ŠIKOVNOU DOMáCí PAST NA VOSY VYROBíTE ZA PáR MINUT – VYCHYTá JE DO VEčERA

Šikovnou domácí past na vosy vyrobíte za pár minut – vychytá je do večera. Naučte se, jak si vyrobit past na vosy svépomocí a jen za minimální cenu. Uvidíte, že brzy všechny vosy ze svého okolí zlikvidujete.

Vosy patří mezi poměrně chytré a bohužel i otravné druhy hmyzu. Ale to neznamená, že vám musí vytrvale otravovat život. Naopak. Naučte se, jak si vyrobit past na vosy svépomocí a už nikdy neschytáte bolestivé žihadlo v tu nejneočekávanější chvíli. To vám garantujeme.

Sklenice se správným lákadlem

Vosy mají opravdu rády sladké. Právě proto se shlukují okolo stánků s vaflemi, zmrzlinou nebo ovocem. Klíčem je tedy příprava takové návnady, která by tuto jejich touhu uspokojila. A jak na to? Do obyčejné sklenice třeba od okurek nalijte 100 ml piva a přidejte dvě lžičky octa a 4 lžíce cukru. Vosy se na směs brzy nechají nalákat, ale jakmile ji ochutnají, neudělá jim dobře a utopí se. Tak jednoduché to je.

Foto: Pixabay

Výroba pasti na vosy z PET lahve

Měli byste raději tekutinu trochu uzavřenou, aby ji nemohl zkonzumovat například váš pes? Pak vyzkoušejte jiný návod. Vezměte si 1,5 nebo 2 litrovou láhev a rozřízněte ji na dvě části. Na jejím dně udělejte malé otvory. To je nezbytné, aby vzduch uvnitř láhve nestagnoval, což by k návnadě opravdu příliš mnoho hmyzu nenalákalo. Na dno lahve je ještě nutné vložit jakýkoliv malý plastový válec o průměru menším než je průměr lahve (klidně zbytek z menší rozříznuté PET lahve).

Jedná se o nádobu na návnadu. Návnadou může být například kousek čerstvé ryby, maso nebo sladké ovoce. To vše vosy milují a dokážou kvůli tomu uletět dlouhé vzdálenosti. Nakonec naplňte spodní část lahve vodou s přídavkem libovolného mýdla (tak, aby hladina nedosahovala až k vytvořeným otvorům) tak, aby se tekutina nedostala k návnadě. Poté už je vložte obrácenou horní část do spodní části láhve, a to hrdlem dolů. Vosy se pak z této pasti zaručeně nedostanou.

Zdroj: https://porady.interia.pl/ogrody/news-jak-zrobic-domowa-pulapke-na-osy,nId,4912367, https://hobby.instory.cz/2216-otravuji-vas-vosy-vyrobte-si-na-ne-past-ktera-je-opravdu-ucinna.html, https://www.chytre-bydleni.cz/dum/jak-ucinne-bojovat-s-vosami-5-osvedcenych-tipu

Náhledové foto: Pixabay

The post Šikovnou domácí past na vosy vyrobíte za pár minut – vychytá je do večera first appeared on Svět cestovatele.

2024-06-23T04:11:46Z dg43tfdfdgfd