KLáRA (32): JSEM TěHOTNá, ALE NEVíM S KýM. ŽIJU TOTIž SE DVěMA PARTNERY A MOU POSTELí PROšLI I DALší MUžI

Kláře soužití se dvěma muži vyhovovalo. Všichni tři spolu byli rádi, ale vzájemný vztah vnímali spíše nezávazně. Rozhodně neplánovali rodinu ani se nehodlali usadit. Klářino zjištění, že je těhotná, bylo pro všechny nepříjemným šokem.

Starší generace náš způsob života nepochopí. Cítím se mladá na to, abych se nějak vázala či založila rodinu. Navíc vnímám, že život je příliš krátký a nerada bych byla omezována.

Kateřina (37): Ač jsem vdaná, ochutnávám jiné muže jako stejky. Vztah s každým mi vydrží nejvýš dva měsíce

V sexu se nikterak neomezujeme

Náš vztah, v němž figurujeme já a moji dva kamarádi, vznikl před dvěma lety. Jsme naprosto otevření v užívání si života. V ničem se neomezujeme a jsme spokojení bez zbytečného žárlení, kterému často čelí vztahy tradiční. Máme pronajatý třípokojový byt a všichni máme svou místnost. Rovným dílem platíme nájem a staráme se o společné prostory.

Někdy se stane, že mám sex s jedním partnerem, někdy s tím druhým a velmi často si užíváme dohromady, nebo si dokonce společné hrátky zpestříme větším množstvím roztoužených kamarádů. A někdy přes zeď svého pokoje slyším, že si partner přivedl nějakou múzu, kterou potkal někde na párty. Prostě jsem se svým životem absolutně spokojená. Vždy si vezmu to, na co mám zrovna chuť.

Amélie (30): Vyznáváme s přítelem polyamorii. To, co si musíme vyslechnout, se mě velmi dotýká

Nedávno jsem zjistila, že jsem těhotná

V naší velké partě kamarádů a známých se názory na náš způsob života liší. Někteří nás obdivují za svobodný přístup k životu, ale nejsou schopni ho s námi sdílet. A kdo s námi bez předsudků souzněl, tak s tím jsme už pár žhavých chvilek zažili. No, a ten zbytek jsou kamarádi, kteří vyznávají tradiční hodnoty a tvoří věrné páry.

"Je mi jedno, jak kdo žije. Mám různé kamarády. Jsou mezi nimi lesbičky i gayové a moje nejlepší kamarádka je už pět let věrná a spokojená v běžném vztahu. Život není o tom, s kým se ráno probudím v posteli," vždy se směji, když mi někdo položí otázku, týkající se mého stylu života. Až dosud byl můj svět v pořádku. Před týdnem jsem ale zjistila, že jsem i přes antikoncepci těhotná. Bohužel jsem ji asi nebrala dostatečně pravidelně.

Miloš (33): Poznal jsem, jaké by to bylo žít s nymfomankou, raději jsem utekl

Je možné, že se jednou usadím, ale ne teď

Vzhledem k tomu, že ani nevím, s kým jsem přišla do jiného stavu, jsme se s partnery dohodli, že půjdu na potrat. Kluci mi ho dokonce napůl zaplatili, i když nebyli jediní, kteří za poslední měsíc prošli mou postelí. Musím říct, že tato zkušenost mě donutila přemýšlet.

Je mi líto, že jsem otěhotněla, ale nemám na to dítě vychovat sama a ani nejsem schopna dohledat tatínka. Zkrátka žiju, jak žiju, baví mě to a možná jednou dospěju do bodu, kdy budu toužit po lásce jednoho člověka. Nyní neumím milovat jen jednoho muže, vlastně nad láskou nepřemýšlím. Své partnery mám ráda, ale nemiluji je. A ostatní je vášeň. Uvidím, zda se časem změním a zapadnu do vzorců chování, které jsou v naší společnosti zakořeněné.

Další příběhy ze života →

Radek (32): Z přítelkyně se vyklubala nymfomanka. Prý bychom se měli milovat tak často jako kdysi Angelina Jolie

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na [email protected].

Související články

2024-06-25T15:25:30Z dg43tfdfdgfd