Trending:


Jak v horkých letních dnech udržet make-up svěží: Zařaďte tyto tipy do své denní rutiny

Letní horka nás často nutí přehodnotit naši make-up rutinu. Jak zajistit, aby náš make-up zůstal svěží i v parných dnech, kdy se zdá, že se všechno roztéká a váš obličej se pomalu mění v klauní masku? Máme pro vás pár osvědčených tipů, které vám pomohou udržet váš make-up dokonalý i při tropických teplotách.


7 rybích pomazánek: Vybrali jsme pro vás ty nejoblíbenější

Rybičkové pomazánky patří k těm nejžádanějším. Mohou se připravovat z různých ryb, které doplníme jemně nakrájenou cibulí a dochutíme zelenou petrželkou. Pomazánky dobře promícháme a mažeme na chléb, bagety nebo chlebíčky.


Propadají spíš chlapci než dívky: Kde mají žáci nejlepší prospěch

Úspěšnost žáků ve škole ovlivňuje řada faktorů a nejsou to jen dosažené vědomosti. Podle sociologů velkou roli hrají i socioekonomické podmínky dětí. Prospěch žáků se tak napříč republikou velmi liší. Dobrou zprávou ale je, že počet propadlíků a nutnost opakovat celý ročník znovu se v průběhu posledních let nezvyšuje.


Dražší maso, zelenina i olej. Za grilování si letos Češi připlatí

Nákup na grilování bude stát letos Čechy většinou víc než loni. Litr olivového oleje zdražil o polovinu. Kuřecí prsa, vepřová pečeně nebo makrela zdražila zhruba o čtvrtinu. O třetinu více si lidé letos připlatí za cuketu a brambory. Vyplývá to z analýzy společnosti Česká distribuční. Z 15 sledovaných položek firma zaznamenala zdražení u deseti z nich. Například bavorské klobásky jsou podle analýzy zhruba o pětinu levnější, o 17 procent zlevnila...


Oslavte konec školního roku! Dort od maminky je sázka na jistotu

Maminky, také se vám stalo, že jste od svých dětí dostaly jasné zadání na domácí dort? Apetit vás nikdy nenechá ve ‚štychu‘, proto jsme pro vás v redakci připravili výběr těch nejlepších dětských dortů, kterými zaručeně zabodujete.


Horoskop lásky na červenec: Štíři nebudou sedět v koutě, Kozorozi si musí hlídat svého miláčka

V červenci hvězdy přejí lásce. Může mít různé podoby a některá znamení zvěrokruhu také trošku potrápit, ale bez lásky se prostě neobejde nikdo. Podívejte se, co čeká v této oblasti všechna znamení zvěrokruhu.


Všechno, co potřebujete vědět o českých třešních: Co lahodného z nich připravit?

Pro někoho jsou symbolem léta a bezstarostného dětství, jiní se těší na třešňovou bublaninu, třešňový koláč nebo třešňovou marmeládu. Možná se najdou i tací, pro které sezóna třešní znamená zavařování kompotů. Čím se liší jednotlivé odrůdy a k čemu se hodí v kuchyni?


Tuzex byl jen pro vyvolené. Na ostatní čekaly každodenní fronty od potravin přes drogerii až po knížky

Hodně lidí s nostalgií vzpomíná, jak jim bylo za socialismu dobře. Buď mají krátkou paměť, nebo se na rozdíl od většiny lidí měli opravdu dobře díky stranické funkci. Typickým znakem socialistického obchodu totiž bylo, že pořád něco nebylo.


Okenice se vracejí. Proč si je pořídit?

Okenice jsou oblíbeným stavebním prvkem, jenž má dům nejenom zdobit, ale i chránit. Hodí se ke starším chalupám i moderním designům domů. I když není tento architektonický prvek často úplně dokonalý, získává v poslední době na popularitě. Mechanismus ovládání je natolik jednoduchý, že si ho oblíbí téměř všichni. Vyšperkujte si i vy váš dům a pochlubte se krásnými okenicemi.


Příliš tlustá princezna Kate? Internetoví "hrdinové" neznají hranici!

I britská monarchie je aktivní na sociálních sítích, kde není vždy bezpečno. Na internetu totiž působí spousta lidí, kteří nejdou pro urážku daleko. Své o tom ví i herečka, která dostala za úkol ztvárnit princeznu Kate.


Muž doma vyráběl výbušniny


„Jsem tu proto, abych ošetřoval vaši pleť,“ říká zakladatel Codage

Amandine a Julien Azencott jsou zakladateli prestižní značky Codage stojící na pevných základech vědeckých poznatků a blízké rodinné spolupráce. Podílejí se na vývoji svých produktů od samého začátku až do úplného konce. V čem se ukrývá kouzlo jejich produktů a čím se inspirují? Dokonce se s námi Julien podělit i o svou skin care rutinu!


Černá kuchyně našich předků nás magicky přitahuje, vaření ale bylo krutou řeholí

Přemýšleli jste někdy, jak to vypadalo v kuchyních v dávných dobách? Jak zvládaly tehdejší hospodyňky vařit pro početnou rodinu bez moderních robotů, papiňáků a dalších zlepšováků? Ať už je pro vás vaření povinností nebo zábavou, pro středověké kuchařky to byla hlavně pořádná řehole. Pojďte se s námi podívat do míst, kterým se říkalo černá kuchyně.


Květák jako kuře nebo rajčatový tarte Tatin: Klasická jídla plná zeleniny, která budete chtít jíst celé léto

Silný vývar, řízky a bramborová kaše nebo těstoviny carbonara – připravte si s námi klasiku, kterou jsme obměnili pořádnou porcí zeleniny.


Recept: Pochutnejte si na cuketě s těstovinami, hráškem a jogurtem

Cuketa je zelenina oblíbená po celém světě, a to díky své jemné chuti a širokým možnostem, jak ji využít v kuchyni. Původně pochází z Ameriky, kde ji pěstovali již staří Aztékové a Májové. Dnes je cuketa nezbytnou součástí mnoha kuchyní, od středomořské až po asijskou. Vyzkoušejte třeba těstoviny s cuketou, hráškem a jogurtem.


Nadzemní bazén jako součást moderního životního stylu

V dnešní době se stále více lidí rozhoduje pro nadzemní bazény jako součást svého domova. Tento trend není jen módním výstřelkem, ale odráží rostoucí zájem o zdravý a aktivní životní styl. Nadzemní bazény, ať už rámové bazény nebo nafukovací bazény, představují ideální řešení pro ty, kteří chtějí mít možnost si kdykoliv zaplavat, relaxovat nebo se […] The post Nadzemní bazén jako součást moderního životního stylu appeared first on HomeInCube.


Pavel Berky poradil, jak připravit jedinečnou bramborovou kaši: Jednoduchým trikem získáte skvělou chuť, říká

Bramborová kaše patří mezi nejoblíbenější přílohy u nás. Perfektně se totiž hodí třeba k řízkům, sekané, karbanátkům a dalším oblíbeným pokrmům. Ne každý ovšem umí kaši kvalitně dochutit, nebo na ni vybrat správný typ brambor. Proto Toprecepty.cz požádaly Pavla Berkyho, aby prozradil fígl, jak svou oblíbenou přílohu připravuje on.


5 chyb dekorace, které dělají váš obývací pokoj neuspořádaný

bývací pokoj je jedním z nejdůležitějších prostorů v domě, sloužícím jako místo pro setkávání, odpočinek a zábavu. Nicméně některé volby uspořádání a dekorace mohou proměnit tento prostor v neuspořádané a chaotické místo. O post 5 chyb dekorace, které dělají váš obývací pokoj neuspořádaný apareceu primeiro em DecorStyle.


Co je možné zamrazit a použít později: Od vajíček přes mateřské mléko až po buňky z tuku

Lékařská věda a inovace se neustále vyvíjejí a přinášejí nové možnosti. Naše těla přitom obsahují cenné buňky, které mohou být v budoucnu klíčem k léčbě nebo dokonce záchraně života nás či našich blízkých. Výzvou je správné zpracování a uchování buněk, aby si zachovaly své unikátní vlastnosti. Jaké druhy biologického materiálu je možné zmrazit nebo jinak uchovat pro budoucí léčebné účely?


Chanel Haute Couture Fall-Winter 24-25: Království bez královny

Módní dům Chanel v impozantních kulisách odhalil ještě pompéznější kolekci Haute Couture Fall-Winter 24-25. Před zraky diváků se odehrála teatrální hra nejmenšího detailu, která se proměnila v dokonalou symfonii orchestru, který však nikdo nedirigoval. A nebo?


Vědecká studie odhalila: Veganská strava je nebezpečná?!

Náhrady masa a mléčných výrobků rostlinnými alternativami nemusí být tak zdravé, jak se zdá. Nová studie ukazuje, že konzumace zpracovaných veganských potravin může zvýšovat riziko srdečních onemocnění.


Zastřelit psa nebo kočku v přírodě mají myslivci právo. Rozhoduje ale vzdálenost od obydlí i plemeno zvířete

Chodíte se psem na procházku do přírody, mimo lidská obydlí? Nebo dáváte svobodu pohybu své kočce? O obě zvířata můžete přijít, protože myslivecká stráž je má právo v určitých případech zastřelit. A nic na tom nemá změnit ani chystaná novela mysliveckého zákona.


Nejneuvěřitelnější věci, které se staly v kómatu

Kóma je stav hlubokého a dlouhotrvajícího bezvědomí, kdy člověk nereaguje na běžné podněty, jako je dotyk, světlo nebo zvuk. Většina případů trvá alespoň několik dní, i když u některých příkladů může jít o týdny, roky nebo dokonce desetiletí. Tento vegetativní stav je však obzvláště zajímavý, protože ačkoli se vaše tělo zpomalí, vaše mysl se stále otáčí - a mohou se dít velmi zvláštní a neuvěřitelné věci. Lidé, kteří prošli surrealistickým zážitkem probuzení z kómatu, mají divoké a rozmanité příběhy o tom, co se stalo, a někdy se z něj vynoří s novou dovedností nebo jinou chutí, nebo dokonce se zcela změněnou představou o světě. Klikněte a podívejte se na některé z nejbláznivějších a nejbizarnějších věcí, které se lidem v kómatu staly.


Trendy módních a interiérových dekorací v roce 2024

Vybavení interiéru je sice do velké míry záležitostí vkusu, nicméně inspirace od designérů nemůže nikdy uškodit. Pojďme se podívat na to, co by mělo být v roce 2024 „in“.


Speciální vlastnosti každého znamení (podle astrologie)

O každém hvězdném znamení existují určité stereotypy. Jde o způsoby, jakými se energie daného znamení obvykle projevuje vůči ostatním. Jakmile však poznáte lidi blíže, začnete si něčeho všímat: každé hvězdné znamení má své drobné vlastnosti, které je činí výjimečnými a které jsou často jedinečnou součástí jejich osobnosti. Zajímá vás více? Tak klikněte na tuto galerii a zjistěte, jaká je zvláštní vlastnost vašeho znamení!


Historické náhody: Důležité události, které se staly ve stejném roce!

Některé roky v historii byly bohatší než jiné. Věděli jste například, že ve stejném roce, kdy se potopil Titanic, byly objeveny vitamíny a poprvé vyrobeny Oreos? Tyto věci spolu nemusí nutně souviset jinak než tím, že se odehrály ve stejném roce, ale v některých případech zdánlivě náhodný výběr událostí svědčí o období inovací nebo konfliktů v lidských dějinách. Klikněte do galerie a podívejte se, které významné události v dějinách se staly ve stejném roce. (Některé z nich se dokonce odehrály ve stejný den!)


Dánsko: Země pohádek a moderní elegance

Dánsko, malá severská země s bohatou historií a kulturou, je často označována jako „země pohádek“. Tato přezdívka není náhodná. Dánsko je rodištěm jednoho z nejslavnějších pohádkářů všech dob, Hanse Christiana Andersena. Ale Dánsko není jen zemí pohádek, je to také místo, které nabízí moderní architekturu, inovativní design, udržitelnost a šťastný životní styl. Pojďme se podívat na některé z nejzajímavějších aspektů této fascinující země.


Neobvyklé barevné kombinace, ve kterých zazáříte: Odvažte se a popusťte uzdu kreativitě

Letní počasí si vyloženě říká o to, abychom svůj běžný šatník trochu oživili a dodali mu pořádnou nálož těch nejpestřejších barev. Černá s bílou jsou sice nadčasové klasiky, na které můžete za všech okolností vsadit, ovšem rozhodně není na škodu se v tomto směru trochu odvázat. Představíme vám proto několik neobvyklých barevných kombinací, které, ačkoliv se to na první pohled nemusí zdát, spolu vytváří dokonalou módní symbiózu.


Výklad mariášových karet na červenec 2024: Známá kartářka Jana Rubešová odkrývá, na co se těšit a čemu se vyhnout

Léto je v plném proudu a s ním i začátek prázdnin, kdy si mnozí z nás dovolí zvolnit tempo a užívat si slunečných dní a čerpat tolik potřebnou energii. Ideální je trávit co nejvíce času venku, v přírodě, jejíž jsme součástí. Právě proto nám tu bývá tak dobře. Zajímá vás, jaký bude letošní červenec? Nahlédněte do výkladu mariášových karet, který pro vás tradičně připravila naše spolupracující kartářka Jana Rubešová.


Kvíz: Procvičte mozkové závity a najděte odpověď na jednoduché logické a matematické otázky

Hledáte způsob, jak se na chvíli odpoutat od každodenních starostí a nažhavit mozkové závity? Slovní rébusy a logické hádanky nabízejí ideální příležitost k relaxaci a zároveň rozvoji kreativního myšlení pro všechny věkové kategorie. Náš výběr 10 hádanek vás nejen pobaví, ale i přiměje k hlubšímu zamyšlení a posílí vaše analytické schopnosti. Vyzkoušejte si intelektuální výzvu, která by vám mohla zpestřit dnešní den.


Koláče po babičce: Vynikající nadýchané a krásně vláčné pečivo bude ještě lepší, když po upečení okraje potřeme speciální směsí

Kynuté koláče, to jsou poklady naší kuchyně. Mají řadu variant. Roli hraje nejen recept na těsto, ale také zvolená náplň podle chuti a případně také výborná drobenka. Upečte si osvědčené koláče.


Velká věštba na červenec pro Střelce: Čeká vás hezký měsíc, který vás posune dál

Co čeká Střelce v sedmém měsíci roku 2024? Na co byste si měli dát pozor, čeho se vyvarovat a co byste neměli promeškat? A jaké kouzlo vám pomůže splnit vaše přání? Přečtěte si předpověď na červenec, kterou pro Střelce z tarotových a mariášových karet vyčetla slavná kartářka Helen Stanku.


Vysvědčení se blíží. Místo květin školáci vymýšlejí originální dárky pro své učitele

Už v pátek dostanou školáci vysvědčení. V tento den také většina z nich nese svému učiteli nebo paní učitelce dárek. Květina nebo sladkost bývají sázkou na jistotu, v poslední době ale mívají žáci a jejich rodiče i originálnější nápady.


Je mi 50 a už půl roku nemůžu najít práci. Jsem zoufalá a nechci být na manželovi závislá, svěřuje se Ivana

Každý, kdo někdy hledal práci, ví, že to není žádná sranda. Ať už jste po škole bez praxe, ženou po mateřské nebo po padesátce… Své o tom ví i Ivana, která se kvůli ztrátě zaměstnání velmi trápí. Najít vhodné místo je pro ní problém a bojí se, že bude muset nakonec nastoupit kamkoli...


Letní hry na zahradě, které děti baví

Když skončí škola a začne se oteplovat, musí děti trávit dostatek času venku, aby se mohly pohybovat, stýkat se s ostatními a bavit se. Někdy, když děti tráví hodiny u herní konzole, stačí, aby jim někdo navrhl konkrétní hru, kterou si mohou zahrát, a mohou se dostat ven a být aktivní. Nuže, na tomto seznamu jsou hry pro děti (i dospělé) všech věkových kategorií a zájmů. Chcete-li objevit hry, které jsou většinou zdarma, snadno se hrají a určitě děti v letních měsících zabaví, proklikejte se touto galerií.


3 tipy na osvěžující drinky s příchutí letního Španělska

Vydejte se na slunné pobřeží Španělska a objevte tajemství osvěžujících míchaných nápojů, které vám přinesou chuť léta přímo do vaší skleničky.


Pár našli bez známek života ve vířivce


Děti a vysvědčení: Jak podpořit dítě, aby nemělo strach ho doma ukázat? Stačí se řídit několika jednoduchými pravidly

Vysvědčení – ten kus papíru, který může vyvolat celou škálu emocí u dítěte i rodičů. Někdy přináší radost a pýchou, jindy úzkost a obavy. Pro některé děti může být návrat domů s vysvědčením stresující záležitostí, ale jako rodič můžete udělat mnoho pro to, aby vaše dítě mělo klidnější přístup k této události. Jak tedy podpořit dítě, aby se nebálo ukázat doma vysvědčení?


Léto v horách! Dokážete si představit lepší aktivní dovolenou?

Jste připraveni objevovat úžasné horské túry, které najdete na dosah ruky? Tak to jsme tu pro vás správně. Naše vášeň pro turistiku nás totiž zavedla do nejkrásnějších koutů oblasti střední Evropy a rádi se s vámi podělíme o tipy na výlet nebo rovnou delší aktivní dovolenou. V našem průvodci se dozvíte, jak se správně připravit na horskou túru, co si vzít s sebou a jaké vybavení vybrat. Přečtěte si naše tipy a vydejte se na nezapomenutelné...


Úžasné tipy na praní prádla, které byste měli znát

Na praní prádla si každý najde něco, co nesnáší. Ať už je to čekání, třídění nebo samotné praní, po kterém zjistíte, že jsou věci stále špinavé, může to být frustrující. Většina z nás to však musí dělat. Naštěstí existuje mnoho triků, jak prát efektivněji. Udělejte si laskavost a usnadněte si zbytek života tím, že si každý týden zjednodušíte den praní. Klikněte na tuto galerii a seznamte se s nejlepšími hacky a tipy pro praní prádla.


Zapomeňte na nadčasové mokasíny nebo jemné baleríny, Francouzky budou letos nosit tento typ bot

Francouzské ženy jsou velkou módní inspirací milionů lidí po celém světě. A to naprostým právem! Jejich přirozený cit pro módu a styl se zdá být až neuvěřitelný. Jakmile jen vkročíte do ulic Paříže, módní inspirace na vás bude dýchat na každém rohu. Právě Francouzky letos dávají sbohem klasickým balerínám a mokasínám. Prvenství v oblasti obuvi u nich přebírají úplně jiné boty, které si pro jejich styl a pohodlí bezesporu zamilujete také.


Jak vybrat květiny pro paní učitelku. Co řeknou karafiáty či růže a proč nejsou vhodné lilie?

Poslední školní den je pro všechny školáky hodně důležitý, ale nejen pro ně. I všechny učitelky a učitelé se těší, až předají dětem vysvědčení a vyrazí na zasloužené prázdniny. Ponesou vaše děti do školy kytičku jako poděkování či omluvu za nezbedné chování? Vyberte květiny, které se umí vyjádřit za ně, a to bez jediného slova. Mrkněte na pravidla školní květomluvy.


Výroba domácího jaru na nádobí aneb Jak šetřit přírodu, vaše ruce i peněženku

Jak šetřit přírodu, své ruce a zároveň mít čisté nádobí bez nečistot a mastnoty? Stačí si vyrobit kvalitní přípravek doma z dostupných ingrediencí. Jak na to?


Denní horoskop na pátek 28. 6. 2024: Berani řeší prekérní situaci, Váhy házejí chyby na ostatní

Denní horoskop pro všechna znamení zvěrokruhu na pátek 28. 6. 2024. Podívejte se, co vás tento den čeká a čeho byste se případně měli vyvarovat.


Podivné věci vyplavené na plážích

I když na plážích obvykle nacházíme mušle, ryby a pěkné oblázky, v minulém století došlo k několika velmi podivným objevům. Například na plážích poblíž rušných lodních tras bylo nalezeno nejbizarnější zboží, včetně telefonů ve tvaru kočky a obřích koulí vlasů. Došlo také k podivným přírodním jevům a ničivému znečištění životního prostředí. Pokud vás zajímá, jaké bláznivé předměty byly nalezeny na našich plážích, prohlédněte si tuto galerii.


Skalničky vydrží, i když pojedete na dovolenou. Obklopte se jejich jemnou krásou

Skalničky, také známé jako alpinky nebo horské rostliny, dokáží dodat i malému koutku zahrady plno barev. Navíc jsou nejen krásné, ale také praktické, protože obvykle vyžadují málo péče a dobře se adaptují na různé podmínky.


Prázdniny pro školní rok 2024/25: Kdy budou mít žáci a studenti volno

Jaký bude harmonogram školního roku 2024/2025? Podívejte se, kdy naplánovat dovolenou s dětmi a v jakém týdnu vychází jarní prázdniny ve vašem okrese nebo které státní svátky připadají na školní den.


Důvody, proč se probouzíte se suchem v ústech, a co s tím dělat

Máte po probuzení v ústech pocit pouště? Může to být nepříjemné a někdy to doprovází bolest v krku, popraskané rty a nepříjemná chuť. Když vaše tělo neprodukuje dostatek slin, může to vést ke stavu sucha v ústech, xerostomii. Sliny hrají v těle důležitou roli, protože čistí ústa, ničí bakterie a pomáhají odplavovat potravu, kterou sníme. Nedostatek slin v ústech (hyposalivace) po probuzení může naznačovat, že je třeba upravit chování při probuzení, nebo může být známkou něčeho závažnějšího. Zajímá vás to? Kliknutím na tuto stránku zjistíte, proč se probouzíte se suchem v ústech a co s tím v takovém případě dělat.


Je monogamie nepřirozená?

Pro společnost, která si stále do značné míry idealizuje celoživotní romantickou lásku, může být tato informace nepříjemná. Nicméně vzhledem k tomu, že se stále méně párů vdává a nuda, nevěra a nedostatek sexuálního uspokojení rozbíjejí zdánlivě stabilní manželství, začíná mnoho (nejen) žen přijímat alternativy k dlouholeté normě monogamie.


Nejznámější lži, mystifikace a podvody v historii

Přiznejte si, že jsme všichni někdy lhali. Tu lžeš, tu lžeš. Často to není nic jiného než způsob, jak se vyhnout rozpakům nebo jak se vyhnout pocitu viny. Historie však zaznamenala několik skutečně známých příkladů nestoudné nepoctivosti a bezcitného klamání, které měly pro dotyčné osoby i celou společnost neblahé následky - někdy až tragické. Projděte si následující galerii a podívejte se na některé z těchto flagrantních lží, výmyslů a zastírání.