OBčAS SI Z LIDí DěLáME LEGRACI A NAPíšEME, žE PIZZA HAVAJ U NáS STOJí 999 Kč, říKá ONDřEJ SUCHý Z PICOšKY

Co to vlastně je pravá neapolská pizza?  

Pravá neapolská pizza se vyznačuje hlavně těstem, které fermentuje minimálně tři dny v chladu a připravuje se ze speciální vysokolepkové mouky. Díky tomu se může péct při vysoké teplotě. My máme pec z Itálie, která je teda na plyn, ale dokážese rozpálit na 450 stupňů.

Takže ten žár odlišuje neapolskou pizzu od ostatních?

Ještě určitě to, že těsto má vysokou hydrataci, obsahuje hodně vody. Voda se v peci vypařuje a pizza má pak takové ty velké nadýchané okraje.

Co stojí za vaší značkou?

Samozřejmě je to láska k jídlu. Milujeme Itálii a když jsme poprvé italskou pizzu ochutnali, věděli jsme, že tohle musíme dělat. Když jsme vyladili těsto, rozhodli jsme se jezdit po festivalech.  

Zaskočilo vás něco?

Určitě ta příprava těsta, protože to je opravdu alchymie. Než se nám podařilo udělat takové, se kterým jsme byli spokojení, trvalo to opravdu dlouho.

Jakou pizzu mají Češi nejradši?

V každém kraji je to trochu jiné, ale samozřejmě vítězí Margherita.

Máte nějaké plány do budoucna?

Chtěli bychom jezdit po festivalech, protože milujeme přípravu venku a kontakt s lidmi, ale samozřejmě už přemýšlíme i o nějaké pobočce.

Je nějaký nešvar, který by se měl z přípravy pizzy vymítit?

Pizza Havaj! Občas si z lidí děláme i legraci a napíšeme na tabuli, že pizza Havaj u nás stojí třeba 999 Kč. Pizza s ananasem do nabídky prostě nepatří.

Kolik jste přivezli na Apetit piknik těsta?

Měli jsme těsto připravené z 50 kg mouky a prodali jsme 240 pizz. Vyprodáno jsme měli už okolo páté odpoledne. Lidi nám chodili i zpětně říkat, že lepší nejedli. To je přesně to, co jsme si od pikniku slibovali.

2024-06-25T16:14:10Z dg43tfdfdgfd