Finance

Trending:


Trpělivost vám pomůže změnit život k lepšímu

Život někdy může být chaotický, proto je důležité osvojit si trpělivost a naučit se tipy a triky, které vám pomohou zmírnit úzkost nebo stres. Trpělivost může naprosto změnit život v tom nejlepším slova smyslu. Ať už se považujete za trpělivého člověka, nebo za někoho, kdo je tak trochu na hraně, tato galerie je určena právě vám! Máme tu pro vás tipy, které vás naučí trpělivosti – od toho, jak se vyrovnat s nepříjemnými pocity, až po práci na vaší emoční inteligenci. Jste připraveni změnit svůj život k lepšímu? Tak klikněte na tuto galerii a přečtěte si, jak na to.


Pěstování zeleniny – Jak na sázení košťálové zeleniny na zimu

Na zimu se pěstuje hned několik druhů zeleniny, přičemž vedle té trvanlivé kořenové je to také košťálová zelenina, kterou lze velmi dobře upravovat a uchovávat. Do sázení zelí je vhodné se pustit už v červnu.


Jak si vaše geny nesou trauma z minulosti vaší rodiny

Studium DNA a genetiky je stále relativně novou záležitostí, zejména proto, že DNA byla poprvé analyzována teprve před 50 lety. Nicméně v poslední době se po celém světě provádí mnoho výzkumů, jejichž cílem je odpovědět na jednu otázku: Může se trauma dědit prostřednictvím našich genů? Zajímá vás to? Klikněte na tuto galerii a dozvíte se více.


Báječné borůvky v nejlepších receptech: Upečte si rychlý koláč, dort nebo uvařte kynuté knedlíky

Prozradíme vám na co jsou borůvky dobré, proč je jíst, čím prospívají našemu zdraví nebo jaký je rozdíl mezi lesní a kanadskou borůvkou. A podělíme se s vámi i o naše nejlepší recepty na borůvkové koláče kynuté i hrnkové, borůvkové knedlíky i borůvkovou bábovku.


Už jste vyzkoušeli ricinový olej? Zde je pár důvodů, proč byste měli

Ricinový olej je známý již od starověku a nyní se opět dostává do popředí. A to z dobrého důvodu: je to vysoce účinný hydratační přípravek, který má i spoustu dalších výhod. Pokud chcete zdravější vlasy, pokožku a nehty, rozhodně si pořiďte lahvičku ricinového oleje. Tento zcela přírodní způsob péče o pokožku může pomoci rozpustit nečistoty, zabránit infekci, poskytnout úlevu při kožních onemocněních a celkově chránit kožní bariéru. Zajímá vás více? Klikněte na tuto galerii a dozvíte se vše o výhodách ricinového oleje.


Inuité a Baskové mají stejně hnědou pleť jako měl pračlověk. Sluncem to ale není

Podle podrobných výzkumů uvedených například ve vědeckém časopise Nature Genetics se ukazuje, že „dělení lidí podle ras a etnické příslušnosti je nepoužitelné“, a to zejména podle barvy pleti, uvádí kontroverzní spisovatel a podnikatel Hans-Joachim Zillmer .


Zlatý románek: průvodce randěním v důchodu

Láska je ve vzduchu - dokonce i jako důchodce! Napadlo vás někdy, že vaše dny randění jsou už dávno pryč nebo že jste na další randění možná příliš staří? Ani jedno však nemusí být nutně pravda! Ať už jste dříve byli manželé nebo partneři, nebo ne, randění i ve vyšším věku může být vzrušujícím dobrodružstvím. Je to nová šance najít někoho, s kým si opravdu rozumíte a s kým můžete sdílet společný čas. S ohledem na tuto skutečnost vás tento průvodce provede vším, od toho, co dělat a nedělat při randění v seniorském věku, až po otázky, na které se ptát na potenciálním rande, a mnoho dalšího! Jste zvědaví, jak můžete od dnešního dne znovu nastartovat svůj milostný život? Klikněte a získejte další informace.


Oblečení pro volný čas: Když se královská rodina obléká

Celebrity se rády oblékají. Od tepláků po pyžamo - viděli jsme už všechno. Ale královské rodiny se řídí jiným protokolem, pokud jde o to, co si mohou obléct. Přesto se občas rádi obléknou i dolů, a když to udělají, vypadají skutečně skvěle! Projděte si tuto galerii a podívejte se na ty nejlepší neformální královské outfity!


Být, či nebýt v CHKO? Starostka se bojí omezení, místní "opičáren" a McDonaldu

Obec se má stát ostrůvkem mezi dvěma chráněnými oblastmi. Místní nechápou proč. A bojí se, že se území zmocní developeři.


Sepse: Co To Je A Léčba

Souhrn Infekce krevního oběhu, která má za následek shluk příznaků, jako je pokles krevního tlaku, zvýšení srdeční frekvence a horečka. Příznaky Mezi příznaky patří abnormální srdeční frekvence, horečka a snížené krevní destičky. → Běžné možnosti léčby → Otázky, které byste měli položit svému lékaři Příčiny Příčiny jsou bakteriální, virové nebo plí...


Francouzská manikúra jinak. Podívejte, jaká bude nejvíc trendy pro léto 2024

Francouzská manikúra je nadčasová klasika. Působí žensky a elegantně, v létě krásně vynikne díky opálené pokožce. Co jí ale tuto sezonu dodat trochu šmrncu?


“Matka má raději sestru než mě, nevím jak to změnit,” pláče Martina

Rodičovská láska je pro děti důležitá a měla by být v mnoha ohledech bezpodmínečná. Někdy je však zcela evidentní, že rodiče mají raději jedno dítě než druhé. A toho si samozřejmě všimnou i samy děti, například když jednomu maminka něco zakáže, zatímco sourozenci něco jiného dovolí. Když však toto protěžování jednoho přetrvává až do dospělého věku, může to mít neblahý vliv na duševní zdraví a celkové vztahy s rodiči.


Camilla zazářila na zahradní slavnosti v modré. Vévodkyně z Edinburghu důstojně zastoupila Kate

Král Karel III. a královna Camilla uspořádali zahradní slavnost v Paláci Holyroodhouse v Edinburghu, kam dorazili v doprovodu Edwarda a Sophie, vévody a vévodkyně z Edinburghu. Oběma ženám to velice slušelo.


Třešně: Klenot mezi ovocem plný zdraví

Třešně jsou jedním z nejpopulárnějších druhů ovoce nejen kvůli své sladké chuti, ale také díky jejich mnoha zdravotním přínosům. Toto drobné červené ovoce je bohaté na živiny a antioxidanty, které přispívají k celkovému zdraví a pohodě. Pojďme se podívat na hlavní výhody třešní a proč by měly být součástí našeho jídelníčku.


Meghan dostala dárek, na který jen tak nezapomene. Dohnal ji až k slzám!

Meghan Markle a princ Harry navštívili Nigérii. Meghan během návštěvy obdržela dárek, na který jen tak nezapomene. Dohnal ji až k slzám.


Mangalice: maďarská delikatesa, která dobývá svět gastronomie

V srdci Maďarska se skrývá kulinářský klenot – mangalice. Maso tohoto plemene vepřů vyniká jedinečnou chutí a výjimečnými nutričními vlastnostmi. Připojte se k nám na cestě za poznáním této luxusní suroviny a zjistěte, jak se mangalice stala hvězdou světových kuchyní a jak ji můžete využít ve svých receptech i vy.


Přátelství celebrit s velkými věkovými rozdíly

Generační rozdíly mohou ve skutečnosti vytvářet zajímavá přátelství. To je skutečně případ mnoha celebrit, které mají opravdu blízké kamarády, kteří jsou mnohem starší nebo mladší než oni. Některá z těchto přátelství jsou také dost nepravděpodobná, ale nějakým způsobem fungují opravdu dobře. Klikněte na následující galerii a seznamte se s přátelstvími celebrit s obrovskými věkovými rozdíly.


Při menstruaci se koupání bát nemusíte. Místo tamponu použijte raději kalíšek nebo speciální plavky

Stále velké množství českých žen má dojem, že při menstruaci hrozí větší riziko vaginálních infekcí, a tak je lepší se na několik dní vzdát koupání. Tento mýtus koluje často i na různých diskusích na internetu. Jak je tomu doopravdy?


Velký partnerský horoskop na červenec: Nechte se vést svou divokou energií

Červenec považujte za měsíc svých nejdivočejších snů, a to doslova. Tento měsíc je o velkém snění, o představách o budoucnosti a vytváření prostoru pro vaše sny.


Saša (23): Chci se osamostatnit a odstěhovat od mámy, ale ona mě citově vydírá

Saša studuje, pracuje a ráda by se osamostatnila, což znamená odstěhovat se od mámy. Jenže ona o tom nechce ani slyšet. Když to Saša začne probírat, máma jen brečí a snaží ji citově vydírat. Jak dlouho to ještě vydrží?


Blíží se novoluní ve znamení Raka: Máte skvělou možnost urovnat rodinné vztahy

Nový měsíc s sebou vždy přináší nové začátky a skvělé příležitosti. Novoluní, které nás čeká během prvního červencového víkendu, je již sedmým v letošním roce a bude ovlivněno velmi citlivým, intuitivním a pečovatelským znamením Raka. Jak ho nejlépe využít ve svůj prospěch?


Vydejte se za koupáním do biotopů, kde si užijete krásně čistou vodu

Doba vodních radovánek je tu, a tak možná přemýšlíte, kde příjemně prožít parný den. Pokud vás venkovní bazény plné chemikálií nelákají a chcete se ochladit v opravdu kvalitní vodě, pak jsou pro vás biotopy tou správnou volbou. Tato přírodní koupaliště jsou stále oblíbenější a najdete je už na spoustě míst po celé ČR. Vybrali jsme pro vás několik zajímavých tipů…


Obyčejná zelenina plná vlákniny: pomůže zatočit s nadváhou i se zadržováním vody

Řapíkatý celer se sice v žebříčcích oblíbené zeleniny nedrží na špici, ale měl by. Je totiž skvělou volbou pro ty, kdo chtějí zhubnout zdravě. Celer obsahuje velké množství vody a vlákniny, která podporuje trávení, pomáhá snižovat chuť k jídlu a udržet pocit sytosti. Trochu zvláštní chuť celeru zkrátka bohatě vyváží množství jeho zdravotních benefitů.


Hvězdy se svěřují se smutkem a jeho zvládáním

Ztráta blízkého člověka je jednou z nejtěžších věcí, ne-li tou nejtěžší, kterou v životě zažíváme. Neexistuje způsob, jak ji obejít: zármutek je bolestný a někdy nikdy nezmizí. Každý to samozřejmě prožívá jinak a některé způsoby vyrovnávání se se smutkem mohou u jednoho člověka fungovat a u druhého ne. Může však být užitečné poslechnout si, co říkají ostatní o tom, jak toto těžké období zvládli. Podívejte se do této galerie a zjistěte, co na toto téma říkají tyto celebrity.


Putin Team netáhne. Radši než módní značku s prezidentem kupují Rusové ty západní, říká Just

V Rusku funguje velmi specifická módní značka – Putin Team. Brand pojmenovaný po ruském prezidentovi však tamní obyvatele příliš netáhne. Pro CNN Prima NEWS to řekl rusista a spolupracovník redakce Jiří Just. Podle něj může být zájem o oblečení této značky spíš na asijském trhu než na domácím. Sami Rusové prý i nadále preferují oblečení západních výrobců.


Zapomněli jste si koupit deodorant? Zkuste limetku

V létě, kdy se všichni více potíme a slunce se opírá o pokožku čím dál více, musíme řešit následky. Potní žlázy produkují při horku i fyzické námaze stále více potu, který po čase nelibě zapáchá. Cítit se celý den svěže je snem téměř každého. Nemusíte proto ale běžet hned do obchodu a kupovat drahé antiperspiranty, které navíc nemusí každému vonět. Zkuste během léta obyčejnou limetku.


Ochutnejte tapas, španělské pochoutky na zub

Tapa je jedním z nejznámějších španělských kulinářských pokrmů. Jedná se o pikantní předkrm ve velikosti sousta, který se podává v tavernách a barech po celé zemi a který může být teplý nebo studený a může se skládat z nejrůznějších lahodných ingrediencí. Pochutnávání si na tapas patří k velkým gastronomickým tradicím země. Kde však tapa vznikla a jaká je historie této ikonické španělské svačinové tradice? Klikněte na tuto stránku a nechte si zajít chuť na jídlo.


Věci, které byste nikdy neměli říkat někomu, kdo truchlí

Vědět, co říct někomu, kdo prochází procesem truchlení, může být obtížné. Ve snaze vyhnout se mlčení je snadné říci něco, co na první pohled vypadá neškodně, ale pro člověka, který právě prožil ztrátu, to může být znehodnocením velmi skutečných pocitů zármutku, které prožívá. Abyste pomohli svému blízkému projít těžkým obdobím, existuje několik věcí, které je lepší neříkat poté, co se dozvíte, že někdo blízký a milovaný zemřel. Stejně tak existují způsoby, jak se můžete naučit vyjádřit svou podporu, která by mohla být přijata mírněji. Kliknutím na tuto stránku se dozvíte, co byste měli a neměli říkat truchlící osobě.


Léto 2024: Našli jsme pro vás nejkrásnější letní šaty ve slevách. A poradíme, jak u nákupu módy ušetřit na maximum

Léto je obdobím, kdy móda rozkvétá stejně jako květiny v zahradě. Hřejivé sluneční paprsky nás lákají k tomu, abychom oblékali lehké, vzdušné a barevné oblečení, a letní šaty jsou v tomto ohledu neodolatelnou volbou. Jak ale najít ty nejkrásnější kousky, aniž bychom zruinovali svou peněženku? Klíčem jsou sezónní slevy, které umožňují pořídit stylové a kvalitní šaty za výhodné ceny. Přinášíme vám tipy, jak při nákupu letních šatů ušetřit.


Vědomé psaní: kreativní podněty pro zvládnutí duševního zdraví

Udržet si duševní zdraví v dnešním světě může být náročné! Jedním z účinných způsobů, jak si uspořádat myšlenky, je psaní deníku. Psaní nám pomáhá vyjádřit naše pocity. Někdy je však nejtěžší vědět, o čem psát. Tato příručka nabízí podněty speciálně navržené pro posílení pozitivního duševního zdraví a celkové pohody. Tyto podněty usnadňují sebereflexi a zkoumání emocí. Snažte se tyto podněty k psaní začlenit do své každodenní nebo týdenní rutiny a vytvořit si tak konzistentní a hodnotný prostor pro reflexi. Zajímá vás to? Pak klikněte na!


Nejtrendovější kabelky na léto. Pofrčí žluté, nebesky modré, s texturou i klasické

Chcete si k letním kouskům pořídit novou kabelku, nebo si na roztomilé psaníčko myslíte jako na suvenýr z dovolené? Vsaďte na některý z aktuálních trendů, jsou vkusné, nadčasové a velmi elegantní. Unosíte je ke všemu.


Nejlepší venkovní práce pro ty, kteří neradi zůstávají doma

Pokud rádi chodíte do přírody, je pravděpodobné, že i vy rádi pracujete venku. Ve skutečnosti je pro vás nejhorší noční můrou být celý den zavřený za stolem a nasávat klimatizovaný vzduch. Potřebujete práci snů pod širým nebem, profesi, která vás vyvede z očistce do nedotčeného světa polí, lesů, hor, řek a oceánů. Hledáte volné místo? Projděte si následující galerii, kde najdete nápady na zaměstnání, které vás zavedou do přírody.


Lahodné borůvkové knedlíky jako od babičky

Nejen vůně, ale i mnohé chutě dokážou vyvolat dokonalou iluzi prázdninových dní strávených u babičky na venkově. Překvapte svou rodinu a připravte jí vynikající borůvkové knedlíky podle receptu mistra šéfkuchaře Josefa Tydlačky z Resortu Valachy ve Velkých Karlovicích.


Ve věku 75 let odhaluje Vera Wang tajemství své mladistvosti a nechává internetové uživatele bez dechu

Kromě svého přínosu módnímu průmyslu je Vera Wang známá tím, že nevypadá na svůj věk. Nyní 75letá návrhářka sdílela své tajemství, jak zůstat mladá. The post Ve věku 75 let odhaluje Vera Wang tajemství své mladistvosti a nechává internetové uživatele bez dechu appeared first on Instafamosos.


Rychlá granola z pánve: Připravte si zdravou snídani podle videonávodu

Připravte si s námi krásně křupavou, rychlou a navíc velmi zdravou snídani či svačinku bez zbytečného množství přidaného cukru a dochucovadel. Ano, řeč je tady o granole, která si získala v poslední době obrovskou oblíbenost.


Další experiment s vlasy Leoše Mareše. Z moderátora je platinový blonďák

Jen co moderátorovi dorostly vlasy po tom, co mu je Štěpán Kozub „omylem“ oholil v reklamě, je tu další experiment. Tentokrát šel Leoš Mareš (48) na blond. Co na tuto proměnu říkáte?


Fialové skvrny na rajčatech hlásí problém: Šetrně je odstraňte

Léto bez rajčat by samozřejmě nebylo tím pravým létem. Rajčata patří mezi nejoblíbenější plodiny zahrádkářů. Ovšem jejich pěstování s sebou nese spoustu výzev a překážek, kterým musíme čelit. Setkali jste se už s fialovými skvrnami na listech rajčat?


Zvláštní práce hollywoodských hvězd před slávou

Než se z nich staly zářivé hvězdy, jakými jsou dnes, musela hollywoodská elita najít způsob, jak zaplatit účty, stejně jako my ostatní. Ačkoli je těžké si je představit jako obyčejné smrtelníky, některé z největších hvězd kdysi drhly záchody, nosily směšné kostýmy, nebo se dokonce živily krocením lvů. Podívejte se do této galerie na podivná zaměstnání, která celebrity vykonávaly podle seznamu Rankeru předtím, než se staly bohatými a slavnými.


Jaké jsou přínosy koupelí s epsomskou solí?

Soli se v koupelích používají již po staletí, aby zmírnily bolest svalů a pomohly při relaxaci. Před více než 400 lety si farmáři v malém anglickém městečku Epsom všimli, že voda je tu jiná. Z některých pramenů, které měly pachuť po hořčíku a síranech, nechtěla pít hospodářská zvířata. V dnešní době je epsomská sůl samostatným výrobkem a její obliba stále roste. Tvrdí se, že má celou řadu zdraví prospěšných účinků - ale kde je pravda? Klikněte na tuto galerii a dozvíte se o koupelích s epsomskou solí více.


7 receptů na jednoduchá jídla z cuket: Uvaříte je snadno, přitom si báječně pochutnáte

Jakmile nám na zahradách začínají narůstat cukety, máme stále co vařit. Jídla z cuket mohou být pracná, zvlášť pokud je připravujeme pro více strávníků, ale také mohou být velmi jednoduchá, ať už je připravujeme na pánvi nebo v troubě. A právě jednoduché recepty jsme pro vás vybrali tentokrát.


Mrkvová polévka sta chutí: Vyzkoušejte, jak vám bude chutnat nejvíce

Možná i vám právě na zahrádce roste mrkev, a tak hledáte recepty, na které byste ji mohli použít. Ať už to tak je, nebo tuhle oranžovou zeleninu kupujete v obchodě, vyzkoušet byste měli vynikající krémovou polévku, s jejíž chutí se dá experimentovat.


Nepotřebujete žádný speciální hrnec ani teploměr, zavařovat můžete velmi jednoduše v myčce

Rádi byste si zavařili vaši letošní úrodu ze zahrádky a udělali si zásoby nejen na zimu? Ale odrazuje vás složité zavařování, ke kterému potřebujete speciální pomůcky? Pak určitě vyzkoušejte méně známou, ale čím dál oblíbenější metodu, a to zavařování za pomoci myčky nádobí. Postup zvládne i úplný začátečník…


Nejstylovější festivalová ikona: Tereza Maxová zářila v šatech za 1,5 milionu i v růžovém kalhotovém kostýmku

Topmodelka Tereza Maxová ozdobila karlovarský filmový festival svým vytříbeným stylem. Jen na slavnostní zahájení stihla vynést hned dva luxusní modely. A neopomněla ani výrazné barvy, ve kterých mezi záplavou bílé, černé a flitrů letos skutečně zářila.


KVÍZ: Jak dobře znáte druhého Harryho Pottera? Otestujte se!

Druhý díl oblíbené fantasy ságy svého předchůdce nezahanbil. Znáte ho dobře?


Domácí postřiky, které ochrání vaše rajčata před plísní

Rajčata patří mezi teplomilné rostliny, které jsou náročné na vodu. A právě teplo a vlhko je ideální prostředí pro vznik plísňových a houbových onemocnění. To je důvod, proč jsou rajčata tolik náchylná na tuto chorobu. Prevence je vždycky lepší než léčba. Proto při pěstování dodržujeme dostatečné vzdálenosti mezi jednotlivými rostlinami, odstraňujeme spodní listy, které přichází do kontaktu s půdou, a zaléváme k základně rostliny – nikdy ne na...


Obvyklé chyby, kterých je třeba se vyvarovat při stěhování do nového domova

Bez ohledu na to, kolikrát jste to už dělali, je stěhování jednou z nejvíce stresujících událostí, kterou prochází téměř každý. Všechen tento stres v kombinaci s nekonečnými detaily, které se stěhováním souvisejí, s sebou přináší jedinečné problémy a chyby. Od balení na poslední chvíli až po zapomenutí označit krabice - tyto nehody mohou při stěhování způsobit skutečné bolesti hlavy. Chcete tedy vědět, jakých chyb se vyvarovat, aby stěhování proběhlo hladce? Pak si prohlédněte následující galerii.


Aby letní grilování nezatěžovalo vaše zdraví: Vybírejte kvalitní maso, kontrolujte složení a vyrobte vlastní dressing

Léto je oblíbeným obdobím grilování stejně tak opékání buřtů. Během letních „gastro radovánek“ je ale důležité hlídat i zdravotní stránku. Především lidé s vyšší hladinou cholesterolu či vyšším krevním tlakem, by se měli při grilování více hlídat, protože jídlo s vysokým obsahem nezdravých tuků či soli má negativní účinek na náš kardiovaskulární systém. Jaké maso tedy vybírat a na co si dát pozor?


Ochutnali jsme vřídelní kávu: Karlovarská specialita kromě prvního pramene obsahuje i ten třináctý a zaplatíte za ni 145 Kč

Chystáte se ještě letos do Varů na festival nasát trochu té atmosféry? Pokud vás kromě té festivalové láká i ta lázeňská, neměli byste kromě oplatek a ochutnávky minerálních pramenů vynechat vřídelní kávu. Nabízejí ji v kavárně hned u Vřídla a za vyzkoušení rozhodně stojí.


Kvíz: Logický kvíz pro bystré hlavy. Všechny otázky zodpoví správně jen génius, je to opravdu těžké

Logické myšlení je klíčovou dovedností, kterou využíváme každý den, ať už si to uvědomujeme nebo ne. Pomáhá nám řešit problémy, přijímat rozhodnutí a orientovat se v každodenních situacích. Rozvíjení této schopnosti může přinést nejen lepší výsledky ve škole či práci, ale také větší spokojenost v osobním životě. Prověřte si vaši schopnost rychlého a správného uvažování.


Nohy jako konve: Otoky nohou v horku mohou pěkně potrápit. Známe nejčastější důvody i triky pro rychlou úlevu

V létě byste se měli díky dostatku slunečního svitu cítit mnohem více uvolněně a v pohodě. Jenže vám horké letní dny přináší spíše pocit těžkosti, nohy máte oteklé, brní a do bot se sotva vejdete? Oteklé nohy nejsou jen nepříjemnou komplikací a estetickým problémem, mohou signalizovat, že ve vašem těle něco nefunguje tak, jak má.