Trending:


Babička s dědou zkazily synovi radost z vysvědčení. Jako by byly známky všechno, zlobí se Radka

Vysvědčení na konci školního bylo pro spoustu dětí příležitostí, jak si vysloužit vytouženou odměnu. I Radčin syn se v pátek radoval z krásných dárků. Jenže u prarodičů se pochvaly nedočkal. Naopak. Kdyby prý bylo na nich, čekal by ho místo odměny trest.


KVÍZ: Předběhly svou dobu a byly velmi slavné. Jak se vyznáte v českých kuchařkách?

I když to ženy měly v minulých stoletích velmi těžké, zvládly se zviditelnit v kuchařském umění. Považovalo se za prestižní, když kuchařku napsala žena. Mnohé kuchařky byly geniálními učitelkami, které předaly cenné zkušenosti ve svých publikacích, a tak přivedly českou gastronomii na vrchol. Podívejte se s námi na některé z nich a pak si zkuste náš kvíz!


“Tati, děkuji ti za všechno, nevím, jak to bez tebe zvládnu,” pláče Soňa

Ztráta někoho blízkého je vždycky velmi těžká. Když navíc máte s tím člověkem velmi blízký vztah, pak je to velká bolest. A vy najednou nevíte, jak s ní naložit. Co teď? Jak dál fungovat? Ztráta rodičů je velmi bolestný okamžik, který musí dříve či později řešit každé dítě. Co dál, když jsou rodiče oporou a kotvou, která najednou chybí?


Vachta trojlistá: Podmínky pro pěstování rostliny, která je zajímavá v mnoha směrech

Trvalka, která je zajímavá v mnoha směrech. Jak vysazovat vachtu trojlistou? Jaké podmínky potřebuje ke zdárnému růstu? Rostlina, která je natolik vzácná, že byla zařazena mezi chráněné.


Toustový chleba podle Maškrtnice: Zapomeňte na dusivé tousťáky ze supermarketu a upečte si nadýchaný a vláčný toustový chléb doma

Možná se k toustovému chlebu stavíte trochu s rezervou. Možná tvoří vaše železné mrazákové zásoby a když je nejhůř, přijde na něj konečně řada. Být to tak ale vůbec nemusí! Upečte si s námi nadýchaný a jemný toustový chléb podle foodbloggerky Maškrtnice!


Velká věštba na červenec pro Ryby: Měli byste odpočívat a nabírat sílu

Co čeká Ryby v sedmém měsíci roku 2024? Na co byste si měli dát pozor, čeho se vyvarovat a co byste neměli promeškat? A jaké kouzlo můžete zkusit, když budete u moře nebo rybníka? Přečtěte si předpověď na červenec, kterou pro Ryby z tarotových a mariášových karet vyčetla slavná kartářka Helen Stanku.


Neobvyklé čokoládové kombinace, které vás možná překvapí. Zaručeně si však pochutnáte

Každý máme svou oblíbenou příchuť čokolády. Někdo nedá dopustit na kombinaci s ořechy, jiný má rád čokoládu provoněnou pomeranči. Mnozí si oblíbili hit posledních let, slaný karamel v čokoládě. Pokud ale hledáte nový rozměr chuti, rádi vám poradíme, s čím se dá čokoláda vychutnávat.


Práce snů aneb Jak se pracuje v továrně na čokoládu? Vánoční kolekce chystáme už od léta, říká kvalitář

Taky jste si představovali jako malí, že jednou budete prodávat zmrzlinu? Nebo pracovat v čokoládovně? Přesně to se splnilo Jindřichu Novákovi. Stal se vedoucím výroby v „továrně na čokoládu“ Zora Nestlé a čokoládu i svou práci má i po mnoha letech stále rád.


Letní výlety za moravským a českým vínem podle abecedy (A-K)

Letní výpravy po republice za vinařskou turistikou jsou pro mnohé každoroční tradicí, a proto je třeba stále hledat inspiraci a nové úhly pohledu, jak krásu vína a vinorodé krajiny poznávat. Další cestu by tedy stálo za to pojmout trochu netradičně, třeba podle abecedy. Lákavých turistických cílů je u nás víc než dost a jen jedna abeceda na ně určitě stačit nebude.


Červená řepa v ohrožení! Před jakými škůdci a chorobami ji chránit

Červená řepa patří mezi velmi zdravé plodiny, které si můžete vypěstovat na vlastní zahradě. Většinou je její pěstování bezproblémové. Červenou řepu můžete uložit na dlouhou dobu a připravovat ji na spoustu způsobů. Někdy ale mohou přijít choroby a škůdci, kteří vaše plodiny poškodí nebo zcela zničí. Proto se vyplatí je znát, abychom mohli zakročit pokud možno co nejdříve. Vyplatí se pravidelně kontrolovat viditelné části řepy.


KVÍZ: Jak dobře znáte prvního Harryho Pottera? Otestujte se!

Harry Potter a Kámen mudrců znamenal začátek jedné z nejoblíbenějších sérií. Vyznáte se v ní?


Velký červencový horoskop lásky: Vodnáři si budou užívat zájem druhých, Berani se rozejdou

Červenec s sebou přináší kromě teplého počasí také mnoho příležitostí se seznámit. Lidé jsou setkávání všeobecně více nakloněni. Usměje se štěstí i na vás? To se dozvíte v našem červencovém horoskopu lásky!


Bazalkové pesto je dobré mít po ruce. Jistě ho zvládnete vyrobit podle videonávodu

Pesto má široké využití a hodí se ho mít uložené v ledničce nebo ve spíži. Přidat ho můžete na těstoviny, do slané rolády, na pizzu či do salátu, určitě najdete i jiné způsoby. Bazalkové pesto je nejlepší z bazalky ze zahrádky, ale jistě bude skvělé i z té kupované.


Co jsou serpentinové stěny a proč se staví

Serpentinové neboli zvlněné cihlové stěny můžete spatřit nejen v Anglii, ale i jinde v Evropě. Hadovitě zakroucené, bytelné, a přitom i architektonicky dobře vypadající cihelné stěny fungují často jako zahradní zídky. Proč o nich uvažovat?


5 důvodů, proč vyrazit na Maltu: Užijte si azurové moře, malebné uličky i michelinské restaurace

Malta je sice nejmenší zemí Evropské unie, ale má mnoho co nabídnout. Je typická svými žlutými domečky, barevnými balkony, průzračným mořem, dechberoucími stavbami i pohodovým a veselým životem. Tato kombinace vás jistě uchvátí.


Nakládačky ve sladkokyselém nálevu i v soli. Kde se jak připravují nakládané okurky?

Recepty na nakládané okurky (ale i jinou zeleninu, a dokonce i ovoce) najdete v kuchyních po celém světě. Každá země připravuje své nakládačky originálním způsobem. Vedle našich oblíbených sladkokyselých můžete vyzkoušet okurky naložené v soli, okurky s bazalkou, fenyklem či chilli.


Jak se suší ovocné placky? Připravte jednoduchý pamlsek pro sebe i své děti

Sušené ovoce milovaly už naše babičky a prababičky. Jednoduchou a zdravou pochoutku si na zimu snadno připravíme z přebytků sklizeného ovoce. Díky elektrickým sušičkám je sušení jednoduché a zábavné. A zkoušeli jste už připravit ovocné placky?


Připravte suchou jíšku podle videonávodu. Je to snadné a jíška vydrží až půl roku

Do většiny polévek a omáček se přidává jíška. Může to být třeba právě suchá jíška, kterou připravíte během chvilky upražením hladké mouky. Ve videonávodu uvidíte, že je to velmi snadné. Suchou jíšku si navíc můžete připravit do zásoby.


Kreslící stěna pro děti: Kreativní prostor pro mladé umělce

Děti jsou přirozeně kreativní a vyjadřují se prostřednictvím různých forem umění. Jedním z nejlepších způsobů, jak podpořit tuto kreativitu, je vytvoření speciálního prostoru určeného jen pro jejich umělecké projekty. Kreslící stěna v dětském pokoji je skvělým řešením, které umožňuje dětem svobodně tvořit a zároveň udržuje zbytek domu v čistotě. V tomto článku se podíváme na to, jak takovou kreslící stěnu efektivně a bezpečně připravit.


,Brioche' chutná jako loupák, skvělá je ale i v burgrech. Jak upéct briošku do slaných pokrmů

Biroškové pečivo je poslední dobou v kurzu. Nejen klasicky nasladko, ale ukazuje se, že si výborně rozumí i s masem. Ovšem upéct nadýchané bulky s lesklou a přiměřeně křupavou kůrčičkou třeba na hamburgery, nemusí být na poprvé úplně snadné. Jak přesně takto skvělou briošku upéct?


Jak rychle zastavit svědění ze štípance: Pomůže vám teplo

Jak rychle zastavit svědění ze štípance: Pomůže vám teplo. Existují mnohé šikovné domácí prostředky, které skvěle pomáhají při bodnutí komárem. Jeden z nich má většina žen stále v kabelce.


Jsme sexy a nezávislé. To je důvod, proč randíme s mladšími muži

Vztah muže s výrazně mladší ženou vyvolává u lidí maximálně vševědoucí pousmání, ale láska ženy s o generaci mladším mužem často nevěřícně vytažené obočí. Žen, které si hledají mladší partnery přitom rapidně přibývá. Proč už nepotřebujeme muže jako oporu a jak si poradit s kritikou okolí? Čtěte.


Řadu dětí před spaním trápí úzkost, odhalil průzkum. Experti radí, jak jim s usínáním pomoci

Jeden rodič ze čtyř uvádí, že jeho dítě před spaním trpí úzkostmi nebo se bojí. Odhalil to národní průzkum dětské nemocnice C.S. Mott v USA. Mnohdy za tyto problémy může dětská představivost, obavy z příšer či tmy. Někdy je však na vině i narušení noční rutiny, například ve chvíli, kdy se do rodiny narodí nový potomek. Jak dítěti pomoci s usínáním a probouzením se v noci? To pro CNN přibližili experti.


Alena (65): Z manžela je v důchodu mrzutý stařec. Při pohledu na něj ztrácím chuť do života

Paní Alena se těšila na to, jak si s manželem budou v důchodu užívat a dělat věci, na které předtím nebyl čas. Jenže on si důchod představuje úplně jinak. Povede se jí probudit v něm život?


Chyby při montáži oken a dveří: Z čeho pramení a proč si dát pozor i na detaily

Na které chyby a nedostatky si dát pozor při montáži dveří a oken? Proč záleží na detailech? A co rozhodně neopomenout? Dozvíte se v našem článku.


Karolína (18): Řekla jsem kamarádce pravdu o její vizáži. Tím jsem ji asi nadobro ztratila

Pravda někdy bolí, ale máme se jí zříkat? Kdo jiný by vám ji měl říct než vaši nejbližší? Anebo kamarádka, se kterou se znáte hodně dlouho. Ale ne každý je ochotný pravdu unést… Tak jako ta Karolínina.


Jak na perfektní vývar s krupicovými nočky: Šéfkuchař hotelu Pupp prozradil trik, který fantasticky pozvedne chuť jídla

Poctivý kuřecí vývar je jednou z nejoblíbenějších českých polévek. Tradičně se sice podává s nudlemi, ale Když nudle vyměníte za nočky, vytvoříte vývar, který šéfkuchař Ondřej Koráb nabízí hostům restaurace Grandhotelu Pupp. A vy si jej můžete nyní udělat podle jeho receptu.


Tato 3 znamení zvěrokruhu brzy zažijí velké štěstí. Před létem najdou své poslání

Astrologové mají velmi dobré zprávy. Ukazuje se, že tři znamení zvěrokruhu zažijí velké štěstí a stane se to poměrně brzy. Toto štěstí se týká vašeho poslání, které absolvuje nečekaný zvrat. Zjistěte, zda jste na seznamu a před začátkem léta se vám zcela změní osud!


Čerstvě sklizeno na Rohlík.cz: Nejlepší farmářské produkty přímo na váš stůl

Největší tuzemský prodejce s potravinami Rohlik.cz je známý svou dlouhodobou podporou lokálních producentů. Právě proto v jeho sortimentu můžete najít nejširší výběr farmářských produktů na českém trhu. Díky spolupráci s Čerstvě sklizeno, sdružením lokálních farmářů a pěstitelů, navíc nabízí ty nejčerstvější kousky, které mohou mít zákazníci na stole již 6 hodin od sklizně. Ochutnejte vyhlášené Vraňanské jahody, které se mezi zákazníky těší...


Časopis dTest testoval řasenky. Kvalitní seženete i za 80 korun v drogerii

Jen málokterá z nás si umí představit život bez řasenky. I když se líčíte třeba jen občas nebo sázíte spíše na přirozený vzhled, řasenka je prostě základem. Na trhu je nepřeberné množství produktů, které slibují prodloužení, zahuštění nebo natočení řas a zvýraznění vašich očí. Jenže jak se v nich vyznat a neplatit zbytečně za něco, co nesplní? Časopis dTest se nedávno podíval právě na řasenky. Přinášíme tipy na ty, které stojí za pozornost....


Vepřová pečeně s cibulí a Staročeskou slaninou

Upečte naprosto perfektní nedělní oběd pro celou rodinu. Maso se peče samo v troubě, vy si jen vymyslete vhodnou přílohu. Máte raději rýží, bramborovou kaši nebo třeba pečené brambory?


Jaké jsou druhy třešní a na co se hodí? V bublanině jsou dokonalé, v poháru fantastické, v knedlících báječné

Jaké druhy třešní můžeme ochutnat, kdy dozrávají a jak je využít v kuchyni? Zavařte je do kompotu, vyrobte džem, sirup či likér, upečte buchtu nebo připravte dokonalé knedlíky.


Ještě to stihnete. Na ošetření dřevěných zahradních doplňků je ještě čas – a jde to i přírodně bez nákupu drahé chemie

Na ošetření dřevěných zahradních doplňků je ještě čas – a jde to i přírodně bez nákupu drahé chemie. Jak a čím správně vyčistit dřevo: Dřevo a dřevěné povrchy jsou přírodním materiálem, který je porézní. Proto jsou dřevěné materiály náchylné na teplotní a vlhkostní podmínky. Dřevo je schopné absorbovat vše, co se na jeho povrchu vyskytne.


Nedotknutelná princezna Kate? Herečka na vlastní kůži poznala realitu!

I britská monarchie je aktivní na sociálních sítích, kde není vždy bezpečno. Na internetu totiž působí spousta lidí, kteří nejdou pro urážku daleko. Své o tom ví i herečka, která dostala za úkol ztvárnit princeznu Kate.


Tipy pro pěstování dlouhých vlasů

Když si necháte narůst dlouhé vlasy, může vám připadat, že to trvá věčnost. Průměrně nám vlasy rostou jen o 15 cm ročně, takže trvá poměrně dlouho, než se z pleše stanou bujné vlasy po ramena. Mnoho z nás to vzdá v té střední fázi, kdy vlasy nejsou dost dlouhé, ale ani krátké, a vypadají prostě špatně. Chcete-li se dozvědět ty nejlepší tipy, jak dosáhnout co nejrychlejšího růstu vlasů a jak při tom nezůstat úplně bez stylu, proklikejte se touto galerií.


Maso z Ameriky poškodí české farmáře


Odložte vysoké podpatky a rozlučte se s nepohodlím: Letos zazáříte v pantoflích i v práci nebo na svatbě

Pantofle, kdysi považované za obyčejnou domácí obuv, se v posledních letech staly nedílnou součástí každodenního outfitu moderní ženy. V tomto článku vám představíme jejich nejžhavější trendy pro rok 2024 a poradíme, k čemu je nosit.


Módní Alarm z Karlových Varů: Žabky, kopyta a pijavice, aneb to, co jsme nechtěli vidět

V tomto Módním alarmu se koukneme podrobně na to, co a proč se komu nepovedlo. Většinou jsou na vině boty a materiály.


Prázdniny v novém školním roce: Na Vánoce dvoutýdenní volno a Velikonoce později

Školní rok je u konce a s novým nás čeká i nový kalendář prázdnin, který vám usnadní plánování dovolené. Ministerstvo školství o organizaci školního roku informuje s předstihem. Abychom vám pomohli vyhnout se nečekanému hlídání vašich ratolestí doma, připravili jsme v redakci eXtra.cz rozsáhlý přehled prázdnin pro rok 2024/2025.


Léto se blíží a psí hotely praskají ve švech, cenám navzdory

Hlídání přes den, v noci, i během celé dovolené. Individuální péče, za kterou si ale bude třeba výrazně připlatit. To je realita hotelů pro domácí mazlíčky. Sehnat takové místo nebude ale pro majitele psů i koček nikterak jednoduché.


Z ruiny k prolínání s moderní architekturou: V chorvatském Kastavu ví, jak vrátit život starému kostelu

Z ruiny k prolínání s moderní architekturou: V chorvatském Kastavu ví, jak vrátit život starému kostelu. Zajímavostí někdejšího jezuitského kostela sv. Marie v Kastavu je, že se ruinou stal v době, kdy ještě nebyl ani zcela dostavěn. Pro jeho stavbu byla zvolena lokalita, na které stával předchozí kostelík, který byl však zbořen. Nedochovaly se údaje o zahájení stavby nového kostela sv. Marie, ale podle odborníků se jednalo o 18. století.


Revoluční ekologická chatka v srdci přírody: Jedinečnou stavbu za minimum nákladů postavili za pouhých 5 měsíců

Události uplynulého roku se staly pro mnohé kreativní výzvou. Architekti v Katalánsku reagovali na pandemii Covidu odvážným projektem karanténní chaty, která je maximálně šetrná k okolnímu prostředí.


Elle Beauty Lounge Red: Kiss kiss bang bang, oslava třicetin Elle

ELLE letos slaví třicetiny a my si nepřejeme nic jiného než žhavý polibek. Možná je to nevinný vtip, možná to myslíme naprosto vážně. V ELLE Beauty Lounge Red byl loni Red Room, letos je to kasino, ve kterém se hosté a hvězdy mohou pobavit a vsadit se s ELLE o pusu.


Víkendový horoskop: Vodnáři půjdou vstříc dobrodružství, Ryby objeví novou vášeň

Počasí o víkendu bude nepředvídatelné stejně jako poslední dny. Někdo tento čas věnuje sebereflexi, jiný naopak prozkoumávání nových tajů. Ať tak, či tak, hvězdy mají jasno. Co čeká právě vás, se můžete dočíst v našem víkendovém horoskopu.


Černá kuchyně našich předků nás magicky přitahuje, vaření ale bylo krutou řeholí

Přemýšleli jste někdy, jak to vypadalo v kuchyních v dávných dobách? Jak zvládaly tehdejší hospodyňky vařit pro početnou rodinu bez moderních robotů, papiňáků a dalších zlepšováků? Ať už je pro vás vaření povinností nebo zábavou, pro středověké kuchařky to byla hlavně pořádná řehole. Pojďte se s námi podívat do míst, kterým se říkalo černá kuchyně.


Vědomá menstruace: způsob, jak ušetřit za dámské hygienické potřeby

Volná menstruace je název pro stav, kdy se žena rozhodne nepoužívat při menstruaci žádné hygienické potřeby a nechá krev volně odtékat. To znamená žádné vložky, tampony, menstruační kalíšky či menstruační kalhotky. Svobodná nebo také vědomá menstruace je naopak stav, kdy je žena v souladu se svým tělem. Vycítí, že je děloha plná krve a ve správnou chvíli odejde na toaletu. Cílem tohoto je uvědomit si, že menstruace není nic, za co by se ženy...


Chraňte se před horkem vhodným outfitem: Tyto vzdušné šaty na sobě téměř necítíte a navíc vás ochladí

Léto sice přináší spoustu slunečního svitu a tepla, vyvstává ale také otázka, co si obléci, když parna překročí únosnou mez, abychom se cítily pohodlně a zároveň stylově. Jednou z nejlepších voleb pro horké letní dny jsou dlouhé šaty. Jaké si vybrat, abychom vypadaly krásně?


Rozlučte se s obyčejným bílým topem, prim letos hrají mnohem zábavnější kousky

Navzdory tomu, že obyčejný bílý top - ať už trička nebo tílka, nepochybně patří mezi nadčasové kousky, které nikdy nevyjdou z trendů a můžeme na ně za všech okolností vsadit, zdá se, že letos půjdou trochu do ústraní. Co nevidět je totiž nahradí mnohem zábavnější motivy, které zajistí, že váš outfit bude vypadat hravě a svěže. Jakými kousky tedy letos nahradit váš bílý top?


Znamení, že vám váš anděl strážný chce sdělit něco důležitého: Přestaňte tyto jemné signály ignorovat

Každý z nás chce vědět, že na nás někdo dohlíží. Proto stojí za to se pozorně rozhlédnout, protože nám mohou uniknout signály, které nám usnadňují život. Jsou to znamení, že vám váš anděl strážný chce sdělit něco důležitého. Raději jim věnujte pozornost.


7 nejkrásnějších hereček českého filmu: Jak se změnil ideál krásy během desetiletí?

Češky a Slovenky jsou právem považované za nejkrásnější ženy planety. To platí také ve světě filmového průmyslu. Pojďme se podívat na 7 českých krásek stříbrného plátna, které dokázaly uhranout nejednoho muže. Na filmovém plátně i mimo něj.