Trending:


Mandlové mléko je doslova univerzální. Potěší všechny se špatným trávním i ty s alergií na laktózu. A jako bonus obsahuje i řadu živin

Mandlové mléko je doslova univerzální. Potěší všechny se špatným trávním i ty s alergií na laktózu. A jako bonus obsahuje i řadu živin. 3 věci, které jste o mandlovém mléku nejspíš nevěděli: Mandlové mléko se těší své oblíbenosti zejména v posledních letech. Všechny druhy rostlinných mlék se začínají dostávat v žebříčku nad to typické kravské mléko. Co jste možná nevěděli o mandlovém mléku?


Nemám ani vlastní účet a jsem šíleně nepraktická. O všechno se staral manžel a já jsem teď nahraná, přiznává Věra

Věra se nikdy do ničeho moc nehrnula a vždycky se radši držela stranou. To vedlo mimo jiné k tomu, že všechny důležité věci týkající se společného života za ni řešil manžel. Jenže ten si nedávno našel novou partnerku a Věra je úplně bezradná.


Užijte si aktivní odpočinek na biofarmě. Sběr bylinek vás pohladí po duši

Kupujete si čaje s měsíčkem lékařským? Pak pojďte nahlédnout pod pokličku jeho výroby. Právě teď totiž tato bylinka kvete, takže je také období jejího sběru, do něhož se můžete zapojit.


Pivo v české kuchyni: Nové možnosti ve slaných i sladkých receptech

Náš národní nápoj nejlépe chutná pořádně vychlazený. Když však orosený půllitr pro jednou vyměníte za hrnec či pekáč, nebudete litovat. Ve slané i sladké kuchyni umí zázraky.


ŽIVĚ: Přijměte pozvání na Dior Autumn-Winter 24-25 Haute Couture show

Přijměte naše pozvání na show módního domu Dior, držíme vám místo v první řadě. Pohodlně se usaďte a vychutnejte si to nejlepší z ateliérů, v nichž nitku po nitce vznikají velkolepé haute couture kolekce.


Připravte si třešňovou vodku: Vypadá božsky v koktejlech a je skvělá jako dárek

Připravte si podle našeho receptu z vodku z třešní. Kromě svělé chuti i krásně vypadá, takže se hodí se jako dárek pro dospělé nebo základ osvěžujících letních drinků. Domácí třešňová vodka může být sofistikovaný doplněk moderního barového menu.


Výklad andělských karet na týden od 24. června 2024: Přichází nové příležitosti

Tento týden vás čekají nové začátky. Dny budou velmi dynamické a inspirativní. Připravte se na pozitivní změny a kroky vpřed ve všech oblastech vašeho života. Na jaké změny se ještě můžete těšit?


Nejlepší způsoby, jak se zbavit stresu a uvolnit mysl

Žijeme v době napětí, stresu a nekonečně nabitého rozvrhu. Někdy je až příliš snadné zapomenout pečovat nejen o své tělo, ale také o svou mysl. Psychický stres může být pro naše fyzické zdraví nesmírně škodlivý, takže udržet stres na uzdě je nezbytné a může nám to pomoci stát se nejlepší verzí sebe sama/samého. Ve svém životě můžeme udělat velké změny, aniž bychom museli dělat velké kompromisy! Prohlédněte si galerii a získejte několik rad, jak tohoto pozitivního myšlení dosáhnout.


Denní horoskop na 24. června 2024: Ryby by se měly vyvarovat unáhlených rozhodnutí, Býci potkají někoho zajímavého

Denní horoskop nejen pro ženy na pondělí 24. 6. 2024. Přečtěte si aktuální denní horoskopy pro všechna znamení zvěrokruhu na webu Lifee.cz a zjistěte, co vám hvězdy připravily.


5 důvodů, proč si zamilovat aloe vera

Léčivé účinky aloe vera jsou známé už od starověku. Využívali je staří Egypťané i Mayové, uplatňují se v tradiční čínské i indické medicíně. A není divu, zelená rostlinka je totiž učiněným zázrakem pro tělo, pleť i vlasy. Vyrobit si z ní můžete hned několik elixírů krásy!


Jak se zavařuje ovoce. Odpovídáme začátečníkům

Přebytky ovoce můžeme zmrazit, zavařit nebo usušit. Každý ze způsobů konzervace má svá pravidla, která musíme dodržet, aby veškerá práce nepřišla vniveč. Zavařování patří ke způsobům, které známe od svých babiček a maminek.


Snacha je veganka a s ní celá její rodina včetně malých dětí

Paní Pavla je čiperná čerstvá důchodkyně, která si užívá nabytého volna. Konečně má čas na své koníčky a nemusí se honit z práce, domů a zase do práce. Ráda uvaří dobré jídlo pro sebe i manžela, který je v důchodu už pár let. Jsou také hrdými prarodiči dvou vnoučat, osmiletého Radima a pětileté Emy. I když je mají rádi, tak když je hlídají, bývá to kolikrát hodně náročné. Snacha je totiž vyznavačkou alternativní výživy v podobě veganství, k...


Propadněte kouzlu tichého luxusu i v barvách na vlasy: Tento odstín, který sluší všem tónům pleti, z vás udělá bohyni

Pokud jste žila v domnění, že se trend tichého luxusu se týká pouze módy, byla jste na velkém omylu. Tento trend se promítá do všech různých sfér, včetně vlasových trendů. Můžeme sem zařadit hned několik odstínů barev na vlasy, ovšem dnes se budeme věnovat jednomu konkrétnímu, který se k létu hodí naprosto dokonale. A velkou výhodou je, že sluší všem tónům pleti!


Zdravý životní styl, který by měly dodržovat všechny ženy

Neustále nám všichni připomínají, že bychom měli žít zdravě. Co to ale vůbec znamená? Mnozí z nás se považují za zdravé. Jíme vyváženou stravu, cvičíme a máme celkově vyvážený životní styl. Je v tom ještě něco víc? Stručně řečeno ano. Někdy je třeba udělat krok zpět a přehodnotit svůj životní styl. Děláme skutečně vše pro to, abychom žili zdravě? Jedná se o trvalý proces, ale sestavili jsme pěkný seznam zdravých doporučení, která by měly všechny ženy dodržovat. Prohlédněte si galerii a začněte ve svém životě dělat pozitivní změny ještě dnes!


Maturita může brzy vypadat úplně jinak. Studenti by místo ní skládali jinou zkoušku

Maturity čekají změny. Profilovou, neboli školní část, by v budoucnu mohla nahradit absolventská práce provázaná s praxí. Uplatňovat by se mohla nejvíce na školách s odborným zaměřením. Ředitelé ale mají pochybnosti, kolik žáků by si tuto cestu vybralo a jaká zátěž by to pro ně byla.


Svatojánský likér z mladých zelených ořechů podporuje trávení a dobrou náladu

Nezralé zelené vlašské ořechy po staletí patřily k nejoblíbenějším magickým plodům. Podle lidových tradic se mají trhat na sv. Jana (24. června). Připravuje se z nich zejména svatojánský likér, kterému se říká různě, nejvíc ořechovka a ořechovice. Kromě toho, že skvěle chutná, má také léčivé účinky, především podporuje trávení a přispívá k dobré náladě.


KVÍZ: Považujete se za ostřílené houbaře a jak dobře se vyznáte v houbách?

Jste houbaři a poznáte již z dálky každou houbu, která se sotva vyklubala? Víte, jak nasbírané lesní poklady nejlépe zužitkovat? Pokud jste odpověděli kladně, jistě víte, že houby se dají sbírat prakticky po celý rok. Každý druh má trochu jiné využití a chutná rozdílně, ale všechny jsou naprosto delikátní. Pojďte si tedy oživit svoje znalosti v článku a pak si zkuste kvíz.


Princezna Charlotte napodobila outfitem maminku Kate: Na koncertě Taylor Swift zářila ve flitrech a boho stylu

Princezna Charlotte (9) se sice z rodiny nejvíce podobá prababičce Alžbětě II., módně je ale často dokonalou kopií maminky Kate Middleton (42). Naposledy to dokázala při víkendovém koncertu Taylor Swift (34), kam ji spolu s bráškou Georgem (10) vzal tatínek William (42). Růžově zlaté flitry na princezniných šatech a účes ve stylu boho byly jasnou narážkou na outfit Kate z premiéry bondovky Není čas zemřít.


Akromegalie: Varovné Znaky, Na Které Je Třeba Si Dát Pozor

Souhrn Vzácný stav, který je výsledkem nadměrné produkce růstového hormonu hypofýzou. To způsobuje zvětšené kosti v obličeji, nohou a rukou. Příznaky Pokud máte nové, závažné nebo trvalé příznaky, obraťte se na poskytovatele zdravotní péče. Mezi příznaky patří: Zvětšené končetiny Zvětšené rysy obličeje Mastná, hrubá nebo zahuštěná kůže Pocení a sil...


Nasbírejte si o svatojánské noci kouzelné bylinky. Víte, jak využít jejich sílu?

O svatojánské noci z 23. na 24. června se lidé vydávali na noční sběr svatojánských bylin. Zejména babky kořenářky uměly využívat moc bylin, měly rozsáhlé znalosti o jejich účincích a věřily, že léčivé rostliny právě tuto noc nasbírané mají tu největší léčebnou sílu. Byliny pak sušily, nakládaly do olejů a medu, vyráběly z nich masti, bylinkové lektvary a kouzelné škapulíře.


Koho sledovat, když se chystáte zhubnout: Instagramový profil s recepty, výživové poradce i lidi, kteří sami hubnou

Možná se zrovna chystáte zhubnout, ale potřebujete k tomu dostatek motivace, určité informace a možná i inspiraci. To všechno vám poskytnou následující instagramové profily, které podle nás stojí za to sledovat.


Velká věštba na červenec pro Panny: Připravte se na menší komplikace na cestách

Co čeká Panny v sedmém měsíci roku 2024? Na co byste si měli dát pozor, čeho se vyvarovat? Co byste naopak neměli promeškat? A jaké kouzlo může pomoci, aby se vaše přání splnilo? Přečtěte si předpověď na červenec, kterou pro Panny z tarotových a mariášových karet vyčetla slavná kartářka Helen Stanku.


Jak si vytvořit vlastní knihu

Zajímalo vás někdy, co obnáší vytvořit od základu vlivnou knihu? Před příchodem internetu se spisovatelé často museli spoléhat na nakladatelství, která jejich příběhy a romány zprostředkovávala veřejnosti. Jak se však zdroje staly dostupnějšími, autoři se začali věnovat tvorbě vlastních knih a jejich vazbě vlastními kreativními způsoby. Zajímá vás, jak to dělají? Klikněte na tuto galerii a my vám ukážeme, jak si můžete vyrobit vlastní knihu!


Vybíraví fashion people se v pondělí nenají. Freescoot servíruje menu plné masa

Speciální týden s fashion people zahájí influencer Jakub Smrek, který si říká Freescoot. Pohostí modelku, návrháře nebo manažera hvězd. Nemůže vařit doma a nic nepůjde úplně hladce. Pomůže kamarádka na telefonu?


Že se Máj lidem nelíbí? Je to o vkusu, jsme rádi, že budí rozruch, říká architekt

"Udělali jsme maximum pro to, aby dům nebyl jako šedá myška," říká v rozhovoru architekt Milan Mlada, který je spoluautorem kritizovaného interiéru.


Omáčkové desatero: Inspirujte se prověřenými tipy profesionálního šéfkuchaře

Svíčková, rajská, koprovka. Omáčky do české kuchyně neodmyslitelně patří. Jenže kolik kuchařů, tolik omáček – recepty většinou udávají pouze základní suroviny a postup, s dochucením a poměry si pak každý musí poradit sám. Závisí tedy na zkušenostech, které kuchaře naučí, jak, proč a kdy omáčku zahustit, legírovat, ochutit a použít. Na co si dát během přípravy omáček pozor, vám poradí Václav Kouba, výkonný šéfkuchař Lokálů.


Jak nalákat berušky do zahrady: připravte jim pestré přírodní prostředí

Bojujete každou sezonu na své zahradě s velkým množstvím mšic? Nejúčinnější řešení na jejich likvidaci jsou chemické postřiky. Ty jsou však většinou nešetrné k přírodě. Možností je také použití přípravků na přírodní bázi. Velkými pomocníky mohou být i berušky neboli slunéčka, která se savým hmyzem živí. Abyste je nalákali na svoji zahradu, připravte jim prostředí, kde se jim bude líbit.


Využíváte pivo jako ionťák? Nespoléhejte na něj a dejte si k němu slané jídlo

Lidé se dělí na dva typy – ty, kteří pivo milují a možná i bez optání všem vyprávějí, že jde o výborný zdroj minerálních látek i vitaminů skupiny B, a na ty, kteří mají radši jiné drinky a nechtějí to poslouchat. Ať už patříte do jakékoliv skupiny, pojďte se podívat, co náš národní nápoj (ne)má.


Jak využít a zužitkovat rybíz: Zkuste klasiku našich babiček kynutý rybízový koláč, nebo netradiční skládaný dort

Rybíz často nechybí na žádné zahrádce ani farmářském trhu. Pro svou výraznou nakyslou chuť, barvu i obsah vitamínů je ideální surovinou ke zpracování. Nejlepší je sníst ho čerstvý, ale pokud si lahodné bobule chcete uchovat na zimu, máme pro vás několik tipů na jejich zpracování.


Chiromantie: Podívejte se do dlaně a zjistěte, jestli je dobrý milenec

Výkladem čar z dlaně se šamanka Markéta zabývá dlouhá léta. Markéta, šamanka z Háje, nám prozradila, že jednou z věcí, kterou lze vyčíst z ruky velmi snadno, je sexuální náruživost dané osoby. Její postřehy a rady mohou být inspirací, kterou můžete použít při kontaktu s mužem. Prozkoumejte mu ruku – hned budete vědět, jakou náruživost mu dala příroda do vínku.


Nejžhavějším nehtovým trendem sezóny jsou podle TikToku kamenné nehty

Růžové, šeříkové, květinové a různě pestrobarevné nehty na jaro a léto? Koho by to napadlo? Přesně tyto styly vyhledává téměř každý, když se oteplí. Ale podle TikToku je trendem této sezóny něco úplně jiného, nečekaného, a to sice kamenné nehty.


Jak na rychlé a výtečné jahodové muffiny? Stačí jednoduchý recept, pár ingrediencí a do hodiny máte sladkou lahůdku na stole

Muffiny patří k dezertům, které jsme přijali, přestože u nás nemají dlouhou tradici. Lahodné košíčky, které se dají připravovat na slano i sladko, si našly nezastupitelné místo v českých kuchyních a s radostí zkoušíme nové a nové recepty. Například ten s kousky čerstvých jahod je velmi snadný a výsledek si rozhodně oblíbíte.


Cake Pops jsou hitem dětských oslav. Jak připravit dokonalá dortová lízátka?

Cake pops bývají zpravidla to první, po čem děti na oslavě sáhnou. Není divu, dortová lízátka nebo špíše kousátka lákají barevností. Vsaďte na jistotu a připravte na dětskou party dezert, po kterém všechny děti touží.


Zkuste datlový sirup: Perfektně jím osladíte a ochutíte jídlo i nápoje

Nemusíte být zrovna vyznavači zdravé stravy, aby u vás doma našel datlový sirup své uplatnění. Použít ho můžete v mnoha dezertových receptech. Možná vás překvapí, že toho tahle lahodná lepkavá tekutina zvládne mnohem víc než jen osladit život.


Komu patří plot mezi pozemky? Někdy stačí pro určení vlastnictví jeho směr, jindy je nutná dohoda

Komu patří plot mezi pozemky? Někdy stačí pro určení vlastnictví jeho směr, jindy je nutná dohoda. Ploty nejen vymezují hranice, ale přispívají i k estetickému a kulturnímu rázu sousedství.


Mravenci v zeleninové zahradě: jak se jich bezpečně zbavit

Mravenci v zahradě nemusí nutně znamenat špatnou zprávu. Tím, že lezou od jednoho květu na druhý mohou fungovat jako opylovači. Jsou draví, takže si poradí s housenkami, které škodí vaší zeleninové zahradě mnohem více. Mravenci obvykle neotrhávají a neničí listy rostlin. Čím jsou tedy škodliví? Například tím, že pomáhají přenášet mšice z rostliny na rostlinu. Mšice totiž vylučují sladkou tekutinu, na které si mravenci rádi pochutnávají.


Sbohem a květinu. Dries Van Noten se rozloučil s módním světem

Belgický návrhář vždy vnášel do módy jedinečnou citlivost, která mísila maximalistickou výstřednost se smyslem pro zdrženlivost. Jeho skromná estetika si získala sympatie nejen celé Belgie, ale i celé řady známých jmen. Nyní se svou v pořadí 129. kolekcí s módním světem loučí.


Vlasové trendy léta 2024? U blondýnek zůstává módní balayage, u tmavších pak zlato-měděné a pudrové barvy, říká kadeřnice Vavrušková

Zajímá vás, jaké jsou trendy v účesech i technikách barvení pro letošní jaro a léto? Potřebujete zjistit, jaký střih a odstín by slušel právě vašemu typu vlasů? Nechte si poradit od Ireny Vavruškové, kadeřnické ikony s mezinárodními úspěchy a spolumajitelky renomovaného pražského salonu.


6 způsobů, jak v létě nosit obyčejnou košili: Kdy ji zastrčit a kdy nechat volně vlát?

Košile, základní pilíř dámského i pánského šatníku, kterou nosíme po celý rok. Jednou dotváří náš pracovní look, jindy zase poslouží jako přehoz přes plavky. Jak ji nosit během léta s kalhotami, šortkami a sukněmi? A kdy nám bude slušet volně vlající a kdy zase spořádaně zastrčená v pase? Nechte se inspirovat šesticí outfitů.


Zpěvačka Adele koupila dům za víc jak miliardu korun od Stallona a nechala ho celý přestavět. Jak luxusní rezidence vypadá?

Zpěvačka Adele, celým jménem Adele Laurie Blue Adkins, nejen krásně zpívá, ale má vkus i na nemovitosti. Jeden z pohádkových domů, který vlastní, se nachází v Beverly Hills. Koupila ho v roce 2022 za částku přesahující miliardu korun od herce Sylvestera Stallona. Nechala ho kompletně přestavět a vzniklo sídlo hodné ženy se zlatem v hrdle. Slavné Beverly Hills je […] The post Zpěvačka Adele koupila dům za víc jak miliardu korun od Stallona a...


Recept na snadný třešňový džem: Bude vám připomínat léto po celý rok

Třešně byly pěstovány již ve starověkém Řecku a Římě. Podle historických záznamů je do Evropy přivezl římský vojevůdce Lucullus, a to z tažení v Malé Asii kolem roku 72 př. n. l. Pro nás jsou dnes běžnou součástí jídelníčku, a díky přípravě džemu klidně po celý rok.


Jak udržet ve vztahu jiskru a posílit intimitu a romantiku? Stačí se řídit několika snadnými tipy

Dlouhodobé vztahy jsou jako zahradní květiny: vyžadují péči, lásku a pozornost, aby jejich jiskra neustále hořela. Jak tedy posílit intimní spojení a romantiku, která vám pomůže udržet váš vztah v plném květu? Následující tipy se vám budou hodit.


Studie: Pravidelná konzumace kávy může prodloužit život, pokud se nepřekročí stanovená dávka

Káva je pro mnohé z nás doslova životabudičem. Neumíme si představit začít bez ní náš den, pro jiné je mléčná káva odpoledním dezertem, pro někoho dokonce i lahůdkou po večeři. Ale často se setkáváme s tvrzením, že káva je ve velkém množství škodlivá. Odpověď jak to je, nám poskytne nová studie.


Exotické ovoce nejen ve skleníku: Přeměňte zahradu na tropický ráj

Pěstování exotického ovoce ve skleníku je dnes nejen možné, ale také velmi populární i v našich českých zahradách kvůli stále většímu oteplování. Díky moderním technologiím a dostupnosti kvalitních skleníků můžeme úspěšně pěstovat různé druhy tropických a subtropických plodin. Podívejte se na to, jaké druhy ovoce lze pěstovat, jaké podmínky je třeba zajistit a jak se o […] The post Exotické ovoce nejen ve skleníku: Přeměňte zahradu na tropický...


Šárka (29): Nemůžu se manželovi podívat do očí. Když byl na služebce, sprostě jsem ho podvedla

Šárka se dopustila nevěry a trpí paranoidními představami o tom, že na to její manžel přijde. Nemůže spát ani normálně fungovat. Uvažuje o tom, že půjde raději s pravdou ven.


Jak lze využít eukalyptový olej?

Napadlo vás někdy, že by mohl existovat esenciální olej, který by současně dokázal vyčistit vaši kuchyň a ulevit vám od bolesti? Představujeme vám eukalyptový olej! Neředěný eukalyptový olej může být při požití vysoce toxický, ale při správném použití může mít spoustu využití. Podívejte se do této galerie na několik skvělých způsobů, jak využít eukalyptový olej.


Socha na poště budí pozdvižení


Na ošetření dřeva stačí i mýdlo. Bude vypadat zase jako nové

Na ošetření dřeva stačí i mýdlo. Bude vypadat zase jako nové. Pokud přemýšlíte nad tím, čím ještě před příchodem hlavní sezóny ošetřit dřevěný zahradní nábytek a doplňky, pak už nemusíte. Je to mnohem jednodušší, než se na první pohled zdá. Stačí jen vsadit na pár šikovných triků.


Cikánská hovězí pečeně: Šťavnaté masíčko protažené slaninou skvěle doplní lahodná lehce nakyslá zeleninová omáčka

Přemýšlíte, co připravit z hovězího masa a do svíčkové nebo zadního na víně s kořenovou zeleninou se vám zrovna nechce? Zkuste tentokrát tradiční a dříve hodně oblíbenou cikánskou hovězí pečeni s výraznou omáčkou.


Těhotná Berenika Kohoutová přiznala: Už je to náročné!

Těhotenství dá zabrat prakticky vždycky. Své o tom momentálně ví Berenika Kohoutová, která se těší na příchod druhého dítěte. Zatím se ale stále snaží i pracovat. Jak dlouho to ještě bude zvládat?