KLáRA (31): MůJ PARTNER JE STARší NEž MOJI RODIčE. KDYž JSEM HO PřIVEDLA DOMů, NABOURALO TO RODINNé VZTAHY

Kláru od mládí přitahovali zralí muži. Nikdy nechodila se stejně starým klukem. Jejím posledním partnerem je o třicet let starší Jaromír. Klára s ním je šťastná, jenže narazila na nepochopení rodičů a odsouzení u rodiny.

Jaromíra jsem potkala na vernisáži. Dali jsme se do řeči a jedním slovem mě okouzlil. Měl kultivované vystupování a byl to elegán. Tipovala jsem, že mu bude lehce přes padesát. Byl moderně oblečený a velice sympatický.

Klára (25): V patnácti jsem se zamilovala do staršího herce. Teď se máme brát, ale já nevím, jestli vlastně chci

Přes velký věkový rozdíl jsem se zamilovala

S Jaromírem jsme si vyměnili telefonní čísla a ještě než jsem dojela domů, už mi psal. Zval mě příští den na kávu a já souhlasila. Když jsme se setkali, donesl mi růži a opět mě upoutal svým charismatem. Jaromír byl okouzlující. Padnoucí džíny, košile a sako, sluneční brýle a šedivé vlasy byly pro mě neodolatelnou kombinací.

Strávili jsme v kavárně tři hodiny a celou dobu jsme příjemně konverzovali. Jaromír měl ohromný přehled o výtvarném umění, čímž mě úplně dostal. Začali jsme se scházet pravidelně a Jaromír vybíral čím dál zajímavější kavárny a restaurace, občas jsme zašli na nějakou výstavu a já si uvědomila, že jsem se zamilovala. I přes skutečnost, že Jaromír byl o třicet let starší než já.

Natálie (31): Otěhotněla jsem se starším a ženatým mužem. Bojí se odejít od manželky

Rozhodla jsem se přítele představit rodičům

Po čase jsme se sblížili i sexuálně. Překvapilo mě, jak krásné a něžné milování může být. Uvědomuji si vše. Náš věk i stárnutí, komplikace v budoucnosti. Přesto mě to neodrazuje. Stejně staří muži mě nikdy nezajímali. A děti mít nemusím. Chci jen plnohodnotně duševně žít. A tento pocit sounáležitosti a ženskosti mi dává Jaromír. Budu respektovat i skutečnost, že za pár let možná bude náš vztah bez sexu. Ale to, co mezi sebou máme duševně, je pro mě tak cenné, že vše ostatní je nepodstatné.

Asi po roce vztahu jsem představila Jaromíra rodičům. Je o pět let starší než oni. Dopředu jsem je na tuto skutečnost upozornila. Trochu mi ho rozmlouvali, ale jinak z toho žádné drama nedělali. Jenže když vedle mě Jaromíra viděli naživo, vnímala jsem napětí. Asi pro ně bylo obtížné sledovat dceru vedle muže jejich věku.

Martina (39): Dvořil se mi starší soused. Tolerovala jsem to, dokud jsem ho ve sklepě nenačapala při jedné ohavnosti

Neomalená rodina mě zklamala

Přivedla jsem Jaromíra na rodinnou oslavu, kde se sešlo celé příbuzenstvo. První nepříjemné pohledy byly vyčerpávající, ale potom Jaromír část příbuzných přetáhl na svou stranu. Asi za dvě hodiny musel z oslavy odejít a já zůstala v jámě lvové. Ta část příbuzných, kterým se Jaromír líbil, byla na mojí straně, i když výhrady k věkovému rozdílu měli. Od ostatních jsem ale zažila peklo.

"Kláro, to nemyslíš vážně! Vždyť je to starej dědek. Ty jsi krásná mladá holka. Máš život před sebou a tenhle stařec ti v posteli nemůže stačit. Stojí mu vůbec?" nebral si servítky bratranec. "Mně to teda taky přijde nechutný," ozvala se teta. Kritiku jsem ustála, a dokonce jsem se zmohla i na odpor. Rodině jsem řekla, že je to můj partner a budu ho vodit na sešlosti a skrývat se rozhodně nebudeme. Ať si zvyknou. Ostatní je naše věc a nic jim do toho není. Trochu mě mrzí reakce rodiny, ale věřím, že to časem přestanou řešit.

Další příběhy ze života →

Daniela (27): Zamilovala jsem se do staršího muže, což není nic zvláštního. Jenže je to přítelův děda

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na [email protected].

Související články

2024-06-28T09:51:19Z dg43tfdfdgfd