Trending:


Být, či nebýt v CHKO? Starostka se bojí omezení, místní "opičáren" a McDonaldu

Obec se má stát ostrůvkem mezi dvěma chráněnými oblastmi. Místní nechápou proč. A bojí se, že se území zmocní developeři.


Nohy jako konve: Otoky nohou v horku mohou pěkně potrápit. Známe nejčastější důvody i triky pro rychlou úlevu

V létě byste se měli díky dostatku slunečního svitu cítit mnohem více uvolněně a v pohodě. Jenže vám horké letní dny přináší spíše pocit těžkosti, nohy máte oteklé, brní a do bot se sotva vejdete? Oteklé nohy nejsou jen nepříjemnou komplikací a estetickým problémem, mohou signalizovat, že ve vašem těle něco nefunguje tak, jak má.


Úžasné řecké ostrovy, o kterých jste nejspíš nikdy neslyšeli

Když se řekne dovolená v Řecku, vždy se nám vybaví jako první Rhodos, Kréta, Korfu a Santorini. Věděli jste však, že v řeckých mořích je více než 6 000 ostrovů? A z nich je pouze 227 obydlených! Co tedy prozkoumat ty méně známé destinace, které jsou stejně atraktivní, nabízí úžasnou přírodu a historický nádech? Klikněte na tento seznam, kde vám představíme řecké ostrovy, o kterých jste pravděpodobně nikdy neslyšeli, a nechte se inspirovat pro další dovolenou!


Tajemství sladké chuti: Jak poznat dobrý a zralý meloun?

Není většího zklamání, než když si přinesete domů meloun, rozkrojíte ho a zjistíte, že by mu pár dní na sluníčku prospělo. Od melounu čekáme, že bude vyzrálý, sladký a plný chuti a šťávy. Víte, jak to poznat? Známe pár triků, kterými odhadnete meloun dřív, než se podíváte dovnitř.


Elle Beauty Lounge: Ty nejlepší beauty momenty

Klíčem k beauty looku nejen na červený koberec je dobrý základ, rychlá hydratační maska, oživující sérum a lehký denní krém s SPF faktorem. Make-up hvězd vládnou také tekuté produkty jako rtěnka a tvářenka, které jsou velmi lehké, příjemné na nošení a jejich barvy jsou syté. Jaké make-up looky z nich vyčarovali make-up artisti v ELLE Beauty Lounge?


Blíží se novoluní ve znamení Raka: Máte skvělou možnost urovnat rodinné vztahy

Nový měsíc s sebou vždy přináší nové začátky a skvělé příležitosti. Novoluní, které nás čeká během prvního červencového víkendu, je již sedmým v letošním roce a bude ovlivněno velmi citlivým, intuitivním a pečovatelským znamením Raka. Jak ho nejlépe využít ve svůj prospěch?


Velký partnerský horoskop na červenec: Nechte se vést svou divokou energií

Červenec považujte za měsíc svých nejdivočejších snů, a to doslova. Tento měsíc je o velkém snění, o představách o budoucnosti a vytváření prostoru pro vaše sny.


Zlepšení vztahů mezi Harrym s Meghan a Kate? Experti řekli, co si o tom myslí!

V zlepšení vztahů mezi princem Harrym a jeho manželkou Meghan Markle na jedné straně a princem Williamem a Kate Middleton na straně druhé už téměř nikdo nevěří. Podle královského experta jsou rány, které Harry a Meghan způsobili, tak hluboké, že jim William a Kate možná nikdy neodpustí.


Meghan dostala dárek, na který jen tak nezapomene. Dohnal ji až k slzám!

Meghan Markle a princ Harry navštívili Nigérii. Meghan během návštěvy obdržela dárek, na který jen tak nezapomene. Dohnal ji až k slzám.


Při menstruaci se koupání bát nemusíte. Místo tamponu použijte raději kalíšek nebo speciální plavky

Stále velké množství českých žen má dojem, že při menstruaci hrozí větší riziko vaginálních infekcí, a tak je lepší se na několik dní vzdát koupání. Tento mýtus koluje často i na různých diskusích na internetu. Jak je tomu doopravdy?


Inuité a Baskové mají stejně hnědou pleť jako měl pračlověk. Sluncem to ale není

Podle podrobných výzkumů uvedených například ve vědeckém časopise Nature Genetics se ukazuje, že „dělení lidí podle ras a etnické příslušnosti je nepoužitelné“, a to zejména podle barvy pleti, uvádí kontroverzní spisovatel a podnikatel Hans-Joachim Zillmer .


Jak si vaše geny nesou trauma z minulosti vaší rodiny

Studium DNA a genetiky je stále relativně novou záležitostí, zejména proto, že DNA byla poprvé analyzována teprve před 50 lety. Nicméně v poslední době se po celém světě provádí mnoho výzkumů, jejichž cílem je odpovědět na jednu otázku: Může se trauma dědit prostřednictvím našich genů? Zajímá vás to? Klikněte na tuto galerii a dozvíte se více.


Jolana (37): Dlouho jsem tušila, že má manžel milenku. Pak mi jednoho dne zazvonil telefon a bylo jasno

Jolana dlouhé měsíce tušila, že má manžel milenku. Věčně někde trajdal, Jolany si nevšímal a byl neustále myšlenkami jinde. Ale až telefonát od milenky Jolanu utvrdil v tom, že je na čase udělat rázný krok.


Léto 2024: Našli jsme pro vás nejkrásnější letní šaty ve slevách. A poradíme, jak u nákupu módy ušetřit na maximum

Léto je obdobím, kdy móda rozkvétá stejně jako květiny v zahradě. Hřejivé sluneční paprsky nás lákají k tomu, abychom oblékali lehké, vzdušné a barevné oblečení, a letní šaty jsou v tomto ohledu neodolatelnou volbou. Jak ale najít ty nejkrásnější kousky, aniž bychom zruinovali svou peněženku? Klíčem jsou sezónní slevy, které umožňují pořídit stylové a kvalitní šaty za výhodné ceny. Přinášíme vám tipy, jak při nákupu letních šatů ušetřit.


Vše, co potřebujete k tomu, abyste se stali opravdovým zahradníkem

Nyní je ten správný čas podívat se na svou zahradu! Možná jste ji dosud odkládali a stále odkládali její řešení, ale proč nejednat právě teď? Pokud to myslíte vážně, že se chcete stát dobrým zahradníkem, musíte znát určité věci a určité věci si musíte pořídit! Prohlédněte si následující galerii a objevte 30 zahradních nástrojů, které si rozhodně budete chtít pořídit!


Vegetariánka uvaří jídlo, které nemá ráda. Hosté se budou při zábavě dusit

V repríze speciálu kulinářské soutěže, ve které vaří hvězda reality show Like House, se ve čtvrtek pokusí o vítězství vegetariánka Zuzana. Na tu byl v minulých dnech vyvíjen tlak, aby hostům připravila maso. Podlehne, nebo bude riskovat, že ji obodují nízko?


Řasy a obočí nemáme jen pro krásu. Hlavně nás chrání. Díky obočí se mezi sebou poznáme

Úloha řas a obočí není jen estetická – společně oko chrání před nečistotami, potem nebo dešťovými kapkami. Obočí má i identifikační úlohu, řasy zase fungují jako senzor nebezpečí.


Camilla zazářila na zahradní slavnosti v modré. Vévodkyně z Edinburghu důstojně zastoupila Kate

Král Karel III. a královna Camilla uspořádali zahradní slavnost v Paláci Holyroodhouse v Edinburghu, kam dorazili v doprovodu Edwarda a Sophie, vévody a vévodkyně z Edinburghu. Oběma ženám to velice slušelo.


Denní horoskop na 4. července 2024: Váhy by měly zapomenout na minulost, Štíři na závist

Denní horoskop nejen pro ženy na čtvrtek 4. 7. 2024. Přečtěte si aktuální denní horoskopy pro všechna znamení zvěrokruhu na webu Lifee.cz a zjistěte, co vám hvězdy připravily.


“Matka má raději sestru než mě, nevím jak to změnit,” pláče Martina

Rodičovská láska je pro děti důležitá a měla by být v mnoha ohledech bezpodmínečná. Někdy je však zcela evidentní, že rodiče mají raději jedno dítě než druhé. A toho si samozřejmě všimnou i samy děti, například když jednomu maminka něco zakáže, zatímco sourozenci něco jiného dovolí. Když však toto protěžování jednoho přetrvává až do dospělého věku, může to mít neblahý vliv na duševní zdraví a celkové vztahy s rodiči.


Skvělé koníčky pro ženy všech věkových kategorií

Někdy si zapomínáme udělat čas sami na sebe. Život může být až neuvěřitelně rušný, plný povinností a seznamů úkolů. Je důležité, abychom si volný čas, který se nám podaří najít, skutečně co nejvíce užívali! Často se stává, že strach z neznámého nebo obecná zdrženlivost brání lidem využít volný čas co nejlépe. Ale už se nemusíte bát! Prohlédněte si naši galerii a uvidíte obrovské množství aktivit a koníčků, které by vás mohly velmi potěšit, že jste zkusili něco nového.


Slavné osobnosti, které strávily nějaký čas v pěstounské péči

Vyrovnat se s nestabilitou v dospívání může být velmi náročné a bolestivé. Dětem se obvykle daří nejlépe, když mají stálou lásku a podporu a stabilní režim. Odloučení od rodičů a střídání domovů není zdaleka ideální scénář, ale občas může být pro všechny zúčastněné tím nejlepším. Vstup do systému pěstounské péče rozhodně neznamená, že dítě nedosáhne velkých úspěchů. Tento seznam celebrit je toho důkazem. V některých případech pěstounství a adopce těmto budoucím hvězdám skutečně přinesly lásku a stabilitu, kterou potřebovaly. V jiných případech je nepřízeň osudu, které čelily, přiměla rozvíjet svůj talent a bojovat za lepší život. Klikněte do galerie a podívejte se, které hvězdy strávily v dětství nějaký čas v systému pěstounské péče.


Jaké jsou přínosy koupelí s epsomskou solí?

Soli se v koupelích používají již po staletí, aby zmírnily bolest svalů a pomohly při relaxaci. Před více než 400 lety si farmáři v malém anglickém městečku Epsom všimli, že voda je tu jiná. Z některých pramenů, které měly pachuť po hořčíku a síranech, nechtěla pít hospodářská zvířata. V dnešní době je epsomská sůl samostatným výrobkem a její obliba stále roste. Tvrdí se, že má celou řadu zdraví prospěšných účinků - ale kde je pravda? Klikněte na tuto galerii a dozvíte se o koupelích s epsomskou solí více.


Voňavé lilie: Víme, jak na to, aby hodně kvetly, a tak vám dělaly radost

Lilie jsou nádherné květiny, které když rozkvetou, potěší nejen vás, ale také včely a další opylovače. Pěstovat je přitom můžete na záhonku nebo v květináči, takže se hodí na zahradu i na balkon nebo terasu.


Ekologické bydlení: Trend, který mění svět?

Ekologické bydlení není jen módní vlnou, ale zásadním směrem, který se snaží odpovědět na globální výzvy spojené s klimatickou změnou, znečištěním a omezenými přírodními zdroji. Tento koncept nabývá na popularitě, protože stále více lidí hledá způsoby, jak minimalizovat svůj ekologický otisk a přispět k udržitelné budoucnosti. V tomto článku prozkoumáme, co ekologické bydlení znamená, jaké technologie a materiály se používají, a představíme...


Lahodné borůvkové knedlíky jako od babičky

Nejen vůně, ale i mnohé chutě dokážou vyvolat dokonalou iluzi prázdninových dní strávených u babičky na venkově. Překvapte svou rodinu a připravte jí vynikající borůvkové knedlíky podle receptu mistra šéfkuchaře Josefa Tydlačky z Resortu Valachy ve Velkých Karlovicích.


Všechny druhy sals, které prostě musíte vyzkoušet

Pravděpodobně nejlepší svačina vůbec, kdo by neměl rád chipsy a salsu? Ano, můžete se rozhodnout pro ty kupované v obchodě, ale tyto domácí recepty zpestří každou party nebo večer na gauči. Pokud jde o tuto mexickou specialitu, každý si najde to své! Ať už máte rádi jednoduchou, ohnivou, jemnou nebo ovocnou salsu, možností je nepřeberné množství.Klikněte na ty nejlepší salsy, které prostě musíte vyzkoušet.


Červencové novoluní přinese naději. Pro rizika není vhodná doba

Novoluní uprostřed Raka slibuje krásný rozjezd prázdnin, hezké chvíle a přátelské vztahy. Přinese zaslouženou odměnu za vykonanou práci a úsilí, které jste v uplynulých měsících vynaložili.


Zvláštní práce hollywoodských hvězd před slávou

Než se z nich staly zářivé hvězdy, jakými jsou dnes, musela hollywoodská elita najít způsob, jak zaplatit účty, stejně jako my ostatní. Ačkoli je těžké si je představit jako obyčejné smrtelníky, některé z největších hvězd kdysi drhly záchody, nosily směšné kostýmy, nebo se dokonce živily krocením lvů. Podívejte se do této galerie na podivná zaměstnání, která celebrity vykonávaly podle seznamu Rankeru předtím, než se staly bohatými a slavnými.


Mangalice: maďarská delikatesa, která dobývá svět gastronomie

V srdci Maďarska se skrývá kulinářský klenot – mangalice. Maso tohoto plemene vepřů vyniká jedinečnou chutí a výjimečnými nutričními vlastnostmi. Připojte se k nám na cestě za poznáním této luxusní suroviny a zjistěte, jak se mangalice stala hvězdou světových kuchyní a jak ji můžete využít ve svých receptech i vy.


Sepse: Co To Je A Léčba

Souhrn Infekce krevního oběhu, která má za následek shluk příznaků, jako je pokles krevního tlaku, zvýšení srdeční frekvence a horečka. Příznaky Mezi příznaky patří abnormální srdeční frekvence, horečka a snížené krevní destičky. → Běžné možnosti léčby → Otázky, které byste měli položit svému lékaři Příčiny Příčiny jsou bakteriální, virové nebo plí...


Saša (23): Chci se osamostatnit a odstěhovat od mámy, ale ona mě citově vydírá

Saša studuje, pracuje a ráda by se osamostatnila, což znamená odstěhovat se od mámy. Jenže ona o tom nechce ani slyšet. Když to Saša začne probírat, máma jen brečí a snaží ji citově vydírat. Jak dlouho to ještě vydrží?


Noční můra Kate s Williamem. Nechtějí, aby se z jejich dětí stal další Harry, a zvažují radikální krok

V britské královské rodině je pravidlem, že každý její člen má nějakou funkci. To by se však mohlo změnit. V souvislosti se změnami, které plánuje král Karel III. ohledně pracujících členů královského dvora, chtějí princ William a vévodkyně Kate pro své děti budoucnost mimo Buckinghamský palác, jak informoval web Marca.


Jak připravit domácí sirup, kolik cukru do něj potřebujete a jaké množství ovoce je potřeba

Domácí ovocný sirup se výborně hodí k přípravě letních limonád, na přelití dezertů a v zimě příjemně ochutí čaje. Může se zdát, že výroba domácích sirupů je zdlouhavá a složitá, ale opak je pravdou. Nenechte se odradit, s námi to zvládnete. Odměnou vám bude léto v lahvi!


Levandule krásně voní, má léčivé účinky i skvělou chuť. Udělejte si čaj a sirup, upečte sušenky

Výjimečná vůně a jedinečné odstíny modrých květů levandule jsou ozdobou každé zahrady, balkonu či terasy. Levandule toho však umí daleko víc než jen nádherně vonět a dobře vypadat. Tahle léčivá rostlina pomáhá léčit tělo i duši, uklidňuje, dodává energii, osvěžuje, dezinfikuje, odpuzuje hmyz a můžeme ji využít do ovocných salátů, přidat do nápojů, do pečiva, vyrobit sirup, olej nebo ocet.


Klik-klak! Už jste viděli nehty Marca Jacobse?

Většinou se v souvislosti se jménem návrháře Marca Jacobse skloňuje móda. Tentokrát to, co strhává veškerou pozornost, ale nejsou jeho poutavé modely. Svůj Instagram Marc Jacobs plní takovým nail artem, že i ženy blednou závistí. Co oblíbeného návrháře k extrémní manikúře dovedlo?


Meghan Harryho vůbec nepotřebuje? Expertka má jasno, co se u nich děje!

Ačkoliv je Meghan Markle připisována sláva především na základě manželství s princem Harrym, ve skutečnosti se proslavila ještě dříve, a to jako úspěšná herečka. Nyní se spekuluje o tom, že svou zašlou solovou kariéru obnoví, ovšem bez Harryho.


Královna detailů: Jak stříbrný náramek může zvýraznit eleganci vašeho domova

Všichni víme, že ďábel se skrývá v detailech, a to platí dvojnásobně, když se jedná o design našeho domova. Ty nejmenší prvky mohou mít největší dopad na celkovou atmosféru a vizuální soudržnost prostoru. Často uvažujeme o tom, jak nábytek nebo barvy na stěně ovlivní vzhled a pocit místnosti, ale mnohdy přehlížíme sílu drobných doplňků. Málokterý předmět […] The post Královna detailů: Jak stříbrný náramek může zvýraznit eleganci vašeho domova...


Věci, které byste nikdy neměli říkat někomu, kdo truchlí

Vědět, co říct někomu, kdo prochází procesem truchlení, může být obtížné. Ve snaze vyhnout se mlčení je snadné říci něco, co na první pohled vypadá neškodně, ale pro člověka, který právě prožil ztrátu, to může být znehodnocením velmi skutečných pocitů zármutku, které prožívá. Abyste pomohli svému blízkému projít těžkým obdobím, existuje několik věcí, které je lepší neříkat poté, co se dozvíte, že někdo blízký a milovaný zemřel. Stejně tak existují způsoby, jak se můžete naučit vyjádřit svou podporu, která by mohla být přijata mírněji. Kliknutím na tuto stránku se dozvíte, co byste měli a neměli říkat truchlící osobě.


Vlasový trend, který ovládne letošní léto: Motýlí střih sluší každé z nás, i po 45

S příchodem léta 2024 se do popředí zájmu dostávají také nejnovější vlasové trendy. Jedním z nich je i motýlí střih. Tento účes se vyznačuje jemným, vrstveným vzhledem a nedbalou elegancí, kterou vytvoříte zcela bez námahy. Motýlí střih padne každému. Díky tomu rychle získává na oblibě mezi ženami, které si přejí vypadat a cítit se skvěle, a to bez ohledu na věk.


KVÍZ: Jak dobře znáte druhého Harryho Pottera? Otestujte se!

Druhý díl oblíbené fantasy ságy svého předchůdce nezahanbil. Znáte ho dobře?


Oblečení pro volný čas: Když se královská rodina obléká

Celebrity se rády oblékají. Od tepláků po pyžamo - viděli jsme už všechno. Ale královské rodiny se řídí jiným protokolem, pokud jde o to, co si mohou obléct. Přesto se občas rádi obléknou i dolů, a když to udělají, vypadají skutečně skvěle! Projděte si tuto galerii a podívejte se na ty nejlepší neformální královské outfity!


Obyčejná zelenina plná vlákniny: pomůže zatočit s nadváhou i se zadržováním vody

Řapíkatý celer se sice v žebříčcích oblíbené zeleniny nedrží na špici, ale měl by. Je totiž skvělou volbou pro ty, kdo chtějí zhubnout zdravě. Celer obsahuje velké množství vody a vlákniny, která podporuje trávení, pomáhá snižovat chuť k jídlu a udržet pocit sytosti. Trochu zvláštní chuť celeru zkrátka bohatě vyváží množství jeho zdravotních benefitů.


Rychlá granola z pánve: Připravte si zdravou snídani podle videonávodu

Připravte si s námi krásně křupavou, rychlou a navíc velmi zdravou snídani či svačinku bez zbytečného množství přidaného cukru a dochucovadel. Ano, řeč je tady o granole, která si získala v poslední době obrovskou oblíbenost.


Fialové skvrny na rajčatech hlásí problém: Šetrně je odstraňte

Léto bez rajčat by samozřejmě nebylo tím pravým létem. Rajčata patří mezi nejoblíbenější plodiny zahrádkářů. Ovšem jejich pěstování s sebou nese spoustu výzev a překážek, kterým musíme čelit. Setkali jste se už s fialovými skvrnami na listech rajčat?


Ochutnejte tapas, španělské pochoutky na zub

Tapa je jedním z nejznámějších španělských kulinářských pokrmů. Jedná se o pikantní předkrm ve velikosti sousta, který se podává v tavernách a barech po celé zemi a který může být teplý nebo studený a může se skládat z nejrůznějších lahodných ingrediencí. Pochutnávání si na tapas patří k velkým gastronomickým tradicím země. Kde však tapa vznikla a jaká je historie této ikonické španělské svačinové tradice? Klikněte na tuto stránku a nechte si zajít chuť na jídlo.


Nejlepší venkovní práce pro ty, kteří neradi zůstávají doma

Pokud rádi chodíte do přírody, je pravděpodobné, že i vy rádi pracujete venku. Ve skutečnosti je pro vás nejhorší noční můrou být celý den zavřený za stolem a nasávat klimatizovaný vzduch. Potřebujete práci snů pod širým nebem, profesi, která vás vyvede z očistce do nedotčeného světa polí, lesů, hor, řek a oceánů. Hledáte volné místo? Projděte si následující galerii, kde najdete nápady na zaměstnání, které vás zavedou do přírody.


Ochutnali jsme vřídelní kávu: Karlovarská specialita kromě prvního pramene obsahuje i ten třináctý a zaplatíte za ni 145 Kč

Chystáte se ještě letos do Varů na festival nasát trochu té atmosféry? Pokud vás kromě té festivalové láká i ta lázeňská, neměli byste kromě oplatek a ochutnávky minerálních pramenů vynechat vřídelní kávu. Nabízejí ji v kavárně hned u Vřídla a za vyzkoušení rozhodně stojí.


Obvyklé chyby, kterých je třeba se vyvarovat při stěhování do nového domova

Bez ohledu na to, kolikrát jste to už dělali, je stěhování jednou z nejvíce stresujících událostí, kterou prochází téměř každý. Všechen tento stres v kombinaci s nekonečnými detaily, které se stěhováním souvisejí, s sebou přináší jedinečné problémy a chyby. Od balení na poslední chvíli až po zapomenutí označit krabice - tyto nehody mohou při stěhování způsobit skutečné bolesti hlavy. Chcete tedy vědět, jakých chyb se vyvarovat, aby stěhování proběhlo hladce? Pak si prohlédněte následující galerii.


Aby letní grilování nezatěžovalo vaše zdraví: Vybírejte kvalitní maso, kontrolujte složení a vyrobte vlastní dressing

Léto je oblíbeným obdobím grilování stejně tak opékání buřtů. Během letních „gastro radovánek“ je ale důležité hlídat i zdravotní stránku. Především lidé s vyšší hladinou cholesterolu či vyšším krevním tlakem, by se měli při grilování více hlídat, protože jídlo s vysokým obsahem nezdravých tuků či soli má negativní účinek na náš kardiovaskulární systém. Jaké maso tedy vybírat a na co si dát pozor?