CITLIVá A ZARUDLá PLEť OCENí AVOKáDO – DOKážE JI OBNOVIT SKORO ZáZRAčNě

Citlivá a zarudlá pleť ocení avokádo – dokáže ji obnovit skoro zázračně. Pokud bojujete například s akné nebo příliš vysušenou nebo zarudlou pletí nebo chcete své pokožce jen dopřát výživnou péči, není nic lepšího než se obrátit k přírodním zdrojům, v tomto případě k avokádu. Moderní kosmetické přípravky sice často také obsahují přírodní složky, ty jsou však přece jen už určitým způsobem zpracované. Pokud můžete použít něco přímo, proč to neudělat?

Avokádo obsahuje řadu zdraví prospěšných látek, zejména:

  • vitaminy B (například folát, což je přirozená forma vitaminu B9), C a E
  • vlákninu
  • zdravé tuky
  • bílkoviny, a
  • minerály, zejména draslík.

Díky tomuto složení se hodí nejen ke konzumaci, ale právě také k péči o pokožku. Níže přinášíme tipy na některé jednoduché, ale účinné avokádové pleťové masky.

Pleťová maska pro citlivou pleť z avokáda a medu

Pro přípravu této jemné masky budete potřebovat polévkovou lžíci kvalitního včelího medu a čtvrtinu středně velkého zralého avokáda. Ty dobře promíchejte v misce, abyste získali kompaktní hmotu. Naneste ji na obličej, kde ji nechejte 20 minut působit. Obličej poté opláchněte vlažnou vodou. Tuto masku si můžete dopřát až třikrát týdně.

Foto: Pixabay

Čisticí pleťová maska z avokáda a meruňky

Pro přípravu této masky budete potřebovat polovinu středně velké zralé meruňky a polovinu středně velkého zralého avokáda. Obojí nakrájejte na kousky a rozmixujte, abyste získali hladkou hmotu. Vzniklou masku naneste na obličej a nechejte ji působit 20 minut. Po uplynutí této doby masku jemně smyjte pomocí vlažné vody a obličej osušte. Masku lze aplikovat jednou týdně. Meruňky šetrně, ale účinně odstraní odumřelé kožní buňky a také jakékoliv znečištění.

Pleťová maska na akné z avokáda a Tea Tree Oil

Pokud spojíte účinky avokáda a Tea Tree Oil, vaše pleť bude chráněna proti škodlivým mikroorganismům a dojde k její detoxifikaci. K její přípravě budete potřebovat polovinu středně velkého zralého avokáda a roztok kapky čistého Tea Tree Oil ve 100 ml vody. V misce smíchejte rozmačkanou polovinu avokáda a dvě polévkové lžíce roztoku. Masku naneste na obličej a nechejte 10 minut působit a poté ji smyjte studenou vodou. Pokud byste cítili podráždění pokožky, smyjte ji dříve než po stanovené době. V případě, že je vaše pokožka bez negativní reakce, můžete si masku udělat až třikrát týdně.

 

Zdroj: https://www.novinky.cz/clanek/zena-zdravi-ovoce-ktere-vyuzijete-nejen-v-kuchyni-ale-i-v-kosmetice-316846, https://www.lifee.cz/trendy/avokadova-pletova-maska-vitaminovy-nasup-5-kombinaci-pro-ruzne-typy-pleti_334.html, https://titbit.cz/clanky/domaci-ovocne-pletove-masky/, https://www.idnes.cz/jenproholky/moda-krasa/avokadova-maska-kterou-vase-plet-nutne-potrebuje.A170520_101442_jph-moda-krasa_jph1

Náhledové foto: Pixabay

The post Citlivá a zarudlá pleť ocení avokádo – dokáže ji obnovit skoro zázračně first appeared on Plné zdraví.

2024-06-23T06:43:33Z dg43tfdfdgfd