Trending:


Jak se vyrovnat se změnami ve vašem životě: Klíčové je přijmout je a naučit se být flexibilní

Život je plný změn. Některé přicházejí nečekaně, jiné plánovaně, ale každá změna může přinést pocit nejistoty a obav. Ať už se jedná o změnu práce, stěhování, rozchod nebo třeba příchod nového člena rodiny, všechny tyto situace vyžadují schopnost adaptace. Jak tedy zvládnout životní změny a přizpůsobit se novým situacím? Přinášíme vám několik praktických tipů.


„Jsem tu proto, abych ošetřoval vaši pleť,“ říká zakladatel Codage

Amandine a Julien Azencott jsou zakladateli prestižní značky Codage stojící na pevných základech vědeckých poznatků a blízké rodinné spolupráce. Podílejí se na vývoji svých produktů od samého začátku až do úplného konce. V čem se ukrývá kouzlo jejich produktů a čím se inspirují? Dokonce se s námi Julien podělit i o svou skin care rutinu!


Zastřelit psa nebo kočku v přírodě mají myslivci právo. Rozhoduje ale vzdálenost od obydlí i plemeno zvířete

Chodíte se psem na procházku do přírody, mimo lidská obydlí? Nebo dáváte svobodu pohybu své kočce? O obě zvířata můžete přijít, protože myslivecká stráž je má právo v určitých případech zastřelit. A nic na tom nemá změnit ani chystaná novela mysliveckého zákona.


Když se unboxing vymkne kontrole: jak influenceři nahání sledující

Plýtvání na TikToku nabírá na nebezpečných obrátkách. Od mini ledničky přes obří plyšáky až po kila mašlí - přehnané PR balíčky jsou zpět a plní sociální sítě. Influencerům rostou čísla, ale s udržitelností se to zrovna nerýmuje. Kam až vede tohle konzumní šílenství?


Švihák lázeňský Jiří Bartoška se už prochází po Varech: Minulý rok ho trápilo zdraví, nyní jen kvete

Na kolonádě v Karlových Varech to začíná pěkně žít. Už přijeli první hosté a také prezident Jiří Bartoška (77), který se vesele procházel po lázeňském městě. Objevily se i další známé tváře, například módní návrhář Lukáš Macháček či moderátor Marek Eben. Na místě je už připravená redakce eXtra.cz, která vše pečlivě monitoruje.


Na co dát pozor při vaření angreštové marmelády. Radíme začátečníkům

Angreštová marmeláda je, podobně jako rybízová, pikantní a chutná. Používáme ji jako ostatní marmelády na chléb nebo pečivo a do sladkých jídel, ale chutná i s masem.


Léto v horách! Dokážete si představit lepší aktivní dovolenou?

Jste připraveni objevovat úžasné horské túry, které najdete na dosah ruky? Tak to jsme tu pro vás správně. Naše vášeň pro turistiku nás totiž zavedla do nejkrásnějších koutů oblasti střední Evropy a rádi se s vámi podělíme o tipy na výlet nebo rovnou delší aktivní dovolenou. V našem průvodci se dozvíte, jak se správně připravit na horskou túru, co si vzít s sebou a jaké vybavení vybrat. Přečtěte si naše tipy a vydejte se na nezapomenutelné...


Pavel Berky poradil, jak připravit jedinečnou bramborovou kaši: Jednoduchým trikem získáte skvělou chuť, říká

Bramborová kaše patří mezi nejoblíbenější přílohy u nás. Perfektně se totiž hodí třeba k řízkům, sekané, karbanátkům a dalším oblíbeným pokrmům. Ne každý ovšem umí kaši kvalitně dochutit, nebo na ni vybrat správný typ brambor. Proto Toprecepty.cz požádaly Pavla Berkyho, aby prozradil fígl, jak svou oblíbenou přílohu připravuje on.


Propadají spíš chlapci než dívky: Kde mají žáci nejlepší prospěch

Úspěšnost žáků ve škole ovlivňuje řada faktorů a nejsou to jen dosažené vědomosti. Podle sociologů velkou roli hrají i socioekonomické podmínky dětí. Prospěch žáků se tak napříč republikou velmi liší. Dobrou zprávou ale je, že počet propadlíků a nutnost opakovat celý ročník znovu se v průběhu posledních let nezvyšuje.


Prázdniny pro školní rok 2024/25: Kdy budou mít žáci a studenti volno

Jaký bude harmonogram školního roku 2024/2025? Podívejte se, kdy naplánovat dovolenou s dětmi a v jakém týdnu vychází jarní prázdniny ve vašem okrese nebo které státní svátky připadají na školní den.


Jak vázat rajčata k opoře? Nedopouštějte se častých chyb

Vázání rajčat k opoře je nezbytnou součástí péče o rajčata (pokud tedy nepěstujete ta keříčková, která oporu nevyžadují). Protože by se mohlo zdát, že se jedná o naprosto jednoduchou činnost, spousta lidí jedná intuitivně. To znamená, že si o dané problematice nic nezjistí a jednoduše vezme tyč, nějaký provázek a vrhne se do práce. Při vázání se ale můžete dopustit několika chyb, které mohou ovlivnit výši vaší úrody.


7 rybích pomazánek: Vybrali jsme pro vás ty nejoblíbenější

Rybičkové pomazánky patří k těm nejžádanějším. Mohou se připravovat z různých ryb, které doplníme jemně nakrájenou cibulí a dochutíme zelenou petrželkou. Pomazánky dobře promícháme a mažeme na chléb, bagety nebo chlebíčky.


Úžasné tipy na praní prádla, které byste měli znát

Na praní prádla si každý najde něco, co nesnáší. Ať už je to čekání, třídění nebo samotné praní, po kterém zjistíte, že jsou věci stále špinavé, může to být frustrující. Většina z nás to však musí dělat. Naštěstí existuje mnoho triků, jak prát efektivněji. Udělejte si laskavost a usnadněte si zbytek života tím, že si každý týden zjednodušíte den praní. Klikněte na tuto galerii a seznamte se s nejlepšími hacky a tipy pro praní prádla.


Video: Modelka slaví své křivky v super stylových tříkouskových bikinách

Olivia, známá na platformě jako OliviasWorld95, nadále inspiruje a posiluje více než 390 tisíc svých sledujících na Instagramu pozitivními zprávami o tělesném obrazu. Sedmadvacetiletá influencerka je oslavována za svůj upřímný a povznášející obsah o tělesném obrazu. The post Video: Modelka slaví své křivky v super stylových tříkouskových bikinách appeared first on Instafamosos.


Holka u plotny vaří: Jak na tvarohové knedlíčky jen jen ze tří surovin? Podle maďarského receptu chutnají skvěle

Tvarohové knedlíčky můžou být skvělou rychlou večeří pro všední den, anebo dezertem nejen na neděli. Vyzkoušejte je podle maďarského receptu a nebudete litovat. Jsou jemné a díky opražené strouhance chutnají skvěle.


Řezník Čejka radí, jak ohřívat párky, aby nepopraskaly: Tyhle tři postupy zaručí šťavnatou chuť a dokonalý vzhled uzeniny

Ohřátí párků je asi ta nejjednodušší možnost, jak si obstarat rychle teplou večeři, a je vnímáno jako kuchařský počin, který zvládne i naprostý amatér. A přitom je to docela věda a spousta lidí ohřívá párky špatně. Na to, jak správně postupovat, jsme se zeptali vyhlášeného řezníka Martina Čejky.


Skalničky vydrží, i když pojedete na dovolenou. Obklopte se jejich jemnou krásou

Skalničky, také známé jako alpinky nebo horské rostliny, dokáží dodat i malému koutku zahrady plno barev. Navíc jsou nejen krásné, ale také praktické, protože obvykle vyžadují málo péče a dobře se adaptují na různé podmínky.


Když není zbytí: jak zlikvidovat vosí hnízdo

V době léta je nutné počítat s kdejakými poletavými „neřády“. Vosí hnízda můžete spatřit ve štěrbinách domů nebo i na vaší půdě. Často se usídlí i tam, kde právě nechcete. Jak hnízdo plné pichlavých vos nejlépe zlikvidovat? Zprvu vosí hnízdo najděte, může být ukryté kdekoliv. A pak?


Jaké jídlo si vzít do letadla? Zjistěte si to předem, vyhnete se nepříjemnostem

Letadlo je prostor, ve kterém máme šanci získat svačinu (i pití) pouze koupí od letušek nebo si ji musíme připravit s sebou ještě před cestou. Je důležité si zjistit předem podmínky pro přepravu vlastního jídla.


Nejlepší i nejhorší modely ze zahájení festivalu ve Varech: Stylistka varuje před černými doplňky, špatnými materiály i délkou šatů

Pojďme se společně se stylistkou a vizážistkou Nikolou Markovou ohlédnout za loňským filmovým festivalem v Karlových Varech. Přesuneme se rovnou na červený koberec na zahájení, kde se můžeme inspirovat, nebo naopak se poučit z chyb a letos se jich vyvarovat. Kdo by měl zapracovat na lepším stylingu?


Jak vybrat květiny pro paní učitelku. Co řeknou karafiáty či růže a proč nejsou vhodné lilie?

Poslední školní den je pro všechny školáky hodně důležitý, ale nejen pro ně. I všechny učitelky a učitelé se těší, až předají dětem vysvědčení a vyrazí na zasloužené prázdniny. Ponesou vaše děti do školy kytičku jako poděkování či omluvu za nezbedné chování? Vyberte květiny, které se umí vyjádřit za ně, a to bez jediného slova. Mrkněte na pravidla školní květomluvy.


Mezi nejkreativnějšími restauracemi Evropy je i jedna pražská

Hledáte nejen skvělé jídlo, ale chcete, aby vaše návštěva restaurace byla zážitkem, na který budete ještě dlouho vzpomínat? Pak si na mapě Evropy zakroužkujte pět míst, která musíte navštívit. Dobrou zprávou je, že při svých cestách za výjimečnou gastronomií neminete ani Prahu.


Milan Peroutka ukázal outfity do Varů. Dominik je můj nejlepší stylista, říká o manželovi

Už v pátek vypukne v Karlových Varech 58. ročník mezinárodního filmového festivalu. Slavnostní událost si každoročně nenechá ujít řada známých osobností. Na velkolepou akci se pečlivě připravuje také zpěvák Milan Peroutka (34) se svým partnerem Dominikem (26). Dvojice exkluzivně pro Prima Ženy ukázala, jak se chystají i v jakých outfitech zazáří.


Výklad mariášových karet na červenec 2024: Známá kartářka Jana Rubešová odkrývá, na co se těšit a čemu se vyhnout

Léto je v plném proudu a s ním i začátek prázdnin, kdy si mnozí z nás dovolí zvolnit tempo a užívat si slunečných dní a čerpat tolik potřebnou energii. Ideální je trávit co nejvíce času venku, v přírodě, jejíž jsme součástí. Právě proto nám tu bývá tak dobře. Zajímá vás, jaký bude letošní červenec? Nahlédněte do výkladu mariášových karet, který pro vás tradičně připravila naše spolupracující kartářka Jana Rubešová.


Vědecká studie odhalila: Veganská strava je nebezpečná?!

Náhrady masa a mléčných výrobků rostlinnými alternativami nemusí být tak zdravé, jak se zdá. Nová studie ukazuje, že konzumace zpracovaných veganských potravin může zvýšovat riziko srdečních onemocnění.


Jaké vepřové je nejlepší na grilování a jak poznat, kdy sundat maso z ohně

Patří šťavnaté vepřové mezi vaše oblíbené pochoutky z grilovačky? Tápete, která část masa se na rozžhavený rošt nejlépe hodí? Věřte, že nikdy hostinu nezkazíte krkovicí, steakem z vepřové plece ani kotletou. Skvěle si ale pochutnáte i na vepřové pečeni, panence nebo játrech.


Portulák: zapomenutá zelenina našich babiček opět získává na oblibě

Naše babičky tuto rostlinu nazývaly portulák, ale správně se nazývá šrucha zelná. Dříve se běžně využívala na stejný způsob jako špenát či další listová zelenina a každá baba kořenářka ji měla doma připravenou. Portulák totiž dokáže léčit mnoho neduhů a pomoci vám od všelijakých bolístek. Někteří mají šruchu za plevel, ale my, znalci bylin, víme moc dobře, co za zdravou laskominu se za touto rostlinou skrývá. Naučte se portulák pěstovat a...


Dražší maso, zelenina i olej. Za grilování si letos Češi připlatí

Nákup na grilování bude stát letos Čechy většinou víc než loni. Litr olivového oleje zdražil o polovinu. Kuřecí prsa, vepřová pečeně nebo makrela zdražila zhruba o čtvrtinu. O třetinu více si lidé letos připlatí za cuketu a brambory. Vyplývá to z analýzy společnosti Česká distribuční. Z 15 sledovaných položek firma zaznamenala zdražení u deseti z nich. Například bavorské klobásky jsou podle analýzy zhruba o pětinu levnější, o 17 procent zlevnila...


5 chyb dekorace, které dělají váš obývací pokoj neuspořádaný

bývací pokoj je jedním z nejdůležitějších prostorů v domě, sloužícím jako místo pro setkávání, odpočinek a zábavu. Nicméně některé volby uspořádání a dekorace mohou proměnit tento prostor v neuspořádané a chaotické místo. O post 5 chyb dekorace, které dělají váš obývací pokoj neuspořádaný apareceu primeiro em DecorStyle.


Před a po: Malá rekonstrukce proměňuje tmavou a nevstřícnou kuchyni

Tento dvoupatrový dům z roku 1900 v historické čtvrti East Village v Georgetownu ve Washingtonu, D.C., je vintage klenot. Je to dům s dobrým základem a stropy, obložení a původní dřevěné podlahy obstály v testu času, čímž většina místností, včetně kuchyně, působí nadčasově. O post Před a po: Malá rekonstrukce proměňuje tmavou a nevstřícnou kuchyni apareceu primeiro em DecorStyle.


Jak snížit vlhkost v domácnosti

Vlhkost v interiéru může být opravdu nepříjemná, protože veškerá vodní pára se drží ve vzduchu a způsobuje, že se váš domov cítí jako vlhká houba. Kromě toho může vlhkost v domě způsobit vážná nebezpečí. Nadměrná vlhkost totiž může vést ke vzniku plísní a hnilobě povrchů, což je škodlivé nejen pro váš domov, ale i pro vaše zdraví. Ve vysoké vlhkosti se daří plísním, virům a bakteriím, které mohou zničit vaše věci a mít nepříznivé účinky na alergiky nebo osoby s dýchacími potížemi. Dobrou zprávou však je, že existuje několik způsobů, jak vlhkost ve vaší domácnosti zmírnit. Chcete vědět, jak na to? Pak si prohlédněte následující galerii.


Voda a vlhko: Tomuto nábytku to v koupelně nebude vadit

Při výběru nábytku do koupelny, kde je vlhko a hrozí přímý dotek s vodou, musíme být obezřetní. Pokud sáhneme vedle, velmi brzy se to projeví a vy budete muset kupovat znova. Na co si tedy dávat pozor? Nejprve technická stránka Abyste vybrali správný rozměr nábytku, je důležité znát rozměr dveří a oken. Jedině tak využijete místo […] The post Voda a vlhko: Tomuto nábytku to v koupelně nebude vadit appeared first on HomeInCube.


Je monogamie nepřirozená?

Pro společnost, která si stále do značné míry idealizuje celoživotní romantickou lásku, může být tato informace nepříjemná. Nicméně vzhledem k tomu, že se stále méně párů vdává a nuda, nevěra a nedostatek sexuálního uspokojení rozbíjejí zdánlivě stabilní manželství, začíná mnoho (nejen) žen přijímat alternativy k dlouholeté normě monogamie.


Příliš tlustá princezna Kate? Internetoví "hrdinové" neznají hranici!

I britská monarchie je aktivní na sociálních sítích, kde není vždy bezpečno. Na internetu totiž působí spousta lidí, kteří nejdou pro urážku daleko. Své o tom ví i herečka, která dostala za úkol ztvárnit princeznu Kate.


Zvláštní stromy se zajímavou historií

Stromy jsou tu s námi už dlouho. Některé dokonce i tisíce let a my máme to štěstí, že je můžeme obdivovat i dnes. Na světě existují stromy, které jsou skutečně výjimečné. Nejen proto, že jsou krásné a jedinečné, ale také proto, že za nimi stojí úžasné příběhy. V této galerii vám tyto fascinující příběhy představíme, tak klikněte a čtěte.


Celebrity, které jsou znovuzrození křesťani

Možná budete překvapeni, až zjistíte kolik je v showbiznysu oddaných křesťanů. Životní styly bohatých a slavných jsou plné pokušení, protože v podstatě všechno je dostupné. Nalezení Krista pomohlo mnoha těmto celebritám zůstat na správné cestě, a také překonat osobní problémy a závislosti. Abyste zjistili kdy a proč se tyto celebrity znovuzrodily, prolikejte tuto galerii.


‘Millennial Grey’ je barevný trend, který celé generaci neomrzí

"Millennial Grey" se nejenom stal barevným trendem, ale i kulturním fenoménem, který zachycuje podstatu celé generace. V době digitální nasycenosti a neustálého hledání rovnováhy se jemné a přívětivé šedé stalo středobodem moderních interiérů, grafického designu a současné módy. O post ‘Millennial Grey’ je barevný trend, který celé generaci neomrzí apareceu primeiro em DecorStyle.


Jak zalévat zahradu: video a tipy, které prospějí vaší zelenině i květinám a ušetří vám hromadu peněz

Počasí je v posledních letech jak na houpačce. Buď je vody moc nebo málo. Ani jeden extrém není dobrý, na rozdíl od deště si ale se suchem dokážeme docela poradit. I naše babičky říkávaly, že je v létě lepší přísušek než přemíra deště. Jenže jak se o zahradu v suchém létě starat, abyste do záhonů nenalili s tisíci litry vody i tisíce korun?


Zápach v domácnosti bude minulostí – pomohou přírodní prostředky. Jednou a navždy

Zápach v domácnosti bude minulostí – pomohou přírodní prostředky. Vlhkost a z toho plynoucí zápach, a hlavně zdraví škodlivá plíseň, umí pořádně potrápit. Pomocí přírodních receptů se jich lze naštěstí snadno zbavit.


Velká věštba na červenec pro Štíry: Potřebujete si odpočinout a načerpat energii

Co čeká Štíry v sedmém měsíci roku 2024? Na co byste si měli dát pozor, čeho se vyvarovat a co byste neměli promeškat? A jak můžete využít mořskou magii ke splnění svých přání? Přečtěte si předpověď na červenec, kterou pro Štíry z tarotových a mariášových karet vyčetla slavná kartářka Helen Stanku.


Jak funguje lapač snů: Symbolika a účinky

Lapač snů, známý také jako „Dreamcatcher“, je tradiční artefakt původem z kultur původních obyvatel Ameriky, zejména z kmenů Ojibwe a Lakota. Původně byl navržen jako talisman k ochraně spících osob, zejména dětí, před zlými sny a negativními energiemi. V tomto článku se podíváme na to, jak lapač snů funguje, jaké má symbolické významy a jaké jsou jeho současné interpretace.


Denní horoskop na 28. června 2024: Raky čeká úspěch, Střelce drobnost, která je potěší

Denní horoskop nejen pro ženy na pátek 28. 6. 2024. Přečtěte si aktuální denní horoskopy pro všechna znamení zvěrokruhu na webu Lifee.cz a zjistěte, co vám hvězdy připravily.


Jak na výborný rybízový džem bez chemie? Díky snadnému postupu je do půl hodinky hotovo

Rybíz krásně dozrává a spousta z něj možná míří do džemu. Jak na výborný rybízový džem bez chemie? Tyhle kroky nesmíte podcenit, abyste ho mohli vychutnávat třeba v dezertech.


Pár našli bez známek života ve vířivce


Recept: Pochutnejte si na cuketě s těstovinami, hráškem a jogurtem

Cuketa je zelenina oblíbená po celém světě, a to díky své jemné chuti a širokým možnostem, jak ji využít v kuchyni. Původně pochází z Ameriky, kde ji pěstovali již staří Aztékové a Májové. Dnes je cuketa nezbytnou součástí mnoha kuchyní, od středomořské až po asijskou. Vyzkoušejte třeba těstoviny s cuketou, hráškem a jogurtem.


Je filtrovaná voda lepší než voda z kohoutku?

Poznáte rozdíl mezi filtrovanou vodou a vodou z kohoutku? Někteří lidé tvrdí, že ano. Proč? Výrazná chuť "chemikálií" nebo vůně, kterou někteří považují za nepříjemnou. Jiní mají radši filtrovanou vodu kvůli obavám z bakterií. Není tedy divu, že jsou dnes filtrovací konvice tak oblíbené. Jsou však skutečně nezbytné? Mají tendenci zbavovat vodu minerálů, což jsou životně důležité sloučeniny, které tělo potřebuje k tomu, aby zůstalo hydratované. Klikněte na článek a dozvíte se, zda je filtrovaná voda opravdu lepší než kohoutková.


Bez chebdí a bez černý: pozor na záměnu, ať neskončíte na pohotovosti

Bezinky, jak těmto keřům nejčastěji říkáme, rostou takřka všude a pokud se rozhodnete vyzkoušet jejich léčivé účinky nebo si jen vyrobit chutný likér pro dlouhé zimní večery, stačí vyrazit ven do přírody. Mnoho lidí se do bezů tak zamilovalo, že je pěstuje i na svých zahradách. V tomto případě jde ale o speciálně vyšlechtěné druhy tohoto keře. Při svých výpravách za zralými plody bezu si ale dejte pozor, ať si ho nespletete s jeho příbuzným,...


Jak v horkých letních dnech udržet make-up svěží: Zařaďte tyto tipy do své denní rutiny

Letní horka nás často nutí přehodnotit naši make-up rutinu. Jak zajistit, aby náš make-up zůstal svěží i v parných dnech, kdy se zdá, že se všechno roztéká a váš obličej se pomalu mění v klauní masku? Máme pro vás pár osvědčených tipů, které vám pomohou udržet váš make-up dokonalý i při tropických teplotách.


Co je možné zamrazit a použít později: Od vajíček přes mateřské mléko až po buňky z tuku

Lékařská věda a inovace se neustále vyvíjejí a přinášejí nové možnosti. Naše těla přitom obsahují cenné buňky, které mohou být v budoucnu klíčem k léčbě nebo dokonce záchraně života nás či našich blízkých. Výzvou je správné zpracování a uchování buněk, aby si zachovaly své unikátní vlastnosti. Jaké druhy biologického materiálu je možné zmrazit nebo jinak uchovat pro budoucí léčebné účely?


Důvody, proč se probouzíte se suchem v ústech, a co s tím dělat

Máte po probuzení v ústech pocit pouště? Může to být nepříjemné a někdy to doprovází bolest v krku, popraskané rty a nepříjemná chuť. Když vaše tělo neprodukuje dostatek slin, může to vést ke stavu sucha v ústech, xerostomii. Sliny hrají v těle důležitou roli, protože čistí ústa, ničí bakterie a pomáhají odplavovat potravu, kterou sníme. Nedostatek slin v ústech (hyposalivace) po probuzení může naznačovat, že je třeba upravit chování při probuzení, nebo může být známkou něčeho závažnějšího. Zajímá vás to? Kliknutím na tuto stránku zjistíte, proč se probouzíte se suchem v ústech a co s tím v takovém případě dělat.