Lifestyle

Trending:


Odložte vysoké podpatky a rozlučte se s nepohodlím: Letos zazáříte v pantoflích i v práci nebo na svatbě

Pantofle, kdysi považované za obyčejnou domácí obuv, se v posledních letech staly nedílnou součástí každodenního outfitu moderní ženy. V tomto článku vám představíme jejich nejžhavější trendy pro rok 2024 a poradíme, k čemu je nosit.


Kofola a obložené chlebíčky: Ikonické pochoutky z dob socialistického Československa máme rádi i dnes

I když obložený chlebíček prodávalo už vyhlášené lahůdkářství Jana Paukerta za 1. republiky, za socialismu nesměl chybět na žádné schůzi ani oslavě. Odpovědí na západní Coca-colu byla zase česká Kofola. Ikonická svačinka tak bylo na světě.


Denní horoskop na neděli 30. 6. 2024: Berani propadnou depresím, Váhy si nevědí rady

Denní horoskop pro všechna znamení zvěrokruhu na neděli 30. 6. 2024. Podívejte se, co vás tento den čeká a čeho byste se případně měli vyvarovat.


Chraňte se před horkem vhodným outfitem: Tyto vzdušné šaty na sobě téměř necítíte a navíc vás ochladí

Léto sice přináší spoustu slunečního svitu a tepla, vyvstává ale také otázka, co si obléci, když parna překročí únosnou mez, abychom se cítily pohodlně a zároveň stylově. Jednou z nejlepších voleb pro horké letní dny jsou dlouhé šaty. Jaké si vybrat, abychom vypadaly krásně?


Je monogamie nepřirozená?

Pro společnost, která si stále do značné míry idealizuje celoživotní romantickou lásku, může být tato informace nepříjemná. Nicméně vzhledem k tomu, že se stále méně párů vdává a nuda, nevěra a nedostatek sexuálního uspokojení rozbíjejí zdánlivě stabilní manželství, začíná mnoho (nejen) žen přijímat alternativy k dlouholeté normě monogamie.


Nedotknutelná princezna Kate? Herečka na vlastní kůži poznala realitu!

I britská monarchie je aktivní na sociálních sítích, kde není vždy bezpečno. Na internetu totiž působí spousta lidí, kteří nejdou pro urážku daleko. Své o tom ví i herečka, která dostala za úkol ztvárnit princeznu Kate.


Čerstvě sklizeno na Rohlík.cz: Nejlepší farmářské produkty přímo na váš stůl

Největší tuzemský prodejce s potravinami Rohlik.cz je známý svou dlouhodobou podporou lokálních producentů. Právě proto v jeho sortimentu můžete najít nejširší výběr farmářských produktů na českém trhu. Díky spolupráci s Čerstvě sklizeno, sdružením lokálních farmářů a pěstitelů, navíc nabízí ty nejčerstvější kousky, které mohou mít zákazníci na stole již 6 hodin od sklizně. Ochutnejte vyhlášené Vraňanské jahody, které se mezi zákazníky těší...


Připravte suchou jíšku podle videonávodu. Je to snadné a jíška vydrží až půl roku

Do většiny polévek a omáček se přidává jíška. Může to být třeba právě suchá jíška, kterou připravíte během chvilky upražením hladké mouky. Ve videonávodu uvidíte, že je to velmi snadné. Suchou jíšku si navíc můžete připravit do zásoby.


,Brioche' chutná jako loupák, skvělá je ale i v burgrech. Jak upéct briošku do slaných pokrmů

Biroškové pečivo je poslední dobou v kurzu. Nejen klasicky nasladko, ale ukazuje se, že si výborně rozumí i s masem. Ovšem upéct nadýchané bulky s lesklou a přiměřeně křupavou kůrčičkou třeba na hamburgery, nemusí být na poprvé úplně snadné. Jak přesně takto skvělou briošku upéct?


Fiktivní postavy inspirované skutečnými lidmi

Pravda je opravdu divnější než fikce, a proto je logické, že některá z nejdivočejších fiktivních děl, která jsou dnes známá, si ve velké míře berou inspiraci ze skutečného života. Od filmových padouchů po literární hrdiny, od animovaných televizních pořadů po multimilionové série - řada postav byla inspirována zcela překvapivými lidmi. Klikněte a podívejte se na fascinující skutečné protějšky oblíbených výplodů fantazie.


Tipy pro pěstování dlouhých vlasů

Když si necháte narůst dlouhé vlasy, může vám připadat, že to trvá věčnost. Průměrně nám vlasy rostou jen o 15 cm ročně, takže trvá poměrně dlouho, než se z pleše stanou bujné vlasy po ramena. Mnoho z nás to vzdá v té střední fázi, kdy vlasy nejsou dost dlouhé, ale ani krátké, a vypadají prostě špatně. Chcete-li se dozvědět ty nejlepší tipy, jak dosáhnout co nejrychlejšího růstu vlasů a jak při tom nezůstat úplně bez stylu, proklikejte se touto galerií.


Elle Beauty Lounge: Pokochejte se nejskvostnějšími róbami hvězd

Taky jste se nemohli dočkat? Konečně jsou tu Vary! Elle Beauty Lounge se na celých deset dní stane přístavem módy a krásy pro ty největší hvězdy českého filmu. První den se nesl ve znamení červeného koberce, elegance a samozřejmě bublinek.


Topolovka růžová zdobí i léčí. Zkuste z krásných květů udělat sirup proti kašli pro děti

Topolovka růžová je nepřehlédnutelná květina s výraznými květy v nejrůznějších barvách. Není to ale jen oblíbená okrasná rostlina, která zdobí nejednu zahradu, ale také léčivá bylina. V lidové medicíně se užívá především na podporu odkašlávání, zevně mírní kožní problémy. Udělejte z krásných květů topolovky sirup proti kašli pro děti, bude jim chutnat. Taky poradíme, jak tuhle krásku pěstovat.


Uspěli i přes průšvihy ve škole. Dejdar si vytrhl poznámku ze žákovské, Bilina se pral

Čas vysvědčení opět vybízí k zamyšlení, nakolik jsou známky důležité a vypovídající o kvalitách školáka, a jestli se z těch horších hned hroutit. Jistě, že ne! Uklidnit vás může i fakt, že celá řada úspěšných osobností si ve škole nevedla právě „na jedničku“. Kdo z populárních herců svůj talent rozvinul i bez školy nebo s poznámkami či třídní důtkou? Jak si vedli slavní a úspěšní ve škole, si pusťte také na videu hned v úvodu.


Marek (34): Po hovoru s kamarádkou se mnou přítelkyně nemluví. A to jen proto, že jsem si ji ještě nevzal a neudělal jí dítě

Člověku do hlavy nevidíte, i kdybyste si to sebevíc přáli. Marek si myslel, že svoji přítelkyni zná a že jsou spolu šťastní. Stačila ale jedna radostná zpráva a bylo jasné, že se věci mají úplně jinak.


Karolína (18): Řekla jsem kamarádce pravdu o její vizáži. Tím jsem ji asi nadobro ztratila

Pravda někdy bolí, ale máme se jí zříkat? Kdo jiný by vám ji měl říct než vaši nejbližší? Anebo kamarádka, se kterou se znáte hodně dlouho. Ale ne každý je ochotný pravdu unést… Tak jako ta Karolínina.


5 chyb při přípravě Míša řezů: Nepodceňujte jemnost práce s těstem i krémem

Míša řezy se připravují v našich domácnostech už po generace a patří mezi nestárnoucí klasické moučníky, které milují děti i dospělí. Jejich příprava je sice časově náročnější, zároveň je však jednoduchá - pokud nechybujete.


Maska na pleť, díky které vypadá jako po botoxu. Trik sociálních sítí zvládnete za pár korun doma

Přáli byste si na počkání vypnutou pleť, svěží vzhled a jemnější vrásky? Doslova zázraky slibuje pleťová maska, kterou si na sociálních sítích vyměňují milovnice beauty triků z celého světa. Hlavní ingredienci máte přitom nejspíš ve špajzce i vy.


Revoluční ekologická chatka v srdci přírody: Jedinečnou stavbu za minimum nákladů postavili za pouhých 5 měsíců

Události uplynulého roku se staly pro mnohé kreativní výzvou. Architekti v Katalánsku reagovali na pandemii Covidu odvážným projektem karanténní chaty, která je maximálně šetrná k okolnímu prostředí.


Jak se suší ovocné placky? Připravte jednoduchý pamlsek pro sebe i své děti

Sušené ovoce milovaly už naše babičky a prababičky. Jednoduchou a zdravou pochoutku si na zimu snadno připravíme z přebytků sklizeného ovoce. Díky elektrickým sušičkám je sušení jednoduché a zábavné. A zkoušeli jste už připravit ovocné placky?


Elle Beauty Lounge Red: Kiss kiss bang bang, oslava třicetin Elle

ELLE letos slaví třicetiny a my si nepřejeme nic jiného než žhavý polibek. Možná je to nevinný vtip, možná to myslíme naprosto vážně. V ELLE Beauty Lounge Red byl loni Red Room, letos je to kasino, ve kterém se hosté a hvězdy mohou pobavit a vsadit se s ELLE o pusu.


“Tati, děkuji ti za všechno, nevím, jak to bez tebe zvládnu,” pláče Soňa

Ztráta někoho blízkého je vždycky velmi těžká. Když navíc máte s tím člověkem velmi blízký vztah, pak je to velká bolest. A vy najednou nevíte, jak s ní naložit. Co teď? Jak dál fungovat? Ztráta rodičů je velmi bolestný okamžik, který musí dříve či později řešit každé dítě. Co dál, když jsou rodiče oporou a kotvou, která najednou chybí?


Módní Alarm z Karlových Varů: Žabky, kopyta a pijavice, aneb to, co jsme nechtěli vidět

V tomto Módním alarmu se koukneme podrobně na to, co a proč se komu nepovedlo. Většinou jsou na vině boty a materiály.


Víkendový horoskop: Vodnáři půjdou vstříc dobrodružství, Ryby objeví novou vášeň

Počasí o víkendu bude nepředvídatelné stejně jako poslední dny. Někdo tento čas věnuje sebereflexi, jiný naopak prozkoumávání nových tajů. Ať tak, či tak, hvězdy mají jasno. Co čeká právě vás, se můžete dočíst v našem víkendovém horoskopu.


Mindfulness jako cesta k plnému soustředění a vnímání: Stačí jej trénovat pár minut denně

V dnešním uspěchaném světě je stále těžší najít chvíli klidu a soustředění. Práce, rodina, sociální sítě – všechny tyto věci nás neustále rozptylují a mohou vést k pocitu neustálého stresu a vyčerpání. Jestliže se cítíte, že vám chybí schopnost plně se soustředit a jednat v klidu, nejste v tom sama. Dobrou zprávou je, že existuje technika, která vám může pomoci – mindfulness. O co jde a jak na to?


Jak rychle zastavit svědění ze štípance: Pomůže vám teplo

Jak rychle zastavit svědění ze štípance: Pomůže vám teplo. Existují mnohé šikovné domácí prostředky, které skvěle pomáhají při bodnutí komárem. Jeden z nich má většina žen stále v kabelce.


Chyby při montáži oken a dveří: Z čeho pramení a proč si dát pozor i na detaily

Na které chyby a nedostatky si dát pozor při montáži dveří a oken? Proč záleží na detailech? A co rozhodně neopomenout? Dozvíte se v našem článku.


Babička s dědou zkazily synovi radost z vysvědčení. Jako by byly známky všechno, zlobí se Radka

Vysvědčení na konci školního bylo pro spoustu dětí příležitostí, jak si vysloužit vytouženou odměnu. I Radčin syn se v pátek radoval z krásných dárků. Jenže u prarodičů se pochvaly nedočkal. Naopak. Kdyby prý bylo na nich, čekal by ho místo odměny trest.


Nenechte levanduli pouze jako okrasu na zahradě. Využijte její potenciál naplno

Když přijde léto a vykvete levandule, načež kolem ní začnou létat včelky a motýli, je to krásný pohled. Kromě něj máte ovšem také příležitost využit její příznivé účinky.


Usínáte se špatnou náladou? Vymalujte si ložnici

Ložnice je ideálním místem, kde můžete s velkým klidem většinu času pohodlně odpočívat. Spánek by ale nemělo vůbec nic rušit, ani tóny nevhodných barev, které vás často obklopují. I ty mohou mít vliv na kvalitu spánku. Je velmi dobře známo, že jemné barvy uklidňují. Příjemné jsou i pastelové odstíny či tlumené barvy. Pořiďte si je i vy do vaší ložnice, rozhodně nebudete litovat. I rozpoložení barev rozhodne o kvalitě a hloubce vašeho spánku.


Úžasný spalovač tuků? Švihadlo! Návod, jak správně skákat

Skákání přes švihadlo může účinně spalovat tuky, zlepšovat koordinaci těla, zlepšovat zdraví srdce, zvyšovat hustotu kostí a navíc zabaví děti i dospělé. Abyste všech těchto výhod dosáhli, je zapotřebí osvojit si správnou techniku skákání. K tomu je třeba vybrat si švihadlo, které je tak akorát dlouhé a naučit se základní přeskoky. Tento průvodce vás provede přes začátky práce se švihadlem.


Neobvyklé čokoládové kombinace, které vás možná překvapí. Zaručeně si však pochutnáte

Každý máme svou oblíbenou příchuť čokolády. Někdo nedá dopustit na kombinaci s ořechy, jiný má rád čokoládu provoněnou pomeranči. Mnozí si oblíbili hit posledních let, slaný karamel v čokoládě. Pokud ale hledáte nový rozměr chuti, rádi vám poradíme, s čím se dá čokoláda vychutnávat.


Odvážná Bezděková, rudá Dyková i řecká bohyně Vlasáková: Rozparky a nejhlubší dekolty z Varů

Na červeném koberci v Karlových Varech se to hemží těmi nejluxusnějšími róbami. Některé ze známých dam vynesly šaty s vysokými rozparky a hlubokými dekolty. Jedny z nejvýraznějších modelů předvedly například modelka Andrea Bezděková, Tatiana Dyková či Lenka Vlasáková. Je to přímo pastva pro oči. To nejlepší nafotila redakce eXtra.cz.


Marie (54): Moje dcera má obě ruce levé. Musím jí najít ženicha s naditou prkenicí

Dcera paní Marie si nedokáže udržet žádnou práci, nemá ani vztah, takže žije u rodičů. Marie se rozhodla, že to tak nenechá a pustila se do hledání bohatého ženicha pro svou dceru.


Červená řepa v ohrožení! Před jakými škůdci a chorobami ji chránit

Červená řepa patří mezi velmi zdravé plodiny, které si můžete vypěstovat na vlastní zahradě. Většinou je její pěstování bezproblémové. Červenou řepu můžete uložit na dlouhou dobu a připravovat ji na spoustu způsobů. Někdy ale mohou přijít choroby a škůdci, kteří vaše plodiny poškodí nebo zcela zničí. Proto se vyplatí je znát, abychom mohli zakročit pokud možno co nejdříve. Vyplatí se pravidelně kontrolovat viditelné části řepy.


Babybox zachránil další dítě. Novorozený chlapeček v Sokolově byl ještě spojen s placentou

V sokolovském babyboxu našli zdravotníci novorozence. Někdo ho tam odložil v noci na sobotu. Chlapec je zdravý a má se čile k světu. Stal se teprve druhým dítětem, které se v sokolovském babyboxu objevilo.


Léto se blíží a psí hotely praskají ve švech, cenám navzdory

Hlídání přes den, v noci, i během celé dovolené. Individuální péče, za kterou si ale bude třeba výrazně připlatit. To je realita hotelů pro domácí mazlíčky. Sehnat takové místo nebude ale pro majitele psů i koček nikterak jednoduché.


5 důvodů, proč vyrazit na Maltu: Užijte si azurové moře, malebné uličky i michelinské restaurace

Malta je sice nejmenší zemí Evropské unie, ale má mnoho co nabídnout. Je typická svými žlutými domečky, barevnými balkony, průzračným mořem, dechberoucími stavbami i pohodovým a veselým životem. Tato kombinace vás jistě uchvátí.


Tereza Maxová vynesla v jeden večer dvoje šaty. Bravurně využila černobílý trend

Modelka Tereza Maxová (52) dnes rozhodně patřila k těm, kteří na červeném koberci v Karlových Varech zazářili. Pravděpodobně se nemohla rozhodnout, jaké šaty obléci, a tak během jednoho večera vynesla rovnou dvoje. Anebo šlo o dobře promyšlený krok?


Znamení, že vám váš anděl strážný chce sdělit něco důležitého: Přestaňte tyto jemné signály ignorovat

Každý z nás chce vědět, že na nás někdo dohlíží. Proto stojí za to se pozorně rozhlédnout, protože nám mohou uniknout signály, které nám usnadňují život. Jsou to znamení, že vám váš anděl strážný chce sdělit něco důležitého. Raději jim věnujte pozornost.


5 nejkrásnějších sukní letní sezony: Sluší ženám v každém věku a dokonale zdůrazní křivky

Sukně patří k naprostým základům (nejen) letního šatníku všech žen. Tyto kousky oblečení jsou ladné a dokonale dokážou vyzdvihnout ženskou jemnost a energii, kterými se můžeme právem pyšnit. Právě proto by nám stylové sukně rozhodně neměly chybět v šatníku! Přinášíme vám tipy na 5 různých druhů sukní, se kterými v letošní sezoně rozhodně nešlápnete vedle.


Ke kolapsu z horka může dojít i o hodiny později. Experti radí, jak při pomoci postupovat

Vlna veder, která bude v následujících dnech sužovat Česko, si s velkou pravděpodobností vybere daň v podobě kolapsů z horka. Jak zdůrazňují záchranáři a lékaři, lidé by měli vědět, jak v takové chvíli postupovat a postiženému pomoci, nikoliv situaci, byť v dobré víře, zhoršit. Přinášejí proto základní rady, kterými by se měli řídit. Na pozoru by se měli mít lidé i hodiny poté, co strávili čas na slunci. Ke kolapsu může dojít i se „zpožděním“.


Tato 3 znamení zvěrokruhu brzy zažijí velké štěstí. Před létem najdou své poslání

Astrologové mají velmi dobré zprávy. Ukazuje se, že tři znamení zvěrokruhu zažijí velké štěstí a stane se to poměrně brzy. Toto štěstí se týká vašeho poslání, které absolvuje nečekaný zvrat. Zjistěte, zda jste na seznamu a před začátkem léta se vám zcela změní osud!


Jak na perfektní vývar s krupicovými nočky: Šéfkuchař hotelu Pupp prozradil trik, který fantasticky pozvedne chuť jídla

Poctivý kuřecí vývar je jednou z nejoblíbenějších českých polévek. Tradičně se sice podává s nudlemi, ale Když nudle vyměníte za nočky, vytvoříte vývar, který šéfkuchař Ondřej Koráb nabízí hostům restaurace Grandhotelu Pupp. A vy si jej můžete nyní udělat podle jeho receptu.


Týdenní horoskop od 1. do 7. července 2024: Blíženci dostanou šanci napravit chyby, Lvi odhalí tajemství

Je tu nový týden a spolu s ním i nové výzvy, úkoly i úskalí, jež na nás čekají. Jak se s nimi vypořádat, mohou poradit hvězdy. Slunce stojí ve znamení vodního a velmi citlivého Raka, který je orientovaný na rodinu a zázemí. V tomto týdnu nás mohou ovlivnit také energie novoluní, které připadá na 6. července. Co vás čeká a nemine? Nahlédněte do našeho týdenního horoskopu.


Jak udělat slanou jedlou kytici? Stačí oblíbené dobroty, špejle a trochu fantazie

Slaná kytice je originálním a vkusným dárkem pro muže. Nahradila v minulosti oblíbený dárkový koš, plný v té době těžko dostupných potravin. Vyrobit kytici zvládne každý - stačí mít k její přípravě dost jedlých ingrediencí.


Vachta trojlistá: Podmínky pro pěstování rostliny, která je zajímavá v mnoha směrech

Trvalka, která je zajímavá v mnoha směrech. Jak vysazovat vachtu trojlistou? Jaké podmínky potřebuje ke zdárnému růstu? Rostlina, která je natolik vzácná, že byla zařazena mezi chráněné.


Interiér pražského bytu někoho nadchne, jiného pobouří: Majitel je ale nadmíru spokojený

Třípokojový loft má hned několik výrazných atributů. Jsou to tapety, svítidla a zajímavé umělecké předměty. Co ale hraje tu nejdůležitější roli, je denní světlo.


Nejkontroverznější modely z KVIFFu z minulých let: Překoná je letos někdo?

Každoročně se na přelomu června a července rozsvítí červený koberec v plné kráse, když po něm procházejí dámy v nádherných šatech a páni v elegantních smokinzích ze světa showbusinessu. Róby, které si ženské celebrity vybírají pro své významné vystoupení na festivalu, bývají často nápadité a zcela dechberoucí a některé naopak vyvolávají rozpor mezi vkusem či nevkusem. Prohlédněte si modely, které v minulých letech vyvolaly největší vlnu...


Kreslící stěna pro děti: Kreativní prostor pro mladé umělce

Děti jsou přirozeně kreativní a vyjadřují se prostřednictvím různých forem umění. Jedním z nejlepších způsobů, jak podpořit tuto kreativitu, je vytvoření speciálního prostoru určeného jen pro jejich umělecké projekty. Kreslící stěna v dětském pokoji je skvělým řešením, které umožňuje dětem svobodně tvořit a zároveň udržuje zbytek domu v čistotě. V tomto článku se podíváme na to, jak takovou kreslící stěnu efektivně a bezpečně připravit.