Zprávy

Trending:


Fiktivní postavy inspirované skutečnými lidmi

Pravda je opravdu divnější než fikce, a proto je logické, že některá z nejdivočejších fiktivních děl, která jsou dnes známá, si ve velké míře berou inspiraci ze skutečného života. Od filmových padouchů po literární hrdiny, od animovaných televizních pořadů po multimilionové série - řada postav byla inspirována zcela překvapivými lidmi. Klikněte a podívejte se na fascinující skutečné protějšky oblíbených výplodů fantazie.


Řadu dětí před spaním trápí úzkost, odhalil průzkum. Experti radí, jak jim s usínáním pomoci

Jeden rodič ze čtyř uvádí, že jeho dítě před spaním trpí úzkostmi nebo se bojí. Odhalil to národní průzkum dětské nemocnice C.S. Mott v USA. Mnohdy za tyto problémy může dětská představivost, obavy z příšer či tmy. Někdy je však na vině i narušení noční rutiny, například ve chvíli, kdy se do rodiny narodí nový potomek. Jak dítěti pomoci s usínáním a probouzením se v noci? To pro CNN přibližili experti.


Jak správně pečovat o froté ručníky: Kompletní průvodce

Praní froté ručníků se může zdát jako jednoduchý úkol, ale správné postupy mohou výrazně ovlivnit jejich měkkost, savost a celkovou životnost. Přinášíme vám proto komplexní návod, jak prát ručníky, aby byly stále jako nové.


Neobvyklé čokoládové kombinace, které vás možná překvapí. Zaručeně si však pochutnáte

Každý máme svou oblíbenou příchuť čokolády. Někdo nedá dopustit na kombinaci s ořechy, jiný má rád čokoládu provoněnou pomeranči. Mnozí si oblíbili hit posledních let, slaný karamel v čokoládě. Pokud ale hledáte nový rozměr chuti, rádi vám poradíme, s čím se dá čokoláda vychutnávat.


Jak udělat slanou jedlou kytici? Stačí oblíbené dobroty, špejle a trochu fantazie

Slaná kytice je originálním a vkusným dárkem pro muže. Nahradila v minulosti oblíbený dárkový koš, plný v té době těžko dostupných potravin. Vyrobit kytici zvládne každý - stačí mít k její přípravě dost jedlých ingrediencí.


Červená řepa v ohrožení! Před jakými škůdci a chorobami ji chránit

Červená řepa patří mezi velmi zdravé plodiny, které si můžete vypěstovat na vlastní zahradě. Většinou je její pěstování bezproblémové. Červenou řepu můžete uložit na dlouhou dobu a připravovat ji na spoustu způsobů. Někdy ale mohou přijít choroby a škůdci, kteří vaše plodiny poškodí nebo zcela zničí. Proto se vyplatí je znát, abychom mohli zakročit pokud možno co nejdříve. Vyplatí se pravidelně kontrolovat viditelné části řepy.


Módní Alarm z Karlových Varů: Žabky, kopyta a pijavice, aneb to, co jsme nechtěli vidět

V tomto Módním alarmu se koukneme podrobně na to, co a proč se komu nepovedlo. Většinou jsou na vině boty a materiály.


Velký horoskop na červenec 2024: Ryby čeká přelomový měsíc, Kozorohům se splní sen

Co přinesou hvězdy vašemu znamení v červenci 2024? Podívejte se na váš aktuální měsíční horoskop. Během tohoto měsíce Slunce vstoupí do znamení Lva a dočkáme se úplňku ve znamení Kozoroha, který bývá označován jako bouřkový či hromový. Co vás čeká a nemine?


Jak namnožit oblíbené balkonové rostliny: u jakých druhů to ještě stihnete? Pozor si dávejte na důležitou zásadu

Koncem června stále ještě můžete namnožit nejen své oblíbené balkonové rostliny, ale i trvalky či polokeře. Pokud máte na balkoně či parapetu nějaký oblíbený kultivar muškátu či fuchsie a rádi byste takových měli více, není nic snazšího než si tyto rostliny namnožit. Tím nejlepším způsobem je řízkování, při kterém stačí dodržet pár zásad a získáme tak nové rostliny zcela zdarma.


Co oblékly celebrity na party ve Varech: Elegantní červená i ve vedru nepříjemná koženka

S Mezinárodním filmovým festivalem v Karlových Varech se pojí i nesčetně akcí. Jednou z nich je Moët & Chandon party. Podívejte se, kdo na ní zazářil a kdo naopak s výběrem outfitu šlápl vedle. Obrovské vedro tentokrát hostům nepřidalo, většina z nich však akci zvládla s noblesou.


Krokant je karamelová pochutina s mandlemi. Dobrotu připravíte podle videonávodu

Dokonale křupavý karamel a kousky opražených mandlí v jednom? Tak to zní přímo božsky. Připravte si s námi krokant plný lahodného křupavého karamelu s dozlatova opečenými mandlemi a vychutnejte si ho třeba jako pochutinu ke sledování vašeho oblíbeného seriálu.


Zbytečné věci, kterých byste se měli zbavit - dnes

Některé předměty si mnozí z nás nechávají doma a nikdy se neptají proč. Mnohé z nich jsou naprosto zbytečné, a přesto je stále máme u sebe, ať už z důvodu, že je prostě zapomínáme, nebo si myslíme, že "jednou se budou hodit". Pak nám jen tak leží doma a my si na ně tak zvykneme, že už si jich ani nevšímáme. Již dříve jsme hovořili o způsobech, jak deklutrovat svůj život, a o tom, jak může být minimalismus prospěšný, ale existují i další chyby, kterých se neustále dopouštíme, aniž bychom si to uvědomovali, a právě uchovávání některých předmětů doma je jednou z nich. Kdy jste se naposledy podívali na data spotřeby výrobků vzadu ve spíži nebo v mrazáku? Nebo kdy přesně jste nosili nesourodé ponožky, které máte v šuplíku? To je v pořádku, všichni jsme vinni z toho, že si necháváme různé nepotřebné věci. Ale po přečtení této galerie už nebudete mít žádné výmluvy, takže klikněte a začněte věci z domu vynášet ještě dnes.


,Brioche' chutná jako loupák, skvělá je ale i v burgrech. Jak upéct briošku do slaných pokrmů

Biroškové pečivo je poslední dobou v kurzu. Nejen klasicky nasladko, ale ukazuje se, že si výborně rozumí i s masem. Ovšem upéct nadýchané bulky s lesklou a přiměřeně křupavou kůrčičkou třeba na hamburgery, nemusí být na poprvé úplně snadné. Jak přesně takto skvělou briošku upéct?


Oči po třicítce: make-up trik, který je omladí a zvětší

Oči a jejich okolí jsou jednou z prvních oblastí, kde jsou vidět přibývající roky. Než propadnete panice a ulehnete pod skalpel chirurgovi, zkuste nejprve jednoduchý make-up trik. Stačí využít oční linky a řasenku, abyste svému pohledu ubrala roky a přidala na působivosti.


Cuketová smaženice

Nakrájenou cuketu, kapii a žampiony orestujeme na slanince s cibulí a zalijeme vejci, podobně jako u houbové smaženice. Pak dochutíme česnekem a kořením a cuketová smaženice je na světě. Podáváme s čerstvým chlebem jako chutnou a zdravou svačinu nebo večeři.


Pozor na tyto chyby při zavařování. Mohou zkazit celý výsledek

Zavařování je skvělý způsob, jak uchovat sezónní ovoce a zeleninu pro pozdější použití. Přestože je však tento proces poměrně jednoduchý, může dojít k potížím, které ovlivní výsledek vašeho zavařování. Z toho důvodu jsme pro vás připravili výčet nejčastějších chyb a tipy, jak jim předejít.


30 mýtů, kterým lidé stále věří

Mýty jsou všude kolem nás a často se nám říkají věci, které nejsou pravda. Už se vám někdy stalo, že jste se něco dozvěděli a později zjistili, že to byl jen mýtus a nic z toho není pravda? V této galerii vám přinášíme 30 nejčastějších mýtů a pravdu, která se za nimi skrývá – od netopýrů, kteří jsou údajně slepí, až po to, že si nemáte holit ruce, protože vám po nich rostou silnější chlupy. Kterým z mýtů jste věřili vy? Klikněte na galerii a dozvíte se víc.


Alena (65): Z manžela je v důchodu mrzutý stařec. Při pohledu na něj ztrácím chuť do života

Paní Alena se těšila na to, jak si s manželem budou v důchodu užívat a dělat věci, na které předtím nebyl čas. Jenže on si důchod představuje úplně jinak. Povede se jí probudit v něm život?


Tereza Maxová vynesla v jeden večer dvoje šaty. Bravurně využila černobílý trend

Modelka Tereza Maxová (52) dnes rozhodně patřila k těm, kteří na červeném koberci v Karlových Varech zazářili. Pravděpodobně se nemohla rozhodnout, jaké šaty obléci, a tak během jednoho večera vynesla rovnou dvoje. Anebo šlo o dobře promyšlený krok?


Odvážná Bezděková, rudá Dyková i řecká bohyně Vlasáková: Rozparky a nejhlubší dekolty z Varů

Na červeném koberci v Karlových Varech se to hemží těmi nejluxusnějšími róbami. Některé ze známých dam vynesly šaty s vysokými rozparky a hlubokými dekolty. Jedny z nejvýraznějších modelů předvedly například modelka Andrea Bezděková, Tatiana Dyková či Lenka Vlasáková. Je to přímo pastva pro oči. To nejlepší nafotila redakce eXtra.cz.


KVÍZ: Jak dobře znáte prvního Harryho Pottera? Otestujte se!

Harry Potter a Kámen mudrců znamenal začátek jedné z nejoblíbenějších sérií. Vyznáte se v ní?


Topolovka růžová zdobí i léčí. Zkuste z krásných květů udělat sirup proti kašli pro děti

Topolovka růžová je nepřehlédnutelná květina s výraznými květy v nejrůznějších barvách. Není to ale jen oblíbená okrasná rostlina, která zdobí nejednu zahradu, ale také léčivá bylina. V lidové medicíně se užívá především na podporu odkašlávání, zevně mírní kožní problémy. Udělejte z krásných květů topolovky sirup proti kašli pro děti, bude jim chutnat. Taky poradíme, jak tuhle krásku pěstovat.


7 nejkrásnějších hereček českého filmu: Jak se změnil ideál krásy během desetiletí?

Češky a Slovenky jsou právem považované za nejkrásnější ženy planety. To platí také ve světě filmového průmyslu. Pojďme se podívat na 7 českých krásek stříbrného plátna, které dokázaly uhranout nejednoho muže. Na filmovém plátně i mimo něj.


Velký červencový horoskop lásky: Vodnáři si budou užívat zájem druhých, Berani se rozejdou

Červenec s sebou přináší kromě teplého počasí také mnoho příležitostí se seznámit. Lidé jsou setkávání všeobecně více nakloněni. Usměje se štěstí i na vás? To se dozvíte v našem červencovém horoskopu lásky!


Víkendový horoskop: Vodnáři půjdou vstříc dobrodružství, Ryby objeví novou vášeň

Počasí o víkendu bude nepředvídatelné stejně jako poslední dny. Někdo tento čas věnuje sebereflexi, jiný naopak prozkoumávání nových tajů. Ať tak, či tak, hvězdy mají jasno. Co čeká právě vás, se můžete dočíst v našem víkendovém horoskopu.


Denní horoskop na neděli 30. 6. 2024: Berani propadnou depresím, Váhy si nevědí rady

Denní horoskop pro všechna znamení zvěrokruhu na neděli 30. 6. 2024. Podívejte se, co vás tento den čeká a čeho byste se případně měli vyvarovat.


Jak dosáhnout vláčné bábovky? S těmito surovinami už nikdy nebude suchá a dusivá

Lité těsto používáme při pečení bábovek, beránků a buchet na plech a muffinů. Abyste si zajistili, že bude po upečení vláčné, vsaďte na suroviny, které těstu potřebnou vlhkost dodají.


Úžasné tipy na praní prádla, které byste měli znát

Na praní prádla si každý najde něco, co nesnáší. Ať už je to čekání, třídění nebo samotné praní, po kterém zjistíte, že jsou věci stále špinavé, může to být frustrující. Většina z nás to však musí dělat. Naštěstí existuje mnoho triků, jak prát efektivněji. Udělejte si laskavost a usnadněte si zbytek života tím, že si každý týden zjednodušíte den praní. Klikněte na tuto galerii a seznamte se s nejlepšími hacky a tipy pro praní prádla.


Influencerce zavaří v Prostřeno! vegetariánka u stolu. Číňák a bezďánky ale ochutná

Prostřeno! bude tentokrát v Praze a středních Čechách, kde se o hlavní výhru v repríze pořadu utkají tři ženy a dva muži. Komu se bude dařit, kdo se bude chlubit národní kuchyní a kdo své menu trochu odbyde?


Odložte vysoké podpatky a rozlučte se s nepohodlím: Letos zazáříte v pantoflích i v práci nebo na svatbě

Pantofle, kdysi považované za obyčejnou domácí obuv, se v posledních letech staly nedílnou součástí každodenního outfitu moderní ženy. V tomto článku vám představíme jejich nejžhavější trendy pro rok 2024 a poradíme, k čemu je nosit.


Týdenní horoskop od 1. do 7. července 2024: Blíženci dostanou šanci napravit chyby, Lvi odhalí tajemství

Je tu nový týden a spolu s ním i nové výzvy, úkoly i úskalí, jež na nás čekají. Jak se s nimi vypořádat, mohou poradit hvězdy. Slunce stojí ve znamení vodního a velmi citlivého Raka, který je orientovaný na rodinu a zázemí. V tomto týdnu nás mohou ovlivnit také energie novoluní, které připadá na 6. července. Co vás čeká a nemine? Nahlédněte do našeho týdenního horoskopu.


Babybox zachránil další dítě. Novorozený chlapeček v Sokolově byl ještě spojen s placentou

V sokolovském babyboxu našli zdravotníci novorozence. Někdo ho tam odložil v noci na sobotu. Chlapec je zdravý a má se čile k světu. Stal se teprve druhým dítětem, které se v sokolovském babyboxu objevilo.


Desatero rad na téma kuře na paprice: Vše, co potřebujete o oblíbeném jídle vědět

Kuře na paprice je oblíbeným jídlem, které se neomrzí. Lahodná kombinace kuřecího masa, krémové paprikové omáčky a houskového knedlíku je u mnohých oblíbeným jídlem už od dětství. Příprava je snadná a zvládne ji i začátečník.


Maska na pleť, díky které vypadá jako po botoxu. Trik sociálních sítí zvládnete za pár korun doma

Přáli byste si na počkání vypnutou pleť, svěží vzhled a jemnější vrásky? Doslova zázraky slibuje pleťová maska, kterou si na sociálních sítích vyměňují milovnice beauty triků z celého světa. Hlavní ingredienci máte přitom nejspíš ve špajzce i vy.


Houbový horoskop: Tři znamení zvěrokruhu, která milují houby a jídla z nich

Houbaření je tak rozšířené, že se na něj lze podívat také pohledem horoskopu. Milujete houby a jídla z nich? Pak zřejmě patříte do jednoho z těchto tří znamení horoskopu.


5 chyb dekorace, které dělají váš obývací pokoj neuspořádaný

bývací pokoj je jedním z nejdůležitějších prostorů v domě, sloužícím jako místo pro setkávání, odpočinek a zábavu. Nicméně některé volby uspořádání a dekorace mohou proměnit tento prostor v neuspořádané a chaotické místo. O post 5 chyb dekorace, které dělají váš obývací pokoj neuspořádaný apareceu primeiro em DecorStyle.


Prázdniny v novém školním roce: Na Vánoce dvoutýdenní volno a Velikonoce později

Školní rok je u konce a s novým nás čeká i nový kalendář prázdnin, který vám usnadní plánování dovolené. Ministerstvo školství o organizaci školního roku informuje s předstihem. Abychom vám pomohli vyhnout se nečekanému hlídání vašich ratolestí doma, připravili jsme v redakci eXtra.cz rozsáhlý přehled prázdnin pro rok 2024/2025.


Jaké jsou druhy třešní a na co se hodí? V bublanině jsou dokonalé, v poháru fantastické, v knedlících báječné

Jaké druhy třešní můžeme ochutnat, kdy dozrávají a jak je využít v kuchyni? Zavařte je do kompotu, vyrobte džem, sirup či likér, upečte buchtu nebo připravte dokonalé knedlíky.


Kreslící stěna pro děti: Kreativní prostor pro mladé umělce

Děti jsou přirozeně kreativní a vyjadřují se prostřednictvím různých forem umění. Jedním z nejlepších způsobů, jak podpořit tuto kreativitu, je vytvoření speciálního prostoru určeného jen pro jejich umělecké projekty. Kreslící stěna v dětském pokoji je skvělým řešením, které umožňuje dětem svobodně tvořit a zároveň udržuje zbytek domu v čistotě. V tomto článku se podíváme na to, jak takovou kreslící stěnu efektivně a bezpečně připravit.


Chili Ta Thuy: Nejpodceňovanější surovinou je podle mě zelí. Začátky mé kuchařské kariéry nebyly vždy růžové, říká

Chili Ta Thuy vařila v Coca-Cola zóně na Apetit pikniku, který se konal v půlce června letošního roku, vietnamskou křupavou placku. Populární kuchařku a komičku jsme naštěstí zastihli ještě předtím, než Apetit piknik oficiálně otevřel své pomyslné brány, a stihli jí položit pár otázek. Poté se před jejím stanem vytvořil obrovský zástup nadšených fanoušků, kteří toužili její jídlo ochutnat. Do vyprodání se nezastavila ani na chviličku.


Čerstvě sklizeno na Rohlík.cz: Nejlepší farmářské produkty přímo na váš stůl

Největší tuzemský prodejce s potravinami Rohlik.cz je známý svou dlouhodobou podporou lokálních producentů. Právě proto v jeho sortimentu můžete najít nejširší výběr farmářských produktů na českém trhu. Díky spolupráci s Čerstvě sklizeno, sdružením lokálních farmářů a pěstitelů, navíc nabízí ty nejčerstvější kousky, které mohou mít zákazníci na stole již 6 hodin od sklizně. Ochutnejte vyhlášené Vraňanské jahody, které se mezi zákazníky těší...


Klára (31): Můj partner je starší než moji rodiče. Když jsem ho přivedla domů, nabouralo to rodinné vztahy

Kláru od mládí přitahovali zralí muži. Nikdy nechodila se stejně starým klukem. Jejím posledním partnerem je o třicet let starší Jaromír. Klára s ním je šťastná, jenže narazila na nepochopení rodičů a odsouzení u rodiny.


Kofola a obložené chlebíčky: Ikonické pochoutky z dob socialistického Československa máme rádi i dnes

I když obložený chlebíček prodávalo už vyhlášené lahůdkářství Jana Paukerta za 1. republiky, za socialismu nesměl chybět na žádné schůzi ani oslavě. Odpovědí na západní Coca-colu byla zase česká Kofola. Ikonická svačinka tak bylo na světě.


Co uvařit z hovězí kližky? Nemusí to být vždy guláš, kližka je výborná i na česneku

Z hovězí kližky nejčastěji připravujeme guláš. V tom se po delším vaření klihovaté části rozpustí, maso změkne a je velmi lahodné. Kližka se ale hodí i na další jídla a jedním z nich je kližka na česneku podle tohoto receptu, který doporučujeme.


Je monogamie nepřirozená?

Pro společnost, která si stále do značné míry idealizuje celoživotní romantickou lásku, může být tato informace nepříjemná. Nicméně vzhledem k tomu, že se stále méně párů vdává a nuda, nevěra a nedostatek sexuálního uspokojení rozbíjejí zdánlivě stabilní manželství, začíná mnoho (nejen) žen přijímat alternativy k dlouholeté normě monogamie.


Toustový chleba podle Maškrtnice: Zapomeňte na dusivé tousťáky ze supermarketu a upečte si nadýchaný a vláčný toustový chléb doma

Možná se k toustovému chlebu stavíte trochu s rezervou. Možná tvoří vaše železné mrazákové zásoby a když je nejhůř, přijde na něj konečně řada. Být to tak ale vůbec nemusí! Upečte si s námi nadýchaný a jemný toustový chléb podle foodbloggerky Maškrtnice!


Grilování, party, návštěva? Jak vychladit dostatek piv

Letní teplé počasí láká stále více k party a přípravám masa na grilu. K dobrému masu ale nesmí chybět ani dobře vychlazené pivo. Jak zajistit, aby bylo pivo stále dobře vychlazené? Teplota piva se dá ovlivnit i na místech, kde byste to vůbec nečekali. Postačí třeba studený potok, nebo ledová tůňka.


Léčivý fialový chutný zázrak právě dozrává. Borůvky do každé rodiny!

O mocné síle těchto drobných bobulek píše i známá bylinkářka Ursel Buhringová. Protože jsou borůvky, jak známo, velmi zdravé, v některých krajích se říkávalo, že v době sklizně borůvek mohou jet lékaři na dovolenou...


Plán Péče, Který By Vám Lékař Obvykle Doporučil Na: Hromadění Poruchy

Souhrn Porucha charakterizovaná obtížemi při odchýlce se s majetkem nebo jeho odhození. Příznaky Charakteristickým příznakem je nadměrné držení mnoha položek, které člověk nepotřebuje. → Běžné možnosti léčby → Otázky, které byste měli položit svému lékaři Příčiny Může být způsobena rodinnou anamnézou poruchy nebo stresujícími životními událostmi. D...


Interiér pražského bytu někoho nadchne, jiného pobouří: Majitel je ale nadmíru spokojený

Třípokojový loft má hned několik výrazných atributů. Jsou to tapety, svítidla a zajímavé umělecké předměty. Co ale hraje tu nejdůležitější roli, je denní světlo.