Finance

Trending:


Víkendový horoskop: Vodnáři půjdou vstříc dobrodružství, Ryby objeví novou vášeň

Počasí o víkendu bude nepředvídatelné stejně jako poslední dny. Někdo tento čas věnuje sebereflexi, jiný naopak prozkoumávání nových tajů. Ať tak, či tak, hvězdy mají jasno. Co čeká právě vás, se můžete dočíst v našem víkendovém horoskopu.


Denní horoskop na neděli 30. 6. 2024: Berani propadnou depresím, Váhy si nevědí rady

Denní horoskop pro všechna znamení zvěrokruhu na neděli 30. 6. 2024. Podívejte se, co vás tento den čeká a čeho byste se případně měli vyvarovat.


Jaké těsto zvolit na ovocné knedlíky? Nadýchané kynuté nebo tvarohové nejsou jediné možnosti

Ať už připomínají dětství nebo jsou symbolem léta, ovocené knedlíky mají v české kuchyni svoje pevné místo. Nejčastěji se pravděpodobně tvoří z kynutého a tvarohového těsta. Pokud ale chcete zkusit i něco jiného, sáhněte po bramborách nebo zkuste těsto odpálit.


Kvíz: Chléb je základní potravina. Vyzkoušejte, co o něm víte v našem kvízu

Chléb je pro mnohé z nás základní potravinou, která nám doma nesmí chybět. Pojďte o něm zjistit víc a také vyzkoušet své znalosti v zábavném kvízu.


Kofola a obložené chlebíčky: Ikonické pochoutky z dob socialistického Československa máme rádi i dnes

I když obložený chlebíček prodávalo už vyhlášené lahůdkářství Jana Paukerta za 1. republiky, za socialismu nesměl chybět na žádné schůzi ani oslavě. Odpovědí na západní Coca-colu byla zase česká Kofola. Ikonická svačinka tak bylo na světě.


Vachta trojlistá: Podmínky pro pěstování rostliny, která je zajímavá v mnoha směrech

Trvalka, která je zajímavá v mnoha směrech. Jak vysazovat vachtu trojlistou? Jaké podmínky potřebuje ke zdárnému růstu? Rostlina, která je natolik vzácná, že byla zařazena mezi chráněné.


Alena (65): Z manžela je v důchodu mrzutý stařec. Při pohledu na něj ztrácím chuť do života

Paní Alena se těšila na to, jak si s manželem budou v důchodu užívat a dělat věci, na které předtím nebyl čas. Jenže on si důchod představuje úplně jinak. Povede se jí probudit v něm život?


Jak se suší ovocné placky? Připravte jednoduchý pamlsek pro sebe i své děti

Sušené ovoce milovaly už naše babičky a prababičky. Jednoduchou a zdravou pochoutku si na zimu snadno připravíme z přebytků sklizeného ovoce. Díky elektrickým sušičkám je sušení jednoduché a zábavné. A zkoušeli jste už připravit ovocné placky?


Proč vznikají na rajčatech a okurkách plísně, i když zaléváte ke kořenům? Jaká je hlavní příčina

Plísně rajčat a okurek bývají postrachem zahrádkářů. Přijdou plíživě, ze začátku vypadají velmi nenápadně, ale když je nezachytíte včas, o veškerou úrodu přijdete. Pokud zaléváte rostliny jen ke kořenům, jak se doporučuje, rozhodně nejste mimo nebezpečí.


Tipy pro zdraví očí a zachování dobrého zraku

Naše oči jsou naším pohledem na svět. Jsou prostředkem, kterým se díváme. Proto je důležité, abychom o ně pečovali. Zdraví očí jde ruku v ruce s celkovým zdravím a běžným očním problémům lze snadno předcházet, pokud budete každý den dodržovat základní pravidla péče o oči. Projděte si následující galerii a zaměřte se na tyto tipy, jak udržet svá drahocenná kukadla v perfektním stavu.


Tato 3 znamení zvěrokruhu brzy zažijí velké štěstí. Před létem najdou své poslání

Astrologové mají velmi dobré zprávy. Ukazuje se, že tři znamení zvěrokruhu zažijí velké štěstí a stane se to poměrně brzy. Toto štěstí se týká vašeho poslání, které absolvuje nečekaný zvrat. Zjistěte, zda jste na seznamu a před začátkem léta se vám zcela změní osud!


Módní Alarm z Karlových Varů: Nejhezčí a nejzajímavější modely

V tomto dílu Módního alarmu se podíváme na nejhezčí a nejzajímavější šaty, které se letos v Karlových Varech při zahájení filmového festivalu ukázaly.


5 chyb při přípravě Míša řezů: Nepodceňujte jemnost práce s těstem i krémem

Míša řezy se připravují v našich domácnostech už po generace a patří mezi nestárnoucí klasické moučníky, které milují děti i dospělí. Jejich příprava je sice časově náročnější, zároveň je však jednoduchá - pokud nechybujete.


,Brioche' chutná jako loupák, skvělá je ale i v burgrech. Jak upéct briošku do slaných pokrmů

Biroškové pečivo je poslední dobou v kurzu. Nejen klasicky nasladko, ale ukazuje se, že si výborně rozumí i s masem. Ovšem upéct nadýchané bulky s lesklou a přiměřeně křupavou kůrčičkou třeba na hamburgery, nemusí být na poprvé úplně snadné. Jak přesně takto skvělou briošku upéct?


Co jsou serpentinové stěny a proč se staví

Serpentinové neboli zvlněné cihlové stěny můžete spatřit nejen v Anglii, ale i jinde v Evropě. Hadovitě zakroucené, bytelné, a přitom i architektonicky dobře vypadající cihelné stěny fungují často jako zahradní zídky. Proč o nich uvažovat?


Usínáte se špatnou náladou? Vymalujte si ložnici

Ložnice je ideálním místem, kde můžete s velkým klidem většinu času pohodlně odpočívat. Spánek by ale nemělo vůbec nic rušit, ani tóny nevhodných barev, které vás často obklopují. I ty mohou mít vliv na kvalitu spánku. Je velmi dobře známo, že jemné barvy uklidňují. Příjemné jsou i pastelové odstíny či tlumené barvy. Pořiďte si je i vy do vaší ložnice, rozhodně nebudete litovat. I rozpoložení barev rozhodne o kvalitě a hloubce vašeho spánku.


Bazalkové pesto je dobré mít po ruce. Jistě ho zvládnete vyrobit podle videonávodu

Pesto má široké využití a hodí se ho mít uložené v ledničce nebo ve spíži. Přidat ho můžete na těstoviny, do slané rolády, na pizzu či do salátu, určitě najdete i jiné způsoby. Bazalkové pesto je nejlepší z bazalky ze zahrádky, ale jistě bude skvělé i z té kupované.


Tady jsou důvody, proč lidé umírají ve spánku

Hlavní příčiny úmrtí se ve světě liší, ale některé z nich mají jedno společné: projevují se ve spánku. Ulehnout do postele a už se nikdy neprobudit, může být znepokojivá představa, ale umírání během spánku může být ve skutečnosti klidnou cestou. Lidé z celého světa umírají každou noc ve svých postelích, ale jaké jsou vlastně hlavní příčiny? V této galerii se s nimi seznámíte. Klikněte na galerii a dozvíte se skutečný poznatek!


Noční svítící oblaka: Nenechte si ujít mrazivě krásnou podívanou na letní obloze

Právě v těchto dnech zvedněte oči k nebi, máte totiž jedinečnou šanci vidět nádhernou noční podívanou v podobě nočních svítících oblak. Jde o jedinečný a hlavně krásný úkaz, který okouzlí úplně každého. O co vlastně jde a kdy je největší šance, že tuhle nádheru spatříte?


Revoluční ekologická chatka v srdci přírody: Jedinečnou stavbu za minimum nákladů postavili za pouhých 5 měsíců

Události uplynulého roku se staly pro mnohé kreativní výzvou. Architekti v Katalánsku reagovali na pandemii Covidu odvážným projektem karanténní chaty, která je maximálně šetrná k okolnímu prostředí.


Červená řepa v ohrožení! Před jakými škůdci a chorobami ji chránit

Červená řepa patří mezi velmi zdravé plodiny, které si můžete vypěstovat na vlastní zahradě. Většinou je její pěstování bezproblémové. Červenou řepu můžete uložit na dlouhou dobu a připravovat ji na spoustu způsobů. Někdy ale mohou přijít choroby a škůdci, kteří vaše plodiny poškodí nebo zcela zničí. Proto se vyplatí je znát, abychom mohli zakročit pokud možno co nejdříve. Vyplatí se pravidelně kontrolovat viditelné části řepy.


Slavné krásky KVIFF 2024: 8 nejkrásnějších rób, které na červeném koberci skutečně zářily. Letos dominovala červená

Karlovarský filmový festival každoročně představuje ty nejlepší filmy, které se filmovým tvůrcům podařilo vytvořit. Přesto není tato událost pouze o tom, na co bychom se měli podívat. I 58. ročník KVIFF je plný vytříbené elegance a jedinečného vkusu. Co oblékly slavné tváře v tento den? Vybrali jsme pro vás osm nejkrásnějších outfitů na osmi nádherných ženách, které doslova oslnily karlovarský červený koberec.


Kozačky, žabky i turban na hlavě. Podívejte se na módní úlety z červeného koberce ve Varech

Páteční zahájení Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech si nenechala ujít celá řada známých tváří. Pánové příliš kreativní nebyli, eleganci jistil černý smoking. Dámy naopak slavnostní událost využily a na červeném koberci před hotelem Thermal ochotně pózovaly v barevných róbách. Nicméně ne všechny stylisticky bodovaly. Podívejte se, kdo podle módní návrhářky šlápl vedle.


7 nejkrásnějších hereček českého filmu: Jak se změnil ideál krásy během desetiletí?

Češky a Slovenky jsou právem považované za nejkrásnější ženy planety. To platí také ve světě filmového průmyslu. Pojďme se podívat na 7 českých krásek stříbrného plátna, které dokázaly uhranout nejednoho muže. Na filmovém plátně i mimo něj.


Připravte suchou jíšku podle videonávodu. Je to snadné a jíška vydrží až půl roku

Do většiny polévek a omáček se přidává jíška. Může to být třeba právě suchá jíška, kterou připravíte během chvilky upražením hladké mouky. Ve videonávodu uvidíte, že je to velmi snadné. Suchou jíšku si navíc můžete připravit do zásoby.


Mindfulness jako cesta k plnému soustředění a vnímání: Stačí jej trénovat pár minut denně

V dnešním uspěchaném světě je stále těžší najít chvíli klidu a soustředění. Práce, rodina, sociální sítě – všechny tyto věci nás neustále rozptylují a mohou vést k pocitu neustálého stresu a vyčerpání. Jestliže se cítíte, že vám chybí schopnost plně se soustředit a jednat v klidu, nejste v tom sama. Dobrou zprávou je, že existuje technika, která vám může pomoci – mindfulness. O co jde a jak na to?


Zbytečné věci, kterých byste se měli zbavit - dnes

Některé předměty si mnozí z nás nechávají doma a nikdy se neptají proč. Mnohé z nich jsou naprosto zbytečné, a přesto je stále máme u sebe, ať už z důvodu, že je prostě zapomínáme, nebo si myslíme, že "jednou se budou hodit". Pak nám jen tak leží doma a my si na ně tak zvykneme, že už si jich ani nevšímáme. Již dříve jsme hovořili o způsobech, jak deklutrovat svůj život, a o tom, jak může být minimalismus prospěšný, ale existují i další chyby, kterých se neustále dopouštíme, aniž bychom si to uvědomovali, a právě uchovávání některých předmětů doma je jednou z nich. Kdy jste se naposledy podívali na data spotřeby výrobků vzadu ve spíži nebo v mrazáku? Nebo kdy přesně jste nosili nesourodé ponožky, které máte v šuplíku? To je v pořádku, všichni jsme vinni z toho, že si necháváme různé nepotřebné věci. Ale po přečtení této galerie už nebudete mít žádné výmluvy, takže klikněte a začněte věci z domu vynášet ještě dnes.


Nedotknutelná princezna Kate? Herečka na vlastní kůži poznala realitu!

I britská monarchie je aktivní na sociálních sítích, kde není vždy bezpečno. Na internetu totiž působí spousta lidí, kteří nejdou pro urážku daleko. Své o tom ví i herečka, která dostala za úkol ztvárnit princeznu Kate.


Zažijte dovolenou bez konfliktů. Jak co nejvíc snížit riziko hádek a nedorozumění

Těšíte se, jak si na dovolené odpočinete s partnerem a rodinou? Jak spolu konečně strávíte více času? Navštívíte památky, půjdete hned po snídani k moři nebo na túru, možná si koupíte něco pěkného na sebe, zajdete si na společnou večeři… Plánů máte možná hodně, o to více očekávání. Jenže právě očekávání od dovolené jsou podle psycholožky Šárky Mikové častým zdrojem konfliktů. A ve finále nejen s ohledem na letní radovánky. Jak s tím naložit, aby...


Filmová producentka nám ukázala svůj originální byt plný výrazných barev a nekonvenčních řešení

Z oken se dívá na kouzelný Řím, zatímco v bytě se nebála tmavých tapet, moderních akcentů, nebo minimalistického nábytku. Co ji inspiruje?


Elle Beauty Lounge Red: Kiss kiss bang bang, oslava třicetin Elle

ELLE letos slaví třicetiny a my si nepřejeme nic jiného než žhavý polibek. Možná je to nevinný vtip, možná to myslíme naprosto vážně. V ELLE Beauty Lounge Red byl loni Red Room, letos je to kasino, ve kterém se hosté a hvězdy mohou pobavit a vsadit se s ELLE o pusu.


5 důvodů, proč vyrazit na Maltu: Užijte si azurové moře, malebné uličky i michelinské restaurace

Malta je sice nejmenší zemí Evropské unie, ale má mnoho co nabídnout. Je typická svými žlutými domečky, barevnými balkony, průzračným mořem, dechberoucími stavbami i pohodovým a veselým životem. Tato kombinace vás jistě uchvátí.


Fascinující historie darování květin

Ať už se jedná o narozeniny, Den matek, Valentýna nebo ztrátu blízké osoby, darování kytice květin jako dárku se v různých dobách a kulturách ustálilo. Kdy však darování květin vzniklo? V této galerii najdete vše, co potřebujete vědět o historii darování květin, od jeho staroegyptských počátků přes floriografii v Anglii 19. století až po jeho místo v současnosti. Zajímá vás víc? Stačí kliknout a dozvíte se více.


Topolovka růžová zdobí i léčí. Zkuste z krásných květů udělat sirup proti kašli pro děti

Topolovka růžová je nepřehlédnutelná květina s výraznými květy v nejrůznějších barvách. Není to ale jen oblíbená okrasná rostlina, která zdobí nejednu zahradu, ale také léčivá bylina. V lidové medicíně se užívá především na podporu odkašlávání, zevně mírní kožní problémy. Udělejte z krásných květů topolovky sirup proti kašli pro děti, bude jim chutnat. Taky poradíme, jak tuhle krásku pěstovat.


Nakládačky ve sladkokyselém nálevu i v soli. Kde se jak připravují nakládané okurky?

Recepty na nakládané okurky (ale i jinou zeleninu, a dokonce i ovoce) najdete v kuchyních po celém světě. Každá země připravuje své nakládačky originálním způsobem. Vedle našich oblíbených sladkokyselých můžete vyzkoušet okurky naložené v soli, okurky s bazalkou, fenyklem či chilli.


Tereza Maxová vynesla v jeden večer dvoje šaty. Bravurně využila černobílý trend

Modelka Tereza Maxová (52) dnes rozhodně patřila k těm, kteří na červeném koberci v Karlových Varech zazářili. Pravděpodobně se nemohla rozhodnout, jaké šaty obléci, a tak během jednoho večera vynesla rovnou dvoje. Anebo šlo o dobře promyšlený krok?


Velký červencový horoskop lásky: Vodnáři si budou užívat zájem druhých, Berani se rozejdou

Červenec s sebou přináší kromě teplého počasí také mnoho příležitostí se seznámit. Lidé jsou setkávání všeobecně více nakloněni. Usměje se štěstí i na vás? To se dozvíte v našem červencovém horoskopu lásky!


Práce snů aneb Jak se pracuje v továrně na čokoládu? Vánoční kolekce chystáme už od léta, říká kvalitář

Taky jste si představovali jako malí, že jednou budete prodávat zmrzlinu? Nebo pracovat v čokoládovně? Přesně to se splnilo Jindřichu Novákovi. Stal se vedoucím výroby v „továrně na čokoládu“ Zora Nestlé a čokoládu i svou práci má i po mnoha letech stále rád.


Čerstvě sklizeno na Rohlík.cz: Nejlepší farmářské produkty přímo na váš stůl

Největší tuzemský prodejce s potravinami Rohlik.cz je známý svou dlouhodobou podporou lokálních producentů. Právě proto v jeho sortimentu můžete najít nejširší výběr farmářských produktů na českém trhu. Díky spolupráci s Čerstvě sklizeno, sdružením lokálních farmářů a pěstitelů, navíc nabízí ty nejčerstvější kousky, které mohou mít zákazníci na stole již 6 hodin od sklizně. Ochutnejte vyhlášené Vraňanské jahody, které se mezi zákazníky těší...


Nenechte levanduli pouze jako okrasu na zahradě. Využijte její potenciál naplno

Když přijde léto a vykvete levandule, načež kolem ní začnou létat včelky a motýli, je to krásný pohled. Kromě něj máte ovšem také příležitost využit její příznivé účinky.


Jak rychle zastavit svědění ze štípance: Pomůže vám teplo

Jak rychle zastavit svědění ze štípance: Pomůže vám teplo. Existují mnohé šikovné domácí prostředky, které skvěle pomáhají při bodnutí komárem. Jeden z nich má většina žen stále v kabelce.


Odložte vysoké podpatky a rozlučte se s nepohodlím: Letos zazáříte v pantoflích i v práci nebo na svatbě

Pantofle, kdysi považované za obyčejnou domácí obuv, se v posledních letech staly nedílnou součástí každodenního outfitu moderní ženy. V tomto článku vám představíme jejich nejžhavější trendy pro rok 2024 a poradíme, k čemu je nosit.


Jakého psa byste si měli pořídit podle svého hvězdného znamení?

Výběr psa může být náročný úkol, ale rozhodování si můžete usnadnit tím, že se dozvíte, která plemena nejlépe odpovídají vašemu znamení zvěrokruhu. Pokud si zjišťujete astrologické znamení někoho, s kým náhodně chodíte, proč byste si nemohli zjistit, zda se k sobě hodíte i vy a váš celoživotní psí partner? Klikněte a podívejte se na některá nejlepší potenciální štěňata podle vašeho znamení.


Chraňte se před horkem vhodným outfitem: Tyto vzdušné šaty na sobě téměř necítíte a navíc vás ochladí

Léto sice přináší spoustu slunečního svitu a tepla, vyvstává ale také otázka, co si obléci, když parna překročí únosnou mez, abychom se cítily pohodlně a zároveň stylově. Jednou z nejlepších voleb pro horké letní dny jsou dlouhé šaty. Jaké si vybrat, abychom vypadaly krásně?


“Tati, děkuji ti za všechno, nevím, jak to bez tebe zvládnu,” pláče Soňa

Ztráta někoho blízkého je vždycky velmi těžká. Když navíc máte s tím člověkem velmi blízký vztah, pak je to velká bolest. A vy najednou nevíte, jak s ní naložit. Co teď? Jak dál fungovat? Ztráta rodičů je velmi bolestný okamžik, který musí dříve či později řešit každé dítě. Co dál, když jsou rodiče oporou a kotvou, která najednou chybí?


Klíčky brambor: Jsou, nebo nejsou jedovaté?

Zná to asi každý z nás – brambory se snažíme uskladňovat tak, jak nejlépe dokážeme, a přesto po čase zjistíme, že začaly klíčit. Jenže jak s takovými bramborami naložit? Lze je konzumovat, nebo je lepší je zkrátka vyhodit? Informaci, že jsou naklíčené brambory jedovaté a hrozí otrava nebo jiná komplikace, jste určitě slyšeli. Ale je to opravdu […] The post Klíčky brambor: Jsou, nebo nejsou jedovaté? appeared first on HomeInCube.


Babička s dědou zkazily synovi radost z vysvědčení. Jako by byly známky všechno, zlobí se Radka

Vysvědčení na konci školního bylo pro spoustu dětí příležitostí, jak si vysloužit vytouženou odměnu. I Radčin syn se v pátek radoval z krásných dárků. Jenže u prarodičů se pochvaly nedočkal. Naopak. Kdyby prý bylo na nich, čekal by ho místo odměny trest.


Příběh ze života: “Moje sestra mi škodí, kde může,” zoufá si Aneta

Sourozenecké vztahy jsou důležité rodinné vazby, které máte. Ne vždycky jsou však ideální. Někdy se ani sourozenci neshodnou na mnoha věcech, a pak dochází k hádkám o více či méně důležitých situacích v rodině. A někdy si i sourozenci vzájemně zasadí velkou ránu, kterou neumí překousnout jedna nebo druhá strana. Podobně je na tom i Aneta. Má přitom pocit, že sestře nic neudělala. Ta ji však nemá ráda a snaží se jí škodit, kde jen může.


Jak je možné, že si s námi AI píše tak lidsky? Není to žádná samozřejmost. OpenAI vysvětluje, jak ta iluze funguje

Surový naučený velký jazykový model jen doplňuje písmenka | Iluzi bytosti z něj dělá až lidské doučování a ohýbání | Je to ale stále složitější, člověk totiž přestává stačit


Meningiomový Nádor Na Mozku: Varovné Znaky, Na Které Je Třeba Si Dát Pozor

Souhrn Stav, ve kterém se (obvykle) nenáhodný nádor vyvíjí z membrány, která obklopuje mozek a míchu. Nádor roste postupně, aniž by způsoboval symtomy. Příznaky Pokud máte nové, závažné nebo trvalé příznaky, obraťte se na poskytovatele zdravotní péče. Meningiomový nádor mozku obvykle přichází bez příznaků, protože roste postupně, pacient může vykaz...