5 NEJLEPšíCH HOROROVýCH FANTASY, KTERé VáS POřáDNě VYDěSí

Hledáte děsivý film se špetkou nadpřirozena? Tady si určitě vyberete!

Existují legendární filmová monstra – Vetřelec, Predátor, Edward Cullen – ale po jejich boku tu pak máme i filmy, které umějí děsit také svým prostředím. Hororové fantasy, jaké jsme vybrali pro náš přehled, nabízejí atmosféru tak hustou, že by se dala krájet!

05) Pohádka pohádek

Opusťte nudnou realitu našeho světa a vydejte se do světa pohádek, jak si je představovali lidé v 17. století. Připravte se na strach a hnus novověku, v němž se snoubí klasické pohádkové kulisy spolu s obživlou mytologií dávných časů. Tenhle příběh si svůj ultimativní název rozhodně zaslouží.

04) Constantine

Kdybychom měli vybrat hororový svět, který je stejně odpudivý jako podmanivý, nemohlo by jít o nic menšího než legendárního Constantina. Střet nebe a pekla na naší Zemi se pokoušelo podobně naservírovat mnoho dalších filmů a serošů, ale snad díky Keanu Reevesovi je Constantine jenom jeden.

03) Frankenstein

Chcete-li pít z pramene hororového žánru, nelze než se vrátit ke skutečným kořenům s autorkou Frankensteina Marry Shelley. Byť zdejší monstrum znáte z mnoha dalších filmů, skutečnost, že si řada lidí stále plete Dr. Frankensteina s jeho výtvorem, naznačuje, že nikdy není pozdě si připomenout prapůvodní originál, který film z roku 1994 servíruje snad nejlépe ze všech adaptací.

02) Interview s upírem

Jenom skutečně málo filmů dokázalo zužitkovat koncept upírů jakožto stvoření, která ze své nesmrtelné podstaty vlastně mohou být svědky velké části dějin. Interview s upírem není ani tak horor, jako spíše dějepisné drama, které je tím působivější, čím víc to vypadá, že reálný Tom Cruise vůbec nestárne…

01) Ospalá díra

Legendární Tim Burton má na kontě celou plejádu kultovních bijáků, Ospalá díra mezi nimi však svým způsobem vybočuje. Příběh bezhlavého jezdce je totiž tak trochu klasickou burtovinou, tak trochu ale sahá pro inspiraci i mezi kriminálky a akčňáky, aby ve výsledku vyvrhl na světlo světa jeden z nejlepších „moderních“ gotických hororů.

Zdroj: Autorský text

Video, které jste mohli minout: Trailer fantasy filmu Warchief

2024-06-24T10:36:45Z dg43tfdfdgfd