Trending:


Co znamenají oranžové skvrny na listech česneku: jak řešit tento problém

Blíží se doba sklizně česneku a vy jste si možná všimli, že se na listech objevily drobné oranžové skvrny. Většina pěstitelů česneku tento problém zná a jistě se s ním nesetkali poprvé. Jak se zachovat, když tuto chorobu na česneku objevíte a co se s tím dá dělat?


Oblíbená retro sladkost se přestala vyrábět. Jak si připravit rumové pralinky doma?

Rumové pralinky byly pro mnoho Čechů téměř ikonou mezi retro sladkostmi. Čokoládový bonbon skrýval cukrovou krustu a náplň s rumovou příchutí. Přestal však o ně být zájem, a tak po 58 letech firma Nestlé oznámila ukončení jejich výroby. Nezoufejte ale, můžete si je připravit i sami.


Čínský horoskop: Co nás čeká v červenci, měsíci kovové kozy? Rýsují se změny doma i debata se šéfem o pracovní náplni

Červenec 2024, podle čínského horoskopu měsíc kovové kozy, se bude točit kolem komunikace. Tu byste měli v souladu s feng shui správně nastavit nejen doma s partnerem, ale i v práci. Vyjasníte tak mnohé nesrovnalosti a vyřešíte to, co vám už dlouho nevyhovovalo. A na co dalšího se můžeme v červenci těšit?


V Ostravě se otevřela pobočka řetězce italských restaurací: Servíruje se zde nadrozměrná pizza

Otevření nové ostravské pobočky proběhlo v druhé polovině června v Dolních Vítkovicích v budově bývalé VI. energetické ústředny U6. Po dvou pražských restauracích na Národní třídě (červen 2018) a na Masaryčce (září 2023) tak jde o třetí pobočku řetězce L´Osteria v České republice.


Nejchlípnější sexuální skandály v dějinách

Nic se nevyrovná šťavnatému sexuálnímu skandálu, který vyvolává drby a spekulace. Ať už jde o skandály starověké nebo moderní, čím jsou pikantnější a senzačnější, tím lépe. Některá z těchto starověkých afér, které se proplétají s vraždami, spiknutími a dokonce i popravami, pomohla definovat lidské dějiny. V moderní době se sexuální skandály často vztahují k politickým intrikám a kultuře celebrit a bulvární časopisy a noviny dychtivě odhalují každý pikantní detail. Takže kdo byl v průběhu staletí jmenován a zostuzen a někdy i neprávem obviněn ze sexuálních slabostí? Klikněte na tuto galerii a přečtěte si o některých z nejvíce šokujících a oplzlých sexuálních skandálů v dějinách.


Cínie neboli ostálky vypěstujete snadno. Vyniknou na zahradě, na balkoně i ve váze.

Cínie neboli ostálky jsou jedny z nejpopulárnějších letniček u nás. A není divu, vždyť celé léto neúnavně pestrobarevně kvetou, vyniknou na zahradě i v truhlíku a na pěstování nejsou moc náročné. A taky jsou ideální k řezu. Jsou velké milovnic žhavých slunečních paprsků. Poradíme, jak cínie neboli ostálky úspěšně pěstovat, jaké si vybrat na záhon a jaké do nádob i jak na to, aby vydržely dlouho krásné.


Boj s plísní: Dva domácí přípravky vám pomohou v boji proti plísni

Bílé skvrny nebo povlak na listech rostlin v zahradě značí přítomnost plísně „padlí“. Rostlinu nemusíte vyhazovat; plísně se můžete zbavit jednoduše, a to prostřednictvím dvou domácích prostředků.


Pohádkový domek, který ani vlk nesfoukne: Jak sedmadvacetiletá architekta postavila betonový zázrak

Znáte pohádku o třech prasátkách, jak jim vlk sfouknul domečky? Tak tenhle domek na samotě odolá nejen vlčímu fouknutí, ale i pořádnému uragánu!


Horoskop na červenec: Blíženci půjdou štěstí naproti, Raci mají vážit slova

Je tu červenec, měsíc prázdnin a dovolených, dozrávajícího ovoce, vyhřátých luk a pozvolna žloutnoucího obilí. Abyste si nadcházející dny užili podle svých nejlepších představ, máme pro vás originální horoskop pro každé znamení zvěrokruhu. Přečtěte si, nač byste se měli v průběhu příštích dnů soustředit, nad čím se zamyslet a čemu se raději vyhnout.


Tipy na holení pro hladší obličej

Holení je pro většinu mužů nutným zlem. Škrábání žiletkou po jedné z nejcitlivějších částí těla však může způsobit zánět vlasových folikulů, svědění, zarůstání chloupků a popáleniny od žiletky. A co ty nepříjemné škrábance a řezné rány? Ale žádný strach! Dokonalé oholení je umění. Zahrnuje pečlivý rituál péče o tělo a vyžaduje správnou výbavu. Po jeho zvládnutí bude tvář, která se na vás bude dívat v zrcadle, pozitivně vyzařovat hladkost a zdravý lesk. Jste připraveni odstranit nevzhledné vousy? Proklikněte se, napěňte se a zdokonalte svou techniku holení.


7 dobrot s meruňkami: Lahodné moučníky i zmrzlina budou mít zaručeně úspěch

Meruňky jsou nejlepší v plné zralosti, když jsou příjemně sladké. Moučníky s nimi patří k těm nejoblíbenějším a meruňková marmeláda je velkou lahůdkou. Zvlášť chutná je kombinace meruněk s tvarohem, ať už upečeme tvarohové koláče s meruňkami nebo uvaříme kynuté knedlíky s tvarohem.


Vysvětlení klíčových astrologických tranzitů v červenci 2024

Letní měsíce jsou obvykle plné aktivit a obloha není výjimkou. Červenec je z astrologického hlediska silným obdobím s potenciálem k mnoha tvůrčím transformacím, protože vzduch naplňuje dynamický pocit změny. Je to čas, kdy je třeba zkontrolovat a ujistit se, že činnosti, které podnikáte ve fyzickém světě, jsou v souladu s vaším vnitřním bytím, a pokud tomu tak není, otočit se; být svým autentickým já je nejrychlejší způsob, jak vstoupit do metamorfózy, po které tento měsíc volá. Zaujalo vás to? Klikněte dále a zjistěte, jaké jsou klíčové planetární tranzity v červenci 2024 a co znamenají na úrovni kolektivní energie.


Celebrity, které na královských svatbách uklouzly na etiketě

Některá pravidla svatební etikety platí pro většinu tradičních západních křesťanských obřadů. V případě královských svateb to však může být trochu složitější. Jistě, neměli byste nosit bílou nebo černou barvu, ale věděli jste, že fotografování je také zakázáno? Ale je toho víc, mnohem víc! Mnozí slavní hosté však tuto zprávu nepochopili a na královských svatbách skutečně porušili tradice. Proklikejte se následující galerií a zjistěte, o koho se jedná a co dělali.


Beata (29): Ztratila jsem se v mateřství. Úplně mi vypadlo, že jsem také žena

Beata si na dětském hřišti našla nové kamarádky. Chodí hezky upravené, pečují o sebe, a rozhodly se, že něco udělají také s Beatou. Manžel ji po návratu domů málem nepoznal.


Horoskopy lásky od 2. července 2024: Raci budou šťastní, Blíženci se přestanou trápit

Lvi prožívají radost a něhu. Blížencům se blýská na lepší časy. V partnerských vztazích nastává nesmírně krásné období. Spory se vyladí a štěstí zasáhne většinu znamení. Jaké energie pocítíte, vám prozradí horoskopy lásky podle tarotu.


Těhotnej kuchař učí lidi vařit jednoduše a chutně. Největší chybu podle něj dělají už při nákupu

Jaroslav Vajgl, známý jako Těhotnej kuchař, má v součtu přes milion a půl sledujících na sociálních sítích. Někteří se na jeho videorecepty dívají jen pro zábavu a čekají na legendární hlášky, čím dál víc lidí ale podle nich úspěšně vaří. Co práce Těhotnýho kuchaře obnáší a v čem jsou na něj lidé nejvíce přísní?


Tyto bezprostřední okolnosti mohly změnit dějiny tak jak je známe

Mnohdy si myslíme, že jsme to dotáhli tak daleko, protože jsme docela chytří, že? Ale při pohledu zpět zjistíme, že spousta věcí se mohla vážně pokazit. Vzpomeňte si na všechny přírodní katastrofy, globální zdravotnické krize a dokonce i na naše vlastní chyby. Do 21. století nás nedostaly jen naše chytré schopnosti přežít, ale také spousta štěstí. Pokud se podíváme na případy, které se v historii staly těsně před námi, můžeme se naučit důležité věci o tom, jak se vyhnout budoucím problémům a jak se s nimi vypořádat. Pokračujte ve čtení a dozvíte se o šílených případech těsného ohrožení, které mohly zcela změnit nebo dokonce zničit život, jak ho známe dnes.


Grilování na balkoně: Jaký gril vybrat a na co si dát pozor

Grilování na balkoně je skvělý způsob, jak si užít léto a připravit chutné pokrmy i bez zahrady. Výběr správného grilu však vyžaduje zvážení několika důležitých faktorů, jako je velikost, zdroj energie a bezpečnost. Je třeba dbát na to, aby gril nezabíral příliš mnoho místa, nevytvářel nadměrný kouř a byl stabilní na malém prostoru. Připravte se […] The post Grilování na balkoně: Jaký gril vybrat a na co si dát pozor appeared first on HomeInCube.


Červenci podle numerologie vládne šestka: Přináší harmonii a upevnění vztahů

Čísla a jejich vibrace nás ovlivňují celý život. Spočítejte si své osobní měsíční číslo a zjistěte, jak se vám bude podle numerologie dařit v červenci, sedmém měsíci roku 2024.


Celebrity ve stejném oblečení: Komu to slušelo víc?

Hvězdy musí navštěvovat tolik akcí, že je někdy těžké udržet krok s jejich glamour vzhledem. Jejich stylisté se neúnavně snaží, aby na akcích nenosily stejné oblečení jako ostatní, ale někdy je to nevyhnutelné. Skvělé je, že většinou áčkové hvězdy překonají rozpaky a přijmou fakt, že všichni mají opravdu dobrý módní vkus. Klikněte do galerie a podívejte se, které celebrity si oblékly stejné outfity!


Plavky pro baculky: Nebojte se odhalit křivky v plavkách, které zvýrazní vaše přednosti

Mít pár kilo navíc není žádná ostuda. Každé tělo je krásné (a každé tělo je tělo do plavek!) a zaslouží si být oslavováno bez ohledu na tvar či velikost. Klíčem k úspěchu je vyzdvihnout jeho přednosti. Ať už jste na pláži, u bazénu nebo na letní dovolené, správně zvolené plavky mohou udělat divy. V tomto článku vám poradíme, jak si vybrat ty správné plavky, v kterých zazáříte.


Mladší díky tvářence: tohle je správný odstín a místo, kam ho nanést

Už jste slyšeli pojem „blush lifting effect“? Je to efekt, jako byste vaší tváři dopřáli lifting, jen místo skalpelu sáhnete po tvářence. Klasickému liftingu se tento trik samozřejmě rovnat nemůže, ale vhodný odstín tvářenky nanesený na správné místo na tváři ubere roky, přidá svěžest a mladistvý nádech.


Vanda (36): Nestačím se divit, jak moc mě dokázal změnit partner manipulátor

Vanda byla vždy žena s platinovou barvou vlasů a s výrazným líčením. Když konečně nalezla své ztracené já po čtyřech letech vztahu, odcházela jako žena s přírodními vlasy sem tam šedivými, nenalíčená a v neforemném oblečení. Tak moc na ní zapracoval přítel manipulátor.


Kvíz: Jak dobře znáte autory nejznámějších uměleckých děl? Otestujte své znalosti v zábavném kvízu

Umění je součást naší kultury již od nepaměti. Proto by měl mít každý z nás alespoň minimální přehled o tom, kdo jsou autoři slavných děl a z jakého období pochází. Otestujte své znalosti z této oblasti v zábavném kvízu a ukažte, kolik toho o umění víte.


Apetit slaví 20. narozeniny: Zapojte se do hlasování o nejkrásnější červencovou obálku v historii a vyhrajte

V roce 2004 začal vycházet první český gastronomický časopis – Apetit. A dodnes je tu s vámi, přináší vám každý měsíc čerstvou porci inspirace v podobě receptů na ta nejlepší jídla. Nechá vás nahlédnout do zákulisí světa gastronomie, podělí se s vámi o osvědčené triky šéfkuchařů a promění vaření z nudné nutnosti na životní styl. Kulatiny Apetitu jsme se rozhodli slavit celý rok. A protože vám rádi děláme radost, budeme i nadělovat dárky! V tomto...


Jak správně vybrat podlahovou krytinu do koupelny

Volba správné podlahové krytiny do koupelny je klíčová nejen z estetického hlediska, ale především z hlediska praktičnosti a bezpečnosti. Koupelna je specifické prostředí s vysokou vlhkostí a častým stykem s vodou. V tomto článku se dozvíte, podle jakých kritérií vybírat podlahovou krytinu, aby byla nejen krásná, ale i funkční a bezpečná.


Co se může a nemůže mýt v myčce? Případných chyb se příště vyvarujeme

Myčka je zařízení, které myje nádobí bez zásahu lidské ruky. Rozstřikováním horké vody s koncentrovaným mycím prostředkem se uvolní nečistoty a mastnota z nádobí, které se pak několikrát opláchne a usuší.


Sushi přímo láká k objevování nových chutí během dovolené, obezřetnost je však na místě

Sushi je moderní pokrm, který dělá z Japonců rekordmany v dlouhověkosti, ale je otázkou, zda jde vždy o bezpečné a zdravé jídlo, nebo se spíš musíme smířit s tím, že se necháváme ovlivnit hezkým vzhledem a reklamami.


Chcete zhubnout a omezujete večeře? Místo hladovění zkuste rychlé pokrmy plné bílkovin

Připravit zdravou večeři po celém náročném dni je někdy až nadlidský úkol. Zvlášť, pokud nemáte nakoupeno a nápady dochází. S těmito několika tipy si v mnoha obměnách vystačíte minimálně na celé léto!


Předměty, které musíte mít a které přinesou vašemu domovu štěstí

Každý chce mít v životě trochu štěstí a nejjednodušší způsob, jak toho dosáhnout, je přidat do svého domova několik strategicky vybraných předmětů. Možná znáte feng-šuej, starobylou čínskou praxi, která se zaměřuje na uspořádání obytného nebo pracovního prostoru tak, aby podporoval pozitivní energii a harmonii. Tato praxe využívá několik předmětů, které údajně přinášejí štěstí, ale jaké to jsou? V této galerii najdete oblíbené předměty nejen z oblasti feng-šuej, díky nimž můžete svůj prostor naplnit štěstím, zdravím a bohatstvím. Klikněte a začněte.


Denní horoskop na úterý 2. 7. 2024: Vodnářům zatopí vlastní roztržitost, Raky čeká bolestivé prozření

Denní horoskop pro všechna znamení zvěrokruhu na úterý 2. 7. 2024. Podívejte se, co vás tento den čeká a čeho byste se případně měli vyvarovat.


Džínové kraťasy jsou pasé: Trendy léta 2024 ovládnou tyto pohodlné a stylové šortky

Jakmile přijde léto, okamžitě saháme po co nejkratších a nejpohodlnějších variantách oblečení, které najdeme ve skříni. V těchto případech většinou vytahujeme šaty, sukně a kraťasy. Právě v oblasti šortek se ale letos odkloníme od klasického denimu a dáme prostor mnohem pohodlnější, ale stejně stylové verzi.


Ceny v Karlových Varech? Drahá bída i dobré jídlo za rozumný peníz. Podívejte se, jak neprohloupit

Karlovy Vary jsou takové, jaké si je uděláte. Můžete se cítit jako filmová hvězda a užívat si gastronomického luxusu, můžete se ale stravovat i mimo centrum a v tu chvíli jdou náklady na rozumnou úroveň. V Karlových Varech také platí, že někde můžete dostat vysokou kvalitu za velmi dobré ceny a jinde narazíte na předražený podprůměr. Když se chcete během filmového festivalu najíst za přijatelný peníz, je dobré poslouchat doporučení místních.


Praní jako raketová věda? Pokud ovládáte řeč pracích symbolů, tak nikoliv!

Každý občas vypere nebo usuší kousek oblečení podle intuice, protože jediné, čemu na cedulce rozumí, je značka doporučené teploty. Jednotlivé prací symboly však mají své opodstatnění. Pokud totiž chcete prodloužit životnost oblíbeným kouskům vašeho šatníku, právě jejich svědomité dodržování je klíčové. Vyznat se však ve změti geometrických tvarů může být opravdovým oříškem i pro znalé hospodyňky. Co znamená přeškrtnutý trojúhelník a jak správně...


Zahoďte drahé krémy proti vráskám a začněte tejpovat

Tejpování obličeje proti vráskám je relativně nová technika, která využívá speciální elastické pásky, jež se aplikují na obličej s cílem redukovat výskyt vrásek a zlepšit celkový vzhled pleti. Tato metoda je inspirována kineziologickým tejpováním, používaným původně pro léčbu svalových a kloubních problémů ve sportovní medicíně. Proč je ale nevyužít i v obličeji a zbavit se protivných vrásek?


Nejlepší a nejhorší lidské potraviny, kterými můžete krmit svého psa

Naši domácí mazlíčci jsou součástí rodiny, což znamená, že je čas od času chceme rozmazlovat. Je běžné, že psům dáváme jako pamlsek kousek jídla z našeho talíře nebo třeba i kousek, který spadl na zem. Chceme se však ujistit, že potraviny, které jim dopřáváme, nezpůsobí více škody než užitku. Některé lidské potraviny jsou pro psy ve skutečnosti neuvěřitelně zdravé a mohou být zařazeny do běžné stravy vašeho psa. Jiné jsou však extrémně nebezpečné - a není to jen čokoláda, na kterou je třeba dávat pozor. Klikněte na tuto galerii a zjistěte, které lidské potraviny jsou zdravé a které jsou pro vašeho psa nebezpečné.


Stigmata: záhada svatých ran

V křesťanství se stigmata označují jako tělesné rány, jizvy a bolesti na místech, která odpovídají ranám po ukřižování Ježíše Krista. Tyto zarážející rány se obvykle objevují na rukou, zápěstích a nohou a na levé straně těla. Vysoký podíl (možná více než 80 %) všech stigmatiků tvoří ženy. Navíc prvními a jedinými stigmatiky byli katolíci, kteří žili po velkém schizmatu v roce 1054 (přerušení společenství mezi katolickou církví a východní pravoslavnou církví). Stigmata, jež jsou často vyvracena jako podvod, mají přesto své věřící - od roku 1224, kdy byl zaznamenán první případ, bylo identifikováno přibližně 400 stigmatiků. Lékařská záhada, nebo zázrak? Klikněte na tuto galerii a zjistěte více o stigmatech a těch, kterých se zřejmě dotkl Kristus.


Jak přežít vlny veder

Extrémní horko může být nebezpečné a za určitých okolností i smrtelné! Je tedy lepší být připraven: Podívejte se na tyto tipy, jak přežít vlny veder.


Jak připravit sebe i své dítě na první tábor: Nic nepodceňte a nechte ho, ať získá nezapomenutelné zážitky

Pokud jste jako děti jezdila na tábor, jistě máte spoustu zážitků, na které budete vzpomínat celý život. Některé jsou veselé, jiné krušné, nicméně v každém případě se na takové chvíle nezapomíná. Máte-li obavy o své dítě, které posíláte letos v létě poprvé na tábor, pomyslete na několik aspektů, kterými svůj strach a nejistotu eliminujete. Byla by přeci škoda, aby bylo vaše dítě o táborové historky ochuzeno.


Měli byste vystavovat umění v koupelně? Zde je několik věcí, které je třeba nejdříve zvážit

Vystavovat umění v koupelně může být zajímavou a provokativní volbou, ale je třeba zvážit několik bodů, než tak učiníte. O post Měli byste vystavovat umění v koupelně? Zde je několik věcí, které je třeba nejdříve zvážit apareceu primeiro em DecorStyle.


Jak správně sušit česnek? Česnek sklízejte za suššího počasí, zavěste ve svazku na tmavé a dobře větrané místo, paličkový se sklízí jinak

Česnek je jednou ze základních surovin naší kuchyně. Máte ho na zahrádce a potřeboval by už vytáhnout? Zjistěte, jak správně sušit česnek, aby vydržel co nejdéle v dobrém stavu.


Horoskop na červenec: Váhy budou rozčarovány, Vodnářům dojde dech

Tento měsíc bude patřit k nejlepším v tomto roce. Většina z nás si užije krásné léto a vysněnou dovolenou. Novoluní 6. července přinese nové nabídky a možnosti, jak si polepšit nebo nastartovat život správným směrem. Pro mnohé to může znamenat setkání s novou láskou.


Nemáte vlasy, nebo bojujete s jejich hustotou? Nechte si je vytetovat

Prořídlý vlasový porost, kterým prosvítá světlá pokožka. Ustupující kouty nebo dokonce lysina, která může být projevem alopecie. Ve chvíli, kdy selžou možnosti léčby, přichází na řadu otázka, jak nedostatek vlasů zamaskovat. Poněkud překvapivá odpověď zní: můžete si je nechat vytetovat.


Proč jsou Fabergého vejce tak výjimečná?

Je obtížné vést rozhovor o ikonických královských dědictvích, aniž bychom zmínili Fabergého vejce. Byla zhotovena pro ruské panovníky jako dary pro jejich rodiny na přelomu 19. a 20. století a stala se jedněmi z nejslavnějších děl dekorativního umění v historii. Tato vejce, zhotovená z drahých kovů a zdobená nesčetnými šperky a drahokamy, jsou dnes rozptýlena v muzeích a soukromých sbírkách po celém světě a kdysi byla nejcennějším majetkem končící dynastie. Nejsou jen krásnou památkou, ale také symbolem konce téměř 300 let trvající éry vlády rodiny Romanovců nad ruskými državami. Poté, co byli Romanovci v roce 1917 svrženi bolševiky, byly téměř všechny důkazy o jejich vládě smazány, Fabergého vejce však byla výjimkou. Všech více než 50 vajec, navržených a vytvořených výhradně v dílně Domu Fabergé v Petrohradě, je vynikajícím řemeslným dílem a je velmi vyhledáváno sběrateli po celém světě. Zaujalo vás to? Čtěte dále a dozvíte se více o těchto řemeslných kouscích a prohlédněte si některá z nejkrásnějších císařských Fabergého vajec.


Retro okénko: Kuřecí plátek se šunkou, broskví a sýrem může být delikatesa, stačí použít šťavnatější maso a čerstvé ovoce

Kuřecí plátek se šunkou, broskví a sýrem, to je vlastně takový fenomén českých pohostinství konce 20. století. Pokrm propojuje slanou a sladkou chuť okořeněných plátků kuřecího masa a slaďounkého ovoce.


Letní výprodeje jsou tu. Jak se při výběru vysněného kousku ve slevě nespálit?

Obchody nás po půl roce opět lákají na velké sezónní slevy a někdy je zkrátka těžké odolat. I za méně než polovinu původní ceny se dají pořídit opravdu stylové kousky, obdobně jako při nákupech v secondhandu ovšem platí, že musíte umět hledat, mít trochu štěstí a nenakoupit vše, co uvidíte, jen kvůli nízké ceně. Po jakém oblečení, doplňcích a botách se ve výprodejích vyplatí koukat a jak co nejefektivněji pořídit ty nejlepší úlovky?


Překvapivá historie prodejné lásky: V Itálii byly společnice vysoce vzdělané, v Indii měly honosná sídla se sluhy

V očích většiny jsou současné sexuální pracovnice často považovány za oběti okolností nebo výsledek špatného životního stylu. Tyto předpojaté představy ovšem ignorují pestrou a mnohdy složitou historii prostituce.


V létě zapomeňte na make-up a nahraďte ho BB krémem: Redakční tipy na produkty, které stojí za pozornost

V parných dnech je samozřejmě nejlepší vydat se někam na pláž, kde se člověk nemusí nijak líčit. Vystačíte si s opalovacím krémem a případně voděodolnou řasenkou. Jenže strávit tak celé léto dost dobře nejde. V horkých slunečných dnech je pak vhodné upravit styl líčení. A začněte třeba tím, že vyměníte make-up za lehčí variantu v podobě BB krému. Jak jej vybrat a aplikovat? Poradíme a máme pro vás také tipy na produkty, které stojí za vaši...


Netradiční grilovací příloha: Pita plněná bylinkami

Nadýchané kynuté těsto na pitu jsme naplnili směsí oblíbených čerstvých bylinek. Upekli a vznikla perfektní grilovací příloha. Hodí se k masu, sýrům i salátům. A hotové je máte za chvilku!


Jak škodí chroustek letní? Může být velkou pohromou pro vaši zahradu

Chroustek letní je tak trochu neohrabaný brouk, který se při svém nemotorném letu často někomu připlete do cesty. Je to pěkný nešika, který do vás s klidem narazí, a to i opakovaně, což sice může člověka vylekat, ale ve skutečnosti mu nic nehrozí. Nanejvýš se brouk nepříjemně zamotá do vlasů. To trávník by se měl bát už o něco více. Při přemnožení jej zvládnou larvy chroustků úplně zničit.