MóDNí ALARM Z KARLOVýCH VARů: ŽABKY, KOPYTA A PIJAVICE, ANEB TO, CO JSME NECHTěLI VIDěT

V tomto Módním alarmu se koukneme podrobně na to, co a proč se komu nepovedlo. Většinou jsou na vině boty a materiály.

Boty à la žabky, aneb estetická smrt

Na tuto fotku jsem se musela podívat dvakrát, jestli opravdu vidím, co vidím. Vzít si na červený koberec neelegantní, sportovní plážové boty připomínající žabky, navíc si ani nenalakovat nehty, to chce velkou dávku bojkotu základních společenských pravidel. Takové boty jsou pro společenskou událost nevhodné už samy o sobě a v tomto případě je nevkus umocněn tím, že se boty naprosto nehodí ke zvoleným šatům. Muž je naopak oblečen perfektně.

Kopyta, týpý a pletený melounek

Tady se nám sešlo nadělení u obou lidí na fotce. Začneme paní, která svou postavu typu jablka ještě více opticky rozšířila jakýmsi indiánským nástavcem na ramenou a třásňovou sukní zařízlou do břicha. Hlavní vražda ale čeká dole v podobě brutálních bagančat na tlustých podpatcích připomínajících kopyta. Neladící kulatá kabelka s hadím vzorem už nepřekvapí. Překvapí ale pán, který v míře nevkusu a neestetiky paní ještě předčil. Začneme odspodu naprosto nevhodnými bílými(!) ponožkami v nevyčištěných semišových polobotkách a pokračujeme zmuchlaně, špinavě a sekáčově vyhlížejícím kompletem, kterému kraluje pletená nášivka melounu. Nevěřím, že by lidé nevěděli, že přijít takto na slavnostní událost je mírně řečeno neslušné.

Polokozačky ke společenským šatům

Sympatická manželka dobře oblečeného herce Jiřího Macháčka to asi myslela dobře a chtěla sladit materiál šatů s obuví. Bohužel se to ale nepovedlo. Ke společenským a navíc flitrovaným šatům s rozparkem se hodí otevřené sandálky na jehlovém podpatku. Zavřená, a dokonce kotníková obuv, je naopak stylistova smrt. K šatům se ještě vrátíme – přestože je paní štíhlá, vysoká a má hezkou postavu, šaty ji materiálem a usedlým řešením výstřihu bez výstřihu opticky rozšiřují a dělají z ní obdélník. Opravdu škoda.

Táborový model

Když jsem předtím strhala flitry, zde se můžeme naopak podívat, kde by udělaly fantastickou službu. Kdyby slečna měla místo tohoto omotaného bledého ručníku například červený flitrovaný top, který by drobné postavě přidal objem a třpyt, vypadalo by to skvěle a slavnostně. Sukně mi připomíná samorozkládací dětské stany s výztuží a nositelku extrémně a úplně zbytečně opticky zkracuje.

Boty do kempu

A máme zde další obuvní neštěstí. Šaty jsou v pořádku, slavnostní i celkem slušivé, psaníčko by sice vypadalo lépe než kabelka na popruhu, ale budiž, jsme v Česku. Ale proč ty pantofle na rovné platformě? Takový styl bot shodí veškerou eleganci a ze společenských šatů udělá noční košili. Také velká a zbytečná škoda.

Šaty s pijavicemi

Tyto šaty mi připadají tématicky velmi močálové, aplikace v horní části významně připomínají pijavice. Dojem umocnil i populární, ale dle mého názoru strašný styling přilepených a jakoby upocených rousatých vlasů k čelu.

Podívejte se také na rozhovory s Livií Klausovou a Dagmar Havlovou ve Varech:

2024-06-29T11:18:44Z dg43tfdfdgfd