Finance

Trending:


Karmický dluh: Váš minulý život může být důvodem, proč se vám v současném nedaří. Spočítejte si ho podle data narození

Podle numerologie platí, že čísla mají zvláštní význam i vibrace, které mohou ovlivnit různé aspekty našeho života. Pokud jste si mysleli, že datum vašeho narození je jen obyčejným číslem, pak vás vyvedeme z omylu. Může být důvodem, proč se vám v tom současném vůbec nedaří.


5 chyb dekorace, které dělají váš obývací pokoj neuspořádaný

bývací pokoj je jedním z nejdůležitějších prostorů v domě, sloužícím jako místo pro setkávání, odpočinek a zábavu. Nicméně některé volby uspořádání a dekorace mohou proměnit tento prostor v neuspořádané a chaotické místo. O post 5 chyb dekorace, které dělají váš obývací pokoj neuspořádaný apareceu primeiro em DecorStyle.


Proč vznikají na rajčatech a okurkách plísně, i když zaléváte ke kořenům? Jaká je hlavní příčina

Plísně rajčat a okurek bývají postrachem zahrádkářů. Přijdou plíživě, ze začátku vypadají velmi nenápadně, ale když je nezachytíte včas, o veškerou úrodu přijdete. Pokud zaléváte rostliny jen ke kořenům, jak se doporučuje, rozhodně nejste mimo nebezpečí.


Josef Maršálek představil kolekci kameninového nádobí. V jedné z mís upečete dokonalý chléb podle jeho receptu

Český cukrář Josef Maršálek představil svou vlastní limitovanou edici designových mís. Jsou nejen praktické pro využití při pečení a vaření, ale vynikají i svým vzhledem. Kameninové mísy s název In the Meadow Maršálkovo jsou výsledkem jeho spolupráce s prodejcem prémiového kuchyňského vybavené Potten & Pannen – Staněk.


Ryby budou hýřit energií, Berani se prát s osudem. Horoskop na příští týden je tu

Ráda nahlížíte do budoucnosti? Zajímá vás, co vás čeká v příštích dnech? Přečtěte si naši astrologickou předpověď, která poodhalí roušku věcí příštích... Pobavte se u našeho speciálního týdenního horoskopu.


7 nejkrásnějších hereček českého filmu: Jak se změnil ideál krásy během desetiletí?

Češky a Slovenky jsou právem považované za nejkrásnější ženy planety. To platí také ve světě filmového průmyslu. Pojďme se podívat na 7 českých krásek stříbrného plátna, které dokázaly uhranout nejednoho muže. Na filmovém plátně i mimo něj.


Červená řepa v ohrožení! Před jakými škůdci a chorobami ji chránit

Červená řepa patří mezi velmi zdravé plodiny, které si můžete vypěstovat na vlastní zahradě. Většinou je její pěstování bezproblémové. Červenou řepu můžete uložit na dlouhou dobu a připravovat ji na spoustu způsobů. Někdy ale mohou přijít choroby a škůdci, kteří vaše plodiny poškodí nebo zcela zničí. Proto se vyplatí je znát, abychom mohli zakročit pokud možno co nejdříve. Vyplatí se pravidelně kontrolovat viditelné části řepy.


Slavné matky po čtyřicítce: Je věk v mateřství opravdu jen číslo?

Doba se posouvá a leccos i zrychluje, což neplatí pro otázku mateřství. Moderní ženy mají stále více času na to, kdy přivést potomka, ať už kvůli kariéře, cestování nebo absenci vhodného partnera. Zatímco jejich předchůdkyně se v tomto věku často připravovaly na roli babiček, dnešní novopečené maminky si díky mateřství prodlužují dobu mládí. Tento fenomén je navíc podpořen pokrokem ve vědě a medicíně. Když se podíváme do světa slavných matek,...


Houbový horoskop: Tři znamení zvěrokruhu, která milují houby a jídla z nich

Houbaření je tak rozšířené, že se na něj lze podívat také pohledem horoskopu. Milujete houby a jídla z nich? Pak zřejmě patříte do jednoho z těchto tří znamení horoskopu.


Čerstvě sklizeno na Rohlík.cz: Nejlepší farmářské produkty přímo na váš stůl

Největší tuzemský prodejce s potravinami Rohlik.cz je známý svou dlouhodobou podporou lokálních producentů. Právě proto v jeho sortimentu můžete najít nejširší výběr farmářských produktů na českém trhu. Díky spolupráci s Čerstvě sklizeno, sdružením lokálních farmářů a pěstitelů, navíc nabízí ty nejčerstvější kousky, které mohou mít zákazníci na stole již 6 hodin od sklizně. Ochutnejte vyhlášené Vraňanské jahody, které se mezi zákazníky těší...


Topolovka růžová zdobí i léčí. Zkuste z krásných květů udělat sirup proti kašli pro děti

Topolovka růžová je nepřehlédnutelná květina s výraznými květy v nejrůznějších barvách. Není to ale jen oblíbená okrasná rostlina, která zdobí nejednu zahradu, ale také léčivá bylina. V lidové medicíně se užívá především na podporu odkašlávání, zevně mírní kožní problémy. Udělejte z krásných květů topolovky sirup proti kašli pro děti, bude jim chutnat. Taky poradíme, jak tuhle krásku pěstovat.


Černé tečky versus rozšířené póry: Jaký je mezi nimi rozdíl? A jak s nimi bojovat?

Černé tečky a rozšířené póry, ale také mazové zátky a komedony. V mnoha pojmech, které se týkají problematické pleti, je někdy poměrně těžké se vyznat. Podívejme se společně na to, co přesně tato slova označují, a hlavně jak se těchto faktorů zbavit, abyste dosáhli čisté a spokojené pleti.


Jaké jsou druhy třešní a na co se hodí? V bublanině jsou dokonalé, v poháru fantastické, v knedlících báječné

Jaké druhy třešní můžeme ochutnat, kdy dozrávají a jak je využít v kuchyni? Zavařte je do kompotu, vyrobte džem, sirup či likér, upečte buchtu nebo připravte dokonalé knedlíky.


Připravte suchou jíšku podle videonávodu. Je to snadné a jíška vydrží až půl roku

Do většiny polévek a omáček se přidává jíška. Může to být třeba právě suchá jíška, kterou připravíte během chvilky upražením hladké mouky. Ve videonávodu uvidíte, že je to velmi snadné. Suchou jíšku si navíc můžete připravit do zásoby.


Nedotknutelná princezna Kate? Herečka na vlastní kůži poznala realitu!

I britská monarchie je aktivní na sociálních sítích, kde není vždy bezpečno. Na internetu totiž působí spousta lidí, kteří nejdou pro urážku daleko. Své o tom ví i herečka, která dostala za úkol ztvárnit princeznu Kate.


Denní horoskop na neděli 30. 6. 2024: Berani propadnou depresím, Váhy si nevědí rady

Denní horoskop pro všechna znamení zvěrokruhu na neděli 30. 6. 2024. Podívejte se, co vás tento den čeká a čeho byste se případně měli vyvarovat.


Kofola a obložené chlebíčky: Ikonické pochoutky z dob socialistického Československa máme rádi i dnes

I když obložený chlebíček prodávalo už vyhlášené lahůdkářství Jana Paukerta za 1. republiky, za socialismu nesměl chybět na žádné schůzi ani oslavě. Odpovědí na západní Coca-colu byla zase česká Kofola. Ikonická svačinka tak bylo na světě.


Odhalení toxicity: 30 toxických vlastností, které sabotují vztahy

Vzpomeňte si na chvíli, kdy jste strávili čas s někým z rodiny, partnerem nebo přítelem a jeho chování se vám zdálo přátelské, ale když jste odcházeli, cítili jste se nejistí a vyčerpaní. Možná jste se setkali s toxickou osobou. Toxické osoby se ve skutečnosti vyskytují velmi často; podle studií zažilo psychickou agresi ze strany partnera 48,4 % žen a 48,8 % mužů. Toxicita je osobnostní rys nebo vlastnost, která ovlivňuje myšlení, cítění a jednání člověka. Toxické vlastnosti se vyskytují ve všech tvarech a velikostech a tato galerie zahrnuje 30 z nich. Přečtěte si je a zjistěte, kolik z nich poznáte. Jsou mezi nimi takové, které negativně ovlivnily váš život?


Kartářka nám prozradila, jaký bude červenec 2024: Těšit se můžeme na spoustu lásky i žhavé letní románky. Pozor ale na zbytečné hádky kvůli penězům

Zajímá vás, jak úspěšný bude první prázdninový měsíc? Na co se můžeme těšit a na co si naopak dát pozor? Společně s kartářkou Lindou Zdražilovou jsme tyto otázky odkryli…


Tajemství svatby princezny Diany: Návrhářka připravila i druhé šaty

Byla to svatba století. Tak, jako se do historie zapsal sňatek britského prince Charlese (nynějšího krále Karla III.) a princezny Diany, si své místo v dějinách vysloužily i Dianiny svatební šaty. Ty fascinují milovníky módy i více než čtyřicet let poté, co v nich mladá budoucí princezna z Walesu vstoupila do londýnské katedrály sv. Pavla. Návrhářka róby Elizabeth Emanuelová v nedávném rozhovoru odhalila další tajemství o jejich tvorbě. Pro...


,Brioche' chutná jako loupák, skvělá je ale i v burgrech. Jak upéct briošku do slaných pokrmů

Biroškové pečivo je poslední dobou v kurzu. Nejen klasicky nasladko, ale ukazuje se, že si výborně rozumí i s masem. Ovšem upéct nadýchané bulky s lesklou a přiměřeně křupavou kůrčičkou třeba na hamburgery, nemusí být na poprvé úplně snadné. Jak přesně takto skvělou briošku upéct?


Uspěli i přes průšvihy ve škole. Dejdar si vytrhl poznámku ze žákovské, Bilina se pral

Čas vysvědčení opět vybízí k zamyšlení, nakolik jsou známky důležité a vypovídající o kvalitách školáka, a jestli se z těch horších hned hroutit. Jistě, že ne! Uklidnit vás může i fakt, že celá řada úspěšných osobností si ve škole nevedla právě „na jedničku“. Kdo z populárních herců svůj talent rozvinul i bez školy nebo s poznámkami či třídní důtkou? Jak si vedli slavní a úspěšní ve škole, si pusťte také na videu hned v úvodu.


Toustový chleba podle Maškrtnice: Zapomeňte na dusivé tousťáky ze supermarketu a upečte si nadýchaný a vláčný toustový chléb doma

Možná se k toustovému chlebu stavíte trochu s rezervou. Možná tvoří vaše železné mrazákové zásoby a když je nejhůř, přijde na něj konečně řada. Být to tak ale vůbec nemusí! Upečte si s námi nadýchaný a jemný toustový chléb podle foodbloggerky Maškrtnice!


Vynikající recepty s cibulí

Cibule je skvělá: je fantasticky levná a chutná téměř ve všem. Přestože je úžasně levná, proč si nezkusit vypěstovat vlastní? Vyrostou v nejrůznějších klimatických podmínkách a teplotách. Pak následuje další krok: uvařte si z nich pár lahodných pokrmů! Prohlédněte si následující galerii a objevte několik vynikajících cibulových receptů.


Jak na letní květinový svícen ze zavařovací sklenice. Máme pro vás návod krok za krokem

Věneček z muškátů, který se stal hlavní ozdobou jednoduchého svícnu ze zavařovací sklenice, vyrobíte raz dva a efektní světelná dekorace pro letní svatbu, oslavu narozenin nebo jen víkendové setkání s přáteli, tak bude připravena během chvilky.


Jak zalévat zahradu: video a tipy, které prospějí vaší zelenině i květinám a ušetří vám hromadu peněz

Počasí je v posledních letech jak na houpačce. Buď je vody moc nebo málo. Ani jeden extrém není dobrý, na rozdíl od deště si ale se suchem dokážeme docela poradit. I naše babičky říkávaly, že je v létě lepší přísušek než přemíra deště. Jenže jak se o zahradu v suchém létě starat, abyste do záhonů nenalili s tisíci litry vody i tisíce korun?


Příběh ze života: “Moje sestra mi škodí, kde může,” zoufá si Aneta

Sourozenecké vztahy jsou důležité rodinné vazby, které máte. Ne vždycky jsou však ideální. Někdy se ani sourozenci neshodnou na mnoha věcech, a pak dochází k hádkám o více či méně důležitých situacích v rodině. A někdy si i sourozenci vzájemně zasadí velkou ránu, kterou neumí překousnout jedna nebo druhá strana. Podobně je na tom i Aneta. Má přitom pocit, že sestře nic neudělala. Ta ji však nemá ráda a snaží se jí škodit, kde jen může.


Babička s dědou zkazily synovi radost z vysvědčení. Jako by byly známky všechno, zlobí se Radka

Vysvědčení na konci školního bylo pro spoustu dětí příležitostí, jak si vysloužit vytouženou odměnu. I Radčin syn se v pátek radoval z krásných dárků. Jenže u prarodičů se pochvaly nedočkal. Naopak. Kdyby prý bylo na nich, čekal by ho místo odměny trest.


Jakého psa byste si měli pořídit podle svého hvězdného znamení?

Výběr psa může být náročný úkol, ale rozhodování si můžete usnadnit tím, že se dozvíte, která plemena nejlépe odpovídají vašemu znamení zvěrokruhu. Pokud si zjišťujete astrologické znamení někoho, s kým náhodně chodíte, proč byste si nemohli zjistit, zda se k sobě hodíte i vy a váš celoživotní psí partner? Klikněte a podívejte se na některá nejlepší potenciální štěňata podle vašeho znamení.


Tipy pro zdraví očí a zachování dobrého zraku

Naše oči jsou naším pohledem na svět. Jsou prostředkem, kterým se díváme. Proto je důležité, abychom o ně pečovali. Zdraví očí jde ruku v ruce s celkovým zdravím a běžným očním problémům lze snadno předcházet, pokud budete každý den dodržovat základní pravidla péče o oči. Projděte si následující galerii a zaměřte se na tyto tipy, jak udržet svá drahocenná kukadla v perfektním stavu.


Vypěstujte si černou ředkev. Léčí játra i kašel, její pikantní chuť je skvělá k pivu

Černá ředkev je uvnitř stejně bílá a křupavá jako ředkvička, a proto se jí dost často říká černá ředkvička. Černá ředkev se konzumuje méně než červená ředkvička, zřejmě proto, že je štiplavější a má křenu podobnou chuť. Ovšem právě její pálivost z ní dělá skvělou léčivou zeleninu, domácí šťáva a sirup jsou generacemi osvědčenými přírodními léky.


Jak namnožit oblíbené balkonové rostliny: u jakých druhů to ještě stihnete? Pozor si dávejte na důležitou zásadu

Koncem června stále ještě můžete namnožit nejen své oblíbené balkonové rostliny, ale i trvalky či polokeře. Pokud máte na balkoně či parapetu nějaký oblíbený kultivar muškátu či fuchsie a rádi byste takových měli více, není nic snazšího než si tyto rostliny namnožit. Tím nejlepším způsobem je řízkování, při kterém stačí dodržet pár zásad a získáme tak nové rostliny zcela zdarma.


Dražší maso, zelenina i olej. Za grilování si letos Češi připlatí

Nákup na grilování bude stát letos Čechy většinou víc než loni. Litr olivového oleje zdražil o polovinu. Kuřecí prsa, vepřová pečeně nebo makrela zdražila zhruba o čtvrtinu. O třetinu více si lidé letos připlatí za cuketu a brambory. Vyplývá to z analýzy společnosti Česká distribuční. Z 15 sledovaných položek firma zaznamenala zdražení u deseti z nich. Například bavorské klobásky jsou podle analýzy zhruba o pětinu levnější, o 17 procent zlevnila...


Ženy v těchto třech znameních zvěrokruhu jsou královnami dramatu: Milují hysterické scény

Někteří lidé mají tendenci přehánět a hledat problémy tam, kde žádné nejsou. To je často činí agresivními a hádavými. Ukazuje se, že vliv na takové vlastnosti mohou mít i hvězdy, proto jsou ženy v těchto třech znameních zvěrokruhu královnami dramatu. Rády dělají z komára velblouda a mohou být na obtíž lidem ve svém okolí.


Práce snů aneb Jak se pracuje v továrně na čokoládu? Vánoční kolekce chystáme už od léta, říká kvalitář

Taky jste si představovali jako malí, že jednou budete prodávat zmrzlinu? Nebo pracovat v čokoládovně? Přesně to se splnilo Jindřichu Novákovi. Stal se vedoucím výroby v „továrně na čokoládu“ Zora Nestlé a čokoládu i svou práci má i po mnoha letech stále rád.


Šéfkuchař hotelu Pupp nám prozradil recept na legendární dort: Voní meruňkami a čokoládou a je krásně vláčný

Vídeň má Sacher, Budapešť Gerbeaud a Karlovy Vary dort Pupp. V západočeském lázeňském městě se peče již několik staletí a v kavárně slavného hotelu ho můžete ochutnat i během filmového festivalu. A nebo si jej připravte doma podle originálního receptu, který jsme pro Toprecepty.cz získali od šéfkuchaře Puppu Ondřeje Korába.


Týdenní horoskop od 1. do 7. července 2024: Blíženci dostanou šanci napravit chyby, Lvi odhalí tajemství

Je tu nový týden a spolu s ním i nové výzvy, úkoly i úskalí, jež na nás čekají. Jak se s nimi vypořádat, mohou poradit hvězdy. Slunce stojí ve znamení vodního a velmi citlivého Raka, který je orientovaný na rodinu a zázemí. V tomto týdnu nás mohou ovlivnit také energie novoluní, které připadá na 6. července. Co vás čeká a nemine? Nahlédněte do našeho týdenního horoskopu.


Co jsou serpentinové stěny a proč se staví

Serpentinové neboli zvlněné cihlové stěny můžete spatřit nejen v Anglii, ale i jinde v Evropě. Hadovitě zakroucené, bytelné, a přitom i architektonicky dobře vypadající cihelné stěny fungují často jako zahradní zídky. Proč o nich uvažovat?


Klára (31): Můj partner je starší než moji rodiče. Když jsem ho přivedla domů, nabouralo to rodinné vztahy

Kláru od mládí přitahovali zralí muži. Nikdy nechodila se stejně starým klukem. Jejím posledním partnerem je o třicet let starší Jaromír. Klára s ním je šťastná, jenže narazila na nepochopení rodičů a odsouzení u rodiny.


Tereza Maxová vynesla v jeden večer dvoje šaty. Bravurně využila černobílý trend

Modelka Tereza Maxová (52) dnes rozhodně patřila k těm, kteří na červeném koberci v Karlových Varech zazářili. Pravděpodobně se nemohla rozhodnout, jaké šaty obléci, a tak během jednoho večera vynesla rovnou dvoje. Anebo šlo o dobře promyšlený krok?


Karolína (18): Řekla jsem kamarádce pravdu o její vizáži. Tím jsem ji asi nadobro ztratila

Pravda někdy bolí, ale máme se jí zříkat? Kdo jiný by vám ji měl říct než vaši nejbližší? Anebo kamarádka, se kterou se znáte hodně dlouho. Ale ne každý je ochotný pravdu unést… Tak jako ta Karolínina.


Módní Alarm z Karlových Varů: Žabky, kopyta a pijavice, aneb to, co jsme nechtěli vidět

V tomto Módním alarmu se koukneme podrobně na to, co a proč se komu nepovedlo. Většinou jsou na vině boty a materiály.


Vědci ukázali podobu nejstaršího Homo sapiens. Nález ostatků přepsal historii

Brazilský expert Cícero Moraes, který je známý rekonstrukcemi obličejů, vytvořil možnou podobu tváře nejstaršího známého moderního člověka. Pravděpodobnou lebku člověka moudrého (Homo sapiens), který žil před 315 tisíci lety, poskládal z ostatků několika lidí nalezených na marockém archeologickém nalezišti Jebel Irhoud.


Dechberoucí Havlová, elegantní Mihulová či víla Vagnerová: Nejzářivější celebrity na červeném koberci

Před hotelem Thermal na festivalu v Karlových Varech se na červeném koberci prošly ty nejznámější osobnosti českého šoubyznysu. Elegantní róby, hluboké výstřihy a vysoké rozparky nechyběly ani tentokrát. Výraznou osobností byla například Dagmar Havlová, která oslnila fialovými šaty, dále elegantní Alena Mihulová či krásná Hana Vagnerová. Na místě byla i redakce eXtra.cz, která nafotila to nejlepší.


Recept: Pochutnejte si na cuketě s těstovinami, hráškem a jogurtem

Cuketa je zelenina oblíbená po celém světě, a to díky své jemné chuti a širokým možnostem, jak ji využít v kuchyni. Původně pochází z Ameriky, kde ji pěstovali již staří Aztékové a Májové. Dnes je cuketa nezbytnou součástí mnoha kuchyní, od středomořské až po asijskou. Vyzkoušejte třeba těstoviny s cuketou, hráškem a jogurtem.


Těžký boj princezny Kate: Chodí v paruce a hodiny se maluje, aby zakryla stopy po chemoterapii

Princezna Kate se nedávno poprvé objevila na veřejnosti od doby, kdy celému světu oficiálně oznámila, že bojuje s rakovinou. Podle listu Marca jí před vystoupením na slavnostním ceremoniálu Trooping the Colour trvalo celé dvě hodiny, než si nanesla make-up, který zakryl projevy chemoterapie. Na sobě měla mít rovněž paruku.


Alena (65): Z manžela je v důchodu mrzutý stařec. Při pohledu na něj ztrácím chuť do života

Paní Alena se těšila na to, jak si s manželem budou v důchodu užívat a dělat věci, na které předtím nebyl čas. Jenže on si důchod představuje úplně jinak. Povede se jí probudit v něm život?


Krásné opálení prochází žaludkem: Vyzkoušejte recepty pro zdravější pokožku

Opalujte se s mírou! Sluneční paprsky nám dodávají nezbytný vitamín D, ale zároveň mohou způsobit poškození kůže nadměrným UV zářením. Přirozenou obranyschopnost pokožky můžete posílit nejen používáním ochranných krémů, ale také správnou výživou. Víte, které potraviny obsahují látky zvyšující přirozenou odolnost pokožky vůči UV záření? Jak se účinně chránit před sluncem pomocí jídla a jaké potraviny byste měli zařadit do svého jídelníčku pro...


Zbytečné věci, kterých byste se měli zbavit - dnes

Některé předměty si mnozí z nás nechávají doma a nikdy se neptají proč. Mnohé z nich jsou naprosto zbytečné, a přesto je stále máme u sebe, ať už z důvodu, že je prostě zapomínáme, nebo si myslíme, že "jednou se budou hodit". Pak nám jen tak leží doma a my si na ně tak zvykneme, že už si jich ani nevšímáme. Již dříve jsme hovořili o způsobech, jak deklutrovat svůj život, a o tom, jak může být minimalismus prospěšný, ale existují i další chyby, kterých se neustále dopouštíme, aniž bychom si to uvědomovali, a právě uchovávání některých předmětů doma je jednou z nich. Kdy jste se naposledy podívali na data spotřeby výrobků vzadu ve spíži nebo v mrazáku? Nebo kdy přesně jste nosili nesourodé ponožky, které máte v šuplíku? To je v pořádku, všichni jsme vinni z toho, že si necháváme různé nepotřebné věci. Ale po přečtení této galerie už nebudete mít žádné výmluvy, takže klikněte a začněte věci z domu vynášet ještě dnes.


Babybox zachránil další dítě. Novorozený chlapeček v Sokolově byl ještě spojen s placentou

V sokolovském babyboxu našli zdravotníci novorozence. Někdo ho tam odložil v noci na sobotu. Chlapec je zdravý a má se čile k světu. Stal se teprve druhým dítětem, které se v sokolovském babyboxu objevilo.