Trending:


Ochutnejte tapas, španělské pochoutky na zub

Tapa je jedním z nejznámějších španělských kulinářských pokrmů. Jedná se o pikantní předkrm ve velikosti sousta, který se podává v tavernách a barech po celé zemi a který může být teplý nebo studený a může se skládat z nejrůznějších lahodných ingrediencí. Pochutnávání si na tapas patří k velkým gastronomickým tradicím země. Kde však tapa vznikla a jaká je historie této ikonické španělské svačinové tradice? Klikněte na tuto stránku a nechte si zajít chuť na jídlo.


Inuité a Baskové mají stejně hnědou pleť jako měl pračlověk. Sluncem to ale není

Podle podrobných výzkumů uvedených například ve vědeckém časopise Nature Genetics se ukazuje, že „dělení lidí podle ras a etnické příslušnosti je nepoužitelné“, a to zejména podle barvy pleti, uvádí kontroverzní spisovatel a podnikatel Hans-Joachim Zillmer .


Rozlučte se s klasickými džíny. Trendům pro léto 2024 dominuje 5 netradičních typů denimových kalhot

Poslední sezóny zcela přejí experimentům s denimem. Přestože tradiční modré džíny jsou stálicí, během letošního léta módní expertky dávají přednost pětici trendů, které čerpají notnou dávku inspirace z 90. let i kultovních seriálů z přelomu milénia. Popusťte uzdu své módní fantazii a vyzkoušejte alespoň jeden z následujících modelů. Léto je ideální dobou se v oblékání alespoň trochu odvázat.


Velký partnerský horoskop na červenec: Nechte se vést svou divokou energií

Červenec považujte za měsíc svých nejdivočejších snů, a to doslova. Tento měsíc je o velkém snění, o představách o budoucnosti a vytváření prostoru pro vaše sny.


Posekaná tráva má své využití! Mulč, výroba hnojiva a jiné možnosti

Tráva na zahradě může být skvělým místem na hraní dětí, opalování nebo prostě pro využití volného prostoru. Ani ta ale není bezúdržbová. Vyžaduje zejména pravidelné sekání. Vyhodit posečenou trávu je velká škoda, protože může mít další využití. Tím nejběžnějším je přidání do kompostu nebo použití ve formě mulče. To ale rozhodně není všechno! Přinášíme několik tipů, jak s posečenou trávou naložit.


Mangalice: maďarská delikatesa, která dobývá svět gastronomie

V srdci Maďarska se skrývá kulinářský klenot – mangalice. Maso tohoto plemene vepřů vyniká jedinečnou chutí a výjimečnými nutričními vlastnostmi. Připojte se k nám na cestě za poznáním této luxusní suroviny a zjistěte, jak se mangalice stala hvězdou světových kuchyní a jak ji můžete využít ve svých receptech i vy.


Kardiomyopatie Takotsubo: Varovné Znaky, Na Které Je Třeba Si Dát Pozor

Souhrn Dočasný stav, ve kterém dojde k náhlému zvětšení srdečních svalů, obvykle způsobené extrémním emocionálním nebo fyzickým stresem. Příznaky Pokud máte nové, závažné nebo trvalé příznaky, obraťte se na poskytovatele zdravotní péče. Příznaky mohou zahrnovat: Náhlý nástup bolesti na hrudi Dušnost Bušení srdce rychlejší srdeční tep Nevolnost/zvra...


Následovali byste nejnovější svatební módu a vyrazili na kamarádské líbánky?

Pro mnoho novomanželů je tradičním způsobem oslavy svatební cesty cesta na líbánky. Některé páry se však odvracejí od konvencí a volí "kamarádskou cestu". Nejedná se o dva týdny strávené někde v klidu a ve společnosti toho druhého. Místo toho si s sebou rádi vezmou partu přátel, se kterými se budou bavit, kamarády, které dobře znají a rádi s nimi tráví čas. Je to ale něco, o čem byste uvažovali, až se svou drahou polovičkou uvážete uzel? Klikněte a zjistěte více o uspořádání kamarádské svatby a o tom, zda je vhodný pro více než dva!


Trpělivost vám pomůže změnit život k lepšímu

Život někdy může být chaotický, proto je důležité osvojit si trpělivost a naučit se tipy a triky, které vám pomohou zmírnit úzkost nebo stres. Trpělivost může naprosto změnit život v tom nejlepším slova smyslu. Ať už se považujete za trpělivého člověka, nebo za někoho, kdo je tak trochu na hraně, tato galerie je určena právě vám! Máme tu pro vás tipy, které vás naučí trpělivosti – od toho, jak se vyrovnat s nepříjemnými pocity, až po práci na vaší emoční inteligenci. Jste připraveni změnit svůj život k lepšímu? Tak klikněte na tuto galerii a přečtěte si, jak na to.


Lahodné borůvkové knedlíky jako od babičky

Nejen vůně, ale i mnohé chutě dokážou vyvolat dokonalou iluzi prázdninových dní strávených u babičky na venkově. Překvapte svou rodinu a připravte jí vynikající borůvkové knedlíky podle receptu mistra šéfkuchaře Josefa Tydlačky z Resortu Valachy ve Velkých Karlovicích.


Nejkrásnější šaty z letních slev: Vybrali jsme 20 stylových kousků, které pořídíte za zlomek ceny

Léto je v plném proudu a s ním se nabízí spousta příležitostí, kam vynést stylové šaty: dovolená, zahradní party, svatba kamarádky nebo třeba večerní rande na zahrádce oblíbené restaurace. Je tedy jasné, že tolik možností nás láká obohatit svůj módní arzenál o nové kousky. Kde sehnat krásné letní šaty v právě probíhajících výprodejích a na co si dát při jejich nákupu pozor? Máme pro vás odpovědi.


Veronika Žilková ve Varech překvapila stylovými outfity. Některé slavné dámy by si z ní mohly vzít příklad

Herečka Veronika Žilková dorazila do Varů představit nový film Světýlka režisérky Beaty Parkanové. Na premiéru vynesla slušivé červené šaty a na setkání herců pak zelený kalhotový kostýmek. Oba outfity jí velmi slušely.


Kvíz: Jak dobří jste zelináři? Pokud pěstujete zeleninu, měli byste všechny odpovědi znát

Pěstování zeleniny patří k našim zahradám už celou řadu let, vždyť neexistovala venkovská zahrada, kde by se nepěstovaly brambory a základní zelenina, která nasytila celou rodinu a často i sousedy. A užitkové zahrady typu „pěstuji vše, co se dá sníst“ v současné době neustále vzrůstají na oblibě. Ale jak jste na tom se znalostmi z oboru zelinářství vy? Znáte základní pojmy, nebo si jen vypěstujete pár okurek a rajčat a tím to pro vás končí?...


Zlatý románek: průvodce randěním v důchodu

Láska je ve vzduchu - dokonce i jako důchodce! Napadlo vás někdy, že vaše dny randění jsou už dávno pryč nebo že jste na další randění možná příliš staří? Ani jedno však nemusí být nutně pravda! Ať už jste dříve byli manželé nebo partneři, nebo ne, randění i ve vyšším věku může být vzrušujícím dobrodružstvím. Je to nová šance najít někoho, s kým si opravdu rozumíte a s kým můžete sdílet společný čas. S ohledem na tuto skutečnost vás tento průvodce provede vším, od toho, co dělat a nedělat při randění v seniorském věku, až po otázky, na které se ptát na potenciálním rande, a mnoho dalšího! Jste zvědaví, jak můžete od dnešního dne znovu nastartovat svůj milostný život? Klikněte a získejte další informace.


Tipy a recepty pro jednoduché vaření na chalupě: Připravte si kotlíkový guláš nebo hady na klacku

Čeká vás dovolená na chalupě? Pak jistě přemýšlíte, co budete vařit pro celou rodinu, aby nebyl hlad, všichni se dobře najedli a vy přitom nestrávili celé dny v kuchyni? I rodinný šéfkuchař si zaslouží dovolenou. Poradíme vám, jak na jednoduchá a výživná chalupářská jídla, která připravíte raz dva.


Slavné osobnosti, které strávily nějaký čas v pěstounské péči

Vyrovnat se s nestabilitou v dospívání může být velmi náročné a bolestivé. Dětem se obvykle daří nejlépe, když mají stálou lásku a podporu a stabilní režim. Odloučení od rodičů a střídání domovů není zdaleka ideální scénář, ale občas může být pro všechny zúčastněné tím nejlepším. Vstup do systému pěstounské péče rozhodně neznamená, že dítě nedosáhne velkých úspěchů. Tento seznam celebrit je toho důkazem. V některých případech pěstounství a adopce těmto budoucím hvězdám skutečně přinesly lásku a stabilitu, kterou potřebovaly. V jiných případech je nepřízeň osudu, které čelily, přiměla rozvíjet svůj talent a bojovat za lepší život. Klikněte do galerie a podívejte se, které hvězdy strávily v dětství nějaký čas v systému pěstounské péče.


Můj nejoblíbenější čepovací styl je šnyt, říká nejlepší letošní výčepní Tereza Brodecká

Nejlepší českou výčepní v Česku pro letošní rok se stala Klára Brodecká. Na slavnostním galavečeru v Holešovické tržnici v Praze převzala titul Pilsner Urquell Master Bartender. Porotu přesvědčila svými znalostmi a dovednostmi i schopností přenášet lásku k pivu a nadšení na ostatní.


Desatero rad na téma krevety: Co vše byste před přípravou těchto korýšů měli vědět

Řád korýšů obsahuje okolo 2 500 druhů krevet. Z nich se k jídlu nejčastěji připravují tygří krevety a větší garnáti. Pro mnohé jsou plody moře exotickým jídlem, které doma nevaří. Pokud vás ale krevety lákají, ochutnejte je.


Barvy pro útulnější domov během zimy? 3 tipy od psychologa barev

Když přemýšlíme o vytvoření útulného prostředí doma, zvláště během zimy, barva hraje zásadní roli. Výběr správných barev může přímo ovlivnit naši náladu, pocit pohodlí a pohody. O post Barvy pro útulnější domov během zimy? 3 tipy od psychologa barev apareceu primeiro em DecorStyle.


Fialové skvrny na rajčatech hlásí problém: Šetrně je odstraňte

Léto bez rajčat by samozřejmě nebylo tím pravým létem. Rajčata patří mezi nejoblíbenější plodiny zahrádkářů. Ovšem jejich pěstování s sebou nese spoustu výzev a překážek, kterým musíme čelit. Setkali jste se už s fialovými skvrnami na listech rajčat?


Jak pěstovat vinnou révu v červenci: připravte si z listů zázračné mazání na křečové žíly

V červenci je nutné udělat mnoho pracovních úkonů kolem keříčků vinné révy. Na stoncích se již jeví násada hroznů. Abyste je dopěstovali ke zdárné úrodě, nesmíte polevit v péči. Jaké práce vás čekají v červenci na vinici a jak si staří vinaři dokázali ulevit od bolavých nohou? Připravte si lék podle jejich receptu.


Houbový základ jako skvělý polotovar: Jak dlouho dusit houby?

Kolik času potřebují houby ke změknutí? Záleží, jaký úlovek jste domů přinesli. Jinou dobu vyžadují lišky, jinou hřiby, bedly, žampiony nebo hlíva. V každém případě podusit houby je skvělým způsobem, jak je ošetřit pro další použití.


Martina Navrátilová tepe módní kampaň na spodní prádlo. Místo modelek se vysvlékly ragbistky

Módní společnost Bluebella využila jako modelky k prezentaci spodního prádla profesionální ragbistky. Krátce po spuštění kampaně se vzedmula vlna kritiky. Za sexistickou a zpátečnickou ji označila i česko-americká bývalá tenistka Martina Navrátilová, informují zahraniční média.


Už zase do vody. To pivo není hořké aneb nejotravnější řeči na dovolené

To kyselo je moc kyselé a brambory moc bramborové. Klasická průpovídka s Krkonošských pohádek, která ale pro mnohé lidi platí prakticky kdykoli a kdekoli. Tak jako tak se různým zbytečným řečem nevyhneme ani na dovolené. Pokud je navíc vypouští z úst partner nebo partnerka, jsou opravdu velmi nepříjemné. My se na některé takovéto výlevy podíváme mnohem podrobněji v následujících řádcích. Třeba alespoň trochu pobavíme, i když neporadíme, jak tyto...


Botanická zahrada v Liberci má po šesti letech kvetoucí několikametrovou agávi

Liberec - V Botanické zahradě v Liberci mají po šesti letech kvetoucí několikametrovou agávi. Jen radost z toho ale zahradníci nemají, neboť tyto sukulenty za svůj život vykvetou jednou a pak odumírají. Tato rostlina je asi třicetiletá, řekla dnes ČTK vedoucí zahradnice Botanické zahrady v Liberci Pavla Pytlounová.


Vše, co potřebujete k tomu, abyste se stali opravdovým zahradníkem

Nyní je ten správný čas podívat se na svou zahradu! Možná jste ji dosud odkládali a stále odkládali její řešení, ale proč nejednat právě teď? Pokud to myslíte vážně, že se chcete stát dobrým zahradníkem, musíte znát určité věci a určité věci si musíte pořídit! Prohlédněte si následující galerii a objevte 30 zahradních nástrojů, které si rozhodně budete chtít pořídit!


Runové horoskopy od 4. července 2024: Váhy ukončí spory, Raky čeká cestování

Střelci si vychutnávají přátelské vztahy a Kozorozi jsou nadšení. Runy v následujících dnech vnáší do životů mnoho pozitivních vibrací, které velmi příznivě ovlivní vaše životy. Jaké tajemství vám ještě poodhalí, co doporučují a k čemu nabádají, vám prozradí runový horoskop.


Zvláštní práce hollywoodských hvězd před slávou

Než se z nich staly zářivé hvězdy, jakými jsou dnes, musela hollywoodská elita najít způsob, jak zaplatit účty, stejně jako my ostatní. Ačkoli je těžké si je představit jako obyčejné smrtelníky, některé z největších hvězd kdysi drhly záchody, nosily směšné kostýmy, nebo se dokonce živily krocením lvů. Podívejte se do této galerie na podivná zaměstnání, která celebrity vykonávaly podle seznamu Rankeru předtím, než se staly bohatými a slavnými.


Stylistka hodnotí outfity celebrit ve Varech: Ke svůdnosti nepotřebujete výstřih po pupík ani odhalené nohy

Umí se české hvězdy stylově obléknout na večírky během filmového festivalu? Na to se podívala stylistka a vizážistka Nikola Marková a připravila pro vás průřez povedenými modely z nejrůznějších party první poloviny festivalu. Našli jsme i nějaké módní přešlapy, tak se na to s námi podívejte.


Čas na domácí kvašáky: Recept je jednoduchý a naložení rychlé

Milujete chuť vlastní zeleniny ze zahrádky? Aby ne, jak papriky, tak i rajčata nebo okurky stojí za to. Zcela specifické jsou plodiny, které projdou kvašením. Třeba takové kvašené okurky představují jakousi klasiku, na kterou se nevyplácí zapomínat. Domácí kvašáky si připravíte velmi jednoduše a rychle. Stačí pouze trocha volného času a logicky také nějaké ty ingredience. Recept na kvašáky pro vás máme v následujících řádcích. Vyzkoušeli jsme...


Myjete si v kanceláři pravidelně svůj hrníček? Paradoxně to může být obrovská chyba

Odborníci přišli s překvapivými závěry, když zkoumali mikrobiální složení povrchu kancelářských hrnků. Některé skutečnosti, které odhalili, rozhodně nejsou pro silné žaludky.


Základní tipy pro objevování australského vnitrozemí

V australském vnitrozemí se nechodí ani tak s batohem na zádech, jako spíš po křoví. Outback, odlehlá a řídce osídlená oblast Austrálie, je rozlehlé, otevřené místo. Ale právě v tom spočívá jeho přitažlivost. Drsné a nezkrocené vnitrozemí země je obdařeno množstvím přírodních divů. Oplývá jedinečnou divokou přírodou a je duchovní domovinou původních obyvatel. Je to země, kterou je třeba prozkoumat, ale znamená to projít se po divoké straně a přijmout veškerá opatření nezbytná k tomu, abyste se mohli ponořit do této krásné, ale odlehlé krajiny. Jak se tedy bezpečně pohybovat v jedné z nejopuštěnějších, ale nejpřitažlivějších oblastí světa? Klikněte na několik základních tipů pro objevování australského vnitrozemí.


Komu to sluší víc? Slováková a Kočendová oblékly stejný odvážný outfit

Když dvě ženy obléknou na společenské akce stejný outfit, vystavují se riziku, že je budou fanoušci navzájem hodnotit. Tím spíše, když se jedná o ženy, které mezi sebou nemají zrovna vřelý vztah. Teď se něco podobného přihodilo Natálii Kočendové, která si na sebe oblékla stejné šaty, které si o tři měsíce dříve vzala i její sokyně Nela Slováková.


Ekologické bydlení: Trend, který mění svět?

Ekologické bydlení není jen módní vlnou, ale zásadním směrem, který se snaží odpovědět na globální výzvy spojené s klimatickou změnou, znečištěním a omezenými přírodními zdroji. Tento koncept nabývá na popularitě, protože stále více lidí hledá způsoby, jak minimalizovat svůj ekologický otisk a přispět k udržitelné budoucnosti. V tomto článku prozkoumáme, co ekologické bydlení znamená, jaké technologie a materiály se používají, a představíme...


7 rostlin k prořezání v červenci v Brazílii

Červenec je strategickým měsícem pro zahradničení v Brazílii, zejména co se týče prořezávání. Během tohoto období mnoho rostlin vstupuje do stavu dormance nebo pomalejšího růstu, což je ideální čas pro prořezání a přípravu zahrady na jaro. O post 7 rostlin k prořezání v červenci v Brazílii apareceu primeiro em DecorStyle.


Jolana (37): Dlouho jsem tušila, že má manžel milenku. Pak mi jednoho dne zazvonil telefon a bylo jasno

Jolana dlouhé měsíce tušila, že má manžel milenku. Věčně někde trajdal, Jolany si nevšímal a byl neustále myšlenkami jinde. Ale až telefonát od milenky Jolanu utvrdil v tom, že je na čase udělat rázný krok.


Hořké okurky mohou být jedovaté. Raději se jim vyhýbejte

Neexistuje člověk, který by nikdy nekousnul do hořké okurky. I když se nejedná o plodinu, která je náročná na pěstování, někdy může chutnat hořce. Na první pohled takovou okurku nepoznáte, takže vám nezbývá, než okurku ochutnat. I když je možné hořkou chuť v potravinách do jisté míry zamaskovat, jíst hořké okurky se nedoporučuje. Některé totiž mohou být pro člověka až jedovaté a způsobí mu nepříjemné zažívací potíže.


Ve věku 75 let odhaluje Vera Wang tajemství své mladistvosti a nechává internetové uživatele bez dechu

Kromě svého přínosu módnímu průmyslu je Vera Wang známá tím, že nevypadá na svůj věk. Nyní 75letá návrhářka sdílela své tajemství, jak zůstat mladá. The post Ve věku 75 let odhaluje Vera Wang tajemství své mladistvosti a nechává internetové uživatele bez dechu appeared first on Instafamosos.


Prozkoumejte malé roztomilé evropské země

Evropa je nádherný kontinent plný velkolepých zemí. Je tu ale spousta evropských národů, kterým se nedostává náležitého lesku. Nejmenší evropské státy a země jsou ve skutečnosti jedny z nejzajímavějších na kontinentu. Více se o nich dozvíte v této zábavné galerii.


Blond Kynychová rozpálla Vary. Nejdříve ukázala pozadí, poté i bujný dekolt

Jestli umí někdo překvapit, tak je to bezesporu fitness trenérka Hanka Kynychová. Ta letos oslavila 56. narozeniny, ale na filmovém festivalu v Karlových Varech ukázala, že i dvacátnice jí mají co závidět. Nejenže radikálně změnila barvu vlasů, ale všem přítomným ukázala svůj vypracovaný zadeček a bujný dekolt.


Blíží se novoluní ve znamení Raka: Máte skvělou možnost urovnat rodinné vztahy

Nový měsíc s sebou vždy přináší nové začátky a skvělé příležitosti. Novoluní, které nás čeká během prvního červencového víkendu, je již sedmým v letošním roce a bude ovlivněno velmi citlivým, intuitivním a pečovatelským znamením Raka. Jak ho nejlépe využít ve svůj prospěch?


Vlasový trend, který ovládne letošní léto: Motýlí střih sluší každé z nás, i po 45

S příchodem léta 2024 se do popředí zájmu dostávají také nejnovější vlasové trendy. Jedním z nich je i motýlí střih. Tento účes se vyznačuje jemným, vrstveným vzhledem a nedbalou elegancí, kterou vytvoříte zcela bez námahy. Motýlí střih padne každému. Díky tomu rychle získává na oblibě mezi ženami, které si přejí vypadat a cítit se skvěle, a to bez ohledu na věk.


Nejtrendovější kabelky na léto. Pofrčí žluté, nebesky modré, s texturou i klasické

Chcete si k letním kouskům pořídit novou kabelku, nebo si na roztomilé psaníčko myslíte jako na suvenýr z dovolené? Vsaďte na některý z aktuálních trendů, jsou vkusné, nadčasové a velmi elegantní. Unosíte je ke všemu.


Věci, které byste nikdy neměli říkat někomu, kdo truchlí

Vědět, co říct někomu, kdo prochází procesem truchlení, může být obtížné. Ve snaze vyhnout se mlčení je snadné říci něco, co na první pohled vypadá neškodně, ale pro člověka, který právě prožil ztrátu, to může být znehodnocením velmi skutečných pocitů zármutku, které prožívá. Abyste pomohli svému blízkému projít těžkým obdobím, existuje několik věcí, které je lepší neříkat poté, co se dozvíte, že někdo blízký a milovaný zemřel. Stejně tak existují způsoby, jak se můžete naučit vyjádřit svou podporu, která by mohla být přijata mírněji. Kliknutím na tuto stránku se dozvíte, co byste měli a neměli říkat truchlící osobě.


Inspirativní citáty o herectví od vašich oblíbených herců

Zajímalo vás někdy, co o herectví říkají nejúspěšnější světoví herci a herečky? Pokud ano, pak vás čeká lahůdka! Od hollywoodských legend, jako je Marlon Brando, až po hvězdné veterány, jako je Meryl Streepová, se v této galerii dozvíte něco víc o tom, jak tito úspěšní herci a herečky vidí své řemeslo. Ať už jste začínající herec, nebo milovník filmu, projděte si tyto citáty slavných filmových hvězd o herectví a nechte se jimi inspirovat.


Experti z MIT vyvíjejí robotické ruce, které umí zabalit nákup. Poradí si i s vajíčky nebo hroznovým vínem

Vědci z laboratoře pro počítačovou vědu a umělou inteligenci (CSAIL) při Massachusettském technologickém institutu (MIT) vyvíjejí nový robotický systém...


Přátelství celebrit s velkými věkovými rozdíly

Generační rozdíly mohou ve skutečnosti vytvářet zajímavá přátelství. To je skutečně případ mnoha celebrit, které mají opravdu blízké kamarády, kteří jsou mnohem starší nebo mladší než oni. Některá z těchto přátelství jsou také dost nepravděpodobná, ale nějakým způsobem fungují opravdu dobře. Klikněte na následující galerii a seznamte se s přátelstvími celebrit s obrovskými věkovými rozdíly.


Trápí vás mšice? Zkuste si na pomoc zavolat berušky. Jak na to

Rok co rok vás trápí na zahradě mšice, třásněnky nebo červce? Jsou úplně všude a nedají se jen tak pochytat? Pak si na pomoc pozvěte berušky neboli slunéčka sedmitečná, kterým chutná kdekterý savý hmyz. Není na zahradě totiž nic horšího než přemnožené mšice. Listy jsou jimi doslova obaleny, poznáte je na první pohled, aniž byste museli listy podrobně zkoumat. Teď jen se rozhodnout o tom, co s nimi.


Voňavé lilie: Víme, jak na to, aby hodně kvetly, a tak vám dělaly radost

Lilie jsou nádherné květiny, které když rozkvetou, potěší nejen vás, ale také včely a další opylovače. Pěstovat je přitom můžete na záhonku nebo v květináči, takže se hodí na zahradu i na balkon nebo terasu.


Saša (23): Chci se osamostatnit a odstěhovat od mámy, ale ona mě citově vydírá

Saša studuje, pracuje a ráda by se osamostatnila, což znamená odstěhovat se od mámy. Jenže ona o tom nechce ani slyšet. Když to Saša začne probírat, máma jen brečí a snaží ji citově vydírat. Jak dlouho to ještě vydrží?