Trending:


Socha na poště budí pozdvižení


Prastarou řadovku zrekonstruoval v retro stylu

Cihlový domek ze 40. let minulého století podědil praprasynovec původních majitelů a rozhodl se zničenou stavbu zrekonstruovat co nejvíc ve stylu, ve kterém byl původně postavený.


Velká věštba na červenec pro Panny: Připravte se na menší komplikace na cestách

Co čeká Panny v sedmém měsíci roku 2024? Na co byste si měli dát pozor, čeho se vyvarovat? Co byste naopak neměli promeškat? A jaké kouzlo může pomoci, aby se vaše přání splnilo? Přečtěte si předpověď na červenec, kterou pro Panny z tarotových a mariášových karet vyčetla slavná kartářka Helen Stanku.


Mravenci v zeleninové zahradě: jak se jich bezpečně zbavit

Mravenci v zahradě nemusí nutně znamenat špatnou zprávu. Tím, že lezou od jednoho květu na druhý mohou fungovat jako opylovači. Jsou draví, takže si poradí s housenkami, které škodí vaší zeleninové zahradě mnohem více. Mravenci obvykle neotrhávají a neničí listy rostlin. Čím jsou tedy škodliví? Například tím, že pomáhají přenášet mšice z rostliny na rostlinu. Mšice totiž vylučují sladkou tekutinu, na které si mravenci rádi pochutnávají.


KVÍZ: Považujete se za ostřílené houbaře a jak dobře se vyznáte v houbách?

Jste houbaři a poznáte již z dálky každou houbu, která se sotva vyklubala? Víte, jak nasbírané lesní poklady nejlépe zužitkovat? Pokud jste odpověděli kladně, jistě víte, že houby se dají sbírat prakticky po celý rok. Každý druh má trochu jiné využití a chutná rozdílně, ale všechny jsou naprosto delikátní. Pojďte si tedy oživit svoje znalosti v článku a pak si zkuste kvíz.


Zdravý životní styl, který by měly dodržovat všechny ženy

Neustále nám všichni připomínají, že bychom měli žít zdravě. Co to ale vůbec znamená? Mnozí z nás se považují za zdravé. Jíme vyváženou stravu, cvičíme a máme celkově vyvážený životní styl. Je v tom ještě něco víc? Stručně řečeno ano. Někdy je třeba udělat krok zpět a přehodnotit svůj životní styl. Děláme skutečně vše pro to, abychom žili zdravě? Jedná se o trvalý proces, ale sestavili jsme pěkný seznam zdravých doporučení, která by měly všechny ženy dodržovat. Prohlédněte si galerii a začněte ve svém životě dělat pozitivní změny ještě dnes!


Recept na snadný třešňový džem: Bude vám připomínat léto po celý rok

Třešně byly pěstovány již ve starověkém Řecku a Římě. Podle historických záznamů je do Evropy přivezl římský vojevůdce Lucullus, a to z tažení v Malé Asii kolem roku 72 př. n. l. Pro nás jsou dnes běžnou součástí jídelníčku, a díky přípravě džemu klidně po celý rok.


Nemám ani vlastní účet a jsem šíleně nepraktická. O všechno se staral manžel a já jsem teď nahraná, přiznává Věra

Věra se nikdy do ničeho moc nehrnula a vždycky se radši držela stranou. To vedlo mimo jiné k tomu, že všechny důležité věci týkající se společného života za ni řešil manžel. Jenže ten si nedávno našel novou partnerku a Věra je úplně bezradná.


Osvědčené strategie pro zvýšení motivace a dosažení cílů

Každý z nás má v životě nějaký seznam úkolů a udržet si motivaci k jejich splnění může být někdy velmi náročné. Ačkoli tyto položky na našich seznamech je třeba udělat, některé naléhavěji než jiné, každodenní život nám může stát v cestě. Přáli jste si už někdy, abyste našli motivaci nebo se prostě dokázali více soustředit? Následující průvodce vám představí více než dvě desítky způsobů, které vám pomohou najít a udržet si motivaci potřebnou k úspěchu! Tyto tipy a triky vám změní život - od toho, že budete mít na paměti širší souvislosti, až po využití optimismu. Zajímá vás, jak můžete zvýšit svou motivaci? Klikněte na tuto stránku a prozkoumejte ji.


Sukně, která udává tempo letním měsícům? Ta, ve které odhalíte vše

Transparentní sukně, jak bylo vidět na přehlídkách pro rok 2024, jsou nesporným hitem. Tato sukně není jen módním výstřelkem, ale i praktickým kouskem, který lze snadno zakomponovat do vašeho stávajícího šatníku. Stačí jen ovládnout vrstvení a nebát se průsvitných materiálů. Na nepostradatelnost sukně letošního léta ve vašem šatníku se zaměřila Eva Cao Thi.


Jak využít a zužitkovat rybíz: Zkuste klasiku našich babiček kynutý rybízový koláč, nebo netradiční skládaný dort

Rybíz často nechybí na žádné zahrádce ani farmářském trhu. Pro svou výraznou nakyslou chuť, barvu i obsah vitamínů je ideální surovinou ke zpracování. Nejlepší je sníst ho čerstvý, ale pokud si lahodné bobule chcete uchovat na zimu, máme pro vás několik tipů na jejich zpracování.


Nejžhavějším nehtovým trendem sezóny jsou podle TikToku kamenné nehty

Růžové, šeříkové, květinové a různě pestrobarevné nehty na jaro a léto? Koho by to napadlo? Přesně tyto styly vyhledává téměř každý, když se oteplí. Ale podle TikToku je trendem této sezóny něco úplně jiného, nečekaného, a to sice kamenné nehty.


Užijte si aktivní odpočinek na biofarmě. Sběr bylinek vás pohladí po duši

Kupujete si čaje s měsíčkem lékařským? Pak pojďte nahlédnout pod pokličku jeho výroby. Právě teď totiž tato bylinka kvete, takže je také období jejího sběru, do něhož se můžete zapojit.


Jak si vytvořit vlastní knihu

Zajímalo vás někdy, co obnáší vytvořit od základu vlivnou knihu? Před příchodem internetu se spisovatelé často museli spoléhat na nakladatelství, která jejich příběhy a romány zprostředkovávala veřejnosti. Jak se však zdroje staly dostupnějšími, autoři se začali věnovat tvorbě vlastních knih a jejich vazbě vlastními kreativními způsoby. Zajímá vás, jak to dělají? Klikněte na tuto galerii a my vám ukážeme, jak si můžete vyrobit vlastní knihu!


Oblíbené anglické rohlíky se slaninou a sýrem

Jistě je znáte z nabídky oblíbeného pekařství a supermarketů. Víte, že si je můžete snadno upéct doma? Levněji a chutněji. Recept je snadný, vyzkoušejte ho spolu s námi.


Sbohem a květinu. Dries Van Noten se rozloučil s módním světem

Belgický návrhář vždy vnášel do módy jedinečnou citlivost, která mísila maximalistickou výstřednost se smyslem pro zdrženlivost. Jeho skromná estetika si získala sympatie nejen celé Belgie, ale i celé řady známých jmen. Nyní se svou v pořadí 129. kolekcí s módním světem loučí.


Propadněte kouzlu tichého luxusu i v barvách na vlasy: Tento odstín, který sluší všem tónům pleti, z vás udělá bohyni

Pokud jste žila v domnění, že se trend tichého luxusu se týká pouze módy, byla jste na velkém omylu. Tento trend se promítá do všech různých sfér, včetně vlasových trendů. Můžeme sem zařadit hned několik odstínů barev na vlasy, ovšem dnes se budeme věnovat jednomu konkrétnímu, který se k létu hodí naprosto dokonale. A velkou výhodou je, že sluší všem tónům pleti!


Koho sledovat, když se chystáte zhubnout: Instagramový profil s recepty, výživové poradce i lidi, kteří sami hubnou

Možná se zrovna chystáte zhubnout, ale potřebujete k tomu dostatek motivace, určité informace a možná i inspiraci. To všechno vám poskytnou následující instagramové profily, které podle nás stojí za to sledovat.


Chyby, kterých se dopouštíte při pěstování vlastních potravin

Pěstování vlastních potravin přináší obrovskou radost a je stále populárnější. A přestože se zdá, že pěstování zeleniny je mnohem jednodušší, než si někteří myslí, stále existuje spousta věcí, které se mohou pokazit. Projděte si tuto galerii nejčastějších chyb, kterých se lidé na svých zeleninových zahrádkách dopouštějí. Kolika z nich se dopouštíte vy?


Barvy v ložnici: Jak barvy ovlivňují náladu a kvalitu spánku

Barvy, které nás obklopují, mají zásadní vliv na naše emocionální rozpoložení a kvalitu spánku. Ložnice je místem, kde hledáme klid a odpočinek, a výběr správných barev může výrazně přispět k našemu pohodlí a relaxaci. V tomto článku se podíváme na to, jak jednotlivé barvy ovlivňují naši náladu a spánek, a nabídneme praktické tipy pro různé situace a […] The post Barvy v ložnici: Jak barvy ovlivňují náladu a kvalitu spánku appeared first on...


Jak se zavařuje ovoce. Odpovídáme začátečníkům

Přebytky ovoce můžeme zmrazit, zavařit nebo usušit. Každý ze způsobů konzervace má svá pravidla, která musíme dodržet, aby veškerá práce nepřišla vniveč. Zavařování patří ke způsobům, které známe od svých babiček a maminek.


GRILOVANÝ HERMELÍN SE ZKARAMELIZOVANOU CIBULKOU

Léto je tu, a protože k teplým večerům bezpochyby patří zahradní párty a grilování, připravila jsem pro vás jednoduchý recept na neobyčejně dobrý grilovaný hermelín se zkaramelizovanou cibulkou. Dá se připravit i jako rychlá večeře v případě, že přijdete unavení a hladoví z práce a nechce se vám dělat nic složitého. Také mám pro vás tipy na grilování nejen hermelínu.


Snacha je veganka a s ní celá její rodina včetně malých dětí

Paní Pavla je čiperná čerstvá důchodkyně, která si užívá nabytého volna. Konečně má čas na své koníčky a nemusí se honit z práce, domů a zase do práce. Ráda uvaří dobré jídlo pro sebe i manžela, který je v důchodu už pár let. Jsou také hrdými prarodiči dvou vnoučat, osmiletého Radima a pětileté Emy. I když je mají rádi, tak když je hlídají, bývá to kolikrát hodně náročné. Snacha je totiž vyznavačkou alternativní výživy v podobě veganství, k...


Komu patří plot mezi pozemky? Někdy stačí pro určení vlastnictví jeho směr, jindy je nutná dohoda

Komu patří plot mezi pozemky? Někdy stačí pro určení vlastnictví jeho směr, jindy je nutná dohoda. Ploty nejen vymezují hranice, ale přispívají i k estetickému a kulturnímu rázu sousedství.


Vlasové trendy léta 2024? U blondýnek zůstává módní balayage, u tmavších pak zlato-měděné a pudrové barvy, říká kadeřnice Vavrušková

Zajímá vás, jaké jsou trendy v účesech i technikách barvení pro letošní jaro a léto? Potřebujete zjistit, jaký střih a odstín by slušel právě vašemu typu vlasů? Nechte si poradit od Ireny Vavruškové, kadeřnické ikony s mezinárodními úspěchy a spolumajitelky renomovaného pražského salonu.


Jak nalákat berušky do zahrady: připravte jim pestré přírodní prostředí

Bojujete každou sezonu na své zahradě s velkým množstvím mšic? Nejúčinnější řešení na jejich likvidaci jsou chemické postřiky. Ty jsou však většinou nešetrné k přírodě. Možností je také použití přípravků na přírodní bázi. Velkými pomocníky mohou být i berušky neboli slunéčka, která se savým hmyzem živí. Abyste je nalákali na svoji zahradu, připravte jim prostředí, kde se jim bude líbit.


Výklad andělských karet na týden od 24. června 2024: Přichází nové příležitosti

Tento týden vás čekají nové začátky. Dny budou velmi dynamické a inspirativní. Připravte se na pozitivní změny a kroky vpřed ve všech oblastech vašeho života. Na jaké změny se ještě můžete těšit?


Chiromantie: Podívejte se do dlaně a zjistěte, jestli je dobrý milenec

Výkladem čar z dlaně se šamanka Markéta zabývá dlouhá léta. Markéta, šamanka z Háje, nám prozradila, že jednou z věcí, kterou lze vyčíst z ruky velmi snadno, je sexuální náruživost dané osoby. Její postřehy a rady mohou být inspirací, kterou můžete použít při kontaktu s mužem. Prozkoumejte mu ruku – hned budete vědět, jakou náruživost mu dala příroda do vínku.


Studie: Pravidelná konzumace kávy může prodloužit život, pokud se nepřekročí stanovená dávka

Káva je pro mnohé z nás doslova životabudičem. Neumíme si představit začít bez ní náš den, pro jiné je mléčná káva odpoledním dezertem, pro někoho dokonce i lahůdkou po večeři. Ale často se setkáváme s tvrzením, že káva je ve velkém množství škodlivá. Odpověď jak to je, nám poskytne nová studie.


Co s houbami po sběru, aby vám dlouho vydržely: zkuste základní způsoby zpracování

Houbaři se konečně dočkali a houby rostou! Víte, jak s nimi nakládat, aby vám dlouho vydržely? Čerstvé totiž vydrží jen chvíli a ještě v příhodných podmínkách. Pro pozdější konzumaci je zpracujte co nejdříve po příchodu domů z lesa.


Přírodní repelenty proti komárům, které můžete vyzkoušet toto léto

I když repelenty mohou být účinné, aby odradily potulující se komáry, možná hledáte přirozenější způsob, jak zabránit komárům, aby si vás vybrali jako svou další svačinu. Přírodní repelenty neobsahují toxické chemikálie a některé výzkumy naznačují, že jsou účinné. Pokud se tedy v teplejším období chystáte na výlet, do parku nebo na kempování, mohou být přírodní repelenty lepší volbou. To může platit zejména pro děti, které jsou na drsné chemické látky citlivější. Jste zvědaví? Klikněte na a objevte různé přírodní repelenty proti komárům, které můžete v létě vyzkoušet.


Nejlepší plážová místa u Baltského moře

Oblasti kolem Baltského moře s nedotčeným písečným pobřežím, křišťálově čistou vodou a malebnou krajinou nabízejí rozmanité plážové destinace pro všechny typy cestovatelů. Ať už jde o odpočinek, vodní sporty nebo přírodní krásy, na plážích Baltského moře si každý najde to své. Jistě, voda sice není tak teplá jako ve Středozemním moři, ale tyto severní břehy jsou zkrátka úžasné. Klikněte na tuto galerii a objevte nejlepší plážové destinace u Baltského moře.


Omáčkové desatero: Inspirujte se prověřenými tipy profesionálního šéfkuchaře

Svíčková, rajská, koprovka. Omáčky do české kuchyně neodmyslitelně patří. Jenže kolik kuchařů, tolik omáček – recepty většinou udávají pouze základní suroviny a postup, s dochucením a poměry si pak každý musí poradit sám. Závisí tedy na zkušenostech, které kuchaře naučí, jak, proč a kdy omáčku zahustit, legírovat, ochutit a použít. Na co si dát během přípravy omáček pozor, vám poradí Václav Kouba, výkonný šéfkuchař Lokálů.


Něco jsme našli, a nevíme, co to je. Je to staré, má to tištěný spoj a točí se to. Pomůžete?

Při vyklízení zapadlého koutu redakce jsme narazili na zajímavou věc. Pak jsme přišli na to, že těch věcí je více a vzájemně jsou propojené kabely. Zapojené...


Kvíz: Odmaturovali byste ještě z biologie? Procvičte si všeobecné středoškolské znalosti v našem kvízu a zabodujte

Blíží se konec školního roku, a tak jsme se rozhodli, že vás trochu vyzkoušíme. Tentokrát z biologie, která na střední škole patřila většinou mezi ty oblíbenější předměty, tedy pokud se to srovná třeba s matematikou nebo chemií. Přece jen, k biologii máme bližší vztah, protože tato věda zkoumá všechny živé organismy, včetně člověka, takže se často dozvíme i spoustu zajímavých věcí, které nám v hlavě zůstanou po celý život. Pojďte si vyzkoušet,...


5 nejlepších hororových fantasy, které vás pořádně vyděsí

Hledáte děsivý film se špetkou nadpřirozena? Tady si určitě vyberete!


TikTokr a jeho přítel čelí předsudkům kvůli životnímu stylu jako “furry”

Dimetrius a Jade jsou mladý pár, který čelí kritice kvůli jejímu kontroverznímu životnímu stylu. Tiktokerka se identifikuje jako 'furry', což znamená, že má zájem o antropomorfní postavy (zvířata s lidskými rysy), které vyjadřuje prostřednictvím své online identity. The post TikTokr a jeho přítel čelí předsudkům kvůli životnímu stylu jako “furry” appeared first on Instafamosos.


Jak lze využít eukalyptový olej?

Napadlo vás někdy, že by mohl existovat esenciální olej, který by současně dokázal vyčistit vaši kuchyň a ulevit vám od bolesti? Představujeme vám eukalyptový olej! Neředěný eukalyptový olej může být při požití vysoce toxický, ale při správném použití může mít spoustu využití. Podívejte se do této galerie na několik skvělých způsobů, jak využít eukalyptový olej.


Jak zdokonalit zmrzlinu: Doplňte ji vlastnoruční karamelovou, čokoládovou nebo jahodovou polevou

Na zmrzlinovém poháru by neměla chybět dokonalá tečka v podobě lahodné polevy. Zapomeňte na polotovary z plastové lahvičky a vykouzlete dokonalou domácí polevu. Uvidíte, že nezůstane jenom u zmrzliny.


Šárka (29): Nemůžu se manželovi podívat do očí. Když byl na služebce, sprostě jsem ho podvedla

Šárka se dopustila nevěry a trpí paranoidními představami o tom, že na to její manžel přijde. Nemůže spát ani normálně fungovat. Uvažuje o tom, že půjde raději s pravdou ven.


Rostou vám na zahradě jedlé houby? Raději je nejezte

Řada mykologů varuje před bedlami, jenž rostou přímo na zahradě. Množství hub přitom s prudkými lijáky stále více stoupá. Ne všechny houby, které vidíte, mohou být jedlé. Po požití některých bedel mohou nastat i vážné komplikace, nejčastěji způsobují žaludeční potíže.


Cake Pops jsou hitem dětských oslav. Jak připravit dokonalá dortová lízátka?

Cake pops bývají zpravidla to první, po čem děti na oslavě sáhnou. Není divu, dortová lízátka nebo špíše kousátka lákají barevností. Vsaďte na jistotu a připravte na dětskou party dezert, po kterém všechny děti touží.


ŽIVĚ: Přijměte pozvání na Dior Autumn-Winter 24-25 Haute Couture show

Přijměte naše pozvání na show módního domu Dior, držíme vám místo v první řadě. Pohodlně se usaďte a vychutnejte si to nejlepší z ateliérů, v nichž nitku po nitce vznikají velkolepé haute couture kolekce.


Těšíme se, v čem Anna Geislerová letos na KVIFF zazáří. Podívejte se na její nejlepší modely z červeného koberce

Každý rok se český módní svět těší na slavnostní událost Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech, na kterém se předvedou české i zahraniční hvězdy v krásných róbách a dechberoucích modelech. Jednou z nejvýraznějších dam bývá herečka Anna Geislerová. Pojďme si připomenout její nejkrásnější modely z červeného koberce z významných akcí posledních let. Jsme zvědaví, v čem na karlovarském festivalu zazáří letos.


Zpěvačka Adele koupila dům za víc jak miliardu korun od Stallona a nechala ho celý přestavět. Jak luxusní rezidence vypadá?

Zpěvačka Adele, celým jménem Adele Laurie Blue Adkins, nejen krásně zpívá, ale má vkus i na nemovitosti. Jeden z pohádkových domů, který vlastní, se nachází v Beverly Hills. Koupila ho v roce 2022 za částku přesahující miliardu korun od herce Sylvestera Stallona. Nechala ho kompletně přestavět a vzniklo sídlo hodné ženy se zlatem v hrdle. Slavné Beverly Hills je […] The post Zpěvačka Adele koupila dům za víc jak miliardu korun od Stallona a...


Jak zabránit sousedovic kočce, aby vstupovala na vaši zahradu?

Kočky potřebují k životu svobodu. Zavřít je můžete jedině doma, což řada z nás dělá, ale zejména pro smíšené rasy to je za trest. Pokud je to tedy jen trochu možné, necháváme tato jemná stvoření svobodně běhat, což se zase nemusí líbit sousedům. Patříte mezi ně? Pak máme pro vás dobrou zprávu. Kočky totiž můžete ze svého […] The post Jak zabránit sousedovic kočce, aby vstupovala na vaši zahradu? appeared first on HomeInCube.


Cikánská hovězí pečeně: Šťavnaté masíčko protažené slaninou skvěle doplní lahodná lehce nakyslá zeleninová omáčka

Přemýšlíte, co připravit z hovězího masa a do svíčkové nebo zadního na víně s kořenovou zeleninou se vám zrovna nechce? Zkuste tentokrát tradiční a dříve hodně oblíbenou cikánskou hovězí pečeni s výraznou omáčkou.


Akromegalie: Varovné Znaky, Na Které Je Třeba Si Dát Pozor

Souhrn Vzácný stav, který je výsledkem nadměrné produkce růstového hormonu hypofýzou. To způsobuje zvětšené kosti v obličeji, nohou a rukou. Příznaky Pokud máte nové, závažné nebo trvalé příznaky, obraťte se na poskytovatele zdravotní péče. Mezi příznaky patří: Zvětšené končetiny Zvětšené rysy obličeje Mastná, hrubá nebo zahuštěná kůže Pocení a sil...


Matematický IQ rébus: Doplňte chybějící čísla. 90 % lidí si neví rady

Rébusy jsou spolu s kvízy dalším oblíbeným způsobem, jak si procvičit mozek a logické myšlení. Tento matematický IQ rébus je výzvou, která zaskočí až 90 % lidí. Přidejte se k menšině, která dokáže rozluštit tento hlavolam a procvičte si své mentální schopnosti. Stačí jen doplnit chybějící symboly.


Nejlepší způsoby, jak se zbavit stresu a uvolnit mysl

Žijeme v době napětí, stresu a nekonečně nabitého rozvrhu. Někdy je až příliš snadné zapomenout pečovat nejen o své tělo, ale také o svou mysl. Psychický stres může být pro naše fyzické zdraví nesmírně škodlivý, takže udržet stres na uzdě je nezbytné a může nám to pomoci stát se nejlepší verzí sebe sama/samého. Ve svém životě můžeme udělat velké změny, aniž bychom museli dělat velké kompromisy! Prohlédněte si galerii a získejte několik rad, jak tohoto pozitivního myšlení dosáhnout.