Trending:


Jak zalévat zahradu: video a tipy, které prospějí vaší zelenině i květinám a ušetří vám hromadu peněz

Počasí je v posledních letech jak na houpačce. Buď je vody moc nebo málo. Ani jeden extrém není dobrý, na rozdíl od deště si ale se suchem dokážeme docela poradit. I naše babičky říkávaly, že je v létě lepší přísušek než přemíra deště. Jenže jak se o zahradu v suchém létě starat, abyste do záhonů nenalili s tisíci litry vody i tisíce korun?


30 mýtů, kterým lidé stále věří

Mýty jsou všude kolem nás a často se nám říkají věci, které nejsou pravda. Už se vám někdy stalo, že jste se něco dozvěděli a později zjistili, že to byl jen mýtus a nic z toho není pravda? V této galerii vám přinášíme 30 nejčastějších mýtů a pravdu, která se za nimi skrývá – od netopýrů, kteří jsou údajně slepí, až po to, že si nemáte holit ruce, protože vám po nich rostou silnější chlupy. Kterým z mýtů jste věřili vy? Klikněte na galerii a dozvíte se víc.


Propadají spíš chlapci než dívky: Kde mají žáci nejlepší prospěch

Úspěšnost žáků ve škole ovlivňuje řada faktorů a nejsou to jen dosažené vědomosti. Podle sociologů velkou roli hrají i socioekonomické podmínky dětí. Prospěch žáků se tak napříč republikou velmi liší. Dobrou zprávou ale je, že počet propadlíků a nutnost opakovat celý ročník znovu se v průběhu posledních let nezvyšuje.


Jaké těsto zvolit na ovocné knedlíky? Nadýchané kynuté nebo tvarohové nejsou jediné možnosti

Ať už připomínají dětství nebo jsou symbolem léta, ovocené knedlíky mají v české kuchyni svoje pevné místo. Nejčastěji se pravděpodobně tvoří z kynutého a tvarohového těsta. Pokud ale chcete zkusit i něco jiného, sáhněte po bramborách nebo zkuste těsto odpálit.


Vysvědčení se blíží. Místo květin školáci vymýšlejí originální dárky pro své učitele

Už v pátek dostanou školáci vysvědčení. V tento den také většina z nich nese svému učiteli nebo paní učitelce dárek. Květina nebo sladkost bývají sázkou na jistotu, v poslední době ale mívají žáci a jejich rodiče i originálnější nápady.


Samosběr levandule 2024: Vydejte se za okouzlující vůní květů levandule a dopřejte si relaxační lázeň

Samosběry ovoce a zeleniny jsou stále oblíbenější a nikoho už asi dávno nepřekvapí. Ale co byste řekli na výlet za levandulovou vůní, ze kterého si přivezete vlastnoručně nastříhanou, čerstvou kytičku levandule? Farem, které vám samosběr téhle fialové krásky umožní zatím není mnoho, ale uvidíte, že výprava bude stát za to.


Albert šlape na paty plýtvání. Po večerech daruje čerstvé jídlo potřebným!

Jak počet lidí v nouzi neustále roste, obchody Albert přichází s inovativním řešením v podobě večerního darování čerstvých potravin přímo z prodejen. Tento revoluční projekt, který vznikl ve spolupráci s potravinovými bankami, znamená, že na stoly potřebných lidí míří každý večer maso, jogurty nebo čerstvé džusy a saláty. Během posledního půl roku se takto podařilo darovat potřebným více než 90 tun kvalitního jídla.


Okenice se vracejí. Proč si je pořídit?

Okenice jsou oblíbeným stavebním prvkem, jenž má dům nejenom zdobit, ale i chránit. Hodí se ke starším chalupám i moderním designům domů. I když není tento architektonický prvek často úplně dokonalý, získává v poslední době na popularitě. Mechanismus ovládání je natolik jednoduchý, že si ho oblíbí téměř všichni. Vyšperkujte si i vy váš dům a pochlubte se krásnými okenicemi.


Filmová producentka nám ukázala svůj originální byt plný výrazných barev a nekonvenčních řešení

Z oken se dívá na kouzelný Řím, zatímco v bytě se nebála tmavých tapet, moderních akcentů, nebo minimalistického nábytku. Co ji inspiruje?


5 nejkrásnějších sukní letní sezony: Sluší ženám v každém věku a dokonale zdůrazní křivky

Sukně patří k naprostým základům (nejen) letního šatníku všech žen. Tyto kousky oblečení jsou ladné a dokonale dokážou vyzdvihnout ženskou jemnost a energii, kterými se můžeme právem pyšnit. Právě proto by nám stylové sukně rozhodně neměly chybět v šatníku! Přinášíme vám tipy na 5 různých druhů sukní, se kterými v letošní sezoně rozhodně nešlápnete vedle.


Podivné věci vyplavené na plážích

I když na plážích obvykle nacházíme mušle, ryby a pěkné oblázky, v minulém století došlo k několika velmi podivným objevům. Například na plážích poblíž rušných lodních tras bylo nalezeno nejbizarnější zboží, včetně telefonů ve tvaru kočky a obřích koulí vlasů. Došlo také k podivným přírodním jevům a ničivému znečištění životního prostředí. Pokud vás zajímá, jaké bláznivé předměty byly nalezeny na našich plážích, prohlédněte si tuto galerii.


Nadzemní bazén jako součást moderního životního stylu

V dnešní době se stále více lidí rozhoduje pro nadzemní bazény jako součást svého domova. Tento trend není jen módním výstřelkem, ale odráží rostoucí zájem o zdravý a aktivní životní styl. Nadzemní bazény, ať už rámové bazény nebo nafukovací bazény, představují ideální řešení pro ty, kteří chtějí mít možnost si kdykoliv zaplavat, relaxovat nebo se […] The post Nadzemní bazén jako součást moderního životního stylu appeared first on HomeInCube.


Kam s ELLE: Jediný víkendový to do list, který potřebujete

Venku je krásně a víkend má celé dva dny pro to, abyste je využili naplno a naplnili objevováním i zaslouženým nicneděláním. Tak neseďte doma a vyrazte s ELLE ven. Představujeme vám jediný to do list, který o víkendu skutečně potřebujete.


Je mi 50 a už půl roku nemůžu najít práci. Jsem zoufalá a nechci být na manželovi závislá, svěřuje se Ivana

Každý, kdo někdy hledal práci, ví, že to není žádná sranda. Ať už jste po škole bez praxe, ženou po mateřské nebo po padesátce… Své o tom ví i Ivana, která se kvůli ztrátě zaměstnání velmi trápí. Najít vhodné místo je pro ní problém a bojí se, že bude muset nakonec nastoupit kamkoli...


Jak namnožit oblíbené balkonové rostliny: u jakých druhů to ještě stihnete? Pozor si dávejte na důležitou zásadu

Koncem června stále ještě můžete namnožit nejen své oblíbené balkonové rostliny, ale i trvalky či polokeře. Pokud máte na balkoně či parapetu nějaký oblíbený kultivar muškátu či fuchsie a rádi byste takových měli více, není nic snazšího než si tyto rostliny namnožit. Tím nejlepším způsobem je řízkování, při kterém stačí dodržet pár zásad a získáme tak nové rostliny zcela zdarma.


Pěstujeme rajčata: Zákeřná plíseň bramborová může zničit celou úrodu. Bránit rostliny musíme včas, než bude pozdě

Už několik měsíců pěstujete rajčata a k tomu paří i řádná péče o rostliny, jinak jim hrozí různé choroby, jako je plíseň bramborová. Zjistěte, jak vypadá a co dělat, když rajčata napadne.


Zbytečné věci, kterých byste se měli zbavit - dnes

Některé předměty si mnozí z nás nechávají doma a nikdy se neptají proč. Mnohé z nich jsou naprosto zbytečné, a přesto je stále máme u sebe, ať už z důvodu, že je prostě zapomínáme, nebo si myslíme, že "jednou se budou hodit". Pak nám jen tak leží doma a my si na ně tak zvykneme, že už si jich ani nevšímáme. Již dříve jsme hovořili o způsobech, jak deklutrovat svůj život, a o tom, jak může být minimalismus prospěšný, ale existují i další chyby, kterých se neustále dopouštíme, aniž bychom si to uvědomovali, a právě uchovávání některých předmětů doma je jednou z nich. Kdy jste se naposledy podívali na data spotřeby výrobků vzadu ve spíži nebo v mrazáku? Nebo kdy přesně jste nosili nesourodé ponožky, které máte v šuplíku? To je v pořádku, všichni jsme vinni z toho, že si necháváme různé nepotřebné věci. Ale po přečtení této galerie už nebudete mít žádné výmluvy, takže klikněte a začněte věci z domu vynášet ještě dnes.


Úžasné tipy na praní prádla, které byste měli znát

Na praní prádla si každý najde něco, co nesnáší. Ať už je to čekání, třídění nebo samotné praní, po kterém zjistíte, že jsou věci stále špinavé, může to být frustrující. Většina z nás to však musí dělat. Naštěstí existuje mnoho triků, jak prát efektivněji. Udělejte si laskavost a usnadněte si zbytek života tím, že si každý týden zjednodušíte den praní. Klikněte na tuto galerii a seznamte se s nejlepšími hacky a tipy pro praní prádla.


Černé tečky versus rozšířené póry: Jaký je mezi nimi rozdíl? A jak s nimi bojovat?

Černé tečky a rozšířené póry, ale také mazové zátky a komedony. V mnoha pojmech, které se týkají problematické pleti, je někdy poměrně těžké se vyznat. Podívejme se společně na to, co přesně tato slova označují, a hlavně jak se těchto faktorů zbavit, abyste dosáhli čisté a spokojené pleti.


Základní tipy pro cesty s dětmi

Takže jste připraveni sbalit auto, naložit děti a vyrazit na cestu! Kéž by to bylo tak jednoduché... Dlouhé cesty autem s dětmi nebyly nikdy jednoduché, ale zdá se, že potřeba neustálé stimulace roste s každou generací. Může být skutečnou výzvou vše zorganizovat a zajistit, aby se zabavili i VIP pasažéři. Přesto se každý rok na dálnice vydávají miliony rodičů. Naštěstí přišli s několika tipy a triky, které můžete mít v zadní kapse. Klikněte na tuto galerii a dozvíte se více.


Nakládačky ve sladkokyselém nálevu i v soli. Kde se jak připravují nakládané okurky?

Recepty na nakládané okurky (ale i jinou zeleninu, a dokonce i ovoce) najdete v kuchyních po celém světě. Každá země připravuje své nakládačky originálním způsobem. Vedle našich oblíbených sladkokyselých můžete vyzkoušet okurky naložené v soli, okurky s bazalkou, fenyklem či chilli.


Černá kuchyně našich předků nás magicky přitahuje, vaření ale bylo krutou řeholí

Přemýšleli jste někdy, jak to vypadalo v kuchyních v dávných dobách? Jak zvládaly tehdejší hospodyňky vařit pro početnou rodinu bez moderních robotů, papiňáků a dalších zlepšováků? Ať už je pro vás vaření povinností nebo zábavou, pro středověké kuchařky to byla hlavně pořádná řehole. Pojďte se s námi podívat do míst, kterým se říkalo černá kuchyně.


Jak funguje lapač snů: Symbolika a účinky

Lapač snů, známý také jako „Dreamcatcher“, je tradiční artefakt původem z kultur původních obyvatel Ameriky, zejména z kmenů Ojibwe a Lakota. Původně byl navržen jako talisman k ochraně spících osob, zejména dětí, před zlými sny a negativními energiemi. V tomto článku se podíváme na to, jak lapač snů funguje, jaké má symbolické významy a jaké jsou jeho současné interpretace.


Heidi Klumina dcera okouzluje své fanoušky fotkami v odvážném bikiní

Leni Klum, dcera modelky Heidi Klum, ohromila své sledující fotkami v odvážném bikiní. The post Heidi Klumina dcera okouzluje své fanoušky fotkami v odvážném bikiní appeared first on Instafamosos.


Chalupářské recepty podle horoskopu: Lev připraví tuhle delikatesu ze špekáčků a Kozoroh překvapí gulášem

Prázdniny jsou tady a dovolená na chalupě patří u nás k těm nejoblíbenějším. A protože o dovolené se nám většinou nechce trávit zbytečně čas v kuchyni, chalupářský jídelníček bývá snadný a rychlý. Podívejte se námi, jaké chalupářské pokrmy připravují různá znamení horoskopu.


Pozor na tyto chyby při zavařování. Mohou zkazit celý výsledek

Zavařování je skvělý způsob, jak uchovat sezónní ovoce a zeleninu pro pozdější použití. Přestože je však tento proces poměrně jednoduchý, může dojít k potížím, které ovlivní výsledek vašeho zavařování. Z toho důvodu jsme pro vás připravili výčet nejčastějších chyb a tipy, jak jim předejít.


Bratři Mašínové znovu doporučeni na vyznamenání


5 chyb dekorace, které dělají váš obývací pokoj neuspořádaný

bývací pokoj je jedním z nejdůležitějších prostorů v domě, sloužícím jako místo pro setkávání, odpočinek a zábavu. Nicméně některé volby uspořádání a dekorace mohou proměnit tento prostor v neuspořádané a chaotické místo. O post 5 chyb dekorace, které dělají váš obývací pokoj neuspořádaný apareceu primeiro em DecorStyle.


Hubnutí po padesátce: Nejdůležitější jídlo celého dne je snídaně, na bábovku ale zapomeňte

Padesátka je pro mnohé ženy jakýmsi milníkem, kdy se mění život a ne vždycky zrovna k lepšímu. Alespoň pokud jde o zdraví a vzhled. Lví podíl na tom mají hormonální změny spojené s menopauzou. Jedním z důležitých momentů, který pomůže ženám cítit se dobře, je úprava jídelníčku, jehož nedílnou součástí je snídaně. Jak by měla vypadat, pokud si chceme udržet váhu nebo nějaké to kilo shodit?


Speciální vlastnosti každého znamení (podle astrologie)

O každém hvězdném znamení existují určité stereotypy. Jde o způsoby, jakými se energie daného znamení obvykle projevuje vůči ostatním. Jakmile však poznáte lidi blíže, začnete si něčeho všímat: každé hvězdné znamení má své drobné vlastnosti, které je činí výjimečnými a které jsou často jedinečnou součástí jejich osobnosti. Zajímá vás více? Tak klikněte na tuto galerii a zjistěte, jaká je zvláštní vlastnost vašeho znamení!


Pár našli bez známek života ve vířivce


První dáma Haute Coutoure Coco Chanel: Vyrostla v sirotčinci, za války údajně kolaborovala s nacisty

Gabrielle "Coco" Chanel, jedna z nejvýznamnějších postav světové módy, se narodila 19. srpna 1883 v městečku Saumur ve Francii. Její cesta k vrcholu módního průmyslu nebyla jednoduchá a byla plná překážek, které musela překonávat, nakonec se však stala módní ikonou francouzského šarmu a elegance. Přesto umírala sama.


OUTFIT DNE: Něžný model v pastelových tónech do slunečného dne

Dnes a o víkendu se můžeme těšit na velmi teplé počasí, které jistě mnoho z nás zažene někam k vodě. Pokud se ale chystáte spíše do města, nebo na nějaký výlet, možná se budete chtít inspirovat pěkným outfitem, v němž budete vypadat skvěle a cítit se pohodlně. Proto přicházíme s inspirací na tento něžný outfit dne.


Denní horoskop na pátek 28. 6. 2024: Berani řeší prekérní situaci, Váhy házejí chyby na ostatní

Denní horoskop pro všechna znamení zvěrokruhu na pátek 28. 6. 2024. Podívejte se, co vás tento den čeká a čeho byste se případně měli vyvarovat.


Ve škole se zřítil strop: Učitelka hrdinka zachránila třeťáčky! Hrozí to v dalších třídách?

Třída 20 třeťáčků ještě plných zážitků z toho, že tu mohly nocovat. Pak se nad jejich hlavami ozvalo hrozivé zapraskání. Učitelka Kateřina se v mžiku stala hrdinkou, okamžitě všechny děti vyhnala ven a pravděpodobně tím zachránila mnoho životů. Vzápětí totiž strop zavalil celou třídu.


Vynikající recepty s cibulí

Cibule je skvělá: je fantasticky levná a chutná téměř ve všem. Přestože je úžasně levná, proč si nezkusit vypěstovat vlastní? Vyrostou v nejrůznějších klimatických podmínkách a teplotách. Pak následuje další krok: uvařte si z nich pár lahodných pokrmů! Prohlédněte si následující galerii a objevte několik vynikajících cibulových receptů.


Těžký boj princezny Kate: Chodí v paruce a hodiny se maluje, aby zakryla stopy po chemoterapii

Princezna Kate se nedávno poprvé objevila na veřejnosti od doby, kdy celému světu oficiálně oznámila, že bojuje s rakovinou. Podle listu Marca jí před vystoupením na slavnostním ceremoniálu Trooping the Colour trvalo celé dvě hodiny, než si nanesla make-up, který zakryl projevy chemoterapie. Na sobě měla mít rovněž paruku.


Horoskop štěstí na červenec: Býci si zvelebí bydlení, Blíženci se mohou těšit na romantiku

Štěstí je vedle lásky jednou z nejdůležitějších věcí, které nás zajímají v horoskopech. Tak nebudeme zdržovat a pojďme se rovnou podívat, jaké štěstí čeká jednotlivá znamení zvěrokruhu v červenci.


Děti a vysvědčení: Jak podpořit dítě, aby nemělo strach ho doma ukázat? Stačí se řídit několika jednoduchými pravidly

Vysvědčení – ten kus papíru, který může vyvolat celou škálu emocí u dítěte i rodičů. Někdy přináší radost a pýchou, jindy úzkost a obavy. Pro některé děti může být návrat domů s vysvědčením stresující záležitostí, ale jako rodič můžete udělat mnoho pro to, aby vaše dítě mělo klidnější přístup k této události. Jak tedy podpořit dítě, aby se nebálo ukázat doma vysvědčení?


Důvody, proč se probouzíte se suchem v ústech, a co s tím dělat

Máte po probuzení v ústech pocit pouště? Může to být nepříjemné a někdy to doprovází bolest v krku, popraskané rty a nepříjemná chuť. Když vaše tělo neprodukuje dostatek slin, může to vést ke stavu sucha v ústech, xerostomii. Sliny hrají v těle důležitou roli, protože čistí ústa, ničí bakterie a pomáhají odplavovat potravu, kterou sníme. Nedostatek slin v ústech (hyposalivace) po probuzení může naznačovat, že je třeba upravit chování při probuzení, nebo může být známkou něčeho závažnějšího. Zajímá vás to? Kliknutím na tuto stránku zjistíte, proč se probouzíte se suchem v ústech a co s tím v takovém případě dělat.


Vepřová pečeně s cibulí a Staročeskou slaninou

Upečte naprosto perfektní nedělní oběd pro celou rodinu. Maso se peče samo v troubě, vy si jen vymyslete vhodnou přílohu. Máte raději rýží, bramborovou kaši nebo třeba pečené brambory?


Šperky do postele nepatří. Sundávejte je před spaním a vyhnete se zdravotním problémům i jejich ničení

Necháváte si na sobě přes noc veškeré šperky a spíte s nimi celou noc? Věřte, že tento zlozvyk má spoustu nevýhod a rizik, o kterých jste možná ani nevěděla...


Letní hry na zahradě, které děti baví

Když skončí škola a začne se oteplovat, musí děti trávit dostatek času venku, aby se mohly pohybovat, stýkat se s ostatními a bavit se. Někdy, když děti tráví hodiny u herní konzole, stačí, aby jim někdo navrhl konkrétní hru, kterou si mohou zahrát, a mohou se dostat ven a být aktivní. Nuže, na tomto seznamu jsou hry pro děti (i dospělé) všech věkových kategorií a zájmů. Chcete-li objevit hry, které jsou většinou zdarma, snadno se hrají a určitě děti v letních měsících zabaví, proklikejte se touto galerií.


Šéfkuchař hotelu Pupp nám prozradil recept na legendární dort: Voní meruňkami a čokoládou a je krásně vláčný

Vídeň má Sacher, Budapešť Gerbeaud a Karlovy Vary dort Pupp. V západočeském lázeňském městě se peče již několik staletí a v kavárně slavného hotelu ho můžete ochutnat i během filmového festivalu. A nebo si jej připravte doma podle originálního receptu, který jsme pro Toprecepty.cz získali od šéfkuchaře Puppu Ondřeje Korába.


Je monogamie nepřirozená?

Pro společnost, která si stále do značné míry idealizuje celoživotní romantickou lásku, může být tato informace nepříjemná. Nicméně vzhledem k tomu, že se stále méně párů vdává a nuda, nevěra a nedostatek sexuálního uspokojení rozbíjejí zdánlivě stabilní manželství, začíná mnoho (nejen) žen přijímat alternativy k dlouholeté normě monogamie.


Vědci ukázali podobu nejstaršího Homo sapiens. Nález ostatků přepsal historii

Brazilský expert Cícero Moraes, který je známý rekonstrukcemi obličejů, vytvořil možnou podobu tváře nejstaršího známého moderního člověka. Pravděpodobnou lebku člověka moudrého (Homo sapiens), který žil před 315 tisíci lety, poskládal z ostatků několika lidí nalezených na marockém archeologickém nalezišti Jebel Irhoud.


Co je možné zamrazit a použít později: Od vajíček přes mateřské mléko až po buňky z tuku

Lékařská věda a inovace se neustále vyvíjejí a přinášejí nové možnosti. Naše těla přitom obsahují cenné buňky, které mohou být v budoucnu klíčem k léčbě nebo dokonce záchraně života nás či našich blízkých. Výzvou je správné zpracování a uchování buněk, aby si zachovaly své unikátní vlastnosti. Jaké druhy biologického materiálu je možné zmrazit nebo jinak uchovat pro budoucí léčebné účely?


Rozpočtové kategorie, které vám pomohou lépe hospodařit s penězi

Život se nezlevňuje. Ve skutečnosti je možná stále těžší sledovat, jak a kdy utrácíte. Jedním z nejlepších způsobů, jak se vyrovnat se zvýšenými životními náklady, je vést si rozpočet na každý měsíc, čtvrtletí a rok. Přidělením určité částky peněz do každé kategorie rozpočtu můžete snadněji sledovat své finance - a vědět, kdy musíte říci "ne". Mít rozpočet vám také pomůže zajistit, abyste měli peníze na věci, které vás mohou zaskočit, na nečekané výdaje, které mohou lidem podrazit nohy nebo je dostat do dalších dluhů. Zaujalo vás to? Klikněte a přečtěte si, s jakými kategoriemi je třeba při sestavování rozpočtu počítat.


Na pěstování brambor nepotřebujete půdu: zkuste je pěstovat ve slámě

Nejedná se o žádnou novinku. Pěstování brambor ve slámě je prastarou praktikou. Jaké to má výhody? Sklizeň brambor je snadnější, navíc v průběhu pěstování nepotřebujete úrodnou půdu. A to znamená téměř žádné kopání, kopčení a podobně. Všechno, co k pěstování brambor ve slámě (ale také v čerstvě posekané trávě, seně nebo dokonce v listí) je právě organický materiál a kousek zahrady s plným sluncem.


Víkendový horoskop: Vodnáři půjdou vstříc dobrodružství, Ryby objeví novou vášeň

Počasí o víkendu bude nepředvídatelné stejně jako poslední dny. Někdo tento čas věnuje sebereflexi, jiný naopak prozkoumávání nových tajů. Ať tak, či tak, hvězdy mají jasno. Co čeká právě vás, se můžete dočíst v našem víkendovém horoskopu.