Zprávy

Trending:


Jak přežít útoky zvířat

Zvířata jsou úžasná stvoření, ale mnohá z nich mohou být nebezpečná. Většina zvířat na vás sice bezdůvodně zákeřně nezaútočí, ale vždy je dobré vědět, jak v případě útoku reagovat. Klikněte na tuto stránku a zjistěte, co dělat (a co ne), pokud vás nějaké zvíře napadne.


Andělské poselství pro červenec 2024: Stačí pochopit význam sdělení a změní se vám život

Andělské poselství pro červenec 2024 ukazuje, co musíme udělat, abychom získali podporu anděla strážného. Žádný nebeský přítel nám neodmítne pomoci, pokud víme, jak na to. Stačí správně pochopit danou zprávu a váš život se může obrátit vzhůru nohama. Jak chápat červencové poselství?


Ne každý dokáže vyřešit tento jednoduchý rébus: Zapojte mozek a doplňte hodnotu každé rostliny

Kromě toho, že nám rébusy pomáhají rozvíjet logické myšlení, mají také pozitivní vliv na naši psychickou pohodu. Řešení hádanek může fungovat jako forma mentálního cvičení, které stimuluje mozek a podporuje jeho zdraví. Dokážete uhodnout hodnotu rostliny ve žlutém, hnědém a fialovém květináči tak, aby rovnice seděly?


Mějte vítr pod kontrolou: Jak efektivně využít větrolamy na zahradě a terase

Vytvoření ideálního venkovního prostoru je umění, ve kterém hrají klíčovou roli nejen rostliny a nábytek, ale i promyšlené architektonické prvky, jako jsou větrolamy. Ty představují nejen praktickou bariéru proti větru, ale také skvělý způsob, jak zvýšit soukromí a estetickou hodnotu zahrady či terasy. Prozkoumejte, jak můžete větrolamy využít k maximalizaci pohodlí a funkčnosti zahrad či teras, […] The post Mějte vítr pod kontrolou: Jak...


Nejlepší způsoby, jak naložit s paprikou: Naplňte ji, upečte ji, naložte ji nebo ji hoďte do leča

Paprika patří mezi velmi oblíbenou zeleninu. Není divu, díky široké paletě barev, tvarů a chutí nabízí téměř nepřeberné množství možností, jak ji v kuchyni zpracovat a vychutnat si ji. A mimochodem, věděli jste, že čerstvá paprika obsahuje dokonce více vitaminu C než citron? Dopřejte si proto i čerstvou.


Báječné borůvky v nejlepších receptech: Upečte si rychlý koláč, dort nebo uvařte kynuté knedlíky

Prozradíme vám na co jsou borůvky dobré, proč je jíst, čím prospívají našemu zdraví nebo jaký je rozdíl mezi lesní a kanadskou borůvkou. A podělíme se s vámi i o naše nejlepší recepty na borůvkové koláče kynuté i hrnkové, borůvkové knedlíky i borůvkovou bábovku.


Sladcí Prachař se Sandevou, Adéla Elbel s rodinkou i stylová Smetana s Hajem. Kolonáda plná zamilovaných párů

Na karlovarské kolonádě to žije. Lázeňským městem si to denně štrádují desítky celebrit, které pendlují mezi Thermalem a Puppem. Jak zachytili fotografové eXtra.cz, nouze nebyla ani o zamilované páry. Jako z reklamy na štěstí působili zejména krásná Sandeva s Prachařem.


Lidé jsou z 99,8 % stejní jako šimpanzi. Hlavní rozdíly přitom neznáte všechny

I když jsou šimpanzi našimi nejbližšími příbuznými, genetická shoda 98,8 procenta se může i tak zdát obrovská. Dělá lidi lidmi opravdu jen 1,2 procenta pro nás unikátních genů?


Nejlepší venkovní práce pro ty, kteří neradi zůstávají doma

Pokud rádi chodíte do přírody, je pravděpodobné, že i vy rádi pracujete venku. Ve skutečnosti je pro vás nejhorší noční můrou být celý den zavřený za stolem a nasávat klimatizovaný vzduch. Potřebujete práci snů pod širým nebem, profesi, která vás vyvede z očistce do nedotčeného světa polí, lesů, hor, řek a oceánů. Hledáte volné místo? Projděte si následující galerii, kde najdete nápady na zaměstnání, které vás zavedou do přírody.


Znáte černuchu? Pokud ne, napravte to. Dokáže být užitečná

Černucha připomíná na první pohled o něco větší zrnka setého máku. Lidé si často tuto rostlinu pěstují doma. Jedná se totiž o léčivku, která dokáže působit nejen protizánětlivě. Zbavit dokáže vaše tělo mikrobů. Semena jsou vzácná a působí podobně jako přírodní antibiotikum.


Recept na krásné vlasy, pleť i nehty: pomůže levná ingredience – droždí!

Potraviny, které máte v lednici, nemusíte používat pouze ke konzumaci. Poslouží i ke zkrášlování! Pro tyto účely se hodí i droždí. Kupujte si ale to, které je čerstvé – tedy kostkové. Instantní čili sušené droždí v prášku není příliš vhodné. Ty čerstvé totiž obsahují látky, ze kterých může prosperovat vaše pokožka, nehty i vlasy. Existuje několik způsobů, jak můžete droždí užívat pro dosažení krásného vzhledu.


Retro beauty trendy: Do módy se vrací ikonický make-up plný barev a třpytu inspirovaný 90. lety

Devadesátá léta se vrací do módy nejen v oblékání, ale i v líčení. Pokud chcete držet krok s aktuálními beauty trendy, je načase si osvojit několik ikonických prvků této éry. Od modrých očních stínů po tmavé rty, devadesátky nabízejí mnoho inspirace, jak dodat svému vzhledu moderní nádech nostalgie. Pojďme se podívat na to, jak můžete začlenit prvky devadesátkového líčení do svého každodenního make-upu.


Runové horoskopy od 4. července 2024: Váhy ukončí spory, Raky čeká cestování

Střelci si vychutnávají přátelské vztahy a Kozorozi jsou nadšení. Runy v následujících dnech vnáší do životů mnoho pozitivních vibrací, které velmi příznivě ovlivní vaše životy. Jaké tajemství vám ještě poodhalí, co doporučují a k čemu nabádají, vám prozradí runový horoskop.


Bento3D je roztomilý webový generátor krabiček, které si vyrobíte na 3D tiskárně

Každý fanoušek japonské kuchyně zná skladné a modulární krabičky 弁当箱 (bentóbako), ve kterých si lidé berou svačinu do práce a do školy. Bentoboxy...


Dokonalé kalhoty na léto 2024, na které přísahají stylové Italky i elegantní Francouzky

Léto zdaleka nejsou jen prosluněné horké dny, kdy nosíme krátké šortky, rozevláté sukně a lehké šaty. Občas přijde období, které teplotami připomíná spíše začátek jara nebo podzimu. Právě pro tyto případy je dobré mít ve skříni letní kalhoty, které vypadají stylově, jsou prodyšné, ale zároveň dokonale splní svou funkci. A největší evropské módní ikony, tedy Francouzky a Italky, si letos oblíbily především jeden typ takových kalhot.


Jak zakomponovat do koupelny dekoraci?

Koupelny už nejsou pouhou praktickou místností, ale jsou prostorem, kde si odpočineme a načerpáme energii. Proto stejně, jako jiné části bytu, bychom měli koupelnu vyladit k dokonalosti pomocí doplňků. A které jsou ty vhodné? Oživte osvětlení V koupelně je potřeba silnější světlo, které osvětlí celý prostor najednou. Soustředit bychom se však měli i na doplňková světla, […] The post Jak zakomponovat do koupelny dekoraci? appeared first on...


Sezóna komárů je tu: Podněty, které komáry skutečně přitahují, vyhněte se jim

Koupání, grilování, nebo třeba zahradní párty, to jsou nejpříjemnější činnosti, které k létu neodmyslitelně patří. Takové radovánky nám však dokáží pěkně znepříjemnit nezvaní hosté, a to komáři. Pojďme se podívat na to, co komáry skutečně přitahuje a co je pouze mýtus.


Nejkrásnější šperky z festivalu ve Varech: Vypůjčené diamanty za miliony, ale i vlastní klenoty s příběhem

Šperky, to je na filmovém festivalu v Karlových Varech každoročně velké téma. I letos se celebrity předhánějí, která vynese nejluxusnější model s cenovkou obtěžkanou mnoha nulami. Stejně zazářit ale lze i s vlastními kousky a modely z dostupných kolekcí.


Líbání podle horoskopu: Tři znamení zvěrokruhu, která si mohou otevřít školu polibků

Světový den polibku si každý rok připomínáme 6. července. Proč jsou polibky tak důležité? Při líbání spalujeme kalorie, prohlubujeme pouto se svým miláčkem a je to také docela příjemné. Víte, která tři znamení zvěrokruhu jsou v líbání opravdovými mistry?


Voňavé lilie: Víme, jak na to, aby hodně kvetly, a tak vám dělaly radost

Lilie jsou nádherné květiny, které když rozkvetou, potěší nejen vás, ale také včely a další opylovače. Pěstovat je přitom můžete na záhonku nebo v květináči, takže se hodí na zahradu i na balkon nebo terasu.


Jak a kdy sbírat okurky nakladačky: nedělejte tyto zbytečné chyby, ať se nepřipravíte o bohatou úrodu a plný regál zavařenin

Na začátku prázdnin začíná doba dozrávání okurek nakladaček. Než se pustíte do samotného zavařování je třeba okurky posbírat ve správné velikosti a ve správný čas. Jak nakladačky natrhat a nepoškodit porost? Nedělejte zbytečné chyby, ať nezkrátíte jejich vegetační dobu. Na závěr jsme přidali odkaz na rozhovor se známou osobností, která nám prozradila recept na skvělý lák do okurek.


Rychlý rosol podobný želatině snadno vykouzlíte z pudinkového prášku

Ovocné řezy nebo dortíky se želatinou jsou lákavé na pohled, chutné, ale bohužel ne úplně jednoduché na přípravu. Pokud máte z želatiny obavy, zkuste tuto jednoduchou a rychlou verzi z pudinkového prášku.


Chléb očima našich předků: Nebyl jen potravinou, ale také symbolem úcty nebo neštěstí

Po celé světnici chalupy se line vůně, ze které se až sliny sbíhají. To zrovna hospodyně z pece vytáhla čerstvý pecen chleba… Dřív běžná situace, dnes spíše rarita.


Velký partnerský horoskop na červenec: Nechte se vést svou divokou energií

Červenec považujte za měsíc svých nejdivočejších snů, a to doslova. Tento měsíc je o velkém snění, o představách o budoucnosti a vytváření prostoru pro vaše sny.


Sklízení cibule: nedopouštějte se nejčastějších chyb!

To, že je cibule připravená ke sklizni, poznáte podle stavu její natě. Odhadnout správnou dobu je důležité. Sklízet bychom měli ale též s ohledem na počasí. Pokud je půda mokrá, může být snadnější vytáhnout cibule ze země – nicméně budou špinavé od zeminy a navíc tím prodloužíte jejich sušení. A to může znamenat větší riziko hniloby či plísní. Toto je jen jedna z chyb, které se zahradníci dopouštějí. Jaké jsou ty ostatní?


Víte, co je filírování masa? Filírované maso určitě dobře znáte, ani o tom nevíte

Zaujalo vás na jídelním lístku vyhlášené restaurace filírované maso, ale zábrany vám nedovolí zeptat se, co to vlastně znamená? Tenhle pojem může na první pohled budit dojem exotiky, jeho význam je ale poněkud prozaičtější. Pojďte se s námi ponořit do tajů filírování, přijdete mu na kloub a určitě i na chuť!


Zlepšení vztahů mezi Harrym s Meghan a Kate? Experti řekli, co si o tom myslí!

V zlepšení vztahů mezi princem Harrym a jeho manželkou Meghan Markle na jedné straně a princem Williamem a Kate Middleton na straně druhé už téměř nikdo nevěří. Podle královského experta jsou rány, které Harry a Meghan způsobili, tak hluboké, že jim William a Kate možná nikdy neodpustí.


Jak se oblékat v létě ve stylu Pařížanek: Na tyto kousky nedají Francouzky dopustit

Pařížanky už po generace udávají módní styl a trendy, které jsou naprosto nadčasové. Sázejí na jednoduché kousky oblečení, které se dají kombinovat do sofistikovaných outfitů. Jakmile přijde léto, své šatníky zaplní hravými, lehkými oblečky, které jsou nejen pohodlné, ale i neodolatelně šarmantní. Inspirujte se módními ikonami a prožijte léto jako pravá Pařížanka.


Plážové vlny, okouzlující drdoly a sexy ofiny: Top účesy, které zdobí červený koberec na MFF v Karlových Varech

Nejen překrásné modely šatů, ale i nádherné šperky a stylizace vlasů zdobí hvězdné dámy na červeném koberci na KVIFF. Každý účes, který si hvězdy zvolily ke svým úchvatným garderobám, se stal nezapomenutelnou součástí jejich vzhledu. Pojďme se podívat na ty nejkrásnější vlasové kreace, které letos i v průběhu minulých let zdobily festival a dodaly slavným ženám na červeném koberci nezaměnitelný šarm.


Besky peče sušenky s černým čajem, chilli nebo slaným karamelem: Nebojte se tří lžic kvalitního čaje, pečivu dodá unikátní chuť

Cukrářka Besky (30), vítězka soutěže MasterChef, představila v Karlových Varech své sušenky s unikátními příchutěmi. Magazínu Lifee.cz exkluzivně poskytla recept a prozradila také, jak jednotlivé variace vznikají nebo co ji inspiruje. Kdo u celého procesu nesmí chybět? Co se jí vybaví, když se řekne sušenka s horkým mlékem? A na co si dát u pečení sušenek pozor?


Teplá léta jsou ideální pro pěstování melounů: Jak předejít žloutnutí listů a praskání plodů

Teplá léta u nás jsou čím dál lákající k pěstování vodního melounu. Není nad vlastní meloun. Jak na jeho pěstování? Jaké podmínky jsou zásadní? A jak předejít nejčastějším chybám?


Proč byste měli vědět o pasivním příjmu

Pro každého, kdo si chce vytvořit životní situaci, v níž se nebude muset tolik starat o peníze, je zásadní zavádění strategií, jak získat pasivní příjem. Jedná se o takový příjem, který vám vydělá dolary, aniž by vyžadoval vaši práci nebo čas. Může to být například pronájem vašeho auta v době, kdy ho nepoužíváte. Přesto si nepleťte pasivní příjem s vedlejším přivýdělkem, kdy obchodujete se svým časem a úsilím, abyste dostali zaplaceno. U pasivního příjmu vyděláváte peníze, které nejsou vázány na vaši aktivní účast. Chcete-li se o něm dozvědět vše a zjistit, jak můžete začít vydělávat pasivní příjem ještě dnes, klikněte na tuto galerii.


Česnek už je sklizený. Po něm můžete vysít ještě jahody či luštěniny

Česnek sklízíme poměrně brzy – v závislosti na počasí to může být koncem června. Prostor, ve kterém jste ho pěstovali nemusí zůstat ladem. Ještě tento rok máte příležitost vysít na jeho místě nové plodiny, které budete sklízet ještě letos (popřípadě v zimě). Stejně jako existují rostliny, které po česneku porostou velice rychle, jsou i rostliny, které bychom po česneku nikdy pěstovat neměli. Tak například brambory nemají rády místo, kde předtím...


Smart domy: Budoucnost bydlení je tady

Technologické inovace mění naše životy a domovy nejsou výjimkou. Smart domy, vybavené nejmodernějšími technologiemi, přinášejí nový standard pohodlí, bezpečnosti a efektivity. Tento článek se zaměřuje na to, co smart domy jsou, jaké technologie využívají, a jak tyto inovace přetvářejí naše každodenní životy.


Hydrangea nekvete? Tady je, co udělat, abyste znovu přivedli květiny

Hydrangea je rostlina známá svými bujnými květy, ale někdy může mít potíže s kvetením. O post Hydrangea nekvete? Tady je, co udělat, abyste znovu přivedli květiny apareceu primeiro em DecorStyle.


Jak na zápichy barevných květin z kovových zátek: máme pro vás přesný návod a foto postup. Zápichy budou slušet všem květináčům.

Jednoduché kytičky, sestavené z kovových zátek na láhve a nastříkané barevnými spreji zvládnete vyrobit během chvilky, jen bude pak potřeba počkat, až nastříkané barvy zaschnou. Květinky můžete zapíchnout mezi barevně kvetoucí pelargonie, stejně jako do květináčů s pokojovkami, které se do kvetení zrovna nehrnou.


Jak posílit oslabenou imunitu: Komplexní průvodce

Zejména v době, kdy se po světě šíří různé viry a bakterie, je důležité věnovat zvláštní pozornost posilování naší imunity. Silný imunitní systém je klíčem k ochraně před infekcemi a nemocemi. Tento článek vám poskytne několik praktických a ověřených tipů, jak posílit svůj imunitní systém.


Mohou komáři létat v dešti a za mlhy?

Komáři jsou ve výhodě díky nízké tělesné hmotnosti a odolnosti vůči zrychlení. Za určitých podmínek je pro ně však pohyb obtížný, jindy jsou naopak šťastní jako blechy. Jak to má tento dvoukřídlý hmyz s letem v dešti, těsně po něm a za mlhy?


Jaké trvalky jsou vhodné pro pěstování v nádobách: vyberte krásné druhy a nechte svůj balkon rozkvést

Ať již máte k dispozici malou zahradu nebo nemáte vůbec žádnou, i vy můžete patřit mezi pěstitele trvalek. Poměrně velkou část druhů můžete totiž bez problémů pěstovat také v nádobách na terase či balkonu a není proto nutné se pěstování těchto rostlin vyhýbat. Většina druhů navíc přitahuje užitečný hmyz, takže jejich pěstováním pomůžete i přírodě. Výběrem vhodných kultivarů můžete i na balkoně mít rozkvetlou louku.


Krásná Monika Marešová jako ozdoba Varů: Manželka Leoše ukázala nohy až do nebe

Málokterá celebrita si nechá ujít příležitost zastavit se alespoň na chvíli v Karlových Varech, kde právě probíhá oblíbený filmový festival. Atmosféru si nenechali ujít ani manželé Leoš a Monika Marešovi, kteří přijeli i se svou malou dcerkou Alex a svěřili se do rukou stylistů a vizážistů.


Zralost melounu prozradí už jeho slupka

Meloun k létu neodmyslitelně patří. Radost z jeho koupě ale může vzápětí zkazit jeho chuť. Existuje ale několik tipů, díky kterým budete na cestě k nalezení dokonalého plodu zase o kousek blíž.


Jak bojovat proti chorobám rajčat? Napadené části rostliny se musí odstranit a je vhodné držet se osvědčených postupů

Při pěstování rajčat můžeme podle změn na listech a plodech vidět, že s nimi není vše v pořádku. Poznat chorobu a využít vhodnou nápravu není vždy snadné. Zjistěte, jak bojovat proti chorobám rajčat.


Nápady na Japandi koupelny – 8 způsobů, jak vytvořit relaxační prostor inspirovaný přírodou

Styl Japandi kombinuje elegantní jednoduchost severského designu s klidem a minimalismem charakteristickým pro japonskou estetiku. Když je aplikován v koupelnách, tento styl vytváří klidné a útulné prostory ideální k relaxaci a obnově. O post Nápady na Japandi koupelny – 8 způsobů, jak vytvořit relaxační prostor inspirovaný přírodou apareceu primeiro em DecorStyle.


Štíři by se měli odvázat a Váhy naopak být na sebe opatrné. Jak hvězdy ovlivní naše životy v příštím týdnu?

Ráda nahlížíte do budoucnosti? Zajímá vás, co vás čeká v příštích dnech? Přečtěte si naši astrologickou předpověď, která poodhalí roušku věcí příštích... Pobavte se u našeho speciálního týdenního horoskopu.


Nenápadný domek skrývá dokonalé bydlení uprostřed přírody

Dům na víkendové pobyty v přírodě, chata – tak na nás na první pohled působí tato dřevostavba. Když se podíváme do interiéru, uvědomíme si, že jen klame tělem. Pro milovníky přírody se klidně může stát plnohodnotným letním sídlem na velkou část roku nebo i místem pro trvalé bydlení. Nechybí zde vůbec nic – pracovna, dětský pokoj […] The post Nenápadný domek skrývá dokonalé bydlení uprostřed přírody appeared first on HomeInCube.


Taky chci být hvězda: Outfity z KVIFF 2024, které si můžete poskládat ze zboží v obchodech

Karlovarský filmový festival je každoročně přehlídkou nejen těch nejlepších filmů, ale také modelů, které si na sebe vzaly hvězdy českého šoubyznysu. Ani letos tomu nebylo jinak. Některým se povedlo zazářit, jiní šlápli malinko vedle, přesto bylo neustále na co se dívat. Nyní si ukážeme 3 nejlepší outfity KVIFF 2024 a dáme vám návod, jak i vy můžete zazářit stejným způsobem. Ukážeme vám co nejpodobnější kousky, které seženete v běžné konfekci, a...


Týdenní horoskop od 8. – 14. července 2024: Blíženci by se měli hlídat v jídle, na Panny se řítí chaos

Je tu další prázdninový týden, který se nese pod taktovkou vodního Raka. Buďte připraveni na to, že prožijete následující dny v trochu rozkolísaných emocích, což vám ale na druhou stranu umožní vhled do vlastního nitra. Na co se můžete těšit a čemu se vyhnout? Nahlédněte do našeho týdenního horoskopu.


5 nejlepších animovaných komedií, které vám okamžitě zvednou náladu

Hledáte-li způsob, jak si zlepšit náročný den, s vybranou pěticí animovaných komedií nemůžete sáhnout vedle. Přesvědčte se, že znáte všechny z nich.


Přilákejte do zahrady hady. Vyženou hlodavce, slimáky a hmyz. Potřebují však hadník

Pokud se nebojíte plazů, přilákejte na svou zahradu užovky, slepýše a ještěrky. Přirozeně ochrání vaši úrodu před invazivními nájezdy drobných hlodavců, slimáků i hmyzu a udrží vaši zahradu ve skvělé kondici. Postavte hadník, který dodá hadům pocit bezpečí a poslouží ke kladení vajíček. Poradíme vám, jak na to.


ELLE KVÍZ: Někdo to rád blond! Znáte blond ikony, role a filmy?

Moderátor Leoš Mareš si v ELLE Beauty lounge odbarvil vlasy na blond. To nás přivedlo k zamyšlení, proč je blond barva vlasů tak přitažlivá, že ji snad každý alespoň jednou za život zatouží vyzkoušet. A to nás přivedlo k další myšlence – sestavit zábavný kvíz na téma blond. Ať už se jedná o blond odstíny, osobnosti, herečky, herce, témata filmů a zkrátka všeho, kde se tato zářivá barva objevila. Budete vědět?