo osoby s dýchacími potížemi. Dobrou zprávou však je, že existuje několik způsobů, jak vlhkost ve vaší domácnosti zmírnit. Chcete vědět, jak na to? Pak si prohlédněte následující galerii.


Beata (50): Je mi padesát a jsem single. Po všech těch zoufalcích o žádného chlapa nestojím

Paní Beata se rozhodla, že zůstane single. Měla pár vztahů, ale žádný z těch mužů nebyl použitelný pro skutečný život. Jeden dával přednost práci, další nemyslel na budoucnost, jiný zase byl hrozný bordelář. Beata si myslí, že ne každá žena se musí vdát a stát se matkou.


Král citrusů jménem yuzu. Zdravé a chuťově výrazné ovoce z Asie, jehož popularita roste i u nás

Yuzu, možná o tomto citrusu slyšíte poprvé a možná už jste se s ním mnohokrát setkali například v japonských či korejských restauracích a zamilovali si ho. Pochází z Číny, ale dnes se pěstuje i v mnoha dalších zemích, a říká se o něm, že je králem citrusů.


Příliš malé jahody: proč váš jahodník produkuje malé plody

Jahodníky pěstujeme proto, abychom mohli sklízet velké množství sladkých plodů. Ne vždy se to ale daří tak, jak má. Někteří zahradníci mohou mít bujné keříky jahod, neobjeví na nich žádné plody. A pak jsou tu ti, kteří sice plody mají, ale jsou menší, než očekávali. Důvodů, proč tomu tak je, je spousta. V první řadě byste si při pořizování nových rostlinek měli ověřit, jak velké plody bude mít. Proti genetice se zkrátka bojovat nedá…


Z farmy lesní oáza: Neuvěřitelná proměna staré budovy v manifest svobody

Zamilovali se do staré farmy a rozhodli se ji přestavět na ideální místo pro život i setkávání. Farma je propojená s exteriérem a otevřené prostory přispívají k dokonalému klimatu.


Mimořádné zážitky z pouště pro dobrodružné cestovatele

Rozsáhlá majestátnost pouště už dávno uchvátila i ty nejodvážnější cestovatele. Jen málokteré přírodní prostředí dokáže vzbudit takový úžas jako jedinečná, neobvyklá a nepopiratelně mystická pouštní krajina. Světové pouště, od vypálených rudých písků po vybělený sníh a mírné stolové hory, jsou rozmanité a jsou domovem celé řady rostlin, živočichů a nerostů. Pokud toužíte po širých otevřených prostranstvích a odlišných destinacích, nebudete dobrodružné pouštní výpravy litovat. Zaujalo vás to? Klikněte na a prozkoumejte tyto nezapomenutelné pouštní zážitky.


Nejlepší suvenýry, které byste si měli přivézt z různých destinací: Na Mallorce oceníte perly, v Maroku zase kosmetiku

Když jedete na dovolenou, určitě máte v plánu nakupovat také nějaké suvenýry. Obzvláště pak ve více exotických zemích. Připravili jsme pro vás tipy na nejlepší suvenýry z různých koutů světa, ale také se podíváme na to, co si naopak z dovolené vozit domů nesmíte.


Velká věštba na červenec pro Střelce: Čeká vás hezký měsíc, který vás posune dál

Co čeká Střelce v sedmém měsíci roku 2024? Na co byste si měli dát pozor, čeho se vyvarovat a co byste neměli promeškat? A jaké kouzlo vám pomůže splnit vaše přání? Přečtěte si předpověď na červenec, kterou pro Střelce z tarotových a mariášových karet vyčetla slavná kartářka Helen Stanku.


Jak minimalizovat hluk z kuchyňských spotřebičů a zlepšit celkovou akustiku kuchyně?

Kuchyně je srdcem každého domova. Avšak spolu s vytvářením lahodných jídel přichází i nežádoucí vedlejší efekt – hluk. Od bzučení ledničky až po hlasité mixéry, kuchyně může rychle přejít z místa klidného vaření na hlučné bojiště. Zjistěte, jak minimalizovat hluk z kuchyňských spotřebičů a zlepšit celkovou akustiku prostoru, abyste vytvořili klidnější a příjemnější prostředí pro vaření a společné […] The post Jak minimalizovat hluk z kuchyňských...


Umění se omluvit i silná motivace přispívají k emoční inteligenci: 8 znaků, jak si vyzkoušet, že ji máte

Zvládat své emoce a také emoce druhých lidí je někdy pořádně těžké. Nevíte přesně, jak naložit s tím, když je někdo vedle vás smutný, naštvaný nebo agresivní? Jak ještě nepřilévat olej do ohně? Někdy si člověk neví rady ani s vlastními emocemi, jak je zpracovat a zvládnout se o sebe postarat v těžkých emočních chvílích, natož jak reagovat na jiné. Péče o sebe a své emoce je znakem vysoké emoční inteligence.


„Jsem tu proto, abych ošetřoval vaši pleť,“ říká zakladatel Codage

Amandine a Julien Azencott jsou zakladateli prestižní značky Codage stojící na pevných základech vědeckých poznatků a blízké rodinné spolupráce. Podílejí se na vývoji svých produktů od samého začátku až do úplného konce. V čem se ukrývá kouzlo jejich produktů a čím se inspirují? Dokonce se s námi Julien podělit i o svou skin care rutinu!


Nebezpečné mýty o první pomoci, které byste měli znát

Existuje mnoho možných situací, kdy budete muset poskytnout první pomoc. Mnozí z nás mají základní znalosti o tom, co dělat v nouzových situacích, ale existuje mnoho mýtů o ošetřování nemocných nebo zraněných. Tyto mýty mohou být v lepším případě zraňující, ale na druhém konci spektra mohou některé z nich znamenat rozdíl mezi záchranou a ztrátou života. Znalost toho, co je pravda a co je lež, může mít zásadní význam. Zaujalo vás to? Klikněte na a dozvíte se, jaké jsou tyto mýty a co byste měli v každé situaci udělat místo nich.


Skalničky vydrží, i když pojedete na dovolenou. Obklopte se jejich jemnou krásou

Skalničky, také známé jako alpinky nebo horské rostliny, dokáží dodat i malému koutku zahrady plno barev. Navíc jsou nejen krásné, ale také praktické, protože obvykle vyžadují málo péče a dobře se adaptují na různé podmínky.


Průvodce začátečníka nakupováním starožitností

Nakupování starožitností může být pro někoho, kdo to nikdy předtím nedělal, skličující. Ale není se čeho bát: hledání nových (starých) kousků do vašeho domova může být zábavná a vzrušující záležitost! Navíc existuje několik tipů, které vám pomohou, aby vaše dobrodružství se starožitnostmi proběhlo o to hladčeji. Jakmile budete vybaveni správnými znalostmi, budete přesně vědět, na co si dát při prvním nákupu starožitností pozor - a budete se moci soustředit na to, abyste si užili vzrušující honbu! Jste zvědaví? Klikněte a objevte našeho průvodce pro začátečníky nakupováním starožitností.


Proč jíst meruňky: 7 důvodů, proč je zařadit do svého jídelníčku. Recept na lahodný džem

Nejlepší meruňky bývají ty, které si vypěstujeme na vlastní zahradě. Bohužel se to v posledních letech daří jen málokomu. Většinou se o jejich zkázu postarají jarní mrazíky, a tak je pro nás každý plod vzácný, protože tohle ovoce s úžasně nasládlou chutí má pro nás i spoustu zdravotních benefitů. Tak si važme každé jednotlivé meruňky, která se na našem jídelníčku objeví. Úctu k meruňkám měli lidé už ve starověku. Podle řecké mytologie jsou...


Na prostor vyzráli po svém: I 2+kk může díky příčce s posuvnými dveřmi působit vzdušně

Majitelé tohoto příjemného bytu jsou velcí pohodáři a přesně to se odráží i v konceptu jejich nového domova. Interiér prošel zásadní rekonstrukcí, která reflektuje jejich potřeby. Například uložení velkého množství knih anebo maximální propojení místností. Byt o rozloze 65 metrů čtverečních je zařízen přesně podle jejich gusta, a přestože rekonstrukce byla náročná, výsledek rozhodně stojí za […] The post Na prostor vyzráli po svém: I 2+kk může...


Něco jsme našli a už asi víme, co to bylo. Podivná myš pro kartografy

Pod schody jsme našli těžké kličky, otočný talíř a podivná tlačítka | Věděli jsme, že to jsou ovladače, ale k čemu? | Podobné součástky jste identifikovali třeba na stereoplotrech


Jak vybrat květiny pro paní učitelku. Co řeknou karafiáty či růže a proč nejsou vhodné lilie?

Poslední školní den je pro všechny školáky hodně důležitý, ale nejen pro ně. I všechny učitelky a učitelé se těší, až předají dětem vysvědčení a vyrazí na zasloužené prázdniny. Ponesou vaše děti do školy kytičku jako poděkování či omluvu za nezbedné chování? Vyberte květiny, které se umí vyjádřit za ně, a to bez jediného slova. Mrkněte na pravidla školní květomluvy.


Neobvyklé barevné kombinace, ve kterých zazáříte: Odvažte se a popusťte uzdu kreativitě

Letní počasí si vyloženě říká o to, abychom svůj běžný šatník trochu oživili a dodali mu pořádnou nálož těch nejpestřejších barev. Černá s bílou jsou sice nadčasové klasiky, na které můžete za všech okolností vsadit, ovšem rozhodně není na škodu se v tomto směru trochu odvázat. Představíme vám proto několik neobvyklých barevných kombinací, které, ačkoliv se to na první pohled nemusí zdát, spolu vytváří dokonalou módní symbiózu.


Jaké jídlo si vzít do letadla? Zjistěte si to předem, vyhnete se nepříjemnostem

Letadlo je prostor, ve kterém máme šanci získat svačinu (i pití) pouze koupí od letušek nebo si ji musíme připravit s sebou ještě před cestou. Je důležité si zjistit předem podmínky pro přepravu vlastního jídla.


Z čeho pramení náš hudební vkus?

Každý má svůj hudební vkus. První oblíbené skladby si najdeme už v mládí - chodíme na koncerty, posloucháme písničky u našich přátel a objevujeme hudební legendy, které tu byly dřív. Hudba má celkově velký vliv na náš život, může nás rozveselit nebo i rozplakat! Proč nás ale určité druhy hudby přitahují více než jiné? Klikněte na tuto galerii a vše se dozvíte.


Struma: Varovné Znaky, Na Které Je Třeba Si Dát Pozor

Souhrn Abnormální zvětšení štítné žlázy, které způsobuje kašel, potíže s breatingem, chrapot a potíže s polykáním. Příznaky Pokud máte nové, závažné nebo trvalé příznaky, obraťte se na poskytovatele zdravotní péče. Goiter může být často asymptomatický, zejména v mírných případech. Příznaky, pokud jsou přítomny, závisí na základní příčině. Existují ...


Základní tipy pro cesty s dětmi

Takže jste připraveni sbalit auto, naložit děti a vyrazit na cestu! Kéž by to bylo tak jednoduché... Dlouhé cesty autem s dětmi nebyly nikdy jednoduché, ale zdá se, že potřeba neustálé stimulace roste s každou generací. Může být skutečnou výzvou vše zorganizovat a zajistit, aby se zabavili i VIP pasažéři. Přesto se každý rok na dálnice vydávají miliony rodičů. Naštěstí přišli s několika tipy a triky, které můžete mít v zadní kapse. Klikněte na tuto galerii a dozvíte se více.


Když není zbytí: jak zlikvidovat vosí hnízdo

V době léta je nutné počítat s kdejakými poletavými „neřády“. Vosí hnízda můžete spatřit ve štěrbinách domů nebo i na vaší půdě. Často se usídlí i tam, kde právě nechcete. Jak hnízdo plné pichlavých vos nejlépe zlikvidovat? Zprvu vosí hnízdo najděte, může být ukryté kdekoliv. A pak?


Jak vybrat dárek pro učitele


Denní horoskop na čtvrtek 27. 6. 2024: Vodnáři srší nápady, Kozorohové by se měli šetřit

Denní horoskop pro všechna znamení zvěrokruhu na čtvrtek 27. 6. 2024. Podívejte se, co vás tento den čeká a čeho byste se případně měli vyvarovat.


Jaké vepřové je nejlepší na grilování a jak poznat, kdy sundat maso z ohně

Patří šťavnaté vepřové mezi vaše oblíbené pochoutky z grilovačky? Tápete, která část masa se na rozžhavený rošt nejlépe hodí? Věřte, že nikdy hostinu nezkazíte krkovicí, steakem z vepřové plece ani kotletou. Skvěle si ale pochutnáte i na vepřové pečeni, panence nebo játrech.


Strašák jménem neplodnost: Šanci na otěhotnění ovlivňuje i životní styl. Na co si dát pozor?

Měsíc červen byl Světovou zdravotnickou organizací (WHO) vyhlášen měsícem reprodukčního zdraví. Při té příležitosti se nezisková organizace Loono zaměřila na problematiku neplodnosti. Zhruba každý pátý pár má problémy s otěhotněním. Ve 40 procentech je problém na straně ženy, ve 40 procentech na straně muže a ve 20 procentech u obou z nich. Jak neplodnosti předcházet, proč nezapomínat na zdravý životní styl a kdy vyhledat pomoc odborníka?


Co s vodou z namočených hub? Cennou surovinu využijete do polévek, omáček a řady dalších jídel

Vodu, ve které jste namáčeli sušené houby, nevylévejte. Právě jste získali cennou surovinu plnou chuti, která může obohatit spoustu jídel. Stačí trocha kreativity a vytvoříte chutné aromatické jídlo s hlubokou chutí. Kam všude ji můžete s úspěchem použít?


Celebrity, které jsou znovuzrození křesťani

Možná budete překvapeni, až zjistíte kolik je v showbiznysu oddaných křesťanů. Životní styly bohatých a slavných jsou plné pokušení, protože v podstatě všechno je dostupné. Nalezení Krista pomohlo mnoha těmto celebritám zůstat na správné cestě, a také překonat osobní problémy a závislosti. Abyste zjistili kdy a proč se tyto celebrity znovuzrodily, prolikejte tuto galerii.


Poznáváte své superego?

Co je to nevědomí? Všechny pohnutky, které o sobě nutně nevidíme nebo jim nerozumíme. Sigmund Freud, otec psychoanalýzy, byl prvním člověkem, který rozlišil jednotlivé aspekty nevědomí. Podle něj existovaly tři části: id, ego a superego. Tyto části tvoří základ naší osobnosti, způsob, jakým se vztahujeme ke světu. Z těchto tří částí se superego vyvíjí jako poslední a funguje jako náš morální kompas v tomto světě. Nakolik je však tento naučený způsob interpretace světa užitečný a má náš nevědomý soudce potenciál stát se škodlivým? Jste zvědaví? Klikněte na a dozvíte se něco o superegu a o tom, jak ovlivňuje vaše reakce a rozhodování.


Výklad mariášových karet na červenec 2024: Známá kartářka Jana Rubešová odkrývá, na co se těšit a čemu se vyhnout

Léto je v plném proudu a s ním i začátek prázdnin, kdy si mnozí z nás dovolí zvolnit tempo a užívat si slunečných dní a čerpat tolik potřebnou energii. Ideální je trávit co nejvíce času venku, v přírodě, jejíž jsme součástí. Právě proto nám tu bývá tak dobře. Zajímá vás, jaký bude letošní červenec? Nahlédněte do výkladu mariášových karet, který pro vás tradičně připravila naše spolupracující kartářka Jana Rubešová.


Nejlepší i nejhorší modely ze zahájení festivalu ve Varech: Stylistka varuje před černými doplňky, špatnými materiály i délkou šatů

Pojďme se společně se stylistkou a vizážistkou Nikolou Markovou ohlédnout za loňským filmovým festivalem v Karlových Varech. Přesuneme se rovnou na červený koberec na zahájení, kde se můžeme inspirovat, nebo naopak se poučit z chyb a letos se jich vyvarovat. Kdo by měl zapracovat na lepším stylingu?


Řezník Čejka radí, jak ohřívat párky, aby nepopraskaly: Tyhle tři postupy zaručí šťavnatou chuť a dokonalý vzhled uzeniny

Ohřátí párků je asi ta nejjednodušší možnost, jak si obstarat rychle teplou večeři, a je vnímáno jako kuchařský počin, který zvládne i naprostý amatér. A přitom je to docela věda a spousta lidí ohřívá párky špatně. Na to, jak správně postupovat, jsme se zeptali vyhlášeného řezníka Martina Čejky.


Horoskop lásky na červenec: Štíři nebudou sedět v koutě, Kozorozi si musí hlídat svého miláčka

V červenci hvězdy přejí lásce. Může mít různé podoby a některá znamení zvěrokruhu také trošku potrápit, ale bez lásky se prostě neobejde nikdo. Podívejte se, co čeká v této oblasti všechna znamení zvěrokruhu.


Letní grilování: Zdražilo maso, cukety i brambory. Olivový olej stojí o stovku více než loni

Nákup na grilování bude stát letos Čechy většinou víc než loni. Litr olivového oleje zdražil o polovinu. Kuřecí prsa, vepřová pečeně nebo makrela zdražila zhruba o čtvrtinu. O třetinu více si lidé letos připlatí za cuketu a brambory. Vyplývá to z analýzy společnosti Česká distribuční, kterou má ČTK k dispozici. Z 15 sledovaných položek firma zaznamenala zdražení u deseti z nich. Například bavorské klobásky jsou podle analýzy zhruba o pětinu...


Květák jako kuře nebo rajčatový tarte Tatin: Klasická jídla plná zeleniny, která budete chtít jíst celé léto

Silný vývar, řízky a bramborová kaše nebo těstoviny carbonara – připravte si s námi klasiku, kterou jsme obměnili pořádnou porcí zeleniny.


Celebrity v červené: Odvážná Rolins, Bílá s rubikovou kostkou i sametový Peroutka

Červená je barva symbolizující vášeň a sílu a odjakživa patří k velmi oblíbeným. Nadšenci módy ji buď milují, nebo nenávidí a v posledních letech se stala výrazným trendem. Podívejte se, jak se známým osobnostem daří zakomponovat červenou do outfitů.


Kvíz: Procvičte mozkové závity a najděte odpověď na jednoduché logické a matematické otázky

Hledáte způsob, jak se na chvíli odpoutat od každodenních starostí a nažhavit mozkové závity? Slovní rébusy a logické hádanky nabízejí ideální příležitost k relaxaci a zároveň rozvoji kreativního myšlení pro všechny věkové kategorie. Náš výběr 10 hádanek vás nejen pobaví, ale i přiměje k hlubšímu zamyšlení a posílí vaše analytické schopnosti. Vyzkoušejte si intelektuální výzvu, která by vám mohla zpestřit dnešní den.


Důvody, proč se probouzíte se suchem v ústech, a co s tím dělat

Máte po probuzení v ústech pocit pouště? Může to být nepříjemné a někdy to doprovází bolest v krku, popraskané rty a nepříjemná chuť. Když vaše tělo neprodukuje dostatek slin, může to vést ke stavu sucha v ústech, xerostomii. Sliny hrají v těle důležitou roli, protože čistí ústa, ničí bakterie a pomáhají odplavovat potravu, kterou sníme. Nedostatek slin v ústech (hyposalivace) po probuzení může naznačovat, že je třeba upravit chování při probuzení, nebo může být známkou něčeho závažnějšího. Zajímá vás to? Kliknutím na tuto stránku zjistíte, proč se probouzíte se suchem v ústech a co s tím v takovém případě dělat.


30 nejlepších tipů pro novomanžele

Zazvonily svatební zvony a bylo slíbeno "v nemoci i ve zdraví". Gratulujeme vám, novomanželé! Ale co přijde potom? Odpověď: každodenní život. Existuje několik pravidel a rad, kterými se můžete řídit, abyste si s manželem či manželkou zajistili dlouhé a zdravé manželství. Ať už je vám teprve dvacet, nebo se berete v pozdějším věku, tyto rady jsou určeny právě vám. Pokud se budete řídit doporučeními uvedenými v tomto průvodci, bude vaše manželství probíhat hladčeji - od toho, že budete svého manžela vždy bránit, až po společné zkoušení nových věcí a všechno mezi tím. Zajímá vás tedy, co byste měli dělat jako novomanželé? Klikněte na tuto stránku a prozkoumejte ji dále.


Jak se vyrovnat se změnami ve vašem životě: Klíčové je přijmout je a naučit se být flexibilní

Život je plný změn. Některé přicházejí nečekaně, jiné plánovaně, ale každá změna může přinést pocit nejistoty a obav. Ať už se jedná o změnu práce, stěhování, rozchod nebo třeba příchod nového člena rodiny, všechny tyto situace vyžadují schopnost adaptace. Jak tedy zvládnout životní změny a přizpůsobit se novým situacím? Přinášíme vám několik praktických tipů.


Před a po: Malá rekonstrukce proměňuje tmavou a nevstřícnou kuchyni

Tento dvoupatrový dům z roku 1900 v historické čtvrti East Village v Georgetownu ve Washingtonu, D.C., je vintage klenot. Je to dům s dobrým základem a stropy, obložení a původní dřevěné podlahy obstály v testu času, čímž většina místností, včetně kuchyně, působí nadčasově. O post Před a po: Malá rekonstrukce proměňuje tmavou a nevstřícnou kuchyni apareceu primeiro em DecorStyle.


Nejznámější lži, mystifikace a podvody v historii

Přiznejte si, že jsme všichni někdy lhali. Tu lžeš, tu lžeš. Často to není nic jiného než způsob, jak se vyhnout rozpakům nebo jak se vyhnout pocitu viny. Historie však zaznamenala několik skutečně známých příkladů nestoudné nepoctivosti a bezcitného klamání, které měly pro dotyčné osoby i celou společnost neblahé následky - někdy až tragické. Projděte si následující galerii a podívejte se na některé z těchto flagrantních lží, výmyslů a zastírání.


Udržitelné hračky, které udělají radost dětem i planetě: Podívejte se na půdu, ke kamarádům, nebo do půjčoven

Na jaké požadavky se zaměřujete, když pro své dítě vybíráte hračku? Je pro vás důležité, aby hračka blikala, vydávala zvuky a odpovídala nejnovějším trendům, nebo byste rádi, aby byla originální, dlouho vydržela a byla přívětivá k planetě? V našem článku se můžete inspirovat tím, jak na udržitelné hračky.


Výroba domácího jaru na nádobí aneb Jak šetřit přírodu, vaše ruce i peněženku

Jak šetřit přírodu, své ruce a zároveň mít čisté nádobí bez nečistot a mastnoty? Stačí si vyrobit kvalitní přípravek doma z dostupných ingrediencí. Jak na to?


Koláče po babičce: Vynikající nadýchané a krásně vláčné pečivo bude ještě lepší, když po upečení okraje potřeme speciální směsí

Kynuté koláče, to jsou poklady naší kuchyně. Mají řadu variant. Roli hraje nejen recept na těsto, ale také zvolená náplň podle chuti a případně také výborná drobenka. Upečte si osvědčené koláče.


Ve Vamberku na Rychnovsku vzniká na fasádě domu obří malovaná krajka

Vamberk (Rychnovsko) - Ve Vamberku na Rychnovsku vzniká na fasádě domu v Tyršově ulici obří malovaná krajka. Tvoří ji polská výtvarnice NeSpoon jako propagaci nejen vamberecké krajky, ale i třídenních Mezinárodních krajkářských slavností, které začnou ve čtvrtek 27. června, uvedli dnes zástupci města. Dílo začalo vznikat v pondělí a hotovo by mělo být v pátek. Umělkyně tvoří barvami ve spreji na červeném podkladu.


‘Millennial Grey’ je barevný trend, který celé generaci neomrzí

"Millennial Grey" se nejenom stal barevným trendem, ale i kulturním fenoménem, který zachycuje podstatu celé generace. V době digitální nasycenosti a neustálého hledání rovnováhy se jemné a přívětivé šedé stalo středobodem moderních interiérů, grafického designu a současné módy. O post ‘Millennial Grey’ je barevný trend, který celé generaci neomrzí apareceu primeiro em DecorStyle.


Všechno, co potřebujete vědět o českých třešních: Co lahodného z nich připravit?

Pro někoho jsou symbolem léta a bezstarostného dětství, jiní se těší na třešňovou bublaninu, třešňový koláč nebo třešňovou marmeládu. Možná se najdou i tací, pro které sezóna třešní znamená zavařování kompotů. Čím se liší jednotlivé odrůdy a k čemu se hodí v kuchyni?