Trending:


Řebříček - pro jednoho plevel, pro druhého lék

Úprava zahrady může být neskutečné dobrodružství, o tom jsme spolu již mnohokrát na Ženě-in mluvily. Ovšem vyšším stupněm je z mého pohledu poznávání vlastní zahrady, protože (a v tom se doufám se mnou shodnete) máte-li zahradu, je to odraz vás samotných, tak jako dům či byt.


Věci, které byste nikdy neměli kupovat v obchodě s potravinami

Může být velmi pohodlné udělat si jen jednu cestu do obchodu s potravinami pro všechny základní věci, ale ve skutečnosti vás to může stát více. A pokud se chcete vyhnout vyššímu účtu, pak existují určité věci, které byste v obchodě s potravinami nikdy neměli kupovat, například balené nakrájené ovoce nebo již balený salátový dresink. Takové položky sice šetří čas a další věci, ale při celkovém pohledu byste si jejich nákup měli dvakrát rozmyslet. Než se tedy vydáte do obchodu s potravinami, prohlédněte si tuto galerii. Klikněte dál!


Červenec je obdobím, kdy kvetou hortenzie. S barvou těch růžových si můžete hrát

Hortenzie patří mezi nejkrásnější rostliny, díky svým velkým pastelově zabarveným květenstvím. Když jim poskytnete potřebnou péči, kvetou každoročně od července až do září. Zatímco barvu těch bílých či červených neovlivníte, s těmi růžovými si můžete hrát.


Jak často si myjete vlasy? Příliš časté mytí může být škodlivé

Lidé si často myjí vlasy ze zvyku. Když jdou do sprchy, rovnou si umyjí i vlasy. Tato praktika se ale nemusí vyplatit. I když můžete získat vlasy čisté, z dlouhodobého hlediska je oslabujete. V případě mytí vlasů tedy neplatí rovnice: čím častěji, tím lépe. Co může příliš časté mytí vlasů způsobit?


Zpěvačka Adele koupila dům za víc jak miliardu korun od Stallona a nechala ho celý přestavět. Jak luxusní rezidence vypadá?

Zpěvačka Adele, celým jménem Adele Laurie Blue Adkins, nejen krásně zpívá, ale má vkus i na nemovitosti. Jeden z pohádkových domů, který vlastní, se nachází v Beverly Hills. Koupila ho v roce 2022 za částku přesahující miliardu korun od herce Sylvestera Stallona. Nechala ho kompletně přestavět a vzniklo sídlo hodné ženy se zlatem v hrdle. Slavné Beverly Hills je […] The post Zpěvačka Adele koupila dům za víc jak miliardu korun od Stallona a...


Svět má novou princeznu popu. Korunována jí byla Sabrina Carpenter

Jestliže loňskému létu kralovalo matcha latté, letos očekávejte dominanci espressa. Nový singl Sabriny Carpenter ovládl hudební žebříčky a už teď je považován za jeden z největších hitů roku. Pro zpěvačku se odlehčená a chytlavá skladba stala vstupenkou mezi největší popové hvězdy, ale své místo si tam tvrdě vydřela.


Exotické ovoce nejen ve skleníku: Přeměňte zahradu na tropický ráj

Pěstování exotického ovoce ve skleníku je dnes nejen možné, ale také velmi populární i v našich českých zahradách kvůli stále většímu oteplování. Díky moderním technologiím a dostupnosti kvalitních skleníků můžeme úspěšně pěstovat různé druhy tropických a subtropických plodin. Podívejte se na to, jaké druhy ovoce lze pěstovat, jaké podmínky je třeba zajistit a jak se o […] The post Exotické ovoce nejen ve skleníku: Přeměňte zahradu na tropický...


Dejte sbohem podpatkům: Dlouhé nohy, které navíc budou v pohodlí, vykouzlí úplně jiný typ bot

Pokud toužíte po tom si opticky prodloužit nohy, boty na podpatku zdaleka nejsou jedinou možností. Nohy si opticky prodloužíte, a tím je i zeštíhlíte, pomocí jiného typu bot, který zaručí, že narozdíl od “jehel” budou vaše nohy v pohodlí a bez sebemenšího problému v nich vydržíte klidně celý den. A léto je naprosto ideální čas na to si alespoň jeden takový pár pořídit.


Tak jak je to se sexem ve vesmíru? Bylo někdy něco? Nebo bude?

Jak je to se sexem ve vesmíru? Proběhl někdy, nebo ne? | Odhalujeme roušku lechtivého kosmického tabu. | Jisté je, že pohlavní styk ve stavu beztíže bude komplikovaný.


Koupel pro zdraví: přidejte do vany ingredience, které už máte doma

Dát si horkou koupel je zdraví prospěšné. Můžete tím posílit svůj duševní stav, uvolnit svalstvo a dokonce i spálit nějaké ty kalorie navíc. Pokud do koupele přidáte ty správné ingredience, můžete z ní vytěžit ještě víc. Ačkoli říkáme „horká“ koupel, hovoříme zde o vodě, která má teplotu 40 až 45,2 °C. Takže opravdu není zapotřebí vařit se v příliš horké vodě. Pamatujte si, že teplota vody by vám měla být příjemná.


Citlivá a zarudlá pleť ocení avokádo – dokáže ji obnovit skoro zázračně

Citlivá a zarudlá pleť ocení avokádo – dokáže ji obnovit skoro zázračně. Pokud bojujete například s akné nebo příliš vysušenou nebo zarudlou pletí nebo chcete své pokožce jen dopřát výživnou péči, není nic lepšího než se obrátit k přírodním zdrojům, v tomto případě k avokádu. Moderní kosmetické přípravky sice často také obsahují přírodní složky, ty jsou však přece jen už určitým způsobem zpracované. Pokud můžete použít něco přímo, proč to...


Získejte si ho na základě toho, co platí na jeho znamení zvěrokruhu

Máte za sebou nevydařený vztah, ale stále přemýšlíte, jak u svého bývalého partnera opět vyvolat zájem a získat druhou šanci? Poradíme vám, zda si sypat popel na hlavu, tvářit se nedostupně, nebo šokovat přímočarostí. Jak si ho získat zpět na základě jeho znamení zvěrokruhu?


Helena Vondráčková exkluzivně: Jak se stala českou popovou ikonou a které zásady ji k tomu pomohly

Zpěvačka Helena Vondráčková (77) navštívila talkshow Miluše Bittnerové, Na kafeečko. Prozradila detaily ohledně své výstavy šatů v Tančícím domě, ale nahlédnout nás nechala také do své kosmetické rutiny. Jak se rodil její osobitý módní styl a jak se stará o svoji pleť? Které perly dlouho ukrývala ve svém šatníku? Má drahocenné šperky, které nikomu nechce ukázat? A kterou barvu by na sebe nikdy neoblékla?


Něco jsme našli, a nevíme, co to je. Je to staré, má to tištěný spoj a točí se to. Pomůžete?

Při vyklízení zapadlého koutu redakce jsme narazili na zajímavou věc. Pak jsme přišli na to, že těch věcí je více a vzájemně jsou propojené kabely. Zapojené...


Letní trendy 2024: Nejlepší klobouky a čepice, které vás stylově ochrání před sluncem

Léto je tady a s ním přichází i nové módní trendy v oblasti pokrývek hlavy. Letos se návrháři zaměřili na pohodlí, udržitelnost a jedinečnost, což se promítá do pestré nabídky stylových kousků, které můžete nosit na pláž, do města nebo na zahradní party. Podívejme se na to, co je letos v módě a jakými klobouky a čepicemi oslníte své okolí.


Prozkoumejte s námi venkovské sídlo ze 14. století v Jižních Čechách: Skrytý klenot s historickým šarmem a moderním komfortem

V srdci České Sibiře, v klidné obci Sudoměřice, se nachází jedinečné venkovské sídlo s historickou atmosférou. Vznik historické budovy se datuje až do konce 14. století a v minulosti sloužila jako mejtovna – místo pro vybírání mýtného, zájezdní hostinec i honosný zámeček pro každodenní bydlení.


Domácí postřik proti mšicím: Zabojujte s nimi levně a bez silné chemie

Mšice se živí mízou rostlin, což může vést k jejich oslabení, nemocem, a dokonce zániku. Naštěstí existuje mnoho způsobů, jak mšice eliminovat. Nemusí jít ani o chemické přípravky z obchodu, vyzkoušejte vlastní výrobu domácích postřiků, které jsou navíc šetrné k životnímu prostředí.


Patrizia Reggiani: Kde je konec ženě, která přivedla ke zkáze módní značku Gucci a nechala zabít manžela

Logo se dvěma propojenými písmeny G a typický červený pruh ohraničený dvěma zelenými zná dnes téměř každý. Značka Gucci ale již dávno s rodinou Gucci nemá nic společného. Svůj podíl na tom má i Patrizia Reggiani, bývalá manželka jednoho z dědiců značky Maurizia Gucciho. Ta, který si objednala vraždu svého manžela.


"Tohle nedělej, jez pomalu a hlavně se usmívej." Na to, jak výchova rodičů naplní život dítěte strachem a pochybnostmi, vzpomíná paní Andrea

Každý rodič se snaží, jak může, aby vychoval dítě co možná nejlépe. Přesto se jako rodiče dopouštíme celé řady omylů, které, ač si to neuvědomujeme, mohou naše potomky poznamenat na celý život. O svůj život se s redakcí podělila paní Andrea.


Jak zabránit sousedovic kočce, aby vstupovala na vaši zahradu?

Kočky potřebují k životu svobodu. Zavřít je můžete jedině doma, což řada z nás dělá, ale zejména pro smíšené rasy to je za trest. Pokud je to tedy jen trochu možné, necháváme tato jemná stvoření svobodně běhat, což se zase nemusí líbit sousedům. Patříte mezi ně? Pak máme pro vás dobrou zprávu. Kočky totiž můžete ze svého […] The post Jak zabránit sousedovic kočce, aby vstupovala na vaši zahradu? appeared first on HomeInCube.


Připravte si třešňovou vodku: Vypadá božsky v koktejlech a je skvělá jako dárek

Připravte si podle našeho receptu z vodku z třešní. Kromě svělé chuti i krásně vypadá, takže se hodí se jako dárek pro dospělé nebo základ osvěžujících letních drinků. Domácí třešňová vodka může být sofistikovaný doplněk moderního barového menu.


Nejsladší letní parfémy roku 2024 podle Marianne: Zamilujte si vůně svěžích květin a čerstvého ovoce

Lidé, především pak ženy, se dělí na dvě skupiny. Buď patříte mezi ty, které mají jeden nejoblíbenější parfém, jenž používáte celoročně bez výjimky, nebo patříte do druhé skupiny, jejichž polička na kosmetickém stolku je plná několika flakonů. Každá vůně je ideální pro jiný typ příležitosti a především pak pro jiné roční období. Na podzim a v zimě většinou tíhneme k těžším vůním, naopak v teplejších měsících máme raději lehčí varianty. Pokud...


Na návštěvě u Jaroslavy a Dominiky Sedláčkových: Návrhářské duo matky s dcerou ohromuje originálními výšivkami

Magazín Lifee.cz tentokrát navštívil uznávané návrhařské duo Jaroslavu a Dominiku Sedláčkovy. K velmi úspěšné mamince se do tandemu přidala i dcera a úspěch sklízí společně. V exkluzivním rozhovoru nám dvojice prozradila zákulisí jejich společné tvorby a spolupráce, ve které se ale každá z nich věnuje svému pojetí módy.


Intimnosti po šedesátce jsou běžné, i když o nich média nemluví, říká Kubíčková

Proč si většina z nás nedokáže a vlastně ani nechce představovat během intimních hrátek dvě vrásčitá těla? Jako by sex po dosažení určitého věku totálně přestal navenek existovat. Nikdo se nechce bavit o intimním životě po šedesátce, přitom v dnešní době už šedesátka dávno není, co bývala. O tom, proč je sex ve vyšším věku tabu a jak se mění naše tělo, promluvila sexpertka Veronika Kubíčková.


Znamení zvěrokruhu, která stále myslí na své ex a nemohou se z bývalých vztahů dostat. Možná k nim patříte i vy

Rozchody nejsou nic jednoduchého. I když víme, že byl rozchod nutný, někdy umí pěkně potrápit, i když se člověk snaží, aby mu vše bylo jedno. Trvá dlouho než se člověk přenese přes svého ex, než zvládne a zpracuje pocit křivdy, opuštění, smutek, bolest, vztek a další emoce, které se vztahují k rozchodům. Jsou však znamení zvěrokruhu, která stále myslí na své ex. Jsou jimi přímo posedlá.


Zákaz starých kotlů na uhlí je tu. Co dělat? Nejlevnější náhrada je pořád dřevo

Tepelné čerpadlo, kotel na dřevo či dřevěné pelety, elektrické přímotopy anebo plynový kondenzační kotel. To jsou příklady způsobů vytápění, jimiž lze nahradit neekologické kotle 1. a 2. třídy, jejichž provoz bude od 1. září letošního roku definitivně zakázán. Desítky tisíc domácností nyní stojí před otázkou, čím staré topení nahradit. Jaké jsou výhody i nevýhody jednotlivých variant, představuje Deník ve druhém dílu nového seriálu.


Krispy Kreme uvádí donuty k oslavě 30. výročí seriálu „Přátelé“, ale s jedním problémem

Síť Krispy Kreme uvedla řadu donutů k oslavě 30. výročí seriálu Přátelé, ale ne všichni jsou s tímto nadšení.


Překvapivé věci, o kterých jste nevěděli, že je můžete zavařovat

Když slyšíme slovo pickle, máme tendenci myslet na tradiční okurky a zapomínáme, že pickle je ve skutečnosti kouzelné sloveso, které můžeme ovládat v pohodlí naší vlastní kuchyně. Nakládání je fantastický způsob, jak nejen uchovat čerstvé potraviny, ale také je učinit ještě chutnějšími. Nakládané potraviny často oživí i další pokrmy, dodají jim přirozeným procesem kvašení trochu pikantnosti a někdy jsou dokonce zdraví prospěšné. I když většina z nás nemá čas na celý proces nakládání, přesto je možné rychle naložit různé druhy zeleniny, ovoce, a dokonce i bílkoviny, které máte v lednici. Jste zvědaví? Klikněte a podívejte se na ingredience, o kterých jste nevěděli, že byste je měli nakládat.


Příznaky, že se nacházíte v toxickém vztahu

Skoro každý z nás se někdy v životě dostala do toxického vztahu, ať už v osobní, nebo pracovní sféře - a bez ohledu na to, zda jsme o tom v té době věděli, nebo ne. Žádný vztah samozřejmě není dokonalý, ale jsou lidé, pro které je zdravý vztah nedosažitelný a vy z něj prostě musíte odejít. Zatímco dobré vztahy poskytují pocit bezpečí, štěstí, úctu a svobodu, toxické vztahy se ve vás šíří jako jed z rukou lidí, kterým jde jen o sebe, a mohou z vás udělat někoho, koho možná ani nebudete poznávat. Ať už se jedná o vztahy na pracovišti, mezi přáteli nebo v milostném vztahu, pokud se cítíte bez energie a radosti, je čas tyto vztahy přehodnotit. Podívejte se do této galerie na některé varovné signály.


Bazalka by vám doma neměla chybět. Je zdravá a vyrobíte z ní chutné pesto

Bazalka je jednou z nejpopulárnějších bylinek používaných v kuchyních po celém světě, i když typická je hlavně pro tu italskou. Je nejen chutná, ale také plná zdraví prospěšných látek. Pojďme se na tuto bylinku podívat blíže a zjistit, jak vyrobit lahodné bazalkové pesto.


Pivo v české kuchyni: Nové možnosti ve slaných i sladkých receptech

Náš národní nápoj nejlépe chutná pořádně vychlazený. Když však orosený půllitr pro jednou vyměníte za hrnec či pekáč, nebudete litovat. Ve slané i sladké kuchyni umí zázraky.


Jak na zamlžování zrcadel v koupelně? Pomůže pěna na holení, šampon i brambora

Zamlžování zrcadla v koupelně je přirozeným a zcela normálním fyzikálním jevem, kterému nelze zabránit. Zejména v případě, že si rádi užíváte dlouhé teplé koupele. Poradíme vám triky, jak problém se zamlžováním co nejvíce minimalizovat.


Co s třešněmi a jak je skladovat? Stačí dodržet pár jednoduchých pravidel

Třešně jsou oblíbeným letním ovocem, jsou totiž sladké a šťavnaté. A připravíte z nich spoustu zajímavých dezertů, jako jsou bublaniny, knedlíky nebo džemy či zmrzliny. Jak třešně správně skladovat, aby vydržely co nejdéle? Správným uchováním nejenže prodloužíte jejich trvanlivost, ale také zachováte jejich jedinečnou chuť.


Jak zajistit rychlejší růst cibule, okurek či rajčat? Vsaďte na obyčejné koření

Venku je už opravdu teplo a mnozí z nás už chodí denně kontrolovat, jak se daří rostlinám na zahrádce. Pohled na mnohé z nich potěší a mnohdy už se nemůžeme dočkat, až ochutnáme sladké plody. Všichni bychom pochopitelně chtěli, aby se rostlinám dařilo co nejvíce a aby rostly doslova raketově. Pomoct jim můžeme jak různými hnojivy ze zahradnictví, tak i ryze přírodními produkty. Výbornou volbu představuje především kurkuma. Toto skvělé koření...


Modela vytvořená umělou inteligencí Milla Sofia upoutala pozornost webu a vyvolala debatu o standardech krásy

Milla Sofia, virtuální model vytvořený pomocí umělé inteligence, získává na Instagramu velkou fanouškovskou základnu díky svým odvážným fotografiím. The post Modela vytvořená umělou inteligencí Milla Sofia upoutala pozornost webu a vyvolala debatu o standardech krásy appeared first on Instafamosos.


Jak využít a zužitkovat rybíz: Zkuste klasiku našich babiček kynutý rybízový koláč, nebo netradiční skládaný dort

Rybíz často nechybí na žádné zahrádce ani farmářském trhu. Pro svou výraznou nakyslou chuť, barvu i obsah vitamínů je ideální surovinou ke zpracování. Nejlepší je sníst ho čerstvý, ale pokud si lahodné bobule chcete uchovat na zimu, máme pro vás několik tipů na jejich zpracování.


Chcete se přestěhovat do Itálie? Na vlastní dům vám stačí jediná stovka!

Pokud jste někdy snili o krásném cihlovém domku v idylickém sicilském městečku, možná přišla vaše šance. Město Sambuca di Sicilia se přidává k italskému trendu z posledních let a nabízí několik nemovitostí za pouhá tři eura!


Chiromantie: Podívejte se do dlaně a zjistěte, jestli je dobrý milenec

Výkladem čar z dlaně se šamanka Markéta zabývá dlouhá léta. Markéta, šamanka z Háje, nám prozradila, že jednou z věcí, kterou lze vyčíst z ruky velmi snadno, je sexuální náruživost dané osoby. Její postřehy a rady mohou být inspirací, kterou můžete použít při kontaktu s mužem. Prozkoumejte mu ruku – hned budete vědět, jakou náruživost mu dala příroda do vínku.


Prigožinův kult v Rusku: Na hrobě má sochu, lidé mu nosí květiny. Někteří nevěří, že je mrtvý

Postava Jevgenije Prigožina v téměř životní velikosti se tyčí na Porochovském hřbitově v Petrohradu. Socha hlavní postavy Wagnerovy skupiny přitahuje zástupy jeho příznivců. Dotýkají se ruky sochy, skloní hlavu, postojí v tichosti. Mnozí na hrob pokládají rudé karafiáty, a to i po Prigožinových narozeninách připadajících na 1. června, píše agentura DPA.


Socha na poště budí pozdvižení


Klíčové okamžiky, jež otřásly světem klasické hudby

Vážná hudba se těší celosvětové oblibě a miliony lidí znají díla Bacha, Beethovena, Mozarta a dalších skladatelů, kteří vytvořili nejvýznamnější hudební díla západního světa. V čem konkrétně má však klasická hudba kořeny, jak se vyvíjela a kdo jsou osobnosti zodpovědné za její nejodvážnější a nejradikálnější inovace? Udělejte si pohodlí a nalaďte se na klíčové momenty, které otřásly světem klasické hudby.


Kutil postavil 3D tiskárnu, která skládá mozaiky z kostek Lega. Stačí zadat příkaz a AI obstará zbytek

Nizozemský youtuber Creative Mindstorms, který se zaměřuje na vytváření a stavbu strojů pomocí stavebnic řady Lego Mindstorms, představil na svém kanále...


Z čeho se vyrábí oblečení: jaké rostliny se zpracovávají na textilní vlákna

Redakce Naše krásná zahrada vám opět připravila víkendové odpočinkové čtení tentokrát na téma: z jakých rostlin se vyrábí látky pro naše oblečení. Jistě vás jako první napadla bavlna nebo len. Možná si také vzpomenete na milou postavičku Krtečka od ilustrátora Zdeňka Milera. Pohádka Jak krtek ke kalhotám přišel nás provedla celým procesem výroby lněného plátna až po ušití kalhotek (pochopitelně) s kapsami, aby si Krteček mohl do nich dávat své...


Na ošetření dřeva stačí i mýdlo. Bude vypadat zase jako nové

Na ošetření dřeva stačí i mýdlo. Bude vypadat zase jako nové. Pokud přemýšlíte nad tím, čím ještě před příchodem hlavní sezóny ošetřit dřevěný zahradní nábytek a doplňky, pak už nemusíte. Je to mnohem jednodušší, než se na první pohled zdá. Stačí jen vsadit na pár šikovných triků.


Účes, který dodá objem všem strukturám vlasů: Na nic nečekejte a pořiďte si nový letní sestřih

V péči o vlasy se staráme především o jejich zdraví, ovšem z vizuálního hlediska pro většinu z nás hrají zásadní roli lesk a objem. Právě s objemem vlasů mnoho z nás bojuje úplně nejvíc a ať s vlasy uděláme cokoliv, opravdového volume efektu jako z reklamy docílíme jen těžko. Existuje ale účes, který slibuje dokonalý objem všem typům vlasů. Jste připravena na svůj nový letní sestřih?


Cake Pops jsou hitem dětských oslav. Jak připravit dokonalá dortová lízátka?

Cake pops bývají zpravidla to první, po čem děti na oslavě sáhnou. Není divu, dortová lízátka nebo špíše kousátka lákají barevností. Vsaďte na jistotu a připravte na dětskou party dezert, po kterém všechny děti touží.


Mallorca akné může potkat i vás. O co přesně jde vysvětluje dermatoložka MUDr. Lucie Jarešová

Pokud je pro vás dovolená synonymem slunce, koupání a opalování, přichází váš čas. Ostatně slunečním paprskům vystavujeme v tomto období svoji pokožku všichni, i když ne pokaždé úmyslně. Na slunce přitom reagujeme každý jinak. Zatímco někteří z nás s ním nemají problém a jejich kůže pomalu nabírá bronzový odstín, jiní nepříjemně zčervenají nebo se neopálí vůbec. A pak jsou i lidé, které potkají nepříjemné kožní problémy. Jedním z nich je i tzv....


Svatojánská noc plná kouzel a magie: uvařte si elixír lásky z devatera kvítí. Jaké byliny dnes sbírat, aby měly větší sílu?

Podle našich starých lidových tradic bychom měli o svatojánské noci, která nastává z 23. na 24. června, nasbírat devět druhů léčivých bylin a připravit z nich čaje, sirupy či masti, které budou mít tu největší sílu k léčení nejrůznějších potíží a nemocí. Seznam bylin není přesně daný, každý ať si vybere právě tu rostlinu, která se hodí pro jeho neduhy a trápení.


Jak vylepšit brownies? Přidejte ořechy, čerstvé ovoce, sýr nebo sůl

Brownies patří mezi nejoblíbenější sladké pečivo. Mají bohatou čokoládovou chuť, jsou dokonale vláčné a jejich přípravu zvládnete velmi rychle. I když jsou klasické brownies vynikající, existují perfektní způsoby, jak je obměnit.


Denní horoskop na pondělí 24. 6. 2024: Berani budou řešit nepříjemné záležitosti, Váhám se bude dařit

Denní horoskop pro všechna znamení zvěrokruhu na pondělí 24. 6. 2024. Podívejte se, co vás tento den čeká a čeho byste se případně měli vyvarovat.