Trending:


Vzpomínáte? Zmrzlina za odměnu od Itala ve Vodičkově nebo točená z Ovocenky

Když se redakce Apetitu sejde, řeší se... Jídlo! Vždycky a za všech okolností. S kolegyněmi si nadšeně vyměňujeme zážitky, nové objevy a vzpomínky na staré pecky. Vydejte se s námi na nostalgickou jízdu po zmrzlinových stáncích, sídlištních samoobsluhách i vyhlášených cukrárnách našeho dětství. Ano, vypravíme se spolu do hluboké minulosti. Jaké mražené pochoutky jsme milovali? Vzpomínáte si také?


Retro beauty trendy: Do módy se vrací ikonický make-up plný barev a třpytu inspirovaný 90. lety

Devadesátá léta se vrací do módy nejen v oblékání, ale i v líčení. Pokud chcete držet krok s aktuálními beauty trendy, je načase si osvojit několik ikonických prvků této éry. Od modrých očních stínů po tmavé rty, devadesátky nabízejí mnoho inspirace, jak dodat svému vzhledu moderní nádech nostalgie. Pojďme se podívat na to, jak můžete začlenit prvky devadesátkového líčení do svého každodenního make-upu.


Blíží se novoluní ve znamení Raka: Máte skvělou možnost urovnat rodinné vztahy

Nový měsíc s sebou vždy přináší nové začátky a skvělé příležitosti. Novoluní, které nás čeká během prvního červencového víkendu, je již sedmým v letošním roce a bude ovlivněno velmi citlivým, intuitivním a pečovatelským znamením Raka. Jak ho nejlépe využít ve svůj prospěch?


Obvyklé chyby, kterých je třeba se vyvarovat při stěhování do nového domova

Bez ohledu na to, kolikrát jste to už dělali, je stěhování jednou z nejvíce stresujících událostí, kterou prochází téměř každý. Všechen tento stres v kombinaci s nekonečnými detaily, které se stěhováním souvisejí, s sebou přináší jedinečné problémy a chyby. Od balení na poslední chvíli až po zapomenutí označit krabice - tyto nehody mohou při stěhování způsobit skutečné bolesti hlavy. Chcete tedy vědět, jakých chyb se vyvarovat, aby stěhování proběhlo hladce? Pak si prohlédněte následující galerii.


Vše, co potřebujete k tomu, abyste se stali opravdovým zahradníkem

Nyní je ten správný čas podívat se na svou zahradu! Možná jste ji dosud odkládali a stále odkládali její řešení, ale proč nejednat právě teď? Pokud to myslíte vážně, že se chcete stát dobrým zahradníkem, musíte znát určité věci a určité věci si musíte pořídit! Prohlédněte si následující galerii a objevte 30 zahradních nástrojů, které si rozhodně budete chtít pořídit!


Ne každý dokáže vyřešit tento jednoduchý rébus: Zapojte mozek a doplňte hodnotu každé rostliny

Kromě toho, že nám rébusy pomáhají rozvíjet logické myšlení, mají také pozitivní vliv na naši psychickou pohodu. Řešení hádanek může fungovat jako forma mentálního cvičení, které stimuluje mozek a podporuje jeho zdraví. Dokážete uhodnout hodnotu rostliny ve žlutém, hnědém a fialovém květináči tak, aby rovnice seděly?


“Matka má raději sestru než mě, nevím jak to změnit,” pláče Martina

Rodičovská láska je pro děti důležitá a měla by být v mnoha ohledech bezpodmínečná. Někdy je však zcela evidentní, že rodiče mají raději jedno dítě než druhé. A toho si samozřejmě všimnou i samy děti, například když jednomu maminka něco zakáže, zatímco sourozenci něco jiného dovolí. Když však toto protěžování jednoho přetrvává až do dospělého věku, může to mít neblahý vliv na duševní zdraví a celkové vztahy s rodiči.


Rozlučte se s klasickými džíny. Trendům pro léto 2024 dominuje 5 netradičních typů denimových kalhot

Poslední sezóny zcela přejí experimentům s denimem. Přestože tradiční modré džíny jsou stálicí, během letošního léta módní expertky dávají přednost pětici trendů, které čerpají notnou dávku inspirace z 90. let i kultovních seriálů z přelomu milénia. Popusťte uzdu své módní fantazii a vyzkoušejte alespoň jeden z následujících modelů. Léto je ideální dobou se v oblékání alespoň trochu odvázat.


Denisa Dvořáková ukázala bradavky, Barbie Jiráčková nařachaný výstřih a Švantnerová odhalila záda. Odvážná móda z Varů

Karlovým Varům v úterý dominovaly dvě velké akce - Progresus a Prosecco party. Na obě zmíněné události dorazilo plno osobností, které se snažily zaujmout svými outfity. Všem vytřela zrak svou postavou a odvážným modelem Nikol Švantnerová, která před více než rokem porodila, bujný dekolt ukázala česká Barbie Gabriel Jiráčková a na své poměry decentní volbu tentokrát vybrala Lela Ceterová. Na módní kreace hvězd se podívejte v galerii.


Vědomé psaní: kreativní podněty pro zvládnutí duševního zdraví

Udržet si duševní zdraví v dnešním světě může být náročné! Jedním z účinných způsobů, jak si uspořádat myšlenky, je psaní deníku. Psaní nám pomáhá vyjádřit naše pocity. Někdy je však nejtěžší vědět, o čem psát. Tato příručka nabízí podněty speciálně navržené pro posílení pozitivního duševního zdraví a celkové pohody. Tyto podněty usnadňují sebereflexi a zkoumání emocí. Snažte se tyto podněty k psaní začlenit do své každodenní nebo týdenní rutiny a vytvořit si tak konzistentní a hodnotný prostor pro reflexi. Zajímá vás to? Pak klikněte na!


Hydatidiformní Krtek: Varovné Znaky, Na Které Je Třeba Si Dát Pozor

Souhrn Neživotaschopné těhotenství způsobené růstem abnormálního oplodněného vajíčka nebo přerůstání trophoblastů, buněk, které se obvykle vyvíjejí do placenty v děloze. Příznaky Pokud máte nové, závažné nebo trvalé příznaky, obraťte se na poskytovatele zdravotní péče. V počátečních fázích mohou být příznaky podobné normálnímu těhotenství. Příznaky...


Leoš Mareš a Monika Marešová: Blond Affair

V ELLE Beauty Lounge jsme měli vzácnou návštěvu, Leoše Mareše a Moniku Marešovou. Přišli se připravit na večírek, během kterého určitě byli hvězdami večera. Leoš odešel s razantní vlasovou proměnou, nechal se odbarvit na blond. Co ho k takovému nápadu přivedlo a jaká byla reakce jeho manželky Moniky?


Rychlý rosol podobný želatině snadno vykouzlíte z pudinkového prášku

Ovocné řezy nebo dortíky se želatinou jsou lákavé na pohled, chutné, ale bohužel ne úplně jednoduché na přípravu. Pokud máte z želatiny obavy, zkuste tuto jednoduchou a rychlou verzi z pudinkového prášku.


Zralost melounu prozradí už jeho slupka

Meloun k létu neodmyslitelně patří. Radost z jeho koupě ale může vzápětí zkazit jeho chuť. Existuje ale několik tipů, díky kterým budete na cestě k nalezení dokonalého plodu zase o kousek blíž.


Jak na zahradě využít zubní pastu

Zubní pasta patří k hygienickým prostředkům, který znali již staří Egypťané ve 4. století před naším letopočtem. Nejednalo se však o zubní pastu, kterou známe dnes. Zubní pasta obsahovala kromě mátových lístků a květů kosatce také pepř a sůl. V dnešní době má zubní pasta úplně jiné složení. A díky němu má i jiná využití.


Nejkrásnější šaty z letních slev: Vybrali jsme 20 stylových kousků, které pořídíte za zlomek ceny

Léto je v plném proudu a s ním se nabízí spousta příležitostí, kam vynést stylové šaty: dovolená, zahradní party, svatba kamarádky nebo třeba večerní rande na zahrádce oblíbené restaurace. Je tedy jasné, že tolik možností nás láká obohatit svůj módní arzenál o nové kousky. Kde sehnat krásné letní šaty v právě probíhajících výprodejích a na co si dát při jejich nákupu pozor? Máme pro vás odpovědi.


Už jste vyzkoušeli ricinový olej? Zde je pár důvodů, proč byste měli

Ricinový olej je známý již od starověku a nyní se opět dostává do popředí. A to z dobrého důvodu: je to vysoce účinný hydratační přípravek, který má i spoustu dalších výhod. Pokud chcete zdravější vlasy, pokožku a nehty, rozhodně si pořiďte lahvičku ricinového oleje. Tento zcela přírodní způsob péče o pokožku může pomoci rozpustit nečistoty, zabránit infekci, poskytnout úlevu při kožních onemocněních a celkově chránit kožní bariéru. Zajímá vás více? Klikněte na tuto galerii a dozvíte se vše o výhodách ricinového oleje.


Andělský víkendový horoskop: Berani si uvědomí, jak důležitá je rodina, u Raků se probudí touha po dobrodružství

Ačkoli někdy hádaví, všichni lidé si přejí prožít spokojený víkend. Přílišné upnutí na naše oblíbence nám ale může zamotat hlavu, někdo nám může chtít zalhat. Zachováme-li otevřenou mysl, snadno zjistíme pravdu a náš víkend proběhne hladce.


ELLE Talks: Thea Prokop a Helga Guren o filmu Až na věky

Do ELLE Beauty Lounge Red zavítala norská herečka Helga Guren, která přijela na KVIFF s delegací soutěžního filmu Až na věky. Během včerejšího promítání film sklidil potlesk ve stoje. V rozhovoru s šéfredaktorkou ELLE Theou Prokop přibližuje svou roli Marie, poslechněte si jej.


Inspirativní citáty o herectví od vašich oblíbených herců

Zajímalo vás někdy, co o herectví říkají nejúspěšnější světoví herci a herečky? Pokud ano, pak vás čeká lahůdka! Od hollywoodských legend, jako je Marlon Brando, až po hvězdné veterány, jako je Meryl Streepová, se v této galerii dozvíte něco víc o tom, jak tito úspěšní herci a herečky vidí své řemeslo. Ať už jste začínající herec, nebo milovník filmu, projděte si tyto citáty slavných filmových hvězd o herectví a nechte se jimi inspirovat.


Jak zakomponovat do koupelny dekoraci?

Koupelny už nejsou pouhou praktickou místností, ale jsou prostorem, kde si odpočineme a načerpáme energii. Proto stejně, jako jiné části bytu, bychom měli koupelnu vyladit k dokonalosti pomocí doplňků. A které jsou ty vhodné? Oživte osvětlení V koupelně je potřeba silnější světlo, které osvětlí celý prostor najednou. Soustředit bychom se však měli i na doplňková světla, […] The post Jak zakomponovat do koupelny dekoraci? appeared first on...


Aby letní grilování nezatěžovalo vaše zdraví: Vybírejte kvalitní maso, kontrolujte složení a vyrobte vlastní dressing

Léto je oblíbeným obdobím grilování stejně tak opékání buřtů. Během letních „gastro radovánek“ je ale důležité hlídat i zdravotní stránku. Především lidé s vyšší hladinou cholesterolu či vyšším krevním tlakem, by se měli při grilování více hlídat, protože jídlo s vysokým obsahem nezdravých tuků či soli má negativní účinek na náš kardiovaskulární systém. Jaké maso tedy vybírat a na co si dát pozor?


Besky peče sušenky s černým čajem, chilli nebo slaným karamelem: Nebojte se tří lžic kvalitního čaje, pečivu dodá unikátní chuť

Cukrářka Besky (30), vítězka soutěže MasterChef, představila v Karlových Varech své sušenky s unikátními příchutěmi. Magazínu Lifee.cz exkluzivně poskytla recept a prozradila také, jak jednotlivé variace vznikají nebo co ji inspiruje. Kdo u celého procesu nesmí chybět? Co se jí vybaví, když se řekne sušenka s horkým mlékem? A na co si dát u pečení sušenek pozor?


Jak připravit domácí sirup, kolik cukru do něj potřebujete a jaké množství ovoce je potřeba

Domácí ovocný sirup se výborně hodí k přípravě letních limonád, na přelití dezertů a v zimě příjemně ochutí čaje. Může se zdát, že výroba domácích sirupů je zdlouhavá a složitá, ale opak je pravdou. Nenechte se odradit, s námi to zvládnete. Odměnou vám bude léto v lahvi!


Úžasné destinace ideální pro dvoutýdenní dovolenou

Začátek roku je fantastickým obdobím plným potenciálu a možností, protože získáte nové dny dovolené, které můžete strávit podle svého uvážení. Ačkoli kratší dovolené mohou být oživením, dva týdny jsou ideální dobou na úplné odpojení od práce a ponoření se do nového prostředí. Udělejte si laskavost a vynechejte monotónní a předražené letovisko, ale také se vyhněte přetížení cesty tím, že byste se vydali někam, kde to za pouhé dva týdny nemůžete prozkoumat. Klikněte a podívejte se na místa, která vaši dovolenou naplní dokonalou kombinací dobrodružství a odpočinku.


Jak si vaše geny nesou trauma z minulosti vaší rodiny

Studium DNA a genetiky je stále relativně novou záležitostí, zejména proto, že DNA byla poprvé analyzována teprve před 50 lety. Nicméně v poslední době se po celém světě provádí mnoho výzkumů, jejichž cílem je odpovědět na jednu otázku: Může se trauma dědit prostřednictvím našich genů? Zajímá vás to? Klikněte na tuto galerii a dozvíte se více.


Suchá kůže kolem nehtů: použijte kokosový nebo olivový olej

Suchá kůže kolem nehtů je častým problémem v zimě, může se ale vyskytnout i v létě – například v důsledku chloru z plaveckých bazénů či používané kosmetiky. Nejedná se pouze o problém se vzhledem vašich rukou – může to být dost bolestivé. Vzhledem k tomu, že své prsty používáme velice často, je to velmi nepříjemné. Naštěstí existují poměrně levná řešení, která mohou suchou kůži v okolí nehtů odstranit.


Plážové vlny, okouzlující drdoly a sexy ofiny: Top účesy, které zdobí červený koberec na MFF v Karlových Varech

Nejen překrásné modely šatů, ale i nádherné šperky a stylizace vlasů zdobí hvězdné dámy na červeném koberci na KVIFF. Každý účes, který si hvězdy zvolily ke svým úchvatným garderobám, se stal nezapomenutelnou součástí jejich vzhledu. Pojďme se podívat na ty nejkrásnější vlasové kreace, které letos i v průběhu minulých let zdobily festival a dodaly slavným ženám na červeném koberci nezaměnitelný šarm.


Nejkrásnější šperky z KVIFF: Filmovému festivalu v roce 2024 dominovala elegance a noblesa

Krásné šaty, dokonalý účes a elegantní šperky tvoří nedílnou součást půvabu každé ženy. Zejména šperky mají moc povýšit i ten nejjednodušší model na luxusní úroveň. Na Mezinárodním filmovém festivalu v Karlových Varech jsme mohli obdivovat, jaké šperky volily celebrity, aby jejich modely rozzářily červený koberec.


Meghan Harryho vůbec nepotřebuje? Expertka má jasno, co se u nich děje!

Ačkoliv je Meghan Markle připisována sláva především na základě manželství s princem Harrym, ve skutečnosti se proslavila ještě dříve, a to jako úspěšná herečka. Nyní se spekuluje o tom, že svou zašlou solovou kariéru obnoví, ovšem bez Harryho.


Zlepšení vztahů mezi Harrym s Meghan a Kate? Experti řekli, co si o tom myslí!

V zlepšení vztahů mezi princem Harrym a jeho manželkou Meghan Markle na jedné straně a princem Williamem a Kate Middleton na straně druhé už téměř nikdo nevěří. Podle královského experta jsou rány, které Harry a Meghan způsobili, tak hluboké, že jim William a Kate možná nikdy neodpustí.


Práce kojné ve středověku: Vlastní dítě musela opustit, držela celibát, důležitý byl správný tvar prsou

Umíte si představit nechat své dítě plakat doma hladem, zatímco kojíte potomka úplně cizích lidí? Takové situace musely kojné zvládat denně několik měsíců, aby uživily vlastní rodinu. Byly navíc nuceny projít přísným výběrem a k tomu se vzdát milostného života se svým manželem. Jaký byl život kojných ve středověku?


Přilákejte do zahrady hady. Vyženou hlodavce, slimáky a hmyz. Potřebují však hadník

Pokud se nebojíte plazů, přilákejte na svou zahradu užovky, slepýše a ještěrky. Přirozeně ochrání vaši úrodu před invazivními nájezdy drobných hlodavců, slimáků i hmyzu a udrží vaši zahradu ve skvělé kondici. Postavte hadník, který dodá hadům pocit bezpečí a poslouží ke kladení vajíček. Poradíme vám, jak na to.


Vegetariánka uvaří jídlo, které nemá ráda. Hosté se budou při zábavě dusit

V repríze speciálu kulinářské soutěže, ve které vaří hvězda reality show Like House, se ve čtvrtek pokusí o vítězství vegetariánka Zuzana. Na tu byl v minulých dnech vyvíjen tlak, aby hostům připravila maso. Podlehne, nebo bude riskovat, že ji obodují nízko?


Meghan dostala dárek, na který jen tak nezapomene. Dohnal ji až k slzám!

Meghan Markle a princ Harry navštívili Nigérii. Meghan během návštěvy obdržela dárek, na který jen tak nezapomene. Dohnal ji až k slzám.


Nejlepší způsoby, jak naložit s paprikou: Naplňte ji, upečte ji, naložte ji nebo ji hoďte do leča

Paprika patří mezi velmi oblíbenou zeleninu. Není divu, díky široké paletě barev, tvarů a chutí nabízí téměř nepřeberné množství možností, jak ji v kuchyni zpracovat a vychutnat si ji. A mimochodem, věděli jste, že čerstvá paprika obsahuje dokonce více vitaminu C než citron? Dopřejte si proto i čerstvou.


Tajemství sladké chuti: Jak poznat dobrý a zralý meloun?

Není většího zklamání, než když si přinesete domů meloun, rozkrojíte ho a zjistíte, že by mu pár dní na sluníčku prospělo. Od melounu čekáme, že bude vyzrálý, sladký a plný chuti a šťávy. Víte, jak to poznat? Známe pár triků, kterými odhadnete meloun dřív, než se podíváte dovnitř.


Rychlá granola z pánve: Připravte si zdravou snídani podle videonávodu

Připravte si s námi krásně křupavou, rychlou a navíc velmi zdravou snídani či svačinku bez zbytečného množství přidaného cukru a dochucovadel. Ano, řeč je tady o granole, která si získala v poslední době obrovskou oblíbenost.


Tipy a recepty pro jednoduché vaření na chalupě: Připravte si kotlíkový guláš nebo hady na klacku

Čeká vás dovolená na chalupě? Pak jistě přemýšlíte, co budete vařit pro celou rodinu, aby nebyl hlad, všichni se dobře najedli a vy přitom nestrávili celé dny v kuchyni? I rodinný šéfkuchař si zaslouží dovolenou. Poradíme vám, jak na jednoduchá a výživná chalupářská jídla, která připravíte raz dva.


Štíři by se měli odvázat a Váhy naopak být na sebe opatrné. Jak hvězdy ovlivní naše životy v příštím týdnu?

Ráda nahlížíte do budoucnosti? Zajímá vás, co vás čeká v příštích dnech? Přečtěte si naši astrologickou předpověď, která poodhalí roušku věcí příštích... Pobavte se u našeho speciálního týdenního horoskopu.


Třešně: Klenot mezi ovocem plný zdraví

Třešně jsou jedním z nejpopulárnějších druhů ovoce nejen kvůli své sladké chuti, ale také díky jejich mnoha zdravotním přínosům. Toto drobné červené ovoce je bohaté na živiny a antioxidanty, které přispívají k celkovému zdraví a pohodě. Pojďme se podívat na hlavní výhody třešní a proč by měly být součástí našeho jídelníčku.


Elle Beauty Lounge: Poslední červený koberec

V ELLE Beauty Lounge se připravujeme na poslední červený koberec, který hvězdy čeká zítra v pět večer. Nekončící návštěvy celý týden nám byly tím nejlepším tréninkem. Podívejte se, co se dělo za dveřmi hotelu Pupp.


Velká věštba na červenec podle kartářky Helen Stanku: Lvi budou zářit, Ryby odpočívat

Co vás čeká v sedmém měsíci roku 2024? Kdo by měl co nejvíc odpočívat, koho čeká velký převrat v životě, kdo si užije lásku a kdo bude muset hodně pracovat? Přečtěte si předpověď na červenec pro své znamení zvěrokruhu, kterou z tarotových a mariášových karet vyčetla slavná kartářka Helen Stanku.


Lahodné máslové krémy, které sluší nejen dortům: Naučte se cukráři oblíbený swiss meringue buttercream

Co by bylo za dort bez nadýchaného krému? Máslový krém přitom není tak složitý. Navíc ho lze různě obměňovat, proto nemá šanci začít nudit.


Jak přežít útoky zvířat

Zvířata jsou úžasná stvoření, ale mnohá z nich mohou být nebezpečná. Většina zvířat na vás sice bezdůvodně zákeřně nezaútočí, ale vždy je dobré vědět, jak v případě útoku reagovat. Klikněte na tuto stránku a zjistěte, co dělat (a co ne), pokud vás nějaké zvíře napadne.


Řasy a obočí nemáme jen pro krásu. Hlavně nás chrání. Díky obočí se mezi sebou poznáme

Úloha řas a obočí není jen estetická – společně oko chrání před nečistotami, potem nebo dešťovými kapkami. Obočí má i identifikační úlohu, řasy zase fungují jako senzor nebezpečí.


Těsto na nejjednodušší ovocné knedlíky připravíte ze tří surovin, vejce nepotřebujete

Tento jednoduchý recept na ovocné knedlíky zvládne opravdu každý. Díky němu připravíte lahodné a bleskové jídlo, kterým oslníte k rychlému obědu. Pokud ovšem dáváte přednost slanému obědu, knedlíky bez problému zazáří i coby dezert hned po něm. Stačit vám bude mléko, mouka a sůl. Plnit je můžete meruňkami, švestkami nebo jablky. Sypejte či polévejte vším, co máte rádi.


Francouzská manikúra jinak. Podívejte, jaká bude nejvíc trendy pro léto 2024

Francouzská manikúra je nadčasová klasika. Působí žensky a elegantně, v létě krásně vynikne díky opálené pokožce. Co jí ale tuto sezonu dodat trochu šmrncu?


Jak bojovat proti chorobám rajčat? Napadené části rostliny se musí odstranit a je vhodné držet se osvědčených postupů

Při pěstování rajčat můžeme podle změn na listech a plodech vidět, že s nimi není vše v pořádku. Poznat chorobu a využít vhodnou nápravu není vždy snadné. Zjistěte, jak bojovat proti chorobám rajčat.


“Mé milované děti, promiňte mi, že jsem vás opustila. Až si dopis přečtete, pochopíte.” omlouvá se Elena

Ne vždycky vychází všechno tak, jak má. někdo by jistě podotkl, že takový je život, jiný by na to kontroval, že člověk má vše ve své moci. Jenže někdy se prostě necháváte dlouho unášet proudem, až zjistíte, že tohle není váš život, vaše cesta. A rozhodnout se změnit to není jednoduché. Ne vždy se člověk setkává s pochopením.