Trending:


Zastřelit psa nebo kočku v přírodě mají myslivci právo. Rozhoduje ale vzdálenost od obydlí i plemeno zvířete

Chodíte se psem na procházku do přírody, mimo lidská obydlí? Nebo dáváte svobodu pohybu své kočce? O obě zvířata můžete přijít, protože myslivecká stráž je má právo v určitých případech zastřelit. A nic na tom nemá změnit ani chystaná novela mysliveckého zákona.


Neobvyklé barevné kombinace, ve kterých zazáříte: Odvažte se a popusťte uzdu kreativitě

Letní počasí si vyloženě říká o to, abychom svůj běžný šatník trochu oživili a dodali mu pořádnou nálož těch nejpestřejších barev. Černá s bílou jsou sice nadčasové klasiky, na které můžete za všech okolností vsadit, ovšem rozhodně není na škodu se v tomto směru trochu odvázat. Představíme vám proto několik neobvyklých barevných kombinací, které, ačkoliv se to na první pohled nemusí zdát, spolu vytváří dokonalou módní symbiózu.


Denní horoskop na pátek 28. 6. 2024: Berani řeší prekérní situaci, Váhy házejí chyby na ostatní

Denní horoskop pro všechna znamení zvěrokruhu na pátek 28. 6. 2024. Podívejte se, co vás tento den čeká a čeho byste se případně měli vyvarovat.


Chanel Haute Couture Fall-Winter 24-25: Království bez královny

Módní dům Chanel v impozantních kulisách odhalil ještě pompéznější kolekci Haute Couture Fall-Winter 24-25. Před zraky diváků se odehrála teatrální hra nejmenšího detailu, která se proměnila v dokonalou symfonii orchestru, který však nikdo nedirigoval. A nebo?


Vědecká studie odhalila: Veganská strava je nebezpečná?!

Náhrady masa a mléčných výrobků rostlinnými alternativami nemusí být tak zdravé, jak se zdá. Nová studie ukazuje, že konzumace zpracovaných veganských potravin může zvýšovat riziko srdečních onemocnění.


Jak upravit zahradu pro pejsky: dodržte 6 základních pravidel a váš čtyřnohý miláček vám bude vděčný

Zahrada je pro nás vždy soukromou oázou klidu, přičemž spolu s námi na ní tráví svůj čas také naši zvířecí miláčkové, především tedy pejsci. Ne vždy jsou ale zahrady uzpůsobené k tomu, že zde pejsek pobývá a může se tak stát, že provede něco, za co se na něj potom zlobíme. Pojďme si tedy říct, co vše by měla splňovat zahrada, kde spolu s námi běhá i náš pejsek. Nevíte-li si rady, zkuste dodržet následující pravidla a uvidíte, že na zahradě...


Propadají spíš chlapci než dívky: Kde mají žáci nejlepší prospěch

Úspěšnost žáků ve škole ovlivňuje řada faktorů a nejsou to jen dosažené vědomosti. Podle sociologů velkou roli hrají i socioekonomické podmínky dětí. Prospěch žáků se tak napříč republikou velmi liší. Dobrou zprávou ale je, že počet propadlíků a nutnost opakovat celý ročník znovu se v průběhu posledních let nezvyšuje.


Horoskop štěstí na červenec: Býci si zvelebí bydlení, Blíženci se mohou těšit na romantiku

Štěstí je vedle lásky jednou z nejdůležitějších věcí, které nás zajímají v horoskopech. Tak nebudeme zdržovat a pojďme se rovnou podívat, jaké štěstí čeká jednotlivá znamení zvěrokruhu v červenci.


Koláče po babičce: Vynikající nadýchané a krásně vláčné pečivo bude ještě lepší, když po upečení okraje potřeme speciální směsí

Kynuté koláče, to jsou poklady naší kuchyně. Mají řadu variant. Roli hraje nejen recept na těsto, ale také zvolená náplň podle chuti a případně také výborná drobenka. Upečte si osvědčené koláče.


3 tipy na osvěžující drinky s příchutí letního Španělska

Vydejte se na slunné pobřeží Španělska a objevte tajemství osvěžujících míchaných nápojů, které vám přinesou chuť léta přímo do vaší skleničky.


Pavel Berky poradil, jak připravit jedinečnou bramborovou kaši: Jednoduchým trikem získáte skvělou chuť, říká

Bramborová kaše patří mezi nejoblíbenější přílohy u nás. Perfektně se totiž hodí třeba k řízkům, sekané, karbanátkům a dalším oblíbeným pokrmům. Ne každý ovšem umí kaši kvalitně dochutit, nebo na ni vybrat správný typ brambor. Proto Toprecepty.cz požádaly Pavla Berkyho, aby prozradil fígl, jak svou oblíbenou přílohu připravuje on.


Netradiční pochoutka z grilu: Toast s halloumi

Přestaňte chvilku grilovat maso a vyzkoušejte něco nového. Křupavé toasty, s oblíbeným rozpečeným sýrem halloumi. Vyzkoušejte a napište nám, jak vám naše novinka chutnala.


„Jsem tu proto, abych ošetřoval vaši pleť,“ říká zakladatel Codage

Amandine a Julien Azencott jsou zakladateli prestižní značky Codage stojící na pevných základech vědeckých poznatků a blízké rodinné spolupráce. Podílejí se na vývoji svých produktů od samého začátku až do úplného konce. V čem se ukrývá kouzlo jejich produktů a čím se inspirují? Dokonce se s námi Julien podělit i o svou skin care rutinu!


Dánsko: Země pohádek a moderní elegance

Dánsko, malá severská země s bohatou historií a kulturou, je často označována jako „země pohádek“. Tato přezdívka není náhodná. Dánsko je rodištěm jednoho z nejslavnějších pohádkářů všech dob, Hanse Christiana Andersena. Ale Dánsko není jen zemí pohádek, je to také místo, které nabízí moderní architekturu, inovativní design, udržitelnost a šťastný životní styl. Pojďme se podívat na některé z nejzajímavějších aspektů této fascinující země.


Runové horoskopy od 27. června 2024: Panny budou akční, Ryby úspěšné

Magické runy přináší na následující dny nádherné zprávy. Oznamují, že do života vstupuje zářící slunce, které přináší naději a příslib všeho dobrého. Co ještě vám tajemné runy vzkazují?


Je monogamie nepřirozená?

Pro společnost, která si stále do značné míry idealizuje celoživotní romantickou lásku, může být tato informace nepříjemná. Nicméně vzhledem k tomu, že se stále méně párů vdává a nuda, nevěra a nedostatek sexuálního uspokojení rozbíjejí zdánlivě stabilní manželství, začíná mnoho (nejen) žen přijímat alternativy k dlouholeté normě monogamie.


Jak v horkých letních dnech udržet make-up svěží: Zařaďte tyto tipy do své denní rutiny

Letní horka nás často nutí přehodnotit naši make-up rutinu. Jak zajistit, aby náš make-up zůstal svěží i v parných dnech, kdy se zdá, že se všechno roztéká a váš obličej se pomalu mění v klauní masku? Máme pro vás pár osvědčených tipů, které vám pomohou udržet váš make-up dokonalý i při tropických teplotách.


KVÍZ: Kolik toho víte o víně. Mnohé vás v našem kvízu možná překvapí

„Vínečko bílé, si od mé milé, budu ťa pít, co budu žít, vínečko bílé, budu ťa pít, co budu žít, vínečko bílé,“ zpívá se ve známé lidové písničce. Víno je zkrátka oblíbeným alkoholickým nápojem. Pojďte o něm zjistit víc.


Jaké vepřové je nejlepší na grilování a jak poznat, kdy sundat maso z ohně

Patří šťavnaté vepřové mezi vaše oblíbené pochoutky z grilovačky? Tápete, která část masa se na rozžhavený rošt nejlépe hodí? Věřte, že nikdy hostinu nezkazíte krkovicí, steakem z vepřové plece ani kotletou. Skvěle si ale pochutnáte i na vepřové pečeni, panence nebo játrech.


Velká věštba na červenec pro Štíry: Potřebujete si odpočinout a načerpat energii

Co čeká Štíry v sedmém měsíci roku 2024? Na co byste si měli dát pozor, čeho se vyvarovat a co byste neměli promeškat? A jak můžete využít mořskou magii ke splnění svých přání? Přečtěte si předpověď na červenec, kterou pro Štíry z tarotových a mariášových karet vyčetla slavná kartářka Helen Stanku.


Speciální vlastnosti každého znamení (podle astrologie)

O každém hvězdném znamení existují určité stereotypy. Jde o způsoby, jakými se energie daného znamení obvykle projevuje vůči ostatním. Jakmile však poznáte lidi blíže, začnete si něčeho všímat: každé hvězdné znamení má své drobné vlastnosti, které je činí výjimečnými a které jsou často jedinečnou součástí jejich osobnosti. Zajímá vás více? Tak klikněte na tuto galerii a zjistěte, jaká je zvláštní vlastnost vašeho znamení!


Módní trend 2024: V létě se budeme oblékat ve stylu 90. let

Pokud jste si módní styl 90. let dostatečně neužili, budete mít v létě 2024 nejlepší příležitost si ho vychutnat naplno. Retro styl "devadesátek" totiž s letošním létem hlásí návrat. Jaké módní kousky ve stylu 90. let rozhodně nesmí chybět ve vašem šatníku?


Keltský horoskop pro červencové zrozence. Co o vás vypovídá?

V keltském horoskopu jsou lidské vlastnosti symbolizovány stromy. Každému kalendářnímu měsíci odpovídají znamení tří stromů. Pro měsíc červenec jsou to znamení Jedle, Jilmu a Cypřiše.


Tipy pro zdraví očí a zachování dobrého zraku

Naše oči jsou naším pohledem na svět. Jsou prostředkem, kterým se díváme. Proto je důležité, abychom o ně pečovali. Zdraví očí jde ruku v ruce s celkovým zdravím a běžným očním problémům lze snadno předcházet, pokud budete každý den dodržovat základní pravidla péče o oči. Projděte si následující galerii a zaměřte se na tyto tipy, jak udržet svá drahocenná kukadla v perfektním stavu.


Co s vodou z namočených hub? Cennou surovinu využijete do polévek, omáček a řady dalších jídel

Vodu, ve které jste namáčeli sušené houby, nevylévejte. Právě jste získali cennou surovinu plnou chuti, která může obohatit spoustu jídel. Stačí trocha kreativity a vytvoříte chutné aromatické jídlo s hlubokou chutí. Kam všude ji můžete s úspěchem použít?


Video: Modelka slaví své křivky v super stylových tříkouskových bikinách

Olivia, známá na platformě jako OliviasWorld95, nadále inspiruje a posiluje více než 390 tisíc svých sledujících na Instagramu pozitivními zprávami o tělesném obrazu. Sedmadvacetiletá influencerka je oslavována za svůj upřímný a povznášející obsah o tělesném obrazu. The post Video: Modelka slaví své křivky v super stylových tříkouskových bikinách appeared first on Instafamosos.


Muž doma vyráběl výbušniny


Recept: Pochutnejte si na cuketě s těstovinami, hráškem a jogurtem

Cuketa je zelenina oblíbená po celém světě, a to díky své jemné chuti a širokým možnostem, jak ji využít v kuchyni. Původně pochází z Ameriky, kde ji pěstovali již staří Aztékové a Májové. Dnes je cuketa nezbytnou součástí mnoha kuchyní, od středomořské až po asijskou. Vyzkoušejte třeba těstoviny s cuketou, hráškem a jogurtem.


7 rybích pomazánek: Vybrali jsme pro vás ty nejoblíbenější

Rybičkové pomazánky patří k těm nejžádanějším. Mohou se připravovat z různých ryb, které doplníme jemně nakrájenou cibulí a dochutíme zelenou petrželkou. Pomazánky dobře promícháme a mažeme na chléb, bagety nebo chlebíčky.


Letní hry na zahradě, které děti baví

Když skončí škola a začne se oteplovat, musí děti trávit dostatek času venku, aby se mohly pohybovat, stýkat se s ostatními a bavit se. Někdy, když děti tráví hodiny u herní konzole, stačí, aby jim někdo navrhl konkrétní hru, kterou si mohou zahrát, a mohou se dostat ven a být aktivní. Nuže, na tomto seznamu jsou hry pro děti (i dospělé) všech věkových kategorií a zájmů. Chcete-li objevit hry, které jsou většinou zdarma, snadno se hrají a určitě děti v letních měsících zabaví, proklikejte se touto galerií.


Šperky do postele nepatří. Sundávejte je před spaním a vyhnete se zdravotním problémům i jejich ničení

Necháváte si na sobě přes noc veškeré šperky a spíte s nimi celou noc? Věřte, že tento zlozvyk má spoustu nevýhod a rizik, o kterých jste možná ani nevěděla...


Jak funguje lapač snů: Symbolika a účinky

Lapač snů, známý také jako „Dreamcatcher“, je tradiční artefakt původem z kultur původních obyvatel Ameriky, zejména z kmenů Ojibwe a Lakota. Původně byl navržen jako talisman k ochraně spících osob, zejména dětí, před zlými sny a negativními energiemi. V tomto článku se podíváme na to, jak lapač snů funguje, jaké má symbolické významy a jaké jsou jeho současné interpretace.


Celebrity v červené: Odvážná Rolins, Bílá s rubikovou kostkou i sametový Peroutka

Červená je barva symbolizující vášeň a sílu a odjakživa patří k velmi oblíbeným. Nadšenci módy ji buď milují, nebo nenávidí a v posledních letech se stala výrazným trendem. Podívejte se, jak se známým osobnostem daří zakomponovat červenou do outfitů.


Oslavte konec školního roku! Dort od maminky je sázka na jistotu

Maminky, také se vám stalo, že jste od svých dětí dostaly jasné zadání na domácí dort? Apetit vás nikdy nenechá ve ‚štychu‘, proto jsme pro vás v redakci připravili výběr těch nejlepších dětských dortů, kterými zaručeně zabodujete.


Prázdniny jsou za dveřmi. Tipy na výlety s dětmi, kde nebude chybět zábava, koupání i poznání

Už tuto sobotu začnou všem školákům letní prázdniny. Pokud stále přemýšlíte, jak děti nejlépe zabavit, máme pro vás společně se Středočeskou centrálou cestovního ruchu velmi zajímavé tipy z regionu, které nadchnou celou rodinu.


Dražší maso, zelenina i olej. Za grilování si letos Češi připlatí

Nákup na grilování bude stát letos Čechy většinou víc než loni. Litr olivového oleje zdražil o polovinu. Kuřecí prsa, vepřová pečeně nebo makrela zdražila zhruba o čtvrtinu. O třetinu více si lidé letos připlatí za cuketu a brambory. Vyplývá to z analýzy společnosti Česká distribuční. Z 15 sledovaných položek firma zaznamenala zdražení u deseti z nich. Například bavorské klobásky jsou podle analýzy zhruba o pětinu levnější, o 17 procent zlevnila...


Bratři Mašínové znovu doporučeni na vyznamenání


Všechno, co potřebujete vědět o českých třešních: Co lahodného z nich připravit?

Pro někoho jsou symbolem léta a bezstarostného dětství, jiní se těší na třešňovou bublaninu, třešňový koláč nebo třešňovou marmeládu. Možná se najdou i tací, pro které sezóna třešní znamená zavařování kompotů. Čím se liší jednotlivé odrůdy a k čemu se hodí v kuchyni?


Jak na výborný rybízový džem bez chemie? Díky snadnému postupu je do půl hodinky hotovo

Rybíz krásně dozrává a spousta z něj možná míří do džemu. Jak na výborný rybízový džem bez chemie? Tyhle kroky nesmíte podcenit, abyste ho mohli vychutnávat třeba v dezertech.


Je mi 50 a už půl roku nemůžu najít práci. Jsem zoufalá a nechci být na manželovi závislá, svěřuje se Ivana

Každý, kdo někdy hledal práci, ví, že to není žádná sranda. Ať už jste po škole bez praxe, ženou po mateřské nebo po padesátce… Své o tom ví i Ivana, která se kvůli ztrátě zaměstnání velmi trápí. Najít vhodné místo je pro ní problém a bojí se, že bude muset nakonec nastoupit kamkoli...


Vysvědčení se blíží. Místo květin školáci vymýšlejí originální dárky pro své učitele

Už v pátek dostanou školáci vysvědčení. V tento den také většina z nich nese svému učiteli nebo paní učitelce dárek. Květina nebo sladkost bývají sázkou na jistotu, v poslední době ale mívají žáci a jejich rodiče i originálnější nápady.


Jak vázat rajčata k opoře? Nedopouštějte se častých chyb

Vázání rajčat k opoře je nezbytnou součástí péče o rajčata (pokud tedy nepěstujete ta keříčková, která oporu nevyžadují). Protože by se mohlo zdát, že se jedná o naprosto jednoduchou činnost, spousta lidí jedná intuitivně. To znamená, že si o dané problematice nic nezjistí a jednoduše vezme tyč, nějaký provázek a vrhne se do práce. Při vázání se ale můžete dopustit několika chyb, které mohou ovlivnit výši vaší úrody.


Když se unboxing vymkne kontrole: jak influenceři nahání sledující

Plýtvání na TikToku nabírá na nebezpečných obrátkách. Od mini ledničky přes obří plyšáky až po kila mašlí - přehnané PR balíčky jsou zpět a plní sociální sítě. Influencerům rostou čísla, ale s udržitelností se to zrovna nerýmuje. Kam až vede tohle konzumní šílenství?


Podivné věci vyplavené na plážích

I když na plážích obvykle nacházíme mušle, ryby a pěkné oblázky, v minulém století došlo k několika velmi podivným objevům. Například na plážích poblíž rušných lodních tras bylo nalezeno nejbizarnější zboží, včetně telefonů ve tvaru kočky a obřích koulí vlasů. Došlo také k podivným přírodním jevům a ničivému znečištění životního prostředí. Pokud vás zajímá, jaké bláznivé předměty byly nalezeny na našich plážích, prohlédněte si tuto galerii.


Z farmy lesní oáza: Neuvěřitelná proměna staré budovy v manifest svobody

Zamilovali se do staré farmy a rozhodli se ji přestavět na ideální místo pro život i setkávání. Farma je propojená s exteriérem a otevřené prostory přispívají k dokonalému klimatu.


5 chyb dekorace, které dělají váš obývací pokoj neuspořádaný

bývací pokoj je jedním z nejdůležitějších prostorů v domě, sloužícím jako místo pro setkávání, odpočinek a zábavu. Nicméně některé volby uspořádání a dekorace mohou proměnit tento prostor v neuspořádané a chaotické místo. O post 5 chyb dekorace, které dělají váš obývací pokoj neuspořádaný apareceu primeiro em DecorStyle.


Záclony jsou out? Designéři sdílejí své názory na nadčasový design okenních úprav

Dekorační trendy se neustále vyvíjejí, odrážející změny vkusů, životního stylu a technologií. Otázka, která často vzniká mezi majiteli domů a designovými nadšenci, je, zda mají záclony, jeden z tradičních okenních úprav, stále místo v moderních domácnostech. O post Záclony jsou out? Designéři sdílejí své názory na nadčasový design okenních úprav apareceu primeiro em DecorStyle.


Úžasné tipy na praní prádla, které byste měli znát

Na praní prádla si každý najde něco, co nesnáší. Ať už je to čekání, třídění nebo samotné praní, po kterém zjistíte, že jsou věci stále špinavé, může to být frustrující. Většina z nás to však musí dělat. Naštěstí existuje mnoho triků, jak prát efektivněji. Udělejte si laskavost a usnadněte si zbytek života tím, že si každý týden zjednodušíte den praní. Klikněte na tuto galerii a seznamte se s nejlepšími hacky a tipy pro praní prádla.


Švihák lázeňský Jiří Bartoška se už prochází po Varech: Minulý rok ho trápilo zdraví, nyní jen kvete

Na kolonádě v Karlových Varech to začíná pěkně žít. Už přijeli první hosté a také prezident Jiří Bartoška (77), který se vesele procházel po lázeňském městě. Objevily se i další známé tváře, například módní návrhář Lukáš Macháček či moderátor Marek Eben. Na místě je už připravená redakce eXtra.cz, která vše pečlivě monitoruje.


Okenice se vracejí. Proč si je pořídit?

Okenice jsou oblíbeným stavebním prvkem, jenž má dům nejenom zdobit, ale i chránit. Hodí se ke starším chalupám i moderním designům domů. I když není tento architektonický prvek často úplně dokonalý, získává v poslední době na popularitě. Mechanismus ovládání je natolik jednoduchý, že si ho oblíbí téměř všichni. Vyšperkujte si i vy váš dům a pochlubte se krásnými okenicemi.