Trending:


Příznaky, že se nacházíte v toxickém vztahu

Skoro každý z nás se někdy v životě dostala do toxického vztahu, ať už v osobní, nebo pracovní sféře - a bez ohledu na to, zda jsme o tom v té době věděli, nebo ne. Žádný vztah samozřejmě není dokonalý, ale jsou lidé, pro které je zdravý vztah nedosažitelný a vy z něj prostě musíte odejít. Zatímco dobré vztahy poskytují pocit bezpečí, štěstí, úctu a svobodu, toxické vztahy se ve vás šíří jako jed z rukou lidí, kterým jde jen o sebe, a mohou z vás udělat někoho, koho možná ani nebudete poznávat. Ať už se jedná o vztahy na pracovišti, mezi přáteli nebo v milostném vztahu, pokud se cítíte bez energie a radosti, je čas tyto vztahy přehodnotit. Podívejte se do této galerie na některé varovné signály.


Jak se suší ovocné placky? Připravte jednoduchý pamlsek pro sebe i své děti

Sušené ovoce milovaly už naše babičky a prababičky. Jednoduchou a zdravou pochoutku si na zimu snadno připravíme z přebytků sklizeného ovoce. Díky elektrickým sušičkám je sušení jednoduché a zábavné. A zkoušeli jste už připravit ovocné placky?


Jak nalákat berušky do zahrady: připravte jim pestré přírodní prostředí

Bojujete každou sezonu na své zahradě s velkým množstvím mšic? Nejúčinnější řešení na jejich likvidaci jsou chemické postřiky. Ty jsou však většinou nešetrné k přírodě. Možností je také použití přípravků na přírodní bázi. Velkými pomocníky mohou být i berušky neboli slunéčka, která se savým hmyzem živí. Abyste je nalákali na svoji zahradu, připravte jim prostředí, kde se jim bude líbit.


Jen oběd pro koaly? Ne, krásně voňavý a léčivý eukalyptus můžete pěstovat i doma

V Austrálii, kde má svoji domovinu, dorůstá až do výšky sta metrů a je hlavní složkou potravy koal. Eukalyptus, známý také jako blahovičník, patří mezi nejvyšší dřeviny na světě. Víc než 700 druhů eukalyptů se navzájem liší vzrůstem i velikostí a tvarem listů. Exotický eukalyptus tak můžete mít jako keř na své zahradě a také doma v květináči jako pokojovou rostlinu. Bohaté využití má eukalyptus pro své pozitivní účinky na lidské zdrav i při...


Denní horoskop na čtvrtek 27. 6. 2024: Vodnáři srší nápady, Kozorohové by se měli šetřit

Denní horoskop pro všechna znamení zvěrokruhu na čtvrtek 27. 6. 2024. Podívejte se, co vás tento den čeká a čeho byste se případně měli vyvarovat.


Šéfkuchař hotelu Pupp nám prozradil recept na legendární dort: Voní meruňkami a čokoládou a je krásně vláčný

Vídeň má Sacher, Budapešť Gerbeaud a Karlovy Vary dort Pupp. V západočeském lázeňském městě se peče již několik staletí a v kavárně slavného hotelu ho můžete ochutnat i během filmového festivalu. A nebo si jej připravte doma podle originálního receptu, který jsme pro Toprecepty.cz získali od šéfkuchaře Puppu Ondřeje Korába.


Kvíz: Procvičte mozkové závity a najděte odpověď na jednoduché logické a matematické otázky

Hledáte způsob, jak se na chvíli odpoutat od každodenních starostí a nažhavit mozkové závity? Slovní rébusy a logické hádanky nabízejí ideální příležitost k relaxaci a zároveň rozvoji kreativního myšlení pro všechny věkové kategorie. Náš výběr 10 hádanek vás nejen pobaví, ale i přiměje k hlubšímu zamyšlení a posílí vaše analytické schopnosti. Vyzkoušejte si intelektuální výzvu, která by vám mohla zpestřit dnešní den.


Úžasné tipy na praní prádla, které byste měli znát

Na praní prádla si každý najde něco, co nesnáší. Ať už je to čekání, třídění nebo samotné praní, po kterém zjistíte, že jsou věci stále špinavé, může to být frustrující. Většina z nás to však musí dělat. Naštěstí existuje mnoho triků, jak prát efektivněji. Udělejte si laskavost a usnadněte si zbytek života tím, že si každý týden zjednodušíte den praní. Klikněte na tuto galerii a seznamte se s nejlepšími hacky a tipy pro praní prádla.


Jaké vepřové je nejlepší na grilování a jak poznat, kdy sundat maso z ohně

Patří šťavnaté vepřové mezi vaše oblíbené pochoutky z grilovačky? Tápete, která část masa se na rozžhavený rošt nejlépe hodí? Věřte, že nikdy hostinu nezkazíte krkovicí, steakem z vepřové plece ani kotletou. Skvěle si ale pochutnáte i na vepřové pečeni, panence nebo játrech.


Vědci ukázali podobu nejstaršího Homo sapiens. Nález ostatků přepsal historii

Brazilský expert Cícero Moraes, který je známý rekonstrukcemi obličejů, vytvořil možnou podobu tváře nejstaršího známého moderního člověka. Pravděpodobnou lebku člověka moudrého (Homo sapiens), který žil před 315 tisíci lety, poskládal z ostatků několika lidí nalezených na marockém archeologickém nalezišti Jebel Irhoud.


První dáma Haute Coutoure Coco Chanel: Vyrostla v sirotčinci, za války údajně kolaborovala s nacisty

Gabrielle "Coco" Chanel, jedna z nejvýznamnějších postav světové módy, se narodila 19. srpna 1883 v městečku Saumur ve Francii. Její cesta k vrcholu módního průmyslu nebyla jednoduchá a byla plná překážek, které musela překonávat, nakonec se však stala módní ikonou francouzského šarmu a elegance. Přesto umírala sama.


Je monogamie nepřirozená?

Pro společnost, která si stále do značné míry idealizuje celoživotní romantickou lásku, může být tato informace nepříjemná. Nicméně vzhledem k tomu, že se stále méně párů vdává a nuda, nevěra a nedostatek sexuálního uspokojení rozbíjejí zdánlivě stabilní manželství, začíná mnoho (nejen) žen přijímat alternativy k dlouholeté normě monogamie.


Děti a vysvědčení: Jak podpořit dítě, aby nemělo strach ho doma ukázat? Stačí se řídit několika jednoduchými pravidly

Vysvědčení – ten kus papíru, který může vyvolat celou škálu emocí u dítěte i rodičů. Někdy přináší radost a pýchou, jindy úzkost a obavy. Pro některé děti může být návrat domů s vysvědčením stresující záležitostí, ale jako rodič můžete udělat mnoho pro to, aby vaše dítě mělo klidnější přístup k této události. Jak tedy podpořit dítě, aby se nebálo ukázat doma vysvědčení?


Ivana a Vojtěch sice bydlí sami, ale stále je někdo navštěvuje: Proto potřebovali zbrusu novou kuchyň

V domě mají neustále společnost. Jezdí k nim děti s rodinami a navštěvují je i rodiče. A v kuchyni to voní každý den: Kynuté buchty, ovocné knedlíky, rajská... Novou podobu místa, kde se s láskou vaří, si vzala na starost jejich mladší dcera, designérka Romana.


Nina (38): Jsem velký pes na hygienu. Příteli jsem kvůli smradlavým nohám dala kopačky

Možná si to neuvědomujeme, ale hygiena je klíčem nejen k lidskému zdraví, ale i lepšímu životu. Není potřeba mýt si ruce pětkrát za hodinu, ale zároveň není šťastné chovat se jako „prasátko“. Nina po svém okolí vyžaduje základní hygienické návyky, přesto má pocit, jako by chtěla zázrak.


Využíváte pivo jako ionťák? Nespoléhejte na něj a dejte si k němu slané jídlo

Lidé se dělí na dva typy – ty, kteří pivo milují a možná i bez optání všem vyprávějí, že jde o výborný zdroj minerálních látek i vitaminů skupiny B, a na ty, kteří mají radši jiné drinky a nechtějí to poslouchat. Ať už patříte do jakékoliv skupiny, pojďte se podívat, co náš národní nápoj (ne)má.


Duchovní význam letního slunovratu a jeho přínos pro jednotlivá znamení

Letní slunovrat je před námi a s ním začíná pravé léto! Tato událost má své kořeny v pohanském starověkém kultu, takže slunovrat má dlouholetý duchovní význam. Ale proč vlastně? A jak se tyto tradice slaví dnes? Klikněte na tuto galerii a zjistěte, jaký duchovní význam má letní slunovrat a co přináší pro jednotlivá znamení horoskopu.


Jak namnožit oblíbené balkonové rostliny: u jakých druhů to ještě stihnete? Pozor si dávejte na důležitou zásadu

Koncem června stále ještě můžete namnožit nejen své oblíbené balkonové rostliny, ale i trvalky či polokeře. Pokud máte na balkoně či parapetu nějaký oblíbený kultivar muškátu či fuchsie a rádi byste takových měli více, není nic snazšího než si tyto rostliny namnožit. Tím nejlepším způsobem je řízkování, při kterém stačí dodržet pár zásad a získáme tak nové rostliny zcela zdarma.


Šárka (29): Nemůžu se manželovi podívat do očí. Když byl na služebce, sprostě jsem ho podvedla

Šárka se dopustila nevěry a trpí paranoidními představami o tom, že na to její manžel přijde. Nemůže spát ani normálně fungovat. Uvažuje o tom, že půjde raději s pravdou ven.


Jaké těsto zvolit na ovocné knedlíky? Nadýchané kynuté nebo tvarohové nejsou jediné možnosti

Ať už připomínají dětství nebo jsou symbolem léta, ovocené knedlíky mají v české kuchyni svoje pevné místo. Nejčastěji se pravděpodobně tvoří z kynutého a tvarohového těsta. Pokud ale chcete zkusit i něco jiného, sáhněte po bramborách nebo zkuste těsto odpálit.


Na ošetření dřeva stačí i mýdlo. Bude vypadat zase jako nové

Na ošetření dřeva stačí i mýdlo. Bude vypadat zase jako nové. Pokud přemýšlíte nad tím, čím ještě před příchodem hlavní sezóny ošetřit dřevěný zahradní nábytek a doplňky, pak už nemusíte. Je to mnohem jednodušší, než se na první pohled zdá. Stačí jen vsadit na pár šikovných triků.


Chraňte se před horkem vhodným outfitem: Tyto vzdušné šaty na sobě téměř necítíte a navíc vás ochladí

Léto sice přináší spoustu slunečního svitu a tepla, vyvstává ale také otázka, co si obléci, když parna překročí únosnou mez, abychom se cítily pohodlně a zároveň stylově. Jednou z nejlepších voleb pro horké letní dny jsou dlouhé šaty. Jaké si vybrat, abychom vypadaly krásně?


Něco jsme našli a už asi víme, co to bylo. Podivná myš pro kartografy

Pod schody jsme našli těžké kličky, otočný talíř a podivná tlačítka | Věděli jsme, že to jsou ovladače, ale k čemu? | Podobné součástky jste identifikovali třeba na stereoplotrech


Jak se vyrovnat se změnami ve vašem životě: Klíčové je přijmout je a naučit se být flexibilní

Život je plný změn. Některé přicházejí nečekaně, jiné plánovaně, ale každá změna může přinést pocit nejistoty a obav. Ať už se jedná o změnu práce, stěhování, rozchod nebo třeba příchod nového člena rodiny, všechny tyto situace vyžadují schopnost adaptace. Jak tedy zvládnout životní změny a přizpůsobit se novým situacím? Přinášíme vám několik praktických tipů.


Kdy dát houby do omáčky? Poradíme dvě možnosti

Houbová omáčka je jedna z klasických českých omáček. Připravujeme ji z lesních hub, ideálně z čerstvě nasbíraných. Použít můžeme také houby sušené nebo mražené. A pokud nemáme houby lesní, dobře poslouží i žampióny.


Jak se obléct na festival? Objevte kouzlo oblečení z druhé ruky

K letním radovánkám neodmyslitelně patří také festivaly. Pokud se letos na nějaký chystáte, určitě dobře víte, že mít praktický a zároveň stylový outfit je zásadní. Festivalová móda je svým způsobem poměrně specifická, a tak se společně podíváme na ty nejlepší outfity, které byste si rozhodně měla sbalit s sebou.


Cikánská hovězí pečeně: Šťavnaté masíčko protažené slaninou skvěle doplní lahodná lehce nakyslá zeleninová omáčka

Přemýšlíte, co připravit z hovězího masa a do svíčkové nebo zadního na víně s kořenovou zeleninou se vám zrovna nechce? Zkuste tentokrát tradiční a dříve hodně oblíbenou cikánskou hovězí pečeni s výraznou omáčkou.


Mezi nejkreativnějšími restauracemi Evropy je i jedna pražská

Hledáte nejen skvělé jídlo, ale chcete, aby vaše návštěva restaurace byla zážitkem, na který budete ještě dlouho vzpomínat? Pak si na mapě Evropy zakroužkujte pět míst, která musíte navštívit. Dobrou zprávou je, že při svých cestách za výjimečnou gastronomií neminete ani Prahu.