Trending:


Stigmata: záhada svatých ran

V křesťanství se stigmata označují jako tělesné rány, jizvy a bolesti na místech, která odpovídají ranám po ukřižování Ježíše Krista. Tyto zarážející rány se obvykle objevují na rukou, zápěstích a nohou a na levé straně těla. Vysoký podíl (možná více než 80 %) všech stigmatiků tvoří ženy. Navíc prvními a jedinými stigmatiky byli katolíci, kteří žili po velkém schizmatu v roce 1054 (přerušení společenství mezi katolickou církví a východní pravoslavnou církví). Stigmata, jež jsou často vyvracena jako podvod, mají přesto své věřící - od roku 1224, kdy byl zaznamenán první případ, bylo identifikováno přibližně 400 stigmatiků. Lékařská záhada, nebo zázrak? Klikněte na tuto galerii a zjistěte více o stigmatech a těch, kterých se zřejmě dotkl Kristus.


Červenci podle numerologie vládne šestka: Přináší harmonii a upevnění vztahů

Čísla a jejich vibrace nás ovlivňují celý život. Spočítejte si své osobní měsíční číslo a zjistěte, jak se vám bude podle numerologie dařit v červenci, sedmém měsíci roku 2024.


Tyto bezprostřední okolnosti mohly změnit dějiny tak jak je známe

Mnohdy si myslíme, že jsme to dotáhli tak daleko, protože jsme docela chytří, že? Ale při pohledu zpět zjistíme, že spousta věcí se mohla vážně pokazit. Vzpomeňte si na všechny přírodní katastrofy, globální zdravotnické krize a dokonce i na naše vlastní chyby. Do 21. století nás nedostaly jen naše chytré schopnosti přežít, ale také spousta štěstí. Pokud se podíváme na případy, které se v historii staly těsně před námi, můžeme se naučit důležité věci o tom, jak se vyhnout budoucím problémům a jak se s nimi vypořádat. Pokračujte ve čtení a dozvíte se o šílených případech těsného ohrožení, které mohly zcela změnit nebo dokonce zničit život, jak ho známe dnes.


Velkolepé královské koruny vhodné pro hlavy států

Koruna je tradiční ozdoba hlavy, kterou nosí panovníci jako symbol své moci a bohatství. Nádherně vyrobená, často se třpytící zlatem nebo stříbrem a zdobená drahými kameny, koruna také označuje svého nositele jako hlavu státu, a čím větší je pokrývka hlavy, tím větší je její postavení. Projděte si tuto galerii a obdivujte některé z nejpozoruhodnějších korun, které kdy byly vytvořeny pro krále a královny.


Tipy na holení pro hladší obličej

Holení je pro většinu mužů nutným zlem. Škrábání žiletkou po jedné z nejcitlivějších částí těla však může způsobit zánět vlasových folikulů, svědění, zarůstání chloupků a popáleniny od žiletky. A co ty nepříjemné škrábance a řezné rány? Ale žádný strach! Dokonalé oholení je umění. Zahrnuje pečlivý rituál péče o tělo a vyžaduje správnou výbavu. Po jeho zvládnutí bude tvář, která se na vás bude dívat v zrcadle, pozitivně vyzařovat hladkost a zdravý lesk. Jste připraveni odstranit nevzhledné vousy? Proklikněte se, napěňte se a zdokonalte svou techniku holení.


Hvězdy spatřeny, jak objímají své fanoušky

Kdo by se nerad přitulil ke své oblíbené celebritě? Nebo rychlé selfie předtím, než odběhnou na předávání cen nebo filmovou premiéru? Těmto fanouškům se splnilo jejich přání a získali víc než jen autogram od celebrity - dostali objetí! Ať už se jedná o setkání a přivítání nebo akci na červeném koberci, setkání s celebritou je vzrušujícím příběhem pro každého fanouška, kterému se podaří zachytit okamžik se svou oblíbenou hvězdou. Podívejte se do této galerie, kde uvidíte celebrity, které objímají své fanoušky.


Jak správně sušit česnek? Česnek sklízejte za suššího počasí, zavěste ve svazku na tmavé a dobře větrané místo, paličkový se sklízí jinak

Česnek je jednou ze základních surovin naší kuchyně. Máte ho na zahrádce a potřeboval by už vytáhnout? Zjistěte, jak správně sušit česnek, aby vydržel co nejdéle v dobrém stavu.


Bezděková se Sebastianem se od sebe nemohli odtrhnout. Noční romantika v dešti plná polibků

Lázeňské město Karlovy Vary je přece jen také místem zamilovaných. Romantika přišla i na dvojici Andreu Bezděkovou a Sebastiana Navrátila. Ti za deštivého odchodu pod deštníky ukázali svou lásku, jak nafotila redakce eXtra.cz.


Jak se zbavit drátovce: díky snadným fíglům ve vašich bramborách řádit nebude

Vypěstovat si svoje vlastní brambory, to je snem asi každého pěstitele. Znáte snad lepší dobrotu nežli nové brambory ve slupce podávané se solí a máslem? Já tedy ne. Jenže, pokud nám bramborový porost nenapadne mandelinka, která právě v těchto dnech v bramborách řádí, tak dalším škůdcem, který nám znemožní pochutnat si na čerstvých brambůrkách je drátovec. Naštěstí ale funguje jeden zcela banální fígl, jak na tohoto škůdce vyzrát a těšit se na...


V Ostravě se otevřela pobočka řetězce italských restaurací: Servíruje se zde nadrozměrná pizza

Otevření nové ostravské pobočky proběhlo v druhé polovině června v Dolních Vítkovicích v budově bývalé VI. energetické ústředny U6. Po dvou pražských restauracích na Národní třídě (červen 2018) a na Masaryčce (září 2023) tak jde o třetí pobočku řetězce L´Osteria v České republice.


Otevírací doba obchodů: Svátky v červenci jdou na ruku milovníkům nákupů

V Česku začal v pondělí o den kratší pracovní týden, protože v úvodu července jsou tradičně dva státní svátky. To v posledních letech znamená jediné. Každý si potřebuje osvěžit, zdali během nich bude v obchodech otevřeno.


Podivná fakta o houbách s psilocybinem

Na psilocybinové houby neboli magické houby se dlouho pohlíželo s podezřením. Jejich psychedelické vlastnosti vedly v mnoha zemích k jejich zařazení mezi nelegální látky. Výzkum schopností a terapeutického využití psilocybinových hub však ukázal neuvěřitelně slibné výsledky a nebývalé přínosy. Průkopničtí lékaři se domnívají, že mohou pomoci při celé řadě duševních onemocnění, a dokonce ulehčit boj těm, kteří se vyrovnávají se smrtelnou diagnózou. O magické houby je stále větší zájem. Na druhou stranu, příroda o jejich schopnostech věděla odjakživa a některá zvířata se jich pravidelně účastní! Nevěříte tomu? Klikněte do galerie a zjistěte další překvapivá fakta o psilocybinu.


Předměty, které musíte mít a které přinesou vašemu domovu štěstí

Každý chce mít v životě trochu štěstí a nejjednodušší způsob, jak toho dosáhnout, je přidat do svého domova několik strategicky vybraných předmětů. Možná znáte feng-šuej, starobylou čínskou praxi, která se zaměřuje na uspořádání obytného nebo pracovního prostoru tak, aby podporoval pozitivní energii a harmonii. Tato praxe využívá několik předmětů, které údajně přinášejí štěstí, ale jaké to jsou? V této galerii najdete oblíbené předměty nejen z oblasti feng-šuej, díky nimž můžete svůj prostor naplnit štěstím, zdravím a bohatstvím. Klikněte a začněte.


Svatby v Ulici: Každá byla něčím výjimečná, na každé se také dalo něco zkritizovat

Když se chce, vždycky se dá najít něco, co by se mohlo ostře zkritizovat. Dokonce i v případě tak pěkné svatby, jako byla ta nejnovější, si někteří diváci najdou pár důvodů k opovržení. Např. to, že Gábina kráčela uličkou při znělce z mobilního telefonu. Ani dřívější svatby neunikly výhradám.


Ceny v Karlových Varech? Drahá bída i dobré jídlo za rozumný peníz. Podívejte se, jak neprohloupit

Karlovy Vary jsou takové, jaké si je uděláte. Můžete se cítit jako filmová hvězda a užívat si gastronomického luxusu, můžete se ale stravovat i mimo centrum a v tu chvíli jdou náklady na rozumnou úroveň. V Karlových Varech také platí, že někde můžete dostat vysokou kvalitu za velmi dobré ceny a jinde narazíte na předražený podprůměr. Když se chcete během filmového festivalu najíst za přijatelný peníz, je dobré poslouchat doporučení místních.


Domácí bulky na hamburgery. Nový rozměr grilování

Léto, teplo, slunečné dny a setkávání s přáteli jdou ruku v ruce s venkovním grilováním. A pokud právě letní grilovačku plánujete, skvělou volbou jsou oblíbené hamburgery, které vaše přátele či rodinu zajisté potěší. O level výše burgery posunou výborné bulky, které máte nyní příležitost si vyzkoušet doma. Přinášíme recept krok po kroku na lahodné kynuté bulky.


Rozžhavená Campari party. České krásky se oblékly do ruda a předháněly se v tom, kdo ukáže víc kůže

Filmový festival je v plném proudu. S dalším dnem přišla na řadu i další velkolepá akce, tentokrát Campari party. Dresscode byl jasný - červená nebo černá. Jak zachytili fotografové eXtra.cz, dámy vyšperkovaly své outfity na jedničku. Většina z nich vytáhla pořádně odvážné kousky.


Nemáte vlasy, nebo bojujete s jejich hustotou? Nechte si je vytetovat

Prořídlý vlasový porost, kterým prosvítá světlá pokožka. Ustupující kouty nebo dokonce lysina, která může být projevem alopecie. Ve chvíli, kdy selžou možnosti léčby, přichází na řadu otázka, jak nedostatek vlasů zamaskovat. Poněkud překvapivá odpověď zní: můžete si je nechat vytetovat.


Apetit slaví 20. narozeniny: Zapojte se do hlasování o nejkrásnější červencovou obálku v historii a vyhrajte

V roce 2004 začal vycházet první český gastronomický časopis – Apetit. A dodnes je tu s vámi, přináší vám každý měsíc čerstvou porci inspirace v podobě receptů na ta nejlepší jídla. Nechá vás nahlédnout do zákulisí světa gastronomie, podělí se s vámi o osvědčené triky šéfkuchařů a promění vaření z nudné nutnosti na životní styl. Kulatiny Apetitu jsme se rozhodli slavit celý rok. A protože vám rádi děláme radost, budeme i nadělovat dárky! V tomto...


Nejlepší a nejhorší lidské potraviny, kterými můžete krmit svého psa

Naši domácí mazlíčci jsou součástí rodiny, což znamená, že je čas od času chceme rozmazlovat. Je běžné, že psům dáváme jako pamlsek kousek jídla z našeho talíře nebo třeba i kousek, který spadl na zem. Chceme se však ujistit, že potraviny, které jim dopřáváme, nezpůsobí více škody než užitku. Některé lidské potraviny jsou pro psy ve skutečnosti neuvěřitelně zdravé a mohou být zařazeny do běžné stravy vašeho psa. Jiné jsou však extrémně nebezpečné - a není to jen čokoláda, na kterou je třeba dávat pozor. Klikněte na tuto galerii a zjistěte, které lidské potraviny jsou zdravé a které jsou pro vašeho psa nebezpečné.


Po Ježíšových stopách: Biblická místa, která můžete navštívit i dnes

Děj biblického příběhu se odehrává na mnoha místech ve Svaté zemi i mimo ni. Některá z těchto míst zůstala dochována jako historická města a slouží jako významné turistické cíle. Ale existuje spousta dalších měst a vesnic spojených s těmito starobylými náboženskými texty, které jsou stejně důležité, ale mnohem méně navštěvované. A pro lepší pochopení biblických textů je třeba je prozkoumat. Klikněte na tuto galerii a objevte biblická místa, která můžete ještě stále navštívit.


Netradiční grilovací příloha: Pita plněná bylinkami

Nadýchané kynuté těsto na pitu jsme naplnili směsí oblíbených čerstvých bylinek. Upekli a vznikla perfektní grilovací příloha. Hodí se k masu, sýrům i salátům. A hotové je máte za chvilku!


Kvíz: Jak dobře znáte autory nejznámějších uměleckých děl? Otestujte své znalosti v zábavném kvízu

Umění je součást naší kultury již od nepaměti. Proto by měl mít každý z nás alespoň minimální přehled o tom, kdo jsou autoři slavných děl a z jakého období pochází. Otestujte své znalosti z této oblasti v zábavném kvízu a ukažte, kolik toho o umění víte.


Jak škodí chroustek letní? Může být velkou pohromou pro vaši zahradu

Chroustek letní je tak trochu neohrabaný brouk, který se při svém nemotorném letu často někomu připlete do cesty. Je to pěkný nešika, který do vás s klidem narazí, a to i opakovaně, což sice může člověka vylekat, ale ve skutečnosti mu nic nehrozí. Nanejvýš se brouk nepříjemně zamotá do vlasů. To trávník by se měl bát už o něco více. Při přemnožení jej zvládnou larvy chroustků úplně zničit.


Módní kolotoč Dagmar Havlové. Ve Varech prostřídala snad celý šatník, v každém outfitu zazářila

Z Dagmar Havlové (71) se v Karlových Varech stal úplný chameleon. Bývalá první dáma během několika dní prostřídala celou řadu stylových outfitů, z nichž přecházel zrak. Na zahájení se po červeném koberci prošla jako pravá dáma, poté se ukázala na módní přehlídce Beaty Rajské celá v černém a na BigBoard party byste ji snad ani nepoznali. Všechny její outfity zachytila redakce eXtra.cz.


Méně známá zelenina: co byl prašpenát, který měly v oblibě naše babičky

Rádi pěstujete i méně tradiční druhy zeleniny a bylinek? Tak právě pro vás máme dobrou zprávu a tip na dávno zapomenutou zeleninu. Naše babičky prašpenát běžně konzumovaly a využívaly nejen v kuchyni, ale i při léčbě různých neduhů. Bohužel ho ale v současnosti převálcoval špenát a na jeho předchůdce se již dávno zapomnělo. Někteří na něj ale nedají dopustit a vychutnávají si ho pro jeho vysoký obsah vitamínů a dalších prospěšných látek pro naše...


Grilování na balkoně: Jaký gril vybrat a na co si dát pozor

Grilování na balkoně je skvělý způsob, jak si užít léto a připravit chutné pokrmy i bez zahrady. Výběr správného grilu však vyžaduje zvážení několika důležitých faktorů, jako je velikost, zdroj energie a bezpečnost. Je třeba dbát na to, aby gril nezabíral příliš mnoho místa, nevytvářel nadměrný kouř a byl stabilní na malém prostoru. Připravte se […] The post Grilování na balkoně: Jaký gril vybrat a na co si dát pozor appeared first on HomeInCube.


Z červeného rybízu můžete udělat skvělou šťávu, vánoční marmeládu či pikantní želé

Pikantně nakyslý červený rybíz je osvěžující letní ovoce, které po generace nechybí snad na žádné zahrádce. Šťavnaté drobné bobule nabité vitaminy jsou skvělé čerstvě utržené, dodají šmrnc moučníkům a dezertům, tradičně se z nich připravují domácí zavařeniny. Je jen na vás, jak si letos rybíz užijete, třeba vás inspirují naše recepty na rychlou šťávu, želé s rozmarýnem či linecký džem.


Jak připravit sebe i své dítě na první tábor: Nic nepodceňte a nechte ho, ať získá nezapomenutelné zážitky

Pokud jste jako děti jezdila na tábor, jistě máte spoustu zážitků, na které budete vzpomínat celý život. Některé jsou veselé, jiné krušné, nicméně v každém případě se na takové chvíle nezapomíná. Máte-li obavy o své dítě, které posíláte letos v létě poprvé na tábor, pomyslete na několik aspektů, kterými svůj strach a nejistotu eliminujete. Byla by přeci škoda, aby bylo vaše dítě o táborové historky ochuzeno.


Proč je nejen na mytí oken ideální dešťová voda

Dešťovou vodu lze využít nejen na zalévání kytek, ale i v oblasti domácích prací. Měkká mineralizovaná voda splní kdekterou službu lépe než tvrdá voda z domácího kohoutku. Navíc nebudete muset nesmyslně utrácet za drahé čistící prostředky. S dešťovou vodou umyjete dobře například i vaše znečištěná okna. Můžete si být téměř jisti, že po šmouhách nezbude ani památka.


Týdenní horoskop: Panny odhalí tajemství, na Raky čekají změny, Ryby budou randit

Týdenní horoskop přináší astrologický výhled na první prázdninový týden. Přečtěte si váš horoskop a zjistěte, co vám hvězdy přichystaly na období od 1. do 7. července 2024. Na co se mohou těšit zrozenci jednotlivých znamení zvěrokruhu? Dozvíte se, jak se vám bude dařit nejen v práci, ale i ve vztazích.


Zahoďte drahé krémy proti vráskám a začněte tejpovat

Tejpování obličeje proti vráskám je relativně nová technika, která využívá speciální elastické pásky, jež se aplikují na obličej s cílem redukovat výskyt vrásek a zlepšit celkový vzhled pleti. Tato metoda je inspirována kineziologickým tejpováním, používaným původně pro léčbu svalových a kloubních problémů ve sportovní medicíně. Proč je ale nevyužít i v obličeji a zbavit se protivných vrásek?


Džínové kraťasy jsou pasé: Trendy léta 2024 ovládnou tyto pohodlné a stylové šortky

Jakmile přijde léto, okamžitě saháme po co nejkratších a nejpohodlnějších variantách oblečení, které najdeme ve skříni. V těchto případech většinou vytahujeme šaty, sukně a kraťasy. Právě v oblasti šortek se ale letos odkloníme od klasického denimu a dáme prostor mnohem pohodlnější, ale stejně stylové verzi.


Chcete zhubnout a omezujete večeře? Místo hladovění zkuste rychlé pokrmy plné bílkovin

Připravit zdravou večeři po celém náročném dni je někdy až nadlidský úkol. Zvlášť, pokud nemáte nakoupeno a nápady dochází. S těmito několika tipy si v mnoha obměnách vystačíte minimálně na celé léto!


Kam ve Varech na jídlo? Na tatarák do Evropáku, guláš za 269 Kč dostanete U Švejka, palačinky za 50 Kč v Dobrůtkách

Karlovy Vary opět po roce žijí filmem, večírky a dalšími akcemi, které neoddělitelně patří k Mezinárodnímu filmovému festivalu, jehož 58. ročník již v pátek odstartoval. Pokud se do Varů chystáte poprvé, určitě oceníte pár tipů, kde se dobře najíst a napít, a neutratit za to majlant.


Poznejte šaolinské mnichy, impozantní čínské bojující buddhisty

Jen málo skupin na světě je opředeno takovým tajemstvím a úctou jako čínští šaolinští mniši. Jejich jméno zná každý a o filmech slyšel každý, ale kdo vlastně jsou tito buddhističtí mniši žijící v horách, kteří jsou schopni téměř zázraků? Tyto samotářské mnichy obklopuje mnoho otázek. Kde se bere jejich síla? Jsou skutečnou bojovou silou? V co vlastně věří? Následující galerie vám na všechny tyto a další otázky odpoví a umožní vám nahlédnout do některých jejich skutečně neuvěřitelných tréninkových praktik. Pokračujte v čtení a ponořte se do fantastického světa kláštera Šaolin.


Geocaching: Venkovní zábava, která vás vytáhne ven a děti nadchne pro procházky

Geocaching je o hledání malých pokladů, dobrodružství, objevování a navštěvování míst, kam byste třeba jinak vůbec nešli. Jde totiž o celosvětově rozšířenou outdoorovou aktivitu, která baví malé i velké objevitele. Vydejte se za keškami a bavte se jejich hledáním.


Jak celebrity rozmazlují své děti

Každý rodič chce, aby jeho dítě mělo to nejlepší. Není proto divu, že děti slavných osobností, jež vyrůstají v přepychu, patří k těm nejrozmazlenějším. Cardi B a Offset jsou proslulí tím, že za své malé děti utrácejí tisíce a tisíce dolarů. Od honosných narozeninových oslav až po miniaturní tašky Birkin - není nic, co by jejich děti nemohly mít. Cardi B o svých výdajích nedávno promluvila v rozhovoru pro New York Times. Odhalila, že za každé své vystoupení nyní dostává milionové honoráře a utrácení těchto peněz za své děti je ten nejlepší pocit. Popsala propracovanou dětskou sestavu, kterou si pořídila za více než 20 000 amerických dolarů. "Samozřejmě to není můj největší nákup v životě, ale je to to, pro co tvrdě pracuji, pro své děti," řekla. "Přílišné utrácení za děti neznamená, že jste skvělým rodičem, ale dává vám to příjemný pocit. Máte pak pocit, že žijete svůj dětský sen." Začátkem července Cardi B a Offset slavili páté narozeniny své dcery Kulture Kiari a koupili jí růžovou kabelku Birkin v předpokládané hodnotě 25 000 amerických dolarů. Jednalo se o její druhou tašku Birkin (minimálně!), protože jednu už dostala ke svým druhým narozeninám. Způsob, jakým jsou děti celebrit hýčkány, vždy vyvolává rozruch, ale je to opravdu jen závist a zášť? Klikněte na galerii a zjistěte, jak rodiče celebrit rozmazlují své děti! Všechny částky jsou v amerických dolarech.


Letní výprodeje jsou tu. Jak se při výběru vysněného kousku ve slevě nespálit?

Obchody nás po půl roce opět lákají na velké sezónní slevy a někdy je zkrátka těžké odolat. I za méně než polovinu původní ceny se dají pořídit opravdu stylové kousky, obdobně jako při nákupech v secondhandu ovšem platí, že musíte umět hledat, mít trochu štěstí a nenakoupit vše, co uvidíte, jen kvůli nízké ceně. Po jakém oblečení, doplňcích a botách se ve výprodejích vyplatí koukat a jak co nejefektivněji pořídit ty nejlepší úlovky?


Horoskopy lásky od 2. července 2024: Raci budou šťastní, Blíženci se přestanou trápit

Lvi prožívají radost a něhu. Blížencům se blýská na lepší časy. V partnerských vztazích nastává nesmírně krásné období. Spory se vyladí a štěstí zasáhne většinu znamení. Jaké energie pocítíte, vám prozradí horoskopy lásky podle tarotu.


Vysvětlení klíčových astrologických tranzitů v červenci 2024

Letní měsíce jsou obvykle plné aktivit a obloha není výjimkou. Červenec je z astrologického hlediska silným obdobím s potenciálem k mnoha tvůrčím transformacím, protože vzduch naplňuje dynamický pocit změny. Je to čas, kdy je třeba zkontrolovat a ujistit se, že činnosti, které podnikáte ve fyzickém světě, jsou v souladu s vaším vnitřním bytím, a pokud tomu tak není, otočit se; být svým autentickým já je nejrychlejší způsob, jak vstoupit do metamorfózy, po které tento měsíc volá. Zaujalo vás to? Klikněte dále a zjistěte, jaké jsou klíčové planetární tranzity v červenci 2024 a co znamenají na úrovni kolektivní energie.


Oblíbená retro sladkost se přestala vyrábět. Jak si připravit rumové pralinky doma?

Rumové pralinky byly pro mnoho Čechů téměř ikonou mezi retro sladkostmi. Čokoládový bonbon skrýval cukrovou krustu a náplň s rumovou příchutí. Přestal však o ně být zájem, a tak po 58 letech firma Nestlé oznámila ukončení jejich výroby. Nezoufejte ale, můžete si je připravit i sami.


Beata (29): Ztratila jsem se v mateřství. Úplně mi vypadlo, že jsem také žena

Beata si na dětském hřišti našla nové kamarádky. Chodí hezky upravené, pečují o sebe, a rozhodly se, že něco udělají také s Beatou. Manžel ji po návratu domů málem nepoznal.


Jak správně vybrat podlahovou krytinu do koupelny

Volba správné podlahové krytiny do koupelny je klíčová nejen z estetického hlediska, ale především z hlediska praktičnosti a bezpečnosti. Koupelna je specifické prostředí s vysokou vlhkostí a častým stykem s vodou. V tomto článku se dozvíte, podle jakých kritérií vybírat podlahovou krytinu, aby byla nejen krásná, ale i funkční a bezpečná.


Proč jsou Fabergého vejce tak výjimečná?

Je obtížné vést rozhovor o ikonických královských dědictvích, aniž bychom zmínili Fabergého vejce. Byla zhotovena pro ruské panovníky jako dary pro jejich rodiny na přelomu 19. a 20. století a stala se jedněmi z nejslavnějších děl dekorativního umění v historii. Tato vejce, zhotovená z drahých kovů a zdobená nesčetnými šperky a drahokamy, jsou dnes rozptýlena v muzeích a soukromých sbírkách po celém světě a kdysi byla nejcennějším majetkem končící dynastie. Nejsou jen krásnou památkou, ale také symbolem konce téměř 300 let trvající éry vlády rodiny Romanovců nad ruskými državami. Poté, co byli Romanovci v roce 1917 svrženi bolševiky, byly téměř všechny důkazy o jejich vládě smazány, Fabergého vejce však byla výjimkou. Všech více než 50 vajec, navržených a vytvořených výhradně v dílně Domu Fabergé v Petrohradě, je vynikajícím řemeslným dílem a je velmi vyhledáváno sběrateli po celém světě. Zaujalo vás to? Čtěte dále a dozvíte se více o těchto řemeslných kouscích a prohlédněte si některá z nejkrásnějších císařských Fabergého vajec.


Horoskop na červenec: Váhy budou rozčarovány, Vodnářům dojde dech

Tento měsíc bude patřit k nejlepším v tomto roce. Většina z nás si užije krásné léto a vysněnou dovolenou. Novoluní 6. července přinese nové nabídky a možnosti, jak si polepšit nebo nastartovat život správným směrem. Pro mnohé to může znamenat setkání s novou láskou.


Retro okénko: Kuřecí plátek se šunkou, broskví a sýrem může být delikatesa, stačí použít šťavnatější maso a čerstvé ovoce

Kuřecí plátek se šunkou, broskví a sýrem, to je vlastně takový fenomén českých pohostinství konce 20. století. Pokrm propojuje slanou a sladkou chuť okořeněných plátků kuřecího masa a slaďounkého ovoce.


Koktejl Negroni letos opět září mezi hvězdami filmového plátna. Barman prozradil, co při přípravě nepodcenit

Mezinárodní filmový festival v Karlových Varech má každý rok nějaký svůj speciální drink. Letos je tím oficiálním nápojem speciální verze slavného koktejlu Negroni. Barman Milan Zaleš pro web Toprecepty.cz prozradil, co je při přípravě Negroni koktejlů nejdůležitější, a nabídl i originální recept.


Minimalistickému bytu pro mladý studenstský pár vládne šedá

Renovace tohoto bytu o rozloze 65 m² byla navržena takovým způsobem, aby plně vyhovoval vytíženému mladému párů studentů medicíny a architektury a jejich vysokým estetickým nárokům. Dále bylo požadavkem, že v bytě se musí cítit dobře také dvě další členky rodiny, velmi aktivní kočky, a prostor jim musí být přizpůsoben co do bezpečnosti a odolnosti. Bytu zřetelně […] The post Minimalistickému bytu pro mladý studenstský pár vládne šedá appeared...


Měli byste vystavovat umění v koupelně? Zde je několik věcí, které je třeba nejdříve zvážit

Vystavovat umění v koupelně může být zajímavou a provokativní volbou, ale je třeba zvážit několik bodů, než tak učiníte. O post Měli byste vystavovat umění v koupelně? Zde je několik věcí, které je třeba nejdříve zvážit apareceu primeiro em DecorStyle.