KOHO SLEDOVAT, KDYž SE CHYSTáTE ZHUBNOUT: INSTAGRAMOVý PROFIL S RECEPTY, VýžIVOVé PORADCE I LIDI, KTEří SAMI HUBNOU

Zdroj foto: Shutterstock

Hubnout byste měli především kvůli tomu, abyste se cítili fyzicky i psychiky v pohodě. Pokud se snažíte zhubnout rychle do plavek jen kvůli tomu, aby vás lidé na pláži nebo u bazénu nesoudili, pravděpodobně to můžete rovnou vzdát. Rychlé nezdravé hubnutí totiž ještě nikomu moc užitku nepřineslo a zároveň vězte, že lidem okolo vás je vaše postava jedno. A pokud není, je to jejich věc, nikoli vaše. V následujících tipech proto nenajdete nikoho, kdo by doporučoval „zázračnou dietu“, díky níž budete mít do měsíce postavu o dvacet kilo lehčí. Naopak jsme se snažili nalézt tu nejlepší v jednotlivých instagramových profilech motivaci, tipy na udržitelné stravování a užitečné tipy týkající se jídla i cvičení.

Nikola Homolková z instagramového profilu @nikolahomolkova

Za efektivním hubnutím stojí kalorický deficit. Jak funguje, to se dozvíte právě na instagramovém profilu této výživové poradkyně. Kromě toho ale Nikola Homolková pravidelně přidává jednoduché zdravé recepty, a co víc, porovnává mezi sebou jídla, po kterých často saháme, když nemáme uvařeno. Dokážete si třeba tipnout, jak je na tom Bun bo nam bo a Pad Thai co do kalorií?

Simi Šeligová z instagramového profilu @simi.seligova

Co při hubnutí nedělat, jakým chybám se vyvarovat, jak změnit své myšlenky nebo jak na intuitivní stravování, to všechno (a samozřejmě mnohem víc) najdete na instagramovém profilu Simi Šeligové. Pokud se tedy chcete inspirovat někým, kdo si sám prošel procesem zdravého hubnutí a kdo vám bude schopný odpovědět na mnohé otázky, které se vám na začátku procesu jistě honí hlavou, začněte určitě tuto výživovou poradkyni sledovat.

Anet z instagramového profilu @jmenujiseanet

Tentokrát z jiného soudku. Anet není výživová poradkyně, ale žena, která se snaží zhubnout šedesát kilo a najít si cestu ke zdravému stravování. Zatím má osmnáct kilogramů dole a už teď je obrovskou motivací pro mnoho z nás. Navíc je nesmírně sympatická a otevřená ve sdílení svých emocí i poznatků.

Šárka Kubištová z instagramového profilu @cvicenissarkou

Hubnutí není pouze o stravě, ale i o pohybu. Je na každém z vás, zda si zvolíte chůzi, běh, jízdu na kole, cvičení v posilovně nebo třeba cvičení doma. Pokud ale hledáte tipy na cviky, zaměřující se na konkrétní partie, podívejte se na profil fitness trenérky Šárky Kubištové.

Hana Zlatníková z instagramového profilu @hanka_rainbow_fairy

Skvělý profil, zaměřující se vyloženě na přípravu zdravých receptů a inspiraci na to, co jíst během týdne, to je @hanka_rainbow_fairy. Naleznete zde videa jak na zdravou sladkou svačinku ze čtyř ingrediencí, jak připravit tortillovou pizzu nebo jak připravit ze tří ingrediencí lososové nugety.  

MOHLO BY SE VÁM LÍBIT:

Zdroj info: Autorka článku, zmíněné instagramové profily

Související články

2024-06-24T09:00:51Z dg43tfdfdgfd