Trending:


Interiér pražského bytu někoho nadchne, jiného pobouří: Majitel je ale nadmíru spokojený

Třípokojový loft má hned několik výrazných atributů. Jsou to tapety, svítidla a zajímavé umělecké předměty. Co ale hraje tu nejdůležitější roli, je denní světlo.


Mayský horoskop: Nebojte se požádat o pomoc a pobývejte hodně u vody

Nastává čas, kdy se nám nabízí příležitost odpustit sobě i všem, kteří nám v daleké minulosti ublížili. Období Vody přináší hlubokou ženskou moudrost i schopnost se očistit na různých úrovních našeho bytí. Doporučuji v následujících dvou týdnech pobývat častěji u vody a svěřit se jejímu duchu se svými citovými problémy.


Co je třeba zvážit před tím, než si pořídíte domácího králíka

I když jsou psi a kočky oblíbenými domácími mazlíčky, někteří jedinci si jako společníky vybírají králíky. A není se čemu divit, protože králíci jsou vysoce inteligentní zvířata plná osobnosti! Vytvoření šťastného a zdravého domova pro králíka však vyžaduje spoustu práce, od jeho začlenění až po správnou výživu, proto je důležité, abyste byli dobře připraveni, než si svůj nový uzlíček chmýří vyzvednete. Chcete se dozvědět více? Klikněte na tuto galerii a dozvíte se vše, co potřebujete vědět o chovu králíka.


Červená řepa v ohrožení! Před jakými škůdci a chorobami ji chránit

Červená řepa patří mezi velmi zdravé plodiny, které si můžete vypěstovat na vlastní zahradě. Většinou je její pěstování bezproblémové. Červenou řepu můžete uložit na dlouhou dobu a připravovat ji na spoustu způsobů. Někdy ale mohou přijít choroby a škůdci, kteří vaše plodiny poškodí nebo zcela zničí. Proto se vyplatí je znát, abychom mohli zakročit pokud možno co nejdříve. Vyplatí se pravidelně kontrolovat viditelné části řepy.


Co oblékly celebrity na party ve Varech: Elegantní červená i ve vedru nepříjemná koženka

S Mezinárodním filmovým festivalem v Karlových Varech se pojí i nesčetně akcí. Jednou z nich je Moët & Chandon party. Podívejte se, kdo na ní zazářil a kdo naopak s výběrem outfitu šlápl vedle. Obrovské vedro tentokrát hostům nepřidalo, většina z nich však akci zvládla s noblesou.


Jak správně pečovat o froté ručníky: Kompletní průvodce

Praní froté ručníků se může zdát jako jednoduchý úkol, ale správné postupy mohou výrazně ovlivnit jejich měkkost, savost a celkovou životnost. Přinášíme vám proto komplexní návod, jak prát ručníky, aby byly stále jako nové.


Časopis dTest testoval řasenky. Kvalitní seženete i za 80 korun v drogerii

Jen málokterá z nás si umí představit život bez řasenky. I když se líčíte třeba jen občas nebo sázíte spíše na přirozený vzhled, řasenka je prostě základem. Na trhu je nepřeberné množství produktů, které slibují prodloužení, zahuštění nebo natočení řas a zvýraznění vašich očí. Jenže jak se v nich vyznat a neplatit zbytečně za něco, co nesplní? Časopis dTest se nedávno podíval právě na řasenky. Přinášíme tipy na ty, které stojí za pozornost....


Houbový horoskop: Tři znamení zvěrokruhu, která milují houby a jídla z nich

Houbaření je tak rozšířené, že se na něj lze podívat také pohledem horoskopu. Milujete houby a jídla z nich? Pak zřejmě patříte do jednoho z těchto tří znamení horoskopu.


Víkendový horoskop: Vodnáři půjdou vstříc dobrodružství, Ryby objeví novou vášeň

Počasí o víkendu bude nepředvídatelné stejně jako poslední dny. Někdo tento čas věnuje sebereflexi, jiný naopak prozkoumávání nových tajů. Ať tak, či tak, hvězdy mají jasno. Co čeká právě vás, se můžete dočíst v našem víkendovém horoskopu.


Odložte vysoké podpatky a rozlučte se s nepohodlím: Letos zazáříte v pantoflích i v práci nebo na svatbě

Pantofle, kdysi považované za obyčejnou domácí obuv, se v posledních letech staly nedílnou součástí každodenního outfitu moderní ženy. V tomto článku vám představíme jejich nejžhavější trendy pro rok 2024 a poradíme, k čemu je nosit.


Plán Péče, Který By Vám Lékař Obvykle Doporučil Na: Hromadění Poruchy

Souhrn Porucha charakterizovaná obtížemi při odchýlce se s majetkem nebo jeho odhození. Příznaky Charakteristickým příznakem je nadměrné držení mnoha položek, které člověk nepotřebuje. → Běžné možnosti léčby → Otázky, které byste měli položit svému lékaři Příčiny Může být způsobena rodinnou anamnézou poruchy nebo stresujícími životními událostmi. D...


Zbytečné věci, kterých byste se měli zbavit - dnes

Některé předměty si mnozí z nás nechávají doma a nikdy se neptají proč. Mnohé z nich jsou naprosto zbytečné, a přesto je stále máme u sebe, ať už z důvodu, že je prostě zapomínáme, nebo si myslíme, že "jednou se budou hodit". Pak nám jen tak leží doma a my si na ně tak zvykneme, že už si jich ani nevšímáme. Již dříve jsme hovořili o způsobech, jak deklutrovat svůj život, a o tom, jak může být minimalismus prospěšný, ale existují i další chyby, kterých se neustále dopouštíme, aniž bychom si to uvědomovali, a právě uchovávání některých předmětů doma je jednou z nich. Kdy jste se naposledy podívali na data spotřeby výrobků vzadu ve spíži nebo v mrazáku? Nebo kdy přesně jste nosili nesourodé ponožky, které máte v šuplíku? To je v pořádku, všichni jsme vinni z toho, že si necháváme různé nepotřebné věci. Ale po přečtení této galerie už nebudete mít žádné výmluvy, takže klikněte a začněte věci z domu vynášet ještě dnes.


Jak rychle zastavit svědění ze štípance: Pomůže vám teplo

Jak rychle zastavit svědění ze štípance: Pomůže vám teplo. Existují mnohé šikovné domácí prostředky, které skvěle pomáhají při bodnutí komárem. Jeden z nich má většina žen stále v kabelce.


Na pěstování brambor nepotřebujete půdu: zkuste je pěstovat ve slámě

Nejedná se o žádnou novinku. Pěstování brambor ve slámě je prastarou praktikou. Jaké to má výhody? Sklizeň brambor je snadnější, navíc v průběhu pěstování nepotřebujete úrodnou půdu. A to znamená téměř žádné kopání, kopčení a podobně. Všechno, co k pěstování brambor ve slámě (ale také v čerstvě posekané trávě, seně nebo dokonce v listí) je právě organický materiál a kousek zahrady s plným sluncem.


Bazalkové pesto je dobré mít po ruce. Jistě ho zvládnete vyrobit podle videonávodu

Pesto má široké využití a hodí se ho mít uložené v ledničce nebo ve spíži. Přidat ho můžete na těstoviny, do slané rolády, na pizzu či do salátu, určitě najdete i jiné způsoby. Bazalkové pesto je nejlepší z bazalky ze zahrádky, ale jistě bude skvělé i z té kupované.


,Brioche' chutná jako loupák, skvělá je ale i v burgrech. Jak upéct briošku do slaných pokrmů

Biroškové pečivo je poslední dobou v kurzu. Nejen klasicky nasladko, ale ukazuje se, že si výborně rozumí i s masem. Ovšem upéct nadýchané bulky s lesklou a přiměřeně křupavou kůrčičkou třeba na hamburgery, nemusí být na poprvé úplně snadné. Jak přesně takto skvělou briošku upéct?


Kozačky, žabky i turban na hlavě. Podívejte se na módní úlety z červeného koberce ve Varech

Páteční zahájení Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech si nenechala ujít celá řada známých tváří. Pánové příliš kreativní nebyli, eleganci jistil černý smoking. Dámy naopak slavnostní událost využily a na červeném koberci před hotelem Thermal ochotně pózovaly v barevných róbách. Nicméně ne všechny stylisticky bodovaly. Podívejte se, kdo podle módní návrhářky šlápl vedle.


Tereza Maxová vynesla v jeden večer dvoje šaty. Bravurně využila černobílý trend

Modelka Tereza Maxová (52) dnes rozhodně patřila k těm, kteří na červeném koberci v Karlových Varech zazářili. Pravděpodobně se nemohla rozhodnout, jaké šaty obléci, a tak během jednoho večera vynesla rovnou dvoje. Anebo šlo o dobře promyšlený krok?


Kartářka nám prozradila, jaký bude červenec 2024: Těšit se můžeme na spoustu lásky i žhavé letní románky. Pozor ale na zbytečné hádky kvůli penězům

Zajímá vás, jak úspěšný bude první prázdninový měsíc? Na co se můžeme těšit a na co si naopak dát pozor? Společně s kartářkou Lindou Zdražilovou jsme tyto otázky odkryli…


OUTFIT DNE: Něžný model v pastelových tónech do slunečného dne

Dnes a o víkendu se můžeme těšit na velmi teplé počasí, které jistě mnoho z nás zažene někam k vodě. Pokud se ale chystáte spíše do města, nebo na nějaký výlet, možná se budete chtít inspirovat pěkným outfitem, v němž budete vypadat skvěle a cítit se pohodlně. Proto přicházíme s inspirací na tento něžný outfit dne.


Módní Alarm z Karlových Varů: Žabky, kopyta a pijavice, aneb to, co jsme nechtěli vidět

V tomto Módním alarmu se koukneme podrobně na to, co a proč se komu nepovedlo. Většinou jsou na vině boty a materiály.


5 chyb dekorace, které dělají váš obývací pokoj neuspořádaný

bývací pokoj je jedním z nejdůležitějších prostorů v domě, sloužícím jako místo pro setkávání, odpočinek a zábavu. Nicméně některé volby uspořádání a dekorace mohou proměnit tento prostor v neuspořádané a chaotické místo. O post 5 chyb dekorace, které dělají váš obývací pokoj neuspořádaný apareceu primeiro em DecorStyle.


Jasmína (24): Povedlo se mi odloudit přítele jeho ex. On se teď místo se mnou tajně schází s ní

Jasmína si vyhlédla zadaného muže a rozhodla se ho získat pro sebe. Jeho vztah považovala za nefunkční už jen proto, že se Ota nechal snadno svést. Nakonec ale okusila vlastní medicínu.


Cuketová smaženice

Nakrájenou cuketu, kapii a žampiony orestujeme na slanince s cibulí a zalijeme vejci, podobně jako u houbové smaženice. Pak dochutíme česnekem a kořením a cuketová smaženice je na světě. Podáváme s čerstvým chlebem jako chutnou a zdravou svačinu nebo večeři.


Nakládačky ve sladkokyselém nálevu i v soli. Kde se jak připravují nakládané okurky?

Recepty na nakládané okurky (ale i jinou zeleninu, a dokonce i ovoce) najdete v kuchyních po celém světě. Každá země připravuje své nakládačky originálním způsobem. Vedle našich oblíbených sladkokyselých můžete vyzkoušet okurky naložené v soli, okurky s bazalkou, fenyklem či chilli.


Chalupářské recepty podle horoskopu: Lev připraví tuhle delikatesu ze špekáčků a Kozoroh překvapí gulášem

Prázdniny jsou tady a dovolená na chalupě patří u nás k těm nejoblíbenějším. A protože o dovolené se nám většinou nechce trávit zbytečně čas v kuchyni, chalupářský jídelníček bývá snadný a rychlý. Podívejte se námi, jaké chalupářské pokrmy připravují různá znamení horoskopu.


Nedbalostí rodičů se ztrácely děti i v minulosti. Jejich návrat do společnosti byl možný jen za určitých podmínek

Když ho odvedli do hradu, vytrhlo se na útěk a schovalo se pod lavici, kde zuřivě zíralo na své pronásledovatele a strašlivě vylo. Kníže ho nechal vychovávat a neustále ho udržoval v lidské společnosti, zní jeden příběh vlčího dítěte, které se podařilo zachránit a znovu „udělat“ člověkem. Vypráví ho jeden z nejvýznamnějších mužů české historie.


Denní horoskop na 30. června 2024: Ryby stráví neděli milováním, Panny jsou moc důvěřivé

Denní horoskop nejen pro ženy na neděli 30. 6. 2024. Přečtěte si aktuální denní horoskopy pro všechna znamení zvěrokruhu na webu Lifee.cz a zjistěte, co vám hvězdy připravily.


Mindfulness jako cesta k plnému soustředění a vnímání: Stačí jej trénovat pár minut denně

V dnešním uspěchaném světě je stále těžší najít chvíli klidu a soustředění. Práce, rodina, sociální sítě – všechny tyto věci nás neustále rozptylují a mohou vést k pocitu neustálého stresu a vyčerpání. Jestliže se cítíte, že vám chybí schopnost plně se soustředit a jednat v klidu, nejste v tom sama. Dobrou zprávou je, že existuje technika, která vám může pomoci – mindfulness. O co jde a jak na to?


Šéfkuchař hotelu Pupp nám prozradil recept na legendární dort: Voní meruňkami a čokoládou a je krásně vláčný

Vídeň má Sacher, Budapešť Gerbeaud a Karlovy Vary dort Pupp. V západočeském lázeňském městě se peče již několik staletí a v kavárně slavného hotelu ho můžete ochutnat i během filmového festivalu. A nebo si jej připravte doma podle originálního receptu, který jsme pro Toprecepty.cz získali od šéfkuchaře Puppu Ondřeje Korába.


Influencerce zavaří v Prostřeno! vegetariánka u stolu. Číňák a bezďánky ale ochutná

Prostřeno! bude tentokrát v Praze a středních Čechách, kde se o hlavní výhru v repríze pořadu utkají tři ženy a dva muži. Komu se bude dařit, kdo se bude chlubit národní kuchyní a kdo své menu trochu odbyde?


Hladká chodidla bez popraskané a tlusté kůže: kokosový olej je hit!

Léto je mimo jiné sezónou odhalených nohou. Sandály ukazují také chodidla, proto bychom se měli postarat o to, aby vypadala co nejlépe. Tlustá, suchá či popraskaná kůže na patách je nejenom nepříjemná, ale nevypadá dobře. Abyste se cítili co nejlépe, nemusíte podstupovat složité zákroky. Stačí, když se o své nohy budete pravidelně starat.


Co uvařit z hovězí kližky? Nemusí to být vždy guláš, kližka je výborná i na česneku

Z hovězí kližky nejčastěji připravujeme guláš. V tom se po delším vaření klihovaté části rozpustí, maso změkne a je velmi lahodné. Kližka se ale hodí i na další jídla a jedním z nich je kližka na česneku podle tohoto receptu, který doporučujeme.


Krokant je karamelová pochutina s mandlemi. Dobrotu připravíte podle videonávodu

Dokonale křupavý karamel a kousky opražených mandlí v jednom? Tak to zní přímo božsky. Připravte si s námi krokant plný lahodného křupavého karamelu s dozlatova opečenými mandlemi a vychutnejte si ho třeba jako pochutinu ke sledování vašeho oblíbeného seriálu.


Jaké těsto zvolit na ovocné knedlíky? Nadýchané kynuté nebo tvarohové nejsou jediné možnosti

Ať už připomínají dětství nebo jsou symbolem léta, ovocené knedlíky mají v české kuchyni svoje pevné místo. Nejčastěji se pravděpodobně tvoří z kynutého a tvarohového těsta. Pokud ale chcete zkusit i něco jiného, sáhněte po bramborách nebo zkuste těsto odpálit.


Příběh ze života: “Moje sestra mi škodí, kde může,” zoufá si Aneta

Sourozenecké vztahy jsou důležité rodinné vazby, které máte. Ne vždycky jsou však ideální. Někdy se ani sourozenci neshodnou na mnoha věcech, a pak dochází k hádkám o více či méně důležitých situacích v rodině. A někdy si i sourozenci vzájemně zasadí velkou ránu, kterou neumí překousnout jedna nebo druhá strana. Podobně je na tom i Aneta. Má přitom pocit, že sestře nic neudělala. Ta ji však nemá ráda a snaží se jí škodit, kde jen může.


Pozor na tyto chyby při zavařování. Mohou zkazit celý výsledek

Zavařování je skvělý způsob, jak uchovat sezónní ovoce a zeleninu pro pozdější použití. Přestože je však tento proces poměrně jednoduchý, může dojít k potížím, které ovlivní výsledek vašeho zavařování. Z toho důvodu jsme pro vás připravili výčet nejčastějších chyb a tipy, jak jim předejít.


Kompostovací toalety v Prachovských skalách


Čerstvě sklizeno na Rohlík.cz: Nejlepší farmářské produkty přímo na váš stůl

Největší tuzemský prodejce s potravinami Rohlik.cz je známý svou dlouhodobou podporou lokálních producentů. Právě proto v jeho sortimentu můžete najít nejširší výběr farmářských produktů na českém trhu. Díky spolupráci s Čerstvě sklizeno, sdružením lokálních farmářů a pěstitelů, navíc nabízí ty nejčerstvější kousky, které mohou mít zákazníci na stole již 6 hodin od sklizně. Ochutnejte vyhlášené Vraňanské jahody, které se mezi zákazníky těší...


Rozlučte se s obyčejným bílým topem, prim letos hrají mnohem zábavnější kousky

Navzdory tomu, že obyčejný bílý top - ať už trička nebo tílka, nepochybně patří mezi nadčasové kousky, které nikdy nevyjdou z trendů a můžeme na ně za všech okolností vsadit, zdá se, že letos půjdou trochu do ústraní. Co nevidět je totiž nahradí mnohem zábavnější motivy, které zajistí, že váš outfit bude vypadat hravě a svěže. Jakými kousky tedy letos nahradit váš bílý top?


Alena (65): Z manžela je v důchodu mrzutý stařec. Při pohledu na něj ztrácím chuť do života

Paní Alena se těšila na to, jak si s manželem budou v důchodu užívat a dělat věci, na které předtím nebyl čas. Jenže on si důchod představuje úplně jinak. Povede se jí probudit v něm život?


Jak dosáhnout vláčné bábovky? S těmito surovinami už nikdy nebude suchá a dusivá

Lité těsto používáme při pečení bábovek, beránků a buchet na plech a muffinů. Abyste si zajistili, že bude po upečení vláčné, vsaďte na suroviny, které těstu potřebnou vlhkost dodají.


Jahodník pěstovaný v nádobě vyžaduje zvláštní péči. Nezapomeňte hnojit

Pěstovat jahodník v květináči (či jiné nádobě) není náročné. Ve skutečnosti to může ušetřit spoustu místa. Své vlastní jahody tak mohou sklízet i ti, kteří mají k dispozici pouze balkon nebo terasu. Jahodníky v nádobách mohou přinést stejnou úrodu, jako když je pěstujete přímo na zahradě. Určité rozdíly v pěstování ale existují.


Neobvyklé čokoládové kombinace, které vás možná překvapí. Zaručeně si však pochutnáte

Každý máme svou oblíbenou příchuť čokolády. Někdo nedá dopustit na kombinaci s ořechy, jiný má rád čokoládu provoněnou pomeranči. Mnozí si oblíbili hit posledních let, slaný karamel v čokoládě. Pokud ale hledáte nový rozměr chuti, rádi vám poradíme, s čím se dá čokoláda vychutnávat.


Odvážná Bezděková, rudá Dyková i řecká bohyně Vlasáková: Rozparky a nejhlubší dekolty z Varů

Na červeném koberci v Karlových Varech se to hemží těmi nejluxusnějšími róbami. Některé ze známých dam vynesly šaty s vysokými rozparky a hlubokými dekolty. Jedny z nejvýraznějších modelů předvedly například modelka Andrea Bezděková, Tatiana Dyková či Lenka Vlasáková. Je to přímo pastva pro oči. To nejlepší nafotila redakce eXtra.cz.


Z ruiny k prolínání s moderní architekturou: V chorvatském Kastavu ví, jak vrátit život starému kostelu

Z ruiny k prolínání s moderní architekturou: V chorvatském Kastavu ví, jak vrátit život starému kostelu. Zajímavostí někdejšího jezuitského kostela sv. Marie v Kastavu je, že se ruinou stal v době, kdy ještě nebyl ani zcela dostavěn. Pro jeho stavbu byla zvolena lokalita, na které stával předchozí kostelík, který byl však zbořen. Nedochovaly se údaje o zahájení stavby nového kostela sv. Marie, ale podle odborníků se jednalo o 18. století.


Velká věštba na červenec pro Vodnáře: Můžete narazit na něco, co vám změní život

Co čeká Vodnáře v sedmém měsíci roku 2024? Na co byste si měli dát pozor, čeho se vyvarovat a co byste neměli promeškat? A jak si můžete vyrobit magický amulet, který vás bude chránit? Přečtěte si předpověď na červenec, kterou pro Vodnáře z tarotových a mariášových karet vyčetla slavná kartářka Helen Stanku.


Polské Maledivy v areálu lomu


Úžasné tipy na praní prádla, které byste měli znát

Na praní prádla si každý najde něco, co nesnáší. Ať už je to čekání, třídění nebo samotné praní, po kterém zjistíte, že jsou věci stále špinavé, může to být frustrující. Většina z nás to však musí dělat. Naštěstí existuje mnoho triků, jak prát efektivněji. Udělejte si laskavost a usnadněte si zbytek života tím, že si každý týden zjednodušíte den praní. Klikněte na tuto galerii a seznamte se s nejlepšími hacky a tipy pro praní prádla.


Grilování, party, návštěva? Jak vychladit dostatek piv

Letní teplé počasí láká stále více k party a přípravám masa na grilu. K dobrému masu ale nesmí chybět ani dobře vychlazené pivo. Jak zajistit, aby bylo pivo stále dobře vychlazené? Teplota piva se dá ovlivnit i na místech, kde byste to vůbec nečekali. Postačí třeba studený potok, nebo ledová tůňka.