ČASOPIS DTEST TESTOVAL řASENKY. KVALITNí SEžENETE I ZA 80 KORUN V DROGERII

Jen málokterá z nás si umí představit život bez řasenky. I když se líčíte třeba jen občas nebo sázíte spíše na přirozený vzhled, řasenka je prostě základem. Na trhu je nepřeberné množství produktů, které slibují prodloužení, zahuštění nebo natočení řas a zvýraznění vašich očí. Jenže jak se v nich vyznat a neplatit zbytečně za něco, co nesplní? Časopis dTest se nedávno podíval právě na řasenky. Přinášíme tipy na ty, které stojí za pozornost. Pořídíte je od 80 korun v drogerii.

Najít řasenku, která vám bude ve všech směrech vyhovovat, není tak jednoduché, jak se může na první pohled zdát. Některé produkty slibují úžasný efekt, za který si třeba člověk i rád připlatí, ale mnohdy přijde zklamání. 

Jaké jsou vlastně nejčastější důvody nespokojenosti s řasenkami? V první řadě je to fakt, že se za pár hodin jejich textura začne drolit. Dalším důvodem je i to, že prostě nedodrží, co slíbí. V reklamě vidíte slečnu s řasami do nebe, ale ve skutečnosti se vám o takovém efektu může opravdu jen zdát. Dalším mínusem bývá slepování řas a také kartáček, s nímž se vám zkrátka špatně manipuluje. Samostatnou kapitolou je pak cena líčidel, která se mnohdy šplhá k tisícovce a výš. O to víc vás pak investice mrzí.

Čtěte také: Jak v horkých letních dnech udržet make-up svěží: Zařaďte tyto tipy do své denní rutiny

Letní horka nás často nutí přehodnotit naši make-up rutinu. Jak zajistit, aby náš make-up zůstal svěží i v parných dnech, kdy se zdá, že se všechno roztéká a váš obličej se pomalu mění v klauní masku? Máme pro vás pár osvědčených tipů, které vám pomohou udržet váš make-up dokonalý i při tropických teplotách.
Číst více

Když testuje časopis dTest

Časopis dTest testuje pravidelně nejrůznější produkty a kosmetika není výjimkou. Pokud jde o řasenky, hodnotily je tři expertky a dvě desítky dobrovolnic. Mezi nimi byly ženy ve věkovém rozmezí 18 až 65 let, různých profesí, pravačky i levačky. Jedinou podmínkou pro to, aby mohly ženy produkty testovat, byla zdravá pleť očního okolí. Nezávislost testování řasenek dTestem byla zajištěna tak, že každá testující žena dostala dva náhodně vybrané vzorky řasenek s přelepeným obalem. Skutečně nebylo možné poznat, o jakou značku řasenky se jedná.  

První skupina hodnotitelek (expertky) rozdávala body v laboratoři. Dobrovolnice posuzovaly sledované parametry během týdenního testování v domácím prostředí – jejich poznatky se následně promítly nejen do hodnocení kosmetických vlastností, ale také do známky za aplikaci,“ stojí v popisu testování.

Obě skupiny žen v rámci této disciplíny posuzovaly základní vlastnosti řasenek jako jsou zvětšení objemu, prodloužení, natočení nebo oddělení řas. Dále sledovaly, jak dlouho po prvotním nanesení přípravku trvá, než je třeba řasy znovu zvýraznit, nakolik přirozeně po aplikaci řasenky vypadají a do jaké míry jsou výrobky, které to deklarují, voděodolné. "Na používání konkrétního přípravku měly dobrovolnice vždy týden, během kterého rozdávaly body třeba za konzistenci náplně řasenky, tvar kartáčku, roztírání a dávkování, rychlost zasychání, snadnost odlíčení nebo tendenci slepovat řasy či vytvářet žmolky," uvádí dTest.

Čtěte také: Kadeřníci radí: Chyby v péči o vlasy a 5 účesů, kvůli kterým budete po 50 vypadat starší

Nejen vrásky a povolující kontury dokážou nelítostně prozradit váš věk. Snažíte-li se působit mladší, zaměřte se i na vlasy. S přibývajícími roky slábnou a mění se jejich struktura, lichotit vám nemusí i nevhodný účes. Které střihy jsou podle kadeřníků po padesátce smrtící volbou, a co vám naopak dodá žádoucí šmrnc?
Číst více

Řasenky, které koupíte pod dvě stovky

Z testování vyplývá, že lze doporučit zejména řasenku Maybelline The Colossal 100% Black, jejíž cena se pohybuje okolo 160 Kč, a Bourjois Mascara Twist Up The Volume, která stojí okolo 180 Kč. Chybu neuděláte ale ani s řasenkou Essence I Love Extreme Crazy Volume Mascara, kterou seženete za pouhých 80 Kč. Kde sehnat tyto řasenky a další kvalitní, které lze na základě testu doporučit, najdete v naší galerii.

Související články

2024-06-29T04:49:37Z dg43tfdfdgfd