Trending:


Náramek proti nevolnosti, skládací lahev nebo opěrka nohou. Skvělé vychytávky, které vám usnadní cestování

Letní prázdniny a dovolené jsou před námi, a tak už možná také balíte na cesty. Pokud vás čekají dlouhé hodiny v letadle nebo autobuse, pak se vám určitě budou hodit některé šikovné věci, které vám cestování velmi zpříjemní a ulehčí…


KVÍZ: Předběhly svou dobu a byly velmi slavné. Jak se vyznáte v českých kuchařkách?

I když to ženy měly v minulých stoletích velmi těžké, zvládly se zviditelnit v kuchařském umění. Považovalo se za prestižní, když kuchařku napsala žena. Mnohé kuchařky byly geniálními učitelkami, které předaly cenné zkušenosti ve svých publikacích, a tak přivedly českou gastronomii na vrchol. Podívejte se s námi na některé z nich a pak si zkuste náš kvíz!


Tady jsou důvody, proč lidé umírají ve spánku

Hlavní příčiny úmrtí se ve světě liší, ale některé z nich mají jedno společné: projevují se ve spánku. Ulehnout do postele a už se nikdy neprobudit, může být znepokojivá představa, ale umírání během spánku může být ve skutečnosti klidnou cestou. Lidé z celého světa umírají každou noc ve svých postelích, ale jaké jsou vlastně hlavní příčiny? V této galerii se s nimi seznámíte. Klikněte na galerii a dozvíte se skutečný poznatek!


Meningiomový Nádor Na Mozku: Varovné Znaky, Na Které Je Třeba Si Dát Pozor

Souhrn Stav, ve kterém se (obvykle) nenáhodný nádor vyvíjí z membrány, která obklopuje mozek a míchu. Nádor roste postupně, aniž by způsoboval symtomy. Příznaky Pokud máte nové, závažné nebo trvalé příznaky, obraťte se na poskytovatele zdravotní péče. Meningiomový nádor mozku obvykle přichází bez příznaků, protože roste postupně, pacient může vykaz...


Proč vznikají na rajčatech a okurkách plísně, i když zaléváte ke kořenům? Jaká je hlavní příčina

Plísně rajčat a okurek bývají postrachem zahrádkářů. Přijdou plíživě, ze začátku vypadají velmi nenápadně, ale když je nezachytíte včas, o veškerou úrodu přijdete. Pokud zaléváte rostliny jen ke kořenům, jak se doporučuje, rozhodně nejste mimo nebezpečí.


Míchaná vejce jsem celý život dělala špatně: na kurzu mi zatrhli vařečku a mou oblíbenou techniku rozklepávání

Míchaná vejce jsem celý život dělala špatně: na kurzu mi zatrhli vařečku a mou oblíbenou techniku rozklepávání. Míchaná vajíčka – na těch přece nic není, řeklo by se. A já si to do absolvování svého prvního většího kuchařského kurzu myslela také. Na vajíčkách všeho druhu nás „dusili“ celé dvě hodiny. Nejvíc mě však zaujalo povídání o klasické míchanici.


7 nejkrásnějších hereček českého filmu: Jak se změnil ideál krásy během desetiletí?

Češky a Slovenky jsou právem považované za nejkrásnější ženy planety. To platí také ve světě filmového průmyslu. Pojďme se podívat na 7 českých krásek stříbrného plátna, které dokázaly uhranout nejednoho muže. Na filmovém plátně i mimo něj.


Nedotknutelná princezna Kate? Herečka na vlastní kůži poznala realitu!

I britská monarchie je aktivní na sociálních sítích, kde není vždy bezpečno. Na internetu totiž působí spousta lidí, kteří nejdou pro urážku daleko. Své o tom ví i herečka, která dostala za úkol ztvárnit princeznu Kate.


Rozpočtové kategorie, které vám pomohou lépe hospodařit s penězi

Život se nezlevňuje. Ve skutečnosti je možná stále těžší sledovat, jak a kdy utrácíte. Jedním z nejlepších způsobů, jak se vyrovnat se zvýšenými životními náklady, je vést si rozpočet na každý měsíc, čtvrtletí a rok. Přidělením určité částky peněz do každé kategorie rozpočtu můžete snadněji sledovat své finance - a vědět, kdy musíte říci "ne". Mít rozpočet vám také pomůže zajistit, abyste měli peníze na věci, které vás mohou zaskočit, na nečekané výdaje, které mohou lidem podrazit nohy nebo je dostat do dalších dluhů. Zaujalo vás to? Klikněte a přečtěte si, s jakými kategoriemi je třeba při sestavování rozpočtu počítat.


Jaké jsou pranostiky na měsíc červenec: zobrazují nejen dobu žní a sklizně úrody

Lidová přísloví, rčení a pranostiky vycházejí ze zkušeností mnoha generací našich předků. Byly brány velmi vážně a lidé podle nich řídili běh a rytmus svých životů. Už proto, že jejich osud na přírodě závisel a jejich budoucnost určovala úroda jejich polí. Pečlivým a dlouhodobým zaznamenáváním letitých zkušeností si lidé vytvořily svá pravidla hospodaření, která neporušovali. Žili s přírodou v těsném kontaktu a byli na ní životně závislí.


Recept: Pochutnejte si na cuketě s těstovinami, hráškem a jogurtem

Cuketa je zelenina oblíbená po celém světě, a to díky své jemné chuti a širokým možnostem, jak ji využít v kuchyni. Původně pochází z Ameriky, kde ji pěstovali již staří Aztékové a Májové. Dnes je cuketa nezbytnou součástí mnoha kuchyní, od středomořské až po asijskou. Vyzkoušejte třeba těstoviny s cuketou, hráškem a jogurtem.


Příběh ze života: “Moje sestra mi škodí, kde může,” zoufá si Aneta

Sourozenecké vztahy jsou důležité rodinné vazby, které máte. Ne vždycky jsou však ideální. Někdy se ani sourozenci neshodnou na mnoha věcech, a pak dochází k hádkám o více či méně důležitých situacích v rodině. A někdy si i sourozenci vzájemně zasadí velkou ránu, kterou neumí překousnout jedna nebo druhá strana. Podobně je na tom i Aneta. Má přitom pocit, že sestře nic neudělala. Ta ji však nemá ráda a snaží se jí škodit, kde jen může.


Vědomá menstruace: způsob, jak ušetřit za dámské hygienické potřeby

Volná menstruace je název pro stav, kdy se žena rozhodne nepoužívat při menstruaci žádné hygienické potřeby a nechá krev volně odtékat. To znamená žádné vložky, tampony, menstruační kalíšky či menstruační kalhotky. Svobodná nebo také vědomá menstruace je naopak stav, kdy je žena v souladu se svým tělem. Vycítí, že je děloha plná krve a ve správnou chvíli odejde na toaletu. Cílem tohoto je uvědomit si, že menstruace není nic, za co by se ženy...


30 mýtů, kterým lidé stále věří

Mýty jsou všude kolem nás a často se nám říkají věci, které nejsou pravda. Už se vám někdy stalo, že jste se něco dozvěděli a později zjistili, že to byl jen mýtus a nic z toho není pravda? V této galerii vám přinášíme 30 nejčastějších mýtů a pravdu, která se za nimi skrývá – od netopýrů, kteří jsou údajně slepí, až po to, že si nemáte holit ruce, protože vám po nich rostou silnější chlupy. Kterým z mýtů jste věřili vy? Klikněte na galerii a dozvíte se víc.


Zbytečné věci, kterých byste se měli zbavit - dnes

Některé předměty si mnozí z nás nechávají doma a nikdy se neptají proč. Mnohé z nich jsou naprosto zbytečné, a přesto je stále máme u sebe, ať už z důvodu, že je prostě zapomínáme, nebo si myslíme, že "jednou se budou hodit". Pak nám jen tak leží doma a my si na ně tak zvykneme, že už si jich ani nevšímáme. Již dříve jsme hovořili o způsobech, jak deklutrovat svůj život, a o tom, jak může být minimalismus prospěšný, ale existují i další chyby, kterých se neustále dopouštíme, aniž bychom si to uvědomovali, a právě uchovávání některých předmětů doma je jednou z nich. Kdy jste se naposledy podívali na data spotřeby výrobků vzadu ve spíži nebo v mrazáku? Nebo kdy přesně jste nosili nesourodé ponožky, které máte v šuplíku? To je v pořádku, všichni jsme vinni z toho, že si necháváme různé nepotřebné věci. Ale po přečtení této galerie už nebudete mít žádné výmluvy, takže klikněte a začněte věci z domu vynášet ještě dnes.


Zápach v domácnosti bude minulostí – pomohou přírodní prostředky. Jednou a navždy

Zápach v domácnosti bude minulostí – pomohou přírodní prostředky. Vlhkost a z toho plynoucí zápach, a hlavně zdraví škodlivá plíseň, umí pořádně potrápit. Pomocí přírodních receptů se jich lze naštěstí snadno zbavit.


,Brioche' chutná jako loupák, skvělá je ale i v burgrech. Jak upéct briošku do slaných pokrmů

Biroškové pečivo je poslední dobou v kurzu. Nejen klasicky nasladko, ale ukazuje se, že si výborně rozumí i s masem. Ovšem upéct nadýchané bulky s lesklou a přiměřeně křupavou kůrčičkou třeba na hamburgery, nemusí být na poprvé úplně snadné. Jak přesně takto skvělou briošku upéct?


Vachta trojlistá: Podmínky pro pěstování rostliny, která je zajímavá v mnoha směrech

Trvalka, která je zajímavá v mnoha směrech. Jak vysazovat vachtu trojlistou? Jaké podmínky potřebuje ke zdárnému růstu? Rostlina, která je natolik vzácná, že byla zařazena mezi chráněné.


Čerstvě sklizeno na Rohlík.cz: Nejlepší farmářské produkty přímo na váš stůl

Největší tuzemský prodejce s potravinami Rohlik.cz je známý svou dlouhodobou podporou lokálních producentů. Právě proto v jeho sortimentu můžete najít nejširší výběr farmářských produktů na českém trhu. Díky spolupráci s Čerstvě sklizeno, sdružením lokálních farmářů a pěstitelů, navíc nabízí ty nejčerstvější kousky, které mohou mít zákazníci na stole již 6 hodin od sklizně. Ochutnejte vyhlášené Vraňanské jahody, které se mezi zákazníky těší...


Bazalkové pesto je dobré mít po ruce. Jistě ho zvládnete vyrobit podle videonávodu

Pesto má široké využití a hodí se ho mít uložené v ledničce nebo ve spíži. Přidat ho můžete na těstoviny, do slané rolády, na pizzu či do salátu, určitě najdete i jiné způsoby. Bazalkové pesto je nejlepší z bazalky ze zahrádky, ale jistě bude skvělé i z té kupované.


Práce snů aneb Jak se pracuje v továrně na čokoládu? Vánoční kolekce chystáme už od léta, říká kvalitář

Taky jste si představovali jako malí, že jednou budete prodávat zmrzlinu? Nebo pracovat v čokoládovně? Přesně to se splnilo Jindřichu Novákovi. Stal se vedoucím výroby v „továrně na čokoládu“ Zora Nestlé a čokoládu i svou práci má i po mnoha letech stále rád.


Červená řepa v ohrožení! Před jakými škůdci a chorobami ji chránit

Červená řepa patří mezi velmi zdravé plodiny, které si můžete vypěstovat na vlastní zahradě. Většinou je její pěstování bezproblémové. Červenou řepu můžete uložit na dlouhou dobu a připravovat ji na spoustu způsobů. Někdy ale mohou přijít choroby a škůdci, kteří vaše plodiny poškodí nebo zcela zničí. Proto se vyplatí je znát, abychom mohli zakročit pokud možno co nejdříve. Vyplatí se pravidelně kontrolovat viditelné části řepy.


Nakládačky ve sladkokyselém nálevu i v soli. Kde se jak připravují nakládané okurky?

Recepty na nakládané okurky (ale i jinou zeleninu, a dokonce i ovoce) najdete v kuchyních po celém světě. Každá země připravuje své nakládačky originálním způsobem. Vedle našich oblíbených sladkokyselých můžete vyzkoušet okurky naložené v soli, okurky s bazalkou, fenyklem či chilli.


Velký červencový horoskop lásky: Vodnáři si budou užívat zájem druhých, Berani se rozejdou

Červenec s sebou přináší kromě teplého počasí také mnoho příležitostí se seznámit. Lidé jsou setkávání všeobecně více nakloněni. Usměje se štěstí i na vás? To se dozvíte v našem červencovém horoskopu lásky!


Revoluční ekologická chatka v srdci přírody: Jedinečnou stavbu za minimum nákladů postavili za pouhých 5 měsíců

Události uplynulého roku se staly pro mnohé kreativní výzvou. Architekti v Katalánsku reagovali na pandemii Covidu odvážným projektem karanténní chaty, která je maximálně šetrná k okolnímu prostředí.


Babička s dědou zkazily synovi radost z vysvědčení. Jako by byly známky všechno, zlobí se Radka

Vysvědčení na konci školního bylo pro spoustu dětí příležitostí, jak si vysloužit vytouženou odměnu. I Radčin syn se v pátek radoval z krásných dárků. Jenže u prarodičů se pochvaly nedočkal. Naopak. Kdyby prý bylo na nich, čekal by ho místo odměny trest.


Alena (65): Z manžela je v důchodu mrzutý stařec. Při pohledu na něj ztrácím chuť do života

Paní Alena se těšila na to, jak si s manželem budou v důchodu užívat a dělat věci, na které předtím nebyl čas. Jenže on si důchod představuje úplně jinak. Povede se jí probudit v něm život?


Kozačky, žabky i turban na hlavě. Podívejte se na módní úlety z červeného koberce ve Varech

Páteční zahájení Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech si nenechala ujít celá řada známých tváří. Pánové příliš kreativní nebyli, eleganci jistil černý smoking. Dámy naopak slavnostní událost využily a na červeném koberci před hotelem Thermal ochotně pózovaly v barevných róbách. Nicméně ne všechny stylisticky bodovaly. Podívejte se, kdo podle módní návrhářky šlápl vedle.


Karolína (18): Řekla jsem kamarádce pravdu o její vizáži. Tím jsem ji asi nadobro ztratila

Pravda někdy bolí, ale máme se jí zříkat? Kdo jiný by vám ji měl říct než vaši nejbližší? Anebo kamarádka, se kterou se znáte hodně dlouho. Ale ne každý je ochotný pravdu unést… Tak jako ta Karolínina.


Koláče po babičce: Vynikající nadýchané a krásně vláčné pečivo bude ještě lepší, když po upečení okraje potřeme speciální směsí

Kynuté koláče, to jsou poklady naší kuchyně. Mají řadu variant. Roli hraje nejen recept na těsto, ale také zvolená náplň podle chuti a případně také výborná drobenka. Upečte si osvědčené koláče.


Denní horoskop na neděli 30. 6. 2024: Berani propadnou depresím, Váhy si nevědí rady

Denní horoskop pro všechna znamení zvěrokruhu na neděli 30. 6. 2024. Podívejte se, co vás tento den čeká a čeho byste se případně měli vyvarovat.


Co je třeba zvážit před tím, než si pořídíte domácího králíka

I když jsou psi a kočky oblíbenými domácími mazlíčky, někteří jedinci si jako společníky vybírají králíky. A není se čemu divit, protože králíci jsou vysoce inteligentní zvířata plná osobnosti! Vytvoření šťastného a zdravého domova pro králíka však vyžaduje spoustu práce, od jeho začlenění až po správnou výživu, proto je důležité, abyste byli dobře připraveni, než si svůj nový uzlíček chmýří vyzvednete. Chcete se dozvědět více? Klikněte na tuto galerii a dozvíte se vše, co potřebujete vědět o chovu králíka.


Módní Alarm z Karlových Varů: Žabky, kopyta a pijavice, aneb to, co jsme nechtěli vidět

V tomto Módním alarmu se koukneme podrobně na to, co a proč se komu nepovedlo. Většinou jsou na vině boty a materiály.


Odvážná Bezděková, rudá Dyková i řecká bohyně Vlasáková: Rozparky a nejhlubší dekolty z Varů

Na červeném koberci v Karlových Varech se to hemží těmi nejluxusnějšími róbami. Některé ze známých dam vynesly šaty s vysokými rozparky a hlubokými dekolty. Jedny z nejvýraznějších modelů předvedly například modelka Andrea Bezděková, Tatiana Dyková či Lenka Vlasáková. Je to přímo pastva pro oči. To nejlepší nafotila redakce eXtra.cz.


Jak na letní květinový svícen ze zavařovací sklenice. Máme pro vás návod krok za krokem

Věneček z muškátů, který se stal hlavní ozdobou jednoduchého svícnu ze zavařovací sklenice, vyrobíte raz dva a efektní světelná dekorace pro letní svatbu, oslavu narozenin nebo jen víkendové setkání s přáteli, tak bude připravena během chvilky.


Týdenní horoskop od 1. do 7. července 2024: Blíženci dostanou šanci napravit chyby, Lvi odhalí tajemství

Je tu nový týden a spolu s ním i nové výzvy, úkoly i úskalí, jež na nás čekají. Jak se s nimi vypořádat, mohou poradit hvězdy. Slunce stojí ve znamení vodního a velmi citlivého Raka, který je orientovaný na rodinu a zázemí. V tomto týdnu nás mohou ovlivnit také energie novoluní, které připadá na 6. července. Co vás čeká a nemine? Nahlédněte do našeho týdenního horoskopu.


Vědci ukázali podobu nejstaršího Homo sapiens. Nález ostatků přepsal historii

Brazilský expert Cícero Moraes, který je známý rekonstrukcemi obličejů, vytvořil možnou podobu tváře nejstaršího známého moderního člověka. Pravděpodobnou lebku člověka moudrého (Homo sapiens), který žil před 315 tisíci lety, poskládal z ostatků několika lidí nalezených na marockém archeologickém nalezišti Jebel Irhoud.


Vepřová pečeně s cibulí a Staročeskou slaninou

Upečte naprosto perfektní nedělní oběd pro celou rodinu. Maso se peče samo v troubě, vy si jen vymyslete vhodnou přílohu. Máte raději rýží, bramborovou kaši nebo třeba pečené brambory?


Šupito presto – a je tu pesto! Poznejte, jak tato kulinární lahůdka vznikla

Jedno z nejlahodnějších dochucovadel, spojených s italskou kuchyní, je bezpochyby pesto. Vyrobíte ho rychle, snadno, zbude vám do zásoby a díky jeho šťavnatému, aromatickému kouzlu vzniknou nezapomenutelná voňavá jídla jen z několika málo přísad.


Krásné opálení prochází žaludkem: Vyzkoušejte recepty pro zdravější pokožku

Opalujte se s mírou! Sluneční paprsky nám dodávají nezbytný vitamín D, ale zároveň mohou způsobit poškození kůže nadměrným UV zářením. Přirozenou obranyschopnost pokožky můžete posílit nejen používáním ochranných krémů, ale také správnou výživou. Víte, které potraviny obsahují látky zvyšující přirozenou odolnost pokožky vůči UV záření? Jak se účinně chránit před sluncem pomocí jídla a jaké potraviny byste měli zařadit do svého jídelníčku pro...


Víkendový horoskop: Vodnáři půjdou vstříc dobrodružství, Ryby objeví novou vášeň

Počasí o víkendu bude nepředvídatelné stejně jako poslední dny. Někdo tento čas věnuje sebereflexi, jiný naopak prozkoumávání nových tajů. Ať tak, či tak, hvězdy mají jasno. Co čeká právě vás, se můžete dočíst v našem víkendovém horoskopu.


Kofola a obložené chlebíčky: Ikonické pochoutky z dob socialistického Československa máme rádi i dnes

I když obložený chlebíček prodávalo už vyhlášené lahůdkářství Jana Paukerta za 1. republiky, za socialismu nesměl chybět na žádné schůzi ani oslavě. Odpovědí na západní Coca-colu byla zase česká Kofola. Ikonická svačinka tak bylo na světě.


Tajemství svatby princezny Diany: Návrhářka připravila i druhé šaty

Byla to svatba století. Tak, jako se do historie zapsal sňatek britského prince Charlese (nynějšího krále Karla III.) a princezny Diany, si své místo v dějinách vysloužily i Dianiny svatební šaty. Ty fascinují milovníky módy i více než čtyřicet let poté, co v nich mladá budoucí princezna z Walesu vstoupila do londýnské katedrály sv. Pavla. Návrhářka róby Elizabeth Emanuelová v nedávném rozhovoru odhalila další tajemství o jejich tvorbě. Pro...


Co jsou serpentinové stěny a proč se staví

Serpentinové neboli zvlněné cihlové stěny můžete spatřit nejen v Anglii, ale i jinde v Evropě. Hadovitě zakroucené, bytelné, a přitom i architektonicky dobře vypadající cihelné stěny fungují často jako zahradní zídky. Proč o nich uvažovat?


Tipy pro zdraví očí a zachování dobrého zraku

Naše oči jsou naším pohledem na svět. Jsou prostředkem, kterým se díváme. Proto je důležité, abychom o ně pečovali. Zdraví očí jde ruku v ruce s celkovým zdravím a běžným očním problémům lze snadno předcházet, pokud budete každý den dodržovat základní pravidla péče o oči. Projděte si následující galerii a zaměřte se na tyto tipy, jak udržet svá drahocenná kukadla v perfektním stavu.


Josef Maršálek představil kolekci kameninového nádobí. V jedné z mís upečete dokonalý chléb podle jeho receptu

Český cukrář Josef Maršálek představil svou vlastní limitovanou edici designových mís. Jsou nejen praktické pro využití při pečení a vaření, ale vynikají i svým vzhledem. Kameninové mísy s název In the Meadow Maršálkovo jsou výsledkem jeho spolupráce s prodejcem prémiového kuchyňského vybavené Potten & Pannen – Staněk.


Jaké těsto zvolit na ovocné knedlíky? Nadýchané kynuté nebo tvarohové nejsou jediné možnosti

Ať už připomínají dětství nebo jsou symbolem léta, ovocené knedlíky mají v české kuchyni svoje pevné místo. Nejčastěji se pravděpodobně tvoří z kynutého a tvarohového těsta. Pokud ale chcete zkusit i něco jiného, sáhněte po bramborách nebo zkuste těsto odpálit.


Albert šlape na paty plýtvání. Po večerech daruje čerstvé jídlo potřebným!

Jak počet lidí v nouzi neustále roste, obchody Albert přichází s inovativním řešením v podobě večerního darování čerstvých potravin přímo z prodejen. Tento revoluční projekt, který vznikl ve spolupráci s potravinovými bankami, znamená, že na stoly potřebných lidí míří každý večer maso, jogurty nebo čerstvé džusy a saláty. Během posledního půl roku se takto podařilo darovat potřebným více než 90 tun kvalitního jídla.


Babybox zachránil další dítě. Novorozený chlapeček v Sokolově byl ještě spojen s placentou

V sokolovském babyboxu našli zdravotníci novorozence. Někdo ho tam odložil v noci na sobotu. Chlapec je zdravý a má se čile k světu. Stal se teprve druhým dítětem, které se v sokolovském babyboxu objevilo.


Houbový horoskop: Tři znamení zvěrokruhu, která milují houby a jídla z nich

Houbaření je tak rozšířené, že se na něj lze podívat také pohledem horoskopu. Milujete houby a jídla z nich? Pak zřejmě patříte do jednoho z těchto tří znamení horoskopu.