Trending:


Velká věštba na červenec pro Vodnáře: Můžete narazit na něco, co vám změní život

Co čeká Vodnáře v sedmém měsíci roku 2024? Na co byste si měli dát pozor, čeho se vyvarovat a co byste neměli promeškat? A jak si můžete vyrobit magický amulet, který vás bude chránit? Přečtěte si předpověď na červenec, kterou pro Vodnáře z tarotových a mariášových karet vyčetla slavná kartářka Helen Stanku.


Z ruiny k prolínání s moderní architekturou: V chorvatském Kastavu ví, jak vrátit život starému kostelu

Z ruiny k prolínání s moderní architekturou: V chorvatském Kastavu ví, jak vrátit život starému kostelu. Zajímavostí někdejšího jezuitského kostela sv. Marie v Kastavu je, že se ruinou stal v době, kdy ještě nebyl ani zcela dostavěn. Pro jeho stavbu byla zvolena lokalita, na které stával předchozí kostelík, který byl však zbořen. Nedochovaly se údaje o zahájení stavby nového kostela sv. Marie, ale podle odborníků se jednalo o 18. století.


Kopřivy posílí vaše rostliny. Stačí z nich snadno vyrobit hnojivo

Potřebujete kvalitní hnojivo pro své rostliny? Důležitá složka, z níž ho můžete vyrobit, možná roste poblíž vašeho domu. Navíc si ji můžete nasbírat zcela zdarma. Jen k tomu budete potřebovat rukavice…


Horoskop od 1. července: Panny nemají soudit podle kabátu, Váhy se ztrácet v detailech

Je tu první prázdninový týden a spolu s ním i náš originální horoskop pro každé znamení zvěrokruhu. Nadcházejících sedm dnů nabídne zamyšlení nad tím, co – ve vašem případě – znamená štěstí. Každý člověk ho vnímá jinak a co je pro jednoho běžná věc, může druhý prožívat jako něco mimořádného. Jaká další témata na vás čekají, se dozvíte v následujících řádcích.


Vepřová pečeně s cibulí a Staročeskou slaninou

Upečte naprosto perfektní nedělní oběd pro celou rodinu. Maso se peče samo v troubě, vy si jen vymyslete vhodnou přílohu. Máte raději rýží, bramborovou kaši nebo třeba pečené brambory?


Fiktivní postavy inspirované skutečnými lidmi

Pravda je opravdu divnější než fikce, a proto je logické, že některá z nejdivočejších fiktivních děl, která jsou dnes známá, si ve velké míře berou inspiraci ze skutečného života. Od filmových padouchů po literární hrdiny, od animovaných televizních pořadů po multimilionové série - řada postav byla inspirována zcela překvapivými lidmi. Klikněte a podívejte se na fascinující skutečné protějšky oblíbených výplodů fantazie.


Čtyři loďáky, osm vaků a dva kosmetické kufříky: Verešová dorazila do Varů s nákladem

Andrea Verešová letos nestihla slavnostní zahájení MFF Karlovy Vary kvůli oslavě svých už 44. narozenin. Modelka do Varů letos dorazila o den později. Na Moët party ale už zářila v extravagantních šatech s hlubokým výstřihem a strhla pozornost. V rozhovoru pro eXtra.cz se následně rozpovídala nejen o módě, kterou vždy ohromí, ale i o tom, jak budou pokračovat oslavy. Bude opět slavit několik dní?


Červená řepa v ohrožení! Před jakými škůdci a chorobami ji chránit

Červená řepa patří mezi velmi zdravé plodiny, které si můžete vypěstovat na vlastní zahradě. Většinou je její pěstování bezproblémové. Červenou řepu můžete uložit na dlouhou dobu a připravovat ji na spoustu způsobů. Někdy ale mohou přijít choroby a škůdci, kteří vaše plodiny poškodí nebo zcela zničí. Proto se vyplatí je znát, abychom mohli zakročit pokud možno co nejdříve. Vyplatí se pravidelně kontrolovat viditelné části řepy.


Letní odlehčené menu se saláty na grilu: Když už je gril roztopený, pak stojí za to využít jej na maximum

Saláty z grilované zeleniny jsou skvělou volbou jak na večeři s rodinou, tak grilovací party s přáteli. Lehké a přitom vydatné saláty z grilu rozhodně patří na seznam letního menu. Připravit je můžete jen ze zeleniny, nebo přidat maso, sýr či tofu, nebo grilovaný meloun a ananas.


Ženy v těchto třech znameních zvěrokruhu jsou královnami dramatu: Milují hysterické scény

Někteří lidé mají tendenci přehánět a hledat problémy tam, kde žádné nejsou. To je často činí agresivními a hádavými. Ukazuje se, že vliv na takové vlastnosti mohou mít i hvězdy, proto jsou ženy v těchto třech znameních zvěrokruhu královnami dramatu. Rády dělají z komára velblouda a mohou být na obtíž lidem ve svém okolí.


Co uvařit z hovězí kližky? Nemusí to být vždy guláš, kližka je výborná i na česneku

Z hovězí kližky nejčastěji připravujeme guláš. V tom se po delším vaření klihovaté části rozpustí, maso změkne a je velmi lahodné. Kližka se ale hodí i na další jídla a jedním z nich je kližka na česneku podle tohoto receptu, který doporučujeme.


Babybox zachránil další dítě. Novorozený chlapeček v Sokolově byl ještě spojen s placentou

V sokolovském babyboxu našli zdravotníci novorozence. Někdo ho tam odložil v noci na sobotu. Chlapec je zdravý a má se čile k světu. Stal se teprve druhým dítětem, které se v sokolovském babyboxu objevilo.


Na štípance od komárů pomůže lak na nehty – svědění zastaví prakticky okamžitě

Na štípance od komárů pomůže lak na nehty – svědění zastaví prakticky okamžitě. Domácí levný přírodní prostředek proti komářímu štípnutí není o nic horší než kupované chemikálie. A máte ho po ruce ihned.


Máma nechala dceři nastřelit náušnice. I přes můj a manželův zákaz, zuří Klaudie

Mladá maminka Klaudie je zoufalá z toho, co převedla její vlastní matka. Kvůli nastřelení náušnic kojenci se spolu ženy už dva týdny nebaví. Klaudie čeká na omluvu, ale začíná si myslet, že se jí vůbec nedočká.


Čerstvě sklizeno na Rohlík.cz: Nejlepší farmářské produkty přímo na váš stůl

Největší tuzemský prodejce s potravinami Rohlik.cz je známý svou dlouhodobou podporou lokálních producentů. Právě proto v jeho sortimentu můžete najít nejširší výběr farmářských produktů na českém trhu. Díky spolupráci s Čerstvě sklizeno, sdružením lokálních farmářů a pěstitelů, navíc nabízí ty nejčerstvější kousky, které mohou mít zákazníci na stole již 6 hodin od sklizně. Ochutnejte vyhlášené Vraňanské jahody, které se mezi zákazníky těší...


Vyzkoušejte těchto pár receptů na nealkoholické drinky a osvěžte se v parném létě

Léto je doba, která si žádá mnoho slunce, mnoho opečených buřtů s hořčicí a mnoho (převážně) nealkoholických tekutin, přičemž čím víc jich připravíte ve své vlastní kuchyni, tím lépe pro vás, vaše zdraví, vaši peněženku a váš dobrý pocit ze zajímavých chutí.


Jak na perfektní vývar s krupicovými nočky: Šéfkuchař hotelu Pupp prozradil trik, který fantasticky pozvedne chuť jídla

Poctivý kuřecí vývar je jednou z nejoblíbenějších českých polévek. Tradičně se sice podává s nudlemi, ale Když nudle vyměníte za nočky, vytvoříte vývar, který šéfkuchař Ondřej Koráb nabízí hostům restaurace Grandhotelu Pupp. A vy si jej můžete nyní udělat podle jeho receptu.


Jak správně pečovat o froté ručníky: Kompletní průvodce

Praní froté ručníků se může zdát jako jednoduchý úkol, ale správné postupy mohou výrazně ovlivnit jejich měkkost, savost a celkovou životnost. Přinášíme vám proto komplexní návod, jak prát ručníky, aby byly stále jako nové.


Nejmenší sloni na světě jsou na pokraji vyhynutí. Dramatická situace přináší i lidská úmrtí

Zachránit to, co z kdysi vzkvétající populace zbylo, bude pro ochránce přírody těžká práce. Tento trpasličí druh totiž žije pouze na Borneu, kde jim rychle ubývá přirozeného prostředí.


Nakládané okurky jako od babičky: jednoduchý postup v 7 krocích

Recept na nakládané okurky se v rodinách předává z generace na generaci. Že jste žádný nepodědili? Zavařte letos okurky nakládačky podle našeho tradičního receptu. Budou úžasně křupavé, sladkokyselé tak akorát a zdravější. Zkrátka jako od babičky!


Příběh ze života: “Moje sestra mi škodí, kde může,” zoufá si Aneta

Sourozenecké vztahy jsou důležité rodinné vazby, které máte. Ne vždycky jsou však ideální. Někdy se ani sourozenci neshodnou na mnoha věcech, a pak dochází k hádkám o více či méně důležitých situacích v rodině. A někdy si i sourozenci vzájemně zasadí velkou ránu, kterou neumí překousnout jedna nebo druhá strana. Podobně je na tom i Aneta. Má přitom pocit, že sestře nic neudělala. Ta ji však nemá ráda a snaží se jí škodit, kde jen může.


Pozor na tyto chyby při zavařování. Mohou zkazit celý výsledek

Zavařování je skvělý způsob, jak uchovat sezónní ovoce a zeleninu pro pozdější použití. Přestože je však tento proces poměrně jednoduchý, může dojít k potížím, které ovlivní výsledek vašeho zavařování. Z toho důvodu jsme pro vás připravili výčet nejčastějších chyb a tipy, jak jim předejít.


Neobvyklé čokoládové kombinace, které vás možná překvapí. Zaručeně si však pochutnáte

Každý máme svou oblíbenou příchuť čokolády. Někdo nedá dopustit na kombinaci s ořechy, jiný má rád čokoládu provoněnou pomeranči. Mnozí si oblíbili hit posledních let, slaný karamel v čokoládě. Pokud ale hledáte nový rozměr chuti, rádi vám poradíme, s čím se dá čokoláda vychutnávat.


Meningiomový Nádor Na Mozku: Varovné Znaky, Na Které Je Třeba Si Dát Pozor

Souhrn Stav, ve kterém se (obvykle) nenáhodný nádor vyvíjí z membrány, která obklopuje mozek a míchu. Nádor roste postupně, aniž by způsoboval symtomy. Příznaky Pokud máte nové, závažné nebo trvalé příznaky, obraťte se na poskytovatele zdravotní péče. Meningiomový nádor mozku obvykle přichází bez příznaků, protože roste postupně, pacient může vykaz...


Hubnutí po padesátce: Nejdůležitější jídlo celého dne je snídaně, na bábovku ale zapomeňte

Padesátka je pro mnohé ženy jakýmsi milníkem, kdy se mění život a ne vždycky zrovna k lepšímu. Alespoň pokud jde o zdraví a vzhled. Lví podíl na tom mají hormonální změny spojené s menopauzou. Jedním z důležitých momentů, který pomůže ženám cítit se dobře, je úprava jídelníčku, jehož nedílnou součástí je snídaně. Jak by měla vypadat, pokud si chceme udržet váhu nebo nějaké to kilo shodit?


KVÍZ: Jak dobře znáte prvního Harryho Pottera? Otestujte se!

Harry Potter a Kámen mudrců znamenal začátek jedné z nejoblíbenějších sérií. Vyznáte se v ní?


Jak dosáhnout vláčné bábovky? S těmito surovinami už nikdy nebude suchá a dusivá

Lité těsto používáme při pečení bábovek, beránků a buchet na plech a muffinů. Abyste si zajistili, že bude po upečení vláčné, vsaďte na suroviny, které těstu potřebnou vlhkost dodají.


Kvíz: Víte, jaký motýlek vám poletuje po zahradě? Otestujte své znalosti v našem kvízu

Ať již vám po zahradě motýl vesele poletuje nebo v klidu sosá z květu sladký nektar, vždy jej na zahradě rádi vidíme. Pozorovat motýly je někdy velmi zajímavé, jen je škoda, že na to často nemáme tolik času, kolik bychom rádi měli. Do zahrad motýly můžeme nalákat vhodnou skladbou rostlin nebo potravou, kterou bývají třeba citrusy nebo různé šťávy. Tak či tak, při pozorování je dobré, pokud alespoň víme, jaký druh se nám v celé své kráse právě...


Babička s dědou zkazily synovi radost z vysvědčení. Jako by byly známky všechno, zlobí se Radka

Vysvědčení na konci školního bylo pro spoustu dětí příležitostí, jak si vysloužit vytouženou odměnu. I Radčin syn se v pátek radoval z krásných dárků. Jenže u prarodičů se pochvaly nedočkal. Naopak. Kdyby prý bylo na nich, čekal by ho místo odměny trest.


7 nejkrásnějších hereček českého filmu: Jak se změnil ideál krásy během desetiletí?

Češky a Slovenky jsou právem považované za nejkrásnější ženy planety. To platí také ve světě filmového průmyslu. Pojďme se podívat na 7 českých krásek stříbrného plátna, které dokázaly uhranout nejednoho muže. Na filmovém plátně i mimo něj.


Horoskop na červenec: Blíženci půjdou štěstí naproti, Raci mají vážit slova

Je tu červenec, měsíc prázdnin a dovolených, dozrávajícího ovoce, vyhřátých luk a pozvolna žloutnoucího obilí. Abyste si nadcházející dny užili podle svých nejlepších představ, máme pro vás originální horoskop pro každé znamení zvěrokruhu. Přečtěte si, nač byste se měli v průběhu příštích dnů soustředit, nad čím se zamyslet a čemu se raději vyhnout.


Chalupářské recepty podle horoskopu: Lev připraví tuhle delikatesu ze špekáčků a Kozoroh překvapí gulášem

Prázdniny jsou tady a dovolená na chalupě patří u nás k těm nejoblíbenějším. A protože o dovolené se nám většinou nechce trávit zbytečně čas v kuchyni, chalupářský jídelníček bývá snadný a rychlý. Podívejte se námi, jaké chalupářské pokrmy připravují různá znamení horoskopu.


Prádlo jako nové? Stačí přidat k prášku na praní dostupné ingredience s jedinečným efektem

Praní prádla je běžnou součástí každodenního života. Jak mít prádlo čisté a stále jako nové? Není třeba pořizovat drahé prací prostředky. Stačí obyčejný prací prášek a použití běžně doma dostupných ingrediencí. Které to jsou? A jak je správně použít?


První dáma Haute Coutoure Coco Chanel: Vyrostla v sirotčinci, za války údajně kolaborovala s nacisty

Gabrielle "Coco" Chanel, jedna z nejvýznamnějších postav světové módy, se narodila 19. srpna 1883 v městečku Saumur ve Francii. Její cesta k vrcholu módního průmyslu nebyla jednoduchá a byla plná překážek, které musela překonávat, nakonec se však stala módní ikonou francouzského šarmu a elegance. Přesto umírala sama.


Stylově do letadla: Oblečte se na cestování pohodlně, ale buďte stále šik

Pokud patříte mezi ženy, které chtějí vypadat skvěle a stylově za každé situace, jistě také často řešíte záludnou otázku, jak se obléct na několika hodinový let. Při výběru takového outfitu jistě hraje velkou roli praktičnost a pohodlnost, ovšem to se často vylučuje s tím být šik a stylová. Poradíme vám, jak tyto dvě věci skloubit a vy už nikdy nebudete muset řešit toto obtížné dilema. Vyberte si z následujících outfitů a dovolená může začít.


Maso z Ameriky poškodí české farmáře


Jakub (34): Děti jsme nikdy nechtěli. Nečekané těhotenství ale změnilo náš život k lepšímu

Jakub nevyrůstal v láskyplné rodině a i kvůli tomu se rozhodl, že nechce mít děti. Když jeho manželka neplánovaně otěhotněla, byl to pro oba šok. Časem ale přišli na to, že se jim nic lepšího nemohlo stát.


Krokant je karamelová pochutina s mandlemi. Dobrotu připravíte podle videonávodu

Dokonale křupavý karamel a kousky opražených mandlí v jednom? Tak to zní přímo božsky. Připravte si s námi krokant plný lahodného křupavého karamelu s dozlatova opečenými mandlemi a vychutnejte si ho třeba jako pochutinu ke sledování vašeho oblíbeného seriálu.


Odvážná Bezděková, rudá Dyková i řecká bohyně Vlasáková: Rozparky a nejhlubší dekolty z Varů

Na červeném koberci v Karlových Varech se to hemží těmi nejluxusnějšími róbami. Některé ze známých dam vynesly šaty s vysokými rozparky a hlubokými dekolty. Jedny z nejvýraznějších modelů předvedly například modelka Andrea Bezděková, Tatiana Dyková či Lenka Vlasáková. Je to přímo pastva pro oči. To nejlepší nafotila redakce eXtra.cz.


Jak si nasušit bylinky: 4 způsoby sušení. Udělejte si zásobu na zimu

Vůně a chuť bylinek si v létě užíváme v zahradě a pochopitelně i v kuchyni na přípravu pokrmů. Léto je také obdobím, kdy spoustu bylinek sklízíme a děláme si zásoby na zimu. Nejjednodušší metodou jejich uchování je sušení. Jaké jsou způsoby sušení? Ovšem, ne všechny bylinky jsou na sušení vhodné, protože sušením ztrácí na kvalitě. Které se vyplatí sušit a jak uchovat jejich chuť a aroma?


Šupito presto – a je tu pesto! Poznejte, jak tato kulinární lahůdka vznikla

Jedno z nejlahodnějších dochucovadel, spojených s italskou kuchyní, je bezpochyby pesto. Vyrobíte ho rychle, snadno, zbude vám do zásoby a díky jeho šťavnatému, aromatickému kouzlu vzniknou nezapomenutelná voňavá jídla jen z několika málo přísad.


Co oblékly celebrity na party ve Varech: Elegantní červená i ve vedru nepříjemná koženka

S Mezinárodním filmovým festivalem v Karlových Varech se pojí i nesčetně akcí. Jednou z nich je Moët & Chandon party. Podívejte se, kdo na ní zazářil a kdo naopak s výběrem outfitu šlápl vedle. Obrovské vedro tentokrát hostům nepřidalo, většina z nich však akci zvládla s noblesou.


Pastelově růžový model, který zůstane dlouho v povědomí: Daniela Kolářová v loňském roce očarovala šaty od návrháře Borise Krále

Herečka Daniela Kolářová, elegantní dáma, umí vychutnat jak lehké, tak smysluplné okamžiky života. Na loňské události KVIFF, kde převzala cenu za celoživotní přínos kinematografii, oslnila svým půvabem a šarmem. V nádherných šatech od Borise Krále, které zdobila pastelově růžová barva, dokonale podtrhla svou jemnost a vyzařovala neobyčejnou elegancí.


Víkendový horoskop: Vodnáři půjdou vstříc dobrodružství, Ryby objeví novou vášeň

Počasí o víkendu bude nepředvídatelné stejně jako poslední dny. Někdo tento čas věnuje sebereflexi, jiný naopak prozkoumávání nových tajů. Ať tak, či tak, hvězdy mají jasno. Co čeká právě vás, se můžete dočíst v našem víkendovém horoskopu.


Prázdniny v novém školním roce: Na Vánoce dvoutýdenní volno a Velikonoce později

Školní rok je u konce a s novým nás čeká i nový kalendář prázdnin, který vám usnadní plánování dovolené. Ministerstvo školství o organizaci školního roku informuje s předstihem. Abychom vám pomohli vyhnout se nečekanému hlídání vašich ratolestí doma, připravili jsme v redakci eXtra.cz rozsáhlý přehled prázdnin pro rok 2024/2025.


Jak je možné, že si s námi AI píše tak lidsky? Není to žádná samozřejmost. OpenAI vysvětluje, jak ta iluze funguje

Surový naučený velký jazykový model jen doplňuje písmenka | Iluzi bytosti z něj dělá až lidské doučování a ohýbání | Je to ale stále složitější, člověk totiž přestává stačit


Šéfkuchař hotelu Pupp nám prozradil recept na legendární dort: Voní meruňkami a čokoládou a je krásně vláčný

Vídeň má Sacher, Budapešť Gerbeaud a Karlovy Vary dort Pupp. V západočeském lázeňském městě se peče již několik staletí a v kavárně slavného hotelu ho můžete ochutnat i během filmového festivalu. A nebo si jej připravte doma podle originálního receptu, který jsme pro Toprecepty.cz získali od šéfkuchaře Puppu Ondřeje Korába.


Jennifer Lopez okouzluje pózováním v odvážném a ikonickém outfitu z před 10 let

Ve věku 54 let Jennifer Lopez okouzlila fanoušky a následovníky tento čtvrtek (27.), když sdílela fotografie, na kterých má na sobě stejný outfit z obálky svého alba "A.K.A." vydaného v roce 2014. The post Jennifer Lopez okouzluje pózováním v odvážném a ikonickém outfitu z před 10 let appeared first on Instafamosos.


Houbový horoskop: Tři znamení zvěrokruhu, která milují houby a jídla z nich

Houbaření je tak rozšířené, že se na něj lze podívat také pohledem horoskopu. Milujete houby a jídla z nich? Pak zřejmě patříte do jednoho z těchto tří znamení horoskopu.


Jak na domácí skořicový cukr? Ve videonávodu vám ukážeme hned dva způsoby přípravy

Došel vám doma skořicový cukr, ale zrovna by se vám hodil na oblíbenou krupičnou kašičku nebo voňavý domácí štrúdl? Nezoufejte, ukážeme vám hned dva jednoduché postupy, jak si můžete snadno doma vyrobit pořádnou dávku domácího skořicového cukru tak, abyste ho měli pořád po ruce. Bude určitě poctivější, než ten kupovaný.