Lifestyle

Trending:


Tipy pro pěstování dlouhých vlasů

Když si necháte narůst dlouhé vlasy, může vám připadat, že to trvá věčnost. Průměrně nám vlasy rostou jen o 15 cm ročně, takže trvá poměrně dlouho, než se z pleše stanou bujné vlasy po ramena. Mnoho z nás to vzdá v té střední fázi, kdy vlasy nejsou dost dlouhé, ale ani krátké, a vypadají prostě špatně. Chcete-li se dozvědět ty nejlepší tipy, jak dosáhnout co nejrychlejšího růstu vlasů a jak při tom nezůstat úplně bez stylu, proklikejte se touto galerií.


Runové horoskopy od 27. června 2024: Panny budou akční, Ryby úspěšné

Magické runy přináší na následující dny nádherné zprávy. Oznamují, že do života vstupuje zářící slunce, které přináší naději a příslib všeho dobrého. Co ještě vám tajemné runy vzkazují?


Neobvyklé barevné kombinace, ve kterých zazáříte: Odvažte se a popusťte uzdu kreativitě

Letní počasí si vyloženě říká o to, abychom svůj běžný šatník trochu oživili a dodali mu pořádnou nálož těch nejpestřejších barev. Černá s bílou jsou sice nadčasové klasiky, na které můžete za všech okolností vsadit, ovšem rozhodně není na škodu se v tomto směru trochu odvázat. Představíme vám proto několik neobvyklých barevných kombinací, které, ačkoliv se to na první pohled nemusí zdát, spolu vytváří dokonalou módní symbiózu.


Švihák lázeňský Jiří Bartoška se už prochází po Varech: Minulý rok ho trápilo zdraví, nyní jen kvete

Na kolonádě v Karlových Varech to začíná pěkně žít. Už přijeli první hosté a také prezident Jiří Bartoška (77), který se vesele procházel po lázeňském městě. Objevily se i další známé tváře, například módní návrhář Lukáš Macháček či moderátor Marek Eben. Na místě je už připravená redakce eXtra.cz, která vše pečlivě monitoruje.


3 tipy na osvěžující drinky s příchutí letního Španělska

Vydejte se na slunné pobřeží Španělska a objevte tajemství osvěžujících míchaných nápojů, které vám přinesou chuť léta přímo do vaší skleničky.


Jak v horkých letních dnech udržet make-up svěží: Zařaďte tyto tipy do své denní rutiny

Letní horka nás často nutí přehodnotit naši make-up rutinu. Jak zajistit, aby náš make-up zůstal svěží i v parných dnech, kdy se zdá, že se všechno roztéká a váš obličej se pomalu mění v klauní masku? Máme pro vás pár osvědčených tipů, které vám pomohou udržet váš make-up dokonalý i při tropických teplotách.


Dánsko: Země pohádek a moderní elegance

Dánsko, malá severská země s bohatou historií a kulturou, je často označována jako „země pohádek“. Tato přezdívka není náhodná. Dánsko je rodištěm jednoho z nejslavnějších pohádkářů všech dob, Hanse Christiana Andersena. Ale Dánsko není jen zemí pohádek, je to také místo, které nabízí moderní architekturu, inovativní design, udržitelnost a šťastný životní styl. Pojďme se podívat na některé z nejzajímavějších aspektů této fascinující země.


Co je možné zamrazit a použít později: Od vajíček přes mateřské mléko až po buňky z tuku

Lékařská věda a inovace se neustále vyvíjejí a přinášejí nové možnosti. Naše těla přitom obsahují cenné buňky, které mohou být v budoucnu klíčem k léčbě nebo dokonce záchraně života nás či našich blízkých. Výzvou je správné zpracování a uchování buněk, aby si zachovaly své unikátní vlastnosti. Jaké druhy biologického materiálu je možné zmrazit nebo jinak uchovat pro budoucí léčebné účely?


Velká věštba na červenec pro Střelce: Čeká vás hezký měsíc, který vás posune dál

Co čeká Střelce v sedmém měsíci roku 2024? Na co byste si měli dát pozor, čeho se vyvarovat a co byste neměli promeškat? A jaké kouzlo vám pomůže splnit vaše přání? Přečtěte si předpověď na červenec, kterou pro Střelce z tarotových a mariášových karet vyčetla slavná kartářka Helen Stanku.


Vysazení Opiátů: Varovné Znaky, Na Které Je Třeba Si Dát Pozor

Souhrn Fyzické a duševní příznaky, které se vyskytují při umykání užívání opiátů, léky používané k léčbě bolesti. To může mít za následek úzkost, bolesti svalů a neklid. Příznaky Pokud máte nové, závažné nebo trvalé příznaky, obraťte se na poskytovatele zdravotní péče. Mezi časné příznaky patří: agitace Bolesti svalů neklid úzkost Zvýšené trhání Vý...


Proč jíst meruňky: 7 důvodů, proč je zařadit do svého jídelníčku. Recept na lahodný džem

Nejlepší meruňky bývají ty, které si vypěstujeme na vlastní zahradě. Bohužel se to v posledních letech daří jen málokomu. Většinou se o jejich zkázu postarají jarní mrazíky, a tak je pro nás každý plod vzácný, protože tohle ovoce s úžasně nasládlou chutí má pro nás i spoustu zdravotních benefitů. Tak si važme každé jednotlivé meruňky, která se na našem jídelníčku objeví. Úctu k meruňkám měli lidé už ve starověku. Podle řecké mytologie jsou...


Něco jsme našli a už asi víme, co to bylo. Podivná myš pro kartografy

Pod schody jsme našli těžké kličky, otočný talíř a podivná tlačítka | Věděli jsme, že to jsou ovladače, ale k čemu? | Podobné součástky jste identifikovali třeba na stereoplotrech


Jak připravit domácí pomerančový džus: Kompletní průvodce

V posledních letech se stále více lidí snaží o zdravější životní styl, což zahrnuje i přípravu domácích nápojů bez přidaných konzervantů a cukrů. Domácí pomerančový džus je skvělou volbou, neboť je bohatý na vitamín C, antioxidanty a nabízí osvěžující chuť. V tomto článku vám ukážeme, jak si snadno a rychle připravit domácí pomerančový džus.


Okenice se vracejí. Proč si je pořídit?

Okenice jsou oblíbeným stavebním prvkem, jenž má dům nejenom zdobit, ale i chránit. Hodí se ke starším chalupám i moderním designům domů. I když není tento architektonický prvek často úplně dokonalý, získává v poslední době na popularitě. Mechanismus ovládání je natolik jednoduchý, že si ho oblíbí téměř všichni. Vyšperkujte si i vy váš dům a pochlubte se krásnými okenicemi.


Zastřelit psa nebo kočku v přírodě mají myslivci právo. Rozhoduje ale vzdálenost od obydlí i plemeno zvířete

Chodíte se psem na procházku do přírody, mimo lidská obydlí? Nebo dáváte svobodu pohybu své kočce? O obě zvířata můžete přijít, protože myslivecká stráž je má právo v určitých případech zastřelit. A nic na tom nemá změnit ani chystaná novela mysliveckého zákona.


Vysvědčení se blíží. Místo květin školáci vymýšlejí originální dárky pro své učitele

Už v pátek dostanou školáci vysvědčení. V tento den také většina z nich nese svému učiteli nebo paní učitelce dárek. Květina nebo sladkost bývají sázkou na jistotu, v poslední době ale mívají žáci a jejich rodiče i originálnější nápady.


Mezi nejkreativnějšími restauracemi Evropy je i jedna pražská

Hledáte nejen skvělé jídlo, ale chcete, aby vaše návštěva restaurace byla zážitkem, na který budete ještě dlouho vzpomínat? Pak si na mapě Evropy zakroužkujte pět míst, která musíte navštívit. Dobrou zprávou je, že při svých cestách za výjimečnou gastronomií neminete ani Prahu.


Horoskop štěstí na červenec: Býci si zvelebí bydlení, Blíženci se mohou těšit na romantiku

Štěstí je vedle lásky jednou z nejdůležitějších věcí, které nás zajímají v horoskopech. Tak nebudeme zdržovat a pojďme se rovnou podívat, jaké štěstí čeká jednotlivá znamení zvěrokruhu v červenci.


Na prostor vyzráli po svém: I 2+kk může díky příčce s posuvnými dveřmi působit vzdušně

Majitelé tohoto příjemného bytu jsou velcí pohodáři a přesně to se odráží i v konceptu jejich nového domova. Interiér prošel zásadní rekonstrukcí, která reflektuje jejich potřeby. Například uložení velkého množství knih anebo maximální propojení místností. Byt o rozloze 65 metrů čtverečních je zařízen přesně podle jejich gusta, a přestože rekonstrukce byla náročná, výsledek rozhodně stojí za […] The post Na prostor vyzráli po svém: I 2+kk může...


Odhalení toxicity: 30 toxických vlastností, které sabotují vztahy

Vzpomeňte si na chvíli, kdy jste strávili čas s někým z rodiny, partnerem nebo přítelem a jeho chování se vám zdálo přátelské, ale když jste odcházeli, cítili jste se nejistí a vyčerpaní. Možná jste se setkali s toxickou osobou. Toxické osoby se ve skutečnosti vyskytují velmi často; podle studií zažilo psychickou agresi ze strany partnera 48,4 % žen a 48,8 % mužů. Toxicita je osobnostní rys nebo vlastnost, která ovlivňuje myšlení, cítění a jednání člověka. Toxické vlastnosti se vyskytují ve všech tvarech a velikostech a tato galerie zahrnuje 30 z nich. Přečtěte si je a zjistěte, kolik z nich poznáte. Jsou mezi nimi takové, které negativně ovlivnily váš život?


Magda (25): Můj vztah s cizincem nevyšel, ale pomohla jsem tetě získat životní lásku

Magda byla zamilovaná, ale časem se ukázalo, že mezi ní a jejím klukem jsou opravdu velké kulturní rozdíly. Následoval rozchod. Tato životní situace přeci jenom přinesla jedno pozitivum...


Tipy, jak si v létě nezničit vlasy. Dopřejte jim speciální péči a odložte barvení i fén

V létě dostávají naše vlasy pořádně zabrat. Horké slunce, chlor i mořská sůl se mohou na nich velmi podepsat. A tak bychom se o ně měli starat stejně jako o pleť. Víte, na co nezapomenout, abyste vypadali nejen na dovolené, ale i po návratu skvěle a neměli vlasy připomínající slámu?


Udržitelné hračky, které udělají radost dětem i planetě: Podívejte se na půdu, ke kamarádům, nebo do půjčoven

Na jaké požadavky se zaměřujete, když pro své dítě vybíráte hračku? Je pro vás důležité, aby hračka blikala, vydávala zvuky a odpovídala nejnovějším trendům, nebo byste rádi, aby byla originální, dlouho vydržela a byla přívětivá k planetě? V našem článku se můžete inspirovat tím, jak na udržitelné hračky.


Mimořádné zážitky z pouště pro dobrodružné cestovatele

Rozsáhlá majestátnost pouště už dávno uchvátila i ty nejodvážnější cestovatele. Jen málokteré přírodní prostředí dokáže vzbudit takový úžas jako jedinečná, neobvyklá a nepopiratelně mystická pouštní krajina. Světové pouště, od vypálených rudých písků po vybělený sníh a mírné stolové hory, jsou rozmanité a jsou domovem celé řady rostlin, živočichů a nerostů. Pokud toužíte po širých otevřených prostranstvích a odlišných destinacích, nebudete dobrodružné pouštní výpravy litovat. Zaujalo vás to? Klikněte na a prozkoumejte tyto nezapomenutelné pouštní zážitky.


Kvíz: Otestujte, jaké jsou vaše všeobecné znalosti v zábavném kvízu

Prozkoumejte své silné intelektuální stránky pomocí našeho komplexního testu inteligence s 15 otázkami, které považujeme za středně obtížné. Zahrnují něco z historie, literatury, matematiky, zeměpisu, fyziky i všeobecných znalostí. Kvíz tak pokrývá různé oblasti a je výzvou, která jistě prověří vaše znalosti, paměť, logiku i rozumové schopnosti.


Jak snížit vlhkost v domácnosti

Vlhkost v interiéru může být opravdu nepříjemná, protože veškerá vodní pára se drží ve vzduchu a způsobuje, že se váš domov cítí jako vlhká houba. Kromě toho může vlhkost v domě způsobit vážná nebezpečí. Nadměrná vlhkost totiž může vést ke vzniku plísní a hnilobě povrchů, což je škodlivé nejen pro váš domov, ale i pro vaše zdraví. Ve vysoké vlhkosti se daří plísním, virům a bakteriím, které mohou zničit vaše věci a mít nepříznivé účinky na alergiky nebo osoby s dýchacími potížemi. Dobrou zprávou však je, že existuje několik způsobů, jak vlhkost ve vaší domácnosti zmírnit. Chcete vědět, jak na to? Pak si prohlédněte následující galerii.


Pavel Berky poradil, jak připravit jedinečnou bramborovou kaši: Jednoduchým trikem získáte skvělou chuť, říká

Bramborová kaše patří mezi nejoblíbenější přílohy u nás. Perfektně se totiž hodí třeba k řízkům, sekané, karbanátkům a dalším oblíbeným pokrmům. Ne každý ovšem umí kaši kvalitně dochutit, nebo na ni vybrat správný typ brambor. Proto Toprecepty.cz požádaly Pavla Berkyho, aby prozradil fígl, jak svou oblíbenou přílohu připravuje on.


Příliš malé jahody: proč váš jahodník produkuje malé plody

Jahodníky pěstujeme proto, abychom mohli sklízet velké množství sladkých plodů. Ne vždy se to ale daří tak, jak má. Někteří zahradníci mohou mít bujné keříky jahod, neobjeví na nich žádné plody. A pak jsou tu ti, kteří sice plody mají, ale jsou menší, než očekávali. Důvodů, proč tomu tak je, je spousta. V první řadě byste si při pořizování nových rostlinek měli ověřit, jak velké plody bude mít. Proti genetice se zkrátka bojovat nedá…


Jaké jídlo si vzít do letadla? Zjistěte si to předem, vyhnete se nepříjemnostem

Letadlo je prostor, ve kterém máme šanci získat svačinu (i pití) pouze koupí od letušek nebo si ji musíme připravit s sebou ještě před cestou. Je důležité si zjistit předem podmínky pro přepravu vlastního jídla.


Vysvědčení: Co vlastně říkají známky našich dětí? Někdy nenaplněné ambice rodičů, jindy sociální tlak

Když přinesou vaše děti vysvědčení se známkami, je důležité si uvědomit, o čem vlastně tyto známky vypovídají. Někteří učitelé známkují jen proto, že musí, zatímco jiní věří, že známky poskytují objektivní hodnocení. Hezká idea, ale objektivní vůči čemu? V některých případech je totiž objektivita známek pochybná, jak vysvětluje psycholožka Šárka Miková, autorka knihy Milovat nestačí. Zároveň poradí, jak je možné motivovat děti k lepším výsledkům.


Veselé svatební nehody celebrit

Na svatbě se vždycky najde něco, co nejde úplně podle plánu. Může to být cokoli, od šatní závady až po drobný problém s cateringem nebo místem konání. Jakkoli mohou být nepříjemné, jsou zcela normální a očekávané. Bohatí a slavní se také stávají obětí těchto nehod a jejich svatební den není výjimkou. Co byste dělali, kdyby vám ve svatební den začaly hořet svatební šaty nebo kdybyste si zlomili zub? Zní to bizarně? No, tyto nehody se několika slavným tvářím skutečně staly. Klikněte do galerie a objevte nejvtipnější svatební neúspěchy celebrit.


Kate vyslala další důkaz, že vše je na dobré cestě. Fotografií dojala fanoušky

Konečně se lidé dočkali. Krásná princezna Kate, bojující se zákeřnou nemocí, se po dlouhých týdnech ukázala na veřejnosti. Ač působila uvolněně a smála se, pořád si musí chránit pochroumané zdraví. Z dalších jejích kroků ale vyplývá, že se pomalu vrací zpět.


Podivné věci vyplavené na plážích

I když na plážích obvykle nacházíme mušle, ryby a pěkné oblázky, v minulém století došlo k několika velmi podivným objevům. Například na plážích poblíž rušných lodních tras bylo nalezeno nejbizarnější zboží, včetně telefonů ve tvaru kočky a obřích koulí vlasů. Došlo také k podivným přírodním jevům a ničivému znečištění životního prostředí. Pokud vás zajímá, jaké bláznivé předměty byly nalezeny na našich plážích, prohlédněte si tuto galerii.


Ve Vamberku na Rychnovsku vzniká na fasádě domu obří malovaná krajka

Vamberk (Rychnovsko) - Ve Vamberku na Rychnovsku vzniká na fasádě domu v Tyršově ulici obří malovaná krajka. Tvoří ji polská výtvarnice NeSpoon jako propagaci nejen vamberecké krajky, ale i třídenních Mezinárodních krajkářských slavností, které začnou ve čtvrtek 27. června, uvedli dnes zástupci města. Dílo začalo vznikat v pondělí a hotovo by mělo být v pátek. Umělkyně tvoří barvami ve spreji na červeném podkladu.


VIDEO: Otestovali jsme točené zmrzliny v Praze. Tu nejlepší koupíte za 45 Kč. A porce jsou obří!

Točená zmrzlina se u nás těší velké popularitě a pro mnohé je takovým symbolem dětství. Na nějaký čas se na ni sice trochu pozapomnělo, v posledních letech se opět vrací na výsluní, zmrzliny se však dost odlišují svou kvalitou. Otestovali jsme proto vybrané pražské zmrzlinárny, abychom pro vás našli tu nejlepší točenou zmrzku.


Úžasné tipy na praní prádla, které byste měli znát

Na praní prádla si každý najde něco, co nesnáší. Ať už je to čekání, třídění nebo samotné praní, po kterém zjistíte, že jsou věci stále špinavé, může to být frustrující. Většina z nás to však musí dělat. Naštěstí existuje mnoho triků, jak prát efektivněji. Udělejte si laskavost a usnadněte si zbytek života tím, že si každý týden zjednodušíte den praní. Klikněte na tuto galerii a seznamte se s nejlepšími hacky a tipy pro praní prádla.


Voda a vlhko: Tomuto nábytku to v koupelně nebude vadit

Při výběru nábytku do koupelny, kde je vlhko a hrozí přímý dotek s vodou, musíme být obezřetní. Pokud sáhneme vedle, velmi brzy se to projeví a vy budete muset kupovat znova. Na co si tedy dávat pozor? Nejprve technická stránka Abyste vybrali správný rozměr nábytku, je důležité znát rozměr dveří a oken. Jedině tak využijete místo […] The post Voda a vlhko: Tomuto nábytku to v koupelně nebude vadit appeared first on HomeInCube.


Historické náhody: Důležité události, které se staly ve stejném roce!

Některé roky v historii byly bohatší než jiné. Věděli jste například, že ve stejném roce, kdy se potopil Titanic, byly objeveny vitamíny a poprvé vyrobeny Oreos? Tyto věci spolu nemusí nutně souviset jinak než tím, že se odehrály ve stejném roce, ale v některých případech zdánlivě náhodný výběr událostí svědčí o období inovací nebo konfliktů v lidských dějinách. Klikněte do galerie a podívejte se, které významné události v dějinách se staly ve stejném roce. (Některé z nich se dokonce odehrály ve stejný den!)


„Jsem tu proto, abych ošetřoval vaši pleť,“ říká zakladatel Codage

Amandine a Julien Azencott jsou zakladateli prestižní značky Codage stojící na pevných základech vědeckých poznatků a blízké rodinné spolupráce. Podílejí se na vývoji svých produktů od samého začátku až do úplného konce. V čem se ukrývá kouzlo jejich produktů a čím se inspirují? Dokonce se s námi Julien podělit i o svou skin care rutinu!


Nejen Thermal, v Karlových Varech najdete nejméně dalších deset architektonických skvostů

V prvních červencových dnech se v Karlových Varech pozornost upírá na festivalový hotel Thermal, v okolních ulicích se ale najdou další stavby, které vás vezmou na architektonickou exkurzi od středověku po normalizaci. Když se nedostanete do kina, což se v Karlových Varech stává často, můžete se projít po některých z mnoha zdejších památek a architektonických skvostů. Tady je deset podle nás nejzajímavějších.


Důvody, proč se probouzíte se suchem v ústech, a co s tím dělat

Máte po probuzení v ústech pocit pouště? Může to být nepříjemné a někdy to doprovází bolest v krku, popraskané rty a nepříjemná chuť. Když vaše tělo neprodukuje dostatek slin, může to vést ke stavu sucha v ústech, xerostomii. Sliny hrají v těle důležitou roli, protože čistí ústa, ničí bakterie a pomáhají odplavovat potravu, kterou sníme. Nedostatek slin v ústech (hyposalivace) po probuzení může naznačovat, že je třeba upravit chování při probuzení, nebo může být známkou něčeho závažnějšího. Zajímá vás to? Kliknutím na tuto stránku zjistíte, proč se probouzíte se suchem v ústech a co s tím v takovém případě dělat.


Nejznámější lži, mystifikace a podvody v historii

Přiznejte si, že jsme všichni někdy lhali. Tu lžeš, tu lžeš. Často to není nic jiného než způsob, jak se vyhnout rozpakům nebo jak se vyhnout pocitu viny. Historie však zaznamenala několik skutečně známých příkladů nestoudné nepoctivosti a bezcitného klamání, které měly pro dotyčné osoby i celou společnost neblahé následky - někdy až tragické. Projděte si následující galerii a podívejte se na některé z těchto flagrantních lží, výmyslů a zastírání.


Je monogamie nepřirozená?

Pro společnost, která si stále do značné míry idealizuje celoživotní romantickou lásku, může být tato informace nepříjemná. Nicméně vzhledem k tomu, že se stále méně párů vdává a nuda, nevěra a nedostatek sexuálního uspokojení rozbíjejí zdánlivě stabilní manželství, začíná mnoho (nejen) žen přijímat alternativy k dlouholeté normě monogamie.


Netradiční pochoutka z grilu: Toast s halloumi

Přestaňte chvilku grilovat maso a vyzkoušejte něco nového. Křupavé toasty, s oblíbeným rozpečeným sýrem halloumi. Vyzkoušejte a napište nám, jak vám naše novinka chutnala.


Jaké vepřové je nejlepší na grilování a jak poznat, kdy sundat maso z ohně

Patří šťavnaté vepřové mezi vaše oblíbené pochoutky z grilovačky? Tápete, která část masa se na rozžhavený rošt nejlépe hodí? Věřte, že nikdy hostinu nezkazíte krkovicí, steakem z vepřové plece ani kotletou. Skvěle si ale pochutnáte i na vepřové pečeni, panence nebo játrech.


Potraviny, které mohou překvapivě obsahovat lepek

Přemýšlíte o bezlepkové dietě? Možná budete překvapeni, když zjistíte, kolik potravin obsahuje tento alergen. Existuje celá řada potravin, které mohou nečekaně obsahovat lepek. Ale nebojte se: Připravili jsme pro vás tento seznam, díky němuž si budete snáze všímat a rozpoznávat skrytý lepek, který na vás číhá ve spíži, v supermarketech a restauracích. Díky tomuto seznamu si budete moct vybrat ty správné potraviny pro bezlepkovou dietu. Klikněte na článek a zjistěte, které potraviny mohou překvapivě obsahovat lepek.


Čerstvost vajec v lednici se vyplatí si pohlídat. Stačí pár vteřin a nemusíte je ani rozklepávat

Čerstvost vajec v lednici se vyplatí si pohlídat. Stačí pár vteřin a nemusíte je ani rozklepávat. Jak poznat, zda jsou vejce v lednici ještě čerstvá – díky babiččině triku se světlem a vodou to jde i bez rozklepnutí. Stádium čerstvosti vajec se s určitostí nedá poznat ani v obchodě. Nespoléhejte se proto na razítka nebo cedulky a ověřte si je doma sami.


Hailey Bieber znovu ohromila úžasným těhotenským outfitem!

Hailey Bieber umí nosit těhotenské outfity! Modelka, která čeká své první dítě s manželem Justinem Bieberem, se na Instagramu pochlubila fotkami ze slavnostního uvedení v New Yorku.


Jak se vyrovnat se změnami ve vašem životě: Klíčové je přijmout je a naučit se být flexibilní

Život je plný změn. Některé přicházejí nečekaně, jiné plánovaně, ale každá změna může přinést pocit nejistoty a obav. Ať už se jedná o změnu práce, stěhování, rozchod nebo třeba příchod nového člena rodiny, všechny tyto situace vyžadují schopnost adaptace. Jak tedy zvládnout životní změny a přizpůsobit se novým situacím? Přinášíme vám několik praktických tipů.


Dražší maso, zelenina i olej. Za grilování si letos Češi připlatí

Nákup na grilování bude stát letos Čechy většinou víc než loni. Litr olivového oleje zdražil o polovinu. Kuřecí prsa, vepřová pečeně nebo makrela zdražila zhruba o čtvrtinu. O třetinu více si lidé letos připlatí za cuketu a brambory. Vyplývá to z analýzy společnosti Česká distribuční. Z 15 sledovaných položek firma zaznamenala zdražení u deseti z nich. Například bavorské klobásky jsou podle analýzy zhruba o pětinu levnější, o 17 procent zlevnila...