Trending:


Co s vodou z namočených hub? Cennou surovinu využijete do polévek, omáček a řady dalších jídel

Vodu, ve které jste namáčeli sušené houby, nevylévejte. Právě jste získali cennou surovinu plnou chuti, která může obohatit spoustu jídel. Stačí trocha kreativity a vytvoříte chutné aromatické jídlo s hlubokou chutí. Kam všude ji můžete s úspěchem použít?


Dánsko: Země pohádek a moderní elegance

Dánsko, malá severská země s bohatou historií a kulturou, je často označována jako „země pohádek“. Tato přezdívka není náhodná. Dánsko je rodištěm jednoho z nejslavnějších pohádkářů všech dob, Hanse Christiana Andersena. Ale Dánsko není jen zemí pohádek, je to také místo, které nabízí moderní architekturu, inovativní design, udržitelnost a šťastný životní styl. Pojďme se podívat na některé z nejzajímavějších aspektů této fascinující země.


Černé tečky versus rozšířené póry: Jaký je mezi nimi rozdíl? A jak s nimi bojovat?

Černé tečky a rozšířené póry, ale také mazové zátky a komedony. V mnoha pojmech, které se týkají problematické pleti, je někdy poměrně těžké se vyznat. Podívejme se společně na to, co přesně tato slova označují, a hlavně jak se těchto faktorů zbavit, abyste dosáhli čisté a spokojené pleti.


Záclony jsou out? Designéři sdílejí své názory na nadčasový design okenních úprav

Dekorační trendy se neustále vyvíjejí, odrážející změny vkusů, životního stylu a technologií. Otázka, která často vzniká mezi majiteli domů a designovými nadšenci, je, zda mají záclony, jeden z tradičních okenních úprav, stále místo v moderních domácnostech. O post Záclony jsou out? Designéři sdílejí své názory na nadčasový design okenních úprav apareceu primeiro em DecorStyle.


Propadají spíš chlapci než dívky: Kde mají žáci nejlepší prospěch

Úspěšnost žáků ve škole ovlivňuje řada faktorů a nejsou to jen dosažené vědomosti. Podle sociologů velkou roli hrají i socioekonomické podmínky dětí. Prospěch žáků se tak napříč republikou velmi liší. Dobrou zprávou ale je, že počet propadlíků a nutnost opakovat celý ročník znovu se v průběhu posledních let nezvyšuje.


Bratři Mašínové znovu doporučeni na vyznamenání


Král citrusů jménem yuzu. Zdravé a chuťově výrazné ovoce z Asie, jehož popularita roste i u nás

Yuzu, možná o tomto citrusu slyšíte poprvé a možná už jste se s ním mnohokrát setkali například v japonských či korejských restauracích a zamilovali si ho. Pochází z Číny, ale dnes se pěstuje i v mnoha dalších zemích, a říká se o něm, že je králem citrusů.


Jak funguje lapač snů: Symbolika a účinky

Lapač snů, známý také jako „Dreamcatcher“, je tradiční artefakt původem z kultur původních obyvatel Ameriky, zejména z kmenů Ojibwe a Lakota. Původně byl navržen jako talisman k ochraně spících osob, zejména dětí, před zlými sny a negativními energiemi. V tomto článku se podíváme na to, jak lapač snů funguje, jaké má symbolické významy a jaké jsou jeho současné interpretace.


Nejen Thermal, v Karlových Varech najdete nejméně dalších deset architektonických skvostů

V prvních červencových dnech se v Karlových Varech pozornost upírá na festivalový hotel Thermal, v okolních ulicích se ale najdou další stavby, které vás vezmou na architektonickou exkurzi od středověku po normalizaci. Když se nedostanete do kina, což se v Karlových Varech stává často, můžete se projít po některých z mnoha zdejších památek a architektonických skvostů. Tady je deset podle nás nejzajímavějších.


Nejlepší i nejhorší modely ze zahájení festivalu ve Varech: Stylistka varuje před černými doplňky, špatnými materiály i délkou šatů

Pojďme se společně se stylistkou a vizážistkou Nikolou Markovou ohlédnout za loňským filmovým festivalem v Karlových Varech. Přesuneme se rovnou na červený koberec na zahájení, kde se můžeme inspirovat, nebo naopak se poučit z chyb a letos se jich vyvarovat. Kdo by měl zapracovat na lepším stylingu?


Důvody, proč se probouzíte se suchem v ústech, a co s tím dělat

Máte po probuzení v ústech pocit pouště? Může to být nepříjemné a někdy to doprovází bolest v krku, popraskané rty a nepříjemná chuť. Když vaše tělo neprodukuje dostatek slin, může to vést ke stavu sucha v ústech, xerostomii. Sliny hrají v těle důležitou roli, protože čistí ústa, ničí bakterie a pomáhají odplavovat potravu, kterou sníme. Nedostatek slin v ústech (hyposalivace) po probuzení může naznačovat, že je třeba upravit chování při probuzení, nebo může být známkou něčeho závažnějšího. Zajímá vás to? Kliknutím na tuto stránku zjistíte, proč se probouzíte se suchem v ústech a co s tím v takovém případě dělat.


Vypěstujte si černou ředkev. Léčí játra i kašel, její pikantní chuť je skvělá k pivu

Černá ředkev je uvnitř stejně bílá a křupavá jako ředkvička, a proto se jí dost často říká černá ředkvička. Černá ředkev se konzumuje méně než červená ředkvička, zřejmě proto, že je štiplavější a má křenu podobnou chuť. Ovšem právě její pálivost z ní dělá skvělou léčivou zeleninu, domácí šťáva a sirup jsou generacemi osvědčenými přírodními léky.


Zápach v domácnosti bude minulostí – pomohou přírodní prostředky. Jednou a navždy

Zápach v domácnosti bude minulostí – pomohou přírodní prostředky. Vlhkost a z toho plynoucí zápach, a hlavně zdraví škodlivá plíseň, umí pořádně potrápit. Pomocí přírodních receptů se jich lze naštěstí snadno zbavit.


Řezník Čejka radí, jak ohřívat párky, aby nepopraskaly: Tyhle tři postupy zaručí šťavnatou chuť a dokonalý vzhled uzeniny

Ohřátí párků je asi ta nejjednodušší možnost, jak si obstarat rychle teplou večeři, a je vnímáno jako kuchařský počin, který zvládne i naprostý amatér. A přitom je to docela věda a spousta lidí ohřívá párky špatně. Na to, jak správně postupovat, jsme se zeptali vyhlášeného řezníka Martina Čejky.


Neobvyklé barevné kombinace, ve kterých zazáříte: Odvažte se a popusťte uzdu kreativitě

Letní počasí si vyloženě říká o to, abychom svůj běžný šatník trochu oživili a dodali mu pořádnou nálož těch nejpestřejších barev. Černá s bílou jsou sice nadčasové klasiky, na které můžete za všech okolností vsadit, ovšem rozhodně není na škodu se v tomto směru trochu odvázat. Představíme vám proto několik neobvyklých barevných kombinací, které, ačkoliv se to na první pohled nemusí zdát, spolu vytváří dokonalou módní symbiózu.


Letní hry na zahradě, které děti baví

Když skončí škola a začne se oteplovat, musí děti trávit dostatek času venku, aby se mohly pohybovat, stýkat se s ostatními a bavit se. Někdy, když děti tráví hodiny u herní konzole, stačí, aby jim někdo navrhl konkrétní hru, kterou si mohou zahrát, a mohou se dostat ven a být aktivní. Nuže, na tomto seznamu jsou hry pro děti (i dospělé) všech věkových kategorií a zájmů. Chcete-li objevit hry, které jsou většinou zdarma, snadno se hrají a určitě děti v letních měsících zabaví, proklikejte se touto galerií.


Hvězdná návštěva: Zakladatel žebříčku kvality restaurací Pavel Maurer nás pozval do své kuchyně

Návštěva u Pavla Maurera byla vskutku radostná. Tento člověk totiž jídlo miluje, rozumí mu jako málokdo a je s velkou potěchou jeho vyprávění (nejen o jídle) poslouchat. Zakladatel žebříčku kvality restaurací Maurerův výběr Grand Restaurant, organizátor bezesporu jednoho z nejlepších českých food festivalů Grand Restaurant Festival a také renomovaný gastronomický publicista. To by bylo stručné představení. Pavla jsme fotili s vaším oblíbeným...


Proč jíst meruňky: 7 důvodů, proč je zařadit do svého jídelníčku. Recept na lahodný džem

Nejlepší meruňky bývají ty, které si vypěstujeme na vlastní zahradě. Bohužel se to v posledních letech daří jen málokomu. Většinou se o jejich zkázu postarají jarní mrazíky, a tak je pro nás každý plod vzácný, protože tohle ovoce s úžasně nasládlou chutí má pro nás i spoustu zdravotních benefitů. Tak si važme každé jednotlivé meruňky, která se na našem jídelníčku objeví. Úctu k meruňkám měli lidé už ve starověku. Podle řecké mytologie jsou...


Historické náhody: Důležité události, které se staly ve stejném roce!

Některé roky v historii byly bohatší než jiné. Věděli jste například, že ve stejném roce, kdy se potopil Titanic, byly objeveny vitamíny a poprvé vyrobeny Oreos? Tyto věci spolu nemusí nutně souviset jinak než tím, že se odehrály ve stejném roce, ale v některých případech zdánlivě náhodný výběr událostí svědčí o období inovací nebo konfliktů v lidských dějinách. Klikněte do galerie a podívejte se, které významné události v dějinách se staly ve stejném roce. (Některé z nich se dokonce odehrály ve stejný den!)


Runové horoskopy od 27. června 2024: Panny budou akční, Ryby úspěšné

Magické runy přináší na následující dny nádherné zprávy. Oznamují, že do života vstupuje zářící slunce, které přináší naději a příslib všeho dobrého. Co ještě vám tajemné runy vzkazují?


Horoskop štěstí na červenec: Býci si zvelebí bydlení, Blíženci se mohou těšit na romantiku

Štěstí je vedle lásky jednou z nejdůležitějších věcí, které nás zajímají v horoskopech. Tak nebudeme zdržovat a pojďme se rovnou podívat, jaké štěstí čeká jednotlivá znamení zvěrokruhu v červenci.


Trendy módních a interiérových dekorací v roce 2024

Vybavení interiéru je sice do velké míry záležitostí vkusu, nicméně inspirace od designérů nemůže nikdy uškodit. Pojďme se podívat na to, co by mělo být v roce 2024 „in“.


5 nejkrásnějších sukní letní sezony: Sluší ženám v každém věku a dokonale zdůrazní křivky

Sukně patří k naprostým základům (nejen) letního šatníku všech žen. Tyto kousky oblečení jsou ladné a dokonale dokážou vyzdvihnout ženskou jemnost a energii, kterými se můžeme právem pyšnit. Právě proto by nám stylové sukně rozhodně neměly chybět v šatníku! Přinášíme vám tipy na 5 různých druhů sukní, se kterými v letošní sezoně rozhodně nešlápnete vedle.


Okenice se vracejí. Proč si je pořídit?

Okenice jsou oblíbeným stavebním prvkem, jenž má dům nejenom zdobit, ale i chránit. Hodí se ke starším chalupám i moderním designům domů. I když není tento architektonický prvek často úplně dokonalý, získává v poslední době na popularitě. Mechanismus ovládání je natolik jednoduchý, že si ho oblíbí téměř všichni. Vyšperkujte si i vy váš dům a pochlubte se krásnými okenicemi.


„Jsem tu proto, abych ošetřoval vaši pleť,“ říká zakladatel Codage

Amandine a Julien Azencott jsou zakladateli prestižní značky Codage stojící na pevných základech vědeckých poznatků a blízké rodinné spolupráce. Podílejí se na vývoji svých produktů od samého začátku až do úplného konce. V čem se ukrývá kouzlo jejich produktů a čím se inspirují? Dokonce se s námi Julien podělit i o svou skin care rutinu!


Zastřelit psa nebo kočku v přírodě mají myslivci právo. Rozhoduje ale vzdálenost od obydlí i plemeno zvířete

Chodíte se psem na procházku do přírody, mimo lidská obydlí? Nebo dáváte svobodu pohybu své kočce? O obě zvířata můžete přijít, protože myslivecká stráž je má právo v určitých případech zastřelit. A nic na tom nemá změnit ani chystaná novela mysliveckého zákona.


Desatero otázek a odpovědí na téma potraviny vhodné na gril: Co vše se dá grilovat?

Grilování je rychlé opékání různých druhů potravin nad žhnoucími uhlíky ze dřeva nebo dřevěného uhlí. Grilovat můžeme téměř vše, a to na kovové mřížce, na kameni, na plechu, s poklopem nebo bez něj.


Heidi Klumina dcera okouzluje své fanoušky fotkami v odvážném bikiní

Leni Klum, dcera modelky Heidi Klum, ohromila své sledující fotkami v odvážném bikiní. The post Heidi Klumina dcera okouzluje své fanoušky fotkami v odvážném bikiní appeared first on Instafamosos.


Je monogamie nepřirozená?

Pro společnost, která si stále do značné míry idealizuje celoživotní romantickou lásku, může být tato informace nepříjemná. Nicméně vzhledem k tomu, že se stále méně párů vdává a nuda, nevěra a nedostatek sexuálního uspokojení rozbíjejí zdánlivě stabilní manželství, začíná mnoho (nejen) žen přijímat alternativy k dlouholeté normě monogamie.


Filmová producentka nám ukázala svůj originální byt plný výrazných barev a nekonvenčních řešení

Z oken se dívá na kouzelný Řím, zatímco v bytě se nebála tmavých tapet, moderních akcentů, nebo minimalistického nábytku. Co ji inspiruje?


Celebrity, které jsou znovuzrození křesťani

Možná budete překvapeni, až zjistíte kolik je v showbiznysu oddaných křesťanů. Životní styly bohatých a slavných jsou plné pokušení, protože v podstatě všechno je dostupné. Nalezení Krista pomohlo mnoha těmto celebritám zůstat na správné cestě, a také překonat osobní problémy a závislosti. Abyste zjistili kdy a proč se tyto celebrity znovuzrodily, prolikejte tuto galerii.


Jak namnožit oblíbené balkonové rostliny: u jakých druhů to ještě stihnete? Pozor si dávejte na důležitou zásadu

Koncem června stále ještě můžete namnožit nejen své oblíbené balkonové rostliny, ale i trvalky či polokeře. Pokud máte na balkoně či parapetu nějaký oblíbený kultivar muškátu či fuchsie a rádi byste takových měli více, není nic snazšího než si tyto rostliny namnožit. Tím nejlepším způsobem je řízkování, při kterém stačí dodržet pár zásad a získáme tak nové rostliny zcela zdarma.


Co je možné zamrazit a použít později: Od vajíček přes mateřské mléko až po buňky z tuku

Lékařská věda a inovace se neustále vyvíjejí a přinášejí nové možnosti. Naše těla přitom obsahují cenné buňky, které mohou být v budoucnu klíčem k léčbě nebo dokonce záchraně života nás či našich blízkých. Výzvou je správné zpracování a uchování buněk, aby si zachovaly své unikátní vlastnosti. Jaké druhy biologického materiálu je možné zmrazit nebo jinak uchovat pro budoucí léčebné účely?


Vysvědčení se blíží. Místo květin školáci vymýšlejí originální dárky pro své učitele

Už v pátek dostanou školáci vysvědčení. V tento den také většina z nich nese svému učiteli nebo paní učitelce dárek. Květina nebo sladkost bývají sázkou na jistotu, v poslední době ale mívají žáci a jejich rodiče i originálnější nápady.


Dražší maso, zelenina i olej. Za grilování si letos Češi připlatí

Nákup na grilování bude stát letos Čechy většinou víc než loni. Litr olivového oleje zdražil o polovinu. Kuřecí prsa, vepřová pečeně nebo makrela zdražila zhruba o čtvrtinu. O třetinu více si lidé letos připlatí za cuketu a brambory. Vyplývá to z analýzy společnosti Česká distribuční. Z 15 sledovaných položek firma zaznamenala zdražení u deseti z nich. Například bavorské klobásky jsou podle analýzy zhruba o pětinu levnější, o 17 procent zlevnila...


Základní tipy pro cesty s dětmi

Takže jste připraveni sbalit auto, naložit děti a vyrazit na cestu! Kéž by to bylo tak jednoduché... Dlouhé cesty autem s dětmi nebyly nikdy jednoduché, ale zdá se, že potřeba neustálé stimulace roste s každou generací. Může být skutečnou výzvou vše zorganizovat a zajistit, aby se zabavili i VIP pasažéři. Přesto se každý rok na dálnice vydávají miliony rodičů. Naštěstí přišli s několika tipy a triky, které můžete mít v zadní kapse. Klikněte na tuto galerii a dozvíte se více.


Šéfkuchař hotelu Pupp nám prozradil recept na legendární dort: Voní meruňkami a čokoládou a je krásně vláčný

Vídeň má Sacher, Budapešť Gerbeaud a Karlovy Vary dort Pupp. V západočeském lázeňském městě se peče již několik staletí a v kavárně slavného hotelu ho můžete ochutnat i během filmového festivalu. A nebo si jej připravte doma podle originálního receptu, který jsme pro Toprecepty.cz získali od šéfkuchaře Puppu Ondřeje Korába.


3 tipy na osvěžující drinky s příchutí letního Španělska

Vydejte se na slunné pobřeží Španělska a objevte tajemství osvěžujících míchaných nápojů, které vám přinesou chuť léta přímo do vaší skleničky.


Pár našli bez známek života ve vířivce


Jak vázat rajčata k opoře? Nedopouštějte se častých chyb

Vázání rajčat k opoře je nezbytnou součástí péče o rajčata (pokud tedy nepěstujete ta keříčková, která oporu nevyžadují). Protože by se mohlo zdát, že se jedná o naprosto jednoduchou činnost, spousta lidí jedná intuitivně. To znamená, že si o dané problematice nic nezjistí a jednoduše vezme tyč, nějaký provázek a vrhne se do práce. Při vázání se ale můžete dopustit několika chyb, které mohou ovlivnit výši vaší úrody.


Kvíz: Procvičte mozkové závity a najděte odpověď na jednoduché logické a matematické otázky

Hledáte způsob, jak se na chvíli odpoutat od každodenních starostí a nažhavit mozkové závity? Slovní rébusy a logické hádanky nabízejí ideální příležitost k relaxaci a zároveň rozvoji kreativního myšlení pro všechny věkové kategorie. Náš výběr 10 hádanek vás nejen pobaví, ale i přiměje k hlubšímu zamyšlení a posílí vaše analytické schopnosti. Vyzkoušejte si intelektuální výzvu, která by vám mohla zpestřit dnešní den.


Oslavte konec školního roku! Dort od maminky je sázka na jistotu

Maminky, také se vám stalo, že jste od svých dětí dostaly jasné zadání na domácí dort? Apetit vás nikdy nenechá ve ‚štychu‘, proto jsme pro vás v redakci připravili výběr těch nejlepších dětských dortů, kterými zaručeně zabodujete.


Prázdniny pro školní rok 2024/25: Kdy budou mít žáci a studenti volno

Jaký bude harmonogram školního roku 2024/2025? Podívejte se, kdy naplánovat dovolenou s dětmi a v jakém týdnu vychází jarní prázdniny ve vašem okrese nebo které státní svátky připadají na školní den.


Koláče po babičce: Vynikající nadýchané a krásně vláčné pečivo bude ještě lepší, když po upečení okraje potřeme speciální směsí

Kynuté koláče, to jsou poklady naší kuchyně. Mají řadu variant. Roli hraje nejen recept na těsto, ale také zvolená náplň podle chuti a případně také výborná drobenka. Upečte si osvědčené koláče.


Dům originálně zapuštěný do skály od okolí jen tak nerozeznáte. Mnohdy se nachytají i turisté

Dům originálně zapuštěný do skály od okolí jen tak nerozeznáte. Mnohdy se nachytají i turisté. O tom, že neexistuje místo, kde se nedá bydlet, svědčí počin architektonické společnosti Mold Architects. Ti vyprojektovali dům na opuštěném pobřeží. A aby toho nebylo málo, téměř celé obydlí je kompletně zapuštěné do svažující se skály.


Úžasné tipy na praní prádla, které byste měli znát

Na praní prádla si každý najde něco, co nesnáší. Ať už je to čekání, třídění nebo samotné praní, po kterém zjistíte, že jsou věci stále špinavé, může to být frustrující. Většina z nás to však musí dělat. Naštěstí existuje mnoho triků, jak prát efektivněji. Udělejte si laskavost a usnadněte si zbytek života tím, že si každý týden zjednodušíte den praní. Klikněte na tuto galerii a seznamte se s nejlepšími hacky a tipy pro praní prádla.


Jak se zbavit mšic: účinné domácí postřiky proti mšicím, které zároveň rostliny vyživí a posílí

Mšice k zahradám patří snad odjakživa. Jsou přirozenou součástí ekosystému, ale smířit se s jejich výskytem na vlastní zahradě dokáže jen málokterý pěstitel květin či zeleniny. Mšice se množí takovou rychlostí, že je na ně každý postřik, ať přírodní nebo na bázi insekticidů, krátký. Každý recept, jak se mšic zbavit, funguje jen dočasně. Přesto se můžete pokusit, udržet počet mšic na své zahradě alespoň v takové míře, aby vaše rostliny mohly v...


Jak se vyrovnat se změnami ve vašem životě: Klíčové je přijmout je a naučit se být flexibilní

Život je plný změn. Některé přicházejí nečekaně, jiné plánovaně, ale každá změna může přinést pocit nejistoty a obav. Ať už se jedná o změnu práce, stěhování, rozchod nebo třeba příchod nového člena rodiny, všechny tyto situace vyžadují schopnost adaptace. Jak tedy zvládnout životní změny a přizpůsobit se novým situacím? Přinášíme vám několik praktických tipů.


Denní horoskop na pátek 28. 6. 2024: Berani řeší prekérní situaci, Váhy házejí chyby na ostatní

Denní horoskop pro všechna znamení zvěrokruhu na pátek 28. 6. 2024. Podívejte se, co vás tento den čeká a čeho byste se případně měli vyvarovat.


Celebrity v červené: Odvážná Rolins, Bílá s rubikovou kostkou i sametový Peroutka

Červená je barva symbolizující vášeň a sílu a odjakživa patří k velmi oblíbeným. Nadšenci módy ji buď milují, nebo nenávidí a v posledních letech se stala výrazným trendem. Podívejte se, jak se známým osobnostem daří zakomponovat červenou do outfitů.