Lifestyle

Trending:


Tipy pro pěstování dlouhých vlasů

Když si necháte narůst dlouhé vlasy, může vám připadat, že to trvá věčnost. Průměrně nám vlasy rostou jen o 15 cm ročně, takže trvá poměrně dlouho, než se z pleše stanou bujné vlasy po ramena. Mnoho z nás to vzdá v té střední fázi, kdy vlasy nejsou dost dlouhé, ale ani krátké, a vypadají prostě špatně. Chcete-li se dozvědět ty nejlepší tipy, jak dosáhnout co nejrychlejšího růstu vlasů a jak při tom nezůstat úplně bez stylu, proklikejte se touto galerií.


Nadzemní bazén jako součást moderního životního stylu

V dnešní době se stále více lidí rozhoduje pro nadzemní bazény jako součást svého domova. Tento trend není jen módním výstřelkem, ale odráží rostoucí zájem o zdravý a aktivní životní styl. Nadzemní bazény, ať už rámové bazény nebo nafukovací bazény, představují ideální řešení pro ty, kteří chtějí mít možnost si kdykoliv zaplavat, relaxovat nebo se […] The post Nadzemní bazén jako součást moderního životního stylu appeared first on HomeInCube.


Detektivní hádanky pro bystré mozky: Pouze opravdu chytří lidé odhalí řešení všech hádanek

Hádanky nám poskytují příležitost zapojit naši kreativitu a logické myšlení. Jsou jako malé rébusy, které čekají na své rozluštění. Po vyluštění přinášejí pocit úspěchu a navíc nám pomáhají rozvíjet dovednosti, jako je kritické myšlení, trpělivost a schopnost vidět problémy z různých úhlů pohledu. Dokážete odhalit řešení následujících hádanek?


Vysazení Opiátů: Varovné Znaky, Na Které Je Třeba Si Dát Pozor

Souhrn Fyzické a duševní příznaky, které se vyskytují při umykání užívání opiátů, léky používané k léčbě bolesti. To může mít za následek úzkost, bolesti svalů a neklid. Příznaky Pokud máte nové, závažné nebo trvalé příznaky, obraťte se na poskytovatele zdravotní péče. Mezi časné příznaky patří: agitace Bolesti svalů neklid úzkost Zvýšené trhání Vý...


Jak upravit zahradu pro pejsky: dodržte 6 základních pravidel a váš čtyřnohý miláček vám bude vděčný

Zahrada je pro nás vždy soukromou oázou klidu, přičemž spolu s námi na ní tráví svůj čas také naši zvířecí miláčkové, především tedy pejsci. Ne vždy jsou ale zahrady uzpůsobené k tomu, že zde pejsek pobývá a může se tak stát, že provede něco, za co se na něj potom zlobíme. Pojďme si tedy říct, co vše by měla splňovat zahrada, kde spolu s námi běhá i náš pejsek. Nevíte-li si rady, zkuste dodržet následující pravidla a uvidíte, že na zahradě...


Příliš malé jahody: proč váš jahodník produkuje malé plody

Jahodníky pěstujeme proto, abychom mohli sklízet velké množství sladkých plodů. Ne vždy se to ale daří tak, jak má. Někteří zahradníci mohou mít bujné keříky jahod, neobjeví na nich žádné plody. A pak jsou tu ti, kteří sice plody mají, ale jsou menší, než očekávali. Důvodů, proč tomu tak je, je spousta. V první řadě byste si při pořizování nových rostlinek měli ověřit, jak velké plody bude mít. Proti genetice se zkrátka bojovat nedá…


Proč jíst meruňky: 7 důvodů, proč je zařadit do svého jídelníčku. Recept na lahodný džem

Nejlepší meruňky bývají ty, které si vypěstujeme na vlastní zahradě. Bohužel se to v posledních letech daří jen málokomu. Většinou se o jejich zkázu postarají jarní mrazíky, a tak je pro nás každý plod vzácný, protože tohle ovoce s úžasně nasládlou chutí má pro nás i spoustu zdravotních benefitů. Tak si važme každé jednotlivé meruňky, která se na našem jídelníčku objeví. Úctu k meruňkám měli lidé už ve starověku. Podle řecké mytologie jsou...


Ikigai: co to je a jak to změní váš život

V dnešním světě lidé často hledají smysl svého života, svůj cíl nebo to, co je naplňuje. Vskutku, může to být docela náročná cesta, pokud nejste připraveni správnými nástroji. Vstupte do japonského konceptu ikigai. Je to víc než jen módní slovo; je to skutečně způsob života, který v sobě plynule spojuje to, co máte rádi, v čem jste dobří, co svět potřebuje a za co můžete dostat zaplaceno. V této galerii prozkoumáme, jak může každý (ano, i vy!) usilovat o úplnou změnu svého života. Proklikněte se nyní.


Propadají spíš chlapci než dívky: Kde mají žáci nejlepší prospěch

Úspěšnost žáků ve škole ovlivňuje řada faktorů a nejsou to jen dosažené vědomosti. Podle sociologů velkou roli hrají i socioekonomické podmínky dětí. Prospěch žáků se tak napříč republikou velmi liší. Dobrou zprávou ale je, že počet propadlíků a nutnost opakovat celý ročník znovu se v průběhu posledních let nezvyšuje.


7 rybích pomazánek: Vybrali jsme pro vás ty nejoblíbenější

Rybičkové pomazánky patří k těm nejžádanějším. Mohou se připravovat z různých ryb, které doplníme jemně nakrájenou cibulí a dochutíme zelenou petrželkou. Pomazánky dobře promícháme a mažeme na chléb, bagety nebo chlebíčky.


Vše, co byste měli vědět o správném pěstování, sběru a sušení levandule

S levandulí se u nás ve volné přírodě nesetkáme, tak si tuhle voňavou středomořskou krásku musíme pěstovat na zahradě na záhoně nebo v truhlíku na balkoně. Ale není to nic složitého, zvládne to každý. Celé léto nám pak levandule dělá radost svým výjimečným půvabem a navíc máme po ruce skvělou bylinku i přísadu do jídla.


Mezi nejkreativnějšími restauracemi Evropy je i jedna pražská

Hledáte nejen skvělé jídlo, ale chcete, aby vaše návštěva restaurace byla zážitkem, na který budete ještě dlouho vzpomínat? Pak si na mapě Evropy zakroužkujte pět míst, která musíte navštívit. Dobrou zprávou je, že při svých cestách za výjimečnou gastronomií neminete ani Prahu.


3 tipy na osvěžující drinky s příchutí letního Španělska

Vydejte se na slunné pobřeží Španělska a objevte tajemství osvěžujících míchaných nápojů, které vám přinesou chuť léta přímo do vaší skleničky.


Zapomeňte na nadčasové mokasíny nebo jemné baleríny, Francouzky budou letos nosit tento typ bot

Francouzské ženy jsou velkou módní inspirací milionů lidí po celém světě. A to naprostým právem! Jejich přirozený cit pro módu a styl se zdá být až neuvěřitelný. Jakmile jen vkročíte do ulic Paříže, módní inspirace na vás bude dýchat na každém rohu. Právě Francouzky letos dávají sbohem klasickým balerínám a mokasínám. Prvenství v oblasti obuvi u nich přebírají úplně jiné boty, které si pro jejich styl a pohodlí bezesporu zamilujete také.


Denní horoskop na 27. června 2024: Býci se nevyhnou konfliktu, Váhy se zbaví stresu

Denní horoskop nejen pro ženy na čtvrtek 27. 6. 2024. Přečtěte si aktuální denní horoskopy pro všechna znamení zvěrokruhu na webu Lifee.cz a zjistěte, co vám hvězdy připravily.


Odhalení toxicity: 30 toxických vlastností, které sabotují vztahy

Vzpomeňte si na chvíli, kdy jste strávili čas s někým z rodiny, partnerem nebo přítelem a jeho chování se vám zdálo přátelské, ale když jste odcházeli, cítili jste se nejistí a vyčerpaní. Možná jste se setkali s toxickou osobou. Toxické osoby se ve skutečnosti vyskytují velmi často; podle studií zažilo psychickou agresi ze strany partnera 48,4 % žen a 48,8 % mužů. Toxicita je osobnostní rys nebo vlastnost, která ovlivňuje myšlení, cítění a jednání člověka. Toxické vlastnosti se vyskytují ve všech tvarech a velikostech a tato galerie zahrnuje 30 z nich. Přečtěte si je a zjistěte, kolik z nich poznáte. Jsou mezi nimi takové, které negativně ovlivnily váš život?


Tipy, jak si v létě nezničit vlasy. Dopřejte jim speciální péči a odložte barvení i fén

V létě dostávají naše vlasy pořádně zabrat. Horké slunce, chlor i mořská sůl se mohou na nich velmi podepsat. A tak bychom se o ně měli starat stejně jako o pleť. Víte, na co nezapomenout, abyste vypadali nejen na dovolené, ale i po návratu skvěle a neměli vlasy připomínající slámu?


Něco jsme našli a už asi víme, co to bylo. Podivná myš pro kartografy

Pod schody jsme našli těžké kličky, otočný talíř a podivná tlačítka | Věděli jsme, že to jsou ovladače, ale k čemu? | Podobné součástky jste identifikovali třeba na stereoplotrech


Léto v horách! Dokážete si představit lepší aktivní dovolenou?

Jste připraveni objevovat úžasné horské túry, které najdete na dosah ruky? Tak to jsme tu pro vás správně. Naše vášeň pro turistiku nás totiž zavedla do nejkrásnějších koutů oblasti střední Evropy a rádi se s vámi podělíme o tipy na výlet nebo rovnou delší aktivní dovolenou. V našem průvodci se dozvíte, jak se správně připravit na horskou túru, co si vzít s sebou a jaké vybavení vybrat. Přečtěte si naše tipy a vydejte se na nezapomenutelné...


Pár našli bez známek života ve vířivce


Nejlepší i nejhorší modely ze zahájení festivalu ve Varech: Stylistka varuje před černými doplňky, špatnými materiály i délkou šatů

Pojďme se společně se stylistkou a vizážistkou Nikolou Markovou ohlédnout za loňským filmovým festivalem v Karlových Varech. Přesuneme se rovnou na červený koberec na zahájení, kde se můžeme inspirovat, nebo naopak se poučit z chyb a letos se jich vyvarovat. Kdo by měl zapracovat na lepším stylingu?


Velká věštba na červenec pro Střelce: Čeká vás hezký měsíc, který vás posune dál

Co čeká Střelce v sedmém měsíci roku 2024? Na co byste si měli dát pozor, čeho se vyvarovat a co byste neměli promeškat? A jaké kouzlo vám pomůže splnit vaše přání? Přečtěte si předpověď na červenec, kterou pro Střelce z tarotových a mariášových karet vyčetla slavná kartářka Helen Stanku.


Úžasné tipy na praní prádla, které byste měli znát

Na praní prádla si každý najde něco, co nesnáší. Ať už je to čekání, třídění nebo samotné praní, po kterém zjistíte, že jsou věci stále špinavé, může to být frustrující. Většina z nás to však musí dělat. Naštěstí existuje mnoho triků, jak prát efektivněji. Udělejte si laskavost a usnadněte si zbytek života tím, že si každý týden zjednodušíte den praní. Klikněte na tuto galerii a seznamte se s nejlepšími hacky a tipy pro praní prádla.


Portulák: zapomenutá zelenina našich babiček opět získává na oblibě

Naše babičky tuto rostlinu nazývaly portulák, ale správně se nazývá šrucha zelná. Dříve se běžně využívala na stejný způsob jako špenát či další listová zelenina a každá baba kořenářka ji měla doma připravenou. Portulák totiž dokáže léčit mnoho neduhů a pomoci vám od všelijakých bolístek. Někteří mají šruchu za plevel, ale my, znalci bylin, víme moc dobře, co za zdravou laskominu se za touto rostlinou skrývá. Naučte se portulák pěstovat a...


„Jsem tu proto, abych ošetřoval vaši pleť,“ říká zakladatel Codage

Amandine a Julien Azencott jsou zakladateli prestižní značky Codage stojící na pevných základech vědeckých poznatků a blízké rodinné spolupráce. Podílejí se na vývoji svých produktů od samého začátku až do úplného konce. V čem se ukrývá kouzlo jejich produktů a čím se inspirují? Dokonce se s námi Julien podělit i o svou skin care rutinu!


Jaké vepřové je nejlepší na grilování a jak poznat, kdy sundat maso z ohně

Patří šťavnaté vepřové mezi vaše oblíbené pochoutky z grilovačky? Tápete, která část masa se na rozžhavený rošt nejlépe hodí? Věřte, že nikdy hostinu nezkazíte krkovicí, steakem z vepřové plece ani kotletou. Skvěle si ale pochutnáte i na vepřové pečeni, panence nebo játrech.


Je monogamie nepřirozená?

Pro společnost, která si stále do značné míry idealizuje celoživotní romantickou lásku, může být tato informace nepříjemná. Nicméně vzhledem k tomu, že se stále méně párů vdává a nuda, nevěra a nedostatek sexuálního uspokojení rozbíjejí zdánlivě stabilní manželství, začíná mnoho (nejen) žen přijímat alternativy k dlouholeté normě monogamie.


Dražší maso, zelenina i olej. Za grilování si letos Češi připlatí

Nákup na grilování bude stát letos Čechy většinou víc než loni. Litr olivového oleje zdražil o polovinu. Kuřecí prsa, vepřová pečeně nebo makrela zdražila zhruba o čtvrtinu. O třetinu více si lidé letos připlatí za cuketu a brambory. Vyplývá to z analýzy společnosti Česká distribuční. Z 15 sledovaných položek firma zaznamenala zdražení u deseti z nich. Například bavorské klobásky jsou podle analýzy zhruba o pětinu levnější, o 17 procent zlevnila...


Nejlepší výčepní roku 2023, Kristýna Michálková: Exkluzivní průvodce nejen gastro místy Karlových Varů

Kristýna Michálková, vítězka soutěže Stella Artois World Draught Masters a nejlepší výčepní České republiky pro rok 2023, pracuje v oblíbené restauraci Špunt & Knoflík v Karlových Varech. Díky své vášni pro gastronomii, dobré pivo a cestování přináší exkluzivně pro Marianne tipy na skvělá místa, která by návštěvník Karlovarského filmového festivalu rozhodně neměl minout.


Pavel Berky poradil, jak připravit jedinečnou bramborovou kaši: Jednoduchým trikem získáte skvělou chuť, říká

Bramborová kaše patří mezi nejoblíbenější přílohy u nás. Perfektně se totiž hodí třeba k řízkům, sekané, karbanátkům a dalším oblíbeným pokrmům. Ne každý ovšem umí kaši kvalitně dochutit, nebo na ni vybrat správný typ brambor. Proto Toprecepty.cz požádaly Pavla Berkyho, aby prozradil fígl, jak svou oblíbenou přílohu připravuje on.


30 nejlepších tipů pro novomanžele

Zazvonily svatební zvony a bylo slíbeno "v nemoci i ve zdraví". Gratulujeme vám, novomanželé! Ale co přijde potom? Odpověď: každodenní život. Existuje několik pravidel a rad, kterými se můžete řídit, abyste si s manželem či manželkou zajistili dlouhé a zdravé manželství. Ať už je vám teprve dvacet, nebo se berete v pozdějším věku, tyto rady jsou určeny právě vám. Pokud se budete řídit doporučeními uvedenými v tomto průvodci, bude vaše manželství probíhat hladčeji - od toho, že budete svého manžela vždy bránit, až po společné zkoušení nových věcí a všechno mezi tím. Zajímá vás tedy, co byste měli dělat jako novomanželé? Klikněte na tuto stránku a prozkoumejte ji dále.


Jak se zbavit mšic: účinné domácí postřiky proti mšicím, které zároveň rostliny vyživí a posílí

Mšice k zahradám patří snad odjakživa. Jsou přirozenou součástí ekosystému, ale smířit se s jejich výskytem na vlastní zahradě dokáže jen málokterý pěstitel květin či zeleniny. Mšice se množí takovou rychlostí, že je na ně každý postřik, ať přírodní nebo na bázi insekticidů, krátký. Každý recept, jak se mšic zbavit, funguje jen dočasně. Přesto se můžete pokusit, udržet počet mšic na své zahradě alespoň v takové míře, aby vaše rostliny mohly v...


Švihák lázeňský Jiří Bartoška se už prochází po Varech: Minulý rok ho trápilo zdraví, nyní jen kvete

Na kolonádě v Karlových Varech to začíná pěkně žít. Už přijeli první hosté a také prezident Jiří Bartoška (77), který se vesele procházel po lázeňském městě. Objevily se i další známé tváře, například módní návrhář Lukáš Macháček či moderátor Marek Eben. Na místě je už připravená redakce eXtra.cz, která vše pečlivě monitoruje.


Pavel Berky: Nejpodceňovanější surovinou je podle mě cibule, když zkouším nový recept všechny suroviny dávám do misek

Pavel Berky je už nedílnou součástí naší redakce. Každý měsíc totiž testuje jeden z receptů Apetitu a točí o něm video. Proto nesměl chybět ani na Apetit pikniku, kde na pódiu připravoval wagyu steak. Ještě před tím jsme se ho zeptali na pár otázek.


Nejčastější lži, které každý alespoň jednou řekl

Každý ví, že lhát je špatné, a když jste dítě, učíte se to nedělat, ať už rodiče dávají přednost jakýmkoli prostředkům. Většina lidí však se lhaním nepřestane. Jen se v tom zlepší. Samozřejmě byste nikdy neměli lhát o ničem velkém, ale malé bílé lži se staly neodmyslitelnou součástí fungování většiny lidí. Jsou to drobné, nepodstatné lži, které vypouštíme z úst, abychom prostě pokračovali ve svém dni, abychom nezranili něčí city nebo abychom okořenili nějaký příběh. Často o tom ani nemusíte příliš přemýšlet, je to tak přirozené. Někteří lidé mohou sami sebe přesvědčit, že si jen upravují pravdu, ale podobně jako u "alternativních faktů" se ve skutečnosti hledá slovo "lhaní". To z vás ale nedělá špatného člověka! Dělá to z vás stejného člověka jako z každého jiného: člověka. Podívejte se do této galerie na některé z nejčastějších lží, které lidé alespoň jednou v životě řekli - lží, které jistě použijí znovu - a utěšte se touto bizarní nepsanou společenskou dohodou, podle níž je lidé skutečně přijmou jako pravdu, přestože sami použili tytéž lži.


Ve Vamberku na Rychnovsku vzniká na fasádě domu obří malovaná krajka

Vamberk (Rychnovsko) - Ve Vamberku na Rychnovsku vzniká na fasádě domu v Tyršově ulici obří malovaná krajka. Tvoří ji polská výtvarnice NeSpoon jako propagaci nejen vamberecké krajky, ale i třídenních Mezinárodních krajkářských slavností, které začnou ve čtvrtek 27. června, uvedli dnes zástupci města. Dílo začalo vznikat v pondělí a hotovo by mělo být v pátek. Umělkyně tvoří barvami ve spreji na červeném podkladu.


Jak se vyrovnat se změnami ve vašem životě: Klíčové je přijmout je a naučit se být flexibilní

Život je plný změn. Některé přicházejí nečekaně, jiné plánovaně, ale každá změna může přinést pocit nejistoty a obav. Ať už se jedná o změnu práce, stěhování, rozchod nebo třeba příchod nového člena rodiny, všechny tyto situace vyžadují schopnost adaptace. Jak tedy zvládnout životní změny a přizpůsobit se novým situacím? Přinášíme vám několik praktických tipů.


Voda a vlhko: Tomuto nábytku to v koupelně nebude vadit

Při výběru nábytku do koupelny, kde je vlhko a hrozí přímý dotek s vodou, musíme být obezřetní. Pokud sáhneme vedle, velmi brzy se to projeví a vy budete muset kupovat znova. Na co si tedy dávat pozor? Nejprve technická stránka Abyste vybrali správný rozměr nábytku, je důležité znát rozměr dveří a oken. Jedině tak využijete místo […] The post Voda a vlhko: Tomuto nábytku to v koupelně nebude vadit appeared first on HomeInCube.


Nejšpinavější předmět v domácnosti? Kuchyňská houbička – vyplatí se ji dezinfikovat už po 24 hodinách od prvního použití

Nejšpinavější předmět v domácnosti? Kuchyňská houbička – vyplatí se ji dezinfikovat už po 24 hodinách od prvního použití. Kuchyňská houbička je doslova semeništěm bakterií a choroboplodných zárodků – naučte se ji rychle dezinfikovat během běžné denní uklízecí rutiny.


Udržitelné hračky, které udělají radost dětem i planetě: Podívejte se na půdu, ke kamarádům, nebo do půjčoven

Na jaké požadavky se zaměřujete, když pro své dítě vybíráte hračku? Je pro vás důležité, aby hračka blikala, vydávala zvuky a odpovídala nejnovějším trendům, nebo byste rádi, aby byla originální, dlouho vydržela a byla přívětivá k planetě? V našem článku se můžete inspirovat tím, jak na udržitelné hračky.


Je filtrovaná voda lepší než voda z kohoutku?

Poznáte rozdíl mezi filtrovanou vodou a vodou z kohoutku? Někteří lidé tvrdí, že ano. Proč? Výrazná chuť "chemikálií" nebo vůně, kterou někteří považují za nepříjemnou. Jiní mají radši filtrovanou vodu kvůli obavám z bakterií. Není tedy divu, že jsou dnes filtrovací konvice tak oblíbené. Jsou však skutečně nezbytné? Mají tendenci zbavovat vodu minerálů, což jsou životně důležité sloučeniny, které tělo potřebuje k tomu, aby zůstalo hydratované. Klikněte na článek a dozvíte se, zda je filtrovaná voda opravdu lepší než kohoutková.


Na prostor vyzráli po svém: I 2+kk může díky příčce s posuvnými dveřmi působit vzdušně

Majitelé tohoto příjemného bytu jsou velcí pohodáři a přesně to se odráží i v konceptu jejich nového domova. Interiér prošel zásadní rekonstrukcí, která reflektuje jejich potřeby. Například uložení velkého množství knih anebo maximální propojení místností. Byt o rozloze 65 metrů čtverečních je zařízen přesně podle jejich gusta, a přestože rekonstrukce byla náročná, výsledek rozhodně stojí za […] The post Na prostor vyzráli po svém: I 2+kk může...


Základní tipy pro cesty s dětmi

Takže jste připraveni sbalit auto, naložit děti a vyrazit na cestu! Kéž by to bylo tak jednoduché... Dlouhé cesty autem s dětmi nebyly nikdy jednoduché, ale zdá se, že potřeba neustálé stimulace roste s každou generací. Může být skutečnou výzvou vše zorganizovat a zajistit, aby se zabavili i VIP pasažéři. Přesto se každý rok na dálnice vydávají miliony rodičů. Naštěstí přišli s několika tipy a triky, které můžete mít v zadní kapse. Klikněte na tuto galerii a dozvíte se více.


Ivana a Vojtěch sice bydlí sami, ale stále je někdo navštěvuje: Proto potřebovali zbrusu novou kuchyň

V domě mají neustále společnost. Jezdí k nim děti s rodinami a navštěvují je i rodiče. A v kuchyni to voní každý den: Kynuté buchty, ovocné knedlíky, rajská... Novou podobu místa, kde se s láskou vaří, si vzala na starost jejich mladší dcera, designérka Romana.


Zastřelit psa nebo kočku v přírodě mají myslivci právo. Rozhoduje ale vzdálenost od obydlí i plemeno zvířete

Chodíte se psem na procházku do přírody, mimo lidská obydlí? Nebo dáváte svobodu pohybu své kočce? O obě zvířata můžete přijít, protože myslivecká stráž je má právo v určitých případech zastřelit. A nic na tom nemá změnit ani chystaná novela mysliveckého zákona.


Magda (25): Můj vztah s cizincem nevyšel, ale pomohla jsem tetě získat životní lásku

Magda byla zamilovaná, ale časem se ukázalo, že mezi ní a jejím klukem jsou opravdu velké kulturní rozdíly. Následoval rozchod. Tato životní situace přeci jenom přinesla jedno pozitivum...


Skalničky vydrží, i když pojedete na dovolenou. Obklopte se jejich jemnou krásou

Skalničky, také známé jako alpinky nebo horské rostliny, dokáží dodat i malému koutku zahrady plno barev. Navíc jsou nejen krásné, ale také praktické, protože obvykle vyžadují málo péče a dobře se adaptují na různé podmínky.


Nejznámější lži, mystifikace a podvody v historii

Přiznejte si, že jsme všichni někdy lhali. Tu lžeš, tu lžeš. Často to není nic jiného než způsob, jak se vyhnout rozpakům nebo jak se vyhnout pocitu viny. Historie však zaznamenala několik skutečně známých příkladů nestoudné nepoctivosti a bezcitného klamání, které měly pro dotyčné osoby i celou společnost neblahé následky - někdy až tragické. Projděte si následující galerii a podívejte se na některé z těchto flagrantních lží, výmyslů a zastírání.


Když není zbytí: jak zlikvidovat vosí hnízdo

V době léta je nutné počítat s kdejakými poletavými „neřády“. Vosí hnízda můžete spatřit ve štěrbinách domů nebo i na vaší půdě. Často se usídlí i tam, kde právě nechcete. Jak hnízdo plné pichlavých vos nejlépe zlikvidovat? Zprvu vosí hnízdo najděte, může být ukryté kdekoliv. A pak?


Jak snížit vlhkost v domácnosti

Vlhkost v interiéru může být opravdu nepříjemná, protože veškerá vodní pára se drží ve vzduchu a způsobuje, že se váš domov cítí jako vlhká houba. Kromě toho může vlhkost v domě způsobit vážná nebezpečí. Nadměrná vlhkost totiž může vést ke vzniku plísní a hnilobě povrchů, což je škodlivé nejen pro váš domov, ale i pro vaše zdraví. Ve vysoké vlhkosti se daří plísním, virům a bakteriím, které mohou zničit vaše věci a mít nepříznivé účinky na alergiky nebo osoby s dýchacími potížemi. Dobrou zprávou však je, že existuje několik způsobů, jak vlhkost ve vaší domácnosti zmírnit. Chcete vědět, jak na to? Pak si prohlédněte následující galerii.