SKRYTá FUNKCE MYčKY: O CO SE JEDNá, KDE SE NACHáZí A K čEMU SLOUží

Myčka na nádobí je praktickým pomocníkem v kuchyni. Těžko se bez ní dnes obejdeme. Víte však, že má skrytou funkci, která dokáže ušetřit čas i naše nervy? O jakou funkci se jedná, kde se nachází a k čemu slouží?

Myčka coby nezbytný prvek v kuchyni

Dnes je myčka součástí takřka každé kuchyně. Řada z nás si bez ní už ani neumí představit mytí nádobí. Však šetří čas i naši energii. Umyje nádobí rychle, efektivně. Myčka na nádobí je neocenitelným praktickým pomocníkem. Nicméně i tento moderní přístroj má své jisté nevýhody. Jednou z nich je bezesporu hromadění vody v nádobí po ukončení mytí. Jak se s tímto problémem vypořádat?

Odhalení skryté funkce

Mnozí netuší, že existuje skrytá funkce, která dokáže ušetřit mnoho času i nervů. Znáte to, že po vyndání čistého nádobí z myčky se setkáváte s nepříjemným překvapením v podobě hromadící se vody, která vám začne stékat po rukou na podlahu. Zpravidla jsou nádoby vlhké, což způsobuje hromadění vody v různých částech. A přitom tento problém je možné vyřešit jednoduchým způsobem. Některé modely myček mají funkci, která to dokáže vyřešit. Jde o tzv. trik s kolečky.

Efektivní řešení aneb technika horní zásuvky

Kde se nachází skrytá funkce, o které řada uživatelů neví? Otevřete myčku a prohlédněte si její vnitřní prostor. Na boku horní zásuvky by měla být přídavná kolečka či jezdce. Pokud je objevíte, tak vysuňte zásuvku co nejvíce, jak je to možné. Pak jemně zvedněte její přední část, abyste uvolnili první kolečko, ale vše pevně držte, aby vám koš nemohl vyklouznout z ruky. Po zvednutí zásuvku opět umístěte tak, aby kolečko bylo na konci kolejnice. Nyní nasaďte horní kolečko na kolejnici, pomalu zasuňte zpět, aby byla obě kolečka na kolejnici. Zásuvka by teď měla být mírně nakloněná, což umožní lepší odtok vody během sušení.

Foto: Pixabay

Proč to funguje

Jde o to, že tato technika změní úhel zásuvky, čímž zabraňuje hromadění vody na dně misek i hrníčků. Zásluhou toho se celý proces sušení maximálně zefektivní. Při vyndávání nádobí z myčky už nebudete potřebovat utěrku, ani vám nebude téct voda z rukou na podlahu.

Zdroj: adbz.cz, chalupari-zahradkari.cz

Náhledové foto: Pixabay

The post Skrytá funkce myčky: O co se jedná, kde se nachází a k čemu slouží first appeared on Náš dům.

2024-06-21T04:02:15Z dg43tfdfdgfd