Trending:


Velká věštba na červenec pro Lvy: Mělo by se vám dařit, jen pozor na pomluvy!

Co čeká Lvy v sedmém měsíci roku 2024? Na co byste si měli dát pozor, čeho se vyvarovat a co byste neměli promeškat? A jaké kouzlo vám pomůže splnit vaše přání? Přečtěte si předpověď na červenec, kterou pro Lvy z tarotových a mariášových karet vyčetla slavná kartářka Helen Stanku.


Je libo trochu pařížského stylu? Račte vstoupit!

Dnes se s vámi podělíme o jeden kouzelný francouzský interiér v domě postaveném už v 18. století. Dokonalá kombinace starožitných kousků a současného designu vytváří ten správný koktejl s pařížským šarmem.


Komu patří plot mezi pozemky? Někdy stačí pro určení vlastnictví jeho směr, jindy je nutná dohoda

Komu patří plot mezi pozemky? Někdy stačí pro určení vlastnictví jeho směr, jindy je nutná dohoda. Ploty nejen vymezují hranice, ale přispívají i k estetickému a kulturnímu rázu sousedství.


Sukně, která udává tempo letním měsícům? Ta, ve které odhalíte vše

Transparentní sukně, jak bylo vidět na přehlídkách pro rok 2024, jsou nesporným hitem. Tato sukně není jen módním výstřelkem, ale i praktickým kouskem, který lze snadno zakomponovat do vašeho stávajícího šatníku. Stačí jen ovládnout vrstvení a nebát se průsvitných materiálů. Na nepostradatelnost sukně letošního léta ve vašem šatníku se zaměřila Eva Cao Thi.


Nejlepší způsoby, jak se zbavit stresu a uvolnit mysl

Žijeme v době napětí, stresu a nekonečně nabitého rozvrhu. Někdy je až příliš snadné zapomenout pečovat nejen o své tělo, ale také o svou mysl. Psychický stres může být pro naše fyzické zdraví nesmírně škodlivý, takže udržet stres na uzdě je nezbytné a může nám to pomoci stát se nejlepší verzí sebe sama/samého. Ve svém životě můžeme udělat velké změny, aniž bychom museli dělat velké kompromisy! Prohlédněte si galerii a získejte několik rad, jak tohoto pozitivního myšlení dosáhnout.


Jak nalákat berušky do zahrady: připravte jim pestré přírodní prostředí

Bojujete každou sezonu na své zahradě s velkým množstvím mšic? Nejúčinnější řešení na jejich likvidaci jsou chemické postřiky. Ty jsou však většinou nešetrné k přírodě. Možností je také použití přípravků na přírodní bázi. Velkými pomocníky mohou být i berušky neboli slunéčka, která se savým hmyzem živí. Abyste je nalákali na svoji zahradu, připravte jim prostředí, kde se jim bude líbit.


KVÍZ: Považujete se za ostřílené houbaře a jak dobře se vyznáte v houbách?

Jste houbaři a poznáte již z dálky každou houbu, která se sotva vyklubala? Víte, jak nasbírané lesní poklady nejlépe zužitkovat? Pokud jste odpověděli kladně, jistě víte, že houby se dají sbírat prakticky po celý rok. Každý druh má trochu jiné využití a chutná rozdílně, ale všechny jsou naprosto delikátní. Pojďte si tedy oživit svoje znalosti v článku a pak si zkuste kvíz.


5 důvodů, proč si zamilovat aloe vera

Léčivé účinky aloe vera jsou známé už od starověku. Využívali je staří Egypťané i Mayové, uplatňují se v tradiční čínské i indické medicíně. A není divu, zelená rostlinka je totiž učiněným zázrakem pro tělo, pleť i vlasy. Vyrobit si z ní můžete hned několik elixírů krásy!


Zdravý životní styl, který by měly dodržovat všechny ženy

Neustále nám všichni připomínají, že bychom měli žít zdravě. Co to ale vůbec znamená? Mnozí z nás se považují za zdravé. Jíme vyváženou stravu, cvičíme a máme celkově vyvážený životní styl. Je v tom ještě něco víc? Stručně řečeno ano. Někdy je třeba udělat krok zpět a přehodnotit svůj životní styl. Děláme skutečně vše pro to, abychom žili zdravě? Jedná se o trvalý proces, ale sestavili jsme pěkný seznam zdravých doporučení, která by měly všechny ženy dodržovat. Prohlédněte si galerii a začněte ve svém životě dělat pozitivní změny ještě dnes!


Keltský horoskop pro červnové zrozence. Co o vás vypovídá?

V keltském horoskopu jsou lidské vlastnosti symbolizovány stromy. Každému kalendářnímu měsíci odpovídají znamení tří stromů. Pro měsíc červen jsou to znamení Habru, Fíkovníku a Jabloně. Navíc každý třetí měsíc, kdy se mění roční období, přibývá jedno speciální znamení na jeden konkrétní den. V červnu je to znamení Břízy připadající na datum 24. června.


Tyto věci nikdy nenechávejte na zahradě

S létem přichází více času stráveného venku, zejména pokud máte to štěstí, že máte dvůr nebo zahradu. Po dlouhém dni stráveném grilováním, zahradničením nebo hraním si s dětmi můžete zapomenout na odklizení věci ze zahrady, což někdy může být na škodu. A se změnou ročního období je zásadní některé předměty ze dvora či zahrady úplně odstranit. Pokud se tedy chystáte strávit odpoledne na zahradě, projděte si prvně tuto galerii, abyste věděli, na co si dát pozor a co rozhodně nenechávat venku.


Studie: Pravidelná konzumace kávy může prodloužit život, pokud se nepřekročí stanovená dávka

Káva je pro mnohé z nás doslova životabudičem. Neumíme si představit začít bez ní náš den, pro jiné je mléčná káva odpoledním dezertem, pro někoho dokonce i lahůdkou po večeři. Ale často se setkáváme s tvrzením, že káva je ve velkém množství škodlivá. Odpověď jak to je, nám poskytne nová studie.


Přírodní repelenty proti komárům, které můžete vyzkoušet toto léto

I když repelenty mohou být účinné, aby odradily potulující se komáry, možná hledáte přirozenější způsob, jak zabránit komárům, aby si vás vybrali jako svou další svačinu. Přírodní repelenty neobsahují toxické chemikálie a některé výzkumy naznačují, že jsou účinné. Pokud se tedy v teplejším období chystáte na výlet, do parku nebo na kempování, mohou být přírodní repelenty lepší volbou. To může platit zejména pro děti, které jsou na drsné chemické látky citlivější. Jste zvědaví? Klikněte na a objevte různé přírodní repelenty proti komárům, které můžete v létě vyzkoušet.


Propadněte kouzlu tichého luxusu i v barvách na vlasy: Tento odstín, který sluší všem tónům pleti, z vás udělá bohyni

Pokud jste žila v domnění, že se trend tichého luxusu se týká pouze módy, byla jste na velkém omylu. Tento trend se promítá do všech různých sfér, včetně vlasových trendů. Můžeme sem zařadit hned několik odstínů barev na vlasy, ovšem dnes se budeme věnovat jednomu konkrétnímu, který se k létu hodí naprosto dokonale. A velkou výhodou je, že sluší všem tónům pleti!


Vybíraví fashion people se v pondělí nenají. Freescoot servíruje menu plné masa

Speciální týden s fashion people zahájí influencer Jakub Smrek, který si říká Freescoot. Pohostí modelku, návrháře nebo manažera hvězd. Nemůže vařit doma a nic nepůjde úplně hladce. Pomůže kamarádka na telefonu?


Koho sledovat, když se chystáte zhubnout: Instagramový profil s recepty, výživové poradce i lidi, kteří sami hubnou

Možná se zrovna chystáte zhubnout, ale potřebujete k tomu dostatek motivace, určité informace a možná i inspiraci. To všechno vám poskytnou následující instagramové profily, které podle nás stojí za to sledovat.


Chyby, kterých se dopouštíte při pěstování vlastních potravin

Pěstování vlastních potravin přináší obrovskou radost a je stále populárnější. A přestože se zdá, že pěstování zeleniny je mnohem jednodušší, než si někteří myslí, stále existuje spousta věcí, které se mohou pokazit. Projděte si tuto galerii nejčastějších chyb, kterých se lidé na svých zeleninových zahrádkách dopouštějí. Kolika z nich se dopouštíte vy?


Nejžhavějším nehtovým trendem sezóny jsou podle TikToku kamenné nehty

Růžové, šeříkové, květinové a různě pestrobarevné nehty na jaro a léto? Koho by to napadlo? Přesně tyto styly vyhledává téměř každý, když se oteplí. Ale podle TikToku je trendem této sezóny něco úplně jiného, nečekaného, a to sice kamenné nehty.


Mandlové mléko je doslova univerzální. Potěší všechny se špatným trávním i ty s alergií na laktózu. A jako bonus obsahuje i řadu živin

Mandlové mléko je doslova univerzální. Potěší všechny se špatným trávním i ty s alergií na laktózu. A jako bonus obsahuje i řadu živin. 3 věci, které jste o mandlovém mléku nejspíš nevěděli: Mandlové mléko se těší své oblíbenosti zejména v posledních letech. Všechny druhy rostlinných mlék se začínají dostávat v žebříčku nad to typické kravské mléko. Co jste možná nevěděli o mandlovém mléku?


Svatojánská noc: Nechte se očarovat vůní léta, magií bylin a kouzlem lásky

Znáte nejkrásnější české tradice a zvyky svatojánské noci z 23. na 24. června? Svatojánská noc je synonymem letního slunovratu, tedy období nejdelších dnů a nejkratších nocí, je oslavou přicházejícího léta a léčivé síly přírody. Můžeme zkusit přivolat lásku a užít si noc plnou touhy nebo hledat zlatý poklad a nasbírat si čarovné svatojánské bylinky.


Akromegalie: Varovné Znaky, Na Které Je Třeba Si Dát Pozor

Souhrn Vzácný stav, který je výsledkem nadměrné produkce růstového hormonu hypofýzou. To způsobuje zvětšené kosti v obličeji, nohou a rukou. Příznaky Pokud máte nové, závažné nebo trvalé příznaky, obraťte se na poskytovatele zdravotní péče. Mezi příznaky patří: Zvětšené končetiny Zvětšené rysy obličeje Mastná, hrubá nebo zahuštěná kůže Pocení a sil...


Denní horoskop na 24. června 2024: Ryby by se měly vyvarovat unáhlených rozhodnutí, Býci potkají někoho zajímavého

Denní horoskop nejen pro ženy na pondělí 24. 6. 2024. Přečtěte si aktuální denní horoskopy pro všechna znamení zvěrokruhu na webu Lifee.cz a zjistěte, co vám hvězdy připravily.


Jak na zamlžování zrcadel v koupelně? Pomůže pěna na holení, šampon i brambora

Zamlžování zrcadla v koupelně je přirozeným a zcela normálním fyzikálním jevem, kterému nelze zabránit. Zejména v případě, že si rádi užíváte dlouhé teplé koupele. Poradíme vám triky, jak problém se zamlžováním co nejvíce minimalizovat.


Koupel pro zdraví: přidejte do vany ingredience, které už máte doma

Dát si horkou koupel je zdraví prospěšné. Můžete tím posílit svůj duševní stav, uvolnit svalstvo a dokonce i spálit nějaké ty kalorie navíc. Pokud do koupele přidáte ty správné ingredience, můžete z ní vytěžit ještě víc. Ačkoli říkáme „horká“ koupel, hovoříme zde o vodě, která má teplotu 40 až 45,2 °C. Takže opravdu není zapotřebí vařit se v příliš horké vodě. Pamatujte si, že teplota vody by vám měla být příjemná.


Exotické ovoce nejen ve skleníku: Přeměňte zahradu na tropický ráj

Pěstování exotického ovoce ve skleníku je dnes nejen možné, ale také velmi populární i v našich českých zahradách kvůli stále většímu oteplování. Díky moderním technologiím a dostupnosti kvalitních skleníků můžeme úspěšně pěstovat různé druhy tropických a subtropických plodin. Podívejte se na to, jaké druhy ovoce lze pěstovat, jaké podmínky je třeba zajistit a jak se o […] The post Exotické ovoce nejen ve skleníku: Přeměňte zahradu na tropický...


Cikánská hovězí pečeně: Šťavnaté masíčko protažené slaninou skvěle doplní lahodná lehce nakyslá zeleninová omáčka

Přemýšlíte, co připravit z hovězího masa a do svíčkové nebo zadního na víně s kořenovou zeleninou se vám zrovna nechce? Zkuste tentokrát tradiční a dříve hodně oblíbenou cikánskou hovězí pečeni s výraznou omáčkou.


Jak na rychlé a výtečné jahodové muffiny? Stačí jednoduchý recept, pár ingrediencí a do hodiny máte sladkou lahůdku na stole

Muffiny patří k dezertům, které jsme přijali, přestože u nás nemají dlouhou tradici. Lahodné košíčky, které se dají připravovat na slano i sladko, si našly nezastupitelné místo v českých kuchyních a s radostí zkoušíme nové a nové recepty. Například ten s kousky čerstvých jahod je velmi snadný a výsledek si rozhodně oblíbíte.


Matematický IQ rébus: Doplňte chybějící čísla. 90 % lidí si neví rady

Rébusy jsou spolu s kvízy dalším oblíbeným způsobem, jak si procvičit mozek a logické myšlení. Tento matematický IQ rébus je výzvou, která zaskočí až 90 % lidí. Přidejte se k menšině, která dokáže rozluštit tento hlavolam a procvičte si své mentální schopnosti. Stačí jen doplnit chybějící symboly.


Svatojánský likér z mladých zelených ořechů podporuje trávení a dobrou náladu

Nezralé zelené vlašské ořechy po staletí patřily k nejoblíbenějším magickým plodům. Podle lidových tradic se mají trhat na sv. Jana (24. června). Připravuje se z nich zejména svatojánský likér, kterému se říká různě, nejvíc ořechovka a ořechovice. Kromě toho, že skvěle chutná, má také léčivé účinky, především podporuje trávení a přispívá k dobré náladě.


Chiromantie: Podívejte se do dlaně a zjistěte, jestli je dobrý milenec

Výkladem čar z dlaně se šamanka Markéta zabývá dlouhá léta. Markéta, šamanka z Háje, nám prozradila, že jednou z věcí, kterou lze vyčíst z ruky velmi snadno, je sexuální náruživost dané osoby. Její postřehy a rady mohou být inspirací, kterou můžete použít při kontaktu s mužem. Prozkoumejte mu ruku – hned budete vědět, jakou náruživost mu dala příroda do vínku.


Připravte si třešňovou vodku: Vypadá božsky v koktejlech a je skvělá jako dárek

Připravte si podle našeho receptu z vodku z třešní. Kromě svělé chuti i krásně vypadá, takže se hodí se jako dárek pro dospělé nebo základ osvěžujících letních drinků. Domácí třešňová vodka může být sofistikovaný doplněk moderního barového menu.


Zabijácký instinkt: Proč všichni zabíjíme pavouky?

Ačkoli lidé denně zabíjejí zvířata z různých důvodů, jako je potrava a pokusy na zvířatech, nemají tendenci zabíjet zvířata jen tak bezdůvodně. Výjimkou jsou však pavouci, které mnozí z nás bez rozmýšlení rozmačkají nebo vyluxují. Je to zvláštní, když se nad tím zamyslíte... Zajímá vás víc o tomhle tématu? Podívejte se do této galerie a zjistěte, proč mají lidé tendenci zabíjet pavouky.


6 způsobů, jak v létě nosit obyčejnou košili: Kdy ji zastrčit a kdy nechat volně vlát?

Košile, základní pilíř dámského i pánského šatníku, kterou nosíme po celý rok. Jednou dotváří náš pracovní look, jindy zase poslouží jako přehoz přes plavky. Jak ji nosit během léta s kalhotami, šortkami a sukněmi? A kdy nám bude slušet volně vlající a kdy zase spořádaně zastrčená v pase? Nechte se inspirovat šesticí outfitů.


Recept na snadný třešňový džem: Bude vám připomínat léto po celý rok

Třešně byly pěstovány již ve starověkém Řecku a Římě. Podle historických záznamů je do Evropy přivezl římský vojevůdce Lucullus, a to z tažení v Malé Asii kolem roku 72 př. n. l. Pro nás jsou dnes běžnou součástí jídelníčku, a díky přípravě džemu klidně po celý rok.


Využíváte pivo jako ionťák? Nespoléhejte na něj a dejte si k němu slané jídlo

Lidé se dělí na dva typy – ty, kteří pivo milují a možná i bez optání všem vyprávějí, že jde o výborný zdroj minerálních látek i vitaminů skupiny B, a na ty, kteří mají radši jiné drinky a nechtějí to poslouchat. Ať už patříte do jakékoliv skupiny, pojďte se podívat, co náš národní nápoj (ne)má.


Vlasové trendy léta 2024? U blondýnek zůstává módní balayage, u tmavších pak zlato-měděné a pudrové barvy, říká kadeřnice Vavrušková

Zajímá vás, jaké jsou trendy v účesech i technikách barvení pro letošní jaro a léto? Potřebujete zjistit, jaký střih a odstín by slušel právě vašemu typu vlasů? Nechte si poradit od Ireny Vavruškové, kadeřnické ikony s mezinárodními úspěchy a spolumajitelky renomovaného pražského salonu.


Šárka (29): Nemůžu se manželovi podívat do očí. Když byl na služebce, sprostě jsem ho podvedla

Šárka se dopustila nevěry a trpí paranoidními představami o tom, že na to její manžel přijde. Nemůže spát ani normálně fungovat. Uvažuje o tom, že půjde raději s pravdou ven.


Na ošetření dřeva stačí i mýdlo. Bude vypadat zase jako nové

Na ošetření dřeva stačí i mýdlo. Bude vypadat zase jako nové. Pokud přemýšlíte nad tím, čím ještě před příchodem hlavní sezóny ošetřit dřevěný zahradní nábytek a doplňky, pak už nemusíte. Je to mnohem jednodušší, než se na první pohled zdá. Stačí jen vsadit na pár šikovných triků.


Že se Máj lidem nelíbí? Je to o vkusu, jsme rádi, že budí rozruch, říká architekt

"Udělali jsme maximum pro to, aby dům nebyl jako šedá myška," říká v rozhovoru architekt Milan Mlada, který je spoluautorem kritizovaného interiéru.


Nejlepší plážová místa u Baltského moře

Oblasti kolem Baltského moře s nedotčeným písečným pobřežím, křišťálově čistou vodou a malebnou krajinou nabízejí rozmanité plážové destinace pro všechny typy cestovatelů. Ať už jde o odpočinek, vodní sporty nebo přírodní krásy, na plážích Baltského moře si každý najde to své. Jistě, voda sice není tak teplá jako ve Středozemním moři, ale tyto severní břehy jsou zkrátka úžasné. Klikněte na tuto galerii a objevte nejlepší plážové destinace u Baltského moře.


Oblíbené anglické rohlíky se slaninou a sýrem

Jistě je znáte z nabídky oblíbeného pekařství a supermarketů. Víte, že si je můžete snadno upéct doma? Levněji a chutněji. Recept je snadný, vyzkoušejte ho spolu s námi.


Osvědčené strategie pro zvýšení motivace a dosažení cílů

Každý z nás má v životě nějaký seznam úkolů a udržet si motivaci k jejich splnění může být někdy velmi náročné. Ačkoli tyto položky na našich seznamech je třeba udělat, některé naléhavěji než jiné, každodenní život nám může stát v cestě. Přáli jste si už někdy, abyste našli motivaci nebo se prostě dokázali více soustředit? Následující průvodce vám představí více než dvě desítky způsobů, které vám pomohou najít a udržet si motivaci potřebnou k úspěchu! Tyto tipy a triky vám změní život - od toho, že budete mít na paměti širší souvislosti, až po využití optimismu. Zajímá vás, jak můžete zvýšit svou motivaci? Klikněte na tuto stránku a prozkoumejte ji.


Mravenci v zeleninové zahradě: jak se jich bezpečně zbavit

Mravenci v zahradě nemusí nutně znamenat špatnou zprávu. Tím, že lezou od jednoho květu na druhý mohou fungovat jako opylovači. Jsou draví, takže si poradí s housenkami, které škodí vaší zeleninové zahradě mnohem více. Mravenci obvykle neotrhávají a neničí listy rostlin. Čím jsou tedy škodliví? Například tím, že pomáhají přenášet mšice z rostliny na rostlinu. Mšice totiž vylučují sladkou tekutinu, na které si mravenci rádi pochutnávají.


Šikovné tipy pro pěstování mrkve, které by měl znát každý – od výsevu semen až po péči těsně před vývojem kořenů

Šikovné tipy pro pěstování mrkve, které by měl znát každý – od výsevu semen až po péči těsně před vývojem kořenů. K vymezení řádků mrkve použijte značkovací semena, například ředkvičky nebo špenátu. Tyto rychle klíčící rostliny slouží jako vodítko, usnadňují péči o sazenice mrkve a zajišťují rovné a uspořádané řádky.


Retro okénko: Mléčné karamely stály pouhé 2 Kčs a už kdysi se řadily k nejoblíbenějším bonbonům

„Karamely pro radost“ hlásaly tehdejší reklamy a radost tehdejším dětem bonbony dělaly, pokud jim tedy zrovna neslepily zuby k sobě. Karamelky se prodávaly v sáčku i v praktickém cestovním balení ve tvaru kvádříku. Modrý obal s si pamatuje snad každý, stejně jako fakt, že rozdělit jednotlivé bonbony od sebe, byla mnohdy docela „fuška“.


Snacha je veganka a s ní celá její rodina včetně malých dětí

Paní Pavla je čiperná čerstvá důchodkyně, která si užívá nabytého volna. Konečně má čas na své koníčky a nemusí se honit z práce, domů a zase do práce. Ráda uvaří dobré jídlo pro sebe i manžela, který je v důchodu už pár let. Jsou také hrdými prarodiči dvou vnoučat, osmiletého Radima a pětileté Emy. I když je mají rádi, tak když je hlídají, bývá to kolikrát hodně náročné. Snacha je totiž vyznavačkou alternativní výživy v podobě veganství, k...


Nejkrásnější róby z loňského zahájení ve Varech: Geislerová v pivní pěně, Bartošková zrecyklovala šaty z roku 2021

Než dorazí první hosté na letošní ročník, připomeňme si ty nejkrásnější šaty z loňského zahájení Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech. Nemůžou mezi nimi chybět známá jména i skvělý rukopis návrhářů, jejichž modely si hvězdy na červený koberec rády oblékají.


Barvy v ložnici: Jak barvy ovlivňují náladu a kvalitu spánku

Barvy, které nás obklopují, mají zásadní vliv na naše emocionální rozpoložení a kvalitu spánku. Ložnice je místem, kde hledáme klid a odpočinek, a výběr správných barev může výrazně přispět k našemu pohodlí a relaxaci. V tomto článku se podíváme na to, jak jednotlivé barvy ovlivňují naši náladu a spánek, a nabídneme praktické tipy pro různé situace a […] The post Barvy v ložnici: Jak barvy ovlivňují náladu a kvalitu spánku appeared first on...


Maturita může brzy vypadat úplně jinak. Studenti by místo ní skládali jinou zkoušku

Maturity čekají změny. Profilovou, neboli školní část, by v budoucnu mohla nahradit absolventská práce provázaná s praxí. Uplatňovat by se mohla nejvíce na školách s odborným zaměřením. Ředitelé ale mají pochybnosti, kolik žáků by si tuto cestu vybralo a jaká zátěž by to pro ně byla.


Socha na poště budí pozdvižení