Trending:


Jak upravit zahradu pro pejsky: dodržte 6 základních pravidel a váš čtyřnohý miláček vám bude vděčný

Zahrada je pro nás vždy soukromou oázou klidu, přičemž spolu s námi na ní tráví svůj čas také naši zvířecí miláčkové, především tedy pejsci. Ne vždy jsou ale zahrady uzpůsobené k tomu, že zde pejsek pobývá a může se tak stát, že provede něco, za co se na něj potom zlobíme. Pojďme si tedy říct, co vše by měla splňovat zahrada, kde spolu s námi běhá i náš pejsek. Nevíte-li si rady, zkuste dodržet následující pravidla a uvidíte, že na zahradě...


Ryby budou hýřit energií, Berani se prát s osudem. Horoskop na příští týden je tu

Ráda nahlížíte do budoucnosti? Zajímá vás, co vás čeká v příštích dnech? Přečtěte si naši astrologickou předpověď, která poodhalí roušku věcí příštích... Pobavte se u našeho speciálního týdenního horoskopu.


Filmová producentka nám ukázala svůj originální byt plný výrazných barev a nekonvenčních řešení

Z oken se dívá na kouzelný Řím, zatímco v bytě se nebála tmavých tapet, moderních akcentů, nebo minimalistického nábytku. Co ji inspiruje?


Nakládačky ve sladkokyselém nálevu i v soli. Kde se jak připravují nakládané okurky?

Recepty na nakládané okurky (ale i jinou zeleninu, a dokonce i ovoce) najdete v kuchyních po celém světě. Každá země připravuje své nakládačky originálním způsobem. Vedle našich oblíbených sladkokyselých můžete vyzkoušet okurky naložené v soli, okurky s bazalkou, fenyklem či chilli.


Když není zbytí: jak zlikvidovat vosí hnízdo

V době léta je nutné počítat s kdejakými poletavými „neřády“. Vosí hnízda můžete spatřit ve štěrbinách domů nebo i na vaší půdě. Často se usídlí i tam, kde právě nechcete. Jak hnízdo plné pichlavých vos nejlépe zlikvidovat? Zprvu vosí hnízdo najděte, může být ukryté kdekoliv. A pak?


Koláče po babičce: Vynikající nadýchané a krásně vláčné pečivo bude ještě lepší, když po upečení okraje potřeme speciální směsí

Kynuté koláče, to jsou poklady naší kuchyně. Mají řadu variant. Roli hraje nejen recept na těsto, ale také zvolená náplň podle chuti a případně také výborná drobenka. Upečte si osvědčené koláče.


Věci, které byste v Disneyho parcích nikdy neměli dělat

Výlet do jednoho z 12 zábavních parků společnosti Disney může být kouzelným zážitkem pro děti i dospělé. Stejně jako v případě každé jiné prázdninové destinace byste však měli dodržovat určitá pravidla, abyste si ji co nejlépe užili. Pokud se chystáte navštívit Disney, projděte si tuto informativní galerii a zjistěte, co byste v parku nikdy neměli dělat - od pořizování fotografií na atrakcích až po porušování pravidel oblékání.


Jak vybrat květiny pro paní učitelku. Co řeknou karafiáty či růže a proč nejsou vhodné lilie?

Poslední školní den je pro všechny školáky hodně důležitý, ale nejen pro ně. I všechny učitelky a učitelé se těší, až předají dětem vysvědčení a vyrazí na zasloužené prázdniny. Ponesou vaše děti do školy kytičku jako poděkování či omluvu za nezbedné chování? Vyberte květiny, které se umí vyjádřit za ně, a to bez jediného slova. Mrkněte na pravidla školní květomluvy.


Pozor na tyto chyby při zavařování. Mohou zkazit celý výsledek

Zavařování je skvělý způsob, jak uchovat sezónní ovoce a zeleninu pro pozdější použití. Přestože je však tento proces poměrně jednoduchý, může dojít k potížím, které ovlivní výsledek vašeho zavařování. Z toho důvodu jsme pro vás připravili výčet nejčastějších chyb a tipy, jak jim předejít.


Pár našli bez známek života ve vířivce


Jak minimalizovat hluk z kuchyňských spotřebičů a zlepšit celkovou akustiku kuchyně?

Kuchyně je srdcem každého domova. Avšak spolu s vytvářením lahodných jídel přichází i nežádoucí vedlejší efekt – hluk. Od bzučení ledničky až po hlasité mixéry, kuchyně může rychle přejít z místa klidného vaření na hlučné bojiště. Zjistěte, jak minimalizovat hluk z kuchyňských spotřebičů a zlepšit celkovou akustiku prostoru, abyste vytvořili klidnější a příjemnější prostředí pro vaření a společné […] The post Jak minimalizovat hluk z kuchyňských...


Šéfkuchař hotelu Pupp nám prozradil recept na legendární dort: Voní meruňkami a čokoládou a je krásně vláčný

Vídeň má Sacher, Budapešť Gerbeaud a Karlovy Vary dort Pupp. V západočeském lázeňském městě se peče již několik staletí a v kavárně slavného hotelu ho můžete ochutnat i během filmového festivalu. A nebo si jej připravte doma podle originálního receptu, který jsme pro Toprecepty.cz získali od šéfkuchaře Puppu Ondřeje Korába.


Klíčky brambor: Jsou, nebo nejsou jedovaté?

Zná to asi každý z nás – brambory se snažíme uskladňovat tak, jak nejlépe dokážeme, a přesto po čase zjistíme, že začaly klíčit. Jenže jak s takovými bramborami naložit? Lze je konzumovat, nebo je lepší je zkrátka vyhodit? Informaci, že jsou naklíčené brambory jedovaté a hrozí otrava nebo jiná komplikace, jste určitě slyšeli. Ale je to opravdu […] The post Klíčky brambor: Jsou, nebo nejsou jedovaté? appeared first on HomeInCube.


Zuzana Lešak Černá – co na sebe do Varů a kdo z Čechů mívá styl na KVIFF


Důvody, proč se probouzíte se suchem v ústech, a co s tím dělat

Máte po probuzení v ústech pocit pouště? Může to být nepříjemné a někdy to doprovází bolest v krku, popraskané rty a nepříjemná chuť. Když vaše tělo neprodukuje dostatek slin, může to vést ke stavu sucha v ústech, xerostomii. Sliny hrají v těle důležitou roli, protože čistí ústa, ničí bakterie a pomáhají odplavovat potravu, kterou sníme. Nedostatek slin v ústech (hyposalivace) po probuzení může naznačovat, že je třeba upravit chování při probuzení, nebo může být známkou něčeho závažnějšího. Zajímá vás to? Kliknutím na tuto stránku zjistíte, proč se probouzíte se suchem v ústech a co s tím v takovém případě dělat.


Je monogamie nepřirozená?

Pro společnost, která si stále do značné míry idealizuje celoživotní romantickou lásku, může být tato informace nepříjemná. Nicméně vzhledem k tomu, že se stále méně párů vdává a nuda, nevěra a nedostatek sexuálního uspokojení rozbíjejí zdánlivě stabilní manželství, začíná mnoho (nejen) žen přijímat alternativy k dlouholeté normě monogamie.


Výroba domácího jaru na nádobí aneb Jak šetřit přírodu, vaše ruce i peněženku

Jak šetřit přírodu, své ruce a zároveň mít čisté nádobí bez nečistot a mastnoty? Stačí si vyrobit kvalitní přípravek doma z dostupných ingrediencí. Jak na to?


30 mýtů, kterým lidé stále věří

Mýty jsou všude kolem nás a často se nám říkají věci, které nejsou pravda. Už se vám někdy stalo, že jste se něco dozvěděli a později zjistili, že to byl jen mýtus a nic z toho není pravda? V této galerii vám přinášíme 30 nejčastějších mýtů a pravdu, která se za nimi skrývá – od netopýrů, kteří jsou údajně slepí, až po to, že si nemáte holit ruce, protože vám po nich rostou silnější chlupy. Kterým z mýtů jste věřili vy? Klikněte na galerii a dozvíte se víc.


Zvláštní stromy se zajímavou historií

Stromy jsou tu s námi už dlouho. Některé dokonce i tisíce let a my máme to štěstí, že je můžeme obdivovat i dnes. Na světě existují stromy, které jsou skutečně výjimečné. Nejen proto, že jsou krásné a jedinečné, ale také proto, že za nimi stojí úžasné příběhy. V této galerii vám tyto fascinující příběhy představíme, tak klikněte a čtěte.


Jaké jsou druhy třešní a na co se hodí? V bublanině jsou dokonalé, v poháru fantastické, v knedlících báječné

Jaké druhy třešní můžeme ochutnat, kdy dozrávají a jak je využít v kuchyni? Zavařte je do kompotu, vyrobte džem, sirup či likér, upečte buchtu nebo připravte dokonalé knedlíky.


Tipy pro zdraví očí a zachování dobrého zraku

Naše oči jsou naším pohledem na svět. Jsou prostředkem, kterým se díváme. Proto je důležité, abychom o ně pečovali. Zdraví očí jde ruku v ruce s celkovým zdravím a běžným očním problémům lze snadno předcházet, pokud budete každý den dodržovat základní pravidla péče o oči. Projděte si následující galerii a zaměřte se na tyto tipy, jak udržet svá drahocenná kukadla v perfektním stavu.


Horoskop lásky na červenec: Štíři nebudou sedět v koutě, Kozorozi si musí hlídat svého miláčka

V červenci hvězdy přejí lásce. Může mít různé podoby a některá znamení zvěrokruhu také trošku potrápit, ale bez lásky se prostě neobejde nikdo. Podívejte se, co čeká v této oblasti všechna znamení zvěrokruhu.


Nejlepší výčepní roku 2023, Kristýna Michálková: Exkluzivní průvodce nejen gastro místy Karlových Varů

Kristýna Michálková, vítězka soutěže Stella Artois World Draught Masters a nejlepší výčepní České republiky pro rok 2023, pracuje v oblíbené restauraci Špunt & Knoflík v Karlových Varech. Díky své vášni pro gastronomii, dobré pivo a cestování přináší exkluzivně pro Marianne tipy na skvělá místa, která by návštěvník Karlovarského filmového festivalu rozhodně neměl minout.


Propadají spíš chlapci než dívky: Kde mají žáci nejlepší prospěch

Úspěšnost žáků ve škole ovlivňuje řada faktorů a nejsou to jen dosažené vědomosti. Podle sociologů velkou roli hrají i socioekonomické podmínky dětí. Prospěch žáků se tak napříč republikou velmi liší. Dobrou zprávou ale je, že počet propadlíků a nutnost opakovat celý ročník znovu se v průběhu posledních let nezvyšuje.


Klára (31): Můj partner je starší než moji rodiče. Když jsem ho přivedla domů, nabouralo to rodinné vztahy

Kláru od mládí přitahovali zralí muži. Nikdy nechodila se stejně starým klukem. Jejím posledním partnerem je o třicet let starší Jaromír. Klára s ním je šťastná, jenže narazila na nepochopení rodičů a odsouzení u rodiny.


Rozpočtové kategorie, které vám pomohou lépe hospodařit s penězi

Život se nezlevňuje. Ve skutečnosti je možná stále těžší sledovat, jak a kdy utrácíte. Jedním z nejlepších způsobů, jak se vyrovnat se zvýšenými životními náklady, je vést si rozpočet na každý měsíc, čtvrtletí a rok. Přidělením určité částky peněz do každé kategorie rozpočtu můžete snadněji sledovat své finance - a vědět, kdy musíte říci "ne". Mít rozpočet vám také pomůže zajistit, abyste měli peníze na věci, které vás mohou zaskočit, na nečekané výdaje, které mohou lidem podrazit nohy nebo je dostat do dalších dluhů. Zaujalo vás to? Klikněte a přečtěte si, s jakými kategoriemi je třeba při sestavování rozpočtu počítat.


Prázdniny jsou za dveřmi. Tipy na výlety s dětmi, kde nebude chybět zábava, koupání i poznání

Už tuto sobotu začnou všem školákům letní prázdniny. Pokud stále přemýšlíte, jak děti nejlépe zabavit, máme pro vás společně se Středočeskou centrálou cestovního ruchu velmi zajímavé tipy z regionu, které nadchnou celou rodinu.


Zapomeňte na nadčasové mokasíny nebo jemné baleríny, Francouzky budou letos nosit tento typ bot

Francouzské ženy jsou velkou módní inspirací milionů lidí po celém světě. A to naprostým právem! Jejich přirozený cit pro módu a styl se zdá být až neuvěřitelný. Jakmile jen vkročíte do ulic Paříže, módní inspirace na vás bude dýchat na každém rohu. Právě Francouzky letos dávají sbohem klasickým balerínám a mokasínám. Prvenství v oblasti obuvi u nich přebírají úplně jiné boty, které si pro jejich styl a pohodlí bezesporu zamilujete také.


Jak namnožit oblíbené balkonové rostliny: u jakých druhů to ještě stihnete? Pozor si dávejte na důležitou zásadu

Koncem června stále ještě můžete namnožit nejen své oblíbené balkonové rostliny, ale i trvalky či polokeře. Pokud máte na balkoně či parapetu nějaký oblíbený kultivar muškátu či fuchsie a rádi byste takových měli více, není nic snazšího než si tyto rostliny namnožit. Tím nejlepším způsobem je řízkování, při kterém stačí dodržet pár zásad a získáme tak nové rostliny zcela zdarma.


5 nejkrásnějších sukní letní sezony: Sluší ženám v každém věku a dokonale zdůrazní křivky

Sukně patří k naprostým základům (nejen) letního šatníku všech žen. Tyto kousky oblečení jsou ladné a dokonale dokážou vyzdvihnout ženskou jemnost a energii, kterými se můžeme právem pyšnit. Právě proto by nám stylové sukně rozhodně neměly chybět v šatníku! Přinášíme vám tipy na 5 různých druhů sukní, se kterými v letošní sezoně rozhodně nešlápnete vedle.


Úžasné tipy na praní prádla, které byste měli znát

Na praní prádla si každý najde něco, co nesnáší. Ať už je to čekání, třídění nebo samotné praní, po kterém zjistíte, že jsou věci stále špinavé, může to být frustrující. Většina z nás to však musí dělat. Naštěstí existuje mnoho triků, jak prát efektivněji. Udělejte si laskavost a usnadněte si zbytek života tím, že si každý týden zjednodušíte den praní. Klikněte na tuto galerii a seznamte se s nejlepšími hacky a tipy pro praní prádla.


Co je možné zamrazit a použít později: Od vajíček přes mateřské mléko až po buňky z tuku

Lékařská věda a inovace se neustále vyvíjejí a přinášejí nové možnosti. Naše těla přitom obsahují cenné buňky, které mohou být v budoucnu klíčem k léčbě nebo dokonce záchraně života nás či našich blízkých. Výzvou je správné zpracování a uchování buněk, aby si zachovaly své unikátní vlastnosti. Jaké druhy biologického materiálu je možné zmrazit nebo jinak uchovat pro budoucí léčebné účely?


Jaké těsto zvolit na ovocné knedlíky? Nadýchané kynuté nebo tvarohové nejsou jediné možnosti

Ať už připomínají dětství nebo jsou symbolem léta, ovocené knedlíky mají v české kuchyni svoje pevné místo. Nejčastěji se pravděpodobně tvoří z kynutého a tvarohového těsta. Pokud ale chcete zkusit i něco jiného, sáhněte po bramborách nebo zkuste těsto odpálit.


7 rybích pomazánek: Vybrali jsme pro vás ty nejoblíbenější

Rybičkové pomazánky patří k těm nejžádanějším. Mohou se připravovat z různých ryb, které doplníme jemně nakrájenou cibulí a dochutíme zelenou petrželkou. Pomazánky dobře promícháme a mažeme na chléb, bagety nebo chlebíčky.


Víkendový horoskop: Vodnáři půjdou vstříc dobrodružství, Ryby objeví novou vášeň

Počasí o víkendu bude nepředvídatelné stejně jako poslední dny. Někdo tento čas věnuje sebereflexi, jiný naopak prozkoumávání nových tajů. Ať tak, či tak, hvězdy mají jasno. Co čeká právě vás, se můžete dočíst v našem víkendovém horoskopu.


Před a po: Malá rekonstrukce proměňuje tmavou a nevstřícnou kuchyni

Tento dvoupatrový dům z roku 1900 v historické čtvrti East Village v Georgetownu ve Washingtonu, D.C., je vintage klenot. Je to dům s dobrým základem a stropy, obložení a původní dřevěné podlahy obstály v testu času, čímž většina místností, včetně kuchyně, působí nadčasově. O post Před a po: Malá rekonstrukce proměňuje tmavou a nevstřícnou kuchyni apareceu primeiro em DecorStyle.


Dům originálně zapuštěný do skály od okolí jen tak nerozeznáte. Mnohdy se nachytají i turisté

Dům originálně zapuštěný do skály od okolí jen tak nerozeznáte. Mnohdy se nachytají i turisté. O tom, že neexistuje místo, kde se nedá bydlet, svědčí počin architektonické společnosti Mold Architects. Ti vyprojektovali dům na opuštěném pobřeží. A aby toho nebylo málo, téměř celé obydlí je kompletně zapuštěné do svažující se skály.


Recept: Pochutnejte si na cuketě s těstovinami, hráškem a jogurtem

Cuketa je zelenina oblíbená po celém světě, a to díky své jemné chuti a širokým možnostem, jak ji využít v kuchyni. Původně pochází z Ameriky, kde ji pěstovali již staří Aztékové a Májové. Dnes je cuketa nezbytnou součástí mnoha kuchyní, od středomořské až po asijskou. Vyzkoušejte třeba těstoviny s cuketou, hráškem a jogurtem.


První dáma Haute Coutoure Coco Chanel: Vyrostla v sirotčinci, za války údajně kolaborovala s nacisty

Gabrielle "Coco" Chanel, jedna z nejvýznamnějších postav světové módy, se narodila 19. srpna 1883 v městečku Saumur ve Francii. Její cesta k vrcholu módního průmyslu nebyla jednoduchá a byla plná překážek, které musela překonávat, nakonec se však stala módní ikonou francouzského šarmu a elegance. Přesto umírala sama.


Albert šlape na paty plýtvání. Po večerech daruje čerstvé jídlo potřebným!

Jak počet lidí v nouzi neustále roste, obchody Albert přichází s inovativním řešením v podobě večerního darování čerstvých potravin přímo z prodejen. Tento revoluční projekt, který vznikl ve spolupráci s potravinovými bankami, znamená, že na stoly potřebných lidí míří každý večer maso, jogurty nebo čerstvé džusy a saláty. Během posledního půl roku se takto podařilo darovat potřebným více než 90 tun kvalitního jídla.


Jak snížit vlhkost v domácnosti

Vlhkost v interiéru může být opravdu nepříjemná, protože veškerá vodní pára se drží ve vzduchu a způsobuje, že se váš domov cítí jako vlhká houba. Kromě toho může vlhkost v domě způsobit vážná nebezpečí. Nadměrná vlhkost totiž může vést ke vzniku plísní a hnilobě povrchů, což je škodlivé nejen pro váš domov, ale i pro vaše zdraví. Ve vysoké vlhkosti se daří plísním, virům a bakteriím, které mohou zničit vaše věci a mít nepříznivé účinky na alergiky nebo osoby s dýchacími potížemi. Dobrou zprávou však je, že existuje několik způsobů, jak vlhkost ve vaší domácnosti zmírnit. Chcete vědět, jak na to? Pak si prohlédněte následující galerii.


5 chyb dekorace, které dělají váš obývací pokoj neuspořádaný

bývací pokoj je jedním z nejdůležitějších prostorů v domě, sloužícím jako místo pro setkávání, odpočinek a zábavu. Nicméně některé volby uspořádání a dekorace mohou proměnit tento prostor v neuspořádané a chaotické místo. O post 5 chyb dekorace, které dělají váš obývací pokoj neuspořádaný apareceu primeiro em DecorStyle.


Dražší maso, zelenina i olej. Za grilování si letos Češi připlatí

Nákup na grilování bude stát letos Čechy většinou víc než loni. Litr olivového oleje zdražil o polovinu. Kuřecí prsa, vepřová pečeně nebo makrela zdražila zhruba o čtvrtinu. O třetinu více si lidé letos připlatí za cuketu a brambory. Vyplývá to z analýzy společnosti Česká distribuční. Z 15 sledovaných položek firma zaznamenala zdražení u deseti z nich. Například bavorské klobásky jsou podle analýzy zhruba o pětinu levnější, o 17 procent zlevnila...


Historické náhody: Důležité události, které se staly ve stejném roce!

Některé roky v historii byly bohatší než jiné. Věděli jste například, že ve stejném roce, kdy se potopil Titanic, byly objeveny vitamíny a poprvé vyrobeny Oreos? Tyto věci spolu nemusí nutně souviset jinak než tím, že se odehrály ve stejném roce, ale v některých případech zdánlivě náhodný výběr událostí svědčí o období inovací nebo konfliktů v lidských dějinách. Klikněte do galerie a podívejte se, které významné události v dějinách se staly ve stejném roce. (Některé z nich se dokonce odehrály ve stejný den!)


Kvíz: Procvičte mozkové závity a najděte odpověď na jednoduché logické a matematické otázky

Hledáte způsob, jak se na chvíli odpoutat od každodenních starostí a nažhavit mozkové závity? Slovní rébusy a logické hádanky nabízejí ideální příležitost k relaxaci a zároveň rozvoji kreativního myšlení pro všechny věkové kategorie. Náš výběr 10 hádanek vás nejen pobaví, ale i přiměje k hlubšímu zamyšlení a posílí vaše analytické schopnosti. Vyzkoušejte si intelektuální výzvu, která by vám mohla zpestřit dnešní den.


3 tipy na osvěžující drinky s příchutí letního Španělska

Vydejte se na slunné pobřeží Španělska a objevte tajemství osvěžujících míchaných nápojů, které vám přinesou chuť léta přímo do vaší skleničky.


Karmický dluh: Váš minulý život může být důvodem, proč se vám v současném nedaří. Spočítejte si ho podle data narození

Podle numerologie platí, že čísla mají zvláštní význam i vibrace, které mohou ovlivnit různé aspekty našeho života. Pokud jste si mysleli, že datum vašeho narození je jen obyčejným číslem, pak vás vyvedeme z omylu. Může být důvodem, proč se vám v tom současném vůbec nedaří.


Těžký boj princezny Kate: Chodí v paruce a hodiny se maluje, aby zakryla stopy po chemoterapii

Princezna Kate se nedávno poprvé objevila na veřejnosti od doby, kdy celému světu oficiálně oznámila, že bojuje s rakovinou. Podle listu Marca jí před vystoupením na slavnostním ceremoniálu Trooping the Colour trvalo celé dvě hodiny, než si nanesla make-up, který zakryl projevy chemoterapie. Na sobě měla mít rovněž paruku.


Kvíz: Chléb je základní potravina. Vyzkoušejte, co o něm víte v našem kvízu

Chléb je pro mnohé z nás základní potravinou, která nám doma nesmí chybět. Pojďte o něm zjistit víc a také vyzkoušet své znalosti v zábavném kvízu.


Trendy módních a interiérových dekorací v roce 2024

Vybavení interiéru je sice do velké míry záležitostí vkusu, nicméně inspirace od designérů nemůže nikdy uškodit. Pojďme se podívat na to, co by mělo být v roce 2024 „in“.