Trending:


Jsme sexy a nezávislé. To je důvod, proč randíme s mladšími muži

Vztah muže s výrazně mladší ženou vyvolává u lidí maximálně vševědoucí pousmání, ale láska ženy s o generaci mladším mužem často nevěřícně vytažené obočí. Žen, které si hledají mladší partnery přitom rapidně přibývá. Proč už nepotřebujeme muže jako oporu a jak si poradit s kritikou okolí? Čtěte.


Co oblékly celebrity na party ve Varech: Elegantní červená i ve vedru nepříjemná koženka

S Mezinárodním filmovým festivalem v Karlových Varech se pojí i nesčetně akcí. Jednou z nich je Moët & Chandon party. Podívejte se, kdo na ní zazářil a kdo naopak s výběrem outfitu šlápl vedle. Obrovské vedro tentokrát hostům nepřidalo, většina z nich však akci zvládla s noblesou.


Grilování, party, návštěva? Jak vychladit dostatek piv

Letní teplé počasí láká stále více k party a přípravám masa na grilu. K dobrému masu ale nesmí chybět ani dobře vychlazené pivo. Jak zajistit, aby bylo pivo stále dobře vychlazené? Teplota piva se dá ovlivnit i na místech, kde byste to vůbec nečekali. Postačí třeba studený potok, nebo ledová tůňka.


Kreslící stěna pro děti: Kreativní prostor pro mladé umělce

Děti jsou přirozeně kreativní a vyjadřují se prostřednictvím různých forem umění. Jedním z nejlepších způsobů, jak podpořit tuto kreativitu, je vytvoření speciálního prostoru určeného jen pro jejich umělecké projekty. Kreslící stěna v dětském pokoji je skvělým řešením, které umožňuje dětem svobodně tvořit a zároveň udržuje zbytek domu v čistotě. V tomto článku se podíváme na to, jak takovou kreslící stěnu efektivně a bezpečně připravit.


Ještě to stihnete. Na ošetření dřevěných zahradních doplňků je ještě čas – a jde to i přírodně bez nákupu drahé chemie

Na ošetření dřevěných zahradních doplňků je ještě čas – a jde to i přírodně bez nákupu drahé chemie. Jak a čím správně vyčistit dřevo: Dřevo a dřevěné povrchy jsou přírodním materiálem, který je porézní. Proto jsou dřevěné materiály náchylné na teplotní a vlhkostní podmínky. Dřevo je schopné absorbovat vše, co se na jeho povrchu vyskytne.


Letní výlety za moravským a českým vínem podle abecedy (A-K)

Letní výpravy po republice za vinařskou turistikou jsou pro mnohé každoroční tradicí, a proto je třeba stále hledat inspiraci a nové úhly pohledu, jak krásu vína a vinorodé krajiny poznávat. Další cestu by tedy stálo za to pojmout trochu netradičně, třeba podle abecedy. Lákavých turistických cílů je u nás víc než dost a jen jedna abeceda na ně určitě stačit nebude.


Módní alarm z přehlídky Beaty Rajské: V hlavní roli antické střihy a vzdušná elegance

Módní přehlídka Beaty Rajské v Karlových Varech byla plná ženské krásy a elegance, vzdušných antických střihů a jemných světlých barev. Na to, co oblékli návštěvníci a jak vypadaly některé z předváděných modelů se můžete podívat v Módním alarmu Anny Tejklové.


Co jsou serpentinové stěny a proč se staví

Serpentinové neboli zvlněné cihlové stěny můžete spatřit nejen v Anglii, ale i jinde v Evropě. Hadovitě zakroucené, bytelné, a přitom i architektonicky dobře vypadající cihelné stěny fungují často jako zahradní zídky. Proč o nich uvažovat?


Časopis dTest testoval řasenky. Kvalitní seženete i za 80 korun v drogerii

Jen málokterá z nás si umí představit život bez řasenky. I když se líčíte třeba jen občas nebo sázíte spíše na přirozený vzhled, řasenka je prostě základem. Na trhu je nepřeberné množství produktů, které slibují prodloužení, zahuštění nebo natočení řas a zvýraznění vašich očí. Jenže jak se v nich vyznat a neplatit zbytečně za něco, co nesplní? Časopis dTest se nedávno podíval právě na řasenky. Přinášíme tipy na ty, které stojí za pozornost....


Babybox zachránil další dítě. Novorozený chlapeček v Sokolově byl ještě spojen s placentou

V sokolovském babyboxu našli zdravotníci novorozence. Někdo ho tam odložil v noci na sobotu. Chlapec je zdravý a má se čile k světu. Stal se teprve druhým dítětem, které se v sokolovském babyboxu objevilo.


Jaké jsou pranostiky na měsíc červenec: zobrazují nejen dobu žní a sklizně úrody

Lidová přísloví, rčení a pranostiky vycházejí ze zkušeností mnoha generací našich předků. Byly brány velmi vážně a lidé podle nich řídili běh a rytmus svých životů. Už proto, že jejich osud na přírodě závisel a jejich budoucnost určovala úroda jejich polí. Pečlivým a dlouhodobým zaznamenáváním letitých zkušeností si lidé vytvořily svá pravidla hospodaření, která neporušovali. Žili s přírodou v těsném kontaktu a byli na ní životně závislí.


Jak správně pečovat o froté ručníky: Kompletní průvodce

Praní froté ručníků se může zdát jako jednoduchý úkol, ale správné postupy mohou výrazně ovlivnit jejich měkkost, savost a celkovou životnost. Přinášíme vám proto komplexní návod, jak prát ručníky, aby byly stále jako nové.


Co se jedlo na Starém bělidle? Babička Boženy Němcové měla k snídani kyselo, k obědu brambory, maso bylo jen v neděli

Prázdniny bývají ve znamení výletů a poznávání různých koutů naší vlasti. K častým cílům patří také Staré bělidlo, tedy dějiště Babičky, nejslavnějšího románu Boženy Němcové. Ten nám odhaluje, jak se žilo a co se jedlo v první polovině 19. století.


Hladká chodidla bez popraskané a tlusté kůže: kokosový olej je hit!

Léto je mimo jiné sezónou odhalených nohou. Sandály ukazují také chodidla, proto bychom se měli postarat o to, aby vypadala co nejlépe. Tlustá, suchá či popraskaná kůže na patách je nejenom nepříjemná, ale nevypadá dobře. Abyste se cítili co nejlépe, nemusíte podstupovat složité zákroky. Stačí, když se o své nohy budete pravidelně starat.


Desatero rad na téma kuře na paprice: Vše, co potřebujete o oblíbeném jídle vědět

Kuře na paprice je oblíbeným jídlem, které se neomrzí. Lahodná kombinace kuřecího masa, krémové paprikové omáčky a houskového knedlíku je u mnohých oblíbeným jídlem už od dětství. Příprava je snadná a zvládne ji i začátečník.


7 nejkrásnějších hereček českého filmu: Jak se změnil ideál krásy během desetiletí?

Češky a Slovenky jsou právem považované za nejkrásnější ženy planety. To platí také ve světě filmového průmyslu. Pojďme se podívat na 7 českých krásek stříbrného plátna, které dokázaly uhranout nejednoho muže. Na filmovém plátně i mimo něj.


Kofola a obložené chlebíčky: Ikonické pochoutky z dob socialistického Československa máme rádi i dnes

I když obložený chlebíček prodávalo už vyhlášené lahůdkářství Jana Paukerta za 1. republiky, za socialismu nesměl chybět na žádné schůzi ani oslavě. Odpovědí na západní Coca-colu byla zase česká Kofola. Ikonická svačinka tak bylo na světě.


Mindfulness jako cesta k plnému soustředění a vnímání: Stačí jej trénovat pár minut denně

V dnešním uspěchaném světě je stále těžší najít chvíli klidu a soustředění. Práce, rodina, sociální sítě – všechny tyto věci nás neustále rozptylují a mohou vést k pocitu neustálého stresu a vyčerpání. Jestliže se cítíte, že vám chybí schopnost plně se soustředit a jednat v klidu, nejste v tom sama. Dobrou zprávou je, že existuje technika, která vám může pomoci – mindfulness. O co jde a jak na to?


Šupito presto – a je tu pesto! Poznejte, jak tato kulinární lahůdka vznikla

Jedno z nejlahodnějších dochucovadel, spojených s italskou kuchyní, je bezpochyby pesto. Vyrobíte ho rychle, snadno, zbude vám do zásoby a díky jeho šťavnatému, aromatickému kouzlu vzniknou nezapomenutelná voňavá jídla jen z několika málo přísad.


Fiktivní postavy inspirované skutečnými lidmi

Pravda je opravdu divnější než fikce, a proto je logické, že některá z nejdivočejších fiktivních děl, která jsou dnes známá, si ve velké míře berou inspiraci ze skutečného života. Od filmových padouchů po literární hrdiny, od animovaných televizních pořadů po multimilionové série - řada postav byla inspirována zcela překvapivými lidmi. Klikněte a podívejte se na fascinující skutečné protějšky oblíbených výplodů fantazie.


Revoluční ekologická chatka v srdci přírody: Jedinečnou stavbu za minimum nákladů postavili za pouhých 5 měsíců

Události uplynulého roku se staly pro mnohé kreativní výzvou. Architekti v Katalánsku reagovali na pandemii Covidu odvážným projektem karanténní chaty, která je maximálně šetrná k okolnímu prostředí.


Slavné krásky KVIFF 2024: 8 nejkrásnějších rób, které na červeném koberci skutečně zářily. Letos dominovala červená

Karlovarský filmový festival každoročně představuje ty nejlepší filmy, které se filmovým tvůrcům podařilo vytvořit. Přesto není tato událost pouze o tom, na co bychom se měli podívat. I 58. ročník KVIFF je plný vytříbené elegance a jedinečného vkusu. Co oblékly slavné tváře v tento den? Vybrali jsme pro vás osm nejkrásnějších outfitů na osmi nádherných ženách, které doslova oslnily karlovarský červený koberec.


Neobvyklé čokoládové kombinace, které vás možná překvapí. Zaručeně si však pochutnáte

Každý máme svou oblíbenou příchuť čokolády. Někdo nedá dopustit na kombinaci s ořechy, jiný má rád čokoládu provoněnou pomeranči. Mnozí si oblíbili hit posledních let, slaný karamel v čokoládě. Pokud ale hledáte nový rozměr chuti, rádi vám poradíme, s čím se dá čokoláda vychutnávat.


KVÍZ: Předběhly svou dobu a byly velmi slavné. Jak se vyznáte v českých kuchařkách?

I když to ženy měly v minulých stoletích velmi těžké, zvládly se zviditelnit v kuchařském umění. Považovalo se za prestižní, když kuchařku napsala žena. Mnohé kuchařky byly geniálními učitelkami, které předaly cenné zkušenosti ve svých publikacích, a tak přivedly českou gastronomii na vrchol. Podívejte se s námi na některé z nich a pak si zkuste náš kvíz!


Jahodník pěstovaný v nádobě vyžaduje zvláštní péči. Nezapomeňte hnojit

Pěstovat jahodník v květináči (či jiné nádobě) není náročné. Ve skutečnosti to může ušetřit spoustu místa. Své vlastní jahody tak mohou sklízet i ti, kteří mají k dispozici pouze balkon nebo terasu. Jahodníky v nádobách mohou přinést stejnou úrodu, jako když je pěstujete přímo na zahradě. Určité rozdíly v pěstování ale existují.


Nejmenší sloni na světě jsou na pokraji vyhynutí. Dramatická situace přináší i lidská úmrtí

Zachránit to, co z kdysi vzkvétající populace zbylo, bude pro ochránce přírody těžká práce. Tento trpasličí druh totiž žije pouze na Borneu, kde jim rychle ubývá přirozeného prostředí.


Léto se blíží a psí hotely praskají ve švech, cenám navzdory

Hlídání přes den, v noci, i během celé dovolené. Individuální péče, za kterou si ale bude třeba výrazně připlatit. To je realita hotelů pro domácí mazlíčky. Sehnat takové místo nebude ale pro majitele psů i koček nikterak jednoduché.


Elle Beauty Lounge: Pokochejte se nejskvostnějšími róbami hvězd

Taky jste se nemohli dočkat? Konečně jsou tu Vary! Elle Beauty Lounge se na celých deset dní stane přístavem módy a krásy pro ty největší hvězdy českého filmu. První den se nesl ve znamení červeného koberce, elegance a samozřejmě bublinek.


Jana (31): Přestala jsem se holit a cítím se svobodná. Jenže manžel odmítá mít v posteli medvěda a dva křečky

Jana si mnoho let holila ochlupení na těle. Nyní ale uvítala moderní trend a s holením sekla. Její rozhodnutí se ovšem doslova hnusí jejímu manželovi Mirkovi.


Máma nechala dceři nastřelit náušnice. I přes můj a manželův zákaz, zuří Klaudie

Mladá maminka Klaudie je zoufalá z toho, co převedla její vlastní matka. Kvůli nastřelení náušnic kojenci se spolu ženy už dva týdny nebaví. Klaudie čeká na omluvu, ale začíná si myslet, že se jí vůbec nedočká.


Jak dosáhnout vláčné bábovky? S těmito surovinami už nikdy nebude suchá a dusivá

Lité těsto používáme při pečení bábovek, beránků a buchet na plech a muffinů. Abyste si zajistili, že bude po upečení vláčné, vsaďte na suroviny, které těstu potřebnou vlhkost dodají.


Oči po třicítce: make-up trik, který je omladí a zvětší

Oči a jejich okolí jsou jednou z prvních oblastí, kde jsou vidět přibývající roky. Než propadnete panice a ulehnete pod skalpel chirurgovi, zkuste nejprve jednoduchý make-up trik. Stačí využít oční linky a řasenku, abyste svému pohledu ubrala roky a přidala na působivosti.


Víkendový horoskop: Vodnáři půjdou vstříc dobrodružství, Ryby objeví novou vášeň

Počasí o víkendu bude nepředvídatelné stejně jako poslední dny. Někdo tento čas věnuje sebereflexi, jiný naopak prozkoumávání nových tajů. Ať tak, či tak, hvězdy mají jasno. Co čeká právě vás, se můžete dočíst v našem víkendovém horoskopu.


Letní odlehčené menu se saláty na grilu: Když už je gril roztopený, pak stojí za to využít jej na maximum

Saláty z grilované zeleniny jsou skvělou volbou jak na večeři s rodinou, tak grilovací party s přáteli. Lehké a přitom vydatné saláty z grilu rozhodně patří na seznam letního menu. Připravit je můžete jen ze zeleniny, nebo přidat maso, sýr či tofu, nebo grilovaný meloun a ananas.


Červená řepa v ohrožení! Před jakými škůdci a chorobami ji chránit

Červená řepa patří mezi velmi zdravé plodiny, které si můžete vypěstovat na vlastní zahradě. Většinou je její pěstování bezproblémové. Červenou řepu můžete uložit na dlouhou dobu a připravovat ji na spoustu způsobů. Někdy ale mohou přijít choroby a škůdci, kteří vaše plodiny poškodí nebo zcela zničí. Proto se vyplatí je znát, abychom mohli zakročit pokud možno co nejdříve. Vyplatí se pravidelně kontrolovat viditelné části řepy.


Jak udělat slanou jedlou kytici? Stačí oblíbené dobroty, špejle a trochu fantazie

Slaná kytice je originálním a vkusným dárkem pro muže. Nahradila v minulosti oblíbený dárkový koš, plný v té době těžko dostupných potravin. Vyrobit kytici zvládne každý - stačí mít k její přípravě dost jedlých ingrediencí.


Denní horoskop na neděli 30. 6. 2024: Berani propadnou depresím, Váhy si nevědí rady

Denní horoskop pro všechna znamení zvěrokruhu na neděli 30. 6. 2024. Podívejte se, co vás tento den čeká a čeho byste se případně měli vyvarovat.


Módní Alarm z Karlových Varů: Žabky, kopyta a pijavice, aneb to, co jsme nechtěli vidět

V tomto Módním alarmu se koukneme podrobně na to, co a proč se komu nepovedlo. Většinou jsou na vině boty a materiály.


Prázdniny v novém školním roce: Na Vánoce dvoutýdenní volno a Velikonoce později

Školní rok je u konce a s novým nás čeká i nový kalendář prázdnin, který vám usnadní plánování dovolené. Ministerstvo školství o organizaci školního roku informuje s předstihem. Abychom vám pomohli vyhnout se nečekanému hlídání vašich ratolestí doma, připravili jsme v redakci eXtra.cz rozsáhlý přehled prázdnin pro rok 2024/2025.


Léčivý fialový chutný zázrak právě dozrává. Borůvky do každé rodiny!

O mocné síle těchto drobných bobulek píše i známá bylinkářka Ursel Buhringová. Protože jsou borůvky, jak známo, velmi zdravé, v některých krajích se říkávalo, že v době sklizně borůvek mohou jet lékaři na dovolenou...


Vyzkoušejte těchto pár receptů na nealkoholické drinky a osvěžte se v parném létě

Léto je doba, která si žádá mnoho slunce, mnoho opečených buřtů s hořčicí a mnoho (převážně) nealkoholických tekutin, přičemž čím víc jich připravíte ve své vlastní kuchyni, tím lépe pro vás, vaše zdraví, vaši peněženku a váš dobrý pocit ze zajímavých chutí.


KVÍZ: Jak dobře znáte prvního Harryho Pottera? Otestujte se!

Harry Potter a Kámen mudrců znamenal začátek jedné z nejoblíbenějších sérií. Vyznáte se v ní?


Plněné paprikové lusky v rajčatové omáčce podle Honzy Punčocháře: Do základu dejte kořenovou zeleninu a omáčku s paprikami pečte v troubě

Plněné papriky v rajčatové omáčce se pro mnohé z nás staly symbolem léta. Právě papriky a také rajčata v tu dobu dozrávají, jsou plné chuti a byla by škoda toho nevyužít. Proto si pojďme představit osvědčený recept na tuto dokonalou omáčku, tentokrát pod taktovkou šéfkuchaře Honzy Punčocháře.


Bazalkové pesto je dobré mít po ruce. Jistě ho zvládnete vyrobit podle videonávodu

Pesto má široké využití a hodí se ho mít uložené v ledničce nebo ve spíži. Přidat ho můžete na těstoviny, do slané rolády, na pizzu či do salátu, určitě najdete i jiné způsoby. Bazalkové pesto je nejlepší z bazalky ze zahrádky, ale jistě bude skvělé i z té kupované.


Cuketová smaženice

Nakrájenou cuketu, kapii a žampiony orestujeme na slanince s cibulí a zalijeme vejci, podobně jako u houbové smaženice. Pak dochutíme česnekem a kořením a cuketová smaženice je na světě. Podáváme s čerstvým chlebem jako chutnou a zdravou svačinu nebo večeři.


Topolovka růžová zdobí i léčí. Zkuste z krásných květů udělat sirup proti kašli pro děti

Topolovka růžová je nepřehlédnutelná květina s výraznými květy v nejrůznějších barvách. Není to ale jen oblíbená okrasná rostlina, která zdobí nejednu zahradu, ale také léčivá bylina. V lidové medicíně se užívá především na podporu odkašlávání, zevně mírní kožní problémy. Udělejte z krásných květů topolovky sirup proti kašli pro děti, bude jim chutnat. Taky poradíme, jak tuhle krásku pěstovat.


A regra “60-30-10” činí zařizování domova mnohem snazší

Jedním z nejčastějších překážek při zařizování domova je volba barev. Máte se odvážit k něčemu výraznému, nebo zůstat v bezpečí neutrálních tónů? O post A regra “60-30-10” činí zařizování domova mnohem snazší apareceu primeiro em DecorStyle.


Plán Péče, Který By Vám Lékař Obvykle Doporučil Na: Hromadění Poruchy

Souhrn Porucha charakterizovaná obtížemi při odchýlce se s majetkem nebo jeho odhození. Příznaky Charakteristickým příznakem je nadměrné držení mnoha položek, které člověk nepotřebuje. → Běžné možnosti léčby → Otázky, které byste měli položit svému lékaři Příčiny Může být způsobena rodinnou anamnézou poruchy nebo stresujícími životními událostmi. D...


Toustový chleba podle Maškrtnice: Zapomeňte na dusivé tousťáky ze supermarketu a upečte si nadýchaný a vláčný toustový chléb doma

Možná se k toustovému chlebu stavíte trochu s rezervou. Možná tvoří vaše železné mrazákové zásoby a když je nejhůř, přijde na něj konečně řada. Být to tak ale vůbec nemusí! Upečte si s námi nadýchaný a jemný toustový chléb podle foodbloggerky Maškrtnice!


Krokant je karamelová pochutina s mandlemi. Dobrotu připravíte podle videonávodu

Dokonale křupavý karamel a kousky opražených mandlí v jednom? Tak to zní přímo božsky. Připravte si s námi krokant plný lahodného křupavého karamelu s dozlatova opečenými mandlemi a vychutnejte si ho třeba jako pochutinu ke sledování vašeho oblíbeného seriálu.