Trending:


Jak se postarat o domácí mazlíčky během vlny veder

Díky globálnímu oteplování jsou vlny veder stále častější a trvají déle než kdykoli předtím. Každé léto padají po celém světě teplotní rekordy. Například v mnoha evropských zemích, které mají tendenci být spíše chladnější, nyní každoročně dosahují teploty 40 °C. Ne každý má klimatizaci, co tedy můžete udělat pro to, aby byl váš domácí mazlíček v těchto obdobích extrémních veder spokojený a v bezpečí? Klikněte na a najděte odpovědi!


Keltský horoskop pro červnové zrozence. Co o vás vypovídá?

V keltském horoskopu jsou lidské vlastnosti symbolizovány stromy. Každému kalendářnímu měsíci odpovídají znamení tří stromů. Pro měsíc červen jsou to znamení Habru, Fíkovníku a Jabloně. Navíc každý třetí měsíc, kdy se mění roční období, přibývá jedno speciální znamení na jeden konkrétní den. V červnu je to znamení Břízy připadající na datum 24. června.


Víkendový horoskop: Střelci budou odpočívat, Vodnáři si užijí zábavu

První letní víkend je tady a s ním spousta zábavy. Jak pro koho ovšem. Budete ti, kdo se budou bavit, nebo vás čekají ještě nějaké starosti? Hvězdy mají jasno a vy se to můžete dozvědět v našem horoskopu!


Mladá rodina se s interiérem starého bytu popasovala na jedničku

Stoletý interiér se dočkal citlivé rekonstrukce, která ctí dobové detaily. Třípokojový byt je skvěle naplánovaný, a tak dnes dokonale slouží mladé rodině.


Špatně v noci spíte? Himálajský mistr odhaluje dávná tajemství hlubokého spánku

Možná vám nedělá problém usnout, dokonce strávíte v posteli ukázkových osm hodin. I přesto se ráno budíte bez pocitu, že by vás spánek osvěžil, jste bez energie, psychicky rozladění. Na vině může být nedostatek opravdu hlubokého spánku.


Exotické ovoce nejen ve skleníku: Přeměňte zahradu na tropický ráj

Pěstování exotického ovoce ve skleníku je dnes nejen možné, ale také velmi populární i v našich českých zahradách kvůli stále většímu oteplování. Díky moderním technologiím a dostupnosti kvalitních skleníků můžeme úspěšně pěstovat různé druhy tropických a subtropických plodin. Podívejte se na to, jaké druhy ovoce lze pěstovat, jaké podmínky je třeba zajistit a jak se o […] The post Exotické ovoce nejen ve skleníku: Přeměňte zahradu na tropický...


Jak vylepšit brownies? Přidejte ořechy, čerstvé ovoce, sýr nebo sůl

Brownies patří mezi nejoblíbenější sladké pečivo. Mají bohatou čokoládovou chuť, jsou dokonale vláčné a jejich přípravu zvládnete velmi rychle. I když jsou klasické brownies vynikající, existují perfektní způsoby, jak je obměnit.


Jak často si myjete vlasy? Příliš časté mytí může být škodlivé

Lidé si často myjí vlasy ze zvyku. Když jdou do sprchy, rovnou si umyjí i vlasy. Tato praktika se ale nemusí vyplatit. I když můžete získat vlasy čisté, z dlouhodobého hlediska je oslabujete. V případě mytí vlasů tedy neplatí rovnice: čím častěji, tím lépe. Co může příliš časté mytí vlasů způsobit?


Příprava domu na léto

Je pravda, že mnozí z nás si během svátků zdobí své domovy sezónními motivy, tak proč to samé nedělat v každém ročním období? Chceme, aby naše domovy vypadaly a cítily se skvěle po celý rok, a skutečně existují úpravy dekorací, které mohou mít zásadní vliv. V létě chceme, aby vše bylo o něco světlejší, jasnější, chladnější a celkově živější. V této galerii vám ukážeme, jak přesně toho dosáhnout! Klikněte a prohlédněte si tyto nápady na letní výzdobu domova.


Dejte sbohem podpatkům: Dlouhé nohy, které navíc budou v pohodlí, vykouzlí úplně jiný typ bot

Pokud toužíte po tom si opticky prodloužit nohy, boty na podpatku zdaleka nejsou jedinou možností. Nohy si opticky prodloužíte, a tím je i zeštíhlíte, pomocí jiného typu bot, který zaručí, že narozdíl od “jehel” budou vaše nohy v pohodlí a bez sebemenšího problému v nich vydržíte klidně celý den. A léto je naprosto ideální čas na to si alespoň jeden takový pár pořídit.


Tak jak je to se sexem ve vesmíru? Bylo někdy něco? Nebo bude?

Jak je to se sexem ve vesmíru? Proběhl někdy, nebo ne? | Odhalujeme roušku lechtivého kosmického tabu. | Jisté je, že pohlavní styk ve stavu beztíže bude komplikovaný.


Zdeněk (56): Kategoricky odmítám sušičku prádla. Manželce to vadí a tuším, že na mě chystá nějakou habaďůru

Zdeněk s Ditou nemají důvod se hádat. V manželství jsou oba spokojení. Až na jednu věc, a tou je sušička prádla. Zdeněk koupi tohoto domácího spotřebiče kategoricky odmítá.


Co s třešněmi a jak je skladovat? Stačí dodržet pár jednoduchých pravidel

Třešně jsou oblíbeným letním ovocem, jsou totiž sladké a šťavnaté. A připravíte z nich spoustu zajímavých dezertů, jako jsou bublaniny, knedlíky nebo džemy či zmrzliny. Jak třešně správně skladovat, aby vydržely co nejdéle? Správným uchováním nejenže prodloužíte jejich trvanlivost, ale také zachováte jejich jedinečnou chuť.


TikTokr a jeho přítel čelí předsudkům kvůli životnímu stylu jako “furry”

Dimetrius a Jade jsou mladý pár, který čelí kritice kvůli jejímu kontroverznímu životnímu stylu. Tiktokerka se identifikuje jako 'furry', což znamená, že má zájem o antropomorfní postavy (zvířata s lidskými rysy), které vyjadřuje prostřednictvím své online identity. The post TikTokr a jeho přítel čelí předsudkům kvůli životnímu stylu jako “furry” appeared first on Instafamosos.


6 způsobů, jak v létě nosit obyčejnou košili: Kdy ji zastrčit a kdy nechat volně vlát?

Košile, základní pilíř dámského i pánského šatníku, kterou nosíme po celý rok. Jednou dotváří náš pracovní look, jindy zase poslouží jako přehoz přes plavky. Jak ji nosit během léta s kalhotami, šortkami a sukněmi? A kdy nám bude slušet volně vlající a kdy zase spořádaně zastrčená v pase? Nechte se inspirovat šesticí outfitů.


Princezna Kate použila šaty jako vzkaz. Kritici si všimli, že nejsou nové

Odborníci na královskou rodinu dál probírají dozvuky prvního veřejného vystoupení britské princezny Kate od oznámení, že trpí rakovinou. Módní kritici upozornili, že princezna vyslala volbou šatů, které vynesla na slavnost Trooping the Colour v Londýně, světu zprávu. Je ale pravděpodobné, že účast na velkém ceremoniálu Kate vyčerpala natolik, že nyní vynechá minimálně jednu z tradičních letních akcí, kterých se v předchozích letech zúčastňovala....


Který pražský větrník je nejlepší: Ceny se pohybují od 82 Kč do 155 Kč, ne vždy ale dostanete dokonalý zákusek

Za roky působení v časopisu Apetit si redaktorky Darinka s Katkou vytříbily chuťové buňky natolik, že jsme se rozhodli využít je k otestování větrníků. Větrníky jsou totiž český fenomén. Přitom se mezi sebou mohou dost lišit. Jak v kvalitě krému a odpalovaného těsta, tak v estetickém působení. Jak má vypadat ideální větrník a který se ideálu přiblížil nejvíc?


Svatojánská noc plná kouzel a magie: uvařte si elixír lásky z devatera kvítí. Jaké byliny dnes sbírat, aby měly větší sílu?

Podle našich starých lidových tradic bychom měli o svatojánské noci, která nastává z 23. na 24. června, nasbírat devět druhů léčivých bylin a připravit z nich čaje, sirupy či masti, které budou mít tu největší sílu k léčení nejrůznějších potíží a nemocí. Seznam bylin není přesně daný, každý ať si vybere právě tu rostlinu, která se hodí pro jeho neduhy a trápení.


Kate se vrací do práce! Co na to říká princ William?

Britská princezna Kate před několika dny oznámila, že léčba její rakoviny postupuje dobře. Zúčastnila se také vojenské přehlídky Trooping the Colour, která se konala na počest narozenin krále Karla III. v Londýně. Šlo o její první veřejné vystoupení od začátku roku, uvedl Daily Mail.


Prastarou řadovku zrekonstruoval v retro stylu

Cihlový domek ze 40. let minulého století podědil praprasynovec původních majitelů a rozhodl se zničenou stavbu zrekonstruovat co nejvíc ve stylu, ve kterém byl původně postavený.


Tipy, jak proměnit zahradu v útočiště divoké zvěře

Chcete na svou zahradu přilákat ptáky, zvířata a hmyz a vytvořit z ní útočiště pro volně žijící živočichy? Dobrou zprávou je, že stačí na zahradu přidat několik nových prvků, které přilákají rozmanité druhy zvířat z širokého okolí. Prohlédněte si následující galerii a získejte několik tipů, jak svou zahrádku učinit přátelskou k divoké zvěři, bezpečnou a atraktivní pro všechny druhy zvířat!


Příznaky, že se nacházíte v toxickém vztahu

Skoro každý z nás se někdy v životě dostala do toxického vztahu, ať už v osobní, nebo pracovní sféře - a bez ohledu na to, zda jsme o tom v té době věděli, nebo ne. Žádný vztah samozřejmě není dokonalý, ale jsou lidé, pro které je zdravý vztah nedosažitelný a vy z něj prostě musíte odejít. Zatímco dobré vztahy poskytují pocit bezpečí, štěstí, úctu a svobodu, toxické vztahy se ve vás šíří jako jed z rukou lidí, kterým jde jen o sebe, a mohou z vás udělat někoho, koho možná ani nebudete poznávat. Ať už se jedná o vztahy na pracovišti, mezi přáteli nebo v milostném vztahu, pokud se cítíte bez energie a radosti, je čas tyto vztahy přehodnotit. Podívejte se do této galerie na některé varovné signály.


Získejte si ho na základě toho, co platí na jeho znamení zvěrokruhu

Máte za sebou nevydařený vztah, ale stále přemýšlíte, jak u svého bývalého partnera opět vyvolat zájem a získat druhou šanci? Poradíme vám, zda si sypat popel na hlavu, tvářit se nedostupně, nebo šokovat přímočarostí. Jak si ho získat zpět na základě jeho znamení zvěrokruhu?


Trápí vás spálená kůže nebo sluneční vyrážka? Jak se správně chránit před sluncem vysvětluje dermatoložka

Možná vás nepříjemně zaskočila sluneční vyrážka nebo spálená kůže. Oslovili jsme dermatoložku, aby nám vysvětlila, jak se správně chránit před sluncem.


Nina (38): Jsem velký pes na hygienu. Příteli jsem kvůli smradlavým nohám dala kopačky

Možná si to neuvědomujeme, ale hygiena je klíčem nejen k lidskému zdraví, ale i lepšímu životu. Není potřeba mýt si ruce pětkrát za hodinu, ale zároveň není šťastné chovat se jako „prasátko“. Nina po svém okolí vyžaduje základní hygienické návyky, přesto má pocit, jako by chtěla zázrak.


Patrizia Reggiani: Kde je konec ženě, která přivedla ke zkáze módní značku Gucci a nechala zabít manžela

Logo se dvěma propojenými písmeny G a typický červený pruh ohraničený dvěma zelenými zná dnes téměř každý. Značka Gucci ale již dávno s rodinou Gucci nemá nic společného. Svůj podíl na tom má i Patrizia Reggiani, bývalá manželka jednoho z dědiců značky Maurizia Gucciho. Ta, který si objednala vraždu svého manžela.


Jak zabránit sousedovic kočce, aby vstupovala na vaši zahradu?

Kočky potřebují k životu svobodu. Zavřít je můžete jedině doma, což řada z nás dělá, ale zejména pro smíšené rasy to je za trest. Pokud je to tedy jen trochu možné, necháváme tato jemná stvoření svobodně běhat, což se zase nemusí líbit sousedům. Patříte mezi ně? Pak máme pro vás dobrou zprávu. Kočky totiž můžete ze svého […] The post Jak zabránit sousedovic kočce, aby vstupovala na vaši zahradu? appeared first on HomeInCube.


Jak nejlépe krmit ptáky na dvorku?

Přilákat ptáky na zahradu je jednoduché. Stačí je nalákat na různé chutné potraviny. Pokud našim opeřeným přátelům nabídnete sezónní menu plné neodolatelných pochoutek, můžete z každé zahrady udělat celoroční ptačí restauraci! Zvláště v chladných zimních měsících, kdy je přirozené potravy málo. Odměnou vám budou pravidelné návštěvy hejn okřídlených a podivuhodných divokých zvířat, která vás svými komickými způsoby stolování a podivným zasedacím pořádkem budou bavit celé hodiny. Jak tedy nejlépe krmit ptáky na dvorku? Klikněte na tuto stránku a naplánujte si, jak si poradit s krmením.


Červnový úplněk v nebezpečném aspektu varuje před nečekanými problémy

Úplněk 22. 6. je nebezpečný pro naše zdraví, proto pozor na jedy a nečekané infekce, které sice budou krátkodobé, ale mohou nám udělat nepříjemnou čáru přes plány. Na druhou stranu však zesiluje magickou Svatojánskou noc. Ta totiž vychází krásně na sobotu a den poté bude magická noc, která tím získává na síle a magii. I bylinky sbírané tuto noc o půlnoci budou mít pravděpodobně mnohem větší sílu než obvykle.


Z čeho se vyrábí oblečení: jaké rostliny se zpracovávají na textilní vlákna

Redakce Naše krásná zahrada vám opět připravila víkendové odpočinkové čtení tentokrát na téma: z jakých rostlin se vyrábí látky pro naše oblečení. Jistě vás jako první napadla bavlna nebo len. Možná si také vzpomenete na milou postavičku Krtečka od ilustrátora Zdeňka Milera. Pohádka Jak krtek ke kalhotám přišel nás provedla celým procesem výroby lněného plátna až po ušití kalhotek (pochopitelně) s kapsami, aby si Krteček mohl do nich dávat své...


Na ošetření dřeva stačí i mýdlo. Bude vypadat zase jako nové

Na ošetření dřeva stačí i mýdlo. Bude vypadat zase jako nové. Pokud přemýšlíte nad tím, čím ještě před příchodem hlavní sezóny ošetřit dřevěný zahradní nábytek a doplňky, pak už nemusíte. Je to mnohem jednodušší, než se na první pohled zdá. Stačí jen vsadit na pár šikovných triků.


Cake Pops jsou hitem dětských oslav. Jak připravit dokonalá dortová lízátka?

Cake pops bývají zpravidla to první, po čem děti na oslavě sáhnou. Není divu, dortová lízátka nebo špíše kousátka lákají barevností. Vsaďte na jistotu a připravte na dětskou party dezert, po kterém všechny děti touží.


Domácí postřik proti mšicím: Zabojujte s nimi levně a bez silné chemie

Mšice se živí mízou rostlin, což může vést k jejich oslabení, nemocem, a dokonce zániku. Naštěstí existuje mnoho způsobů, jak mšice eliminovat. Nemusí jít ani o chemické přípravky z obchodu, vyzkoušejte vlastní výrobu domácích postřiků, které jsou navíc šetrné k životnímu prostředí.


Nejsladší letní parfémy roku 2024 podle Marianne: Zamilujte si vůně svěžích květin a čerstvého ovoce

Lidé, především pak ženy, se dělí na dvě skupiny. Buď patříte mezi ty, které mají jeden nejoblíbenější parfém, jenž používáte celoročně bez výjimky, nebo patříte do druhé skupiny, jejichž polička na kosmetickém stolku je plná několika flakonů. Každá vůně je ideální pro jiný typ příležitosti a především pak pro jiné roční období. Na podzim a v zimě většinou tíhneme k těžším vůním, naopak v teplejších měsících máme raději lehčí varianty. Pokud...


Socha na poště budí pozdvižení


Klíčové okamžiky, jež otřásly světem klasické hudby

Vážná hudba se těší celosvětové oblibě a miliony lidí znají díla Bacha, Beethovena, Mozarta a dalších skladatelů, kteří vytvořili nejvýznamnější hudební díla západního světa. V čem konkrétně má však klasická hudba kořeny, jak se vyvíjela a kdo jsou osobnosti zodpovědné za její nejodvážnější a nejradikálnější inovace? Udělejte si pohodlí a nalaďte se na klíčové momenty, které otřásly světem klasické hudby.


Překvapivé věci, o kterých jste nevěděli, že je můžete zavařovat

Když slyšíme slovo pickle, máme tendenci myslet na tradiční okurky a zapomínáme, že pickle je ve skutečnosti kouzelné sloveso, které můžeme ovládat v pohodlí naší vlastní kuchyně. Nakládání je fantastický způsob, jak nejen uchovat čerstvé potraviny, ale také je učinit ještě chutnějšími. Nakládané potraviny často oživí i další pokrmy, dodají jim přirozeným procesem kvašení trochu pikantnosti a někdy jsou dokonce zdraví prospěšné. I když většina z nás nemá čas na celý proces nakládání, přesto je možné rychle naložit různé druhy zeleniny, ovoce, a dokonce i bílkoviny, které máte v lednici. Jste zvědaví? Klikněte a podívejte se na ingredience, o kterých jste nevěděli, že byste je měli nakládat.


Co na sebe na svatbu? Máme tipy na elegantní a stylové outfity pro svatební hosty

Svatební sezona je v plném proudu a možná i vás čeká svatba kamarádů či někoho z rodiny. Jednou z klasických otázek je – co na sebe? Některé svatby mají přísně stanovený dresscode, jiné předepisují pouze barvu a další naopak nechávají svatebčanům úplnou volnost. Šaty bývají volba číslo jedna, proč ale nejít třeba i cestou kalhotového kostýmu či overalu? Máme pro vás tipy na ty nejkrásnější kousky, ze kterých sestavit outfit vhodný na svatbu.


Modela vytvořená umělou inteligencí Milla Sofia upoutala pozornost webu a vyvolala debatu o standardech krásy

Milla Sofia, virtuální model vytvořený pomocí umělé inteligence, získává na Instagramu velkou fanouškovskou základnu díky svým odvážným fotografiím. The post Modela vytvořená umělou inteligencí Milla Sofia upoutala pozornost webu a vyvolala debatu o standardech krásy appeared first on Instafamosos.


Jen oběd pro koaly? Ne, krásně voňavý a léčivý eukalyptus můžete pěstovat i doma

V Austrálii, kde má svoji domovinu, dorůstá až do výšky sta metrů a je hlavní složkou potravy koal. Eukalyptus, známý také jako blahovičník, patří mezi nejvyšší dřeviny na světě. Víc než 700 druhů eukalyptů se navzájem liší vzrůstem i velikostí a tvarem listů. Exotický eukalyptus tak můžete mít jako keř na své zahradě a také doma v květináči jako pokojovou rostlinu. Bohaté využití má eukalyptus pro své pozitivní účinky na lidské zdrav i při...


Věci, které byste nikdy neměli kupovat v obchodě s potravinami

Může být velmi pohodlné udělat si jen jednu cestu do obchodu s potravinami pro všechny základní věci, ale ve skutečnosti vás to může stát více. A pokud se chcete vyhnout vyššímu účtu, pak existují určité věci, které byste v obchodě s potravinami nikdy neměli kupovat, například balené nakrájené ovoce nebo již balený salátový dresink. Takové položky sice šetří čas a další věci, ale při celkovém pohledu byste si jejich nákup měli dvakrát rozmyslet. Než se tedy vydáte do obchodu s potravinami, prohlédněte si tuto galerii. Klikněte dál!


Prozkoumejte s námi venkovské sídlo ze 14. století v Jižních Čechách: Skrytý klenot s historickým šarmem a moderním komfortem

V srdci České Sibiře, v klidné obci Sudoměřice, se nachází jedinečné venkovské sídlo s historickou atmosférou. Vznik historické budovy se datuje až do konce 14. století a v minulosti sloužila jako mejtovna – místo pro vybírání mýtného, zájezdní hostinec i honosný zámeček pro každodenní bydlení.


Váš osobní styl podle vašeho hvězdného znamení

Už teď se na vesmír obracíme s mnoha dotazy - na barvu síly, na nejlepší parfém nebo na to, jak lépe spát. Proč ne styl? Osobní styl je pro každého jedinečný a vy můžete využít své hvězdné znamení k tomu, abyste se dozvěděli, která módní volba vám pomůže cítit se silněji. Objevit svůj osobní styl může chvíli trvat a může to být složité. Když se poradíte s hvězdami, bude o něco snazší upřesnit vlastní oblíbenou estetiku. Zajímá vás to? Klikněte na tuto galerii a zjistěte, jaký je váš osobní styl podle vašeho hvězdného znamení.


Tipy, jak prodloužit životnost ledničky: Udržte ji v kondici

Lednice není úplně levná záležitost a rozhodně od ní očekáváte, že vydrží dobře sloužit spoustu let. Když se ale stane obětí nesprávného zacházení, dojde k výraznému zkrácení její životnosti. Dodržováním jednoduchých tipů můžete předejít poruchám a prodloužit tak funkčnost vašeho spotřebiče. Jak na to? Zvolte pro lednici vhodné umístění Lednička by měla mít kolem sebe dostatek […] The post Tipy, jak prodloužit životnost ledničky: Udržte ji v...


Ryby by si měly dovolit dělat věci po svém. A nejen Ryby. Co vás čeká a nemine v příštím týdnu se dozvíte v našem horoskopu

Ráda nahlížíte do budoucnosti? Zajímá vás, co vás čeká v příštích dnech? Přečtěte si naši astrologickou předpověď, která poodhalí roušku věcí příštích... Pobavte se u našeho speciálního týdenního horoskopu.


Účes, který dodá objem všem strukturám vlasů: Na nic nečekejte a pořiďte si nový letní sestřih

V péči o vlasy se staráme především o jejich zdraví, ovšem z vizuálního hlediska pro většinu z nás hrají zásadní roli lesk a objem. Právě s objemem vlasů mnoho z nás bojuje úplně nejvíc a ať s vlasy uděláme cokoliv, opravdového volume efektu jako z reklamy docílíme jen těžko. Existuje ale účes, který slibuje dokonalý objem všem typům vlasů. Jste připravena na svůj nový letní sestřih?


Retro zmrzliny: Polárka získala název po medvědovi, Míša se prodával v pergamenovém papíru

Eskymo, Míša, Ledňáček, mražená rybízová dřeň alias Táboráček… pamatujete? V redakci Apetitu jsme nostalgicky zavzpomínali na zmrzliny našeho dětství. A to nás přivedlo k nápadu napsat článek o historii zmrzliny v Česku. Kdy se začala vyrábět a jaké mražené pochoutky byly nejoblíbenější?


Horoskop od 24. června: Lvi čeká úspěšný týden, Berani se mají uvolnit

Také tento týden přinášíme originální horoskop pro každé znamení zvěrokruhu. Nadcházejících sedm dnů ukáže, jak důležité bývají někdy detaily, a prověří naši schopnost naslouchat a všímat si zdánlivě nepodstatných věcí. Vždyť mnohdy jsou to právě maličkosti, které nakonec naše rozhodování zásadním způsobem nasměrují. Jaká další témata na nás čekají, se dozvíte v následujících řádcích.


Šikovnou domácí past na vosy vyrobíte za pár minut – vychytá je do večera

Šikovnou domácí past na vosy vyrobíte za pár minut – vychytá je do večera. Naučte se, jak si vyrobit past na vosy svépomocí a jen za minimální cenu. Uvidíte, že brzy všechny vosy ze svého okolí zlikvidujete.


Syndrom Slepé Smyčky: Varovné Znaky, Na Které Je Třeba Si Dát Pozor

Souhrn Vyskytuje se, když jídlo nesleduje normální cestu a obchází smyčku vytvořenou v tenkém střevě. Příznaky Pokud máte nové, závažné nebo trvalé příznaky, obraťte se na poskytovatele zdravotní péče. Mezi příznaky patří: Ztráta chuti k jídlu Nevolnost otok nadýmání Bolest břicha Pocit plnosti Hubnutí Průjem/steatorrhea (tučná stolice) → Běžné mož...