Lifestyle

Trending:


In nebo out? Kdy nechat košili venku a kdy ji schovat do kalhot

Košile jsou nepostradatelnou součástí každého šatníku. Nosíme je od těch nejformálnějších příležitostí až po chvíle relaxu doma nebo na pláži. Jak je nosit v létě? Kdy je nechat ležérně vykukovat a kdy je schovat dovnitř?


Minimalistickému bytu pro mladý studenstský pár vládne šedá

Renovace tohoto bytu o rozloze 65 m² byla navržena takovým způsobem, aby plně vyhovoval vytíženému mladému párů studentů medicíny a architektury a jejich vysokým estetickým nárokům. Dále bylo požadavkem, že v bytě se musí cítit dobře také dvě další členky rodiny, velmi aktivní kočky, a prostor jim musí být přizpůsoben co do bezpečnosti a odolnosti. Bytu zřetelně […] The post Minimalistickému bytu pro mladý studenstský pár vládne šedá appeared...


Denní horoskop na úterý 2. 7. 2024: Vodnářům zatopí vlastní roztržitost, Raky čeká bolestivé prozření

Denní horoskop pro všechna znamení zvěrokruhu na úterý 2. 7. 2024. Podívejte se, co vás tento den čeká a čeho byste se případně měli vyvarovat.


V Ostravě se otevřela pobočka řetězce italských restaurací: Servíruje se zde nadrozměrná pizza

Otevření nové ostravské pobočky proběhlo v druhé polovině června v Dolních Vítkovicích v budově bývalé VI. energetické ústředny U6. Po dvou pražských restauracích na Národní třídě (červen 2018) a na Masaryčce (září 2023) tak jde o třetí pobočku řetězce L´Osteria v České republice.


Chili Ta Thuy: Nejpodceňovanější surovinou je podle mě zelí. Začátky mé kuchařské kariéry nebyly vždy růžové, říká

Chili Ta Thuy vařila v Coca-Cola zóně na Apetit pikniku, který se konal v půlce června letošního roku, vietnamskou křupavou placku. Populární kuchařku a komičku jsme naštěstí zastihli ještě předtím, než Apetit piknik oficiálně otevřel své pomyslné brány, a stihli jí položit pár otázek. Poté se před jejím stanem vytvořil obrovský zástup nadšených fanoušků, kteří toužili její jídlo ochutnat. Do vyprodání se nezastavila ani na chviličku.


Výroba domácího jaru na nádobí aneb Jak šetřit přírodu, vaše ruce i peněženku

Jak šetřit přírodu, své ruce a zároveň mít čisté nádobí bez nečistot a mastnoty? Stačí si vyrobit kvalitní přípravek doma z dostupných ingrediencí. Jak na to?


Věděli jste, že tyto návyky vašeho psa obtěžují?

Psi jsou inteligentní zvířata, dokáží porozumět signálům, citově se napojit na svého majitele a dokonce projevovat žárlivost. Stejně jako lidé mohou být i oni otrávení. Věci, které psy dráždí, se však od těch, které dráždí lidi, liší. Ať už již máte domácího mazlíčka, nebo o jeho brzkém pořízení uvažujete, v této informativní galerii najdete všechny věci, které mohou vašeho psa rozčílit, a znaky, kterými se projevuje, pokud je podrážděný. Kliknutím zjistíte více.


Kvíz: Ach ta gramatika aneb Psaní s/z

Česká gramatika rozhodně patří mezi ty náročnější a řadě lidem přidělává vrásky celý život. Vyjmenovaná slova, tvary zájmena já, interpunkce či tolik neoblíbené používání předpon s(se), z(ze).


Holka u plotny vaří: Jak na tvarohové knedlíčky jen jen ze tří surovin? Podle maďarského receptu chutnají skvěle

Tvarohové knedlíčky můžou být skvělou rychlou večeří pro všední den, anebo dezertem nejen na neděli. Vyzkoušejte je podle maďarského receptu a nebudete litovat. Jsou jemné a díky opražené strouhance chutnají skvěle.


Rohaté vodní ořechy pomáhají při průjmu. Zkuste chráněnou kotvici plovoucí pěstovat

Plody velmi zajímavé rostliny kotvice plovoucí jsou známé jako vodní ořechy, jezuitské ořechy nebo vodní kaštany a bývaly kdysi dávno docela běžnou potravinou. Zejména když se neurodilo dost obilí, tak z nich dělali mouku a pekli placky a chleba. Kotvicové oříšky se také využívaly jako lék na trávicí potíže. Kotvice plovoucí, která dříve zdobila snad každý rybník, je dnes na seznamu kriticky ohrožených druhů rostlin ČR.


Jaké vepřové je nejlepší na grilování a jak poznat, kdy sundat maso z ohně

Patří šťavnaté vepřové mezi vaše oblíbené pochoutky z grilovačky? Tápete, která část masa se na rozžhavený rošt nejlépe hodí? Věřte, že nikdy hostinu nezkazíte krkovicí, steakem z vepřové plece ani kotletou. Skvěle si ale pochutnáte i na vepřové pečeni, panence nebo játrech.


Jak v horkých letních dnech udržet make-up svěží: Zařaďte tyto tipy do své denní rutiny

Letní horka nás často nutí přehodnotit naši make-up rutinu. Jak zajistit, aby náš make-up zůstal svěží i v parných dnech, kdy se zdá, že se všechno roztéká a váš obličej se pomalu mění v klauní masku? Máme pro vás pár osvědčených tipů, které vám pomohou udržet váš make-up dokonalý i při tropických teplotách.


Tipy, jak si v létě nezničit vlasy. Dopřejte jim speciální péči a odložte barvení i fén

V létě dostávají naše vlasy pořádně zabrat. Horké slunce, chlor i mořská sůl se mohou na nich velmi podepsat. A tak bychom se o ně měli starat stejně jako o pleť. Víte, na co nezapomenout, abyste vypadali nejen na dovolené, ale i po návratu skvěle a neměli vlasy připomínající slámu?


Lasagne z těstovin

Lasagne jsou skvělé zapečené těstoviny italského původu. V tomto receptu připravíme jejich jednodušší formu. Oblíbený druh těstovin, třeba kolínka, doplníme omáčkou z mletého masa, jemným bešamelem a necháme je dozlatova zapéct s vrstvou sýru.


Vyhýbací Se Porucha Osobnosti: Varovné Znaky, Na Které Je Třeba Si Dát Pozor

Souhrn Všudypřítomný vzorec chování charakterizovaný pocity extrémní sociální inhibice a pocity nedostatečnosti a méněcennosti. Příznaky Pokud máte nové, závažné nebo trvalé příznaky, obraťte se na poskytovatele zdravotní péče. Symptomy zahrnují být extrémně plachý a strach z odmítnutí nebo zesměšňování. Jednotlivec může zažít pocity: Pocity nedost...


Jak vybrat květiny pro paní učitelku. Co řeknou karafiáty či růže a proč nejsou vhodné lilie?

Poslední školní den je pro všechny školáky hodně důležitý, ale nejen pro ně. I všechny učitelky a učitelé se těší, až předají dětem vysvědčení a vyrazí na zasloužené prázdniny. Ponesou vaše děti do školy kytičku jako poděkování či omluvu za nezbedné chování? Vyberte květiny, které se umí vyjádřit za ně, a to bez jediného slova. Mrkněte na pravidla školní květomluvy.


Jak připravit domácí pomerančový džus: Kompletní průvodce

V posledních letech se stále více lidí snaží o zdravější životní styl, což zahrnuje i přípravu domácích nápojů bez přidaných konzervantů a cukrů. Domácí pomerančový džus je skvělou volbou, neboť je bohatý na vitamín C, antioxidanty a nabízí osvěžující chuť. V tomto článku vám ukážeme, jak si snadno a rychle připravit domácí pomerančový džus.


Nejmenší sloni na světě jsou na pokraji vyhynutí. Dramatická situace přináší i lidská úmrtí

Zachránit to, co z kdysi vzkvétající populace zbylo, bude pro ochránce přírody těžká práce. Tento trpasličí druh totiž žije pouze na Borneu, kde jim rychle ubývá přirozeného prostředí.


Vyhlášený elegán Libor Bouček s oblibou porušuje dress code: Nerad nosím kravaty, zatím mi to vždycky prošlo

Moderátor Libor Bouček (43) patří mezi oblíbené tváře filmového festivalu ve Varech. Vždy elegantní moderátor, jehož pracovním oděvem je oblek, se pro Lifee rozpovídal o módě, porušování dress codu i módních výstřelcích. Proč nesnáší kravaty a jak se s tím ve své profesi vypořádává?


Léčivý fialový chutný zázrak právě dozrává. Borůvky do každé rodiny!

O mocné síle těchto drobných bobulek píše i známá bylinkářka Ursel Buhringová. Protože jsou borůvky, jak známo, velmi zdravé, v některých krajích se říkávalo, že v době sklizně borůvek mohou jet lékaři na dovolenou...


Proč jíst meruňky: 7 důvodů, proč je zařadit do svého jídelníčku. Recept na lahodný džem

Nejlepší meruňky bývají ty, které si vypěstujeme na vlastní zahradě. Bohužel se to v posledních letech daří jen málokomu. Většinou se o jejich zkázu postarají jarní mrazíky, a tak je pro nás každý plod vzácný, protože tohle ovoce s úžasně nasládlou chutí má pro nás i spoustu zdravotních benefitů. Tak si važme každé jednotlivé meruňky, která se na našem jídelníčku objeví. Úctu k meruňkám měli lidé už ve starověku. Podle řecké mytologie jsou...


Cuketová smaženice

Nakrájenou cuketu, kapii a žampiony orestujeme na slanince s cibulí a zalijeme vejci, podobně jako u houbové smaženice. Pak dochutíme česnekem a kořením a cuketová smaženice je na světě. Podáváme s čerstvým chlebem jako chutnou a zdravou svačinu nebo večeři.


Velká tarotová předpověď na měsíc červenec: Zjistěte, co vám předpovídají karty v lásce, zdraví a financích

Alchymistka Alice Cross si pro nás připravila tarotovou předpověď na červenec. Zjistěte, co nám první měsíc letních prázdnin přinese v oblasti lásky, financí a zdraví. Důležité bude napojení na přírodu a vnímání sebe sama. Co dalšího nás čeká?


Jak správně vybrat podlahovou krytinu do koupelny

Volba správné podlahové krytiny do koupelny je klíčová nejen z estetického hlediska, ale především z hlediska praktičnosti a bezpečnosti. Koupelna je specifické prostředí s vysokou vlhkostí a častým stykem s vodou. V tomto článku se dozvíte, podle jakých kritérií vybírat podlahovou krytinu, aby byla nejen krásná, ale i funkční a bezpečná.


Bazalkové pesto je dobré mít po ruce. Jistě ho zvládnete vyrobit podle videonávodu

Pesto má široké využití a hodí se ho mít uložené v ledničce nebo ve spíži. Přidat ho můžete na těstoviny, do slané rolády, na pizzu či do salátu, určitě najdete i jiné způsoby. Bazalkové pesto je nejlepší z bazalky ze zahrádky, ale jistě bude skvělé i z té kupované.


Jak upéct makovník? Dokonale vláčný moučník je hotový za pár minut

Makovec je velmi oblíbený moučník, který je nejen chutný, ale také výživný. Jeho výhodou je snadná příprava, všechny suroviny stačí jednoduše smíchat a nalít na plech. Poradíme, jak připravit dokonale vláčný makovec.


Červená řepa v ohrožení! Před jakými škůdci a chorobami ji chránit

Červená řepa patří mezi velmi zdravé plodiny, které si můžete vypěstovat na vlastní zahradě. Většinou je její pěstování bezproblémové. Červenou řepu můžete uložit na dlouhou dobu a připravovat ji na spoustu způsobů. Někdy ale mohou přijít choroby a škůdci, kteří vaše plodiny poškodí nebo zcela zničí. Proto se vyplatí je znát, abychom mohli zakročit pokud možno co nejdříve. Vyplatí se pravidelně kontrolovat viditelné části řepy.


Víkendový horoskop: Vodnáři půjdou vstříc dobrodružství, Ryby objeví novou vášeň

Počasí o víkendu bude nepředvídatelné stejně jako poslední dny. Někdo tento čas věnuje sebereflexi, jiný naopak prozkoumávání nových tajů. Ať tak, či tak, hvězdy mají jasno. Co čeká právě vás, se můžete dočíst v našem víkendovém horoskopu.


Komiksové dorty frčí. Zkuste nazdobit cartoon cake podle videonávodu

V současné době frčí tak zvané komiksové dorty, tedy dorty, které z určitého úhlu pohledu nebo na fotce vypadají jako dvojrozměrné. Toto zdobení, které se objevuje též pod názvem cartoon cake, není těžké, jak se můžete přesvědčit ve videonávodu.


Netradiční grilovací příloha: Pita plněná bylinkami

Nadýchané kynuté těsto na pitu jsme naplnili směsí oblíbených čerstvých bylinek. Upekli a vznikla perfektní grilovací příloha. Hodí se k masu, sýrům i salátům. A hotové je máte za chvilku!


Král citrusů jménem yuzu. Zdravé a chuťově výrazné ovoce z Asie, jehož popularita roste i u nás

Yuzu, možná o tomto citrusu slyšíte poprvé a možná už jste se s ním mnohokrát setkali například v japonských či korejských restauracích a zamilovali si ho. Pochází z Číny, ale dnes se pěstuje i v mnoha dalších zemích, a říká se o něm, že je králem citrusů.


Topolovka růžová zdobí i léčí. Zkuste z krásných květů udělat sirup proti kašli pro děti

Topolovka růžová je nepřehlédnutelná květina s výraznými květy v nejrůznějších barvách. Není to ale jen oblíbená okrasná rostlina, která zdobí nejednu zahradu, ale také léčivá bylina. V lidové medicíně se užívá především na podporu odkašlávání, zevně mírní kožní problémy. Udělejte z krásných květů topolovky sirup proti kašli pro děti, bude jim chutnat. Taky poradíme, jak tuhle krásku pěstovat.


7 nejkrásnějších hereček českého filmu: Jak se změnil ideál krásy během desetiletí?

Češky a Slovenky jsou právem považované za nejkrásnější ženy planety. To platí také ve světě filmového průmyslu. Pojďme se podívat na 7 českých krásek stříbrného plátna, které dokázaly uhranout nejednoho muže. Na filmovém plátně i mimo něj.


Krokant je karamelová pochutina s mandlemi. Dobrotu připravíte podle videonávodu

Dokonale křupavý karamel a kousky opražených mandlí v jednom? Tak to zní přímo božsky. Připravte si s námi krokant plný lahodného křupavého karamelu s dozlatova opečenými mandlemi a vychutnejte si ho třeba jako pochutinu ke sledování vašeho oblíbeného seriálu.


Kreslící stěna pro děti: Kreativní prostor pro mladé umělce

Děti jsou přirozeně kreativní a vyjadřují se prostřednictvím různých forem umění. Jedním z nejlepších způsobů, jak podpořit tuto kreativitu, je vytvoření speciálního prostoru určeného jen pro jejich umělecké projekty. Kreslící stěna v dětském pokoji je skvělým řešením, které umožňuje dětem svobodně tvořit a zároveň udržuje zbytek domu v čistotě. V tomto článku se podíváme na to, jak takovou kreslící stěnu efektivně a bezpečně připravit.


Jak dosáhnout vláčné bábovky? S těmito surovinami už nikdy nebude suchá a dusivá

Lité těsto používáme při pečení bábovek, beránků a buchet na plech a muffinů. Abyste si zajistili, že bude po upečení vláčné, vsaďte na suroviny, které těstu potřebnou vlhkost dodají.


Tomáš Popp připravil bílou klobásu s cibulovou marmeládou: Voní po karamelu a červeném víně, říká známý šéfkuchař

Dobře ugrilovaná klobása může být skutečnou lahůdkou. Když k ní přidáte i chutnou přílohu, přistane vám na stole perfektní jídlo, které se dá v rámci letní grilovačky. Tomáš Popp se svými kolegy z kuchařského národního týmu se podělil o recept, který byste hledali spíše u našich západních sousedů, ale do české kuchyně sedí skvěle.


Před a po: Malá rekonstrukce proměňuje tmavou a nevstřícnou kuchyni

Tento dvoupatrový dům z roku 1900 v historické čtvrti East Village v Georgetownu ve Washingtonu, D.C., je vintage klenot. Je to dům s dobrým základem a stropy, obložení a původní dřevěné podlahy obstály v testu času, čímž většina místností, včetně kuchyně, působí nadčasově. O post Před a po: Malá rekonstrukce proměňuje tmavou a nevstřícnou kuchyni apareceu primeiro em DecorStyle.


Hladká chodidla bez popraskané a tlusté kůže: kokosový olej je hit!

Léto je mimo jiné sezónou odhalených nohou. Sandály ukazují také chodidla, proto bychom se měli postarat o to, aby vypadala co nejlépe. Tlustá, suchá či popraskaná kůže na patách je nejenom nepříjemná, ale nevypadá dobře. Abyste se cítili co nejlépe, nemusíte podstupovat složité zákroky. Stačí, když se o své nohy budete pravidelně starat.


5 chyby, kterých se vyvarovat v malém obývací pokoji

Udekorování malého obývacího pokoje může být výzvou, ale s několika opatřeními můžete vytvořit pohodlný a funkční prostor. O post 5 chyby, kterých se vyvarovat v malém obývací pokoji apareceu primeiro em DecorStyle.


Jak přežít vlny veder

Extrémní horko může být nebezpečné a za určitých okolností i smrtelné! Je tedy lepší být připraven: Podívejte se na tyto tipy, jak přežít vlny veder.


Koláče po babičce: Vynikající nadýchané a krásně vláčné pečivo bude ještě lepší, když po upečení okraje potřeme speciální směsí

Kynuté koláče, to jsou poklady naší kuchyně. Mají řadu variant. Roli hraje nejen recept na těsto, ale také zvolená náplň podle chuti a případně také výborná drobenka. Upečte si osvědčené koláče.


Jasmína (24): Povedlo se mi odloudit přítele jeho ex. On se teď místo se mnou tajně schází s ní

Jasmína si vyhlédla zadaného muže a rozhodla se ho získat pro sebe. Jeho vztah považovala za nefunkční už jen proto, že se Ota nechal snadno svést. Nakonec ale okusila vlastní medicínu.


Jak odstranit slupky z papriky? Základ úspěchu je opéct ji do černa

Oloupané papriky patří mezi dokonalé lahůdky. Hodí se do salátů, jednohubek, dipů, pomazánek i do slaných koláčů, na pizzu nebo do guláše. Nejpracnější na nich je jejich loupání. Ale nemějte obavu, poradíme vám, jak na to!


Koktejl Negroni letos opět září mezi hvězdami filmového plátna. Barman prozradil, co při přípravě nepodcenit

Mezinárodní filmový festival v Karlových Varech má každý rok nějaký svůj speciální drink. Letos je tím oficiálním nápojem speciální verze slavného koktejlu Negroni. Barman Milan Zaleš pro web Toprecepty.cz prozradil, co je při přípravě Negroni koktejlů nejdůležitější, a nabídl i originální recept.


Celebrity ve stejném oblečení: Komu to slušelo víc?

Hvězdy musí navštěvovat tolik akcí, že je někdy těžké udržet krok s jejich glamour vzhledem. Jejich stylisté se neúnavně snaží, aby na akcích nenosily stejné oblečení jako ostatní, ale někdy je to nevyhnutelné. Skvělé je, že většinou áčkové hvězdy překonají rozpaky a přijmou fakt, že všichni mají opravdu dobrý módní vkus. Klikněte do galerie a podívejte se, které celebrity si oblékly stejné outfity!


Francouzské Alpy: Přírodní divy a adrenalinové dobrodružství

Francouzské Alpy, rozprostírající se přes jihovýchodní Francii, jsou známé svými dechberoucími krajinami, majestátními horami a nekonečnými možnostmi pro outdoorové aktivity. Toto jedinečné pohoří nabízí vše od klidných procházek a malebných vesniček až po adrenalinové sporty a lyžařské ráje. V tomto článku se podíváme na to, co dělá Francouzské Alpy tak výjimečné a proč jsou ideální destinací pro milovníky přírody a dobrodružství.


Na štípance od komárů pomůže lak na nehty – svědění zastaví prakticky okamžitě

Na štípance od komárů pomůže lak na nehty – svědění zastaví prakticky okamžitě. Domácí levný přírodní prostředek proti komářímu štípnutí není o nic horší než kupované chemikálie. A máte ho po ruce ihned.


Kofola a obložené chlebíčky: Ikonické pochoutky z dob socialistického Československa máme rádi i dnes

I když obložený chlebíček prodávalo už vyhlášené lahůdkářství Jana Paukerta za 1. republiky, za socialismu nesměl chybět na žádné schůzi ani oslavě. Odpovědí na západní Coca-colu byla zase česká Kofola. Ikonická svačinka tak bylo na světě.


Pastelově růžový model, který zůstane dlouho v povědomí: Daniela Kolářová v loňském roce očarovala šaty od návrháře Borise Krále

Herečka Daniela Kolářová, elegantní dáma, umí vychutnat jak lehké, tak smysluplné okamžiky života. Na loňské události KVIFF, kde převzala cenu za celoživotní přínos kinematografii, oslnila svým půvabem a šarmem. V nádherných šatech od Borise Krále, které zdobila pastelově růžová barva, dokonale podtrhla svou jemnost a vyzařovala neobyčejnou elegancí.