JAK VYLEPšIT BROWNIES? PřIDEJTE OřECHY, čERSTVé OVOCE, SýR NEBO SůL

S našimi tipy můžete obměňovat chuť brownies do nekonečna.  Získáte tak chutné, originální a zajímavé variace, které se stanou nezapomenutelným zážitkem.

Ořechy a semínka dodají křupavost

Vlašské ořechy, pekanové ořechy, lískové oříšky nebo mandle dodají brownies nejen křupavost, ale i bohatší chuť. Pokud chcete něco opravdu neobvyklého, můžete zkusit přidat piniové oříšky nebo pistácie. Zajímavou texturu mohou přidat také semínka slunečnicová, chia nebo lněná semínka.

Sušené i čerstvé ovoce

Sušené ovoce dodá brownies sladkost a další chuťové vrstvy. Zkuste přidat sušené brusinky, meruňky, rozinky nebo fíky. Sušené i čerstvé ovoce můžete nakrájet na malé kousky a přimíchat rovnou do těsta nebo je nasypat navrch před pečením.

Čerstvé ovoce jako maliny, jahody nebo banány dodají brownies svěžest. Kombinace čokolády a ovoce patří mezi osvědčené klasiky a vždy skvěle funguje.

Chuť exotiky s kořením 

Se skořicí, muškátovým oříškem, hřebíčkem, kardamomem nebo čerstvým zázvorem získají brownies perfektní švih. Pokud máte rádi pikantní chutě, zkuste přidat špetku kajenského pepře nebo chilli prášku. 

Sýry a mléčné výrobky

Krémový sýr či mascarpone udělají z brownies ještě vláčnější a krémovější pochoutku. Kombinací čokolády a sýra získáte hlubší chuť i výživově bohatší dezert.

  • Sýr můžete vmíchat přímo do těsta nebo ho nalít mezi vrstvy.

Alkohol a likéry

Trocha alkoholu dodá brownies hloubku a zajímavý chuťový profil. Můžete zkusit přidat tmavý rum, whisky, brandy nebo likéry jako amaretto, limoncello či baileys. Alkohol se při pečení vypaří, takže po něm zůstane jen bohatá chuťová stopa.

Čokoládové variace

Pro milovníky čokolády můžete do těsta přidat různé druhy nalámané čokolády – mléčnou, hořkou i bílou. Kousky čokolády se při pečení roztaví a vytvoří lahodné čokoládové ostrůvky. Skvělé jsou i čokoládové lupínky nebo kousky karamelu.

Špetka soli, proč ne?

Překvapivě dobrým doplňkem mohou být i slané suroviny. Zkuste posypat povrch těsta před pečením špetkou hrubé mořské soli. Slaná chuť zvýrazní sladkost čokolády a vytvoří zajímavý kontrast. Další možností je přidat solené preclíčky, slaný karamel nebo solené arašídy. 

Zdroj: časopis Apetit

2024-06-22T05:30:38Z dg43tfdfdgfd