Trending:


Úvodní průvodce péčí o pleť pro muže

Muži, poslouchejte, protože tohle je přesně pro vás! Možná jste vyrostli na tom, že ženy ve vašem životě denně pečují o svou pleť nebo o ní otevřeněji mluví. No, dnes je ten den, kdy jste do této konverzace zapojeni i vy! Péče o pleť je pro muže stejně důležitá a tento průvodce vám projde zákoutí toho, co to znamená a jak na to. Ať už se budete zabývat každým krokem v tomto průvodci, nebo si z něj odnesete jen pár poznatků, všechno je lepší než to, kde jste možná dnes. Zajímá vás, jak si udržet zdravý a mladistvý vzhled pleti po delší dobu? Klikněte na tuto stránku a prozkoumejte ji.


Klíčové okamžiky, jež otřásly světem klasické hudby

Vážná hudba se těší celosvětové oblibě a miliony lidí znají díla Bacha, Beethovena, Mozarta a dalších skladatelů, kteří vytvořili nejvýznamnější hudební díla západního světa. V čem konkrétně má však klasická hudba kořeny, jak se vyvíjela a kdo jsou osobnosti zodpovědné za její nejodvážnější a nejradikálnější inovace? Udělejte si pohodlí a nalaďte se na klíčové momenty, které otřásly světem klasické hudby.


Tipy, jak proměnit zahradu v útočiště divoké zvěře

Chcete na svou zahradu přilákat ptáky, zvířata a hmyz a vytvořit z ní útočiště pro volně žijící živočichy? Dobrou zprávou je, že stačí na zahradu přidat několik nových prvků, které přilákají rozmanité druhy zvířat z širokého okolí. Prohlédněte si následující galerii a získejte několik tipů, jak svou zahrádku učinit přátelskou k divoké zvěři, bezpečnou a atraktivní pro všechny druhy zvířat!


Kalhoty? Ne, díky. Letos v létě nosíme boxerky

Loni jsme vzaly útokem trend kalhot ve vzhledu dámských spodních kalhotek, letos se pro změnu přikláníme k pánskému spodnímu prádlu. Boxer shorts jsou možná trochu kontroverzní, ale rozhodně neuvěřitelně pohodlné. A pokud jsou zkombinované se správnými kousky, jsou také zatraceně stylové. Sečteno podtrženo – letos v létě se opět obejdeme bez kalhot.


Denní horoskop na neděli 23. 6. 2024: U Štírů bude panovat dusná atmosféra, Střelce bude deptat nervozita

Denní horoskop pro všechna znamení zvěrokruhu na neděli 23. 6. 2024. Podívejte se, co vás tento den čeká a čeho byste se případně měli vyvarovat.


Zdravější alternativy kalorického jídla na párty

Sezóna večírků je před námi, ale to nemusí znamenat, že se vzdáte svých cílů v oblasti zdravého stravování - s těmito lahodnými alternativami tradičního občerstvení na párty se nemusíte omezovat. Místo toho, abyste si na talíř nacpali smažená jídla a nedostatek kalorií, můžete si místo toho dopřát chutné, ale zároveň zdravé varianty. V této galerii najdete keto, nízkosacharidové, bezlepkové a veganské varianty. A co je na tom nejlepší? Všechny tyto zdravé svačinky chutnají tak dobře, že hosté na večírku ani nepoznají, že jsou dietní, pokud jim to neřeknete! Jste připraveni zahájit (zdravou) párty? Prohlédněte si tuto galerii a objevte několik chutných zdravých alternativ jídla na párty.


Jen oběd pro koaly? Ne, krásně voňavý a léčivý eukalyptus můžete pěstovat i doma

V Austrálii, kde má svoji domovinu, dorůstá až do výšky sta metrů a je hlavní složkou potravy koal. Eukalyptus, známý také jako blahovičník, patří mezi nejvyšší dřeviny na světě. Víc než 700 druhů eukalyptů se navzájem liší vzrůstem i velikostí a tvarem listů. Exotický eukalyptus tak můžete mít jako keř na své zahradě a také doma v květináči jako pokojovou rostlinu. Bohaté využití má eukalyptus pro své pozitivní účinky na lidské zdrav i při...


Nevšedně rychlý chutný a vyvážený recept do shonu všedních dní: barevné pity z pánve

Také milujete chutné, zdravé a snadné obědové recepty z pár ingrediencí, které jsou navíc do pár minut hotové? Oceníme je zejména přes týden, kdy se většině z nás u sporáku stát nechce, nebo na to prostě není čas. Náplň pit si můžete obměnit dle gusta, nebo dle toho, co se u vás v ledničce právě nachází. Nejen z těchto důvodů bude recept aspirovat na váš nový oblíbený oběd!


“Zjistila jsem, že mě manžel na začátku vztahu podvedl, co teď,” neví si rady Tereza

Nevěra je bohužel ve vztazích velmi častá a důvody, které k ní jednoho z partnerů vedly, bývají různé. Někdy je to nuda, kombinace alkoholu a špatného rozhodnutí či dlouhodobá nespokojenost. Co však dělat, když vás partner podvedl v začátcích vztahu a zjistili jste tuto skutečnost až teď, po letech, kdy jste s partnerem šťastní a spokojení? Jak tato informace nabourá váš vztah?


Nebudete věřit, v čem všem se nachází želatina

Želatina se v různých podobách používá již od 15. století, původně jako surovina do vaření. Dnes se používá při výrobě široké škály výrobků, včetně potravin, kosmetiky, cukrovinek a léků. Želatina je kontroverzní substance, protože se vyrábí ze zvířat. Díky tomu, že nemá barvu a je bez chuti a zápachu je však velmi cennou a všestrannou složkou pro nejrůznější použití. A možná vás překvapí (i nepříjemně), až zjistíte, do čeho všeho se želatina přidává. Zajímá vás víc? Proklikejte se touto galerií a nechte se překvapit!


Domácí zmrzku zvládnete i bez zmrzlinovače. Z čerstvých jahod bude dokonalá

Připravte si domácí zmrzlinu, na níž si pochutná celá rodina. Navíc budete vědět, co přesně obsahuje a že do ní nebyly přidány chemické konzervanty. To prostě musíte vyzkoušet!


Grilované špízy s bylinkovými párečky a zeleninou

Připravte si jednoduché špízy na gril. V hlavní roli je křupavá paprika všech barev, cibule a oblíbené bylinkové párečky. Marináda? Vyberte si tu, kterou máte rádi.


Proč vyrazit ven „naostro“? Snížíte riziko kožních alergií i poranění

22. června slavíme Mezinárodní den bez kalhotek, tudíž se nám nabízí skvělá příležitost vyzkoušet si, jaké to je být „naostro“. Tento výraz se používá pro označení stavu, kdy na sobě člověk nemá žádné spodní prádlo. Někdo tak chodí běžně, někomu to přijde přinejmenším zvláštní. Pokud jste to ještě nevyzkoušela, nechte v tento den kalhotky doma. Přináší to spoustu benefitů.


Příprava domu na léto

Je pravda, že mnozí z nás si během svátků zdobí své domovy sezónními motivy, tak proč to samé nedělat v každém ročním období? Chceme, aby naše domovy vypadaly a cítily se skvěle po celý rok, a skutečně existují úpravy dekorací, které mohou mít zásadní vliv. V létě chceme, aby vše bylo o něco světlejší, jasnější, chladnější a celkově živější. V této galerii vám ukážeme, jak přesně toho dosáhnout! Klikněte a prohlédněte si tyto nápady na letní výzdobu domova.


Co je to nenásilná komunikace a jak ji můžeme praktikovat?

Nenásilná komunikace (NVC) je dílem psychologa Marshalla Rosenberga, který ji začal rozvíjet v 60. letech 20. století. Podle teorie NVC je veškeré lidské chování diktováno potřebami, které jsou všem společné, a konflikt vzniká pouze tehdy, když naše strategie uspokojování těchto potřeb nejsou v souladu s pravidly. Model NVC zahrnuje čtyři klíčové oblasti: pozorování, pocity, potřeby a požadavky. Cílem modelu je poskytnout lidem mechanismus, který jim umožní navázat kontakt na hluboce emocionální úrovni a řešit konflikty, aniž by se uchylovali k taktikám, jako je manipulace. Podívejte se do této galerie a zjistěte, jak NVC praktikovat.


Návod, jak vzít psa na výlet

Výlety jsou zábava, a tak je přirozené, že při nich nechcete opustit svého čtyřnohého přítele. Psi jsou skvělými parťáky na cesty, ale je třeba se na ně pořádně připravit. Od toho, co udělat předem, až po zásadní věci, jako je co si zabalit a co dělat během cesty, to vše popisujeme v této galerii. Prohlédněte si našeho průvodce, jak vzít psa na výlet.


Agáta (40): Máme dvě děti, ale můj přítel přesto odolával svatbě. Po patnácti letech jsem zjistila, že jeho důvod má jméno

Agátin vztah s Tomášem byl dlouhá léta plný lásky i bez toho, aby se vzali. Když ale Agáta toto téma otevřela, Tomáš znervózněl. A pak jí prozradil své největší tajemství.


Skrytá funkce myčky: O co se jedná, kde se nachází a k čemu slouží

Myčka na nádobí je praktickým pomocníkem v kuchyni. Těžko se bez ní dnes obejdeme. Víte však, že má skrytou funkci, která dokáže ušetřit čas i naše nervy? O jakou funkci se jedná, kde se nachází a k čemu slouží?


Znáte bouclé? Pokud ne, je na čase to napravit

Design v dnešní moderní leč i uspěchané době mění trendy velmi rychle. Jedním z těch nových je i tzv. bouclé (česky občas psáno jako buklé) připomínající na první pohled prstence či jemné kudrlinky. Kdo má rád přirozenost, jednoduchý styl, vzdušnost a trochu elegance je na správném místě. Bouclé je jasným důkazem toho, že i obyčejné věci mohou dobře fungovat.


Recepty na ty nejlepší mléčné koktejly!

Mléčné koktejly jsou jedním z nejchutnějších vynálezů vůbec, že? Jistě, ne každý konzumuje mléčné výrobky, ale v dnešní době je lze snadno nahradit rostlinnými alternativami. V této galerii najdete celou řadu receptů – od klasických až po koktejly s alkoholem. A taky pár opravdu exotických chutí! Jste připraveni vyzkoušet něco nového? Pak klikněte na galerii a inspirujte se!


Chcete se přestěhovat do Itálie? Na vlastní dům vám stačí jediná stovka!

Pokud jste někdy snili o krásném cihlovém domku v idylickém sicilském městečku, možná přišla vaše šance. Město Sambuca di Sicilia se přidává k italskému trendu z posledních let a nabízí několik nemovitostí za pouhá tři eura!


KVÍZ: Považujete se za ostřílené houbaře a jak se vyznáte se v houbách?

Jste houbaři a poznáte již z dálky každou houbu, která se sotva vyklubala? Víte, jak nasbírané lesní poklady nejlépe zužitkovat? Pokud jste odpověděli kladně, jistě víte, že houby se dají sbírat prakticky po celý rok. Každý druh má trochu jiné využití a chutná rozdílně, ale všechny jsou naprosto delikátní. Pojďte si tedy oživit svoje znalosti v článku a pak si zkuste kvíz.


Jak často si myjete vlasy? Příliš časté mytí může být škodlivé

Lidé si často myjí vlasy ze zvyku. Když jdou do sprchy, rovnou si umyjí i vlasy. Tato praktika se ale nemusí vyplatit. I když můžete získat vlasy čisté, z dlouhodobého hlediska je oslabujete. V případě mytí vlasů tedy neplatí rovnice: čím častěji, tím lépe. Co může příliš časté mytí vlasů způsobit?


Jak vylepšit brownies? Přidejte ořechy, čerstvé ovoce, sýr nebo sůl

Brownies patří mezi nejoblíbenější sladké pečivo. Mají bohatou čokoládovou chuť, jsou dokonale vláčné a jejich přípravu zvládnete velmi rychle. I když jsou klasické brownies vynikající, existují perfektní způsoby, jak je obměnit.


Když jsem se zamilovala, udělala mi nejlepší kamarádka ze života peklo, tvrdí Kamila

Kamila a Eva byly už od základní školy nejlepšími a nerozlučnými kamarádkami. Skoro všechno dělaly společně, a dokonce spolu po škole bydlely jako spolubydlící. Všechno bylo super, ale jen do té doby, než si Kamila našla vážnou známost.


Trápí vás spálená kůže nebo sluneční vyrážka? Jak se správně chránit před sluncem vysvětluje dermatoložka

Možná vás nepříjemně zaskočila sluneční vyrážka nebo spálená kůže. Oslovili jsme dermatoložku, aby nám vysvětlila, jak se správně chránit před sluncem.


Mladá rodina se s interiérem starého bytu popasovala na jedničku

Stoletý interiér se dočkal citlivé rekonstrukce, která ctí dobové detaily. Třípokojový byt je skvěle naplánovaný, a tak dnes dokonale slouží mladé rodině.


Kate se vrací do práce! Co na to říká princ William?

Britská princezna Kate před několika dny oznámila, že léčba její rakoviny postupuje dobře. Zúčastnila se také vojenské přehlídky Trooping the Colour, která se konala na počest narozenin krále Karla III. v Londýně. Šlo o její první veřejné vystoupení od začátku roku, uvedl Daily Mail.


Jamie Oliver začínal jako umývač nádobí v hospodě svých rodičů, kvůli dyslexii nechtěl psát kuchařky

Co se vám vybaví, když se řekne britská kuchyně? Nám spousta skvělých kuchařů a kuchařek, od kterých se necháváme rádi inspirovat. Věděli jste, jak svou kariéru začal Gordon Ramsay, Jamie Oliver nebo Heston Blumenthal?


Velký horoskop na 2. polovinu roku 2024 prozradí, co čeká každé znamení zvěrokruhu

Druhá polovina roku 2024 přináší nové výzvy a příležitosti pro všechna znamení zvěrokruhu. Co vás čeká v oblasti lásky, práce a rodinných vztahů? Přečtěte si náš podrobný horoskop a zjistěte, na co se můžete těšit a na co si dát pozor.


Krásná dcera Jiřího Dvořáka ukázala luxusní křivky. Anička odložila herectví a v roli modelky jen zářila

Anna Dvořáková (22) byla ozdobou módní přehlídky Martiny Pipkové Loudové. Poprvé v životě si vyzkoušela, jaké to je být modelkou. V hledišti seděl i její tatínek, herec Jiří Dvořák, který rozhodně má být na co pyšný. V rozhovoru pro eXtra.cz Anička zavzpomínala na své prarodiče, kteří už bohužel nejsou mezi námi, a prozradila, co zdědila po své babičce Janě Hlaváčové (†85).


Tchyně mi stále přerovnává a uklízí věci. Psycholog poradil šikovnou taktiku – nesmím jí říkat ne

Tchyně mi stále přerovnává a uklízí věci. Psycholog poradil šikovnou taktiku – nesmím jí říkat ne. Společná chata nemusí být vždy tak bezproblémová, stačí, když ji sdílíte s tchyní. Mohla bych o tom vyprávět.


Červnový úplněk podle čísel a hvězd: Dopoledne pozor na agresivitu, večer raději zůstaňte doma

Je tu další z řady úplňků roku 2024, tentokrát pod taktovkou ambiciózního Kozoroha. Jako obvykle jej doplní zajímavé číselné kombinace, které spolu s konzervativním zemským znamením vytvoří zcela unikátní příběh. Jaká témata na nás čekají, nač bude dobré dát si pozor a k čemu bude naopak 22. červen vhodný? Pokračujte ve čtení a dozvíte se víc.


Spánek je tajemstvím. Proč bychom neměli budit náměsíčníka

Spánek je něco, co spojuje všechny lidi. Bez něj se zkrátka nedá fungovat. Je důležitý k přežití, a to nemluvíme pouze o odpočinku. Spánek potřebujeme k životu. To je možná důvod, proč kolem něj vzniká tolik mýtů. Je dobré spát se zapnutým světlem? Potřebují teenageři více spánku? Mluvíme pravdu zatímco spíme? Pojďte odhalit, co je pravda a co je naopak lež.


Jak se postarat o domácí mazlíčky během vlny veder

Díky globálnímu oteplování jsou vlny veder stále častější a trvají déle než kdykoli předtím. Každé léto padají po celém světě teplotní rekordy. Například v mnoha evropských zemích, které mají tendenci být spíše chladnější, nyní každoročně dosahují teploty 40 °C. Ne každý má klimatizaci, co tedy můžete udělat pro to, aby byl váš domácí mazlíček v těchto obdobích extrémních veder spokojený a v bezpečí? Klikněte na a najděte odpovědi!


Ryby by si měly dovolit dělat věci po svém. A nejen Ryby. Co vás čeká a nemine v příštím týdnu se dozvíte v našem horoskopu

Ráda nahlížíte do budoucnosti? Zajímá vás, co vás čeká v příštích dnech? Přečtěte si naši astrologickou předpověď, která poodhalí roušku věcí příštích... Pobavte se u našeho speciálního týdenního horoskopu.


Překvapivé věci, o kterých jste nevěděli, že je můžete zavařovat

Když slyšíme slovo pickle, máme tendenci myslet na tradiční okurky a zapomínáme, že pickle je ve skutečnosti kouzelné sloveso, které můžeme ovládat v pohodlí naší vlastní kuchyně. Nakládání je fantastický způsob, jak nejen uchovat čerstvé potraviny, ale také je učinit ještě chutnějšími. Nakládané potraviny často oživí i další pokrmy, dodají jim přirozeným procesem kvašení trochu pikantnosti a někdy jsou dokonce zdraví prospěšné. I když většina z nás nemá čas na celý proces nakládání, přesto je možné rychle naložit různé druhy zeleniny, ovoce, a dokonce i bílkoviny, které máte v lednici. Jste zvědaví? Klikněte a podívejte se na ingredience, o kterých jste nevěděli, že byste je měli nakládat.


Zákaz starých kotlů na uhlí je tu. Co dělat? Nejlevnější náhrada je pořád dřevo

Tepelné čerpadlo, kotel na dřevo či dřevěné pelety, elektrické přímotopy anebo plynový kondenzační kotel. To jsou příklady způsobů vytápění, jimiž lze nahradit neekologické kotle 1. a 2. třídy, jejichž provoz bude od 1. září letošního roku definitivně zakázán. Desítky tisíc domácností nyní stojí před otázkou, čím staré topení nahradit. Jaké jsou výhody i nevýhody jednotlivých variant, představuje Deník ve druhém dílu nového seriálu.


Nejlepší destinace pro pánské jízdy

Od rozlučky se svobodou až po oslavy narozenin - vždycky se najde nějaká záminka, proč se sejít s kluky. Až se příště budete chtít sejít při nějaké zvláštní příležitosti, proč si neobjednat víkendový pobyt nebo dovolenou? Pokud vás láká historie, vydejte se do Chorvatska, ale pokud se chcete bavit, zamiřte do Las Vegas. Tato informativní galerie zahrnuje destinace pro všechny typy chlapských skupin a obsahuje několik užitečných tipů, které vám pomohou zorganizovat příští velkou sešlost. Klikněte na a zjistěte více.


Špatná snídaně, dlouhý spánek nebo málo světla. Změňte ranní návyky, kvůli kterým nehubnete

Vyhýbáte se rychlému občerstvení a sladkostem, snažíte se večer nepřejídat a pravidelně cvičíte a přesto ručička na váze ne a ne se pohnout? Nebo číslo na displeji je dokonce vyšší? Vaše váha má také co dělat s ranními návyky, které jsou základem celého dne. Mají vliv i na fungování našeho těla, tedy i spalování. V čem tedy často chybujeme a na co bychom měli myslet?


Špatně v noci spíte? Himálajský mistr odhaluje dávná tajemství hlubokého spánku

Možná vám nedělá problém usnout, dokonce strávíte v posteli ukázkových osm hodin. I přesto se ráno budíte bez pocitu, že by vás spánek osvěžil, jste bez energie, psychicky rozladění. Na vině může být nedostatek opravdu hlubokého spánku.


Tipy, jak prodloužit životnost ledničky: Udržte ji v kondici

Lednice není úplně levná záležitost a rozhodně od ní očekáváte, že vydrží dobře sloužit spoustu let. Když se ale stane obětí nesprávného zacházení, dojde k výraznému zkrácení její životnosti. Dodržováním jednoduchých tipů můžete předejít poruchám a prodloužit tak funkčnost vašeho spotřebiče. Jak na to? Zvolte pro lednici vhodné umístění Lednička by měla mít kolem sebe dostatek […] The post Tipy, jak prodloužit životnost ledničky: Udržte ji v...


Nina (38): Jsem velký pes na hygienu. Příteli jsem kvůli smradlavým nohám dala kopačky

Možná si to neuvědomujeme, ale hygiena je klíčem nejen k lidskému zdraví, ale i lepšímu životu. Není potřeba mýt si ruce pětkrát za hodinu, ale zároveň není šťastné chovat se jako „prasátko“. Nina po svém okolí vyžaduje základní hygienické návyky, přesto má pocit, jako by chtěla zázrak.


Trendy 2024: Módě vládne 6 oblíbených materiálů. Které vás ochladí a které si ponechat až na podzim?

Rok 2024 přináší do světa módy svěží vítr v podobě různých materiálů a látek, které dominují přehlídkovým molům i ulicím světových metropolí. Vrací se oblíbené stálice, ale objevují se i novinky, které jdou ruku v ruce s udržitelností a technologickým pokrokem. Pojďme se podívat na nejpopulárnější módní látky tohoto roku a jak je můžete začlenit do svého šatníku.


Duchovní význam letního slunovratu a jeho přínos pro jednotlivá znamení

Letní slunovrat je před námi a s ním začíná pravé léto! Tato událost má své kořeny v pohanském starověkém kultu, takže slunovrat má dlouholetý duchovní význam. Ale proč vlastně? A jak se tyto tradice slaví dnes? Klikněte na tuto galerii a zjistěte, jaký duchovní význam má letní slunovrat a co přináší pro jednotlivá znamení horoskopu.


Na ošetření dřeva stačí i mýdlo. Bude vypadat zase jako nové

Na ošetření dřeva stačí i mýdlo. Bude vypadat zase jako nové. Pokud přemýšlíte nad tím, čím ještě před příchodem hlavní sezóny ošetřit dřevěný zahradní nábytek a doplňky, pak už nemusíte. Je to mnohem jednodušší, než se na první pohled zdá. Stačí jen vsadit na pár šikovných triků.


Červnový úplněk v nebezpečném aspektu varuje před nečekanými problémy

Úplněk 22. 6. je nebezpečný pro naše zdraví, proto pozor na jedy a nečekané infekce, které sice budou krátkodobé, ale mohou nám udělat nepříjemnou čáru přes plány. Na druhou stranu však zesiluje magickou Svatojánskou noc. Ta totiž vychází krásně na sobotu a den poté bude magická noc, která tím získává na síle a magii. I bylinky sbírané tuto noc o půlnoci budou mít pravděpodobně mnohem větší sílu než obvykle.


Týdenní horoskop od 24. do 30. června 2024: Berany zaskočí nečekané výdaje, Váhy čeká o víkendu chaos

Je tu nový týden a spolu s ním i nové energie, které vás mohou ve vašich záměrech podpořit nebo naopak přibrzdit. Slunce vstoupilo do vodního a velmi emocionálního znamení Raka, pro něhož je rodina a zázemí na prvním místě. Právě tato charakteristika se promítne do života i ostatních znamení zodiaku. Co dalšího čeká v tomto týdnu právě na vás? Nahlédněte do našeho týdenního horoskopu.


Účinky čínského liči: Zdravotní přínosy a zajímavosti

Liči (Litchi chinensis), často nazývané také „čínské liči“, je exotické ovoce původem z jižní Číny, které si získává popularitu po celém světě nejen díky své sladké chuti, ale i pro své významné zdravotní přínosy. Toto malé, červené ovoce s drsnou kůrou a šťavnatým, průhledným dužnatým vnitřkem je bohaté na vitamíny, minerály a antioxidanty. Tento článek se podrobně zaměřuje na účinky liči na zdraví a přináší zajímavé informace o tomto...


Nejlepší omáčka na těstoviny? Ta bez vaření, říká účastnice MasterChefa a bývalá šéfredaktorka Apetitu Lucka Králová

Lucii Královou si můžete pamatovat z televizních obrazovek, účastnila se reality show MasterChef. Ve svém ročníku skončila na bronzové příčce a svět gastronomie ji natolik uchvátil, že už v něm zůstala. Stala se nejdříve produkční a později i šéfredaktorkou Apetitu. V roce 2021 odešla na rodičovskou dovolenou, ale do Apetitu se stále ráda vrací. Připravuje nové recepty a sepsala dvě kuchařky Apetit – Kuchařku pro začátečníky a...