Trending:


“Matka má raději sestru než mě, nevím jak to změnit,” pláče Martina

Rodičovská láska je pro děti důležitá a měla by být v mnoha ohledech bezpodmínečná. Někdy je však zcela evidentní, že rodiče mají raději jedno dítě než druhé. A toho si samozřejmě všimnou i samy děti, například když jednomu maminka něco zakáže, zatímco sourozenci něco jiného dovolí. Když však toto protěžování jednoho přetrvává až do dospělého věku, může to mít neblahý vliv na duševní zdraví a celkové vztahy s rodiči.


Domácí postřiky, které ochrání vaše rajčata před plísní

Rajčata patří mezi teplomilné rostliny, které jsou náročné na vodu. A právě teplo a vlhko je ideální prostředí pro vznik plísňových a houbových onemocnění. To je důvod, proč jsou rajčata tolik náchylná na tuto chorobu. Prevence je vždycky lepší než léčba. Proto při pěstování dodržujeme dostatečné vzdálenosti mezi jednotlivými rostlinami, odstraňujeme spodní listy, které přichází do kontaktu s půdou, a zaléváme k základně rostliny – nikdy ne na...


Hydatidiformní Krtek: Varovné Znaky, Na Které Je Třeba Si Dát Pozor

Souhrn Neživotaschopné těhotenství způsobené růstem abnormálního oplodněného vajíčka nebo přerůstání trophoblastů, buněk, které se obvykle vyvíjejí do placenty v děloze. Příznaky Pokud máte nové, závažné nebo trvalé příznaky, obraťte se na poskytovatele zdravotní péče. V počátečních fázích mohou být příznaky podobné normálnímu těhotenství. Příznaky...


Nejkrásnější šperky z festivalu ve Varech: Vypůjčené diamanty za miliony, ale i vlastní klenoty s příběhem

Šperky, to je na filmovém festivalu v Karlových Varech každoročně velké téma. I letos se celebrity předhánějí, která vynese nejluxusnější model s cenovkou obtěžkanou mnoha nulami. Stejně zazářit ale lze i s vlastními kousky a modely z dostupných kolekcí.


Nepotřebujete žádný speciální hrnec ani teploměr, zavařovat můžete velmi jednoduše v myčce

Rádi byste si zavařili vaši letošní úrodu ze zahrádky a udělali si zásoby nejen na zimu? Ale odrazuje vás složité zavařování, ke kterému potřebujete speciální pomůcky? Pak určitě vyzkoušejte méně známou, ale čím dál oblíbenější metodu, a to zavařování za pomoci myčky nádobí. Postup zvládne i úplný začátečník…


Retro beauty trendy: Do módy se vrací ikonický make-up plný barev a třpytu inspirovaný 90. lety

Devadesátá léta se vrací do módy nejen v oblékání, ale i v líčení. Pokud chcete držet krok s aktuálními beauty trendy, je načase si osvojit několik ikonických prvků této éry. Od modrých očních stínů po tmavé rty, devadesátky nabízejí mnoho inspirace, jak dodat svému vzhledu moderní nádech nostalgie. Pojďme se podívat na to, jak můžete začlenit prvky devadesátkového líčení do svého každodenního make-upu.


Obvyklé chyby, kterých je třeba se vyvarovat při stěhování do nového domova

Bez ohledu na to, kolikrát jste to už dělali, je stěhování jednou z nejvíce stresujících událostí, kterou prochází téměř každý. Všechen tento stres v kombinaci s nekonečnými detaily, které se stěhováním souvisejí, s sebou přináší jedinečné problémy a chyby. Od balení na poslední chvíli až po zapomenutí označit krabice - tyto nehody mohou při stěhování způsobit skutečné bolesti hlavy. Chcete tedy vědět, jakých chyb se vyvarovat, aby stěhování proběhlo hladce? Pak si prohlédněte následující galerii.


Rychlý rosol podobný želatině snadno vykouzlíte z pudinkového prášku

Ovocné řezy nebo dortíky se želatinou jsou lákavé na pohled, chutné, ale bohužel ne úplně jednoduché na přípravu. Pokud máte z želatiny obavy, zkuste tuto jednoduchou a rychlou verzi z pudinkového prášku.


Zapomněli jste si koupit deodorant? Zkuste limetku

V létě, kdy se všichni více potíme a slunce se opírá o pokožku čím dál více, musíme řešit následky. Potní žlázy produkují při horku i fyzické námaze stále více potu, který po čase nelibě zapáchá. Cítit se celý den svěže je snem téměř každého. Nemusíte proto ale běžet hned do obchodu a kupovat drahé antiperspiranty, které navíc nemusí každému vonět. Zkuste během léta obyčejnou limetku.


Kompletní průvodce, jak být úžasným prarodičem

Když se stanete prarodičem, změní vám to život. A ať už se jedná o vaše první nebo třetí vnouče, tento průvodce je navržen tak, aby byl každý krok dobrodružstvím. Stát se prarodičem znamená možnost znovu si vychutnat radost z dětství a dává vám příležitost předat některé rady a neocenitelné lekce, které jste se za ta léta naučili. V této příručce se dozvíte různé věci, od praktických tipů po srdečné rady, a také postřehy, které vám pomohou přijmout roli prarodiče s moudrostí a jistotou. Jste tedy zvědaví, jak se můžete stát ještě lepším prarodičem? Klikněte na tuto stránku.


Těsto na nejjednodušší ovocné knedlíky připravíte ze tří surovin, vejce nepotřebujete

Tento jednoduchý recept na ovocné knedlíky zvládne opravdu každý. Díky němu připravíte lahodné a bleskové jídlo, kterým oslníte k rychlému obědu. Pokud ovšem dáváte přednost slanému obědu, knedlíky bez problému zazáří i coby dezert hned po něm. Stačit vám bude mléko, mouka a sůl. Plnit je můžete meruňkami, švestkami nebo jablky. Sypejte či polévejte vším, co máte rádi.


Denisa Dvořáková ukázala bradavky, Barbie Jiráčková nařachaný výstřih a Švantnerová odhalila záda. Odvážná móda z Varů

Karlovým Varům v úterý dominovaly dvě velké akce - Progresus a Prosecco party. Na obě zmíněné události dorazilo plno osobností, které se snažily zaujmout svými outfity. Všem vytřela zrak svou postavou a odvážným modelem Nikol Švantnerová, která před více než rokem porodila, bujný dekolt ukázala česká Barbie Gabriel Jiráčková a na své poměry decentní volbu tentokrát vybrala Lela Ceterová. Na módní kreace hvězd se podívejte v galerii.


Nejlepší způsoby, jak naložit s paprikou: Naplňte ji, upečte ji, naložte ji nebo ji hoďte do leča

Paprika patří mezi velmi oblíbenou zeleninu. Není divu, díky široké paletě barev, tvarů a chutí nabízí téměř nepřeberné množství možností, jak ji v kuchyni zpracovat a vychutnat si ji. A mimochodem, věděli jste, že čerstvá paprika obsahuje dokonce více vitaminu C než citron? Dopřejte si proto i čerstvou.


Vzpomínáte? Zmrzlina za odměnu od Itala ve Vodičkově nebo točená z Ovocenky

Když se redakce Apetitu sejde, řeší se... Jídlo! Vždycky a za všech okolností. S kolegyněmi si nadšeně vyměňujeme zážitky, nové objevy a vzpomínky na staré pecky. Vydejte se s námi na nostalgickou jízdu po zmrzlinových stáncích, sídlištních samoobsluhách i vyhlášených cukrárnách našeho dětství. Ano, vypravíme se spolu do hluboké minulosti. Jaké mražené pochoutky jsme milovali? Vzpomínáte si také?


"Tohle nejde" a další perly: 6 vět, které nikdy neříkejte v práci, pokud si ji chcete udržet

Získali jste svoji práci snů. Teď už se jen dobře uvést a ukázat všem, co ve vás je. Jenže to, že máte ty nejlepší předpoklady, vzdělání, zkušenosti a reference, vám ještě nemusí zaručit, že s vámi bude zaměstnavatel spokojený a práci si udržíte. Někdy si můžete zkomplikovat situaci několika „neškodnými“ větami, které ale mohou mít velké důsledky. Na co si dávat pozor a co nepronášet ani v legraci?


Mozarella je italský jemný sýr, který má své stálé místo i v české kuchyni

Mozzarella se vyrábí z buvolího nebo kravského mléka. Je to měkký sýr, který se musí uchovávat v miskách v syrovátkové tekutině. Dá se lehce krájet nožem a jeho uplatnění v kuchyni je velmi univerzální.


Aby letní grilování nezatěžovalo vaše zdraví: Vybírejte kvalitní maso, kontrolujte složení a vyrobte vlastní dressing

Léto je oblíbeným obdobím grilování stejně tak opékání buřtů. Během letních „gastro radovánek“ je ale důležité hlídat i zdravotní stránku. Především lidé s vyšší hladinou cholesterolu či vyšším krevním tlakem, by se měli při grilování více hlídat, protože jídlo s vysokým obsahem nezdravých tuků či soli má negativní účinek na náš kardiovaskulární systém. Jaké maso tedy vybírat a na co si dát pozor?


Velká věštba na červenec podle kartářky Helen Stanku: Lvi budou zářit, Ryby odpočívat

Co vás čeká v sedmém měsíci roku 2024? Kdo by měl co nejvíc odpočívat, koho čeká velký převrat v životě, kdo si užije lásku a kdo bude muset hodně pracovat? Přečtěte si předpověď na červenec pro své znamení zvěrokruhu, kterou z tarotových a mariášových karet vyčetla slavná kartářka Helen Stanku.


Jak přežít útoky zvířat

Zvířata jsou úžasná stvoření, ale mnohá z nich mohou být nebezpečná. Většina zvířat na vás sice bezdůvodně zákeřně nezaútočí, ale vždy je dobré vědět, jak v případě útoku reagovat. Klikněte na tuto stránku a zjistěte, co dělat (a co ne), pokud vás nějaké zvíře napadne.


Práce kojné ve středověku: Vlastní dítě musela opustit, držela celibát, důležitý byl správný tvar prsou

Umíte si představit nechat své dítě plakat doma hladem, zatímco kojíte potomka úplně cizích lidí? Takové situace musely kojné zvládat denně několik měsíců, aby uživily vlastní rodinu. Byly navíc nuceny projít přísným výběrem a k tomu se vzdát milostného života se svým manželem. Jaký byl život kojných ve středověku?


Třešně: Klenot mezi ovocem plný zdraví

Třešně jsou jedním z nejpopulárnějších druhů ovoce nejen kvůli své sladké chuti, ale také díky jejich mnoha zdravotním přínosům. Toto drobné červené ovoce je bohaté na živiny a antioxidanty, které přispívají k celkovému zdraví a pohodě. Pojďme se podívat na hlavní výhody třešní a proč by měly být součástí našeho jídelníčku.


7 receptů na jednoduchá jídla z cuket: Uvaříte je snadno, přitom si báječně pochutnáte

Jakmile nám na zahradách začínají narůstat cukety, máme stále co vařit. Jídla z cuket mohou být pracná, zvlášť pokud je připravujeme pro více strávníků, ale také mohou být velmi jednoduchá, ať už je připravujeme na pánvi nebo v troubě. A právě jednoduché recepty jsme pro vás vybrali tentokrát.


Zralost melounu prozradí už jeho slupka

Meloun k létu neodmyslitelně patří. Radost z jeho koupě ale může vzápětí zkazit jeho chuť. Existuje ale několik tipů, díky kterým budete na cestě k nalezení dokonalého plodu zase o kousek blíž.


Suchá kůže kolem nehtů: použijte kokosový nebo olivový olej

Suchá kůže kolem nehtů je častým problémem v zimě, může se ale vyskytnout i v létě – například v důsledku chloru z plaveckých bazénů či používané kosmetiky. Nejedná se pouze o problém se vzhledem vašich rukou – může to být dost bolestivé. Vzhledem k tomu, že své prsty používáme velice často, je to velmi nepříjemné. Naštěstí existují poměrně levná řešení, která mohou suchou kůži v okolí nehtů odstranit.


KVÍZ: Jak dobře znáte druhého Harryho Pottera? Otestujte se!

Druhý díl oblíbené fantasy ságy svého předchůdce nezahanbil. Znáte ho dobře?


Hvězdy se svěřují se smutkem a jeho zvládáním

Ztráta blízkého člověka je jednou z nejtěžších věcí, ne-li tou nejtěžší, kterou v životě zažíváme. Neexistuje způsob, jak ji obejít: zármutek je bolestný a někdy nikdy nezmizí. Každý to samozřejmě prožívá jinak a některé způsoby vyrovnávání se se smutkem mohou u jednoho člověka fungovat a u druhého ne. Může však být užitečné poslechnout si, co říkají ostatní o tom, jak toto těžké období zvládli. Podívejte se do této galerie a zjistěte, co na toto téma říkají tyto celebrity.


Další experiment s vlasy Leoše Mareše. Z moderátora je platinový blonďák

Jen co moderátorovi dorostly vlasy po tom, co mu je Štěpán Kozub „omylem“ oholil v reklamě, je tu další experiment. Tentokrát šel Leoš Mareš (48) na blond. Co na tuto proměnu říkáte?


Vše, co potřebujete k tomu, abyste se stali opravdovým zahradníkem

Nyní je ten správný čas podívat se na svou zahradu! Možná jste ji dosud odkládali a stále odkládali její řešení, ale proč nejednat právě teď? Pokud to myslíte vážně, že se chcete stát dobrým zahradníkem, musíte znát určité věci a určité věci si musíte pořídit! Prohlédněte si následující galerii a objevte 30 zahradních nástrojů, které si rozhodně budete chtít pořídit!


Úžasné destinace ideální pro dvoutýdenní dovolenou

Začátek roku je fantastickým obdobím plným potenciálu a možností, protože získáte nové dny dovolené, které můžete strávit podle svého uvážení. Ačkoli kratší dovolené mohou být oživením, dva týdny jsou ideální dobou na úplné odpojení od práce a ponoření se do nového prostředí. Udělejte si laskavost a vynechejte monotónní a předražené letovisko, ale také se vyhněte přetížení cesty tím, že byste se vydali někam, kde to za pouhé dva týdny nemůžete prozkoumat. Klikněte a podívejte se na místa, která vaši dovolenou naplní dokonalou kombinací dobrodružství a odpočinku.


Rychlá granola z pánve: Připravte si zdravou snídani podle videonávodu

Připravte si s námi krásně křupavou, rychlou a navíc velmi zdravou snídani či svačinku bez zbytečného množství přidaného cukru a dochucovadel. Ano, řeč je tady o granole, která si získala v poslední době obrovskou oblíbenost.


Jak bojovat proti chorobám rajčat? Napadené části rostliny se musí odstranit a je vhodné držet se osvědčených postupů

Při pěstování rajčat můžeme podle změn na listech a plodech vidět, že s nimi není vše v pořádku. Poznat chorobu a využít vhodnou nápravu není vždy snadné. Zjistěte, jak bojovat proti chorobám rajčat.


Pěstování zeleniny – Jak na sázení košťálové zeleniny na zimu

Na zimu se pěstuje hned několik druhů zeleniny, přičemž vedle té trvanlivé kořenové je to také košťálová zelenina, kterou lze velmi dobře upravovat a uchovávat. Do sázení zelí je vhodné se pustit už v červnu.


Jak na zahradě využít zubní pastu

Zubní pasta patří k hygienickým prostředkům, který znali již staří Egypťané ve 4. století před naším letopočtem. Nejednalo se však o zubní pastu, kterou známe dnes. Zubní pasta obsahovala kromě mátových lístků a květů kosatce také pepř a sůl. V dnešní době má zubní pasta úplně jiné složení. A díky němu má i jiná využití.


ELLE Talks: Thea Prokop a Helga Guren o filmu Až na věky

Do ELLE Beauty Lounge Red zavítala norská herečka Helga Guren, která přijela na KVIFF s delegací soutěžního filmu Až na věky. Během včerejšího promítání film sklidil potlesk ve stoje. V rozhovoru s šéfredaktorkou ELLE Theou Prokop přibližuje svou roli Marie, poslechněte si jej.


Přátelství celebrit s velkými věkovými rozdíly

Generační rozdíly mohou ve skutečnosti vytvářet zajímavá přátelství. To je skutečně případ mnoha celebrit, které mají opravdu blízké kamarády, kteří jsou mnohem starší nebo mladší než oni. Některá z těchto přátelství jsou také dost nepravděpodobná, ale nějakým způsobem fungují opravdu dobře. Klikněte na následující galerii a seznamte se s přátelstvími celebrit s obrovskými věkovými rozdíly.


Besky peče sušenky s černým čajem, chilli nebo slaným karamelem: Nebojte se tří lžic kvalitního čaje, pečivu dodá unikátní chuť

Cukrářka Besky (30), vítězka soutěže MasterChef, představila v Karlových Varech své sušenky s unikátními příchutěmi. Magazínu Lifee.cz exkluzivně poskytla recept a prozradila také, jak jednotlivé variace vznikají nebo co ji inspiruje. Kdo u celého procesu nesmí chybět? Co se jí vybaví, když se řekne sušenka s horkým mlékem? A na co si dát u pečení sušenek pozor?


Všechno, co jste chtěli vědět o koupacích sudech a báli se zeptat: Celoroční pohoda zaručena

Máte v plánu pořídit horký sud neboli hot tub? Zjistěte, jaké důležité parametry byste si měli hlídat, než vyrazíte do showroomu nebo prodejny. Koupání si navíc můžete užívat po celý rok!


Přilákejte do zahrady hady. Vyženou hlodavce, slimáky a hmyz. Potřebují však hadník

Pokud se nebojíte plazů, přilákejte na svou zahradu užovky, slepýše a ještěrky. Přirozeně ochrání vaši úrodu před invazivními nájezdy drobných hlodavců, slimáků i hmyzu a udrží vaši zahradu ve skvělé kondici. Postavte hadník, který dodá hadům pocit bezpečí a poslouží ke kladení vajíček. Poradíme vám, jak na to.


Samosběr nakládaček 2024: Kde si můžete sami nasbírat kilo okurek za 28 korun a kde vás na pole nepustí

Samosběry jsou v posledních letech oblíbenou činností, která lidem nabízí ekonomicky výhodné získání populárního ovoce či zeleniny. Po jahodách, které jsou zřejmě nějvětším hitem, přichází období okurek - nakládaček. Toprecepty.cz zjišťovaly, kam si jde pro oblíbenou zeleninu zajet a nasbírat si ji.


Nejlepší tipy proti stárnutí od nejkrásnějších celebrit

Standardy krásy v Hollywoodu jsou velmi vysoké. Tlak na to, aby zůstaly mladé a svěží, musí být nesnesitelný, přesto existuje řada fantastických žen, které se stárnutím nebojují a vypadají naprosto úžasně. Poměrně hodně žen, které vypadají, že mají vážný případ Benjamina Buttona, si ani na sobě nenechaly udělat žádnou změnu (nebo to alespoň tvrdí). Každá žena na tomto seznamu je podle všech měřítek krásná, ale mnohé z nich vypadají o dobrých 20 let mladší, než ve skutečnosti jsou. Pojďme zjistit jejich tajemství. Klikněte do galerie a začněte.


KVÍZ: Naháč z fontány, močení do květináče i ranní koupel v Teplé. Otestujte si znalost karlovarských skandálů

Filmový festival v Karlových Varech je nejenom přehlídka toho nejlepšího, co filmaři za poslední měsíce vytvořili. Lidé a především VIP osobnosti se tam jezdí také pobavit a holdovat alkoholu, přičemž se pak dostávají do hledáčku fotografů a novinářů. Pamatujete na největší skandály, co naše celebrity ve Varech natropily? Otestujte svou paměť v našem eXtra kvízu!


Ne každý dokáže vyřešit tento jednoduchý rébus: Zapojte mozek a doplňte hodnotu každé rostliny

Kromě toho, že nám rébusy pomáhají rozvíjet logické myšlení, mají také pozitivní vliv na naši psychickou pohodu. Řešení hádanek může fungovat jako forma mentálního cvičení, které stimuluje mozek a podporuje jeho zdraví. Dokážete uhodnout hodnotu rostliny ve žlutém, hnědém a fialovém květináči tak, aby rovnice seděly?


Nejkrásnější šaty z letních slev: Vybrali jsme 20 stylových kousků, které pořídíte za zlomek ceny

Léto je v plném proudu a s ním se nabízí spousta příležitostí, kam vynést stylové šaty: dovolená, zahradní party, svatba kamarádky nebo třeba večerní rande na zahrádce oblíbené restaurace. Je tedy jasné, že tolik možností nás láká obohatit svůj módní arzenál o nové kousky. Kde sehnat krásné letní šaty v právě probíhajících výprodejích a na co si dát při jejich nákupu pozor? Máme pro vás odpovědi.


Jak zakomponovat do koupelny dekoraci?

Koupelny už nejsou pouhou praktickou místností, ale jsou prostorem, kde si odpočineme a načerpáme energii. Proto stejně, jako jiné části bytu, bychom měli koupelnu vyladit k dokonalosti pomocí doplňků. A které jsou ty vhodné? Oživte osvětlení V koupelně je potřeba silnější světlo, které osvětlí celý prostor najednou. Soustředit bychom se však měli i na doplňková světla, […] The post Jak zakomponovat do koupelny dekoraci? appeared first on...


Proč byste měli vědět o pasivním příjmu

Pro každého, kdo si chce vytvořit životní situaci, v níž se nebude muset tolik starat o peníze, je zásadní zavádění strategií, jak získat pasivní příjem. Jedná se o takový příjem, který vám vydělá dolary, aniž by vyžadoval vaši práci nebo čas. Může to být například pronájem vašeho auta v době, kdy ho nepoužíváte. Přesto si nepleťte pasivní příjem s vedlejším přivýdělkem, kdy obchodujete se svým časem a úsilím, abyste dostali zaplaceno. U pasivního příjmu vyděláváte peníze, které nejsou vázány na vaši aktivní účast. Chcete-li se o něm dozvědět vše a zjistit, jak můžete začít vydělávat pasivní příjem ještě dnes, klikněte na tuto galerii.


Náš život s celiakií: Bezlepková pizza pro Áňu aneb Po pár neúspěšných pokusech jsem nakonec zvládla i tu domácí

Snad jako každé dítě i naše Áňa zbožňuje pizzu. Když jí před dvěma lety zjistili celiakii, musela jsem řešit, jak jí tu klasickou nahradíme. Těsto jsem si dřív připravovala doma, ale s tím bezlepkovým to bylo poměrně složitější. A tak jsem se pustila do experimentování.


Zlepšení vztahů mezi Harrym s Meghan a Kate? Experti řekli, co si o tom myslí!

V zlepšení vztahů mezi princem Harrym a jeho manželkou Meghan Markle na jedné straně a princem Williamem a Kate Middleton na straně druhé už téměř nikdo nevěří. Podle královského experta jsou rány, které Harry a Meghan způsobili, tak hluboké, že jim William a Kate možná nikdy neodpustí.


Známá blogerka proměnila malinký neforemný balkon v dokonalé místo, kde chce strávit celé léto

Zařídit balkon na pár metrech čtverečních může být pořádná výzva, a tak přinášíme řadu tipů, jak s omezeným prostorem popasovat. Původně neútulná nudle blogerky Míši alias Bé Hà je dnes dokonalým místem odpočinku.


Báječné borůvky v nejlepších receptech: Upečte si rychlý koláč, dort nebo uvařte kynuté knedlíky

Prozradíme vám na co jsou borůvky dobré, proč je jíst, čím prospívají našemu zdraví nebo jaký je rozdíl mezi lesní a kanadskou borůvkou. A podělíme se s vámi i o naše nejlepší recepty na borůvkové koláče kynuté i hrnkové, borůvkové knedlíky i borůvkovou bábovku.


Štíři by se měli odvázat a Váhy naopak být na sebe opatrné. Jak hvězdy ovlivní naše životy v příštím týdnu?

Ráda nahlížíte do budoucnosti? Zajímá vás, co vás čeká v příštích dnech? Přečtěte si naši astrologickou předpověď, která poodhalí roušku věcí příštích... Pobavte se u našeho speciálního týdenního horoskopu.