Trending:


Všechno, co potřebujete vědět o českých třešních: Co lahodného z nich připravit?

Pro někoho jsou symbolem léta a bezstarostného dětství, jiní se těší na třešňovou bublaninu, třešňový koláč nebo třešňovou marmeládu. Možná se najdou i tací, pro které sezóna třešní znamená zavařování kompotů. Čím se liší jednotlivé odrůdy a k čemu se hodí v kuchyni?


Jak snížit vlhkost v domácnosti

Vlhkost v interiéru může být opravdu nepříjemná, protože veškerá vodní pára se drží ve vzduchu a způsobuje, že se váš domov cítí jako vlhká houba. Kromě toho může vlhkost v domě způsobit vážná nebezpečí. Nadměrná vlhkost totiž může vést ke vzniku plísní a hnilobě povrchů, což je škodlivé nejen pro váš domov, ale i pro vaše zdraví. Ve vysoké vlhkosti se daří plísním, virům a bakteriím, které mohou zničit vaše věci a mít nepříznivé účinky na alergiky nebo osoby s dýchacími potížemi. Dobrou zprávou však je, že existuje několik způsobů, jak vlhkost ve vaší domácnosti zmírnit. Chcete vědět, jak na to? Pak si prohlédněte následující galerii.


Trendy módních a interiérových dekorací v roce 2024

Vybavení interiéru je sice do velké míry záležitostí vkusu, nicméně inspirace od designérů nemůže nikdy uškodit. Pojďme se podívat na to, co by mělo být v roce 2024 „in“.


Jak vázat rajčata k opoře? Nedopouštějte se častých chyb

Vázání rajčat k opoře je nezbytnou součástí péče o rajčata (pokud tedy nepěstujete ta keříčková, která oporu nevyžadují). Protože by se mohlo zdát, že se jedná o naprosto jednoduchou činnost, spousta lidí jedná intuitivně. To znamená, že si o dané problematice nic nezjistí a jednoduše vezme tyč, nějaký provázek a vrhne se do práce. Při vázání se ale můžete dopustit několika chyb, které mohou ovlivnit výši vaší úrody.


Letní grilování: Zdražilo maso, cukety i brambory. Olivový olej stojí o stovku více než loni

Nákup na grilování bude stát letos Čechy většinou víc než loni. Litr olivového oleje zdražil o polovinu. Kuřecí prsa, vepřová pečeně nebo makrela zdražila zhruba o čtvrtinu. O třetinu více si lidé letos připlatí za cuketu a brambory. Vyplývá to z analýzy společnosti Česká distribuční, kterou má ČTK k dispozici. Z 15 sledovaných položek firma zaznamenala zdražení u deseti z nich. Například bavorské klobásky jsou podle analýzy zhruba o pětinu...


Netradiční pochoutka z grilu: Toast s halloumi

Přestaňte chvilku grilovat maso a vyzkoušejte něco nového. Křupavé toasty, s oblíbeným rozpečeným sýrem halloumi. Vyzkoušejte a napište nám, jak vám naše novinka chutnala.


Král citrusů jménem yuzu. Zdravé a chuťově výrazné ovoce z Asie, jehož popularita roste i u nás

Yuzu, možná o tomto citrusu slyšíte poprvé a možná už jste se s ním mnohokrát setkali například v japonských či korejských restauracích a zamilovali si ho. Pochází z Číny, ale dnes se pěstuje i v mnoha dalších zemích, a říká se o něm, že je králem citrusů.


Nejlepší i nejhorší modely ze zahájení festivalu ve Varech: Stylistka varuje před černými doplňky, špatnými materiály i délkou šatů

Pojďme se společně se stylistkou a vizážistkou Nikolou Markovou ohlédnout za loňským filmovým festivalem v Karlových Varech. Přesuneme se rovnou na červený koberec na zahájení, kde se můžeme inspirovat, nebo naopak se poučit z chyb a letos se jich vyvarovat. Kdo by měl zapracovat na lepším stylingu?


Z čeho pramení náš hudební vkus?

Každý má svůj hudební vkus. První oblíbené skladby si najdeme už v mládí - chodíme na koncerty, posloucháme písničky u našich přátel a objevujeme hudební legendy, které tu byly dřív. Hudba má celkově velký vliv na náš život, může nás rozveselit nebo i rozplakat! Proč nás ale určité druhy hudby přitahují více než jiné? Klikněte na tuto galerii a vše se dozvíte.


Jak připravit domácí pomerančový džus: Kompletní průvodce

V posledních letech se stále více lidí snaží o zdravější životní styl, což zahrnuje i přípravu domácích nápojů bez přidaných konzervantů a cukrů. Domácí pomerančový džus je skvělou volbou, neboť je bohatý na vitamín C, antioxidanty a nabízí osvěžující chuť. V tomto článku vám ukážeme, jak si snadno a rychle připravit domácí pomerančový džus.


Jak minimalizovat hluk z kuchyňských spotřebičů a zlepšit celkovou akustiku kuchyně?

Kuchyně je srdcem každého domova. Avšak spolu s vytvářením lahodných jídel přichází i nežádoucí vedlejší efekt – hluk. Od bzučení ledničky až po hlasité mixéry, kuchyně může rychle přejít z místa klidného vaření na hlučné bojiště. Zjistěte, jak minimalizovat hluk z kuchyňských spotřebičů a zlepšit celkovou akustiku prostoru, abyste vytvořili klidnější a příjemnější prostředí pro vaření a společné […] The post Jak minimalizovat hluk z kuchyňských...


Příliš tlustá princezna Kate? Internetoví "hrdinové" neznají hranici!

I britská monarchie je aktivní na sociálních sítích, kde není vždy bezpečno. Na internetu totiž působí spousta lidí, kteří nejdou pro urážku daleko. Své o tom ví i herečka, která dostala za úkol ztvárnit princeznu Kate.


Vysvědčení: Co vlastně říkají známky našich dětí? Někdy nenaplněné ambice rodičů, jindy sociální tlak

Když přinesou vaše děti vysvědčení se známkami, je důležité si uvědomit, o čem vlastně tyto známky vypovídají. Někteří učitelé známkují jen proto, že musí, zatímco jiní věří, že známky poskytují objektivní hodnocení. Hezká idea, ale objektivní vůči čemu? V některých případech je totiž objektivita známek pochybná, jak vysvětluje psycholožka Šárka Miková, autorka knihy Milovat nestačí. Zároveň poradí, jak je možné motivovat děti k lepším výsledkům.


Prázdniny jsou za dveřmi. Tipy na výlety s dětmi, kde nebude chybět zábava, koupání i poznání

Už tuto sobotu začnou všem školákům letní prázdniny. Pokud stále přemýšlíte, jak děti nejlépe zabavit, máme pro vás společně se Středočeskou centrálou cestovního ruchu velmi zajímavé tipy z regionu, které nadchnou celou rodinu.


Jak zalévat zahradu: video a tipy, které prospějí vaší zelenině i květinám a ušetří vám hromadu peněz

Počasí je v posledních letech jak na houpačce. Buď je vody moc nebo málo. Ani jeden extrém není dobrý, na rozdíl od deště si ale se suchem dokážeme docela poradit. I naše babičky říkávaly, že je v létě lepší přísušek než přemíra deště. Jenže jak se o zahradu v suchém létě starat, abyste do záhonů nenalili s tisíci litry vody i tisíce korun?


Pavel Berky poradil, jak připravit jedinečnou bramborovou kaši: Jednoduchým trikem získáte skvělou chuť, říká

Bramborová kaše patří mezi nejoblíbenější přílohy u nás. Perfektně se totiž hodí třeba k řízkům, sekané, karbanátkům a dalším oblíbeným pokrmům. Ne každý ovšem umí kaši kvalitně dochutit, nebo na ni vybrat správný typ brambor. Proto Toprecepty.cz požádaly Pavla Berkyho, aby prozradil fígl, jak svou oblíbenou přílohu připravuje on.


Už zraje – nejlepší ovoce pro diabetiky můžete na českých zahradách potkat běžně. Ve hře je rybíz i borůvky

Už zraje – nejlepší ovoce pro diabetiky můžete na českých zahradách potkat běžně. Ve hře je rybíz i borůvky. Diabetes neboli cukrovka patří mezi nepříjemná civilizační onemocnění, kterým se v České republice v důsledku našeho nepříliš zdravého životního stylu nadmíru daří. Lidé, u nichž je cukrovka diagnostikována, se po celý zbytek života potýkají s mnoha omezeními, která se v počátečních fázích nemoci týkají zejména jejich jídelníčku a...


7 rybích pomazánek: Vybrali jsme pro vás ty nejoblíbenější

Rybičkové pomazánky patří k těm nejžádanějším. Mohou se připravovat z různých ryb, které doplníme jemně nakrájenou cibulí a dochutíme zelenou petrželkou. Pomazánky dobře promícháme a mažeme na chléb, bagety nebo chlebíčky.


Propadají spíš chlapci než dívky: Kde mají žáci nejlepší prospěch

Úspěšnost žáků ve škole ovlivňuje řada faktorů a nejsou to jen dosažené vědomosti. Podle sociologů velkou roli hrají i socioekonomické podmínky dětí. Prospěch žáků se tak napříč republikou velmi liší. Dobrou zprávou ale je, že počet propadlíků a nutnost opakovat celý ročník znovu se v průběhu posledních let nezvyšuje.


Trapné věci, které všichni děláme na dovolené

Jedním z důvodů, proč se tak těšíme na dovolenou, je, že si s ní spojujeme zcela jiná pravidla než s životem doma. Pro většinu z nás jdou běžné hygienické normy, klid a bezúhonnost stranou, jakmile se na letišti skenují naše pasy. Kromě absence pravidel, která si sami pro sebe udržujeme, existuje mnoho způsobů, jak se na cestách dopustit chyb. Na celém světě existuje tolik zdánlivě neškodných slov a činů, které se liší stupněm urážlivosti. Navíc je tu všechen stres spojený s cestováním v místě, kde se mluví jiným jazykem, nebo s cestováním samotným, nebo (někdy ještě hůře) s cestováním s jinými lidmi. Když jde o to, abyste si na dovolené zachovali klid, je to hodně těžké. Ještě horší je, jak snadné je dělat si legraci z turistů, které vidíte ve svém městě, s jejich tričky s havajským potiskem, batohy a kombinovaným pohledem plným úžasu a zmatku. Ale pokud máme být upřímní, tak stejně směšně a nemístně vypadáme na cestách všichni. A to ve více ohledech. Možná to bylo tím, že jste trvali na tom, že si na túru vezmete pěkné sandály, tím, že jste se první den opálili jako farmáři (čti: spálili), nebo tím, že jste vypili neuvěřitelné množství piva a svedli taneční bitvu se skupinou místních - ať už to bylo cokoli, můžete se alespoň utěšovat tím, že v tom rozhodně nejste sami. Podívejte se do této galerie a prohlédněte si jen několik z mnoha trapných momentů, které jsme všichni zažili na dovolené (těch, které po návratu nikdy nepřiznáme)!


Zapomeňte na nadčasové mokasíny nebo jemné baleríny, Francouzky budou letos nosit tento typ bot

Francouzské ženy jsou velkou módní inspirací milionů lidí po celém světě. A to naprostým právem! Jejich přirozený cit pro módu a styl se zdá být až neuvěřitelný. Jakmile jen vkročíte do ulic Paříže, módní inspirace na vás bude dýchat na každém rohu. Právě Francouzky letos dávají sbohem klasickým balerínám a mokasínám. Prvenství v oblasti obuvi u nich přebírají úplně jiné boty, které si pro jejich styl a pohodlí bezesporu zamilujete také.


Neobvyklé barevné kombinace, ve kterých zazáříte: Odvažte se a popusťte uzdu kreativitě

Letní počasí si vyloženě říká o to, abychom svůj běžný šatník trochu oživili a dodali mu pořádnou nálož těch nejpestřejších barev. Černá s bílou jsou sice nadčasové klasiky, na které můžete za všech okolností vsadit, ovšem rozhodně není na škodu se v tomto směru trochu odvázat. Představíme vám proto několik neobvyklých barevných kombinací, které, ačkoliv se to na první pohled nemusí zdát, spolu vytváří dokonalou módní symbiózu.


Tipy, jak si v létě nezničit vlasy. Dopřejte jim speciální péči a odložte barvení i fén

V létě dostávají naše vlasy pořádně zabrat. Horké slunce, chlor i mořská sůl se mohou na nich velmi podepsat. A tak bychom se o ně měli starat stejně jako o pleť. Víte, na co nezapomenout, abyste vypadali nejen na dovolené, ale i po návratu skvěle a neměli vlasy připomínající slámu?


Denní horoskop na 27. června 2024: Býci se nevyhnou konfliktu, Váhy se zbaví stresu

Denní horoskop nejen pro ženy na čtvrtek 27. 6. 2024. Přečtěte si aktuální denní horoskopy pro všechna znamení zvěrokruhu na webu Lifee.cz a zjistěte, co vám hvězdy připravily.


Úžasné tipy na praní prádla, které byste měli znát

Na praní prádla si každý najde něco, co nesnáší. Ať už je to čekání, třídění nebo samotné praní, po kterém zjistíte, že jsou věci stále špinavé, může to být frustrující. Většina z nás to však musí dělat. Naštěstí existuje mnoho triků, jak prát efektivněji. Udělejte si laskavost a usnadněte si zbytek života tím, že si každý týden zjednodušíte den praní. Klikněte na tuto galerii a seznamte se s nejlepšími hacky a tipy pro praní prádla.


Proč jíst meruňky: 7 důvodů, proč je zařadit do svého jídelníčku. Recept na lahodný džem

Nejlepší meruňky bývají ty, které si vypěstujeme na vlastní zahradě. Bohužel se to v posledních letech daří jen málokomu. Většinou se o jejich zkázu postarají jarní mrazíky, a tak je pro nás každý plod vzácný, protože tohle ovoce s úžasně nasládlou chutí má pro nás i spoustu zdravotních benefitů. Tak si važme každé jednotlivé meruňky, která se na našem jídelníčku objeví. Úctu k meruňkám měli lidé už ve starověku. Podle řecké mytologie jsou...


Jak na výborný rybízový džem bez chemie? Díky snadnému postupu je do půl hodinky hotovo

Rybíz krásně dozrává a spousta z něj možná míří do džemu. Jak na výborný rybízový džem bez chemie? Tyhle kroky nesmíte podcenit, abyste ho mohli vychutnávat třeba v dezertech.


Recept: Pochutnejte si na cuketě s těstovinami, hráškem a jogurtem

Cuketa je zelenina oblíbená po celém světě, a to díky své jemné chuti a širokým možnostem, jak ji využít v kuchyni. Původně pochází z Ameriky, kde ji pěstovali již staří Aztékové a Májové. Dnes je cuketa nezbytnou součástí mnoha kuchyní, od středomořské až po asijskou. Vyzkoušejte třeba těstoviny s cuketou, hráškem a jogurtem.


30 nejlepších tipů pro novomanžele

Zazvonily svatební zvony a bylo slíbeno "v nemoci i ve zdraví". Gratulujeme vám, novomanželé! Ale co přijde potom? Odpověď: každodenní život. Existuje několik pravidel a rad, kterými se můžete řídit, abyste si s manželem či manželkou zajistili dlouhé a zdravé manželství. Ať už je vám teprve dvacet, nebo se berete v pozdějším věku, tyto rady jsou určeny právě vám. Pokud se budete řídit doporučeními uvedenými v tomto průvodci, bude vaše manželství probíhat hladčeji - od toho, že budete svého manžela vždy bránit, až po společné zkoušení nových věcí a všechno mezi tím. Zajímá vás tedy, co byste měli dělat jako novomanželé? Klikněte na tuto stránku a prozkoumejte ji dále.


KVÍZ: Kolik toho víte o víně. Mnohé vás v našem kvízu možná překvapí

„Vínečko bílé, si od mé milé, budu ťa pít, co budu žít, vínečko bílé, budu ťa pít, co budu žít, vínečko bílé,“ zpívá se ve známé lidové písničce. Víno je zkrátka oblíbeným alkoholickým nápojem. Pojďte o něm zjistit víc.


Milan Peroutka ukázal outfity do Varů. Dominik je můj nejlepší stylista, říká o manželovi

Už v pátek vypukne v Karlových Varech 58. ročník mezinárodního filmového festivalu. Slavnostní událost si každoročně nenechá ujít řada známých osobností. Na velkolepou akci se pečlivě připravuje také zpěvák Milan Peroutka (34) se svým partnerem Dominikem (26). Dvojice exkluzivně pro Prima Ženy ukázala, jak se chystají i v jakých outfitech zazáří.


Jak vybrat dárek pro učitele


Květák jako kuře nebo rajčatový tarte Tatin: Klasická jídla plná zeleniny, která budete chtít jíst celé léto

Silný vývar, řízky a bramborová kaše nebo těstoviny carbonara – připravte si s námi klasiku, kterou jsme obměnili pořádnou porcí zeleniny.


Dánsko: Země pohádek a moderní elegance

Dánsko, malá severská země s bohatou historií a kulturou, je často označována jako „země pohádek“. Tato přezdívka není náhodná. Dánsko je rodištěm jednoho z nejslavnějších pohádkářů všech dob, Hanse Christiana Andersena. Ale Dánsko není jen zemí pohádek, je to také místo, které nabízí moderní architekturu, inovativní design, udržitelnost a šťastný životní styl. Pojďme se podívat na některé z nejzajímavějších aspektů této fascinující země.


Z farmy lesní oáza: Neuvěřitelná proměna staré budovy v manifest svobody

Zamilovali se do staré farmy a rozhodli se ji přestavět na ideální místo pro život i setkávání. Farma je propojená s exteriérem a otevřené prostory přispívají k dokonalému klimatu.


Průvodce začátečníka nakupováním starožitností

Nakupování starožitností může být pro někoho, kdo to nikdy předtím nedělal, skličující. Ale není se čeho bát: hledání nových (starých) kousků do vašeho domova může být zábavná a vzrušující záležitost! Navíc existuje několik tipů, které vám pomohou, aby vaše dobrodružství se starožitnostmi proběhlo o to hladčeji. Jakmile budete vybaveni správnými znalostmi, budete přesně vědět, na co si dát při prvním nákupu starožitností pozor - a budete se moci soustředit na to, abyste si užili vzrušující honbu! Jste zvědaví? Klikněte a objevte našeho průvodce pro začátečníky nakupováním starožitností.


Je filtrovaná voda lepší než voda z kohoutku?

Poznáte rozdíl mezi filtrovanou vodou a vodou z kohoutku? Někteří lidé tvrdí, že ano. Proč? Výrazná chuť "chemikálií" nebo vůně, kterou někteří považují za nepříjemnou. Jiní mají radši filtrovanou vodu kvůli obavám z bakterií. Není tedy divu, že jsou dnes filtrovací konvice tak oblíbené. Jsou však skutečně nezbytné? Mají tendenci zbavovat vodu minerálů, což jsou životně důležité sloučeniny, které tělo potřebuje k tomu, aby zůstalo hydratované. Klikněte na článek a dozvíte se, zda je filtrovaná voda opravdu lepší než kohoutková.


Výklad mariášových karet na červenec 2024: Známá kartářka Jana Rubešová odkrývá, na co se těšit a čemu se vyhnout

Léto je v plném proudu a s ním i začátek prázdnin, kdy si mnozí z nás dovolí zvolnit tempo a užívat si slunečných dní a čerpat tolik potřebnou energii. Ideální je trávit co nejvíce času venku, v přírodě, jejíž jsme součástí. Právě proto nám tu bývá tak dobře. Zajímá vás, jaký bude letošní červenec? Nahlédněte do výkladu mariášových karet, který pro vás tradičně připravila naše spolupracující kartářka Jana Rubešová.


Speciální vlastnosti každého znamení (podle astrologie)

O každém hvězdném znamení existují určité stereotypy. Jde o způsoby, jakými se energie daného znamení obvykle projevuje vůči ostatním. Jakmile však poznáte lidi blíže, začnete si něčeho všímat: každé hvězdné znamení má své drobné vlastnosti, které je činí výjimečnými a které jsou často jedinečnou součástí jejich osobnosti. Zajímá vás více? Tak klikněte na tuto galerii a zjistěte, jaká je zvláštní vlastnost vašeho znamení!


Struma: Varovné Znaky, Na Které Je Třeba Si Dát Pozor

Souhrn Abnormální zvětšení štítné žlázy, které způsobuje kašel, potíže s breatingem, chrapot a potíže s polykáním. Příznaky Pokud máte nové, závažné nebo trvalé příznaky, obraťte se na poskytovatele zdravotní péče. Goiter může být často asymptomatický, zejména v mírných případech. Příznaky, pokud jsou přítomny, závisí na základní příčině. Existují ...


Prázdniny pro školní rok 2024/25: Kdy budou mít žáci a studenti volno

Jaký bude harmonogram školního roku 2024/2025? Podívejte se, kdy naplánovat dovolenou s dětmi a v jakém týdnu vychází jarní prázdniny ve vašem okrese nebo které státní svátky připadají na školní den.


3 tipy na osvěžující drinky s příchutí letního Španělska

Vydejte se na slunné pobřeží Španělska a objevte tajemství osvěžujících míchaných nápojů, které vám přinesou chuť léta přímo do vaší skleničky.


„Jsem tu proto, abych ošetřoval vaši pleť,“ říká zakladatel Codage

Amandine a Julien Azencott jsou zakladateli prestižní značky Codage stojící na pevných základech vědeckých poznatků a blízké rodinné spolupráce. Podílejí se na vývoji svých produktů od samého začátku až do úplného konce. V čem se ukrývá kouzlo jejich produktů a čím se inspirují? Dokonce se s námi Julien podělit i o svou skin care rutinu!


Pavel Berky: Nejpodceňovanější surovinou je podle mě cibule, když zkouším nový recept všechny suroviny dávám do misek

Pavel Berky je už nedílnou součástí naší redakce. Každý měsíc totiž testuje jeden z receptů Apetitu a točí o něm video. Proto nesměl chybět ani na Apetit pikniku, kde na pódiu připravoval wagyu steak. Ještě před tím jsme se ho zeptali na pár otázek.


‘Millennial Grey’ je barevný trend, který celé generaci neomrzí

"Millennial Grey" se nejenom stal barevným trendem, ale i kulturním fenoménem, který zachycuje podstatu celé generace. V době digitální nasycenosti a neustálého hledání rovnováhy se jemné a přívětivé šedé stalo středobodem moderních interiérů, grafického designu a současné módy. O post ‘Millennial Grey’ je barevný trend, který celé generaci neomrzí apareceu primeiro em DecorStyle.


Výroba domácího jaru na nádobí aneb Jak šetřit přírodu, vaše ruce i peněženku

Jak šetřit přírodu, své ruce a zároveň mít čisté nádobí bez nečistot a mastnoty? Stačí si vyrobit kvalitní přípravek doma z dostupných ingrediencí. Jak na to?


Tipy pro pěstování dlouhých vlasů

Když si necháte narůst dlouhé vlasy, může vám připadat, že to trvá věčnost. Průměrně nám vlasy rostou jen o 15 cm ročně, takže trvá poměrně dlouho, než se z pleše stanou bujné vlasy po ramena. Mnoho z nás to vzdá v té střední fázi, kdy vlasy nejsou dost dlouhé, ale ani krátké, a vypadají prostě špatně. Chcete-li se dozvědět ty nejlepší tipy, jak dosáhnout co nejrychlejšího růstu vlasů a jak při tom nezůstat úplně bez stylu, proklikejte se touto galerií.


Pitevní technik odhalí, co se dělá s piercingem při pitvě

Pitevní technik odhalí, co se stane s piercingem poté, co člověk zemře a podstoupí pitvu. The post Pitevní technik odhalí, co se dělá s piercingem při pitvě appeared first on Instafamosos.


Osvědčené tipy, které pomáhají v boji proti stárnutí pleti

Dnes už máme celou řadu způsobů, jak bojovat proti projevům stárnutí pleti. Kdysi to byla jen výsada „boháčů“, kteří se nebáli jít pod kudlu. Naštěstí se hodně změnilo. Novinky v oblasti ošetření obličeje proti stárnutí vynikají svými osvěžujícími a vypínacími účinky, přičemž většina z nich je neinvazivní, nevyžadují dlouhou regeneraci a jsou mnohem dostupnější. Zajímá vás víc? Tak klikněte na článek a seznamte se s nejoblíbenějšími přípravky a postupy proti stárnutí pleti.


Skalničky vydrží, i když pojedete na dovolenou. Obklopte se jejich jemnou krásou

Skalničky, také známé jako alpinky nebo horské rostliny, dokáží dodat i malému koutku zahrady plno barev. Navíc jsou nejen krásné, ale také praktické, protože obvykle vyžadují málo péče a dobře se adaptují na různé podmínky.