Trending:


Cuketa a bohaté množství plodů: fazole a kukuřice pro její lepší růst

Cuketa patří mezi teplomilné rostliny, které vyžadují stanoviště na plném slunci. Půda by měla dobře odtékat, protože přílišná vlhkost zejména na listech způsobuje plesnivění. Cukety vyžadují hodně živin a také spoustu vody, zejména v období vývoje plodů. Vyplatí se pro ně nainstalovat kapkovou závlahu, aby byly zalévány dlouho a přímo k základně. To pak voda odtéká ke kořenům, aniž by namočila listy rostliny. Kromě správné péče ale můžete...


Že se Máj lidem nelíbí? Je to o vkusu, jsme rádi, že budí rozruch, říká architekt

"Udělali jsme maximum pro to, aby dům nebyl jako šedá myška," říká v rozhovoru architekt Milan Mlada, který je spoluautorem kritizovaného interiéru.


Účinky čínského liči: Zdravotní přínosy a zajímavosti

Liči (Litchi chinensis), často nazývané také „čínské liči“, je exotické ovoce původem z jižní Číny, které si získává popularitu po celém světě nejen díky své sladké chuti, ale i pro své významné zdravotní přínosy. Toto malé, červené ovoce s drsnou kůrou a šťavnatým, průhledným dužnatým vnitřkem je bohaté na vitamíny, minerály a antioxidanty. Tento článek se podrobně zaměřuje na účinky liči na zdraví a přináší zajímavé informace o tomto...


Jídla pod stan: Základem je nízká váha, trvanlivost, jednoduchost a snadná příprava

Jídla pod stan volíme podle potřeby - záleží na tom, kde stan postavíme. Může to být na odlehlém místě nebo v kempu, kde najdeme stánky a restaurace. V přírodě si musíme poradit a zabalit vše potřebné s sebou.


Jak si vytvořit vlastní knihu

Zajímalo vás někdy, co obnáší vytvořit od základu vlivnou knihu? Před příchodem internetu se spisovatelé často museli spoléhat na nakladatelství, která jejich příběhy a romány zprostředkovávala veřejnosti. Jak se však zdroje staly dostupnějšími, autoři se začali věnovat tvorbě vlastních knih a jejich vazbě vlastními kreativními způsoby. Zajímá vás, jak to dělají? Klikněte na tuto galerii a my vám ukážeme, jak si můžete vyrobit vlastní knihu!


GRILOVANÝ HERMELÍN SE ZKARAMELIZOVANOU CIBULKOU

Léto je tu, a protože k teplým večerům bezpochyby patří zahradní párty a grilování, připravila jsem pro vás jednoduchý recept na neobyčejně dobrý grilovaný hermelín se zkaramelizovanou cibulkou. Dá se připravit i jako rychlá večeře v případě, že přijdete unavení a hladoví z práce a nechce se vám dělat nic složitého. Také mám pro vás tipy na grilování nejen hermelínu.


Jak se zavařuje ovoce. Odpovídáme začátečníkům

Přebytky ovoce můžeme zmrazit, zavařit nebo usušit. Každý ze způsobů konzervace má svá pravidla, která musíme dodržet, aby veškerá práce nepřišla vniveč. Zavařování patří ke způsobům, které známe od svých babiček a maminek.


Intimnosti po šedesátce jsou běžné, i když o nich média nemluví, říká Kubíčková

Proč si většina z nás nedokáže a vlastně ani nechce představovat během intimních hrátek dvě vrásčitá těla? Jako by sex po dosažení určitého věku totálně přestal navenek existovat. Nikdo se nechce bavit o intimním životě po šedesátce, přitom v dnešní době už šedesátka dávno není, co bývala. O tom, proč je sex ve vyšším věku tabu a jak se mění naše tělo, promluvila sexpertka Veronika Kubíčková.


Akromegalie: Varovné Znaky, Na Které Je Třeba Si Dát Pozor

Souhrn Vzácný stav, který je výsledkem nadměrné produkce růstového hormonu hypofýzou. To způsobuje zvětšené kosti v obličeji, nohou a rukou. Příznaky Pokud máte nové, závažné nebo trvalé příznaky, obraťte se na poskytovatele zdravotní péče. Mezi příznaky patří: Zvětšené končetiny Zvětšené rysy obličeje Mastná, hrubá nebo zahuštěná kůže Pocení a sil...


Fatální chyby při pěstování rajčat, které děláme nejčastěji: vyhněte se jim, ať nepřijdete o úrodu

Rajčata patří mezi nejoblíbenější druhy zeleniny pěstované na českých zahradách. Tipy, jak na ně, si často zahrádkáři předávají z generace na generaci a i když jde většinou o cenné rady, někdy dědíme i nešvary. Jaké jsou ty nejčastější?


Šárka (29): Nemůžu se manželovi podívat do očí. Když byl na služebce, sprostě jsem ho podvedla

Šárka se dopustila nevěry a trpí paranoidními představami o tom, že na to její manžel přijde. Nemůže spát ani normálně fungovat. Uvažuje o tom, že půjde raději s pravdou ven.


Nepotřebuje prince Harryho? Experti mají o Meghan jasno!

Ačkoliv je Meghan Markle připisována sláva především na základě manželství s princem Harrym, ve skutečnosti se proslavila ještě dříve, a to jako úspěšná herečka. Nyní se spekuluje o tom, že svou zašlou solovou kariéru obnoví, ovšem bez Harryho.


Oblíbené anglické rohlíky se slaninou a sýrem

Jistě je znáte z nabídky oblíbeného pekařství a supermarketů. Víte, že si je můžete snadno upéct doma? Levněji a chutněji. Recept je snadný, vyzkoušejte ho spolu s námi.


5 nejlepších hororových fantasy, které vás pořádně vyděsí

Hledáte děsivý film se špetkou nadpřirozena? Tady si určitě vyberete!


Mandlové mléko je doslova univerzální. Potěší všechny se špatným trávním i ty s alergií na laktózu. A jako bonus obsahuje i řadu živin

Mandlové mléko je doslova univerzální. Potěší všechny se špatným trávním i ty s alergií na laktózu. A jako bonus obsahuje i řadu živin. 3 věci, které jste o mandlovém mléku nejspíš nevěděli: Mandlové mléko se těší své oblíbenosti zejména v posledních letech. Všechny druhy rostlinných mlék se začínají dostávat v žebříčku nad to typické kravské mléko. Co jste možná nevěděli o mandlovém mléku?


Zpěvačka Adele koupila dům za víc jak miliardu korun od Stallona a nechala ho celý přestavět. Jak luxusní rezidence vypadá?

Zpěvačka Adele, celým jménem Adele Laurie Blue Adkins, nejen krásně zpívá, ale má vkus i na nemovitosti. Jeden z pohádkových domů, který vlastní, se nachází v Beverly Hills. Koupila ho v roce 2022 za částku přesahující miliardu korun od herce Sylvestera Stallona. Nechala ho kompletně přestavět a vzniklo sídlo hodné ženy se zlatem v hrdle. Slavné Beverly Hills je […] The post Zpěvačka Adele koupila dům za víc jak miliardu korun od Stallona a...


Dokonalá houbová smaženice: Nejlepší je z hříbků a lišek, a když ji osmažíte na másle, bude naprosto božská

Houby už rostou, a pokud jste tak již neučinili, je nejvyšší čas připravit si první houbovou smaženici. O jednoduchém pokrmu z hub a vajíček by se dalo říct, že to není žádná věda. Stačí ale jen pár drobných vychytávek a připravíte z ní přímo delikátní pokrm.


6 způsobů, jak v létě nosit obyčejnou košili: Kdy ji zastrčit a kdy nechat volně vlát?

Košile, základní pilíř dámského i pánského šatníku, kterou nosíme po celý rok. Jednou dotváří náš pracovní look, jindy zase poslouží jako přehoz přes plavky. Jak ji nosit během léta s kalhotami, šortkami a sukněmi? A kdy nám bude slušet volně vlající a kdy zase spořádaně zastrčená v pase? Nechte se inspirovat šesticí outfitů.


Na ošetření dřeva stačí i mýdlo. Bude vypadat zase jako nové

Na ošetření dřeva stačí i mýdlo. Bude vypadat zase jako nové. Pokud přemýšlíte nad tím, čím ještě před příchodem hlavní sezóny ošetřit dřevěný zahradní nábytek a doplňky, pak už nemusíte. Je to mnohem jednodušší, než se na první pohled zdá. Stačí jen vsadit na pár šikovných triků.


Zdravý životní styl, který by měly dodržovat všechny ženy

Neustále nám všichni připomínají, že bychom měli žít zdravě. Co to ale vůbec znamená? Mnozí z nás se považují za zdravé. Jíme vyváženou stravu, cvičíme a máme celkově vyvážený životní styl. Je v tom ještě něco víc? Stručně řečeno ano. Někdy je třeba udělat krok zpět a přehodnotit svůj životní styl. Děláme skutečně vše pro to, abychom žili zdravě? Jedná se o trvalý proces, ale sestavili jsme pěkný seznam zdravých doporučení, která by měly všechny ženy dodržovat. Prohlédněte si galerii a začněte ve svém životě dělat pozitivní změny ještě dnes!


Cikánská hovězí pečeně: Šťavnaté masíčko protažené slaninou skvěle doplní lahodná lehce nakyslá zeleninová omáčka

Přemýšlíte, co připravit z hovězího masa a do svíčkové nebo zadního na víně s kořenovou zeleninou se vám zrovna nechce? Zkuste tentokrát tradiční a dříve hodně oblíbenou cikánskou hovězí pečeni s výraznou omáčkou.


Céline Dion miluje libanonskou kuchyni: Máme recepty na její oblíbená jídla

„Lidé si myslí, že hladovím, že nejím, že pořád cvičím. Není to pravda,“ řekla už v roce 2009 populární kanadsko-francouzská zpěvačka Céline Dion, která v současnosti bohužel stále bojuje se syndromem ztuhlosti, kvůli němuž přestala vystupovat. Štíhlost má v genech, ale jinak je velká gurmánka. Ujíždí na sendvičích s arašídovým máslem a džemem a nepohrdne hranolkami ani hot dogem. Objevte její jídelníček včetně dvou oblíbených receptů.


Exotické ovoce nejen ve skleníku: Přeměňte zahradu na tropický ráj

Pěstování exotického ovoce ve skleníku je dnes nejen možné, ale také velmi populární i v našich českých zahradách kvůli stále většímu oteplování. Díky moderním technologiím a dostupnosti kvalitních skleníků můžeme úspěšně pěstovat různé druhy tropických a subtropických plodin. Podívejte se na to, jaké druhy ovoce lze pěstovat, jaké podmínky je třeba zajistit a jak se o […] The post Exotické ovoce nejen ve skleníku: Přeměňte zahradu na tropický...


Co s třešněmi a jak je skladovat? Stačí dodržet pár jednoduchých pravidel

Třešně jsou oblíbeným letním ovocem, jsou totiž sladké a šťavnaté. A připravíte z nich spoustu zajímavých dezertů, jako jsou bublaniny, knedlíky nebo džemy či zmrzliny. Jak třešně správně skladovat, aby vydržely co nejdéle? Správným uchováním nejenže prodloužíte jejich trvanlivost, ale také zachováte jejich jedinečnou chuť.


Využíváte pivo jako ionťák? Nespoléhejte na něj a dejte si k němu slané jídlo

Lidé se dělí na dva typy – ty, kteří pivo milují a možná i bez optání všem vyprávějí, že jde o výborný zdroj minerálních látek i vitaminů skupiny B, a na ty, kteří mají radši jiné drinky a nechtějí to poslouchat. Ať už patříte do jakékoliv skupiny, pojďte se podívat, co náš národní nápoj (ne)má.


Jak na zamlžování zrcadel v koupelně? Pomůže pěna na holení, šampon i brambora

Zamlžování zrcadla v koupelně je přirozeným a zcela normálním fyzikálním jevem, kterému nelze zabránit. Zejména v případě, že si rádi užíváte dlouhé teplé koupele. Poradíme vám triky, jak problém se zamlžováním co nejvíce minimalizovat.


Recept na snadný třešňový džem: Bude vám připomínat léto po celý rok

Třešně byly pěstovány již ve starověkém Řecku a Římě. Podle historických záznamů je do Evropy přivezl římský vojevůdce Lucullus, a to z tažení v Malé Asii kolem roku 72 př. n. l. Pro nás jsou dnes běžnou součástí jídelníčku, a díky přípravě džemu klidně po celý rok.


Nasbírejte si o svatojánské noci kouzelné bylinky. Víte, jak využít jejich sílu?

O svatojánské noci z 23. na 24. června se lidé vydávali na noční sběr svatojánských bylin. Zejména babky kořenářky uměly využívat moc bylin, měly rozsáhlé znalosti o jejich účincích a věřily, že léčivé rostliny právě tuto noc nasbírané mají tu největší léčebnou sílu. Byliny pak sušily, nakládaly do olejů a medu, vyráběly z nich masti, bylinkové lektvary a kouzelné škapulíře.


Detekce COVID-19, rakoviny a dalších úžasných schopností psů

Psi jsou opravdu úžasná zvířata. Po tisíciletí je máme jako domácí mazlíčky z mnoha dobrých důvodů. Pravdou je, že psi jsou mnohem víc než jen naši nejlepší přátelé; jsou to opravdu výjimečná zvířata s neuvěřitelnými vlastnostmi, o kterých se mnohým z nás ani nezdá. Věděli jste například, že psi jsou dnes schopni detekovat COVID-19? Speciálně vycvičení psi zřejmě dokáží detekovat COVID-19 v lidském potu. Studie trénovala šest psů po dobu jednoho měsíce pomocí vzorků potu a poté testovala, zda psi dokážou rozlišit nemocné a zdravé pacienty. Výsledky bylo možné zjistit během jedné desetiny sekundy! Podle televize CTV je to první virové onemocnění, které psi dokázali odhalit. To by mohlo mít obrovský význam pro pandemii, protože psi-čichači by mohli pomoci rychle a efektivně vyšetřit virus nebo posoudit stav pacienta. A je toho víc, co psi mohou dělat - mnohem víc! Klikněte na následující galerii a zjistěte to.


Velká věštba na červenec pro Lvy: Mělo by se vám dařit, jen pozor na pomluvy!

Co čeká Lvy v sedmém měsíci roku 2024? Na co byste si měli dát pozor, čeho se vyvarovat a co byste neměli promeškat? A jaké kouzlo vám pomůže splnit vaše přání? Přečtěte si předpověď na červenec, kterou pro Lvy z tarotových a mariášových karet vyčetla slavná kartářka Helen Stanku.


“Zjistila jsem, že mě manžel na začátku vztahu podvedl, co teď,” neví si rady Tereza

Nevěra je bohužel ve vztazích velmi častá a důvody, které k ní jednoho z partnerů vedly, bývají různé. Někdy je to nuda, kombinace alkoholu a špatného rozhodnutí či dlouhodobá nespokojenost. Co však dělat, když vás partner podvedl v začátcích vztahu a zjistili jste tuto skutečnost až teď, po letech, kdy jste s partnerem šťastní a spokojení? Jak tato informace nabourá váš vztah?


Princezna Kate promluvila o boji s rakovinou: Bude to trvat měsíce, energii mi dávají děti

Britská princezna Kate (42) dál bojuje se zákeřnou chorobou, ale naznačila, že přeci jen nachází záblesky naděje. Velkou energii jí dává to, že má sílu pečovat o své děti.


Nejžhavějším nehtovým trendem sezóny jsou podle TikToku kamenné nehty

Růžové, šeříkové, květinové a různě pestrobarevné nehty na jaro a léto? Koho by to napadlo? Přesně tyto styly vyhledává téměř každý, když se oteplí. Ale podle TikToku je trendem této sezóny něco úplně jiného, nečekaného, a to sice kamenné nehty.


Taghazout, nevybroušený marocký drahokam aneb Místo, kde si budete připadat jako v jiném světě

Pokud hledáte alternativu k životnímu stylu v letoviscích v Agadiru, měli byste zamířit do nedaleké rybářské vesnice Taghazout, která je skvělým místem pro jednodenní výlet. Kromě toho, že je toto místo považováno za mekku surfování v Maroku, jde zároveň o krásné místo s příjemnou atmosférou, kde si budete připadat tak trochu jako v jiném světě.


Mallorca akné může potkat i vás. O co přesně jde vysvětluje dermatoložka MUDr. Lucie Jarešová

Pokud je pro vás dovolená synonymem slunce, koupání a opalování, přichází váš čas. Ostatně slunečním paprskům vystavujeme v tomto období svoji pokožku všichni, i když ne pokaždé úmyslně. Na slunce přitom reagujeme každý jinak. Zatímco někteří z nás s ním nemají problém a jejich kůže pomalu nabírá bronzový odstín, jiní nepříjemně zčervenají nebo se neopálí vůbec. A pak jsou i lidé, které potkají nepříjemné kožní problémy. Jedním z nich je i tzv....


Studie: Pravidelná konzumace kávy může prodloužit život, pokud se nepřekročí stanovená dávka

Káva je pro mnohé z nás doslova životabudičem. Neumíme si představit začít bez ní náš den, pro jiné je mléčná káva odpoledním dezertem, pro někoho dokonce i lahůdkou po večeři. Ale často se setkáváme s tvrzením, že káva je ve velkém množství škodlivá. Odpověď jak to je, nám poskytne nová studie.


Helena Vondráčková exkluzivně: Jak se stala českou popovou ikonou a které zásady ji k tomu pomohly

Zpěvačka Helena Vondráčková (77) navštívila talkshow Miluše Bittnerové, Na kafeečko. Prozradila detaily ohledně své výstavy šatů v Tančícím domě, ale nahlédnout nás nechala také do své kosmetické rutiny. Jak se rodil její osobitý módní styl a jak se stará o svoji pleť? Které perly dlouho ukrývala ve svém šatníku? Má drahocenné šperky, které nikomu nechce ukázat? A kterou barvu by na sebe nikdy neoblékla?


Exmanažera Hanychové a modelku z mrakodrapu vyděsí v Prostřeno! zuřící rotvajler

Prostřeno! bude tentokrát s moderními fashion lidmi. Bodují na sociálních sítích, mají spoustu fanoušků a osobitý styl. Jak jim to ale půjde u plotny? Dvě ženy, tři muži. Styloví, dokonalí a toužící po perfektním zážitku. Naservírují přesně takový soupeřům?


Nejlepší způsoby, jak se zbavit stresu a uvolnit mysl

Žijeme v době napětí, stresu a nekonečně nabitého rozvrhu. Někdy je až příliš snadné zapomenout pečovat nejen o své tělo, ale také o svou mysl. Psychický stres může být pro naše fyzické zdraví nesmírně škodlivý, takže udržet stres na uzdě je nezbytné a může nám to pomoci stát se nejlepší verzí sebe sama/samého. Ve svém životě můžeme udělat velké změny, aniž bychom museli dělat velké kompromisy! Prohlédněte si galerii a získejte několik rad, jak tohoto pozitivního myšlení dosáhnout.


KVÍZ: Považujete se za ostřílené houbaře a jak dobře se vyznáte v houbách?

Jste houbaři a poznáte již z dálky každou houbu, která se sotva vyklubala? Víte, jak nasbírané lesní poklady nejlépe zužitkovat? Pokud jste odpověděli kladně, jistě víte, že houby se dají sbírat prakticky po celý rok. Každý druh má trochu jiné využití a chutná rozdílně, ale všechny jsou naprosto delikátní. Pojďte si tedy oživit svoje znalosti v článku a pak si zkuste kvíz.


Svatojánská noc: Nechte se očarovat vůní léta, magií bylin a kouzlem lásky

Znáte nejkrásnější české tradice a zvyky svatojánské noci z 23. na 24. června? Svatojánská noc je synonymem letního slunovratu, tedy období nejdelších dnů a nejkratších nocí, je oslavou přicházejícího léta a léčivé síly přírody. Můžeme zkusit přivolat lásku a užít si noc plnou touhy nebo hledat zlatý poklad a nasbírat si čarovné svatojánské bylinky.


ŽIVĚ: Přijměte pozvání na Dior Autumn-Winter 24-25 Haute Couture show

Přijměte naše pozvání na show módního domu Dior, držíme vám místo v první řadě. Pohodlně se usaďte a vychutnejte si to nejlepší z ateliérů, v nichž nitku po nitce vznikají velkolepé haute couture kolekce.


Těšíme se, v čem Anna Geislerová letos na KVIFF zazáří. Podívejte se na její nejlepší modely z červeného koberce

Každý rok se český módní svět těší na slavnostní událost Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech, na kterém se předvedou české i zahraniční hvězdy v krásných róbách a dechberoucích modelech. Jednou z nejvýraznějších dam bývá herečka Anna Geislerová. Pojďme si připomenout její nejkrásnější modely z červeného koberce z významných akcí posledních let. Jsme zvědaví, v čem na karlovarském festivalu zazáří letos.


Šikovné tipy pro pěstování mrkve, které by měl znát každý – od výsevu semen až po péči těsně před vývojem kořenů

Šikovné tipy pro pěstování mrkve, které by měl znát každý – od výsevu semen až po péči těsně před vývojem kořenů. K vymezení řádků mrkve použijte značkovací semena, například ředkvičky nebo špenátu. Tyto rychle klíčící rostliny slouží jako vodítko, usnadňují péči o sazenice mrkve a zajišťují rovné a uspořádané řádky.


Citlivá a zarudlá pleť ocení avokádo – dokáže ji obnovit skoro zázračně

Citlivá a zarudlá pleť ocení avokádo – dokáže ji obnovit skoro zázračně. Pokud bojujete například s akné nebo příliš vysušenou nebo zarudlou pletí nebo chcete své pokožce jen dopřát výživnou péči, není nic lepšího než se obrátit k přírodním zdrojům, v tomto případě k avokádu. Moderní kosmetické přípravky sice často také obsahují přírodní složky, ty jsou však přece jen už určitým způsobem zpracované. Pokud můžete použít něco přímo, proč to...


Komu patří plot mezi pozemky? Někdy stačí pro určení vlastnictví jeho směr, jindy je nutná dohoda

Komu patří plot mezi pozemky? Někdy stačí pro určení vlastnictví jeho směr, jindy je nutná dohoda. Ploty nejen vymezují hranice, ale přispívají i k estetickému a kulturnímu rázu sousedství.


Jak na rychlé a výtečné jahodové muffiny? Stačí jednoduchý recept, pár ingrediencí a do hodiny máte sladkou lahůdku na stole

Muffiny patří k dezertům, které jsme přijali, přestože u nás nemají dlouhou tradici. Lahodné košíčky, které se dají připravovat na slano i sladko, si našly nezastupitelné místo v českých kuchyních a s radostí zkoušíme nové a nové recepty. Například ten s kousky čerstvých jahod je velmi snadný a výsledek si rozhodně oblíbíte.


Kadeřníci radí: Chyby v péči o vlasy a 5 účesů, kvůli kterým budete po 50 vypadat starší

Nejen vrásky a povolující kontury dokážou nelítostně prozradit váš věk. Snažíte-li se působit mladší, zaměřte se i na vlasy. S přibývajícími roky slábnou a mění se jejich struktura, lichotit vám nemusí i nevhodný účes. Které střihy jsou podle kadeřníků po padesátce smrtící volbou, a co vám naopak dodá žádoucí šmrnc?


Jak nalákat berušky do zahrady: připravte jim pestré přírodní prostředí

Bojujete každou sezonu na své zahradě s velkým množstvím mšic? Nejúčinnější řešení na jejich likvidaci jsou chemické postřiky. Ty jsou však většinou nešetrné k přírodě. Možností je také použití přípravků na přírodní bázi. Velkými pomocníky mohou být i berušky neboli slunéčka, která se savým hmyzem živí. Abyste je nalákali na svoji zahradu, připravte jim prostředí, kde se jim bude líbit.


Matematický IQ rébus: Doplňte chybějící čísla. 90 % lidí si neví rady

Rébusy jsou spolu s kvízy dalším oblíbeným způsobem, jak si procvičit mozek a logické myšlení. Tento matematický IQ rébus je výzvou, která zaskočí až 90 % lidí. Přidejte se k menšině, která dokáže rozluštit tento hlavolam a procvičte si své mentální schopnosti. Stačí jen doplnit chybějící symboly.