Lifestyle

Trending:


Špatné hygienické návyky, které nevíte, že máte

Pokud se denně sprchujete a čistíte si zuby běžně, asi si myslíte, že jste čistotná a hygienická osoba. Ale je tu velká šance, že zanedbáváte pár oblastí, které můžou mít velký vliv na vaše dlouhodobé zdraví. Proklikejte si galerii pro a podívejte se na některé běžný návyky v hygieně, které jsou špatné.


Jaké vepřové je nejlepší na grilování a jak poznat, kdy sundat maso z ohně

Patří šťavnaté vepřové mezi vaše oblíbené pochoutky z grilovačky? Tápete, která část masa se na rozžhavený rošt nejlépe hodí? Věřte, že nikdy hostinu nezkazíte krkovicí, steakem z vepřové plece ani kotletou. Skvěle si ale pochutnáte i na vepřové pečeni, panence nebo játrech.


Jak v horkých letních dnech udržet make-up svěží: Zařaďte tyto tipy do své denní rutiny

Letní horka nás často nutí přehodnotit naši make-up rutinu. Jak zajistit, aby náš make-up zůstal svěží i v parných dnech, kdy se zdá, že se všechno roztéká a váš obličej se pomalu mění v klauní masku? Máme pro vás pár osvědčených tipů, které vám pomohou udržet váš make-up dokonalý i při tropických teplotách.


Nebezpečné mýty o první pomoci, které byste měli znát

Existuje mnoho možných situací, kdy budete muset poskytnout první pomoc. Mnozí z nás mají základní znalosti o tom, co dělat v nouzových situacích, ale existuje mnoho mýtů o ošetřování nemocných nebo zraněných. Tyto mýty mohou být v lepším případě zraňující, ale na druhém konci spektra mohou některé z nich znamenat rozdíl mezi záchranou a ztrátou života. Znalost toho, co je pravda a co je lež, může mít zásadní význam. Zaujalo vás to? Klikněte na a dozvíte se, jaké jsou tyto mýty a co byste měli v každé situaci udělat místo nich.


Jak (a proč) vytvořit plán osobního rozvoje

Přemýšleli jste někdy o tom, jak byste se mohli v životě zlepšit? Ať už mluvíme o dovednostech a schopnostech, pohledu na život, motivaci nebo o něčem úplně jiném, osobní rozvoj je zásadní ideál, o který bychom měli vždy usilovat. Ve své podstatě je osobní rozvoj pohledem dovnitř a vypracováním plánů, jak se zlepšit, a to pro sebe. Lze jej využít jak v osobním, tak v profesním životě a zásadně pozitivně mění váš život. Využití vašich snů o osobním rozvoji v plánu osobního rozvoje vám pomůže rozdělit velké problémy na dosažitelné cíle, které se dají rozkouskovat. Zajímá vás, jak si vytvořit vlastní plán osobního rozvoje? Kliknutím získáte další informace.


Jak správně hnojit jahody a kdy jim zastřihávat šlahouny: S těmito radami je velká úroda zaručena

Péče o jahody není složitá, ale vyžaduje pravidelnou údržbu a pozornost. Správné hnojení a zastřihávání šlahounů jsou klíčové kroky k dosažení bohaté úrody a zdravých rostlin. Když budete tyto zásady dodržovat, vaše jahody vám přinesou radost a chutné plody po mnoho let.


Detektivní hádanky pro bystré mozky: Pouze opravdu chytří lidé odhalí řešení všech hádanek

Hádanky nám poskytují příležitost zapojit naši kreativitu a logické myšlení. Jsou jako malé rébusy, které čekají na své rozluštění. Po vyluštění přinášejí pocit úspěchu a navíc nám pomáhají rozvíjet dovednosti, jako je kritické myšlení, trpělivost a schopnost vidět problémy z různých úhlů pohledu. Dokážete odhalit řešení následujících hádanek?


Rychlé zeleninové recepty do hrnce nebo na pekáč: Dejte si kouřový lilek s pečenými paprikami nebo grilované batáty

Někdo to rád horké a některá zelenina prostě miluje tepelnou úpravu. Vynikne tak její chuť a naše tělo z ní dostane více zdraví prospěšných látek. Kterým druhům zeleniny svědčí pobyt v troubě či na pánvi?


Grilování bude většinou letos dražší, víc stojí maso, zelenina či olivový olej

Praha - Nákup na grilování bude stát letos Čechy většinou víc než loni. Litr olivového oleje zdražil o polovinu. Kuřecí prsa, vepřová pečeně nebo makrela zdražila zhruba o čtvrtinu. O třetinu více si lidé letos připlatí za cuketu a brambory. Vyplývá to z analýzy společnosti Česká distribuční, kterou má ČTK k dispozici. Z 15 sledovaných položek firma zaznamenala zdražení u deseti z nich. Například bavorské klobásky jsou podle analýzy zhruba o...


„Jsem tu proto, abych ošetřoval vaši pleť,“ říká zakladatel Codage

Amandine a Julien Azencott jsou zakladateli prestižní značky Codage stojící na pevných základech vědeckých poznatků a blízké rodinné spolupráce. Podílejí se na vývoji svých produktů od samého začátku až do úplného konce. V čem se ukrývá kouzlo jejich produktů a čím se inspirují? Dokonce se s námi Julien podělit i o svou skin care rutinu!


Dokonalý sulc z vepřových nožiček podle receptu Jaroslava Sapíka: Nejlepší je se salátem z červené cibule, říká šéfkuchař

Vepřové speciality si většinou spojujeme se zimním obdobím zabijaček, třeba takový sulc si ale můžete vychutnat kdykoliv během roku, a navíc si jej snadno připravíte i doma. Získali jsme pro vás recept od šéfkuchaře Jaroslava Sapíka. Podle jeho postupu získáte vynikající pikantní pochoutku, kterou ještě doplní skvělý salát z cibule.


Vyndat kulku nebo ji ponechat v ráně? První pomoc při postřelení

Střelná poranění patří mezi ty, se kterými se jen tak nesetkáte. Proto spousta lidí neví, jak se zachovat, když se s takovým případem setkají. Lékaři samozřejmě ví, jak takovou ránu ošetřit. I když jsou vstupní (nebo dokonce i výstupní) otvory malé, uvnitř těla mohou způsobit velké škody. Pokud nejste vyučení v medicíně, měli byste se snažit o osobu vhodně postarat do příjezdu sanitky.


Před a po: Malá rekonstrukce proměňuje tmavou a nevstřícnou kuchyni

Tento dvoupatrový dům z roku 1900 v historické čtvrti East Village v Georgetownu ve Washingtonu, D.C., je vintage klenot. Je to dům s dobrým základem a stropy, obložení a původní dřevěné podlahy obstály v testu času, čímž většina místností, včetně kuchyně, působí nadčasově. O post Před a po: Malá rekonstrukce proměňuje tmavou a nevstřícnou kuchyni apareceu primeiro em DecorStyle.


Je filtrovaná voda lepší než voda z kohoutku?

Poznáte rozdíl mezi filtrovanou vodou a vodou z kohoutku? Někteří lidé tvrdí, že ano. Proč? Výrazná chuť "chemikálií" nebo vůně, kterou někteří považují za nepříjemnou. Jiní mají radši filtrovanou vodu kvůli obavám z bakterií. Není tedy divu, že jsou dnes filtrovací konvice tak oblíbené. Jsou však skutečně nezbytné? Mají tendenci zbavovat vodu minerálů, což jsou životně důležité sloučeniny, které tělo potřebuje k tomu, aby zůstalo hydratované. Klikněte na článek a dozvíte se, zda je filtrovaná voda opravdu lepší než kohoutková.


Selfie na plátně: Autoportréty velkých umělců

Již v 16. století lidé vytvářeli selfie. Až na to, že tyto autoportréty vytvářeli jedni z nejslavnějších malířů v historii. Prohlédněte si tuto galerii a obdivujte podobizny některých z největších světových umělců.


Želé z mořských řas aneb Jak správně pracovat s agarem?

Agar či agar-agar je produkt z řas, díky němuž si mohou ,želatinové‘ dobroty užít i vegetariáni.


Nejčastější lži, které každý alespoň jednou řekl

Každý ví, že lhát je špatné, a když jste dítě, učíte se to nedělat, ať už rodiče dávají přednost jakýmkoli prostředkům. Většina lidí však se lhaním nepřestane. Jen se v tom zlepší. Samozřejmě byste nikdy neměli lhát o ničem velkém, ale malé bílé lži se staly neodmyslitelnou součástí fungování většiny lidí. Jsou to drobné, nepodstatné lži, které vypouštíme z úst, abychom prostě pokračovali ve svém dni, abychom nezranili něčí city nebo abychom okořenili nějaký příběh. Často o tom ani nemusíte příliš přemýšlet, je to tak přirozené. Někteří lidé mohou sami sebe přesvědčit, že si jen upravují pravdu, ale podobně jako u "alternativních faktů" se ve skutečnosti hledá slovo "lhaní". To z vás ale nedělá špatného člověka! Dělá to z vás stejného člověka jako z každého jiného: člověka. Podívejte se do této galerie na některé z nejčastějších lží, které lidé alespoň jednou v životě řekli - lží, které jistě použijí znovu - a utěšte se touto bizarní nepsanou společenskou dohodou, podle níž je lidé skutečně přijmou jako pravdu, přestože sami použili tytéž lži.


Chanel Haute Couture Fall-Winter 24-25: Království bez královny

Módní dům Chanel v impozantních kulisách odhalil ještě pompéznější kolekci Haute Couture Fall-Winter 24-25. Před zraky diváků se odehrála teatrální hra nejmenšího detailu, která se proměnila v dokonalou symfonii orchestru, který však nikdo nedirigoval. A nebo?


Půvabný byt s rozlohou 49 m2: Mladistvá a nespoutaná atmosféra vás bude bavit

Menší byty představují pro architekty vždy výzvu, jak zakomponovat veškeré nezbytné prvky tak, aby prostor nepůsobil stísněně. Užitná plocha 49 m2 nepatří mezi nejmenší, přesto se musí hlídat každý detail, aby majitelé nebyli ochuzeni o prostor a denní světlo. V rámci rekonstrukce byla změněna celá dispozice bytu, jelikož již nevyhovovala aktuálním standardům. Moderní design s nádechem minimalismu […] The post Půvabný byt s rozlohou 49 m2:...


Jak vybrat květiny pro paní učitelku. Co řeknou karafiáty či růže a proč nejsou vhodné lilie?

Poslední školní den je pro všechny školáky hodně důležitý, ale nejen pro ně. I všechny učitelky a učitelé se těší, až předají dětem vysvědčení a vyrazí na zasloužené prázdniny. Ponesou vaše děti do školy kytičku jako poděkování či omluvu za nezbedné chování? Vyberte květiny, které se umí vyjádřit za ně, a to bez jediného slova. Mrkněte na pravidla školní květomluvy.


Cestujte po severní Itálii: 5 míst, která by vám neměla uniknout v Benátkách, Florencii a Miláně

Když s rodinou přemýšlíte nad tím, kam letos v létě vyrazíte na zaslouženou dovolenou, obvykle se rozhodujete na základě několika aspektů. Pokud zrovna nepatříte k typickým plážovým povalečům a raději obdivujete krásy historických měst a uměleckých galerií, návštěva severní Itálie pro vás bude jedinečným zážitkem. Udělejte si parádní roadtrip. Přinášíme 5 věcí, které si při návštěvě Benátek, Florencie a Milána nesmíte nechat ujít.


Jak motivovat dítě k úklidu pokoje: Efektivní strategie

Motivování dětí k úklidu jejich pokoje může být pro mnoho rodičů výzvou. Děti často považují úklid za nudnou nebo nežádoucí činnost. Tento článek nabízí praktické rady a strategie, jak děti nenásilně motivovat k úklidu, čímž podporujete jejich samostatnost a zodpovědnost.


Klára (32): Jsem těhotná, ale nevím s kým. Žiju totiž se dvěma partnery a mou postelí prošli i další muži

Kláře soužití se dvěma muži vyhovovalo. Všichni tři spolu byli rádi, ale vzájemný vztah vnímali spíše nezávazně. Rozhodně neplánovali rodinu ani se nehodlali usadit. Klářino zjištění, že je těhotná, bylo pro všechny nepříjemným šokem.


Zjistěte, co byste nikdy neměli vyhodit, jinak přijdete o peníze

Možná tuto věc považujete za zbytečný odpad, může být ale překvapivým důvodem, proč máte neustále vítr v peněžence a účet zející prázdnotou. Co už nikdy nesmí skončit v koši? A jak s touto jednou konkrétní věcí naložit lépe?


Mezi nejkreativnějšími restauracemi Evropy je i jedna pražská

Hledáte nejen skvělé jídlo, ale chcete, aby vaše návštěva restaurace byla zážitkem, na který budete ještě dlouho vzpomínat? Pak si na mapě Evropy zakroužkujte pět míst, která musíte navštívit. Dobrou zprávou je, že při svých cestách za výjimečnou gastronomií neminete ani Prahu.


Keltský horoskop pro červencové zrozence. Co o vás vypovídá?

V keltském horoskopu jsou lidské vlastnosti symbolizovány stromy. Každému kalendářnímu měsíci odpovídají znamení tří stromů. Pro měsíc červenec jsou to znamení Jedle, Jilmu a Cypřiše.


Ivana a Vojtěch sice bydlí sami, ale stále je někdo navštěvuje: Proto potřebovali zbrusu novou kuchyň

V domě mají neustále společnost. Jezdí k nim děti s rodinami a navštěvují je i rodiče. A v kuchyni to voní každý den: Kynuté buchty, ovocné knedlíky, rajská... Novou podobu místa, kde se s láskou vaří, si vzala na starost jejich mladší dcera, designérka Romana.


Kdy se vyplatí založit trávník pokládkou koberce: vyzkoušet můžete i sendvičový způsob

Trápí vás nevzhledný trávník, který již dávno přestal plnit svoji okrasnou funkci a nyní je spíše pro zlost? V tom případě je potřeba provést nějakou nápravu a možnosti máte víceméně dvě. V případě, že máte opravdu zničený a zaplevelený stávající trávník vyplatí se založit ho znovu. Tou druhou variantou je tzv. sendvičový způsob, který vám ušetří čas i peníze. Která varianta obnovy trávníku se pro vás tedy hodí nejvíce a je travní koberec...


Na prostor vyzráli po svém: I 2+kk může díky příčce s posuvnými dveřmi působit vzdušně

Majitelé tohoto příjemného bytu jsou velcí pohodáři a přesně to se odráží i v konceptu jejich nového domova. Interiér prošel zásadní rekonstrukcí, která reflektuje jejich potřeby. Například uložení velkého množství knih anebo maximální propojení místností. Byt o rozloze 65 metrů čtverečních je zařízen přesně podle jejich gusta, a přestože rekonstrukce byla náročná, výsledek rozhodně stojí za […] The post Na prostor vyzráli po svém: I 2+kk může...


Jíte červivé třešně? Při zavařování se lze červů jednoduše zbavit

Když se budete procházet sadem, mnohé třešně budou doslova obsypány plody. Nedat si alespoň jednu by bylo zvláštní. Jejich chuť je totiž nesmírně lákavá a vynikající. Tedy až do momentu, kdy se do plodu samotného podíváte a zjistíte, že se v něm zabydlel velký baculatý bílý červík. Pak už vás nejspíše chuť přejde a třešeň nebudete chtít pozřít. Většina z nás sice červíky neřeší a do třešní se nedívá, nicméně i tak představa konzumace červů není...


Zapomeňte na nadčasové mokasíny nebo jemné baleríny, Francouzky budou letos nosit tento typ bot

Francouzské ženy jsou velkou módní inspirací milionů lidí po celém světě. A to naprostým právem! Jejich přirozený cit pro módu a styl se zdá být až neuvěřitelný. Jakmile jen vkročíte do ulic Paříže, módní inspirace na vás bude dýchat na každém rohu. Právě Francouzky letos dávají sbohem klasickým balerínám a mokasínám. Prvenství v oblasti obuvi u nich přebírají úplně jiné boty, které si pro jejich styl a pohodlí bezesporu zamilujete také.


5 chyby, kterých se vyvarovat v malém obývací pokoji

Udekorování malého obývacího pokoje může být výzvou, ale s několika opatřeními můžete vytvořit pohodlný a funkční prostor. O post 5 chyby, kterých se vyvarovat v malém obývací pokoji apareceu primeiro em DecorStyle.


Občas si z lidí děláme legraci a napíšeme, že pizza Havaj u nás stojí 999 Kč, říká Ondřej Suchý z Picošky

Ondřej Suchý miluje neapolskou pizzu a se svým kolegou ji jezdí připravovat na festivaly. Letos zavítali i na Apetit piknik. U jejich pop-up pizzerie Picoška se stála fronta od rána. Úspěšného kulináře jsme se zeptali na pár otázek.


Odhalení toxicity: 30 toxických vlastností, které sabotují vztahy

Vzpomeňte si na chvíli, kdy jste strávili čas s někým z rodiny, partnerem nebo přítelem a jeho chování se vám zdálo přátelské, ale když jste odcházeli, cítili jste se nejistí a vyčerpaní. Možná jste se setkali s toxickou osobou. Toxické osoby se ve skutečnosti vyskytují velmi často; podle studií zažilo psychickou agresi ze strany partnera 48,4 % žen a 48,8 % mužů. Toxicita je osobnostní rys nebo vlastnost, která ovlivňuje myšlení, cítění a jednání člověka. Toxické vlastnosti se vyskytují ve všech tvarech a velikostech a tato galerie zahrnuje 30 z nich. Přečtěte si je a zjistěte, kolik z nich poznáte. Jsou mezi nimi takové, které negativně ovlivnily váš život?


Nejlepší výčepní roku 2023, Kristýna Michálková: Exkluzivní průvodce nejen gastro místy Karlových Varů

Kristýna Michálková, vítězka soutěže Stella Artois World Draught Masters a nejlepší výčepní České republiky pro rok 2023, pracuje v oblíbené restauraci Špunt & Knoflík v Karlových Varech. Díky své vášni pro gastronomii, dobré pivo a cestování přináší exkluzivně pro Marianne tipy na skvělá místa, která by návštěvník Karlovarského filmového festivalu rozhodně neměl minout.


Král citrusů jménem yuzu. Zdravé a chuťově výrazné ovoce z Asie, jehož popularita roste i u nás

Yuzu, možná o tomto citrusu slyšíte poprvé a možná už jste se s ním mnohokrát setkali například v japonských či korejských restauracích a zamilovali si ho. Pochází z Číny, ale dnes se pěstuje i v mnoha dalších zemích, a říká se o něm, že je králem citrusů.


Nejkrásnější páry z Varů. Zamilovaná Natálka s Mišíkem, vždy oslnivá Čvančarová s manželem i Bartoška s elegantní Andreou

Filmový festival v Karlových Varech je jedna z největších akcí roku. Do lázeňského města se sjede nespočet hvězd, které na červeném koberci jenom září. Nouze není ani o krásné páry. Jak zachytili fotografové eXtra.cz, mezi stálice patří Jiří Bartoška s manželkou Andreou. Poprvé jako pár se ve Varech představili i Natálie Jirásková a Adam Mišík.


Udržitelné hračky, které udělají radost dětem i planetě: Podívejte se na půdu, ke kamarádům, nebo do půjčoven

Na jaké požadavky se zaměřujete, když pro své dítě vybíráte hračku? Je pro vás důležité, aby hračka blikala, vydávala zvuky a odpovídala nejnovějším trendům, nebo byste rádi, aby byla originální, dlouho vydržela a byla přívětivá k planetě? V našem článku se můžete inspirovat tím, jak na udržitelné hračky.


Hailey Bieber znovu ohromila úžasným těhotenským outfitem!

Hailey Bieber umí nosit těhotenské outfity! Modelka, která čeká své první dítě s manželem Justinem Bieberem, se na Instagramu pochlubila fotkami ze slavnostního uvedení v New Yorku.


Veronika (31): Manželka mého milence mi dělá ze života peklo. A přitom jsem v tom nevinně

Veronika si začala s hezounem z posilovny. Nechtěla se vázat a on to měl stejně. Jenže jí zatajil, že je ženatý. Veronika to zjistila tím nejhorším možným způsobem - zavolala jí jeho manželka.


Bez chebdí a bez černý: pozor na záměnu, ať neskončíte na pohotovosti

Bezinky, jak těmto keřům nejčastěji říkáme, rostou takřka všude a pokud se rozhodnete vyzkoušet jejich léčivé účinky nebo si jen vyrobit chutný likér pro dlouhé zimní večery, stačí vyrazit ven do přírody. Mnoho lidí se do bezů tak zamilovalo, že je pěstuje i na svých zahradách. V tomto případě jde ale o speciálně vyšlechtěné druhy tohoto keře. Při svých výpravách za zralými plody bezu si ale dejte pozor, ať si ho nespletete s jeho příbuzným,...


KVÍZ: Kolik toho víte o víně. Mnohé vás v našem kvízu možná překvapí

„Vínečko bílé, si od mé milé, budu ťa pít, co budu žít, vínečko bílé, budu ťa pít, co budu žít, vínečko bílé,“ zpívá se ve známé lidové písničce. Víno je zkrátka oblíbeným alkoholickým nápojem. Pojďte o něm zjistit víc.


Jak nejlíp zamrazit ovocné knedlíky? K mražení se hodí jak syrové, tak vařené

Ovocné knedlíky jsou prostě láska na první zakousnutí. Když už se do nich člověk pustí, proč jich neudělat víc a nenechat si zásobu na horší časy? Zamrazit knedlíky není nic obtížného a leckdy vám takový domácí polotovar vytrhne trn z paty.


Ve kterém z mnoha domů britské královské rodiny straší?

Britská královská rodina má dlouhou a pochmurnou historii. Četná panství, která v současné době vlastní koruna, se dědí z generace na generaci, poté co se na nich usídlilo mnoho zlovolných obyvatel, z nichž někteří je nikdy skutečně neopustili! Královská rodina má skutečně asi 20 různých paláců a panství a mnohé z nich byly místem strašlivých tragédií a děsivých zločinů. Klikněte na následující galerii a zjistěte, ve kterých královských domech straší a proč...


Opojné letní snění

Kdyby šel časopis popsat citoslovcem, u letního čísla ELLE Decoration by to bylo ach. Stačí nalistovat stranu 61 a pochopíte. Najdete tu rodinnou rezidenci Daniely a Miloše Tomáškových na slunné Sardinii, která zdobí také letní obálku. Jen obtížně se tu rozhoduje, kam s očima. Zda se kochat interiérem s jemnými nuancemi barev, nebo výhledem na nekonečný bazén, který přechází v hladinu neodolatelně tyrkysového moře. Jen co zatoužíte strávit...


VIDEO: Otestovali jsme točené zmrzliny v Praze. Tu nejlepší koupíte za 45 Kč. A porce jsou obří!

Točená zmrzlina se u nás těší velké popularitě a pro mnohé je takovým symbolem dětství. Na nějaký čas se na ni sice trochu pozapomnělo, v posledních letech se opět vrací na výsluní, zmrzliny se však dost odlišují svou kvalitou. Otestovali jsme proto vybrané pražské zmrzlinárny, abychom pro vás našli tu nejlepší točenou zmrzku.


Nejlepší i nejhorší modely ze zahájení festivalu ve Varech: Stylistka varuje před černými doplňky, špatnými materiály i délkou šatů

Pojďme se společně se stylistkou a vizážistkou Nikolou Markovou ohlédnout za loňským filmovým festivalem v Karlových Varech. Přesuneme se rovnou na červený koberec na zahájení, kde se můžeme inspirovat, nebo naopak se poučit z chyb a letos se jich vyvarovat. Kdo by měl zapracovat na lepším stylingu?


Jak snížit vlhkost v domácnosti

Vlhkost v interiéru může být opravdu nepříjemná, protože veškerá vodní pára se drží ve vzduchu a způsobuje, že se váš domov cítí jako vlhká houba. Kromě toho může vlhkost v domě způsobit vážná nebezpečí. Nadměrná vlhkost totiž může vést ke vzniku plísní a hnilobě povrchů, což je škodlivé nejen pro váš domov, ale i pro vaše zdraví. Ve vysoké vlhkosti se daří plísním, virům a bakteriím, které mohou zničit vaše věci a mít nepříznivé účinky na alergiky nebo osoby s dýchacími potížemi. Dobrou zprávou však je, že existuje několik způsobů, jak vlhkost ve vaší domácnosti zmírnit. Chcete vědět, jak na to? Pak si prohlédněte následující galerii.


Horký vítr ze severu Afriky aneb Poznejte tajemství voňavé marocké kuchyně

Marocká kuchyně je pokládána za nejrafinovanější z kuchyní zemí této oblasti a některé její položky – kuskus, tádžiny, kombinace masa s ovocem – dosáhly světového věhlasu a připravují se v mnoha kuchyních i restauracích světa. Ve společnosti, jejímž základem stále zůstává rodina, je vaření stále většinou záležitostí žen, z nichž mnohé stále ovládají i velmi starobylé způsoby přípravy určitých potravin a jídel a kde je předávání receptů a postupů...


Jak se vyrovnat se změnami ve vašem životě: Klíčové je přijmout je a naučit se být flexibilní

Život je plný změn. Některé přicházejí nečekaně, jiné plánovaně, ale každá změna může přinést pocit nejistoty a obav. Ať už se jedná o změnu práce, stěhování, rozchod nebo třeba příchod nového člena rodiny, všechny tyto situace vyžadují schopnost adaptace. Jak tedy zvládnout životní změny a přizpůsobit se novým situacím? Přinášíme vám několik praktických tipů.