Trending:


Vědecká studie odhalila: Veganská strava je nebezpečná?!

Náhrady masa a mléčných výrobků rostlinnými alternativami nemusí být tak zdravé, jak se zdá. Nová studie ukazuje, že konzumace zpracovaných veganských potravin může zvýšovat riziko srdečních onemocnění.


Květák jako kuře nebo rajčatový tarte Tatin: Klasická jídla plná zeleniny, která budete chtít jíst celé léto

Silný vývar, řízky a bramborová kaše nebo těstoviny carbonara – připravte si s námi klasiku, kterou jsme obměnili pořádnou porcí zeleniny.


Runové horoskopy od 27. června 2024: Panny budou akční, Ryby úspěšné

Magické runy přináší na následující dny nádherné zprávy. Oznamují, že do života vstupuje zářící slunce, které přináší naději a příslib všeho dobrého. Co ještě vám tajemné runy vzkazují?


Muž doma vyráběl výbušniny


Chraňte se před horkem vhodným outfitem: Tyto vzdušné šaty na sobě téměř necítíte a navíc vás ochladí

Léto sice přináší spoustu slunečního svitu a tepla, vyvstává ale také otázka, co si obléci, když parna překročí únosnou mez, abychom se cítily pohodlně a zároveň stylově. Jednou z nejlepších voleb pro horké letní dny jsou dlouhé šaty. Jaké si vybrat, abychom vypadaly krásně?


Historické náhody: Důležité události, které se staly ve stejném roce!

Některé roky v historii byly bohatší než jiné. Věděli jste například, že ve stejném roce, kdy se potopil Titanic, byly objeveny vitamíny a poprvé vyrobeny Oreos? Tyto věci spolu nemusí nutně souviset jinak než tím, že se odehrály ve stejném roce, ale v některých případech zdánlivě náhodný výběr událostí svědčí o období inovací nebo konfliktů v lidských dějinách. Klikněte do galerie a podívejte se, které významné události v dějinách se staly ve stejném roce. (Některé z nich se dokonce odehrály ve stejný den!)


Filmová producentka nám ukázala svůj originální byt plný výrazných barev a nekonvenčních řešení

Z oken se dívá na kouzelný Řím, zatímco v bytě se nebála tmavých tapet, moderních akcentů, nebo minimalistického nábytku. Co ji inspiruje?


Samosběr levandule 2024: Vydejte se za okouzlující vůní květů levandule a dopřejte si relaxační lázeň

Samosběry ovoce a zeleniny jsou stále oblíbenější a nikoho už asi dávno nepřekvapí. Ale co byste řekli na výlet za levandulovou vůní, ze kterého si přivezete vlastnoručně nastříhanou, čerstvou kytičku levandule? Farem, které vám samosběr téhle fialové krásky umožní zatím není mnoho, ale uvidíte, že výprava bude stát za to.


Podivné věci vyplavené na plážích

I když na plážích obvykle nacházíme mušle, ryby a pěkné oblázky, v minulém století došlo k několika velmi podivným objevům. Například na plážích poblíž rušných lodních tras bylo nalezeno nejbizarnější zboží, včetně telefonů ve tvaru kočky a obřích koulí vlasů. Došlo také k podivným přírodním jevům a ničivému znečištění životního prostředí. Pokud vás zajímá, jaké bláznivé předměty byly nalezeny na našich plážích, prohlédněte si tuto galerii.


Důvody, proč se probouzíte se suchem v ústech, a co s tím dělat

Máte po probuzení v ústech pocit pouště? Může to být nepříjemné a někdy to doprovází bolest v krku, popraskané rty a nepříjemná chuť. Když vaše tělo neprodukuje dostatek slin, může to vést ke stavu sucha v ústech, xerostomii. Sliny hrají v těle důležitou roli, protože čistí ústa, ničí bakterie a pomáhají odplavovat potravu, kterou sníme. Nedostatek slin v ústech (hyposalivace) po probuzení může naznačovat, že je třeba upravit chování při probuzení, nebo může být známkou něčeho závažnějšího. Zajímá vás to? Kliknutím na tuto stránku zjistíte, proč se probouzíte se suchem v ústech a co s tím v takovém případě dělat.


Nejznámější lži, mystifikace a podvody v historii

Přiznejte si, že jsme všichni někdy lhali. Tu lžeš, tu lžeš. Často to není nic jiného než způsob, jak se vyhnout rozpakům nebo jak se vyhnout pocitu viny. Historie však zaznamenala několik skutečně známých příkladů nestoudné nepoctivosti a bezcitného klamání, které měly pro dotyčné osoby i celou společnost neblahé následky - někdy až tragické. Projděte si následující galerii a podívejte se na některé z těchto flagrantních lží, výmyslů a zastírání.


Kvíz: Procvičte mozkové závity a najděte odpověď na jednoduché logické a matematické otázky

Hledáte způsob, jak se na chvíli odpoutat od každodenních starostí a nažhavit mozkové závity? Slovní rébusy a logické hádanky nabízejí ideální příležitost k relaxaci a zároveň rozvoji kreativního myšlení pro všechny věkové kategorie. Náš výběr 10 hádanek vás nejen pobaví, ale i přiměje k hlubšímu zamyšlení a posílí vaše analytické schopnosti. Vyzkoušejte si intelektuální výzvu, která by vám mohla zpestřit dnešní den.


Je mi 50 a už půl roku nemůžu najít práci. Jsem zoufalá a nechci být na manželovi závislá, svěřuje se Ivana

Každý, kdo někdy hledal práci, ví, že to není žádná sranda. Ať už jste po škole bez praxe, ženou po mateřské nebo po padesátce… Své o tom ví i Ivana, která se kvůli ztrátě zaměstnání velmi trápí. Najít vhodné místo je pro ní problém a bojí se, že bude muset nakonec nastoupit kamkoli...


Tajemství svatby princezny Diany: Návrhářka připravila i druhé šaty

Byla to svatba století. Tak, jako se do historie zapsal sňatek britského prince Charlese (nynějšího krále Karla III.) a princezny Diany, si své místo v dějinách vysloužily i Dianiny svatební šaty. Ty fascinují milovníky módy i více než čtyřicet let poté, co v nich mladá budoucí princezna z Walesu vstoupila do londýnské katedrály sv. Pavla. Návrhářka róby Elizabeth Emanuelová v nedávném rozhovoru odhalila další tajemství o jejich tvorbě. Pro...


Řezník Čejka radí, jak ohřívat párky, aby nepopraskaly: Tyhle tři postupy zaručí šťavnatou chuť a dokonalý vzhled uzeniny

Ohřátí párků je asi ta nejjednodušší možnost, jak si obstarat rychle teplou večeři, a je vnímáno jako kuchařský počin, který zvládne i naprostý amatér. A přitom je to docela věda a spousta lidí ohřívá párky špatně. Na to, jak správně postupovat, jsme se zeptali vyhlášeného řezníka Martina Čejky.


Těžký boj princezny Kate: Chodí v paruce a hodiny se maluje, aby zakryla stopy po chemoterapii

Princezna Kate se nedávno poprvé objevila na veřejnosti od doby, kdy celému světu oficiálně oznámila, že bojuje s rakovinou. Podle listu Marca jí před vystoupením na slavnostním ceremoniálu Trooping the Colour trvalo celé dvě hodiny, než si nanesla make-up, který zakryl projevy chemoterapie. Na sobě měla mít rovněž paruku.


Nakládačky ve sladkokyselém nálevu i v soli. Kde se jak připravují nakládané okurky?

Recepty na nakládané okurky (ale i jinou zeleninu, a dokonce i ovoce) najdete v kuchyních po celém světě. Každá země připravuje své nakládačky originálním způsobem. Vedle našich oblíbených sladkokyselých můžete vyzkoušet okurky naložené v soli, okurky s bazalkou, fenyklem či chilli.


Vypěstujte si černou ředkev. Léčí játra i kašel, její pikantní chuť je skvělá k pivu

Černá ředkev je uvnitř stejně bílá a křupavá jako ředkvička, a proto se jí dost často říká černá ředkvička. Černá ředkev se konzumuje méně než červená ředkvička, zřejmě proto, že je štiplavější a má křenu podobnou chuť. Ovšem právě její pálivost z ní dělá skvělou léčivou zeleninu, domácí šťáva a sirup jsou generacemi osvědčenými přírodními léky.


Fascinující historie darování květin

Ať už se jedná o narozeniny, Den matek, Valentýna nebo ztrátu blízké osoby, darování kytice květin jako dárku se v různých dobách a kulturách ustálilo. Kdy však darování květin vzniklo? V této galerii najdete vše, co potřebujete vědět o historii darování květin, od jeho staroegyptských počátků přes floriografii v Anglii 19. století až po jeho místo v současnosti. Zajímá vás víc? Stačí kliknout a dozvíte se více.


Na co dát pozor při vaření angreštové marmelády. Radíme začátečníkům

Angreštová marmeláda je, podobně jako rybízová, pikantní a chutná. Používáme ji jako ostatní marmelády na chléb nebo pečivo a do sladkých jídel, ale chutná i s masem.


Ve škole se zřítil strop: Učitelka hrdinka zachránila třeťáčky! Hrozí to v dalších třídách?

Třída 20 třeťáčků ještě plných zážitků z toho, že tu mohly nocovat. Pak se nad jejich hlavami ozvalo hrozivé zapraskání. Učitelka Kateřina se v mžiku stala hrdinkou, okamžitě všechny děti vyhnala ven a pravděpodobně tím zachránila mnoho životů. Vzápětí totiž strop zavalil celou třídu.


Nejneuvěřitelnější věci, které se staly v kómatu

Kóma je stav hlubokého a dlouhotrvajícího bezvědomí, kdy člověk nereaguje na běžné podněty, jako je dotyk, světlo nebo zvuk. Většina případů trvá alespoň několik dní, i když u některých příkladů může jít o týdny, roky nebo dokonce desetiletí. Tento vegetativní stav je však obzvláště zajímavý, protože ačkoli se vaše tělo zpomalí, vaše mysl se stále otáčí - a mohou se dít velmi zvláštní a neuvěřitelné věci. Lidé, kteří prošli surrealistickým zážitkem probuzení z kómatu, mají divoké a rozmanité příběhy o tom, co se stalo, a někdy se z něj vynoří s novou dovedností nebo jinou chutí, nebo dokonce se zcela změněnou představou o světě. Klikněte a podívejte se na některé z nejbláznivějších a nejbizarnějších věcí, které se lidem v kómatu staly.


Jak upravit zahradu pro pejsky: dodržte 6 základních pravidel a váš čtyřnohý miláček vám bude vděčný

Zahrada je pro nás vždy soukromou oázou klidu, přičemž spolu s námi na ní tráví svůj čas také naši zvířecí miláčkové, především tedy pejsci. Ne vždy jsou ale zahrady uzpůsobené k tomu, že zde pejsek pobývá a může se tak stát, že provede něco, za co se na něj potom zlobíme. Pojďme si tedy říct, co vše by měla splňovat zahrada, kde spolu s námi běhá i náš pejsek. Nevíte-li si rady, zkuste dodržet následující pravidla a uvidíte, že na zahradě...


Co je možné zamrazit a použít později: Od vajíček přes mateřské mléko až po buňky z tuku

Lékařská věda a inovace se neustále vyvíjejí a přinášejí nové možnosti. Naše těla přitom obsahují cenné buňky, které mohou být v budoucnu klíčem k léčbě nebo dokonce záchraně života nás či našich blízkých. Výzvou je správné zpracování a uchování buněk, aby si zachovaly své unikátní vlastnosti. Jaké druhy biologického materiálu je možné zmrazit nebo jinak uchovat pro budoucí léčebné účely?


Léto v horách! Dokážete si představit lepší aktivní dovolenou?

Jste připraveni objevovat úžasné horské túry, které najdete na dosah ruky? Tak to jsme tu pro vás správně. Naše vášeň pro turistiku nás totiž zavedla do nejkrásnějších koutů oblasti střední Evropy a rádi se s vámi podělíme o tipy na výlet nebo rovnou delší aktivní dovolenou. V našem průvodci se dozvíte, jak se správně připravit na horskou túru, co si vzít s sebou a jaké vybavení vybrat. Přečtěte si naše tipy a vydejte se na nezapomenutelné...


Proč jíst meruňky: 7 důvodů, proč je zařadit do svého jídelníčku. Recept na lahodný džem

Nejlepší meruňky bývají ty, které si vypěstujeme na vlastní zahradě. Bohužel se to v posledních letech daří jen málokomu. Většinou se o jejich zkázu postarají jarní mrazíky, a tak je pro nás každý plod vzácný, protože tohle ovoce s úžasně nasládlou chutí má pro nás i spoustu zdravotních benefitů. Tak si važme každé jednotlivé meruňky, která se na našem jídelníčku objeví. Úctu k meruňkám měli lidé už ve starověku. Podle řecké mytologie jsou...


Vědci ukázali podobu nejstaršího Homo sapiens. Nález ostatků přepsal historii

Brazilský expert Cícero Moraes, který je známý rekonstrukcemi obličejů, vytvořil možnou podobu tváře nejstaršího známého moderního člověka. Pravděpodobnou lebku člověka moudrého (Homo sapiens), který žil před 315 tisíci lety, poskládal z ostatků několika lidí nalezených na marockém archeologickém nalezišti Jebel Irhoud.


Propadají spíš chlapci než dívky: Kde mají žáci nejlepší prospěch

Úspěšnost žáků ve škole ovlivňuje řada faktorů a nejsou to jen dosažené vědomosti. Podle sociologů velkou roli hrají i socioekonomické podmínky dětí. Prospěch žáků se tak napříč republikou velmi liší. Dobrou zprávou ale je, že počet propadlíků a nutnost opakovat celý ročník znovu se v průběhu posledních let nezvyšuje.


Denní horoskop na pátek 28. 6. 2024: Berani řeší prekérní situaci, Váhy házejí chyby na ostatní

Denní horoskop pro všechna znamení zvěrokruhu na pátek 28. 6. 2024. Podívejte se, co vás tento den čeká a čeho byste se případně měli vyvarovat.


Tipy pro pěstování dlouhých vlasů

Když si necháte narůst dlouhé vlasy, může vám připadat, že to trvá věčnost. Průměrně nám vlasy rostou jen o 15 cm ročně, takže trvá poměrně dlouho, než se z pleše stanou bujné vlasy po ramena. Mnoho z nás to vzdá v té střední fázi, kdy vlasy nejsou dost dlouhé, ale ani krátké, a vypadají prostě špatně. Chcete-li se dozvědět ty nejlepší tipy, jak dosáhnout co nejrychlejšího růstu vlasů a jak při tom nezůstat úplně bez stylu, proklikejte se touto galerií.


Zvláštní stromy se zajímavou historií

Stromy jsou tu s námi už dlouho. Některé dokonce i tisíce let a my máme to štěstí, že je můžeme obdivovat i dnes. Na světě existují stromy, které jsou skutečně výjimečné. Nejen proto, že jsou krásné a jedinečné, ale také proto, že za nimi stojí úžasné příběhy. V této galerii vám tyto fascinující příběhy představíme, tak klikněte a čtěte.


Černé tečky versus rozšířené póry: Jaký je mezi nimi rozdíl? A jak s nimi bojovat?

Černé tečky a rozšířené póry, ale také mazové zátky a komedony. V mnoha pojmech, které se týkají problematické pleti, je někdy poměrně těžké se vyznat. Podívejme se společně na to, co přesně tato slova označují, a hlavně jak se těchto faktorů zbavit, abyste dosáhli čisté a spokojené pleti.


Je monogamie nepřirozená?

Pro společnost, která si stále do značné míry idealizuje celoživotní romantickou lásku, může být tato informace nepříjemná. Nicméně vzhledem k tomu, že se stále méně párů vdává a nuda, nevěra a nedostatek sexuálního uspokojení rozbíjejí zdánlivě stabilní manželství, začíná mnoho (nejen) žen přijímat alternativy k dlouholeté normě monogamie.


30 mýtů, kterým lidé stále věří

Mýty jsou všude kolem nás a často se nám říkají věci, které nejsou pravda. Už se vám někdy stalo, že jste se něco dozvěděli a později zjistili, že to byl jen mýtus a nic z toho není pravda? V této galerii vám přinášíme 30 nejčastějších mýtů a pravdu, která se za nimi skrývá – od netopýrů, kteří jsou údajně slepí, až po to, že si nemáte holit ruce, protože vám po nich rostou silnější chlupy. Kterým z mýtů jste věřili vy? Klikněte na galerii a dozvíte se víc.


Jaké jsou druhy třešní a na co se hodí? V bublanině jsou dokonalé, v poháru fantastické, v knedlících báječné

Jaké druhy třešní můžeme ochutnat, kdy dozrávají a jak je využít v kuchyni? Zavařte je do kompotu, vyrobte džem, sirup či likér, upečte buchtu nebo připravte dokonalé knedlíky.


Výroba domácího jaru na nádobí aneb Jak šetřit přírodu, vaše ruce i peněženku

Jak šetřit přírodu, své ruce a zároveň mít čisté nádobí bez nečistot a mastnoty? Stačí si vyrobit kvalitní přípravek doma z dostupných ingrediencí. Jak na to?


Šperky do postele nepatří. Sundávejte je před spaním a vyhnete se zdravotním problémům i jejich ničení

Necháváte si na sobě přes noc veškeré šperky a spíte s nimi celou noc? Věřte, že tento zlozvyk má spoustu nevýhod a rizik, o kterých jste možná ani nevěděla...


Oslavte konec školního roku! Dort od maminky je sázka na jistotu

Maminky, také se vám stalo, že jste od svých dětí dostaly jasné zadání na domácí dort? Apetit vás nikdy nenechá ve ‚štychu‘, proto jsme pro vás v redakci připravili výběr těch nejlepších dětských dortů, kterými zaručeně zabodujete.


Albert šlape na paty plýtvání. Po večerech daruje čerstvé jídlo potřebným!

Jak počet lidí v nouzi neustále roste, obchody Albert přichází s inovativním řešením v podobě večerního darování čerstvých potravin přímo z prodejen. Tento revoluční projekt, který vznikl ve spolupráci s potravinovými bankami, znamená, že na stoly potřebných lidí míří každý večer maso, jogurty nebo čerstvé džusy a saláty. Během posledního půl roku se takto podařilo darovat potřebným více než 90 tun kvalitního jídla.


Chanel Haute Couture Fall-Winter 24-25: Království bez královny

Módní dům Chanel v impozantních kulisách odhalil ještě pompéznější kolekci Haute Couture Fall-Winter 24-25. Před zraky diváků se odehrála teatrální hra nejmenšího detailu, která se proměnila v dokonalou symfonii orchestru, který však nikdo nedirigoval. A nebo?


Šéfkuchař hotelu Pupp nám prozradil recept na legendární dort: Voní meruňkami a čokoládou a je krásně vláčný

Vídeň má Sacher, Budapešť Gerbeaud a Karlovy Vary dort Pupp. V západočeském lázeňském městě se peče již několik staletí a v kavárně slavného hotelu ho můžete ochutnat i během filmového festivalu. A nebo si jej připravte doma podle originálního receptu, který jsme pro Toprecepty.cz získali od šéfkuchaře Puppu Ondřeje Korába.


Úžasné tipy na praní prádla, které byste měli znát

Na praní prádla si každý najde něco, co nesnáší. Ať už je to čekání, třídění nebo samotné praní, po kterém zjistíte, že jsou věci stále špinavé, může to být frustrující. Většina z nás to však musí dělat. Naštěstí existuje mnoho triků, jak prát efektivněji. Udělejte si laskavost a usnadněte si zbytek života tím, že si každý týden zjednodušíte den praní. Klikněte na tuto galerii a seznamte se s nejlepšími hacky a tipy pro praní prádla.


Kvíz: Chléb je základní potravina. Vyzkoušejte, co o něm víte v našem kvízu

Chléb je pro mnohé z nás základní potravinou, která nám doma nesmí chybět. Pojďte o něm zjistit víc a také vyzkoušet své znalosti v zábavném kvízu.


Broskve dokážou zlepšit náladu a jsou z nich úžasné džemy i osvěžující letní drinky

Šťavnaté červenožluté broskve jsou chutné a zdravé letní ovoce, které je nabité vitaminy, minerály a vlákninou. A jelikož na rozdíl od ostatních peckovin, jako jsou meruňky nebo švestky, obsahují broskve méně cukru a kalorií, můžete jich s klidným svědomím sníst tolik, kolik hrdlo ráčí. Nejlepší a nejzdravější jsou samozřejmě plody čerstvé, ovšem ani broskvový kompot a marmeláda nebo domácí letní drinky nemají chybu.


Horoskop štěstí na červenec: Býci si zvelebí bydlení, Blíženci se mohou těšit na romantiku

Štěstí je vedle lásky jednou z nejdůležitějších věcí, které nás zajímají v horoskopech. Tak nebudeme zdržovat a pojďme se rovnou podívat, jaké štěstí čeká jednotlivá znamení zvěrokruhu v červenci.


Věci, které byste v Disneyho parcích nikdy neměli dělat

Výlet do jednoho z 12 zábavních parků společnosti Disney může být kouzelným zážitkem pro děti i dospělé. Stejně jako v případě každé jiné prázdninové destinace byste však měli dodržovat určitá pravidla, abyste si ji co nejlépe užili. Pokud se chystáte navštívit Disney, projděte si tuto informativní galerii a zjistěte, co byste v parku nikdy neměli dělat - od pořizování fotografií na atrakcích až po porušování pravidel oblékání.


Celebrity, které jsou znovuzrození křesťani

Možná budete překvapeni, až zjistíte kolik je v showbiznysu oddaných křesťanů. Životní styly bohatých a slavných jsou plné pokušení, protože v podstatě všechno je dostupné. Nalezení Krista pomohlo mnoha těmto celebritám zůstat na správné cestě, a také překonat osobní problémy a závislosti. Abyste zjistili kdy a proč se tyto celebrity znovuzrodily, prolikejte tuto galerii.


Heidi Klumina dcera okouzluje své fanoušky fotkami v odvážném bikiní

Leni Klum, dcera modelky Heidi Klum, ohromila své sledující fotkami v odvážném bikiní. The post Heidi Klumina dcera okouzluje své fanoušky fotkami v odvážném bikiní appeared first on Instafamosos.


Ryby budou hýřit energií, Berani se prát s osudem. Horoskop na příští týden je tu

Ráda nahlížíte do budoucnosti? Zajímá vás, co vás čeká v příštích dnech? Přečtěte si naši astrologickou předpověď, která poodhalí roušku věcí příštích... Pobavte se u našeho speciálního týdenního horoskopu.


Švihák lázeňský Jiří Bartoška se už prochází po Varech: Minulý rok ho trápilo zdraví, nyní jen kvete

Na kolonádě v Karlových Varech to začíná pěkně žít. Už přijeli první hosté a také prezident Jiří Bartoška (77), který se vesele procházel po lázeňském městě. Objevily se i další známé tváře, například módní návrhář Lukáš Macháček či moderátor Marek Eben. Na místě je už připravená redakce eXtra.cz, která vše pečlivě monitoruje.